D-vitamiinin puutos aiheuttanut riisitautiepidemian

Riisitauti oli jo melkein hävinnyt maailmasta, mutta nyt se on ilmestynyt jälleen.

Lasten ortopedi Joseph M. Reed englantilaisesta Southamptonin sairaalasta kertoo kiinnittäneensä huomiota siihen, kuinka riisitauti leviää sekä aurinkoisten rannikkolaupunkien, ylä- ja keskiluokan lapsissa yhtä lailla, mikä on demografisesti erittäin epätavallinen ilmiö.

Syynä näyttäisi olevan D-vitamiinin puute, joka aiheutuu prosessoidun ruoan syömisestä, liiasta sisätiloissa oleskelusta, koko vartalon peittämisestä ulkoillessa sekä aurinkovoiteiden käytöstä. Muuta yhdistävää tekijää sairastuneissa lapsissa on vaikea keksiä.

Sama ilmiö on havaittu muissakin kehittyneissä maissa. D-vitamiinin puute on saavuttanut pandeemiset mittasuhteet maassa kuin maassa. D-vitamiini on ehdottoman välttämätöntä terveen luuston muodostumiselle. D-vitamiini toimii yhdessä kalsiumin ja fosforin kanssa, jotka ovat luuston terveydelle tarpeen.
http://www.bbc.co.uk/news/health

6 kommenttia

 1. Tuohon on lääke tuohon D vitamiinin puutokseen. Hommatkaa Kärkkäiseltä luonnonvalo lamput. Uusimmassa magneetissa juttu kuinka kouluissa on huomattu, että kyllä ovat hyvät lamput. Itselläni on kotona käytössä joka huoneessa ja paljon paremmin jaksaa talvellakin

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Makemake! Pientä rajaa. Ei kannata pistää plörinäksi, vaikka sanahan on kyllä vapaata. Tuo on sellaista pahansuopaista …skapuhetta noin … 50 vuotiaan syrjäytyneen ja katkeran miehen näppiksestä – arvaan vaan.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Nyt tajuan viimein. Elä kuten täällä opetetaan ja jos jotain tarvitset, niin ostat sen sitten Kärkkäiseltä. Alkaa pikku hiljaa tulla esiin kustantajan tarkoitusperät. Ei mene kauaa, kun Dr. Horowitzin kivennäisvesikin löytyy valikoimista. Kirja-osastolle odotan mielenkiinnolla hänen ja tutkiva journalisti Sherri Kanen Rakkauden oppikirjaa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Heppu hei! Ehdin jo luulla, että sinulla olisi ollut oikeasti jotain sanottavaa, mutta ei… Vielä ei ole myöhäistä ja ainahan voi rydistäytyä. Tuollaisella tyylillä kun kirjoitat, en voi olla tuntematta ihan hieman myötähäpeää.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Yritän vain sanoa, että kun täällä artikkeleissa kehutaan tutkivan journalistin aikaansaannoksia ja kun katsoo mistä hänet löytää, niin kyseessä on humpuukitutkimus. Olen jo aiemminkin sanonut, että kukin saa uskoa vaikka mihin.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Jos otat tai saisit selvää kuinka paljon tieteellisyyden nimissä vääristellään tutkimustuloksia hämmästyisit sitäkin. Kuten sanoit, saahan sitä uskoa – vaikka sitten sikapiikkiin hyvänä unilääkkeenä. Sehän on joissain tapauksissa melko kiistattomasti osoitettu erittäin toimivaksi, vaikkei ollutkaan ihan alkuperäinen tarkoitus. Vaikutus kestää kertapiikityksellä koko loppuelämän, että kalliisikaan se ei tule. Niin ja ne THL:n lahjusoikeudenkäynnit sitten maksaa veronmaksajat kuten ne 6 miljoonan euron testaamattomat lääkkeetkin.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat