ECM-malli – talouden trendi kääntyy 2015.75

ECM (Economic Confidence Model) on Martin Armstrongin luoma malli, joka ennustaa talouden suhdannekierron vaiheita. Armstrong on omatakeinen ja kiistelty liikemies. Hänen esittämänsä malli on herättänyt mielenkiintoa aiemmin oikeaan osuneiden ennusteiden vuoksi.

 

Barcelonassa monet ovat kysyneet minulta, uskonko itsenäisyyttä ajavien puolueiden voittavan Espanjan Katalonian maakunnan vaalit. Kerroin heille, että tämänhetkisen globaalin trendin vallitessa voitto on väistämätön. Katalonian puolesta äänestäminen on nyt muotia ja separatistit ovat voittaneet ehdottoman enemmistön paikallisvaaleissa. Itsenäisyyttä kannattavien liittouma sekä pienpuolueet voittivat 72 paikkaa 135-paikkaisesta alueparlamentista. Heidän mukaansa voitto oikeuttaa Katalonian julistautumisen itsenäiseksi Espanjasta 18 kuukauden sisällä.

Espanjan keskushallinto Madridissa on uhannut viedä jokaisen yksipuolisen itsenäistymispyrkimyksen oikeuteen. Miksikö? Poliitikot eivät eroa kuninkaista, diktaattoreista tai keisareista. Kyse ei ole siitä mitä ihmiset haluavat; tarkoitus on pysyä vallassa.

Kyseinen äänestys on lähtölaukaus separatistiliikkeille kaikkialla maailmassa. Keskitetyt hallinnot ovat kuolemassa. Yhteiskunta on aina tasapainoillut suuntaan ja toiseen keskushallinnon ja paikallishallinnon välillä. Keskitetty hallinto hamuaa valtaa niin kauan kunnes se hallitsee kaikkea.

Mielestäni tämän vuoksi verotus ei ole enää tarpeen. Raha ei ole enää hyödyke, ja minkä tahansa valuutan arvo riippuu yksin uskosta. Edes kullalla ei ole arvoa ellet usko että joku ottaa sen vastaan molemmin puolin hyväksytyllä hinnalla. Raha ei voi olla arvonsäilyttäjä, sillä arvon säilyttäminen edellyttäisi suhdannekierron ja itse elämän päättämistä.

Miksi maksamme veroja liittovaltiolle? Kuinka ihmiset hyötyvät siitä? Verotus on välttämätön paikallisesti, kun hallitus ei voi luoda rahaa. Hallituksen liikkeelle laskemaa rahaa ei ole sidottu mihinkään konkreettiseen, paitsi kansakunnan taloudelliseen kapasiteettiin (bruttokansantuote). Ei ole tarvetta verottaa eikä ottaa jatkuvasti lainaa vailla aikomusta maksaa mitään takaisin. Korot ovat lähellä nollaa, ja hallitusten intresseissä korot ovat käytännössä olemattomat, tai hallituksen kustannukset nousevat räjähdysmäisesti. Kuten aina, kyse on hallituksen ja kansan välisestä vastakkainasettelusta.

Eläkeläiset eivät tule toimeen säästöillään ja eläkerahastot ovat vararikossa. Hallitus kaikessa umpimielisyydessään olettaa, että he voivat nostaa ja laskea korkoja sen mukaan, milloin he itse ovat suurin velkoja. Ikään kuin heidän toiminnallaan ole finanssipoliittisia seurauksia. Elämme maailmassa, joka on tullut hulluksi eikä kukaan halua nähdä kuinka koko rakennelma pyörii.

Itsenäisyysliike murtaa liittovaltiot ja palauttaa vallan paikallistasolle. Liike ammentaa voimansa verotuksesta, heikentyvästä työllisyystilanteesta ja elintason laskusta.

Katalonian äänestystulos on yhdenmukainen Economic Confidence Model –mallin ennusteen kanssa. Käännekohta on ratkaiseva, sillä kyseessä ei ole osakemarkkinoiden, hyödykkeiden tai yksityissektorin romahdus. Tämä on uuden trendin alku, tulemme näkemään hallitusten kaatuvan ja vaatimuksia poliittisesta muutoksesta kaikkialla.

Marraskuun 21. vuonna 2018 tulee olemaan tärkeä ajankohta, jolloin poliittiset levottomuudet käynnistyvät. Kahden keskeisen aallonharjan paikkeilla – 1998.55 ja 2007.15 – piin käännekohdan aikaan sattui 9/11-isku ja päivä, jolloin Kreikka pyysi Kansainväliseltä valuuttarahastolta apua, mistä alkoi valtion velkakriisi. Näin ollen 2015.75 tulee olemaan uuden trendin lähtöpiste ja sillä on mullistava vaikutus poliittiselle tulevaisuudellemme.

ecm3

 

Kirjoitus on julkaistu alunperin Armstrong Economics –blogissa.

1 kommentti

 1. Tuokaan artikkelissa mainittu jätkä ei puhu juutalaisesta rahanväärennöskartellista (jonka päämaja on BIS) mitään ja eikä sen diktatuurista, eli tuokin jätkä on tuossa vain höpöttelemässä kaikenlaista epäolennaista juutalaisen pankkikartellin hyväksi. Tuollaista kutsutaan ohipuhumiseksi.

  Nuo talouden syklit voisi selittää näin yksinkertaisesti :
  Talouden suhdanteet ovat täysin riippuvaisia siitä kuinka paljon milloinkin on juutalaiselta lainattua rahaa liikenteessä talouden kierrossa. Nousukausi on sitä, että velkaa (rahaa) otetaan paljon lainaksi (ja sitä tulee talouden kiertoon), ja laskukausi on sitä, että velkaa (rahaa) otetaan yhä vähemmän ja vähemmän lainaksi, ja rahaa tuhoutuu talouden kierrosta pois joka velan lyhennyksellä enemmän kuin sitä ehditään ottaa lainaksi. Silloin talouden rahamäärä lähtee vähenemään ja alkaa taantuma. Asia on havainnollisesti nähtävissä oheisessa käppyrässä, joka kuvaa rahan lainaamisen voluumia :
  http://fingfx.thomsonreuters.com/2011/11/28/0911026384.htm

  Ohessa jotain siitä, mikä BIS on ja miksi se on olemassa ja mitä se tekee. Sen päämäärä on saada aikaan kartelli tuotteeseen nimeltä raha. Eli sillä on keskuspankkeineen yksinoikeus rahanpainantaan, ja täten absoluuttinen maallinen valta.
  http://ebolakani.blogspot.fi/2010/02/se-joka-hallitsee-rahaa-hallitsee.html

  Tämä seuraava jätkä sentään puhuu tästä brutaalista finanssirikollisuudesta/vallasta (mm. tuon videon alussa), ja kertoi asiat kansalle suoraan niinkuin ne ovat :
  https://youtu.be/Kj3aKE4M5bk

  Tämän seuraavan artikkelin lopussa on lisää näitä puheita. Mm. Hitlerin puhe Rheinmetall-Borsigin tehtaalla 1940, jossa hän selvitti hyvin käytännöläheisesti mistä NSDAP:in vaihtoehtoisessa rahajärjestelmässä (valtion oma raha) on kyse.
  https://idiotiantyranniasta.wordpress.com/2015/02/05/irti-kansainvalisen-rahanvaarentajan-otteesta/

  Myös täällä nykyisen rahajärjestelmän ongelma on hyvin selitetty :

  Vieraskynä: Lopullinen ratkaisu, osa 1

  Kopsaan tuon ihan varmuudeksi vielä tähän:

  ”Kyseisessä rothschildiläisessä raha- ja pankkijärjestelmässä raha tulee kiertoon vain velkana, pankeista sitä lainaksi ottamalla. Rahamme ei siis ole varsinaista rahaa lainkaan vaan velkaa. Jokaisen liikkeellä olevan rahan joku on ottanut lainaksi pankista. Jos kaikki maksaisivat pankkivelkansa pois yhtaikaa, mihinkään ei jäisi rahaa.

  Kun pankit myöntävät lainoja, ne eivät lainaa mitään omaansa tai edes talletustileillä olevia rahoja vaan luovat lainattavat rahat tyhjästä, pelkkänä kirjanpitotoimena. Pankit siis luovat uutta rahaa lainoja myöntäessään. Tällainen uuden rahan luominen tyhjästä pelkkää kynää liikuttamalla tai tietokoneen näppäimistöä näpyttämällä on luonnollisesti rahanväärennystoimintaa. Koska kyseinen toiminta on myös Suomen kansan ja sen edustajien laillisesti hyväksymä, kyseessä on laillistettu rahanväärennystoiminta.

  On huomattava, että koska pankit eivät lainaa mitään omaansa, kukaan ei ole pankeille mitään velkaa, eikä voi olla. Koska pankit eivät lainaa mitään omaansa, ne eivät koskaan allekirjoita lainasopimusta. Pankit eivät mitenkään voi vahvistaa velan olemassaoloa. Tilikirjoistaan ne eivät voi esittää otetta, joka todistaisi, että ne ovat lainanneet jotain omaansa. Luodessaan lainoja myöntäessään uutta rahaa tyhjästä pankit lainaavat vain tyhjää (vaikka sillä tavalla liikkeelle tulleita seteleitä käytetäänkin rahoina). Tyhjän lainaaminen ei muodosta velkasuhdetta.

  Koska siis raha tulee liikenteeseen vain velkana, yhteiskunnassa on olemassa rahaa sen verran kuin sitä on otettu lainaksi. Nousukausi on sitä, että velkaa (rahaa) on paljon, ja laskukausi on sitä, että velkaa (rahaa) on vähän. Kuitenkin yhteiskunnassa on pankeille takaisin maksettavaa enemmän kuin rahaa on olemassakaan. Rahaa on olemassa yhtä paljon kuin velkaa on otettu, mutta takaisin on maksettava tuo määrä + korko. Koska korkoon ei erikseen luoda rahaa, yhteiskunnassa on (keskimäärin) jatkuva lisävelan ottamisen pakko entisistä veloista selviämiseksi. Näistä jatkuvista lisälainoistakin on maksettava korkoa. Syntyy väkisin velkakierre, velkaorjuus ja lopulta hirveä rahanpuute (yhä suurempi osa väestön tuloista menee lainanhoitokuluihin ja yhä enemmän yritykset ja tuottajat joutuvat siirtämään kasvavia lainanhoitokuluja hintoihin) ja tuho – kuten Suomessa nyt.

  Vaikka siis pankit lainaavat käytännössä pelkkää tyhjää (järjestelmä pysyy pystyssä vain yleisön luottamuksen turvin; itse rahoilla ei mitään itsenäistä arvoa, kolikoita lukuun ottamatta), ne vaativat maksamaan lainat takaisin. Kaikki raha on siis pankin rahaa, ei ”kansalaisten rahaa”, kuten kirjoittaja esittää. Meillä ei ole rahajärjestelmää lainkaan, on vain velka- ja kontrollijärjestelmä. Ja koska meillä on velka- ja kontrollijärjestelmä ”rahajärjestelmänä”, päättäjämme ovat pankkiirien orjia, koko yhteiskunnan toimintahan perustuu rahaan (suoraa vaihtokauppaa ei ole juuri missään). Myös kansa on pankkiirien absoluuttinen orja. Kaikki tässä maassa on pankkiirien yksityiskohtaisesti sanelemaa. Olemme puhdas orjamaa. Koska raha (velka) sanelee kaiken yhteiskunnan toiminnassa, pankkiirit sanelevat kaiken. Koron vuoksi velkoja on mahdoton maksaa koskaan kokonaan takaisin (velkaa on aina enemmän kuin rahaa), ja yhteiskunnassa on aina oltava riittävä määrää rahaa yhteiskunnan pyörittämiseksi. Orjuudesta on niin ollen nykyjärjestelmässä mahdoton päästä. Ainoa keino on sanoutua irti juutalaisesta raha- ja pankkijärjestelmästä ja luoda oma kansallinen, velkaan perustumaton rahajärjestelmä (valtionveloista voidaan päästä julistamalla velkakirjat laillisiksi maksuvälineiksi tai maksamalla ne omalla uudella kansallisella rahalla).

  Yllä sanotusta seuraa, että valtiovaltamme on PAKKO tukea kansainvälisen raha- ja valtaeliitin pyrkimyksiä (tuo eliitti määrää lainaehdot, lainan saamisen mahdollisuudet, koron suuruuden; mm. maamme nykyinen mamuttaminen on tuon juutalaisvetoisen eliitin sanelema, ns. Coudenhove-Kalergi -suunnitelma Suomen ja koko Euroopan tuhoamiseksi juutalaisen maailmantyrannian tieltä). Jos pankit sulkevat lainahanat, koko yhteiskunta luhistuu muutamassa päivässä. Elämme hirvittävässä orjuudessa. Orjuuttajat myös hallitsevat maan johdon ja puolueiden lisäksi myös mediaa, koulujen ja yliopistojen opetusohjelmaa, maassa tarjolla olevaa kirjallisuutta, armeijaa, jopa kirkkoa – kaikkea. Hirvittävä on tämä Jumalan rangaistus väkisin orjuuttavan raha- ja pankkijärjestelmän (ja sen takana olevan juutalaisuuden) muodossa!

  Kun siis kirjoittaja valittaa, että valtiovaltamme ei aja kansan etua, niin totuus on se, ettei se edes pysty ajamaan kansan etua. On myös niin, että mitä enemmän päättäjämme matelevat pankkiirien (ja takana olevien juutalaisten) edessä, sitä lievemmin pankkiirit maahamme ja kansaamme suhtautuvat. Kansa voi sitä paremmin mitä enemmän se on orja (sitä enemmän se saa lainaa). Käytännössä olemme tuhoon tuomittuja nykyisessä raha- ja pankkijärjestelmässä, sillä velka kasvaa koron vuoksi väkisin koko ajan.

  Suomessa ei ole omaa päätäntävaltaa missään tärkeässä asiassa, orjia kun olemme. Tärkeimmät päätökset tehdään EU:ssa. Meillä ei ole omaa rahapolitiikkaa, omaa ulkopolitiikkaa eikä omaa lainsäädäntövaltaa (eikä niin ollen riippumatonta tuomioistuinlaitosta), joten meillä ei ole mitään itsenäisyyttä. Orjuuden vuoksi voimme vain tuhoutua yhä enemmän.

  Maamme ja kansamme tuhoutuminen on Jumalan rangaistus. Kirjoittaja kirjoituksessaan yllä pyrkii pelastamaan Suomen ymmärryksensä mukaan, mutta kuinka se voisi onnistua, jos Jumalan viha kansamme yltä ei poistu? Kirjoittaja sanoo puolustavansa (mahdollisesti vaikka aseellisella vallankumouksella) ”suomalaisuutta” ja ”ihmisyyttä”. Kuitenkin, kuten jokainen tietää, suomalaisuus on nykyisin esivaltaa ja kaikkea auktoriteettia (Jumalan järjestyksiä) vastaan taistelemista, lasten murhaamista aborteissa, viinanjuontia, homoseksuaalisuutta, jumalanpilkkaa, huorintekemistä, huumeiden käyttöä, roskaviihdettä, valhetta, huijaamista, väkivaltaa, maanpetoksellisuutta ja maan aktiivista tuhoamista. Kirjoittajan pyrkimys on siis pyrkimystä ylläpitää tätä perkeleenpesää (Suomen maata ja kansaa). Kun hän lisäksi tahtoo hajottaa valtionhallinnon rakenteet ja luoda kansan voimin uudet, hän nousee – kuten raamatunkohta yllä toteaa – Jumalan säätämystä vastaan ja hankkii itselleen ja kansallemme tuomion, olojen pahenemisen, kenties lopullisen tuhon.

  Loppuun huomautus kirjoittajan toteamuksen ”koko yhteiskuntamme on suunniteltu ja rakennettu suojelemaan raha- ja valtaeliittiä – – miksi me annamme kaiken tapahtua?” johdosta: Yhteiskuntamme yksinvaltias on vuosikymmeniä ollut kansa itse lain nimenomaisella määräyksellä: ”Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle” (perustuslaki 2§).

  Valtiovaltaansa kansa on hoitanut ryyppäämällä, televisiota katselemalla, viihteellä olemisella, lastenmurhia tekemällä (abortit), huoraamalla, homoilemalla, pilkkaamalla Jumalaa, veljeilemällä vihollisen kanssa ja haukkumalla kaikkea auktoriteettia.

  Tulos näkyy olla todetusta.”

  Plusääni(16)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat