Dieudonné voitti ”vihapuheoikeudenkäynnin”

Ranskalaiskamerunilainen koomikko Dieudonné M’Bala M’Bala on voittanut Ranskassa sananvapausoikeudenkäynnin. Dieudonnén väitettiin ”syyllistyneen” holokaustihuumorilla hauskuuttamiseen.

Rikossyyte koski videota, jolla koomikon väitettiin halventaneen holokaustin muistoa. Rikosilmoituksen takana oli Ranskan juutalaisten opiskelijoiden järjestö UEJF. Järjestö ei ole ensimmäistä kertaa ristiretkellä sananvapautta vastaan. Juutalaisopiskelijat ovat haastaneet muun muassa Twitterin oikeuteen, sillä kaikki suositun palvelun käyttäjien ”twiiteistä” eivät miellyttäneet sionisteja.

UEJF vaati, että tuomioistuin pakottaisi Youtube-palvelun poistamaan Israel-kriittisen hauskuuttajan videon. Videolla Dieudonné toteaa, että Ranskan pääministeri Manuel Valls on juutalaisten hännystelijä. Tuomarin mukaan lausunto ei täyttänyt vihapuheen tunnusmerkistöä. Videolla esiintyy myös pahamaineinen muovinen holokaustiananas. Juutalaisopiskelijoiden mukaan muoviananas loukkaa ”holokaustin” uhrien muistoa.

Dieudonné on joutunut poliisin, verottajan ja lukuisten Euroopan hallitusten hampaisiin holokaustihuumorinsa vuoksi. Hän on ollut jo pitkään kulttihahmo Ranskan maahanmuuttajien joukossa, mutta viime vuosina hänestä on kasvanut Euroopan laajuinen ilmiö. Monilla hänen videoillaan on miljoonia katsojia, ja hänen kehittämä quenelle-ele leviää kansainvälisesti.

quenelle
Quenelleä ei tehdä pelkästään Euroopassa.

Hänen maineensa on levinnyt Euroopasta niin Lähi-itään kuin myös Yhdysvaltoihin. Iranissa Dieudonné tapasi maan presidentti Mahmud Ahmadinežadin. Yhdysvalloissa suhtautuminen on ollut päinvastainen. Sionistinen Washington Post -lehti kirjoitti tässä kuussa synkkään sävyyn Dieudonnén huumorista ja Ranskassa väittämän mukaan päätään nostavasta antisemitismistä. Washington Postin mukaan Dieudonnén kannattajat vaativat jo kaupunkien kaduilla juutalaisten lähettämistä pois Ranskasta. Artikkelissa sionistilehti rinnasti Dieudonnén jopa Israelin tukemaan ISIL-terroristijärjestöön kuuluvaan Mehdi Nemmoucheen. Poliittisesti täysin pieleen mennyt vertaus osoittaa kuinka röyhkeästi valtamedia on valmis valehtelemaan, jotta Israel-kriittiset äänet saataisiin hiljennettyä.

Washington Post
Jewish Telegraphic Agency

1 kommentti

  1. ”Artikkelissa sionistilehti rinnasti Dieudonnén jopa Israelin tukemaan ISIL-terroristijärjestöön kuuluvaan Mehdi Nemmoucheen.”

    Niin, että Israelia ja sionismia vastustava henkilö olisi yhteydessä järjestöön ja/tai henkilöön, jota Israel tukee luodakseen sekasortoa ja kaaosta..

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat