Etelä-Afrikka: apartheidin kaatuminen ja juutalaisten rooli

Valtamedia ei kerro suomalaisille, mitä Etelä-Afrikassa tapahtui rotuerottelujärjestelmän kaaduttua. Etelä-Afrikan esimerkki osoittaa, että monikulttuuriset iskulauseet ovat pelkkää sananhelinää ilman realistista ihmiskuvaa.

”Rasisminvastustajat” menettivät mielenkiintonsa Etelä-Afrikkaa kohtaan välittömästi mustien päästyä valtaan. Heitä ei kiinnosta yli 70 000 valkoisen hengen vaatinut rasistinen kansanmurha, alati yleistyvät valkoisten pakolaisleirit, valkoisten nälänhätään johtanut hallituksen rasistinen työpaikkasyrjintäohjelma tai se, että maan mustat poliitikot laulavat julkisuudessa rasistista ”Tappakaa buurit!” -laulua. On ilmeisesti helpompi piiloutua iskulauseiden taakse ja sulkea silmät kaikelta, joka ei mahdu omaan kapeaan maailmankuvaan.

Artikkelimme ”Mikseivät valkoiset uskalla ajaa etuaan?” muistutti, että esimerkiksi empatia on perinnöllinen ja valkoisten joukossa keskimäärin erittäin vahva luonteenpiirre. Huolestumme muiden kansojen hädästä, ja apuun rientäessä unohdamme kokonaan oman etumme. Pakolaiskiintiöitä tahdotaan kasvattaa, vaikka se aiheuttaisi valtavia ongelmia suomalaiselle yhteiskunnalle. Rahaa suunnataan kehitysapuun, vaikka yhä useampi kotimainen lapsiperhe elää köyhyysrajan alapuolella.

Tällaiseen kulttuuri-ilmapiiriin ”rasisminvastainen”, oikeudentajuun ja yleisinhimilliseen moraaliin vetoava viesti uppoaa tehokkaasti. Yltiöempaattisessa kulttuurissa on moraalitonta ajaa oman kansan etua, jos se merkitsee esimerkiksi sitä, että rutiköyhältä pakolaiselta evätään turvapaikka. ”Rasisti”-sanaa käyttämällä isänmaanrakkaus liitetään heikompien alistamiseen. Valkoisilta on riistetty moraalinen oikeus suojella omaa perintöään ja itse rakentamaansa yhteiskuntaa. Etelä-Afrikan valkoisten kansanmurha kuitataan oheisvahinkona, kivuliaana siirtymävaiheena ”aidosti tasa-arvoiseen” yhteiskuntaan, jossa valkoinen ”kolonialistinen” vaikutus on viimein eliminoitu.

 

Terroristista pyhimykseksi

Etelä-Afrikan verinen todellisuus on kiedottu valtamediassa pehmeiden arvojen karkkipaperiin. Raiskaukset, murhat, infrastruktuurin tuhoutuminen, rasistiset poliitikot, työpaikkasyrjintä, kasvavat tuloerot ja valkoisten nälänhätä piilotetaan valtamedian uutisissa esimerkiksi eteläafrikkalaisen terroristijohtaja Nelson Mandelan henkilönpalvontaan. Mandelan johtama Umkhonto we Sizwe -terroristijärjestö teurasti lukemattomia siviileitä sodassaan Etelä-Afrikan hallitusta vastaan. Murhat on kuitenkin annettu anteeksi, sillä länsimaiselle yleisölle ne markkinoitiin ”rasisminvastaisuutena”.

Valtamedia kertoo suomalaisille, milloin väkivalta on hyvää ja milloin se on pahaa. Yleisradion johdolla suomalaiset tiedotusvälineet ovat päättäneet, että esimerkiksi Mandelan terrorismi oli hyvää ja oikeutettua, vaikka se johti lopulta yhteiskunnan romahtamiseen ja valkoisten kansanmurhaan. Kuinka terroristi muuttuu hyväntekijäksi? Jatkuvalla mediapropagandalla. Kun Mandela kuoli vuonna 2013, Yleisradio teki kaikkensa ruokkiakseen mielikuvaa pyhimysmäisestä ihmisoikeustaistelijasta. Ylen artikkelissa ”Yle Uutiset Etelä-Afrikassa: Mandela ansaitsi ikuisen unensa” lukijoihin vaikutetaan voimakkailla mielikuvilla ja arvolatautuneilla sanavalinnoilla.

ANC:n pommi-iskun uhri.
Mandelan Umkhonto we Sizwen pommi-iskun uhreja.

Artikkelin kirjoittanut Olli-Pekka Sulasma puhuu apartheidista ”rotusortoyhteiskuntana”, vaikka Etelä-Afrikan mustat elivät apartheidin aikana keskimäärin paljon turvallisempaa ja yltäkylläisempää elämää kuin nykyään. Yleisradiolle ilmeisesti pelkkä rotuerottelu on jo ”sortoa”. Sanavalinnalla viestitään myös, etteivät rasistinen väkivalta ja työpaikkasyrjintä valkoisia vastaan ole nykypäivän Etelä-Afrikassa ”rotusortoa”.

Sulasma kertoo kävelleensä parlamenttirakennuksen käytävillä ja ahdistuneensa valkoisia ihmisiä esittävien muotokuvien keskellä: ”[…] toinen toistaan tuimempien valkoisen vallan muotokuvien tuijottaessa seiniltä kulkuani.” Yleisradion toimittaja ei pidä valkoisten tuimista ilmeistä. Sulasma ei kuitenkaan mainitse sitä, että musta presidentti Jacob Zuma on vaatinut julkisesti valkoisten maanviljelijöiden tappamista. Tuimat ilmeet ovat murhakiihotusta ahdistavampaa seurattavaa. Sulasmasta kuoriutuu täysiverinen runoilija kirjoittaessaan Nelson Mandelasta, jonka hän ehti tavata ennen tämän kuolemaa:

”Samalla sattuman sanelema kohtaaminen on minun ikioma palanen Nelson Mandelasta, joka kuuluu vain minulle. Ei kenellekään muulle […] ’Kuolema on väistämätön. Kun on tehnyt sen, mitä itse pitää velvollisuutenaan kansaansa ja maataan kohtaan, voi levätä rauhassa. Uskon ponnistelleeni tämän eteen ja siksi uneni on ikuinen.’ Nuku hyvin, vanhus. Olet leposi ansainnut, Madiba […] Mandelan isällinen ääni on kuin turvallinen vaippa, johon haluaisin iltaisin kietoutua ennen nukahtamista tietäen, että kaikki on hyvin.”

Yleisradio kertoi myös, että Mandelan muistotilaisuudessa korkeammat voimat järjestivät ihmeen menehtyneen terroristijohtajan kunniaksi:

”Taivas aukeni Johannesburgin yllä jo tiistain vastaisena yönä. Kentät Soweton Soccer Cityn ympäristössä muuttuivat liejuksi, mutta urheasti jo aamuviidestä lähtien juhlaväki taittoi matkaa Nelson Mandelan muistotilaisuuteen.

– Kuka tämän sateen tilasi? Kysyin turvamieheltä, kun hän stadionin portilla ylimalkaisesti tarkasti selkäreppuani.

– Ne ovat kyyneleitä taivaasta, joka itkee ilosta saatuaan Madiban luokseen, karski turvamies täysin vakavalla naamalla vastasi.”

Me suomalaiset emme ole tottuneet kyseenalaistamaan sitä, mitä televisio ja suuret sanomalehdet meille kertovat. Suoraan tunteeseen vetoavat ”rasisminvastaiset” artikkelit esimerkiksi Etelä-Afrikan tilanteesta ovat yhteiskunnallisen näkökenttämme sumentavaa huumetta. Tasa-arvouskovaisten unimaailmassa ”Madiba”-pyhimys teurastaa valkoiset kolonialistit rauhanpommeilla sekä suvaitsevaisuuden luodeilla ja johdattaa ihmiskunnan lopulta marxilaiseen onnelaan.

Mandelahaut
Terroristista pyhimykseksi.

 

Mitä apartheid käytännössä oli?

Etelä-Afrikka oli taloudellisesti ja tieteellisesti kukoistava valtio, jonka menestystä apartheid-rotuerottelujärjestelmä vain voimisti.

Maan keskuspankin johdossa työskennellyt Stephen Goodson on kirjoittanut apartheid-ajan vaikutuksista sekä valkoisten että mustien hyvinvointiin. Apartheidin isäksi kutsutun tohtori Hendrik Verwoerdin valtakaudella maan bruttokansantuote kasvoi kuuden prosentin vuosivauhdilla. Vuosina 1950–1970 teollisuustuotanto kuusinkertaistui samalla, kun muissa Afrikan maissa hallitukset kaatuivat yksi toisensa jälkeen väkivaltaisissa kansannousuissa, jotka johtivat valkoisten pakolaisaaltoihin. Etelä-Afrikassa kasvusta hyötyivät myös mustat.

Hendrik Verwoerd.
Hendrik Verwoerd.

Apartheidin kaatumisen syitä tutkineen Sam Davidsonin mukaan mustan väestön lukutaito kehittyi huomattavasti rotuerottelujärjestelmän aikana ja yhä useampi musta alkoi käydä koulua. Johannesburgissa sijaitsi Afrikan mantereen suurin värillisiä palvellut Baragwanath-sairaala. Vuosien 1970–1976 välisenä aikana mustien reaalitulot nousivat 51,3 prosenttia! Mielenkiintoisen asiasta tekee kuitenkin se, että samana aikana valkoisten reaalitulot lisääntyivät vain 3,8 prosenttia. Tämäkö oli pahamaineista eteläafrikkalaista ”rotusortoa”?

Kun valkoisten ”rasistinen” hallitus kaadettiin, kärsivät mustat keskivertokansalaiset siitä vähintään yhtä paljon kuin valkoiset. Etelä-Afrikan tuloerot ovat maailman suurimmat. Verwoerdin aikana mustien työttömyysprosentti oli 5, mutta nykyään se on ANC-hallituksen virallistenkin arvioiden mukaan 25. Etelä-Afrikan hallitus tunnetaan korruptiosta ja numeroiden kaunistelusta, ja todellisuudessa mustien työttömyyslukemat ovat vieläkin rumemmat – Goodsonin mukaan jopa 40 prosenttia.

Apartheidin aikana maa oli lähes omavarainen ja se tuotti itse kansalaisten käyttämät elintarvikkeet ja myi ylijäämän ulkomaille. Valtio sijoitti rohkeasti tieteelliseen tutkimukseen ja oli saavuttamassa siksi myös energiaomavaraisuuden. Etelä-Afrikan puolustusvoimat kuuluivat kansainväliseen kärkikaartiin ydinaseineen. Mustien ANC-puolueen noustessa valtaan 1994 Etelä-Afrikan valtionvelka oli kansainvälisten talouspakotteiden vuoksi 294 miljardia randia. Mustien valtakaudella velka on kuitenkin räjähtänyt käsiin ja se on jo yli 1,7 biljoonaa randia!

Verwoerdin mukaan apartheidin tarkoituksena oli rakentaa jokaiselle kansalle oma asuinalue, jota ne tulisivat hallinnoimaan lopulta itsenäisesti. Valkoiset tulisivat hallitsemaan rakentamiaan moderneja alueita. Mustat olisivat voineet valkoisten avustuksella rakentaa itselleen ihanteellisen alueen. Valkoisilla alueilla suunnitelmana oli lopettaa kokonaan mustan halpatyövoiman käyttö. Tämä oli koko paheksutun rotuerottelujärjestelmän ydin.

 

Ketkä tahtoivat tuhota apartheidin?

Vaikka apartheidin aikaiset päättäjät ymmärsivät rotukysymyksen merkityksen, he eivät ymmärtäneet juutalaiskysymystä. Sam Davidsonin mukaan apartheidin kaatuminen ei ollut Etelä-Afrikan valkoisen väestön spontaani omaehtoinen rotuitsemurha, vaan kymmenien vuosien poliittisen kampanjoinnin tulos.

Kampanjan kantavia voimia eivät olleet sen paremmin mustat kuin valkoisetkaan vaan joukko poliittisesti erittäin määrätietoisia juutalaisia aktivisteja. Etelä-Afrikan kohtaloksi koitui se, ettei juutalaisten maahanmuuttoa tai poliittisia oikeuksia edes yritetty kontrolloida. Valkoiset kohtelivat juutalaisia aivan kuten kaikkia muita ”valkoisia”, mutta juutalaiset pitivät silti itseään omana erityisenä ryhmänä.

Davidsonin mukaan Etelä-Afrikan juutalaisväestö oli pieni (2–4 prosenttia ”valkoisesta” väestöstä kautta 1900-luvun), mutta sitäkin vaikutusvaltaisempi. 90 prosenttia juutalaisista asui kaupungeissa. Muihin väestöryhmiin verrattuna juutalaiset verkostoituivat paljon tiiviimmin ja itsetietoisemmin niin yritysmaailmassa, mediassa kuin politiikassakin. Heidän toimintansa oli siis Etelä-Afrikassa samanlaista kuin kaikissa muissakin länsimaissa. Etelä-Afrikan juutalaiset olivat yleensä vakaumuksellisia sionisteja. Toisaalta he kuitenkin vastustivat apartheidia Etelä-Afrikassa.

Vaikka Israel kohtelee arabiväestöään paljon huonommin kuin apartheid-hallitukset kohtelivat mustia, alkoivat juutalaiset syyttää Etelä-Afrikan päättäjiä ”rasismista”. Heidän mukaansa vain juutalaisilla oli erityisoikeus rotuerottelupolitiikkaan.

Nelson Mandela ja juutalainen veteraanilobbaaja Mendel Kaplan.
Nelson Mandela ja juutalainen veteraanilobbaaja Mendel Kaplan.

Etelä-Afrikan juutalaiset olivat siis sionisteja, jotka vastustivat kovaan ääneen muiden kansojen nationalismia. Toinen näennäinen ristiriita oli se, että juutalaiset asettuivat tukemaan mustia kommunistipuolueita näiden taistelussa apartheid-järjestelmää vastaan. ”Kommunistiset” juutalaiset olivat usein kuitenkin upporikkaita liikemiehiä, jotka eivät koskaan luovuttaneet omaisuuttaan valtion kansallistettavaksi.

Juutalaistaustaisten aktivistien taistelu apartheidia vastaan ei siis ollut taistelua nationalismia vastaan sinänsä tai kamppailua kommunismin puolesta, vaan se oli kyyninen strategia tuhota Etelä-Afrikka, joka oli viimeinen voimakas valkoinen nationalistivaltio.

Eteläafrikkalainen lehdistö huomasi jo varhain, että juutalaisten poliittinen käytös erosi ratkaisevasti ”muiden valkoisten” valtavirrasta. Selvästi suurin osa valkoisista äänesti apartheidin aikana Kansallispuoluetta, mutta juutalaisten enemmistö äänesti sen sijaan vasemmistoa. Huomattiin myös, että merkittävä osa vasemmistojohtajista oli juutalaisia.

Yli kymmenen vuoden ajan ainut apartheidin kaatamista parlamentissa kannattanut poliitikko oli Edistyspuolueen juutalainen kansanedustaja Helen Suzman. Davidsonin mukaan liberaali vasemmistoliike vakiinnutti asemansa, kun Suzman liittoutui toisen juutalaisen oppositiojohtajan, Harry Schwarzin, kanssa. Schwarz kirjoitti niin sanotun Mahlabatini-uskontunnustuksen, josta tuli tärkein apartheidin vastainen opinkappale.

Suzmania on kutsuttu harhaanjohtavasti "apartheidin valkoiseksi viholliseksi".
Mandela ja Suzman. Juutalaista Suzmania on kutsuttu harhaanjohtavasti ”apartheidin valkoiseksi viholliseksi”.

Etelä-Afrikassa lehdistö jakaantui liberaaliin englanninkieliseen ja apartheidia kannattaneeseen afrikaansinkieliseen leiriin. Englanninkielinen lehdistö piti tiiviisti yhteyttä ulkomaille ja oli avainroolissa, kun kansainvälistä Etelä-Afrikan vastaista kampanjaa alettiin rakentaa. Davidson siteeraa veteraanitoimittaja Irwin Manoimia, joka kertoi haastattelussa vuonna 1995, että englanninkielinen lehdistö luisui aikaisin juutalaisomistukseen. Merkittäviä nimiä olivat esimerkiksi Saul Solomonin Argus Company ja Freeman Cohenin Rand Daily Mail. Yhdessä vaiheessa Argus Company hallitsi 17:ää yhteensä 20:stä maan englanninkielisestä julkaisusta.

Juutalaisten kauppiaiden rahoittama liberaali The Guardian jouduttiin lopulta kieltämään lailla, kun se tuki avoimesti ANC:n väkivaltaa valkoisia vastaan. Vaikka juutalaiset vaativat itselleen oikeutta puolustella terroristeja lehdissään, kävivät he toisaalta sensuuritaistelua valkoisia julkaisuja vastaan. 1960-luvulla juutalainen Franz Auerbach kävi merkittävän oikeuskamppailun valkoisten julkaiseman rotukirjallisuuden kieltämiseksi.

Davidson tarjoaa tutkimuksessaan lukuisia esimerkkejä juutalaisten aktivistien ja toimittajien yhteistyöstä, jonka tavoitteena oli antaa Etelä-Afrikasta mahdollisimman julma kuva ulkomaalaisille. Tämä loi pohjan tulevaisuuden talouspakotteille.

 

Sota Etelä-Afrikan valkoisia vastaan

Etelä-Afrikassa vallankumouksellisia kommunistiliikkeitä johtivat juutalaiset aivan samoin kuin Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Pitkän aikaa ainut avoimen kommunistinen kansanedustaja Etelä-Afrikassa oli juutalainen Sam Kahn.

Vuonna 1956 poliisi suoritti laajan joukkopidätysten sarjan terrorismista epäiltyjä vastaan. Suurin osa syytetyistä ”valkoisista” oli juutalaisia. Merkittävä osa myös kommunistien puolustusasianajajista ja puolustuksen rahoittajista oli juutalaisia. Tärkeimpien kommunistijohtajien nimet puhuvat puolestaan: Solomon Buirski, Ben Turok, Lionel Bernstein, Firstin perhe, Denis Goldberg, Bob Hepple, Jack Simon ja Joe Slovo.

Apartheid-hallitus teki kohtalokkaan virheen ja kohteli juutalaisten johtamaa vallankumouksellista kommunistipuoluetta ”valkoisten” puolueena, mikä antoi juutalaisille paljon poliittista liikkumatilaa. Davidson kuvaa, kuinka myös Nelson Mandela ajautui kommunistipolitiikkaan juutalaisten kontaktiensa kautta. Hän rakensi koko terroristi-infrastruktuurinsa heidän avullaan; juutalaiset lakimiehet tarjosivat jatkuvasti apua rikoksista epäillyille kommunisteille, ja juutalaiset yritykset tarjosivat vallankumouksellisille mustille rahaa, aseita, räjähteitä ja turvapaikkoja.

Mustat kommunistiterroristit olivat täysin riippuvaisia juutalaisilta saamastaan ideologisesta, poliittisesta, taloudellisesta ja lainopillisesta tuesta. Mustien kommunistien juutalaiset yhteysmiehet matkustivat ahkerasti esimerkiksi Kiinassa, Itä-Saksassa sekä Neuvostoliitossa keräten rahaa ja diplomaattista tukea terroristeille.

Kun Mandela meni maan alle ja aloitti aseellisen kampanjansa Umhonto we Sizwe -järjestön nimissä, järjesti juutalainen sionisti Arthur Goldreich terroristeille tukikohdan. Strategian Mandela laati yhdessä juutalaisten Slovon ja Bernsteinin kanssa. Seuraavina vuosina järjestö syyllistyi lukemattomiin verisiin iskuihin siviileitä vastaan. Davidson kuvaa, kuinka juutalaisten rooli kommunistiliikkeessä vain voimistui, kun terrorististrategia korvasi laillisen kansalaisoikeuskampanjoinnin.

Arthur Goldreich mahdollisti vuosikymmenten väkivaltakampanjan valkoisia vastaan.
Arthur Goldreich mahdollisti vuosikymmenten väkivaltakampanjan valkoisia vastaan.

Vaikka teurastus paheni, ei Etelä-Afrikan hallitus voinut tarttua ongelmaan tarpeeksi määrätietoisesti, sillä kansainvälinen yhteisö hengitti jatkuvasti sen niskaan. Lehdistö asettui terroristien puolelle.

Lopulta apartheid kaatuikin kansainväliseen painostukseen. 1980-luvulla murenemisen merkit alkoivat näkyä. Poliittisia uudistuksia ja vangitun Mandelan vapauttamista alkoivat vaatia äänekkäimmin kansainvälisesti verkostoituneet juutalaiset liikemiehet, kuten Harry Oppenheimer ja Tony Bloom. Yhdysvalloissa kongressi hyväksyi – Reaganin vastustuksesta huolimatta! – Etelä-Afrikan vastaiset talouspakotteet, joiden puolesta lobbasi muun muassa National Jewish Community Relations Advisory Council. Merkittävää on, että Etelä-Afrikassa vain murto-osa mustista työläisistä kannatti pakotteita. He tiesivät, että hallituksen kaatuminen merkitsisi katastrofia niille mustille, jotka eivät kuuluneet eliittiin.

Ennen apartheidin kaatumista Mandela oli ehtinyt julistaa, että valtaan päästyään kommunistipuolue ANC tulisi muun muassa kansallistamaan kaikki pankit ja ajamaan tinkimätöntä sosialistista politiikkaa. Tämä paljastui kuitenkin valheeksi. Kun Mandela pääsi vankilasta, Oppenheimerin kaltaiset juutalaiset kapitalistit näyttivät hänelle kaapin paikan. Mandela pakotettiin syömään kaikki mustille antamansa lupaukset, ja ANC:n noustua valtaan valtio alkoi myydä omaisuuttaan yksityisille. Jopa keskuspankki yksityistettiin.

Musta työväenluokka ei hyötynyt vallankaappauksesta.
Musta työväenluokka ei hyötynyt vallankaappauksesta.

Etelä-Afrikka menetti omavaraisuutensa ja siitä tuli kansainvälisten lainoittajien orja. Valkoisten johtama rodullinen nationalismi oli ollut Etelä-Afrikan itsenäisyyden ja kaikkien kansalaisten hyvinvoinnin tae. Apartheidin kaatumisesta hyötyi vain pieni juutalaisten kvartaalikapitalistien eliitti. Entistä ironisemman tästä tekee se, että juutalaiset itse jättivät uppoavan laivan ensimmäisinä.

Apartheidin jälkeen lukuisat juutalaiset ovat karanneet Etelä-Afrikasta Israeliin, sillä valkoisia uhreja metsästävät mustat eivät koe olevansa heille kiitollisuudenvelassa rotuerottelun murskaamisesta.

 

Valkoisten oikeus omaan maahan

Liberaalit ovat pyrkineet oikeuttamaan Etelä-Afrikan tuhoa sillä, että maa ”kuuluu mustille”. Tämä on kuitenkin köykäinen yritys varastaa nationalistien argumentit. Liberaalit itse eivät usko, että valkoisilla on oikeus hallita esimerkiksi perinteisintä asuinaluettaan, Eurooppaa. Heidän mukaansa Eurooppa kuuluu kaikille, mutta Afrikka vain mustille.

Liberaalit eivät itsekään tiedä, mille heimolle kukin Etelä-Afrikan alue on ”alun perin” kuulunut. Afrikkalaiset itse eivät suinkaan koe, että tumma ihonväri yhdistäisi heitä. Nykyään vallassa olevat bantut ajoivat voimakeinoin pois aiemmin aluetta hallinneet khoisanit. Liberaalilla logiikalla valkoisilla tulisi siis olla aivan yhtä suuri oikeus alueeseen kuin mustilla bantuilla. Verwoerdin ajama apartheid tahtoi taata omat alueet kaikille kansoille.

Valkoiset loivat modernin eteläafrikkalaisen yhteiskunnan tyhjästä, joten tietenkään heillä ei ollut velvollisuutta luovuttaa vaurauttaan mustille, joita sivilisaation ylläpitäminen ei kiinnostanut.

Valkoista vastarintaa Etelä-Afrikassa.
Kaikki eivät alistuneet. Valkoista vastarintaa Etelä-Afrikassa.

Etelä-Afrikan valkoiset taipuivat lopulta kansainvälisen paineen alla. Syyt olivat pitkälti taloudellisia; kansainväliset pakotteet ja jatkuva sota miljonäärien rahoittamia sissejä vastaan kävivät kalliiksi. Valkoiset menettivät kuitenkin myös omanarvontuntonsa. He alkoivat epäillä yhteiskuntansa moraalia. Liberaalin lehdistön jatkuva propaganda oli vain osa mielipideilmapiirin muutosta.

Valkoiset afrikaanerit olivat hyvin uskonnollista väkeä, jolle kirkon kannanotoilla oli suuri merkitys (1, 2). Kansainväliset kirkolliset yhdistykset alkoivat jo varhain kampanjoida apartheidia vastaan. Siitä huolimatta, että mustat kommunistijoukot murhasivat lähetystyöntekijöitä Afrikassa, esimerkiksi World Council of Churches ja katolinen kirkko peräänkuuluttivat ”rasisminvastaisen” taistelun merkitystä. Kirkolliset järjestöt lähettivät jatkuvasti satojentuhansien dollareiden lahjoituksia mustien sissijärjestöille, jotka tahtoivat kaataa valkoiset hallitukset.

Kun liberalismi levisi myös eteläafrikkalaisiin paikallisseurakuntiin, menettivät valkoiset itseluottamuksensa. Heille kerrottiin, että rotuerottelu oli pahasta. Mustien täytyi saada yhdenvertaiset kansalaisoikeudet, vaikka se merkitsisi valtion romahdusta ja välitöntä turvallisuusuhkaa valkoisille.

Tiedämme, mitä seuraavaksi tapahtui. Koko valkoinen länsi on nyt romahtamaisillaan, sillä meille kerrotaan, että kansallismielisyys on moraalitonta. Mikäli Eurooppa ei saa takaisin itseluottamustaan, tekee se itsemurhan.

 

Julkaistu alunperin Kansallisessa Vastarinnassa 29.3.2015.

22 kommenttia

 1. World Council of Churches on suomeksi Kirkkojen maailmanneuvosto (lyhenne KMN).

  Plusääni(6)Miinusääni(0)
 2. Valkoiset ihmiset ympäri Eurooppaa ovat heräämässä.

  Vihollisen valhemedia peittää kaiken tiedon aidosta, voimakkaasta ja päättäväisestä vastarinnasta.

  Suoraselkäiset, rehelliset kunnon ihmiset ovat nousemassa tätä demonia vastaan ja aivan kohta tulemme näkemään, kuinka selkärangaton surkea ihmisraunioeliitti pakenee, yksi omaan muureilla eristettyyn maahansa, toinen mikä minnekin, elämään surkean elämänsä loppuun surkeasti.

  Valkoinen ihminen on hyvä ja kärsivällinen, mutta hän osaa taistella, kun sen aika tulee.

  Kai Murros on kuvannut tulevaa taistelua ja hän sanoi jotakin tämänsuuntaista:

  ”Vihollisemme olkoon kiitollinen, jos on vielä elossa tämän taistelun jälkeen…”.

  Plusääni(20)Miinusääni(2)
 3. Loistava ja rehellinen kirjoitus, joka nostaa esiin sionistien kuvottavan. NWO-mädätyksen.

  Nelson Mandela oli 33:en asteen vapaamuurari – lasten tappaja, sadisti ja murhaaja – joka palkittiin terrorismin vahvistamisesta ja lävittämisestä Etelä-Afrikassa Nobelin rauhanpalkinnolla. Obama ylistää ”hyväntekijä” Mandelan taivaan korkeuksion, sillä tämä on juuri sitä Rothschild sionistien harjoittamaa politiikkaa, jossa musta maalataan valkoiseksi ja valkoinen mustaksi. Sitä globalisti-suvaitsevaiston levittämää politiikkaa, jossa viha maalataan rakkaudeksi ja rakkaus vihaksi.

  YK on maailman suurin rikollisjärjestö, joka organisoi ja hallitsee huume- ja aseteollisuutta suvereenisti. Sen alaisuudessa toimivat ihmisioikeuksia ajavat organisaatiot ovat pelkkiä kulisseja järkyttävälle ihmisten alistamiselle; loputtomille sodille ja kansallisomeisuuksien ryöstöille. Elämme täydellisessä valheessa… kaikki on petosta ja valhetta, ja tässä jengissä Suomen yhteiskuntajärjestelmää järjestelmällisesti ALAS AJAVA hallitus ja oppositio seisoo. Tässä jengissä myös Suomen virkamieseliitti, vapaamuurareiden mädättämä oikeusjärjestelmä, SUPO ja armeijan ylin johto seisoo. Tuho alkoi Koiviston aikakaudella ja nyt he ovat suudelleet Rothschild sionistien jalkoja perustuslainvastaisella NATO isäntämaasopimuksella. Kiitos heidän, meidät on hirtetty verenvuodatusta edustavan pankkimafian talutusnuoraan – lännen DEMOKRATIAAN – jonka juoksupoikina Suomen eliitti toimii.

  Plusääni(13)Miinusääni(3)
   1. Muutos tapahtuu tuhansin eri tavoin.

    Jo nyt paatuneinkin, ahneinkin, surkeinkin eliitin jäsen tuntee pelon sisällään. Maailma on kuin onkin muuttunut. Eliitin herra tai huora ei voi enää mennä kansan keskuuteen varmana siitä, että häntä rakastetaan, että häntä arvostetaan.

    Ei, kansalla on jo silmät, ja ne silmät ovat kylmät ja kovat. Ne näkevät kuinka eliitin huora keikistelee verirahoillaan ostamillaan hepenillä tai kuinka eliitjn lakeija esittää ”hyvää” ja samalla sylkee oman kansansa päälle.

    Ehei, kesätapahtuman mehuhetki voi päättyä ikävästi. Ehkäpä joukossa on joku, jonka mielestä juuri se päivä on hyvä päivä kuolla? Kuka tietää, infarkti tulee juuri silloin ja eliitin huoran mehut menevät väärään kurkkuun, viimeisen kerran. 🙂

    Enää ei voi olla mistään varma. Kansan lapsia, tyttäriä, siskoja, äitejä, nöyryytetään, heitä raiskataan, he pelkäävät omassa maassaan. He eivät enää voi mennä oman kuntansa uimahalliin rauhassa, ilman ettei heitä kiusattaisi.

    Tämän kaiken eliitin huora tuntee arjessaan. Hän on siihen syyllinen, hän tietää sen, hän yrittää pestä omantuntonsa puhumalla muiden huorien kanssa, mutta tahra on ja pysyy. Päivä ei ole enää auvoinen, siinä on mukana se tahra, joka muuttuu päivä päivältä mustemmaksi. Hän pesee sitä rahalla, medialla ja olemalla ”hyvä” kaikille paitsi omalle kansalleen. Mutta lika ei lähde, hän on yltäpäältä sonnassa, ja haju on ja pysyy.

    Elliitin lakeija yrittää lohduttautua lakeijoiden juhlissa, joihin ladataan maanpettureille kirjekuoria rahaa, Kansan verellä maustettua boolia ja lihapaloja kansan lihasta. Kasvot hymyilevät, kaikilla oon hauskaa, mutta pinnan alla on tuskaa, sillä kotiin pitää mennä katujen kautta ja kadut eivät ole enää sinivalkoiset, niillä on kansan verta.

    Televisiossa julkeat portot ”analysoivat”, ”tutkivat”, ”juontavat” ja ”toimittavat”. Keskenään he ovat kuningattaria, mutta timanttinen tiara päässä muuttuu raskaaksi kantaa, kun eliitin linnan ovi takana sulkeutuu. Kaduilla on outo tunnelma, kukaan ei arvosta, kukaan ei välitä, itse asiassa häntä vihataan, häntä halveksitaan, hänen tiedetään valehtelevan. Hän ei nuku hyvin.

    Siksi kansa tulee voittamaan. Eliitti elää harhassa, porton unessa, huoran unelmassa. Eliitti laskee rahojaan näennäisen onnellisena, mutta jokainen veriseteli painaa vielä kuin raskas ketju jaloissa ja askel kompuroi, se kompuroi pahasti.

    Plusääni(20)Miinusääni(2)
  1. Tää tässä on TOTUUS. Hyvin kirjoitettu.

   Täydellistä valhetta, aika herätä. Mitä muuta meille onkaan valehdeltu. Tässä pitää itse rakentaa koko maailmankuvansa ihan alusta asti uudelleen. Muuhun ei voi luottaa kuin omiin havaintoihinsa.

   Plusääni(3)Miinusääni(0)
 4. Valkoinen iho ei sovi Afrikan aurinkoon. Pysyvä tumma pigmentti suojaa ihosyövältä – on lluonnon viisautta!

  Ihminen, joka uskoo ihon värin korreloivan älykkyyteen tai muuhun kyvykkyyteen, on todella vähä-älyinen. On karmivaa katsella vaaleaihoisen vähän punatukkaisen britin kärsivän etelän auringossa. Tuollaisen ihon kanssa lähtö pohjoisesta auringonpaisteeseen on sulaa hulluutta. Ei valkoinen iho säily muualla kuin Pohjolassa tai Etelänavalla.

  Kaikki suomen rasistit pitäisi pakottaa Mensan testiin. Olen vakuuttunut siitä, että rasistien älykkyysosamäärien keskiarvo on 79 pistettä – reippaasti alle sadan. JA TÄLLAISTEN IDIOOTTIEN PITÄISI SAADA OIKEUS YHTEISKUNNAN JOHTAMISEEN! Ei kiitos, nykyisetkin johtajat ovat heikkoja, vaikkakin huomattavasti rasisteja älykkäämpiä.’

  Rasisti on raukka, jonka tulee löytää joku, jota voisi sortaa, tuntea itsensä Herraksi. Mutta se on ILLUUSIO. Ja miksi helvetissä nämä vähä-älyiset haluavat vielä saada rusketuksenkin. Eiikö se ole loogisessa ristiriidassa sen valkoisuuden ihannoimisen kanssa???

  Rasismi tulee kalliiksi yhteiskunnalle. Nämä sosiaalipummit maksavat pitkän pennin rehellisille veronmaksajille. Apukoulun todistuksella ei kivuta korkealle yhteiskunnan portailla.

  Suojautukaa nyt edes auringollta!

  Raimo Kivioja

  Plusääni(1)Miinusääni(7)
  1. Sinulla taitaa olla ennakkoluuloja melkoisesti vai kuinka? Ne jotka ihonvärin perusteella suoraan pystyvät kertomaan, mikä on tämän henkilön älykkyys ovat harhaisia. Mutta he ovat oikeassa sanoessaan, että keskimääräinen älykkyys esim. afrikkalaisilla on reilusti alempi. Se johtuu kulttuurista ja koulutuksen puutteesta jo monen sukupolven ajan. Eikä auta yhtään se, että päivät kuluu miettien mistä saada seuraavan päivän sapuska. Mutta ei kaikki rasistitkaan ole yhdestä puusta veistettyjä kuten ei maahanmuuttajatkaan. Ahkerin henkilökohtaisesti tuntemani ihminen on intiasta, älykkäin kiinasta ja epärehellisin suomesta. Mutta ennen kuin alat suunnittelemaan älykkyystestejä niin kannataa määritellä mikä on rasisti. Minä en ole rasisti vaikka haittamaahanmuuttoa vastustankin. Vaimo on aasiasta, kuten moni työkaverikin. Nyt meneillään olevassa maahanmuutto trendissä on kiistatta näkyvissä negatiivisia vaikutuksia suomelle. Ensinnäkin budjetti heidän elättämiseen on poissa muusta kohteesta, kuten on jo käynyt selväksi. Esim. koulutuksesta leikataan, maataloustuet jäädytettiin jopa poliiseja vähennetään joka on hirvittävän vaarallista. Ja toisekseen milloin liika on liikaa, eli kuinka paljon suomeen voidaan matuja ottaa? Jossain vaiheessa väistämättä joudutaan kaaokseen heidän kanssaan. Ja moni suomalainen menettää jopa henkensä niissä kahakoissa. Emme voi ylläpitää samaa tasoa heidän elättämiseen loputtomasti. Silloin kun heille joudutaan sanomaan, että hotellimajoitus vaihtuu telttaan ja ruoka on halvinta mahdollista, taskurahasta puhumattakaan, niin luuletko että he pysyvät rauhallisina? He päättävät, ettei sellaista kohtelua tarvitse hyväksyä ja alkaa hirvittävä rikosaalto. Poliiseja ei siinä vaiheessa ole enää kuin 7000 ja matuja lähemmäs satatuhatta (mukaan ei laskettu vuosia suomessa oleskelleita), teepä laskutoimitus. Ensin suomalaiset älähtävät että eikö touhulle saada loppua ja seuraavaksi ollaankin siinä pisteessä, joka suurimmassa osassa maailmaa on tuttua. Koteihin asennetaan kalterit ja omaisuutta suojellaan vaikka asein. Sitten alkaa tulla ruumiita. Ja tilanne eskaloituu avoimeksi rähinäksi. Ei tarvitse olla oraakkeli jotta tämän tuloksen näkee.

   Plusääni(2)Miinusääni(0)
   1. Tämä Raimo on melkein liian hauska tapaus trollaamaan. Tulee hymy oikeasti kun lukee.

    Ja Gekkolle;

    ”Se johtuu kulttuurista ja koulutuksen puutteesta jo monen sukupolven ajan. Eikä auta yhtään se, että päivät kuluu miettien mistä saada seuraavan päivän sapuska.”

    Mistä se kulttuuri ja koulutus tulevat? Se, siis ”koulutus”, on jotain semmoista mikä tulee kyvystä havainnoida ympäristöään analyyttisesti ja prosessoida se tieto niin, että sitä voidaan jakaa eteenpän ja jonka pohjalta voi kehittää jotain. Ei se tipu taivaalta, kuten ei ruoka täällä pohjoisessakaan. Itse asiassa suurimman osan historiaa pohjoismaistenkin ihmisten aika on mennyt lähinnä päivittäisen ruoan hankkimisessa. Ja suurin osa ihmisistä käy töissä hankkiakseen sen päivittäisen leivän, tosin suoranainen nälkäkuoleman uhka suurelta osin on poistunut vaikka töissä hieman kämmii tai jos ei ole töitä. Mutta se nimenomaan kehittää älykkyyttä kun on pitänyt varustautua pitkään kylmään talveen. Ja se myös kehittää suunnitelmallista ajattelua ja lineaarista aikakäsitystä, joka on kaukasoideille ominaista ihan perinnöllisistä syistä, kuten pistemäinen aikakäsitys on afrikkalaisille. Siihen lineaariseen, monokroniseen ajatteluun tietty kristillinen kulttuuriperimä on tuonut osansa. Buddhalaisten ollessa syklisempiä ajattelussaan, vaikka itse Buddha oli myös kaukasoidi.

    Ja vielä, etkö avioituessasi ajatellut mahdollisten lasten tulevia elinikäisiä identiteetti ongelmia? On vastuutonta tehdä sekarotuisia lapsia vain omien tarpeiden tyydyttämiseksi. Siinä katkaisee himoissaan tuhansien vuosien geenilinjan. Muuten kommentissasi oli myös asiaa.

    Plusääni(2)Miinusääni(0)
 5. Luciferian voimat ,siis eliitti juuri haluavatkin estää auringon vaikutuksen meihin ihmisiin, katsopa taivaalle mitä siellä on, valtavat määrät kemikaalivanoja ruiskutetaan päivät yöt jotta estettäisiin auringon parantavat & uudistavat voimat.

  http://revelationnow.net/2014/09/03/why-chemtrails-are-for-the-day-of-the-lord/

  https://chemtrailsplanet.net/2013/01/15/studies-reveal-chemtrails-block-profound-human-connection-to-the-sun/

  http://www.zengardner.com/they-are-blocking-the-sun-period/

  Aurinko tekee hyvää meille, joten tyhmyyttä on välttää aurinkoa, sopiva päivittäinen annos on terveydelle hyväksi. Afrikassa tosin saa helposti liikaakin aurinkoa meidän valkoisella iholla.

  Plusääni(4)Miinusääni(0)
  1. Lisäys aiheesta aurinko & säteily

   Olen tällä viikolla usean päivänä ottanut aurinkoa meren rannalla silloin kun säteily on korkeimmillaan, olen ollut hiukan ihmeissäni siitä, että koen ihoni jotenkin kestävän aurinkoa reilusti enemmän kuin vuosia sitten, vaikka juuri oli talvi ja ihoni ehti vaalentua . Ikäänkuin säteilyä ei tosiassa olisikaan niin paljon kuin ilmatieteen laitoksen virallinen uv havainto sanoo ? Tai ehkä kuvittelen, mutta kuitenkin vuosia sitten sama määrä ajallisesti aikaansai voimakkaamman reaktion, helpommin punoitusta joka on jo merkki liiallisesta aurinngon säteilystä. Onko kelläään mittaria joka näyttää tarkasti auringon uv säteilyn ? Hiukan kiinnostaisi vain tietää onko nuo ilmatieteenlaitoksen lukemat oikeat vai satua. Mailmalla viranomaiset systemaattisesti pimittää radioaktiivisia arvoja, joten en nyt ihan hirveästi yllättyisi jos myös auringon säteily arvot peukaloitaisiin ” normaaleiksi ” kuin oli vanhaan hyvään aikaan.

   Toinen havainto, esim tänään siellä missä ei ollut pilviä se ”sininen taivas” joka siellä pitäisi olla, on lähinnä minusta ainakin valkoisen ja sinisen jokin välimuoto, se ei minusta näytä luonnolliselta oikeasti siniseltä taivaalta vaan katsojan ja taivana välissä on kuin jokin kerros jotain ainetta joka peittää oikean sinisen taivaan.

   Koska viimeksi muistatte nähneenne omin silmin aidon luonnollisen sinisen taivaan, eikä jotain vaalean sinistä ?

   Plusääni(2)Miinusääni(0)
   1. Oletko ottanut viime kuukausina D-vitamiinia runsaammin?

    Antti suosittelee D-vitamiinia sisäisesti ennen auringonotto kauden alkua.

    Itse huomasin että toimii pirun hyvin, iho ei pala juuri ollenkaan ellei nyt sitten tunti tolkulla ota aurinkoa.

    D-vitamiini kannattaa aina ottaa öljyä sisältävän nestemäisen pillerin muodossa ei koskaan purtavia ”kuivia” pilsuja joista se ei kunnolla imeydy!

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat