Diabetes: hoito ja ennaltaehkäisy

New Paradims in Diabetic Care käsittelee parhaita keinoja, joilla voit välttää diabeteksen tai hoitaa sitä. Magnesiumin puutostila altistaa diabetekselle. Sama pätee bikarbonaatin puutostilaan.

Tri Jay Shubrook kirjoitti:

”Suurin osa yhdistää diabeteksen liialliseen sokerin kulutukseen ja epäterveellisiin elämäntapoihin, ja että diabeetikon täytyy ottaa insuliinipistoksia jatkuvasti. Monet eivät ymmärrä, että diabetesta on itse asiassa montaa eri tyyppiä, joista jokainen ilmene eri tavoin eri ihmisillä. Vaikka jotkin näkemykset ovat osittain oikeita, on olemassa enemmän faktoja niitä vastaan kuin niiden puolesta. Koska nykyään niin monet sairastavat diabetesta, on tärkeää erottaa faktat fiktiosta, erityisesti nyt.”

Suurin osa tavallisista lääkäreistä ei voi hyväksyä todellista syytä diabeteksen taustalla. Esseessään ’5 Myths and Misconceptions About Diabetes – Busted’ tri Shubrook ei osu edes sinnepäin puhuessaan siitä mikä aiheuttaa diabeteksen, mikä johtuu useimmiten happamuudesta (bikarbonaattivajeesta – onhan yksi haiman tärkeimmistä tehtävistä tuottaa bikarbonaatteja). Ja tietenkin magnesiumin saanti vaikuttaa insuliinin tuotantoon, ja sitä vastaanottavien solujen muotoon ja herkkyyteen.

Haima, kuten muutkin elimet, vahingoittuvat jos elimistöstä tulee liian hapan. Haima on erityisen herkkä happamuudelle. Jos bikarbonaattitasot ovat liian alhaiset, haima tuhoutuu hiljalleen. Kun haima ei enää kykene tuottamaan tarpeeksi entsyymien toiminnalle välttämätöntä bikarbonaattia, imeytymätön proteiini päätyy verenkiertoon, mikä aiheuttaa allergisia reaktioita ja tulehdusta.

Diabeetikot tarvitsevat magnesiumia

Korkea magnesiumpitoisuus laskee tyypin 2 diabeetikkojen insuliiniresistenssiä. Diabeetikot haaskaavat suuremman osan magnesiumista lisääntyneen virtsanerityksen vuoksi, mikä johtuu kohonneesta ja heilahtelevasta verensokerista. Heidän täytyy täydentää magnesiumvarastojaan säännöllisesti.

Suurin osa ihmisistä ja lääkäreistä ei ole tietoisia asiasta, mutta ilman insuliinia magnesium ei siirry verestä soluihin joissa sitä tarvitaan eniten. Kun insuliinin kanssa on ongelmia, magnesium poistuu virtsan mukana eikä päädy soluihin, mikä tekee tilasta entistä huonomman.

Seerumin ja solujenvälisen tilan matala magnesiumpitoisuus aiheuttaa insuliiniresistenssiä ja heikentää glukoosinsietokykyä ja vähentää insuliinin tuotantoa. Magnesiumlisä parantaa insuliiniherkkyyttä, alentaen insuliiniresistenssiä.

Suositukseni diabeetikoille on nauttia veteen liuotettua magnesiumkarbonaattia, josta saa sekä magnesiumia että bikarbonaattia. Sitä kannattaa juoda vähintään 4 kupillista (9,5 dl suom. huom.) päivässä. Suosittelen myös transdermaalista magnesiumterapiaa, jonka avulla magnesiumtasot nousevat korkeammalle kuin pelkällä magnesiumbikarbonaattivedellä tai suun kautta nautittavia magnesiumvalmisteita käyttämällä.

Magnesiumbikarbonaatin käyttö tavallisen juomaveden sijaan palauttaa bikarbonaatit riittävän korkealle tasolle, nostaa pH-tasoja ja edistää entsyymien toimintaa. Se myös liuottaa kalsiumhydroksiapatiittikuidut, jotka ympäröivät haimaa ja sen soluja ja jotka aiheuttavat toimintahäiriöitä. Voit lukea lisää magnesiumista ja sen vaikutuksista diabetekseen ja muihin sairauksiin täältä.

Tuftsin yliopiston tutkimuksessa [1] havaittiin, että terveillä ihmisillä, joiden magnesiumin saanti oli korkea, oli 37 prosenttia pienempi todennäköisyys kohonneeseen verensokeriin ja liialliseen insuliinin eritykseen. Kyseiset oireet yleensä ennakoivat diabetesta. Niistä henkilöistä, joilla ilmeni jo kyseisiä oireita, ne jotka saivat ravinnosta eniten magnesiumia sairastuivat diabetekseen 32 prosenttia pienemmällä todennäköisyydellä kuin ne jotka saivat vähemmän.

Lääkärit, jotka määräävät suuria määriä jodia muihin sairauksiin, kuten rintasyöpään, ovat havainneet, että jodi laskee insuliinin ja nieltävän diabeteslääkkeen tarvetta diabeteksesta kärsivillä potilailla. Tri Michael Donaldson sanoi: ”Jodi vakauttaa sydämen rytmin, laskee seerumin kolesterolia, laskee verenpainetta. Sen myös tiedetään ohentavan verta, mikä voidaan päätellä pidemmästä hyytymisajasta. Jodi ei ole vain hyväksi vaan se on elintärkeä sydän- ja verenkiertoelimistölle. Tarvitaan riittävästi jodia, jotta verenpaine normalisoituu. Jodi kiinnittyy insuliinireseptoreihin ja parantaa glukoosiaineenvaihduntaa, siis hyviä uutisia diabeetikoille. Jodia ja jodipitoisia ruokia on käytetty jo pitkään kohonneen verenpaineen ja sydän- ja verisuonisairauksien hoidossa. Tästä huolimatta ei ole tehty nykyaikaisia, satunnaistettuja tutkimuksia jodin vaikutuksista sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksiin.” [1]

Ruokavalio

Tutkijat ovat havainneet yhteyden valkoisen riisin kulutuksen ja tyypin 2 diabeteksen välillä. ”Huomasimme, että valkoinen riisi todennäköisesti nostaa tyypin 2 diabeteksen riskiä,” kertoo Harvard School of Public Healthin tutkija tri Qi Sun. Eniten valkoista riisiä syöneet sairastuivat 55 prosenttia todennäköisemmin kuin vähemmän syöneet. Valkoinen riisi, valkoinen sokeri, valkoinen leipä ja valkoinen pasta ovat valkoisia, sillä niissä ei ole mineraaleja (magnesiumia), vitamiineja tai kuituja. Ne ovat haitallisia ruoka-aineita, sillä ne aiheuttavat magnesiumvajetta.

Diabetologia-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että 600 kaloria sisältävä dieetti voi parantaa diabeteksen. Dieetin kestettyä viikon, diabeetikkojen veren glukoositasot palautuivat normaaliksi, mikä viittaa siihen että heidän oireensa lievittyivät. Yhdestätoista potilaasta kahdeksalla ei esiintynyt diabeteksen oireita kolmen kuukauden kuluttua dieetin lopettamisesta.

Aiemmissa tutkimuksissa on havaittu vastaavanlainen oireiden lievittyminen välittömästi vatsan ohitusleikkauksen jälkeen. Newcastle Universityn tutkijat Yhdistyneessä kuningaskunnassa osoittivat, että diabetes on mahdollista ratkaista pelkästään ruokavalion avulla.

Potilaat noudattivat dieettiä, jossa ateriat korvattiin juomilla. Dieettiin kuului myös ei-tärkkelyspitoisia vihanneksia kolme annosta päivässä. Dieetti kesti kahdeksan viikkoa. Seitsemän päivän kuluttua osallistujien veren glukoositasot olivat samaa luokkaa kuin henkilöillä, jotka eivät kärsineet diabeteksesta.

Havainnot saattavat päteä vain henkilöihin, joiden diabetes on puhjennut lyhyen ajan sisällä – osallistujista kaikilla diabetes oli puhjennut aikaisintaan neljä vuotta ennen tutkimusta. Tarkoituksena on sanoa, että mehudieetti, johon kuuluu vihannes- ja hedelmämehua, tai mikä parempaa, myös nuorentavaa spirulinaa ja klorellaa ja muita superfoodeja, on hyväksi terveydelle.

Kanelin käyttö diabeteksen hoidossa tuli esille vuonna 2003, jolloin Alam Khanin tutkimuksen mukaan muutama gramma kassiakanelia päivässä voi laskea paastoverensokeria. Khan antoi satunnaistetusti 1 g, 3 g tai 6 g kanelia tyypin 2 diabetesta sairastaville 40 päivän ajan. Paastoverensokeri ja veren lipiditasot parantuivat kaikissa ryhmissä.

PEMF

Matalataajuuksista PEMF:iä (pulssitettu elektromagneettinen kenttä, Pulsed Electromagnetic Field) voidaan käyttää yhdessä lievittämään neuropaattista kipua, kuten myös hidastamaan neuropatian kehittymistä lyhyellä aikavälillä.[2] Tri William Pawluk sanoi, ”Magneettikenttä suojelee soluvaurioilta parantamalla verenkiertoa ja korjausprosesseja, antamalla energiaa ja lisäämällä erityisiä stressiproteiineja soluissa. Näitä proteiineja käytetään estämään solujen hajoaminen ja kuluminen, kuten myös nopeuttamaan vamman paranemista. Magneettikentät tasapainottavat soluja, kudoksia ja elimistön toimintaa perustasolla, jopa ennen kuin vauriot ja ongelmat ovat havaittavissa. Magneettikenttien yksi keskeisimmistä ominaisuuksista on lisätä verenkiertoa.” Lisäksi tri Pawlukin mukaan “PEMF:n on havaittu lievittävän kroonista, vaurioittavaa tulehdusta.”

Esseessäni ’Pulsed Electromagnetic Field Therapy for Cancer and Pain’ esittelin Earthpulse-kojeen, jota käytän itsekin. Se lähettää matalataajuuksisia aaltoja, on tehokas ja halpa. On tärkeää tutustua tähän teknologiaan, sillä se edistää parantumista syvällä tasolla. Tästä teknologiasta on apua, ja FDA on hyväksynyt sen käytön syövän hoidossa, ja siitä tulisi olla apua diabeetikoille.

 

Lähde: Dr Sircus.com

Lue myös:

Diabetes lisääntyy räjähdysmäisesti
Diabetes voi parantua lääkkeittä
Tappava diabetes huijaus

1 kommentti

  1. Kalsiumin ja magnesiumin suhde on erittäin tärkeä terveydelle, kalsiumlisien käyttö vääristää suhdetta entisestään. Syökää siis ennemmin magnesiumlisiä kuin purkkikalsiumia jos haluatte pysyä terveenä.

    Plusääni(13)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat