Elätkö tietämättäsi hiljaisen tappajan kanssa?

Johanna Kuvaja on Magneettimedian lukijoille tuttu ”7 asiaa, mitä et ehkä tiennyt kasvatetusta lohesta ja sen vaikutuksista” –artikkelista. Hieman artikkelin julkaisun jälkeen Kuvaja lopetti blogin päivittämisen hometragedian vuoksi. Nyt hän on palannut kirjoittamaan blogia ja kertomaan kokemuksistaan.

Kun jätin blogini tauolle viime keväänä, kärsin vakavista terveysongelmista. Elin terveellistä elämää, ja jaoin terveysvinkkejä ja terveellisiä reseptejä blogissani ja instagrammissa muille. Silti perheeni oli sairastellut hälyttävän paljon, ja oli vaikea ymmärtää mistä oli kyse. Syy kaikkiin oireisiin selvisi, kun aloin epäillä homemyrkytystä, ja tarkastutimme talomme homekoirien avulla.

Shokki oli suuri, kun kaksikerroksinen iso omakotitalomme paljastui kauttaaltaan hometaloksi. Tämän seurauksena muutimme pois seuraavana päivänä. Terveyden lisäksi menetimme mm. ison omakotitalomme ja kaiken irtaimistomme. Vakuutus ei korvaa hometaloa, eikä edes verohelpotuksia ole saatavilla taloudellisen ja terveydellisen katastrofin jälkeen.

Lääkärien lisäkoulutus homemyrkytyksestä olisi tarpeellista

Sairastuttuani homemyrkytykseen olen joutunut etsimään paljon tietoa aiheesta, sillä valitettavan usein lääkäreillä ei ole mitään käsitystä homeesta ja sen vaikutuksesta terveyteen. Jos menet oireinesi lääkäriin, sinulle määrätään todennäköisesti antibiootteja ja allergialääkkeitä. Näitä minullekin tarjottiin. Antibiootit ovat homeelle altistuneelle ihmiselle pahinta mitä voi tarjota, sillä home on luonnollisesti ”syönyt” kehon hyviä bakteereja, ja antibiootit tuhoavat niitä vielä lisää.  Monet homealtistuneet ovat myös lähteneet lääkärin vastaanotolta mielialalääkkeiden kanssa. Tietous homemyrkytyksen oireista ja hoidosta ovat valitettavasti täällä Suomessa vielä lapsenkengissä.

Kysy lääkäriltä tämä kysymys

Eräässä lukemassani artikkelissa kehoitettiin kysymään heti kättelyssä lääkäriltä, osaako tämä selittää, mikä on mykotoksiini (= Homeiden tuottama homemyrkky). Jos hän ei tähän kykene, suositeltiin etsimään saman tien toinen lääkäri. Homeongelmien yleistymisen myötä lääkäreiden lisäkoulutus homemyrkytyksestä olisi välttämätöntä. Ja hieno asia olisi, jos sairaaloihin saataisiin homemyrkytys-osasto, jossa potilaita voitaisiin hoitaa. Kun talo paljastuu hometaloksi, monella ei ole paikkaa minne mennä. Ja nykyään homeetonta asuntoa on vaikea löytää. Homemyrkytyksestä kärsivä on erittäin herkkä homeitiöille, ja yksikin vanhasta kodista tuotu vaatekappale voi ylläpitää pahoja oireita. Homeen saastuttamasta asunnosta ei saisi ottaa mitään muuta mukaan kuin ajokortin ja passin.

Pitkäaikainen homeelle altistuminen on erittäin vakava asia, mikä voi pahimmillaan johtaa jopa kuolemaan. Pikainen oireiden tunnistus onkin tärkeässä asemassa. Ja on varmasti sanomattakin selvää; hometalosta on välttämätöntä muuttaa pois mahdollisimman pian.

Moninaiset oireet

Asuimme hometalossamme yli 10 vuotta, ja olin homekoulussa töissä tätä ennen useita vuosia opettajana.  Homekoulu sekä oma talomme ovat nyt purettu. Mieheni kävi päivisin töissä, ja minä olen ollut hoitamassa lapsia kotona 7 vuotta.  Minun oireeni olivat luonnollisestikin selvästi pahemmat kuin muilla perheenjäsenillämme, koska olin pisimpään altistunut homeelle kodissamme sekä työympäristössä.

 

Tässä pahimmat oireeni:

*Näköhäiriöitä toisessa silmässä tasaisin väliajoin. Lääkärit eivät keksineet syytä siihen, ja lopulta minulle määrättiin lasit ja sanottiin, että kyse on ikänäöstä, vaikka näkö palautui aina takaisin muutaman päivän kuluttua. Toki en koskaan ostanut laseja, ja tiesin, että tässä iässä ei voi olla kyse ikänäöstä.

* Koko kehon voimakas tärinä, mikä muistutti Parkinsonin tautia. Vasen käsi tärisi voimakkaasti joka päivä, eikä tärinä ole vieläkään täysin loppunut. Hermostollisista/neurologisista oireista paraneminen voi kestää vuosia.

Tein mielenkiintoisen havainnon, kun kohtasin homeesta vakavasti sairastuneen ihmisen. Juttelin hänen kanssaan n. 10-15 minuuttia, ja tämän seurauksena tätä ennen ollut pieni vasemman peukalon vapina yltyi koko kehon voimakkaaksi tärinäksi, ja jalat tuntuivat pettävän alta yhtäkkisen voimattomuuden seurauksena. Huomasin myös saavani rytmihäiriöitä. Tämä varmisti käsitykseni, että tärinä on täysin homeen aiheuttama reaktio. Myös Hulda Clark selittää vapinasta näin kirjassaan Hoito kaikkiin sairauksiin:”Vapina on oire, ei luonnollinen osa vanhenemista. Käsiä ja käsivarsia ohjaavat hermot ovat myrkyttyneet. Hermot lähtevät aivoista, minne myrkky on kasaantunut. Vapina on seuraus jatkuvasta myrkyttämisestä”.

 

* Aivokystat, jotka todettiin magneettikuvauksessa, koska minulla epäiltiin ms-tautia. Kystien löydettyä epikiriisissä huomioni kiinnittyi kohtaan ”erikoinen löydös”, joten aloin tutkimaan asiaa. Kun kaikki oireet kystia myöten tuntuivat täsmäävän täysin homemyrkytykseen, kutsuimme seuraavana päivänä homekoirat tutkimaan talomme. Loppu onkin historiaa.. Tämän löydöksen (ja alkushokin) jälkeen aloin ottamaan selvää miten voisin parantua, ja ruokavaliomuutoksen ja detox-kuurin jälkeen kävin uudestaan aivojen magneettikuvassa  puoli vuotta ensimmäisen kuvauksen jälkeen. Sen mukaan kystat eivät olleet kasvaneet yhtään. Lääkärit näin ollen päättelivät, että kystat ovat todennäköisesti olleet minulla aina, koska ne eivät ole kasvaneet kuudessa kuukaudessa.

Vyöhyketerapeuttini Kirsi Sarimaa selitti minulle, että ymmärtääksemme kystia paremmin, tulisi kuvitella vesi-tai verikello, joka on tullut rasituksesta; esim. kantapään vesikello hiertämisen jälkeen. Hän kysyi aiheuttavatko rakkulat jalassa oireita? Näin ne myös aiheuttavat aivoissa, ja ne eivät tule sinne itsestään. Joku ulkopuolinen tekijä on siis aiheuttanut kystat.

Myös Hulda Clarkin mukaan hyvänlaatuiset kasvaimet ovat merkki siitä, että kehomme on pyrkinyt poistamaan elintoimintojamme haittaavia myrkkyjä.

Olen nukkunut pahimman homekohdan vieressä talossamme, joten uskon vahvasti, että kystat ovat homeen aiheuttamia. Tällä hetkellä tavoitteena on aloittaa kystien liottaminen homeopatian avulla ja ymmärrettävästi ruokavaliolla tulee olemaan iso merkitys paranemisessa.

 

* Krooninen poskiontelotulehdus yli puolen vuoden ajan. Ääni oli pois koko talven.

 

* Monikemikaaliyliherkkyys, jonka lääkärit diagnosoivat siitepölyallergiaksi. Esim. kauppojen hajusteosastojen ohi kävely oli painajaismainen kokemus, ja en voinut esim. pestä käsiäni julkisten tilojen nestesaippuoilla ilman pahoja oireita. Myös esim. ulkomaisen paprikan syöminen sai kurkkuni kuristamaan ja muutaman suomalaisen mansikan syöminen aiheutti pahan ihottuman, josta on jäljellä vieläkin jäljet käsivarsissa. Yhtäkkinen herkkyys lisäaineille ja kemikaaleille onkin yleensä ensimmäinen asia, mistä ihmiset tajuavat homemyrkytyksen.

 

* Väsymys ja huimaus

* Muistihäiriöt

* Paniikkihäiriöt

* Aivosumu (muistiongelmat, vaikea muistaa yksinkertaisia sanoja, kuten jääkaappi.. )

* Mahakrampit

* Tunnottomuus jaloissa ja käsissä. Jalat tuntuivat pettävän alta voimattomuuden takia. Liikkuminen alkoi tuntua suorastaan pelottavalta ja ahdistavalta.

* Käsien verisuonten pullistuminen. Käteni näyttivät pahemmilta kuin 100-vuotiaan kädet.

* Ärtyneet limakalvot: limakalvojen napsutusääni (tuntui lähtevän pään seudulta tai korvista), mikä oli ajaa minut hulluksi… Nauhoitin sitä jopa puhelimeen nauhurille, koska en osannut selittää sitä lääkärille, ja ajattelin, että kukaan ei usko minua.. ?

* Nivelkivut

* Vastustuskyvyn aleneminen

* Rytmihäiriöt

Lapsiemme oireet olivat seuraavat: paha ihottuma, korvatulehdukset (jotka vaativat useamman antibioottikuurin parantuakseen) sekä jatkuva flunssakierre ja levottomuus. Mieheni oireisiin kuului flunssien lisäksi kovat pääkivut, veriset limakalvot nenässä ja rytmihäiriöt.

Yleisimmät homealtistuksesta seuraavat oireet

 • Päänsärky
 • Poskiontelotulehdukset
 • Nenäverenvuoto
 • Kuumeilu, yskä, hengenahdistus
 • Muistihäiriöt, keskittymisvaikeudet, aivosumu
 • Masennus, mielialan vaihtelut
 • Unihäiriöt
 • Mahavaivat, mahakivut, ripuli
 • Ahdistuneisuus
 • Tunnottomuus, lihasväsymys, kutina
 • Krooninen väsymys
 • Huimaus/pyörrytys ja joissain tapauksissa sairaskohtaukset.
 • Näköongelmat
 • Vapina
 • Nivelkivut
 • Metallin maku suussa
 • Yöhikoilu
 • Herkistyminen lisäaineille. Yhtäkkiä puhjennut hajusteallergia on monesti ensimmäinen oire, mistä voi päätellä, että olet altistunut homeelle.
 • Verisuonet nousevat ns. pinnalle
 • Jano, lisääntynyt virtsaamisen tarve
 • Kutina
 • Allergiat
 • Astma
 • Syöpä/kasvaimet/kystat

Ruokavaliolla eroon homemyrkytyksestä

Sienet, kuten home ja hiiva tarvitsevat sokeria elääkseen. Niinpä se mitä syöt, on hyvin suuressa merkityksessä, jos haluat parantua homeoireista. Ruokavaliosta tulisi jättää pois kaikki mikä ruokkii homesienen kasvua kehossa: kaikki sokeri ja viljat ovat pahimmat, mutta omasta kokemuksesta voin sanoa, että se ei yksistään riittänyt.

Olin viljattomalla ja sokerittomalla ruokavaliolla yli puoli vuotta, ja vasta sitten, kun päätin ”tukahduttaa” kehosta homeen pois tiukan ruokavalion ja luonnontuotteiden/vitamiinien avulla, oireet helpottivat. Jätin ruokavaliosta pois sokerin ja viljatuotteiden lisäksi maitotuotteet ja kaikki mykotoksiinia sisältävät tuotteet- jopa mustanpippurin. Juomana käytin puhdistettua vettä/lähdevettä, sillä hanavesikin sisältää mykotoksiineja.

Näitä ruoka-aineita tulisi vältellä, jos sinulla on homemyrkytys

 1. Alkoholi
 2. Kaikki sokeri ja makeutusaineet, myös hedelmien syöntiä on rajoitettava
 3. Ruis, vehnä, ohra
 4. Maissi
 5. Pellavansiemenet, ja pellavansiemenöljy
 6. Maapähkinät
 7. Durra
 8. Juusto

Vältä-näitä-jos-sinulla-on-homemyrkytys-683x1024

Jos haluat tukahduttaa homeen kehostasi, vältä myös näitä:

 • Hiiva (kaikissa muodoissa)
 • Kaikki prosessoitu ruoka
 • Kaikki sokeri: myös hunaja, vaahterasiirappi, kaikki keinotekoiset makeutusaineet jne. Ole tarkkana piilosokereista. Ketsupit, mehut, salaattikastikkeet jne. Itse huomasin, että jopa sitruunapippurissa oli sokeria. Lue siis tarkasti tuoteselostukset.
 • Sienet, tryffelit
 • Kuivatut hedelmät
 • Hedelmät (1 Granny Smith-omena päivässä on ok, samoin sitruunat, limet ja avokadot)
 • Soija
 • Cashew, hasselpähkinät
 • Ei mitään viljoja! Kaura, quinoa, riisi jne.
 • Auringonkukansiemenet
 • Pavut
 • Sianliha, kaikki prosessoitu liha
 • Kasvatettu kala ja sushi
 • Paprikajauhe, chili-jauhe, mustapippuri
 • Omenaviinietikka+ muut etikat
 • Luomumunat ovat sallittuja.
 • Kahvi
 • Tee (varsinkin hedelmäteet, musta tee, teepussi-teet)

 

Ideaalisen ruokavalion tulisi koostua luomukasviksista (80%)  ja luomulihasta. Käytin myös paljon hyviä rasvoja: hyvälaatuista kookosöljyä  ja avokadoa.

Vihannesten mehustaminen on suositeltavaa päivittäin. Tätä vihermehua tein päivittäin (ainoastaan 1/2 – 1 Granny Smith-omena makeutukseen).

Noudatin tätä ruokavaliota kuukauden ajan hyvin tiukasti, ja jo kahden viikon jälkeen huomasin ison eron voinnissani. Parannuin monikemikaaliyliherkkyydestä täysin tuona aikana, poskiontelotulehdus parani jo alle viikon kuluessa detoxista(lopullisen niitin antoi hydrastisjuuri ja xylitol-huuhtelu), verisuonet eivät enää pullottaneet käsissäni, ajatus alkoi luistamaan normaalisti ja käden tärinä oli ajoittain poissa kokonaan.

Lapsemme noudattivat sokeritonta, viljatonta ja maidotonta ruokavaliota noin kuukauden ajan, ja he parantuivat siinä ajassa hyvin.

Home pyrkii aivoihin, sillä se on kehon rasvaisin osa. Jos se pääsee sinne, paraneminen voi viedä vuosia, vaikka noudattaisit asiaankuuluvaa ruokavaliota. Uskon, että minun tapauksessani minun olisi pitänyt noudattaa detox-vaihetta vielä paljon pidempään, mutta kuten voi ymmärtää, se ei ole helppoa kaikkine rajoituksineen. Tällä hetkellä vältän kaikkia viljatuotteita ja sokeria.

Tarkemmat ohjeet 6 kk kestävään detox-kuuriin englanniksi: http://www.survivingtoxicmold.com/mold_detox_diet1

Noudatin suurimmaksi osaksi tätä ruokavaliota. Sovelsin muutamia tutkimuksia omaan diettiini tämän lisäksi (mm. käytin paljon edellä mainitsemiani hyviä rasvoja ja satunnaisesti pienen määrän xylitolia puhdistusmielessä ym.pieniä muutoksia).

Homeen pahin painajainen

Probiootit eli maitohappobakteerit ovat hyviä, eläviä bakteereja, jotka ylläpitävät suoliston hyvinvointia ja häätävät haitallisia suolistoon pesiytyneitä organismeja, kuten hometta ja hiivaa.

Probiootit stimuloivat kehon immuunijärjestelmää ja vahvistavat suoliston seinämää estäen haitallisten organismien ja yhdisteiden imeytymistä. Probiootit ovatkin homeen pahin painajainen.

Limakalvojen vääristyneet elämää ylläpitävät hyötybakteerikannat voidaan korjata vain seuraavilla hyötybakteereilla: 1. Lactobacillus asidophilus, 2. Lactobacillus bulgaricus= ”antibioottibakteeri” 3. Bifidobacterium.  Pidä siis huolta, että maitohappobakteerivalmisteesi sisältää näitä hyötybakteereja. Paras löytämäni maitohappovalmiste homeallergikoille on tämä.

Muut tärkeät tuotteet/lisäravinteet homeallergikoille:

 • Asea-vesi: Vyöhyketerapeutti Kirsi Sarimaa pitää Aseaa tärkeimpänä ”hoitona” homealtistuneille. Asea koostuu täysin puhtaassa suolaliuoksessa kelluvista triljoonista stabiileista ja täydellisen tasapainoisista redox-signaalimolekyyleistä. Samoja molekyylejä esiintyy ihmisen soluissa, mutta 12. ikävuodesta lähtien näiden molekyylien tuotanto heikkenee asteittain. Asea lisää vähentyneiden redox-signaalimolekyylien määrää kehossamme sekä sisäisesti että ulkoisesti (Renu28:lla). Näin ollen solujen toiminta sekä niiden välinen viestintä tehostuu, mikä mahdollistaa sen, että kehomme voi parantaa itse itsensä. Redox-signaalivesi auttaa myös homeallergikkoja sietämään hometta paremmin pakkotilanteen edessä (vaikkapa töissä tai reissatessa hotelleissa). Itse olen nyt käyttänyt tätä tuotetta kaksi pulloa, ja aion jatkaa sen käyttöä. Varsinkin matkustaessa Asea tulee olemaan minulla mukana, sillä valitettavan usein hotelleissa on hometta. Kirsi myös kertoi minulle laittaneensa Asea-vettä silmiinsä, ja huomanneensa tuotteen parantaneen värinäköä välittömästi. Hän suositteli minua kokeilemaan Aseaa myös mm. lasten korvatulehduksiin. Asea-vettä voit ostaa www.redoxfinland.com tai Kirsin sivulta www.kirsi.teamasea.com. Kirsi myös vastaa mielellään lisäkysymyksiin Aseasta.
 • D3-vitamiini :Tutkimusten mukaan D3-vitamiini estää homeallergiaa. Huomioi, että otat sitä tarpeeksi päivittäin, jos et saa sitä suoraan auringosta. Tässä postauksessa kerron lisää d-vitamiinista (englanniksi).  Pillerien/tablettien syöminen on minulle haasteellista, ja siksi tykkään käyttää talvisin suihketta
 • Omega 3-rasvahapot, krilliöljy: Tässä tärkeässä asemassa on tuotteen puhtaus. Vyöhyketerapeutti Kirsi Sarimaa on selvittänyt, että tämä valmiste sisältää vähiten toksiineja. Olen itse käyttänyt tätä valmistetta jo siitä lähtien, kun tutkin kasvatetun lohen haittoja. Tässä artikkelini aiheesta: 7. asiaa mitä et ehkä tiennyt kasvatetusta lohesta ja sen vaikutuksista.
 • Hydrastisjuuri: Olen usein lukenut hydrastisjuuresta, ja kun kuulin, että hydrastisjuuri on tehokas myös homemyrkytykseen, halusin saada sitä käyttööni keinolla millä hyvänsä. Jo seuraavana aamuna hydrastisjuurta kokeiltuani (detox-kuurin aikana)  poskiontelotulehdukseni parantui kuin itsestään.  Yritin ”metsästää” hydrastisjuurta Suomen luontaistuotekaupoista useita kuukausia, mutta turhaan. Myyjien mukaan kaikki luontaistuotteet, joista ihmiset ovat kokeneet saavansa apua häviävät järjestäen valikoimasta. Takana on kuulemma lääketeollisuus. Lopulta sain tilattua puhdasta hydrastisjuurta Amazonista, ja se oli hintansa arvoista. Se tehoaa erinomaisesti myös mm. flunssaan. Hydrastisjuuri sisältää berberiiniä, joka korjaa sokeri- ja rasva-aineenvaihdunnan häiriöitä ja estää syöpäsolujen kasvua. Sitä saa kuitenkin syödä vain kuuriluontoisesti, sillä se voi aiheuttaa mm. hallusinaatioita.
 • Artisokan siemenuute: Journal of Agricultural Food Chemistry(2004), havaitsi, että artisokan siemenuute on myrkyllinen homeelle ja hiivalle. Käytin tätä päivittäin detoxin aikana.
 • Kurkumiinitabletit: Kurkumiini on kurkuman bioaktiivinen aine, jonka on todettu pystyvän muuntamaan 700 eri geeniä. Kurkumiini on näin ollen hyödyllinen lähes jokaiseen syöpätyyppiin. Kurkumiinin vaikutusta tehostaa mustapippurin piperiini, sekä rasva. Lisää tietoa olen kirjoittanut aiheesta tämän reseptin yhteydessä. Tässä tuotteessa on hyvä hinta-laatu suhde, ja se soveltuu vegaaneille myös. Lisäksi vaikutusta tehostaa piperiini.
 • Aktiivihiili:  Mahtava aine mm. detox-kuuriin (huom. varmista, että aktiivihiilivalmiste ei sisällä sokeria). Jos joskus jouduin syömään esim. kasvatettua kalaa (kohteliaisuuttani kyläillessä muiden luona), otin sen jälkeen aktiivihiilitabletin, sillä se sitoo myrkyt itseensä. ?
 • Valkosipuli Luonnon paras antibiootti, joka voi tappaa hometta ja hiivaa. Lisää valkosipulia kaikkeen mahdolliseen ruokaan. Välillä myös puristan sitä suoraan juomiin, esim. flunssan torjunta-juomassani(resepti englanniksi)
 • Cayennepippuri: Puhdistaa elimistöä. Sekoitan hieman cayennepippuria sitruunaveteen joka aamu. Lisäksi laitan joukooon tuoretta inkivääriä.
 • Tuore luomu inkivääri: Puhdistaa maksaa, stimuloi immuunisysteemiä ja rauhoittaa tulehdusta. Käytä esim. smoothiessa, tai tee ”inkivääriteetä”.
 • Xylitol: puhdistin omatekemällä xylitol-suolavedellä poskiontelot tiputtamalla pipetillä suola/xylitol-vettä nenään, ja se auttoi hyvin.  Kun luin, että xylitolin on tutkimusten mukaan todettu tappavan hometta, tutkin onko kukaan käyttänyt sitä nenäsuihkeena, ja törmäsin tähän xylitol-suihkeeseen. Sitä on kehuttu kovasti netissä.  Siksi käytän nykyään xylitolia myös makeutusaineena (detox-kuurini jälkeen). Sen on myös todettu olevan turvallinen makeutusaine mm.hiivatulehduksesta kärsiville. Uskon, että myös detox-kuurin aikana erittäin pienenä määränä käytettynä 100% xylitol on turvallinen, ja sillä voi olla jopa puhdistava vaikutus.
 • Magnesiumkloridi: Homealtistuneet kärsivät usein magnesiumin puutteesta, mikä puolestaan aiheuttaa monia vakavia oireita. Mm. mieheni rytmihäiriöt helpottuivat, kun hän alkoi syömään magnesiumia. Vyöhyketerapeutti Kirsi Sarimaa kertoo, että magnesiumkloridi on puhtain luonnonmuoto, sillä se on kaivettu suoraan maan alta suolakaivoksesta. Sen pitäisi tulla suoraan ruokaamme maaperästä, mutta pintamaa on niin köyhtynyt, että se ei sisällä enää juuri mitään.  Magnesiumkloridi imeytyy hyvin, ja Kirsi neuvoo purskuttelemaan veteen sekoitettua magnesiumkloridia n.10-15 sekuntia suussa ennen nielaisua. Sekoitan 4 rkl puhdasta magnesiumkloridia puoleen litraan suodatettua vettä. Purskuttelen yhteensä 4x 1 rkl/pv. Olen havainnut, että suurin hyöty magnesiumin otosta on ennen nukkumaan menoa. Se myös auttaa nukahtamaan rentouttavan vaikutuksen takia.  Käytän magnesiumkylpyhiutaleita Kirsin neuvosta sisäisesti purskuttelutarkoitukseen. Nämä magnesiumhiutaleet ovat puhtainta muotoa.
 • C-vitamiini: Auttaa maksaa ja mahdollisesti muitakin elimiä poistamaan myrkkyjä. Se auttaa myös hidastamaan homehtumista ja tuhoamaaan alfatoksiineja. Kun lisäät 1/8 tl c-vitamiinijauhetta esim. vaahterasiirappiin, etikkaan, keitettyihin puuroihin, hedelmämehuihin ja ruoan tähteisiin, se estää homehtumista. Lisäksi c-vitamiini auttaa tekemään homeet myrkyttömiksi. (Lähde: Hulda Clark, Hoito kaikkiin sairauksiin). Huomioi, että käyttämäsi c-vitamiini on täysin puhdasta, eikä siihen ole lisätty mm. sokeria. Itse tilasin tätä c-vitamiinijauhetta.

 

Muita vinkkejä:

 

 • Ruokajuomana tulisi olla vain suodatettu vesi tai lähdevesi.  Vesijohtovesi sisältää monien kemikaalien lisäksi myös mykotoksiineja. Tässä artikkelissani puhun lisää aiheesta, ja kerron suosituksistani. Myös suihkusuodatin on tärkeässä asemassa. Jos käytät suodatettua vettä, on suositeltavaa, että lisäät hieman puhtainta mahdollista merisuolaa veteen. Esim. yhteen litraan vettä on hyvä lisätä vähintään 1 merisuolarae. Tämä muuttaa veden ph-arvoa, sekä mahdollistaa sen, että keho voi käyttää veden hyväkseen paremmin.
 • Huoneilman ionisointi hepa-filterin avulla oli meille isoksi avuksi.  Monella ei ole homeetonta asuntoa minne mennä, jos oma asunto paljastuu hometaloksi. Me teimme sen virheen, että otimme mm. vaatteita ja sängyt mukaan hometalosta. Jouduimme vaihtamaan uudet sängyt muutaman päivän sisällä muutosta.  Ilmaa puhdistavat huonekasvit auttavat myös jonkin verran.
 • Sauna. Hikoilu poistaa toksiineja.
 • Tapping” = EFT tekniikka. Home aiheuttaa kehossa suuren kuormituksen ja stressin. EFT -tekniikka (Emotional Freedom Technique) perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen, akupisteisiin sekä psykologiaan, ja se poistaa stressiä tehokkaasti. Itse kokeilin tätä usein, ja se mm. poisti mainitsemani ärsyttävän limakalvojen ”naputus”-äänen kokonaan 2 hoitokierroksen jälkeen, joten uskon tämän tehoon omakohtaisen kokemukseni pohjalta. Tässä video aiheesta.
 • Vyöhyketerapia. Vyöhyketerapian avulla vaikutetaan solutasolla homeen poistamiseen kehosta. Ilman sitä paraneminen kestää paljon kauemmin, ja voi olla jopa mahdotonta.
 • Kiropraktiikka: Varmista, että kyseessä on homeoireista ymmärtävä pätevä ammattilainen. Kiropraktikkoni on pystynyt lihastestauksen avulla selvittämään mm. hivenaine – ja vitamiinipuutokset, mikä luonnollisestikin edistää paranemista.
 • Homeopatia: Homeopaatit sanovat, että hoidot stimuloivat erityisesti immuniteettijärjestelmää. Hulda Clarkin mukaan hoidot tekevät kuitenkin paljon enemmän:” Ne menevät suoraan solujen porteille ja häätävät pienet loiset, bakteerit tai virukset, jotka yrittävät päästä sisään. Immunitettiijärjestelmäsi pystyisi hotkaisemaan ne kaikki, ellei home olisi asettanut sille suukapulaa”. Olen juuri varaamassa aikaa homeopaatille, joten en voi omakohtaisesti vielä kertoa kokemuksistani, mutta olen joskus saanut apua synnytykseen tätä kautta.

Uhka tuleville sukupolville

Ruotsin lehdistössä(mm. Aftonbladet) uutisoitiin: ” Kouluissa oleva home on syöpää aiheuttavaa”. Tämän kyseisen koulun työntekijöistä(jotka olivat olleet väh. 5 vuotta töissä koulussa) 40 %:lla diagnosoitiin syöpä. Tämä fakta on hyvin pelottava asia. Altistammeko lapsemme syövälle homekouluissa?

Ruotsalainen toksikologi Tony Kronevi on laajalti varoittanut syövän lisääntymisestä homekoulujen vuoksi, ja on kehoittanut ihmisiä ottamaan tämän ongelman vakavasti ennen kuin on liian myöhäistä.

Alamme vihdoin ymmärtää homeen haitalliset vaikutukset terveyteen täällä Suomessa. Rakennuksia puretaan enenevässä määrin homeen takia. Ymmärrämmekö silti kuinka vaaralliset mykotoksiinit vaikuttavat aivoihin ja kehoon? Arvostetussa US National Library of Medicine National Institute of Health:ssa julkaistun artikkelin mukaan yksi bioterrorismissa mahdollisesti käytettävistä ainesosista on juuri mykotoksiinit niiden karsinogeenisten vaikutusten takia. Eikö tämä ole hälyttävää?

Tämän päivän nuoret äidit koittavat selvitä lastensa vaivoista: on ruoka-aineallergiaa, aivosumua, päänsärkyä, astmaa jne. Joillekin lapsille koulunkäynti ei enää ole edes mahdollista pahojen oireiden takia. Lasten aivot kehittyvät  25-ikävuoteen asti. Kaikilla päätöksillä mitä teemme heidän puolestaan, on seurauksensa, ja ne voivat olla peruuttamattomia ja kohtalokkaita. Meidän tulee tiedostaa, että kyse on lastemme aivoista! Meillä ei ole oikeutta vaarantaa lasten aivoja myrkyllisillä kemikaaleilla. Lisäksi lasten herkkä ruoansulatuskanavan tasapaino järkkyy vakavasti. Tämä puolestaan on pohja immuniteetille, ja näin ollen koko terveydelle.

Jokaisella ihmisellä-  erityisesti lapsilla pitäisi olla oikeus opiskella sisäilmassa, joka ei sairastuta heitä!!

Lapsilla ei ole sananvaltaa tässä asiassa. Meidän aikuisten tehtävä on pitää heidän puoliaan ja antaa heille mahdollisuus loistavaan tulevaisuuteen. Lapset -sekä me kaikki, ansaitsemme optimaalisen terveyden!!

Toivottavasti muutkin ottavat mallia Pudasjärven kunnasta, joka päätti rakentaa hirsikoulun oppilaille.

mold house
Home ei tarvitse paljoa kasvaakseen. Kosteuden lisäksi tarvitaan vain muutama plusaste.

Salakavala home

Oikeanlaiseen rakennustapaan perehtyminen on nykypäivänä avainasemassa. Ei riitä, että rakennetaan hirsitalo: sekin voi homehtua, jos sääsuojauksesta ei ole huolehdittu. Home ei tarvitse paljon kasvaakseen. Kosteuden lisäksi riittää muutama plusaste.

Lisäksi on paljon muita yksityiskohtia, jotka pitää tiedostaa rakennusvaiheessa. Tämä vaatii rakennuttajalta ja rakentajalta perinpohjaista perehtymistä asiaan. Mm. tämän vuoksi emme vielä rakennuta uutta taloa. Meillä ei ole enää varaa tehdä virheitä.

Kun talomme paljastui hometaloksi, mitään ulkoisia merkkejä ei ollut havaittavissa; ei ollut näkyvää hometta tai edes hajua. Itse asiassa monet vieraamme jopa kehuivat talomme huoneilman laatua. Myös kosteusmittauksen arvot olivat normaalit. Vaikka et siis näkisi hometta talossasi, se ei tarkoita sitä, ettei sitä olisi. Home voi piilotella itseään mm. eristeissä, vanerissa tai kipsilevyssä. Näitä kutsutaan myrkyllisen homeen ”onnellisiksi ruoiksi”. Hometta kannattaakin epäillä nimenomaan epämääräisten oireiden perusteella.

Kellarihuoneen sisustaminen varsinaiseksi asuintilaksi on erittäin huono idea. Kellareihin tulee helposti hometta, hiiriä ja radonia. Ei myöskään kannata ostaa taloa, jonka alempi taso on rakennettu maan sisään. Tämä olisi talosi vaarallisin ja saastunein tila. Tällaisen tilan ”puhdistamiseen” ei ole mitään keinoa, joten muuta heti pois, jos kärsit oireista. Jos etsit puhdasta asuntoa kerrostalosta, saunattomissa keskikerroksissa sijaitsevissa asunnoissa on vähiten ongelmia.

Me asuimme korkean vuoren päällä rinnetalossa(tiilitalo). Alempi taso talostamme oli rakennettu maan sisään. Homeen takia taloudelliset tappiomme nousivat lähes miljoonaan euroon. Vakuutus ei korvaa hometaloja.  Onneksi emme menettäneet kaikkein arvokkainta asiaa ainakaan lopullisesti -terveyttä. Ehkä kaikella tälläkin oli tarkoituksensa; ainakin olen täällä nyt jakamassa oppimaani tietoutta homemyrkytyksestä, ja puolustamassa erityisesti lasten oikeutta puhtaaseen sisäilmaan.

Tätä kirjoitusta saa siis mielellään jakaa eteenpäin.

Ja jos sinulla on sanottavaa aiheeseen liittyen tai haluat kertoa omista kokemuksistasi,  laita rohkeasti kommenttia blogini kommenttiosioon.

Tsemppiä kaikille muillekin homealtistuksesta kärsiville! Ja voimia kaikkein viattomimmille uhreille -lapsille! Toivottavasti saamme yhdessä muutosta aikaiseksi.

 

Julkaistu alunperin StarletMom.com-sivuilla.

3 kommenttia

 1. Tekstissä mainittiinkin jo se että home tarvitsee kasvaakseen muutaman pisaran vettä sekä muutaman asteen lämpöä. Jo 1800 luvun puolella tiedettiin Suomessa että rakennuksissa joiden sisäilmaa pidetään +24 asteisena tai korkeampana, ei ole tavattu hometta. Nykyiset +18-20 asteiset rakennukset ovat homeelle oivaa alustaa. Siksipä kehoitankin ihmisiä nostamaan asuntojen sisälämpätiloja. Se että lämpövirta on syksylläkin rakennusksesta ulospäin ja se että seinät sekä nurkat pysyvät kuivina, se takaa että näiltä yllätyksiltä vältytään.

  Home on salakavala kaveri. Se voi hyvin eikä ole myrkyllinen niin kauan kuin se saa elää normaalisti. Mutta kun se kuolee, se hajoaa ja leviää ilmassa ja kuoltuaan muuttuu myrkylliseksi.

  Ratkaisu homeongelmaan on helppo, jos sitä ei vielä ole. Ratkaisussa auttavat myös korkea, ehjä laatta sekä kunnon kokoiset (80-100cm) räystäät. Vanhan kansan rakennusmestarit sanovat aina että jos laatta on ehjä ja talossa on kunnon räystäät niin kyllä se siitä välistä kuivana pysyy.

  Plusääni(25)Miinusääni(1)
 2. Bioresonanssilla homeista pääsee kokonaan eroon, homeopatia auttaa jonkin verran, mutta kokonaan homeisiin sekään ei pysty.

  Plusääni(3)Miinusääni(2)
 3. Otsonoidun veden tai lisäaineettoman vetyperoksidiveden juominen poistaa tehokkaasti elimistöstä homeita ja muita myrkkyjä.

  Plusääni(8)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat