EU haluaa rekisteröidä kasvit ja siemenet ja estää kotiviljelyn

Euroopan komission ehdottama uusi laki tekisi laittomaksi kasvisten ”kasvattamisen, tuottamisen ja kaupan”, jos ne eivät ole ”testattu, hyväksytty ja EU:n uuden kasviviraston sallimia”. Lain nimi on Plant Reproductive Material Law, eli asetus kasvien ”lisäysaineiston” tuottamisesta ja sen tarkoituksena on asettaa valtio hallinnoimaan käytännössä kaikkia kasveja ja siemeniä. Tämän lain edessä tavalliset kotikasvattajat, jotka viljelevät omaan käyttöön kasveja rekisteröimättömistä siemenistä, olisivat rikollisia. Lakiluonnos, jota on korjailtu jo useaan otteeseen puutarhureilta tulleiden palautteiden vuoksi, löytyy suomeksi täältä.

Kasvijalostaja ja The Real Seed Cataloguen johtajaBen Gabel: ”Tämä laki tulee lopettamaan välittömästi kotikasvattajien, luomuviljelijöiden ja pienimuotoisten kauppaviljelijöiden ammattimaisen kasvilajien kehityksen. Kotikasvattajilla on selkeästi erilaiset tarpeet kuin suurtuottajilla, esimerkiksi maanviljely on käsityötä koneellisen sijaan ja useimmat eivät pysty tai halua käyttää teollisuuden voimakkaita kemikaaleja. Kotikäyttöön soveltuvia lajikkeita olisi siis todella vaikea saada rekisteröityä, sillä kasvivirastolla on tiukat vaatimukset ja se suosii vain teollisuuden käyttämiä lajikkeita.

Käytännössä kaikki kasvit, siemenet ja tarhurit lopulta hallituksen rekisteriin

Kaikki hallitukset ovat tietysti ihastuneita ajatukseen kaikkien ja kaiken rekisteröimisestä kirjoihin ja kansiin. Lakiehdotuksen artikkeli IV:

IV osasto Lajikkeiden rekisteröinti kansallisiin ja unionin rekistereihin

Jotta lajikkeita voidaan asettaa saataville markkinoilla kaikkialla unionissa, ne on sisällytettävä johonkin kansalliseen rekisteriin tai unionin rekisteriin menettelyllä, jossa hakemus tehdään suoraan CPVO:lle.

Tarhureiden pitää myös maksaa EU-byrokratialle siementen rekisteröimisestä. Lakiehdotuksesta:

Toimivaltaisten viranomaisten ja CPVO:n olisi perittävä jokaista rekisteröinnin voimassaolovuotta kohti maksu hakemusten käsittelystä, muotoa koskevista ja teknisistä tutkimuksista sekä auditoinneista, lajikenimien antamisesta ja lajikkeiden ylläpitämisestä.

Vaikka lain alkuperäinen tarkoitus kenties olikin koskea ainoastaan kaupallisia tarhureita, on siihen sisäänrakennettu ehdot myös kotiviljelijöiden saattamiseksi ennemmin tai myöhemmin samojen järjettömien säännösten piiriin.

Järjetöntä hallintobyrokratiaa

Ben Gabel: ”Tässä on byrokratia karannut käsistä. Tämä uusi laki luo ainoastaan kokonaisen uuden armeijan EU:n virkamiehiä siirtelemään miljoonia papereita päivästä toiseen ja samalla tappaa kotiviljelijöiden siementuotannon ja riistää viljelijöiltä oikeuden viljellä mitä haluavat. Huolestuttavaa on myös se, että kasvivirastolle on myönnetty valta säädellä ja hallita minkä tahansa kasvin tai lajikkeen lupia tulevaisuudessa – viljelykasvien lisäksi ruohot, heinät, sammaleet, pensaat, kukat, mitä vain – ilman että heidän pitää enää kysyä Komissiolta siihen lupaa.”

Vihjeenä hallinnon mielettömyyden tasosta, jolle puutarhurit ja maanviljelijät alistetaan tulevan EU-lainsäädännön myötä, seuraava esimerkki lakiehdotuksesta:

”Lisäksi vahvistetaan erityiset säännökset unionin lajikerekisteriin rekisteröimisestä sekä hakijan mahdollisuudesta tehdä valitus CPVO:n päätöstä vastaan. Kansallisiin lajikerekistereihin rekisteröintiä koskevia vastaavia säännöksiä ei vahvisteta, koska niihin sovelletaan kansallisia hallinnollisia menettelyjä.

CPVO:lle asetetaan uusi velvollisuus auditoida jokainen kansallinen lajikkeiden tutkimuskeskus. Tavoitteena on varmistaa lajikkeiden rekisteröintiprosessin laatu ja yhdenmukaisuus unionissa. Kansalliset toimivaltaiset viranomaiset auditoivat ja hyväksyvät ammattimaisten toimijoiden tutkimuskeskuksen. Jos hakemukset tehdään suoraan CPVO:lle, se auditoi ja hyväksyy lajiketutkimuksiin käyttämänsä tutkimuskeskukset.”

Tämä hallinnon kapulakieli tarkoittaa lyhyesti sanottuna, että jokaisen tarhurin tulee valmistautua alistumaan täydelliselle hallituksen hulluudelle koskien siemeniä, kasveja ja kotipuutarhoja. Englantilainen RealSeeds varoittaa jokaista, joka yrittää lukea ja ymmärtää 150-sivuista lakiehdotusta:

Kukaan ei pysty lukemaan ehdotuksen viittä ensimmäistä sivua, eli tiivistelmää, ja kuvitella ymmärtävänsä lain tavoitteen ja tarkoituksen. Tiivistelmä EI OLE yhtä kuin tuleva laki tai asetus. Itse pykälistä tulee uusi laki, eikä tiivistelmällä itsessään ole mitään lainvoimaa. Se on tarkoitettu vain apuvälineeksi selittämään kansalle ja lainsäätäjille taustoja ja asiayhteyksiä, jotta ihmiset ymmärtäisivät mitä ja miksi ollaan säätämässä.

Tämän lakiehdotuksen ongelma on alusta asti ollut alun tiivistelmässä esitetyt hienot käsitteet biodiversiteetin säilyttämisestä, lainsäädännön yksinkertaistamisesta, asioiden helpottamisesta ja kaikesta mistä me niin pidämme, mutta itse lakipykälät toimivat juuri päinvastoin. Niistä tulee laki, eikä tiivistelmästä. Esimerkiksi osien 1, 2 ja 3 tiivistelmässä puhutaan asioiden helpottamisesta ”amatööri-viljelijöiden lajikkeille”, mutta itse lakipykälissä koko amatöörilajikkeiden luokka kumottiin, vaikka olemme tehneet jo yli 5 vuotta yhteistyötä Ympäristö- ja Maatalousministeriön kanssa saadaksemme ne rekisteröityä. Kuitenkin tiivistelmä ja kaikki siihen perustuvat lehdistötiedotteet kertovat, miten tämä uusi laki tulee säilyttämään amatöörilajikkeet! Tiivistelmä on pelkkää huijausta. Älkää perustako näkemystänne laista pelkkään tiivistelmään!

Kuten arvata saattaa, on tämä lain valmistelu Monsanton, DuPontin ja muiden maanviljelyä dominoivien ”Lopullinen ratkaisu”, sillä he ovat jo pitkään myöntäneet tavoittelevansa koko maailman viljelysatojen ja siementen hallintaa. Muuttamalla yksityisen kasvien kasvattamisen laittomaksi, mikä tekee puutarhureista rikollisia, EU:n byrokraatit voivat viimein ojentaa ruokatuotannon hallinnan hopeatarjottimella Monsanton kaltaisille mahtaville konserneille.

Myös perintösiemenet laittomiksi

Tämä uusi lakiehdotus tekisi myös useimmista perintösiemenistä laittomia. Se tarkoittaisi sitä, että siementen säästäminen tuleville sukupolville – eräs kestävän kehityksen kulmakiviä – olisi rikollista toimintaa. Sen lisäksi, kuten Ben Gabel selittää, laki ”tappaa tehokkaasti EU:ssa kaiken kotitarhureiden siementen kehitys- ja jalostustoiminnan.”

Tämä on tietysti kaikkien hallitusten perimmäinen tavoite: Kriminalisoida kaikki omavaraisuuden tavoittelu ja tehdä väestöstä kokonaan monopolikonserneista riippuvainen. Näin tapahtuu niin Yhdysvalloissa kuin Euroopan Unionissakin. Näin hallitukset toimivat: Ne ottavat totaalisen vallan, yhteiskunnan sektori kerrallaan, vuodesta toiseen, kunnes kansalaiset elävät pelkkinä globaalin diktaattorihallituksen orjina.

Verkossa on käynnistetty lakia vastustava vetoomus Avaazin sivuilla ja se kerää kannattajia kymmeniä tuhansia viikossa. Brysselin byrokraatteja vedotaan lopettamaan tämä hullutus avoimella kirjeellä, jonka on allekirjoittanut 240 järjestöä 40 Euroopan maasta, mukaan lukien Norjan Huippuvuorilla oleva siemenpankki ”Nooan Arkki”.

Tämä oli ennustettavissa

Ennusmerkkejä tämän kaltaisista tavoitteista on ollut nähtävissä jo pitkään. Olen itsekin kirjoittanut jo vuonna 2006 fiktiivisen kirjan tulevaisuuden tilanteesta, jossa siemenet ovat lailla säädeltyjä ja ihmiset hankkivat tuloja salakuljettamalla niitä. (Kirjan luku 3 luettavissa ilmaiseksi englanniksi ”Freedom Chronicles 2026.”)

Uskokaa pois, Siemenille on tulossa oma kieltolaki. Omaa ruokaa kasvattavista on tulossa rikollisia, sillä suurten yritysten ohjailemat hallitukset eivät halua ihmisten kykenevän kasvattamaan itse omaa terveellistä ruokaansa. Kaikki hallitukset tavoittelevat luonnostaan täydellistä valtaa alamaisistaan ja rajoittamaan kansalaisten oikeuksia ja vapauksia, ellei niille aseteta rajoja, kuten kansalaisten perusoikeudet. Perusoikeuksiin pitäisi kuulua oikeus kasvattaa ruokaa itselleen haluamallaan tavalla.

Alkuperäinen artikkeli: http://www.naturalnews.com/040214_seeds_European_Commission_registration.html

47 kommenttia

 1. Todella törkeä lakiehdotus, jonka takana ovat Monsanto ja muut vastaavat rosvoyhtiöt. Miksi Suomessa vihreät ja luonnonsuojelujärjestöt ovat hiljaa eivätkä nosta asiasta meteliä?

  Plusääni(39)Miinusääni(1)
  1. koska vihreät ovat EU-kommunisteja kuten kaikki muutkin puolueet Suomen entisessä tasavallassa. Ei ole järkeä äänestää enää, ei ole ollut sotien jälkeen, koska sosiaalidemokratia on kommunismia, ainoa sallittu ajattelutapa täällä Eurostoliitossa. Ei näitä saatanoita pääse mihinkään pakoon.

   Plusääni(25)Miinusääni(3)
    1. Juuri niin, edistävän rotujen sekoittumista muihin valtioihin mutta itse vaativat geenitestejä ennen kuin pääsee juutalaisvaltion kansalaiseksi. Sama koskee varmasti geenimanipulointia, eivät varmasti itse syö sitä mutta medioittensa avulla yrittävät levittää myrkylliset siemenensä joka paikkaan. Onko Bill Gates juutalainen ?

     Plusääni(20)Miinusääni(4)
  2. Koko monsanton ja muiden GMO kasvattajien tukijana myös Bill Gates ja sekin tietää että USA:n päättäjillä on mielessä 80% ihmisten tappamisesta ruoalla koska syntyvyys on räjähtänyt kontrolloimattomaksi koko maailmassa. Puhuivat tuosta asiasta netissä ja löytyy youtubessa videokin jossa Bill Gates puhu ja sano siinäkin että tämä GMO kasvatus on ainoa suunta riippumatta haitoista.

   Plusääni(16)Miinusääni(0)
  3. Kyllä Suomessa tulee tapahtumaan sama kuin Saksassa ja Ranskassa, joissa vihreät ovat onnistuneesti estäneet Monsanton etenemisen. Toki siihen tarvitaan koko kansan tuki ja asiaa on hoidettava yhdessä turhat ennakkoluulot ja vihapuheet unohtaen. Mielipiteitä on toki hyvä esittää, mutta nyt tarvitaan ennen kaikkea toimenpiteitä. Omilla pihoilla ja palstoilla hyöty- ja koristekasvien kasvatus kunniaan.

   Plusääni(20)Miinusääni(0)
  4. HAHA
   AIVAN HULLUUTTA SANON MINÄ
   EI OLE MITÄÄN JÄRKEĨEI ihmisiä voida tuolla tapaa eristää ja sanella mitä he saavat ELÄMÄLLÄ TEHDÄ
   Nyt Puhutaan kuitenkin luomu viljelystä ja PUHTAASTA KOTI RUUASTA! jumankauta..

   ettekö nää kuinka Iso pahuus tuo Eu kaikkine direktiiveineen on vielä muutama tämänkaltainen ja kohta jokapaikassa kapinoidaan ja soditaan
   SITÄKÖ NE HALUAA?

   Plusääni(26)Miinusääni(0)
 2. Just tällänen tämä EU on, EU:n tarkoitus ei ole muuta kuin vaikeuttaa tavallisen kansalaisen arkea tekemällä vaan koko ajan järjettömämpiä lakeja jotka suosivat ainoastaan kansainvälisiä jättifirmoja. EU:ssa kansalainen ei ole mitään. EU:ssa pärjää ainoastaan kieroilemalla ja valehtelemalla ja sellainen systeemi on syvältä. Maailmaa pitäisi kehittää lähimmäisen rakkauden näkökulmasta, kansalaisten hyvinvointi pitäisi olla etusijalla, eikä kieron eliitin rahoittaminen. Nytkin iso osa Suomalaisten verorahoista menee ties minkälaiseen rikolliseen toimintaan. Verorahat tulisi käyttää oman maansa kehittämiseen ja hyvinvoinnin edistämiseen ja EU on kaukana siitä.

  Plusääni(19)Miinusääni(1)
 3. Eivät kaikki hallitukset tällaista ilman muuta ajaisi. Pikemminkin normaali kansallinen hallitus ei haluaisi väestöään riippuvaiseksi ylikansallisesta voimasta. Normaali perinteinen hallinto ajoi juuri omavaraisuutta. Esim.kansallissosialistit. Nyt on vallassa kaikissa maissa vapaamuurareiden nukkehallitus, joka palvelee kv. juutalaiseliittiä. Kysehän on kokonaan siitä, että juutalaiste haluavat kaiken ruoantuotannon oman valtansa alle. EU on NL ja se teki selvää mahdollisuudestakin kansalliseen hallintoon vastoin kv. juutalaiseliitin määräyksiä.

  Plusääni(7)Miinusääni(1)
 4. Rakastan EU:ta ja sen politiikkaa, eihän meidän kansalaisten tarkotus olekaan olla muuta kuin teuraaksi vietävää karjaa josta saadan kivat rahat meitä tärkeämmille.

  Plusääni(10)Miinusääni(0)
 5. Jos magneettimedia julkaisisi kofeiiniblogini, tämä Suomen hävittämisprojekti pysähtyisi saman päivänä ja valtaeliitti uisi korviaan myöten kofeiinin kusihapoissa.

  Tämä johtaisi väjäämättömästi hallituksen kaatumiseen ja presidentin eroon.

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 6. EU on saatanallinen kyykytysprojekti, jolla halutaan tuhota kaikki. Aivan kaikki. Suomessa on vain suomi24:ssäitkijöitä joten tämäkin ”uudistus” otetaan riemumielin vastaan, kansanjuhla odotettavissa toreilla ja turuilla, EUSSR jee jee mahtavaa! Eikö kukaan muka muista että Neuvostoliitto tappoi 66 miljoonaa ihmistä? Eikö muistu mieleen? Eikö? Eurostoliitto ei ole mitenkään erilainen rauhanprojekti, murhaamisen ja riiston asialla se on.

  Plusääni(9)Miinusääni(1)
 7. Mun mielestä on hieman huvittavaa, että tämäkin uutinen on mennyt ihan sukkana läpi suomenkielisissä vaihtoehtouutismedioissa, eikä kukaan ole edes miettinyt, että ko. lakia voisi googlata edes…

  Tästä uutisesta ei vaikuta olevan tietoa missään muualla kuin amerikkalaisissa vaihtoehtouutismedioissa, jotka voivat aivan hyvin olla ihan silkka disinformaation lähde, jolla harhautetaan valtamediaa, kun tekeillä on jotain, mitä ei tahdota ihmisille kertoa.

  Mielenkiintoisia uutislähteitä toki ovat, mutta jos lakiehdotuksesta ei löydy minkään valtakunnan linkkiä esimerkiksi EU:n sivuille, yhdenkään poliitikon blogiin tms. niin kertoo se siitä, että kyllä tää on ihan amerikkalaisen vaihtoehtomedian itse keksimä juttu.

  Vastaavia on pyörinyt netissä useamman vuoden.

  Jos viitsisitte hieman tarkistella näiden asioiden taustoja, ennen kuin levittelette aivan turhaa hysteriaa?

  Plusääni(2)Miinusääni(5)
  1. siksi koska sä et löytänyt siitä tietoa 5min etsimisen jälkeen ei tarkoita sitä että olet oikeassa. aivan totta tämä on. ja vaihtoehtonen media ameriikassa ei ole mitä sanot, vaan siellä on ihan asiaakan usein. esim mike rivero what really happened podcastit, republic broadcasting radio kertoo asioiden oikean kulun paremmin kun massamedia joka on valtion propaganda äänitorvi

   Plusääni(4)Miinusääni(0)
 8. Luin ensi kerran tuosta nettilehdestä Junge Freiheit

  Sinulle on myös linkitetty lakiehdotus ja siis uutisia siitä, mitä se merkitsee.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 9. Keskustelun aiheiksi olisi hyvä tuoda myös korruptoituneen YK,n ruokaohjelma, CODEX ALIMENTARIUS, sekä aluepolitiikka , AGENDA 21, joilla tulee olemaan ratkaiseva vaikutus ihmisten hyvinvointiin, ja maailman rauhaan.

  Plusääni(5)Miinusääni(0)
 10. Tuliko missattua?
  ”Asetuksen soveltamisalan
  ulkopuolelle jää myös sellainen kasvien lisäysaineisto, jota muut henkilöt kuin
  ammattimaiset toimijat vaihtavat keskenään luontoissuorituksina”

  Ja hieman tekstiä selailtuani, en saanut kuvaa, että vaikeuttaisi siementen vaihtoa, säilyttämistä tai tuotantoa millään lailla.. Kai, jos kehittää uuden lajikkeen, niin joutuu rekisteröimään? Jos haluaa kehittää lajikkeen, onnistuu. Jos haluaa käyttää tuttavien tuottamia siemeniä, onnistuu. Jos haluaa ostaa kaupasta siemeniä kuten nytkin, onnistuu.

  Eli siis vielä:
  ”Nykyiset pysyvät poikkeukset, joilla sallitaan rajoitettu markkinoilla saataville
  asettaminen tiloilla tapahtuvaan testaukseen tarkoitettujen vielä rekisteröimättömien
  lajikkeiden ja lopullisesti sertifioimattoman aineiston osalta sekä tiukempien
  kansallisten vaatimusten hyväksyminen, olisi pidettävä voimassa. Samoin olisi meneteltävä kiireellisiä toimenpiteitä, väliaikaisia toimitusvaikeuksia ja
  määräaikaisia kokeita koskevien tärkeiden tilapäisten poikkeusten suhteen.

  Pienille erikoismarkkinoille tarkoitettua kasvien lisäysaineistoa koskeva poikkeus

  Olisi myös vahvistettava oikeasuhtaiset ja kestävät säännöt sellaista pienimuotoista
  toimintaa varten, jossa on kyse paikallisiin olosuhteisiin sopeutuneesta ja pieninä
  määrinä markkinoilla saataville asetettavasta kasvien lisäysaineistosta. Asianomaiset
  lajikkeet olisi vapautettava rekisteröintiä ja markkinoilla saataville asettamista
  koskevista vaatimuksista. Tällainen aineisto määritellään pienille erikoismarkkinoille
  tarkoitetuksi kasvien lisäysaineistoksi. Poikkeuksen olisi koskettava esimerkiksi
  viljelijä-jalostajia ja puutarhuri-jalostajia riippumatta siitä, onko heidän toimintansa
  ammattimaista vai ei. Olisi kuitenkin säädettävä joistakin aineiston merkitsemistä ja
  jäljitettävyyttä koskevista perussäännöistä. Poikkeuksen väärinkäytön ehkäisemiseksi
  kyseistä aineistoa saisi asettaa saataville markkinoilla ainoastaan määritellyn
  kokoisissa pakkauksissa.”

  Plusääni(6)Miinusääni(1)
 11. Miksi ammattimaiset toimijat sitten jyrätään kumoon ja kaikki siirretään muutamille suurille?

  Miksi diktaattorin valtuudet toimistolle?

  Miksi koko laki?

  Sanamuodot ovat usein pettäviä ja laki on niin kiero, että esityksestä ovat hyvin huolestuneita monet tahot. Juuri tarhurit (hehän ovat ammatti-ihmisiä) ja myös kotikäyttöön viljelevät, joiden siementen saanti tulee vaikeutumaan. Ilmeisesti GMO tulee valtaamaan kaikki markkinat. Monet arvostetut mediat sanovat samaa, kuten esim. Junge Freiheit.

  Ja ovathan he ennenkin kusettaneet ja kaikki on kielletty.

  Plusääni(5)Miinusääni(0)
 12. kaikki on suurta kusetusta, varsinainen pissa-sade yllemme sataa, keltainen kuin EU:n lipun tähdet

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 13. Luuleeko ne että kaikki kuuntelee tätä laki…kyllä minä ainakin jatkaisin vaikka tästä tulisi laki

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 14. Tämähän on rikos koko biodiversiteettiä vastaan jonka olemassaolo on meidän elinehtomme.
  Käytännössä viljely,yrtit,kukat ovat kaikkineen myös eläinten mikrobeista elefantteihin tärkeä
  alue.Luonnon kiertokulkua kuten jo mukamas ilmastoakin määrittelevät ja myyvät lait ovat pelkkää rahapolitiikkaa ja vastoin kaikkia luonnonehtoja palvellen vain vaurautta ja omistusta.Ellemme tee mitään
  olemme kaikki tuhon omia.Tätä maailmaa en olisi halunnut enää nähdä enkä uskoa.Mitä hyvää meille on EU tuonut?Ryhdistäytykäämme ,ehdotuksia?

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 15. Missä tämän lakiluonnos nyt on?

  Linkki joka siihen johtaa on tyhjä ja kertoo että luonnon on poistettu.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 16. Ei hyvältä näytä. NYT on tärkeää näyttää linjaa kevään EU vaaleissa. ITSENÄISYYSPUOLUE EI hyväksy tätä, Itsenäisyyspuolue haluaa EROON EU:sta, EI NATO:lle. Itsenäisyys takaisin.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 17. Hei,

  Tiedoksi, että uutinen on todella vanha ja vihreät itse asiassa saivat parlamentissa tämän kumottua. Satu Hassi muun muassa piti tästä erinomaisen puheen.

  Joten rauhaa kaikille! 🙂

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 18. Tuo lakiehdotus on (mahdollisesti tahallaan, kuten hyvin usein EU-uutisissa) ymmärretty täysin väärin.

  Ensiksi pitää mainita, että tekstissä paljon kauhisteltu rekisteröintipakko on suuremman skaalan ammattimaisilla toimijoilla jo olemassa, ja ollut jo kauan. Tällä hetkellä asiaa sääntelee 12 direktiiviä. Tämän lakiehdotuksen tarkoitus olisi muun muassa selkeyttää ja yksinkertaistaa systeemiä tuomalla kaikki yhden asetuksen alaisiksi, mutta jo vuosien ajan on Euroopassa kaupallisten toimijoiden pitänyt tuottaa rekisteröityjä tuotteita markkinoille. Mitään uutta virkakoneistoa ei siis olla tekemässä; päinvastoin, järjestelmä on koettu kalliiksi ja byrokraattiseksi, ja sen takia sitä ollaan muuttamassa.

  Toiseksi, pienviljelijää tämä laki ei tulisi koskemaan mitenkään. Artikkelissa kauhistellaan kotipuutarhureiden ja pienviljelijöiden kohtaloa, kun asetuksessa nimenomaan erikseen rajataan heidät pois. Oman kotipuutarhan tuotteiden myyntiinkään tuo ei vaikuta, ellei vuosittainen liikevaihto nouse yli 2 miljoonan euron. Tuon rajapyykin alapuolelle jää mun luullakseni ihan mukavasti suurin osa suomalaisista kotiviljelijöistä.

  Kirjoittaja ei siis ole tajunnut lakiesitystä ollenkaan. Toki on myös mahdollista, että hän on itse lukenut ainoastaan tiivistelmän alusta, vaikka kehottaa lukijoitaan käymään läpi koko tekstin. Lukaisin itse esityksen läpi, ja koko kirjoitukselta putosi pohja pois – näin toki odotinkin. Kun lukee otsikon ”EU haluaa kieltää normaalin asian X”, kannattaa lähteä olettamuksesta, että jos se kuulostaa liian typerältä ollakseen totta, se luultavasti on sitä.

  Älkää luottako mediaan – niillä on selkeä intressi saada EU näyttämään hullunkuriselta, ja luultavasti melko vähän koulutettuja juristeja töissä.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
 19. Juttu on tosi vanha, mutta aihe vielä jokseenkin ajankohtainen; aloite tosiaan kuopattiin (aivan muista syistä kuin esimerkiksi siitä, että kotiviljelijän oikeuksia oltaisiin polkemassa) Europarlamentissa äänin 650-15 kuukausi tai pari takaperin, ja on nyt Euroopan unionin neuvoston käsittelyssä. Neuvosto voi joko tehdä siihen muutoksia ja antaa sen uudestaan Parlamentille äänestettäväksi, tai hylätä sen, jolloin koko lakiprosessi päättyy.

  Rekisteröintipakko (tosin vaan suurille toimijoille) jota tässä jutussa niin paljon pelättiin on kuitenkin jo ennestään olemassa, ja veikkaan että vaikka Neuvosto tuon kaataisikin, tullaan siitä tekemään jollain aikavälillä uusi aloite; nykyiseen systeemiin ei olla kauhean tyytyväisiä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 20. EU on rikollisjärjestö. Monopoloidaan kaikki ja kustaan köyhien ja vähäosaisten silmään. Otetaan samalla vielä kaikki vapaudet pois. Ha ha, vitun köyhät, vai mitä?

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 21. tai sitten voi tehdä mitä järkevät ihmiset tekevät kohdatessaan järjettömyyttä… jättää kehotukset välittämättä. Itsekin aina hätkähdän kun näen jotain tämän laisia uutisia, sitten muistan että rahapulan ja tehottomuuden takia niitä ei kuitenkaan valvo kukaan. eu lainsäädäntö haukkuu paljon kovemmin kuin mitä ihmiset luulevat sen purevan. eihän se sinänsä pure ollenkaan. eiköhän jätetä järjettömyydet sikseen, ruveta käyttämään käteistä ja jätetä verot maksamatta saman tien. Se joka sääntöjä noudattaa kun kukaan muukaan ei niitä noudata on vain typerys. direktiivitkin ovat vain kehotuksia, ei mitään sitovia lakeja. ja jos menee liian pitkälle niin voi alkaa muuttaa muualle jos pystyy. kyllä sitä maailmasta paikkjoa löytyy jotka eivät vielä ole poliisivaltioita.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
 22. On surullista miten ihminen eristetään pois luonnosta. Maasta olemme tullut ja maaksi muutumme vai miten ne siellä hautajaisissa sitten lopulta toteaa.

  Plusääni(5)Miinusääni(0)
 23. Tämähän on jo kerran historiassa tehty, Pol Pot Kambodiassa.

  Plusääni(1)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat