EU:n yrttikielto tulee voimaan huhtikuun lopussa

kuva: iStockPhoto

EU on kieltämässä valtavan kirjon elintarvikkeita ja yrttejä. Kielto tapahtuu yhdenmukaistavalla Codex Alimentarius-säännöstöllä, joka tulee kokonaisuudessaan voimaan huhtikuun viimeisenä päivänä.

Kiellettäviä yrttejä on käytetty sairauksien parantamisessa ja hyvinvoinnin edistämisessä jo tuhansien vuosien ajan ilman sivuoireita. Monikansallisten lääkeyritysten lobbauksen ansiosta markkinoilta on jo kielletty suuri osa tehokkaimmista terveyttä edistävistä tuotteista ilman pätevää syytä. Kuun lopussa vapaus hankkia tai kasvattaa haluamiaan kasveja, jopa rosmariinia tai valkosipulia, on supistumassa olemattomiin. Piparminttu ja muut tavanomaiset yrtit ovat niin ikään listalla.

Codex Alimentarius -ohjeet toimivat eri maiden kansallisten säädösten perustana ja minimitasona. Ne ovat linjassa IFOAM:n puitesääntöjen ja EU:n luomusäädösten kanssa. Codex-ohjeet sisältävät tuotanto-ohjeet kasvi- ja kotieläin- sekä mehiläistuotteiden tuotannolle. IFOAM:lla on säädökset myös kuitukasveille, vesiviljelylle, keräilytuotteille, reilulle kaupalle ja sosiaalisen toiminnan alueille.

Codex- ja IFOAM -ohjeet toimivat minimiohjeina kansallisille säädöksille. Niiden tarkoitus on ohjata viranomaisia ja valvontajärjestöjä säädösten laadinnassa. Sellaisenaan niitä voidaan pitää standardien standardeina. Eri maat voivat laatia yksityiskohtaisempia säädöksiä, jotka sopivat paikallisiin olosuhteisiin. Useimmat kansalliset säädökset ovat lainvoimaisina sitovia (esim. EU-maat, Japani, USA, Argentiina, Intia, Tunisia). Ulkoministeriön mukaan standardit ovat vapaaehtoisia.
Hanketta vastustavan adressin voi allekirjoittaa nettiosoitteessa http://savenaturalhealth.eu/

118 kommenttia

   1. Entisenä yrttien tukkumyyjänä voin vahvistaa, että viime vuosina käytäntö yrttien suhteen on kiristynyt jatkuvasti. Joitain, mitä kyseisessä artikkelissa on mainittu sallitaan, mutta suuntaus on ollut vuosia selvä, varsinaiset lääkeyrtit ( ei tuoreina myytävät vihanneksiksi lähes luokiteltavat ) ovat Lääketehtaiden tappolistalla.

    Plusääni(49)Miinusääni(2)
  1. Jokohan olisi oikaisun paikka. Yrtit ovat edelleen kaupan hedelmä- vihannesosastolla. Siis väite siitä, että EU kieltää yrttikaupan on valetta.

   Tosin jonkin aikaa seuranneena voisin arvioida, että oikaisuja riittäisi jo yhden lehden tarpeisiin..

   Plusääni(10)Miinusääni(10)
   1. Luontaishoidot yritetään kieltää jälleen Suomessa jenkkikonsultin johdolla

    Suomen viimeaikaisista hallitusohjelmista vastannut Yhdysvaltalainen konsulttiyhtiö McKinsey & Co yrittää nyt jälleen kerran kieltää ns. luontaishoitoja ja pistivät sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) asialle viemään tätä lääketeollisuuden korporaatioiden vaatimusta eteenpäin.

    Päivi Räsänen (kd.) on nyt tässä toisessa luontaishoitojenkieltämisyrityksessä vain tämän jenkkikonsulttiyhtiö Mckinsey & Co lähettiläs.

    Vuonna 2009 he yrittivät samaa temppua jo ensimmäisen kerran, mutta silloin kansalaisten aktiivinen toiminta sai päättäjät järkiinsä
    ja luontaishoidot saivat jäädä.

    Totuushan on, että nämä luontaishoidot eivät uhkaa kuin vain lääketeollisuuden monopolia, joka pyrkii edelleen pitämään valtaväestön siinä uskossa, että hermomyrkkyjä sisältävät verenpainelääkkeet sekä muut tajuntaa huumaavat pillerit olisivat kaikille meille hyväksi.

    Tässä lääketeollisuuden pillerimonopolissa pyörii äärimmäisen suuri bisnes ja sen monopolin menettäminen hiertää koko ajan näiden lääkejättien mieltä.

    Suomenhallituksen hallitusohjelman laatinut jenkkikonsulttiyhtiö Mckinsey & Co markkinoi avoimesti lääketeollisuuden bisneksen ilosanomaa omilla sivuillaan, kuinka he tarjoavat parhaat lääkkeet myyntiin ja saavat aikaan parhaan mahdollisen kustannustehokkuuden.

    Tästä siis näemme jo suoraan, että kenen asialla Suomen hallitusohjelman laatinut konsulttiyhtiö Mckinsey & Co oikein on.

    Suomen median pitäisi uutisoida tästä pikemminkin, kuin taas huomioida kaikki huomio sisäministeri Päivi Räsäseen (kd.) kuten poliittisessa harhautuksessa on tapana.

    Kyseessä on nyt todellakin toinen kerta, kun luontaishoitoja yritetään kieltää Suomessa lailla ja tällä toisella kerralla vaaditaan nyt kansalaisten aktiivisuutta tämän asian suhteen. Sillä viimeksi luontaishoidot saivat jäädä kansalaisten aktiivisuuden vuoksi.

    Kustannustehokkuudesta vielä sen verran, että nämä kaikki ajankohtaisetkin laajemmat Suomen menestyvään teollisuuteen keskittyneet irtisanomiset Suomessa ovat tämän saman jenkkikonsulttiyhtiö McKinsey companyn aikaansaamia. Sillä jo vuonna 2010 Taloussanomat kirjoitti jutun tämän kyseisen konsulttiyhtiön vientituotteesta, jotka olivat työväestön potkut.

    Näin yhtiöiden omistajat rikastuvat työväestön potkuilla ja kiskovat osingot poispotkitun työväestön selkänahasta. Tämä on sitä nollakasvua, jonka tehokkuuden takana on tämä jenkkikonsultti, joka on laatinut myös Suomen hallituksen säästöohjelman.

    Näin sitten Suomen kansa köyhtyy entisestään ja monikansalliset pankkiirit ryöstävät Suomen valtion rutikuivaksi, samalla tavalla kuin tekevät kaikille muillekin rikkaammille teollisuusmaille tällä hetkellä.

    Tämä systeemi ei ole mitään muuta kuin laajaa nollakasvua, jonka takana piilee tavoite saada tuhottua nämä Euroopan unionin rikkaammat teollisuusmaat ja nollakasvu ollaan katsottu tehokkaaksi tavaksi, koska sillä saadaan myös samalla ydinperheet hajalle. Sillä työläisten moraali saadaan tehokkaimmin rikottua tällä, että heiltä viedään työpaikka alta kustannustehokkuuden nimissä.

    Valtaväestön massaherääminen on kuitenkin alkanut ja kaikki nämä ajankohtaiset lakiuudistuksen, joilla pyritään viemään meille kaikille kuuluvat perusoikeudet pois ovat vakavia asioita, joista jokaisen Suomalaisen kuuluisi olla aktiivinen. Sillä nämä monikansallisten korporaatioiden kontrollifriikit fasistit yrittävät saada edelleen pihteihinsä koko maailman ja kuvittelevat, että koko maaplaneetta pyörii vain heidän napansa ympärillä. Koska sattuvat pitämään yli 95 % hallussaan koko planeetan varallisuudesta.

    Asia ei kuitenkaan ole näin, sillä tieto on valtaa ja mitä enemmän meitä on heränneitä tästä systeemistä ja sen mädännäisyydestä, niin sitä enemmän totuus tekee meidät vapaiksi ja vaikka tieto lisää tuskaa, niin totuus tekee todellakin lopulta vapaaksi.

    http://nwohavaintoja.blogspot.se/2013/08/luontaishoidot-yritetaan-kieltaa.html

    Lähteet:

    http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61209-paivi-rasanen-haluaa-suitsia-uskomushoitoja-sairaita-tulee-suojella

    http://www.mckinsey.com/client_service/pharmaceuticals_and_medical_products

    http://www.tekbar.net/fi/market-demand/mckinsey-global-survey-lack-of-preparedness-for.html

    http://www.terve.fi/hyvinvointi/pitaisiko-uskomushoidot-kieltaa-lapsilta-ja-vakavasti-sairailta

    http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2010/02/18/hallitus-turvautui-jenkkikonsulttien-apuun/20102496/12

    http://www.intermin.fi/download/38757_452012.pdf?2e6db9e0be5cd088

    http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/73680-mita-sisaltaa-usasta-tilattu-hallitusohjelma

    http://alueviesti.fi/2012/10/23/kansanparantaja-raottaa-ovea-hallitsemaansa-maailmaan/

    http://www.taloussanomat.fi/kolumnit/2010/02/24/vientituotteena-potkut/20102750/145

    http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=1160

    Plusääni(26)Miinusääni(1)
    1. Onneksi informaatiota EI voi kieltää. Se jo olisikin jos tämä menisi niin pitkälle että alettaisiin harrastamaan nettisensuuria joka filtteröisi kaikki luontaistuote ja vaihtoehtohoito sivut hakutuloksista jne. Blogit poistettaisiin jne. Huh…

     Joten ei mitään hätää. Se että jotkut alan kaupalliset toimijat saataisiinkin vedettyä pois markkinoilta pilaamasta lääketeollisuuden bisneksiä, ei estä totuutta leviämästä.
     Eri asia jos tiedon valtavirta, suuret mediatalot, uutiset, tiedejulkaisut jne. onnistuisivat tekemään vaihtoehtohoidoista niin naurettavia suuren yleisön silmissä että kukaan ei edes kokeilisi tai etsisi tietoa.

     Kaikki jotka kyseenalaistaisivat virallisen totuuden leimattaisiin foliohattuisiksi salaliittoteoreetikoiksi… -noh, eihän tästä visiosta nytkään kovin kaukana olla, ikävä kyllä. 🙁

     Plusääni(11)Miinusääni(3)
     1. Luulisi tämän idioottimaisen – vain Big Pharman & Medical Mafian voittojen kasvattamiseksi laaditun – yrttikiellonkin hiukan raottavan niiden silmiä, jotka PROPAGANDA-mediamme (YLE, Brysselin Pravda & pienemmät pravdat) ovat aivopesseet EU-uskovaisiksi,’hyödyllisiksi idiooteiksi’ rikollisille maanpetturi-vallanpitäjille.

      Plusääni(13)Miinusääni(1)
     2. Nettisensuuri ON JO !

      Kirjoita haku Juha Sipilä / Terrafame; viimeisellä sivulla googlessa lukee: ”Osa hauista on saatettu poistaa yleiseurooppalaisen tietosuojalainsäädännön nojalla.

      Saan jop aomalla nimellä Kimmo Leino samanlaisen tuloksen !

      Plusääni(4)Miinusääni(1)
 1. Koskakohan me ihmiset pistetään tälle sairaalle kehitykselle stoppi, ja sanotaan että nyt loppu pelleily, liika on liikaa. Tämä hallitseva EU taho näyttää selvästi kärsivän jonkun sortin mielisairaudesta kuten Epäsosiaalinen persoonallisuus tjsp eli ovat psykopaatteja. Tällainen totalitaarinen kehitys on erittäin vaarallista kansalaisille. Ero EU:sta näyttäisi olevan ainoa vaihtoehto?

  Plusääni(36)Miinusääni(1)
 2. Kuulostaa äkkiseltään varmaan tyhmältä, mutta tämä voi olla ainoa reitti saada useampi ihminen ajattelemaan ja kyseenalaistamaan auktoriteetteina pidettyjen henkilöiden, yritysten ja valtioiden ”viisaat muka ihmisille hyvää haluavat mielipiteet ja päätökset”.
  Kieltäminen ei ole hyvä! Liian vähän ihmisiä vielä ymmärtää, miten täällä todella toimitaan esim. terveydenhuollossa ja jos ymmärtää, niin riittävää vastarintaa ei ole ollut.
  Niin kauan meille syötetään kakkaa, kun me sitä suostumme syömään.
  Päätökset ja muutos ovat meillä ja lähtee meistä jokaisesta itsestämme!

  Plusääni(9)Miinusääni(0)
 3. Mistähän löytys lista siitä että mitä kaikkea tässä nyt ollaan siis kieltämässä?

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. N:o 1036 3869
   LIITE 2
   LÄÄKELUETTELON KASVIT JA ROHDOKSET
   Latinankielinen nimi Suomenkielinen nimi Ruotsinkielinen nimi
   sp.=laji, spp.=lajit
   _______________________________________________________________________________________________
   Abri semen (Abrus precatorius) paternosterpapu paternosterböna
   Abrus precatorius paternosterpapu paternosterböna
   Absinthii herba koiruoho, mali malört
   (Artemisia absinthium)
   Acanthopanax sessiliflorum aralehti
   Aconiti tuber (Aconitum napellus) ukonhatunmukula stormhattsrot
   Aconitum napellus aitoukonhattu stormhatt
   Aconitum sp. ukonhattu stormhatt
   Acorus calamus kalmojuuri kalmus
   Adonidis herba (Adonis vernalis) adonisyrtti adonisört
   Adonis vernalis kevätruusuleinikki våradonis
   Aegle marmelos baelhedelmä
   Aesculus hippocastanum hevoskastanja hästkastanj
   Aloe barbadensis lääkeaaloe barbados-aloe
   Aloe capensis kapin aaloe kap-aloe
   Aloe sp. aaloe aloe
   Ammeos visnagae fructus sudenporkkanan hedelmä
   (Ammi visnaga)
   Ammi visnaga sudenporkkana, kella
   Anamirta cocculus (=Menispermun c.)
   Andira araroba araroba
   Anhalonium sp. meskaliinikaktus peyotekaktus
   Aniba coto
   Arctostaphylos uvae-ursi sianpuolukka mjölon
   Areca catechu betelpalmu, arekanpalmu betelpalm, arekapalm
   Arecae semen (Areca catechu) arekansiemen arekanöt
   Arenariae radix (Carex arenaria) hietikkosaranjuuri sandstarrot
   Ari rhizoma (Arum sp.) aroninjuuri aronsrot
   Aristolochia serpentaria
   Aristolochia sp. piippuruoho hålrot
   Aristolochiae herba aristolokkianyrtti aristolockiaört
   (Aristolochia sp.)
   Aristolochiae radix aristolokkianjuuri aristolockiarot
   (Aristolochia sp.)
   Arnica montana etelänarnikki slåttergubbe
   Arnicae flos (Arnica montana) arnikankukka arnikablomma
   Artemisia absinthium koiruoho, mali malört
   Artemisia cina
   Arum sp. munkinhuppu munkhätta
   Asa foetida (Ferula sp.) hajupihka dyvelsträck
   Aspidosperma sp.
   Atropa belladonna belladonna belladonna
   Barbasco (Lonchocarpus sp.) barbasko barbasko
   Belae fructus (Aegle marmelos) belahedelmä belafrukt
   Belladonnae folium belladonnanlehti belladonnablad
   (Atropa belladonna)
   Belladonnae radix belladonnanjuuri belladonnarot
   (Atropa belladonna)
   Boldo folium (Peumus boldus) boldopuunlehti boldoblad
   Boletus cervinus fungus hirvensieni hjortsopp
   (Elaphomyces cervinus)
   Bryonia sp. koiranköynnös hundrova
   Bryoniae radix (Bryonia sp.) koiranköynnöksenjuuri hundroverot
   Bryoniae semen (Bryonia sp.) koiranköynnöksensiemen hundrovefrö3870 N:o 1036
   Calabar semen kalabarinpapu calabarböna, kalabarfrö
   (Physostigma venenosum)
   Calami rhizoma (Acorus calamus) kalmojuuri kalmusrot
   Calumbae radix kolumbojuuri kolumborot
   (Jateorhiza palmata)
   Cannabis indicae herba intianhamppu indisk hampa
   (Cannabis sativa)
   Cannabis sativa hamppu hampa
   (paitsi siemen/ej fröet)
   Cantharis (Lytta vesicatoria) espanjankärpänen spansk fluga, kantaris
   Carex arenaria hietikkosara sandstarr
   Cassia acutifolia senna senna
   Cassia angustifolia
   Cassia fistula
   Cassia sp. senna senna
   Cassiae fructus (Cassia-lajit) kassianpalko kassiabalja
   Catharanthus roseus punatalvio rosensköna
   Catharanthus sp. punatalvio rosensköna
   Cephaelis ipecacuanha oksetusjuuri, ipekakuana ipecacuanha, kräkrot
   Chaulmoograe oleum kaulmoograöljy kaulmograolja, chaulmograol
   (Hydnocarpus sp.) ja
   Chelidonii herba keltamo skelört
   (Chelidonium majus)
   Chelidonium majus keltamo skelört
   Chenopodii aetheroleum amerikkalainen chenopodiumolja
   (Chenopodium ambrosioides) savikkaöljy
   Chenopodii herba amerikkalainen savikka amerikansk svinmålla,
   (Chenopodium ambrosioides) maskmålla
   Chenopodium ambrosioides amerikkalainen savikka, sitruuna- amerikansk svinmålla,
   savikka maskmålla
   Chinae tuber (Smilax sp.) kiinanjuuri kinarot
   Chondrodendri radix kurarejuuri pareirarot
   (Chondrodendron sp.)
   Chondrodendron tomentosum pareira pareirarot
   Chrysanthemum parthenium reunuspäivänkakkara mattram
   Chrysarobinum (Andira araroba) krysarobiini, ararobajauhe krysarobin, ararobapulver
   Cicutae virosae herba sprängört
   (Cicuta virosa)
   Cicuta virosa myrkkykeiso sprängört
   Cimicifugae radix tähkäkimikinjuuri
   (Cimicifuga racemosa)
   Cimicifuga racemosa tähkäkimikki
   Cinae flos (Artemisia cina) matosiemen maskfrö
   Cinchonae cortex (Cinchona sp.) kiinankuori kinabark
   Cinchona spp. kiinapuu kinaträd
   Claviceps purpurea torajyväsieni mjöldryga
   Cocae folium (Erythroxylum coca) kokanlehti kokablad
   Cocculi fructus (Anamirta cocculus) kokkulinsiemen kockelkärna
   Cocillanae cortex (Guarea sp.) kokillanankuori kocillanabark
   Colchici semen myrkkyliljansiemen tidlösefrö
   (Colchicum autumnale)
   Colchicum autumnale myrkkylilja tidlösa
   Condurango cortex kondurangonkuori kondurangobark
   (Marsdenia condurango)
   Conii herba (Conium maculatum) myrkkykatko odört
   Conium maculatum myrkkykatko odört
   Consolidae radix (Symphytum sp.) mustajuuri svartrot
   Convallariae flos kielonkukka liljekonvaljeblomma
   (Convallaria majalis)
   Convallariae herba kielo liljekonvalje
   (Convallaria majalis)
   Convallaria majalis kielo liljekonvaljeN:o 1036 3871
   Convolvulus scammonia skammonia
   Copaifera sp.
   Copaivae balsamum (Copaifera sp.) kopaivapalsami kopaivabalsam
   Coto cortex (Aniba coto) kootonkuori kotobark
   Crataegus laeviata (C.oxyacantha) pyöröliuskaorapihlaja rundhagtorn
   Crataegus monogyna tylppäliuskaorapihlaja trubbhagtorn
   Crataegus sp. orapihlaja hagtorn
   Croton tiglium
   Crotonis oleum (Croton tiglium) krotonöljy krotonolja
   Crotonis semen (Croton tiglium) krotoninsiemen krotonfrö
   Cucurbita maxima jättiläiskurpitsa kurbits
   (ainoastaan siemen/endast fröet)
   Cucurbita pepo kurpitsa prydnadspumpa
   (ainoastaan siemen/endast fröet)
   Cucurbitae semen kurpitsansiemen kurbitsfrö
   (Cucurbita maxima, C. pepo)
   Cynoglossi herba koirankielenyrtti hundtunga
   (Cynoglossum officinale)
   Cynoglossi radix koirankielenjuuri hundtungerot
   (Cynoglossum officinale)
   Cynoglossum officinale rohtokoirankieli hundtunga
   Daphne mezereum näsiä tibast
   Datura stramonium hulluruoho spikklubba
   Delphinium spp. kukonkannus
   Derris radix (Derris sp.) derrisjuuri derrisrot
   Derris sp.
   Dictamni radix (Dictamnus albus) diktamnusjuuri diktamnusrot
   Dictamnus albus palavapensas Moses brinnande buske
   Digitalis lanata villasormustinkukka grekisk fingerborgsblomma
   Digitalis lanatae folium villasormustinkukanlehti digitalis lanata blad
   (Digitalis lanata)
   Digitalis purpurea rohtosormustinkukka vanlig fingerborgsört
   Digitalis purpureae folium rohtosormustinkukanlehti digitalisblad, fingerborgs-
   (Digitalis purpurea) örtblad
   Dryopteridis austriacae rhizoma
   (Dryopteris sp.)
   Dryopteris filix-mas kivikkoalvejuuri träjon
   Dryopteris sp. alvejuuri bräken
   Duboisiae folium (Duboisia sp.) duboisianlehti duboisiablad
   Duboisia hopwoodi duboisia, korkkipuu duboisia
   Dulcamarae stipes punakoisonvarsi kvesved
   (Solanum dulcamara)
   Echinacea sp. punahatut rudbeckia
   Elaphomyces cervinus hirvensieni hjortsopp
   Eleutherococci rhizoma venäjänjuuri ryskrot
   (Eleutherococcus senticosus)
   Eleutherococcus senticosus venäjänjuuri ryskrot
   Ephedra sp. efedra efedra
   Ephedrae herba (Ephedra sp.) efedrayrtti efedraört
   Eriodictyon sp.
   Eriodictyonis folium eriodiktioniksenlehti eriodiktyonisblad
   (Eriodictyon sp.)
   Erythroxylum coca kokapensas kokabuske
   Euphorbia resinifera
   Euphorbia sp. tyräkki törel
   Euphorbiae piluliferae herba euforbianyrtti euforbiaört
   (Euphorbia sp.)
   Euphorbium (Euphorbia resinifera) tyräkkipihka prustkåda
   Exogonium purga3872 N:o 1036
   Farfarae folium (Tussilago farfara) leskenlehti hästhovsblad
   Ferula sp. asafetida, pirunpihka
   Filicis rhizoma alvejuuri träjonrot
   (Dryopteris filix-mas)
   Frangula alnus korpipaatsama brakved
   (= Rhamnus frangula)
   Frangula purshiana
   (= Rhamnus purshiana)
   Frangulae cortex (Frangula alnus) paatsamankuori frangulabark
   Gelsemii rhizoma gelsemiumjuuri gelsemiumrot
   (Gelsemium sempervirens)
   Gelsemium sempervirens gelsemium
   Genista tinctoria väriherne ginst
   Genistae tinctoriae herba genistayrtti ginst
   (Genista tinctoria)
   Ginkgo biloba neidonhiuspuu tempelträd
   Ginkgo folium neidonhiuspuunlehti tempelträdsblad
   Ginseng radix (Panax sp.) ginsengjuuri ginsengrot
   Granati cortex (Punica granatum) granaattiomenankuori granatbark
   Gratiola officinalis
   Gratiolae herba gratiolanyrtti gratiolaört
   (Gratiola officinalis)
   Grindelia sp.
   Grindeliae herba (Grindelia sp.) grindelianyrtti grindeliaört
   Guajacum (Guajacum officinale) guajakkihartsi guajak
   Guajacum officinale guajakkipuu guajakträd
   Guarea sp. kokillaana
   Hagenia abyssinica kossokukka
   Harpagophyti tuber harpagojuuri harpagorot
   (Harpagophytum procumbens)
   Harpagophytum procumbens harpagojuuri, pirunkoura djävulsklo
   Hellebori nigri rhizoma aivastusjuuri, jouluruusunjuuri helleborusrot
   (Helleborus sp.)
   Helleborus niger jouluruusu vanlig julros
   Hippocastani semen hevoskastanjan siemen hästkastanjefrö
   (Aesculus hippocastanum)
   Hydnocarpus sp.
   Hydrastidis rhizoma hydrastisjuuri hydrastisrot
   (Hydrastis canadensis)
   Hydrastis canadensis
   Hyoscyami folium (Hyoscyamus sp.) villikaalinlehti bolmörtsblad
   Hyoscyamus niger villikaali bolmört
   Hyoscyamus muticus egyptiläinen villikaali
   Hypericum sp. kuismat johannesört, hyperikum
   Ignatii semen (Strychnos sp.) ignatiuksen papu ignatiusböna
   Ipecacuanhae radix oksetusjuuri ipecacuanharot, kräkrot
   (Cephaelis ipecacuanha)
   Ipomoea orizabensis päivänsini
   Ipomoeae radix ipomeanjuuri ipomearot
   (Ipomoea orizabensis)
   Jaborandi folium (Pilocarpus sp.) jaborandinlehti jaborandiblad
   Jalapa (Exogonium purga) jalapa jalapa
   Jateorhiza palmata kolumbo kolumbo
   Jecoris aselli oleum kalanmaksaöljy, turskanmaksaöljy toskleverolja, fiskleverolja
   Jecoris hippoglossi oleum ruijanpallasöljy hälleflundreleverolja
   Juniperus sabina rohtokataja, sabiininkataja sävenbom
   Kamala (Mallotus philippinensis) kamala kamala
   Kavae radix (Piper methysticum) kavanjuuri kavarotN:o 1036 3873
   Koso flos (Hagenia abyssinica) kossokukka kosoblomma
   Lactuca virosa rohtosalaatti giftsallat
   Lactucae virosae herba laktukanyrtti lactucaört
   (Lactuca virosa)
   Ledi palustris herba suopursu getpors, skvattram
   (Ledum palustre)
   Ledum palustre suopursu getports, skvattram
   Leonuri cardiacae herba nukula hjärtstilla
   (Leonurus cardiaca)
   Leonurus cardiaca nukula hjärtstilla
   Leptandrae virginicae rhizoma leptandranjuuri leptandrarot
   (Veronica virginica)
   Leuzea carthamoides maraljuuri maralrot
   Liquidambar orientale
   Lobelia inflata rohtolobelia
   Lobeliae herba (Lobelia inflata) lobeliayrtti lobeliaört
   Lonchocarpus sp. cubérot, timborot
   Lytta vesicatoria espanjankärpänen, cantharis spansk fluga, kantaris
   Mallotus philippinensis
   Mandragora officinalis mandragora, mandrake alruna
   Mandragorae radix mandragoranjuuri alrunerot, mandragonrot
   (Mandragora officinalis)
   Marsdenia condurango
   Matico folium (Piper angustifolium, matikonlehti matikoört
   P. asperifolium)
   Mentha pulegium puolanminttu poleja, polemynta
   Menyanthes trifoliata raate vattenklöver
   Menyanthidis folium raatteenlehti vattenklöverblad
   (Menyanthes trifoliata)
   Mezerei cortex (Daphne mezereum) näsiänkuori tibastbark
   Mezerei fructus (Daphne mezereum) näsiänhedelmä tibastfrukt
   Myroxylon balsamum tolupalsami balsamträd
   Nerium oleander oleanteri oleander
   Oenanthe aquatica pahaputki vattenstäkra
   Oleandri folium (Nerium oleander) oleanterinlehti oleanderblad
   Opium (Papaver somniferum) opium opium
   Orthosiphon spicatus
   Orthosiphonis folium jaavalainen tee, intialainen javate
   (Orthosiphon spicatus) munuaistee
   Panax spp. ginseng ginseng
   Papaver somniferum oopiumunikko opiumvallmo
   (paitsi siemen/ej fröet)
   Pausinystalia yohimbe
   Peruviani balsamum perunpalsami perubalsam
   (Myroxylon balsamum)
   Petasites albus ruttojuuri pestilensrot
   Petasites frigidus pohjanruttojuuri
   Petasites hybridus ruttojuuri pestilensrot
   Petasites spp. ruttojuuri pestilensrot
   Petasitidis folium ruttojuurenlehti pestilensrotsblad
   (P.albus, P.hybridus, P.frigidus)
   Petasitidis rhizoma ruttojuuri pestilensrot
   (P.albus, P.hybridus, P.frigidus)
   Peumus boldus boldopuu boldoträd
   Phellandri fructus pahaputkensiemen stäkrefrö
   (Oenanthe aquatica)
   Physostigma venenosum kalabarpapu calabarböna3874 N:o 1036
   Phytolacca americana kermesmarja
   Phytolaccae decandrae radix fytolakanjuuri fytolackrot
   (Phytolacca sp.)
   Pilocarpus jaborandi jaborandi jaborandi
   Piper angustifolium
   (paitsi hedelmä/ej frukten)
   Piper asperifolium
   (paitsi hedelmä/ej frukten)
   Piper methystichum kava
   Piscidia erythrina kalantappokasvi
   Piscidiae cortex (Piscidia erythrina)
   Podophylli rhizoma
   (Podophyllum peltatum)
   Podophyllinum podofylliini podofyllin
   Podophyllum peltatum jalkalehti fotblad
   Polygala amara katkeralinnunruoho rosettjungfrulin, polygalaört
   Polygala senega senega senega
   Polygalae amarae herba
   (Polygala amara)
   Polygalae radix (Polygala senega) seneganjuuri senegarot
   Primula elatior etelänkevätesikko lundviva
   Primula officinalis
   Primula veris kevätesikko gullviva
   Primulae radix (Primula elatior, esikonjuuri gullviverot
   P. officinalis, P. veris)
   Psilocybe spp. madonlakit slätskivling
   Pulegii aetheroleum puolanmintunöljy polejololja
   (Mentha pulegium)
   Pulegii herba (Mentha pulegium)
   Pulmonaria officinalis rohtoimikkä lungört
   Punica granatum granaattiomenapuu granatäppleträd
   (paitsi hedelmä/ej frukten)
   Quebracho cortex kvebrakonkuori kvebrackobark
   (Aspidosperma sp.)
   Quillaja saponaria suopapuu, kvillaja såpträd, kvillaja
   Quillajae cortex (Quillaja saponaria) kvillajankuori kvillajabark
   Rauvolfia spp. käärmejuuri rauvolfia
   Rauvolfiae radix (Rauvolfia sp.) rauwolfianjuuri, intialainen rauwolfiarot
   käärmejuuri
   Rhamni frangulae cortex paatsamankuori frangulabark
   (Frangula alnus
   = Rhamnus frangula)
   Rhamni frangulae fructus paatsamanhedelmä frangulafrukt
   (Frangula alnus)
   Rhamni purshianae cortex sagradankuori sagradabark
   (Frangula purshiana
   = Rhamnus purshiana)
   Rhamnus frangula korpipaatsama brakved
   (Frangula alnus)
   Rhamnus purshiana sagrada sagrada
   (= Frangula purshiana)
   Rhei rhizoma raparperinjuuri rabarberrot
   (Rheum palmatum, R. officinale)
   Rheum officinale rohtoraparperi rabarber
   Rheum palmatum koristeraparperi flikrabarber
   Rhus toxicodendron myrkkysumakki giftek
   Ricini oleum risiiniöljy ricinolja
   Ricini semen (Ricinus communis) risiininsiemen ricinfrö
   Ricinus communis risiini ricin
   Rubia tinctorum krappi krappN:o 1036 3875
   Rubia tinctorum radix krapinjuuri krapprot
   (Rubia tinctorum)
   Ruta graveolens viiniruuta, ruutakasvi vinruta
   Rutae folium (Ruta graveolens) ruutayrtti vinrutsört
   Sabadillae semen sabadillansiemen sabadillfrö
   (Schoenocaulon officinale)
   Sabal serrulata
   Sabinae aetheroleum sabinaöljy sävenbomolja
   (Juniperus sabina)
   Sabinae herba (Juniperus sabina) sabinayrtti, sabiinin kataja sävenbom
   Sambucus ebulus ruohoselja sommarfläder
   Saponaria officinalis suopayrtti såpnejlika, såpört
   Saponariae herba suopayrtti såpört
   (Saponaria officinalis)
   Saponariae radix suopayrtinjuuri såpörtsrot
   (Saponaria officinalis)
   Sarsaparillae radix (Smilax sp.) sarsaparillanjuuri sarsaparillarot
   Sassafras aetheroleum sassafrasöljy sassafrasolja
   (Sassafras albidum)
   Sassafras albidum sassafras sassafras
   Sassafras lignum sassafraspuu sassafrasträ
   (Sassafras albidum)
   Scammoniae radix skammoniumjuuri skammoniumrot
   (Convolvulus scammonia)
   Scammoniae resina skammoniumhartsi skammoniumharts
   Schoenocaulon officinale
   Scopolia carniolica skopolia
   Scopoliae rhizoma skopolianjuuri scopoliarot
   (Scopolia carniolica)
   Secale cornutum torajyvä mjöldryga
   (Claviceps purpurea)
   Senecio sp. villakko korsört
   Senegae radix (Polygala senega) seneganjuuri senegarot
   Sennae folium (Cassia sp.) sennanlehti sennablad
   Sennae fructus acutifoliae sennapalko alexandria sennabalja
   (Cassia acutifolia)
   Serpentariae radix serpentariajuuri serpentariarot
   (Aristolochia serpentaria)
   Silybum marianum maarianohdake mariatistel
   Smilax sp.
   Solani nigri herba (Solanum nigrum) mustakoisonyrtti nattskatta
   Solanum dulcamara punakoiso besksöta, kvesved
   Solanum nigrum mustakoiso nattskatta
   Squillae bulbus (Urginea maritima) merisipuli sjölök
   Staphisargriae semen tahvonsiemen staffansfrö
   (Delphinium staphisagria)
   Stramonii folium (Datura sp.) hulluruohonlehti spikklubbeblad, stramonium
   blad
   Strophanthi semen strofantuksensiemen strofantusfrö
   (Strophanthus sp.)
   Strophanthus sp. strofantti
   Strychni semen ketunkakku, strykniinin siemen rävkaka
   (Strychnos nux-vomica)
   Strychnos nux-vomica strykniinipuu rävkaketräd
   Strychnos sp. strykniinipuu, strykniinipähkinä
   Styrax liquidus styraksi storax
   (Liquidambar orientale)
   Symphytum officinale raunioyrtti vallört
   Tanaceti flos (Tanacetum vulgare) pietaryrtinkukka renfaneblomma
   Tanacetum parthenium reunuspäivänkakkara mattram3876 N:o 1036
   Tanacetum vulgare pietaryrtti renfana
   Taxus brevifolia tyynenmeren marjakuusi
   Thevetia peruviana keltaoleanteri, tevetia
   Thevetiae folium (Thevetia sp.) keltaoleanterinlehti
   Thevetiae semen (Thevetia sp.) keltaoleanterinsiemen
   Tolutani balsamum tolupalsami tolubalsam
   (Myroxylon balsamum)
   Toxicodendri folium myrkkysumakinlehti toksikodendronblad
   (Rhus toxicodendron)
   Tussilago farfara leskenlehti hästhov
   Urginea maritima merisipuli sjölök
   Uvae ursi folium sianpuolukanlehti mjölonrisblad
   (Arctostaphylos uvae-ursi)
   Uzarae radix
   (Xysmalobium undulatum)
   Valeriana officinalis rohtovirmajuuri vänderot
   Valerianae radix (Valeriana sp.) valeriananjuuri, virmajuuri valerianarot, vänderot
   Veratri rhizoma (Veratrum sp.) pärskäjuuri nysrot
   Veratrum sp. pärskäjuuri nysrot
   Veronica virginicia
   Viburni prunifolii cortex
   (Viburnum prunifolium)
   Viburnum prunifolium
   Vinca sp. talvio vintergröna
   Vincetoxicum hirundinaria käärmeenpistoyrtti tulkört
   Viscum album misteli mistel
   Xanthoxyli cortex
   (Zanthoxylum sp.)
   Xysmalobium undulatum
   Yohimbe cortex johimbenkuori johimbeabark
   (Pausinystalia yohimbe)
   Zanthoxylum sp.(= Xanthoxylum)

   Plusääni(6)Miinusääni(2)
 4. Tästä on kirjoitettu jo pitkään ja niin vaan asia etenee…

  Plusääni(1)Miinusääni(2)
 5. Löytyisikö tälle lähdettä lehdestä, jossa ymmärretään mielipidekirjoituksen ja artikkelin ero?

  Plusääni(1)Miinusääni(2)
  1. Joo tää on hyvää settiä. Koitetaanko tällä provoo ihmisiä kirjoittamaan nimiä tuohon adressiin?

   Ensin julkaistaan suhteellisen totuudenmukaisia artikkeleita siitä miten EU-direktiivi kieltää ”yrttirohdoksien” myynnin. Eli siis asioita joista suurin osa suomalaisista ei ole koskaan kuullutkaan.

   Eu-direktiivi vie yrttirohdokset kaupoista

   Kun tämä ei tehoa, koska ketään ei tosiaan kiinnosta se että meneekö joltain ”heinänydinuute kauppiaalta” elanto… Niin pitää ruveta vähän lisäämään väliin omaa shaibaa, kuten yläpuolella olevan artikkelin alaotsikossa: ”EU kieltämässä valtavan kirjon elintarvikkeita”.

   Plusääni(5)Miinusääni(1)
   1. Voi luoja, hyvin on hoidettu sivut. Tuossa aikaisemmin siis kirjoitin kommentin juuri itse mieleeni pälkähtäneellä nimimerkillä ”Eemeli”, koska tosiaan ei kiinnosta varta vasten Magneettimediaan rekisteröityä… Ja näin onnistuin jotenkin lähettämään kyseisen kommentin jonkun muun käyttäjän käyttäjäkuvalla varustettuna?

    Tarkoituksenani ei siis ollut esiintyä kenenäkään muuna kuin täysin anonyyminä henkilönä. Mutta kyseinen ongelma on kyllä ihan Magneettimedian omassa surkeassa järjestelmässä. Pahoitteluni.

    Plusääni(3)Miinusääni(1)
  2. Mjaa. Mutta miksi ei saa markkinoida yrtteinä? Entäpä, jos tarkastaja väittää, että myyt yrtteinä ja rohdoksina ja saat mahtavan sakon? Tai kotitarvekasvattajaa syytetään siitä, että aikoo myydä tai voisi myydä ja hänet laitetaan keskitysleirille terroristina? Tätähän Eurostoliitto on jo nyt ja tulee olemaan eli ihan kuin NL.

   Plusääni(4)Miinusääni(0)
  3. Aivan sama asia. Lääketeollisuus itse käyttää ko. aineita, joten miksi ihmeessä niille pitäisi antaa yksinoikeus. Lääketeollisuus on muutenkin bisnes, jonka tarkoitus on tehdä rahaa ei parantaa. Miksi muuten ei esim . syöpää paranneta, kun keino on? Bisneksen takia erilaiset ”syöpätutkimukset ja tehottomat lääkkeet” on valtava bisnes, jota ei saa lopettaa.

   Plusääni(8)Miinusääni(2)
  4. Taas vuoden alusta kielletään lisää yrttejä. Mutta positiivista tässä on valmis lista huipputuotteista joita osaa saa ihan luonnosta kun viitsii vähän nähdä vaivaa.

   Lausuntopyyntö lääkeluettelon 2012 luonnoksesta

   Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on valmistellut uuden päätöksen lääkeluettelosta ja sen liitteistä. Fimea vahvistaa lääkeluettelon vähintään joka kolmas vuosi lääkelain 83 §:n nojalla.

   Päätös on tarkoitettu kansalaisille, mutta myös valvoville viranomaisille helpottamaan yleistä lääkevalvontaa ja erityisesti maahantuonnin valvontaa. Fimea on ajantasaistanut päätöksen liitteissä mainittujen aineiden luetteloita vastaamaan tällä hetkellä Suomessa lääkkeellisessä käytössä olevia lääkeaineita, valvonnan kannalta oleellisia aineita sekä lääkkeellisiä kasvirohdoksia. Kokonaisuus on tarkoitettu myös lääkealan sisäistä käyttöä varten. Liitteet eivät ole sitovia tai tyhjentäviä.

   Lääkeluettelon käyttäjiä ovat muun muassa tulli, poliisi, syyttäjälaitos, yleiset ja hallintotuomioistuimet, yksityishenkilöt, terveydenhuollon ammattilaiset, Evira, STM, TEM, Kuluttajavirasto, maahantuojat, luontaistuotekauppiaat, pohjoismaiset lääkeviranomaiset, Lääketeollisuus ry, Rinnakkaislääketeollisuus ry, Lääketietokeskus Oy, Suomen Apteekkariliitto, Yliopiston Apteekki ja Itä-Suomen yliopiston apteekki.

   Tärkeimmät muutokset lääkeluettelon liitteisiin (uudet aineet lihavoitu):
   • Liite 1: 2369 lääkeainetta, joista uusia on 148 kpl
   • Liite 1 A: 275 muuntohuumetta tai lääkeaineen johdannaista, joista uusia on 217 kpl
   • Liite 2: 399 lääkkeellisesti vaikuttavaa rohdosta
   • Liite 2A: 104 Euroopan lääkeviraston kasvirohdosvalmistekomitean laatiman kasvimonografian ja yhteisöluettelon rohdosta

   Se, että tiettyä lääkeainetta ei ole mainittu nyt voimassa olevassa luettelopäätöksessä, ei tarkoita, että lääkeainetta ei valvottaisi tällä hetkellä jo lääkkeenä. Lääkkeiden myyntilupia myönnetään esimerkiksi jatkuvasti. Uusi lääkeluettelopäätös pyritään vahvistamaan helmikuussa 2013.

   Lääkeluettelon luonnoksesta pyydetään kirjallisia lausuntoja. Lausunnot tulee toimittaa 26.10.2012 mennessä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Kirjaamoon joko postitse osoitteeseen Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea, Kirjaamo, PL 55, 00301 Helsinki tai sähköpostitse osoitteeseen .

   Lue lisää:

   Lääkeluettelo: Liite 1, luonnos (pdf)
   Lääkeluettelo: Liite 1 A, luonnos (pdf)
   Lääkeluettelo: Liite 2, luonnos (pdf)
   Lääkeluettelo: Liite 2 A, luonnos (pdf)
   Päätösteksti (pdf)
   Lausuntopyyntökirje, päätösteksti ja perustelumuistio (pdf)

   Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen voimassa oleva päätös lääkeluettelosta:
   SK:1095/2009 (pdf)

   Lisätietoja:

   Kristiina Pellas, yliproviisori, p. (09) 4733 4336 (liitteet)
   Tuula Nousu, lakimies p. (09) 4733 4 219 (päätösteksti)

   Sähköpostiosoitteet ovat muotoa .

   Plusääni(0)Miinusääni(1)
 6. Codexia on laajasti käsitellyt NHF http://www.thenhf.com/index.php
  NHF on käytännössä ainoa taho, joka meitä kuluttajia on edustanut Codex -kokouksissa muutamien satunnaisten virkamiesjäsenten mm. Etelä-Afrikka lisäksi.

  Vetoomus yrttien vapaan käytön puolesta, vielä kerran: http://www.savenaturalhealth.eu/
  Mahdollisuus vaikuttaa muiden adressien avulla:
  http://www.adressit.com/ahlmanin_maitobaaria_uhkaa_sulkeminen
  http://www.adressit.com/tiedatko_ruokasi_alkuperan
  http://www.adressit.com/aspartaamista_e951_varoitettava_tuotteissa

  Mitkään oikeudet eivät ole enää itsestään selviä. USA:ssa luomuviljely omalla pihamaalla yritetään kieltää. http://www.youtube.com/watch?v=NUoRYkpLarA&feature=related

  Samoin estää yrttien käyttö ja vaikeuttaa luonnonlääketieteen harjoittamista jne. kuten NHF:n sivustolta voit lukea tarkemmin. Normaalisti asioissa tehtäisiin jonkinlaisia hyöty-kustannus-riski -vertailuja, mutta ei näköjään enää. Korruptio on laajaa ja valitettavasti meille on yleensä kopioitu kaikki jenkeistä pienellä viiveellä. Vaan ei enää. Ota yhteyttä omaan kansanedustajaasi.

  EU:n lyhyt historia ja todelliset tavoitteet, David Noakes

   

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
  1. Uskomaton juttu. En ollenkaan pelkää, että valkosipuliviljelykseni ovat uhattuina. Toisaalla jutussa sanotaan, että standardi on vapaaehtoinen.

   Sou?
   Ehkä jutun rustaaja tarkoittaa samaa asiaa, josta oheisessa jutussa puhutaan. Pienyrittäjälle liian kalliiksi tuleva rekisteröinti on kaksiteräinen miekka. Se karsii ne heinämehukauppiaat, mutta vaikeuttaa pikkuyrittäjiä..

   http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/04/luontaisrohdot_uhkaavat_siirtya_apteekkiin_2515475.html

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
 7. Sensuuri on näköjään löytänyt näillekin sivuille. Kokeillaan meneekö tämä läpi.

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 8. KAMMOTTAVAA VEDÄTYSTÄ!!! Lisää naurettavia pykäliä, että rahanahneet psykopaatit saisi lisää miljardeja tilille. Ihme kun mikään ei riitä!!! Ja tyhmä kansa vaan nielee…

  Plusääni(4)Miinusääni(1)
 9. ainoat ihmiset, jotka näkee hyvää kiellossa kuin kiellossa ja rajoituksessa kuin rajoituksessa on näköjään vain skepolaiset. He hinkuvat elämään Big Brother tyyppisessä maailmassa. Onnea vaan heille ja enjoy.

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 10. Jossain sivuilla saa laittaa nimen adressiin tätä vastaan..aamulla oli jo yli 160000 nimeä.. se oli joku englannin kielinen sivu, en mjuista nyt nimeä mutta käykäähän immeiset laittamassa nimi sinne.. tälläinen lääkefirmojen pomottelu pitää lopettaa heti alkuunsa!!

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 11. Mitä kielletään? Ei kai tämä ole nyt Riikan omaa hasiskampanjaa? Yksikään yrtti ei tule loppumaan ruokapöydästä tämän ohjeistuksen perusteella. Mutta joo, Riikka kerrohan monestiko kämppäsi on ratsattu hasispuskan takia?

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
  1. Kyseessä ei ole mikää hasis puskajuttu vaikka sekin pitäis laillistaa . Kyseessä on herbaaliset lääkkeet,kasvituotteet, vitamiinien määrän alentaminen esim mehuissa sun muissa! loppupeleissa niin jeps lisää rahaa lääkefirmoille ja yleisesti sairailoille. Kato kun on nykyään parempi pitää kansaa sopivasti sairaana et pitää käyttää enemmän rahaa lääkkeisiin ja eihän se käy jos luonnon lääkettä voi kasvattaa ihan omin päin ja hera suo viellä ilmatteeks ( en taaskaan puhu hampusta vaa iha yrteistä ylipäätänsä)

   Plusääni(3)Miinusääni(0)
  2. Sepi,

   saat tämän mieltäkiinnittävän tiedon: kämppääni ei ole ratsattu kertaakaan hasispuskien takia.
   Eikä hallussapitoepäilyn, myynnin, välittämisen tai käytön takia.

   Olen niin tylsä, etten juo edes viinaa. Enkä käytä reseptilääkkeitä 😀

   Plusääni(3)Miinusääni(1)
 12. Kiitänpä aluksi erittäin hyvästä lehdestä. On hienoa saada valtavirrasta poikkeavia mielipiteitä ilmaiseksi kotiin asti. Teette hienoa työtä. Osittain.

  Sitten tulee tällainen harmillinen misinformaatiopätkä (vai onko tämä disinformaatiota?) joka vaikuttaa lähinnä monimutkaisten asioiden väärinymmärrykseltä ja turhalta vainoilulta. Löysätkää foliopipoa; ei yrttejä laittomiksi laiteta, eivätkä ne ole häviämässä, sekä niitä saa (ja pitääkin!) kasvattaa itse ja poimia luonnosta.

  Koska lehdessänne on ollut erittäin asiallisia, ajankohtaisia ja hyvin kirjoitettuja juttuja, toivon että tällaisten aivopierujen varalta oltaisiin vastaisuudessa tarkempia. Käsittelette kuitenkin sellaisia asioita, että hankittu uskottavuus on syytä pitää, jotta ihmiset ottavat julkaisun vakavasti. Se kuitenkin tuppaa karisemaan herkästi pois vahingon sattuessa.

  Aurinkoista kevättä!

  Plusääni(2)Miinusääni(1)
  1. Vaan saako myydä? No ei. Ja koska meno on yhä villimpää, niin veroviranomaisten tapaan saattaa kasvattaminen itselleenkin olla pian mielivallan kohteena. Syy: Muka aiot kuitenkin myydä. Siispä olet terroristi ja vähintään viljelmäsi hävitetään. Yleensä saat ison laskunkin. Todistustaakka on sinulla eikä mikään todiste käy. Jos et maksa tai jos yrität kapinoida ja valittaa, joudut keskitysleirille.

   Plusääni(2)Miinusääni(2)
 13. Kyse on myös siitä, ettei kasveista saa kertoa, miten ne vaikuttaa, vaikka nimenomaan juuri yrttikasveilla on vahvakin vaikutus ihmisen elintoimintoihin.

  Kun kuluttajansuoja nimenomaan vaatii, että myytävässä tuotteessa täytyy olla tarkat selosteet, miten sitä käytetään, mutta kun on kyse luonnonyrteistä, niin kappas vaan, eipäs saakkaan sanoa tuota samaa, mitä kuluttajan suoja vaatii muilta kulutustuotteilta.

  Kuitenkin tiedetään, että tietyt kasvit ovat esim. diureettisia. Jotkut antibiiottisia jne. mutta näitä ei saa sanoa.
  Esim. mustikanlehti alentaa vahvasti veren sokeria, mutta eihän näitä saa tuotteesta sanoa. Herran jestas sentään.
  Kaalinlehti imee tulehdusta voimakkaasti, samoin raaka sipuli ulkoisesti käytettynä. Ajatelkaa, miten rikollista toimintaa, kun lailla kielletään nimeenomaan kertomasta tuotteesta kuluttajasuojan vaatimia asioita.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 14. VÄÄRÄÄ TIETOA TÄSSÄ ARTIKKELISSA:
  Kyseinen lainsäädäntö on ollut Suomessa jo voimassa vuodesta 2007. Jokainen EU maa on saanut kansallisesti määritellä tämän lainsäädännön voimaantulon. Esim Englannissa tämä astuu voimaan nyt huhtikuulla. Huhtikuu olikin takaraja tämän lainsäädännön siirtymäajan pituudeksi.
  Lainsäädäntö edellyttää jokaisen tuotteen luokittelua joka perinteiseksi rohdosvalmisteeksi tai lääkkeksi, Jos tuotteessa on listassa lueteltuja luonnonperäisiä ainesosia. Luokittelun tekee Suomessa lääkelaitos. Luokittelun tuloksena tuote relkisteröidään ja sille saa myyntiluvan.
  Jos kyseessä on tuote joka ei sisällä listalla mainittuja luonnonperäisiä ainesosia sille tulee hakea myyntilupa elintarvikeviranomaisilta.
  Oli miten oli tämä lainsäädäntö estää tavaroiden vapaan liikkumisen EU:n alueella. Nimittäin on niin että valmistajilla on yksinoikeus laskea tuote markkinoille jäsenmaissa. On siis laitonta (ei tavaramerkki rikos vaan rikos tätä lakia kohtaan) tuoda toisesta EU maasta em aineita ja myydä niitä SUOmessa ilman lupia.
  Tämä lainsäädäntö on eittämättä suurien lääkefirmojen lobbausten tulosta

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. Ei artikkelissa ole väärää tietoa. Tietenkin olisi ollut hyvä mainita, että suomi eurostoliiton mallioppilaana on ratifioinut lain hyvissä ajoin ja nyt pakotetaan loputkin maat. Tämä tarkoittaa sitä, että netistä tilaamalla tuotteita ei saa kohta muistakaan eu maista.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
 15. Tämä käytännössä tarkoittaa kyllä myyntikieltoa monelle asialle Suomessa. Tästä linkistä pääsee näkemään ne jotka on nyt luokiteltavia aineita.
  Yleistä asiasta:
  http://www.fimea.fi/laakealan_toimijat/myyntiluvat/
  http://www.fimea.fi/laakealan_toimijat/rohdosvalmisteet

  Ja tässä siis lista:
  http://www.fimea.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/fimea/embeds/fimeawwwstructure/16415_Paatos-laakeluettelo-liite_2-1095-2009.pdf

  Esimerkkinä voin mainita tällaisen tapauksen:
  JOs luontaistuote valmistaja A on saanut tuotteellee luokituksen Suomessa hänellä on oikeus myydä tuotetta SUomessa. Kukaan muu ei saa samalle tuotteelle lupaa. Eli en voi tuoda kyseisen valmistajan tuotteita toisesta EU maasta Suomeen myytäväksi. Jolooin valmistajalla A on kyseiseen tuotteeseen monopoli asema Suomessa.
  Voin tuoda muista EU maista myytäväksi autoja, vaatteita, elintarvikkeita, hygienia tuotteita jne… Eli kaikkea muuta paitsi en luontaistuotteita. Tämä on kilpailun rajoittamista!!! Siitä tässä on perimmiltään kyse.

  Ja entä sitten kun haluan apua viranomaisilta. Se on miltai mahdoton nakki. Tulli sanoo sitä ja Fimea tätä, mutta kukaan ei ota asiassa vastuuta eikä plaveluasennetta. Oletteko koittaneet soittaa EU:hun? EU on mielttömän suuri virkamieskoneisto monsteri, johon tavallinen kansalainen ei saa mitään yhteyttä. Sen takia näen EU:n uhkana. EIkö meillä ole ihan tarpeeksi kestämistä omassa virkakoneistossa?

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 16. Täällä kun ihmiset jeesustelee kaikenmaailman salaliitoista, lääkeyrityksien voitoista yms. Oletteko koskaan miettineet mitä sairastava ihminen maksaa yhteiskunnalle?

  Pelkästään kelan maksamien lääkkeiden kautta,
  sekä sitä kautta että ihminen on poissa töistä.

  Uskokaa kuule ihmiset hyvät että syövän parantaminen olisi yhteiskunnan etujen mukaista, ja tottahan se on että raha määrää. Mutta ihminen sen rahan tekee ja käyttää, joten jos ihminen on sairaana, kuka tekee rahan.. tsiisus te olette tyhmiä.

  Plusääni(1)Miinusääni(2)
  1. Asiaa! Olen nyt muutaman kuukauden seuraillut tätä vuodattelua, joutunut epäillyksi skepsisläisyydestä (pahapahempipahin) ja ties mistä spämmäilystä ja arvostelusta, kun olen uskaltanut epäillä juttujen todenperäisyyttä.
   Keskusteluahan voidaan käydä, mutta jokin raja siionin viisaiden siteerauksellakin saisi olla.

   Tuossa jutussa taitaa olla basilikan kuva, sitä saa ostaa vapaasti vihannestiskiltä, samoin valkosipulia, johon jutussa viitataan.

   Plusääni(2)Miinusääni(1)
 17. Inkojen vuosituhansia vanha Pyhä Yrtti, parantaa keskittymistä, saattaa estää Parkinsonin tautia, MTV3:n mukaan sadat miljoonat kiinalaiset uskovat Yrtin parantavaan voimaan ja homeopaatit ja ns. villit ”terveyskaupat” myyvät sitä naisille mahakipuun ja aamupahoinvointiin eli mitä ilmeisimmin raskaaksi tulleille ja.. kappas vaan ! kyseessä onkin peräti Nicotiana Tabacum, hyönteismyrkky nikotiinia sisältävä tupakka-yrtti!

  Kiitos EU että tuommoisen teratogeenisen myrkyn myymiselle ”lääkkeenä” vihdoin tulee stoppi.

  Plusääni(2)Miinusääni(1)
   1. Juuri näin, itsekin aikaisemmassa elämässä journalistina työskennelleenä voin kompata tätä asiaa. Suorastaa pelottaa kuinka sinisilmäisesti ihmiset tänä päivänä uskovat suurjumala Mediaa. Huhhei ja oksat pois, jos maikkari niin sanoo niin sen on pakko olla totta! Eikä syy tiedon paikkaansapitävyydestä ole journalistien, vaan yhteiskunnallisen muutoksen, jossa uutisen pitää olla silmänräpäyksessä vähintäänkin internetissä julkaistuna. Kauas ovat jääneet ne päivät, jolloin journalisteilla oli vielä aikaa tarkistaa juttujensa paikkaansapitävyyttä – eli käytännössä totella sitä etiikkaa johon koulussa opetaan. Nykyään kyseinen työ on vain copypastea Reutersin sivuilta. Ja Reuters muiden suurten uutistoimistojen tunnetuun tapaan julkaisee vain paikkaansapitäviä juttuja – eihän niitä kuvamanipulaatioita ja täysin keksittyjä juttuja ole kovin montaa kertaa oikeudessa puitu.

    Viitaten MrrKaTin kommenttiin, kyseessä voi tosiaan olla myrkyllinen aine. Mutta kannattaa aina tarkistaa tietonsa useasta eri lähteestä ennen kuin lähtee barrikadeille julistamaan! Ja varmistusta asialle kannattaa siis etsiä muualta kuin pelkästään median äänitorveen kurkistamalla.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. Hienoa, että joku ymmärtää. Rotschildit osti aikoinaan Reutersin valvomaan omia etujaan ja se ei ole siitä miksikään muuttunut. Nyky toimittajat laulaa papukaijalauman lailla Reutersin sanomaa. Ja ihmiset nielevät lähes kaiken.

     Plusääni(1)Miinusääni(0)
     1. Mitenkähän on näiden magneettimedian juttujen lähdekritiikki? Kuinka politiikkaa yms. käsittelevien juttujen tosiasiallisuus tarkistetaan. Minusta tuntuu, että tänne sitä vasta copypastaillaankin. Kaikki. Jotkut yleiset potkukelkka on kiva- suolla on mukava kävellä-jutut saatetaan tehdäkin, jos haastateltava on paikallinen (äärimmäisen harvoin).

      Suomalaisen median perusjutut ovat itse toimitettuja omaan hankittuun aineistoon perustuvia, tai luonnollisesti myös tiedotustilaisuuksien satoa. Mistä reutersilta tai MTV 3:n uutisista esimerkiksi SUomen Kuvalehden rokotuksia käsittelevä juttu oli käännetty tai copypastettu? Otin sen vain esimerkiksi, koska se sivuaa tätäkin mediaa.

      Rotschild – Reuters. hohhoijaa tätähän sitä riittää..

      Plusääni(1)Miinusääni(1)
  1. Niin onko tietoa, ettei tällä yrtillä ole oikeasti myös terveysvaikutuksia? Ja eikö tupakointi ole toistaiseksi vielä laillista?

   Miten ihmeessä joku voi olla niin typerä, että uskoo kaikkien ikiaikaisten lääkekasvien olevan vain hömppää, jos sitä eivät pilleritehtailijat myy.

   Plusääni(2)Miinusääni(0)
   1. Miten niin pilleritehtailijat ei myy ? Yli 700 miljoonan liikevaihdon ranskalainen ”Big Pharma”, homeopaattien lääkejätti Boiron, myy sitä.

    Tupakanmyynti lapsille on kielletty. Haluaisitko sinä sitten purkaa tämmöiset ”parantavan Pyhän yrtin myyntikiellot” typerinä tiukkapipoisten rajoituksina ? Entä vanhan lääkkeen, alkoholin, rajoitukset ?
    Kenties vanhaa kunnon reumalääkettä, punakärpässientä, myyntiin ? Vaikka sen ibuteenihappo on injektiokokeissa tuhonnut hiirten aivot..

    Plusääni(0)Miinusääni(1)
 18. Minusta on hauskaa seurata näitä vastaan hangoittelijoita, ihan kuin heidän koko elämänsä pyörisi näiden magneetin juttujen ympärillä. ”Nyt siellä kirjoitettiin siitä ja siitä, mennään äkkiä kommentoimaan!” Lähdekritiikkiä jaksavat kyllä moittia, mutta tosiasiassa heille ei kelpaa mikään muu informaatio kuin Iltalehti, THL tai minkä tahansa lääkefirman tekemät tutkimukset. Ja näiden tahojen luotettavuushan on siis niin sata varmaa, että ei todellakaan kannata vaivautua tutkimaan pintaa syvemmältä.

  OT, mutta sivuaa kuitenkin; jonkun syöpälääkkeen (en muista mikä, en ole perehtynyt) vaikuttava aine perustuu mäntyuutteeseen (vai mikä se on). Se on eristetty alkuperäisestä muodostaan (tunnetaan myös nimellä havupuu-uutejuoma) mutta ei tietenkään ole nimeksikään tehoa ja yhdessä sen lääkkeen sisältämien aineiden kanssa se on lähinnä myrkkyä, jolla on paljon sivuvaikutuksia. Sitten nämä tieteen puolustajat möykkäävät, ettei varmasti mikään havupuu-uutejuoma voi auttaa parantamaan syövän, mutta kyllä lääkeyhtiön samasta aineesta eristämä kämyinen, patentoitu lääke voi sen tehdä.

  Tiede ei myöskään ole loppuunkoluttu asia, se pitäisi jokaisen muistaa. Asia, jota tiede ei tänään tunnusta, voi olla tunnustettu huomenna. Kyse on vain siitä, luopuvatko lääkeyhtiöt ja ruokateollisuus taloudellisista intresseistään ihmisten terveyden vuoksi. Ei tule tapahtumaan tässä elämässä.

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 19. Istuu kyllä kovassa meissäkin suomalaisissa tuo virkakoneistoon ja mediaan luottaminen.
  Tuo yrttikielto juttu on asiaan perehtyneelle henkilölle (joka ei edes yrttejä käytä) käsittämätöntä kilpailun rajoittamista. Ollaan muka niin EU:ssa mutta näitä asioita ohjataan kansallisilla laeilla. Sama kieltolista voimassa joka eu maassa siis huhtikuun jälkeen. Se mitä tämä rajoittaa on nimenomaan tavaran vapaata liikkuvuutta EU:n sisällä. Jos aine on rekisteröity ja saanut myynitluvan esim Ruotsissa, ei se oikeuta saman tavaran myymistä Suomessa. Vaan lupa on haettava joka ikiseen maahan erikseen. HIENOA EU!!!! Tässä asiassa tyhjät päät vaan kolisevat yhteen. Asiaan ohjeistaa EU virkakoneisto kansallisille virkamiehille. Eli onko pikkaisen pällekkäisyyttää tässä? Ja kaiken huippuna on se että rinnakkaisia rekisteröintejä ei sallita. Jos tuotteen valmistaja hakee rekisteröinnin jokaiseen maahan niin hänelläpä onkin sitten täysi monopoli ko. tuotteeseen. Kukaan ei siis saa tuoda tuotetta halvemman hinnan EU maasta ja myydä sitä toisessa. Tämähän on EU:n perusajatusta vastaan.
  Mielenkiintoiseksi tämän asian tekee se, että kysessää on rohdosvalmisteet (joilla lääkeviranomaistenkin mukaan on parantavia vaikutuksia, katsokaapa nyt fimean sivut, ennenkuin väitätte vastaan) Ollaan siis samalla hehtaarilla lääkkeiden kanssa. Moni lääke pitää sisällään samoja vaikuttavia aineita. No, ketkä niitä lääkkeitä valmistaa? Kuka ne lääketehtaat omistaa? Kuka on ollut ns. lobbailemassa Brysselissä?
  HERÄTKÄÄ hyvät ihmiset huomaamaan, että meitä viedään kuin pässiä narussa ja taustalla tässä asiassa ovat lääkejätit!
  LISÄÄ EU:ta!!!! Korotkin pysyy alhaalla!!! Ei hyvänen aika kuinka sokeita olemme.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. Jokohan magneettimedia alkaisi oikoa juttuaan? Eihän tässä ole totuuden hiventäkään..

   ” Kuun lopussa vapaus hankkia tai kasvattaa haluamiaan kasveja, jopa rosmariinia tai valkosipulia, on supistumassa olemattomiin. Piparminttu ja muut tavanomaiset yrtit ovat niin ikään listalla.”

   Tavallisissa medioissa oikaistaan, silloin, kun jutussa on virheitä. Edellinen siteeraushan on täyttä potaskaa.

   Ehkä kannattaisi keskittyä kirjoittelemaan arkisemmista asioista, ja jättää nämä huuhaa-käännökset 11/9 satuineen sikseen.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
 20. Osaisiko joku kertoa kuka käy ihmisten takapihoilla tarkastamassa ne yrttitarhat?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 21. ”Cucurbita pepo kurpitsa prydnadspumpa”

  merkitseekö tämä todellakin sitä,että kurpitsa luokitellaan laittomaksi tämän kuun viimeisen päivän jälkeen?

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 22. Olisiko tuosta tietolisää?

  ”ROHDOSVALMISTEIDEN TUKALA TILANNE SUOMESSA

  Sadattuhannet eurooppalaiset ovat allekirjoittaneet ahkerasti adresseja,
  jotta rohdosvalmisteita ei poistuisi vapaasta myynnistä.

  Huhuista huolimatta rohdosvalmisteet eivät automaattisesti siirry 30.4.
  päivämäärän mukaisesti pois vapaasta kaupasta, vaan tuolloin ainoastaan
  päättyy perinteisistä kasvirohdosvalmisteista säädetyn direktiivin
  (2004/24/EY) siirtymäaika. On kuitenkin erittäin huolestuttava ilmiö, että
  Suomen kansallinen lääkeviranomainen Fimea (ent. lääkelaitos) on pyrkinyt jo
  vuosia siirtämään turvallisia ja tutkittuja rohdoksia vain apteekkimyyntiin.

  Alun perin Euroopassa oli tavoitteena tunnustaa perinteiset rohdoskasvit ja
  yhtenäistää rohdosten käyttö itsehoitovalmisteina, mutta nyt näyttää siltä,
  että tavoitteessa on monelta osin epäonnistuttu. Esimerkiksi flunssan
  alkuoireisiin käytetty echinacea-rohdosvalmiste on naapurimaassa Ruotsissa
  vapaasti myynnissä terveyskaupoissa, mutta Suomessa Fimea vaatii näitä yli
  40 vuotta vapaasti myytyjä valmisteita siirrettäväksi vain apteekkimyyntiin.
  Vaikka taustalla on täysin sama direktiivi koko Euroopan alueella, Suomen
  viranomaiset näyttävät halunneen suosia apteekkia rohdosten jakelukanavana.
  Aiemmin rohdosvalmisteiden jakelukanavaa ei ollut rajattu ketään suosivaksi.
  Tämä lääkeviranomaisten päätös ei ole linjassa Euroopan kilpailusäädösten
  kanssa, aikana jolloin itsehoitolääkkeiden vapautuminen on käynnissä
  Euroopan alueella.

  Suomen viranomaisten pelottelu rohdosvalmisteiden käyttöturvallisuudesta ei
  vakuuta kymmeniä vuosia rohdoksia itsehoidossa käyttäneitä suomalaisia.

  Rohdosten vapaan kaupan turvaamiseksi Luontaistuotealan Keskusliitto joutui
  tekemään kantelun Suomen Fimean lääkeviranomaisten toiminnasta
  Kilpailuvirastolle ja Oikeuskanslerinvirastolle. Tästä asian käsittely eteni
  Euroopan komissiolle, jolle Luontaistuotealan Keskusliitto jätti kantelun
  marraskuussa 2010. Euroopan komission tulisi puuttua Suomen pahasti
  vääristyneeseen tilanteeseen.

  Lääkeviranomaiset ovat sinnikkäästi pitäneet kiinni suomettuneesta
  kansallisesta lain tulkinnastaan. Tämä on hämmästyttänyt monia
  kansainvälisiä rohdosyrityksiä, joiden tuotteet eivät enää pääse Suomen
  markkinoille. Myös suomalaisten rohdosviljelijöiden työt loppuvat, jos
  rohdosvalmisteiden myyntiä rajoitetaan.

  Suomessa rohdosvalmisteet roikkuvat nyt löyhässä hirressä ja ne tulisi
  vapauttaa ajanmukaisen eurooppalaisen käytännön mukaisesti itsehoidon
  työkaluiksi.”

  Mika Rönkkö
  toiminnanjohtaja
  Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto

  0500 430 818

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
  1. Mikähän tässä nyt mättää??
   A)EU:n yrttikielto tulee voimaan kuun lopussa

   ”EU on kieltämässä valtavan kirjon elintarvikkeita ja yrttejä. Kielto tapahtuu yhdenmukaistavalla Codex Alimentarius-säännöstöllä, joka tulee kokonaisuudessaan voimaan huhtikuun viimeisenä päivänä.
   Kuun lopussa vapaus hankkia tai kasvattaa haluamiaan kasveja, jopa rosmariinia tai valkosipulia, on supistumassa olemattomiin. Piparminttu ja muut tavanomaiset yrtit ovat niin ikään listalla.”

   Päätoimittaja Jonna Takkunen!

   Kukahan on kirjoittanut tämän viestiketjun alussa olevan jutun, josta lainaus edellä?

   B)”Sadattuhannet eurooppalaiset ovat allekirjoittaneet ahkerasti adresseja,
   jotta rohdosvalmisteita ei poistuisi vapaasta myynnistä.
   Huhuista huolimatta rohdosvalmisteet eivät automaattisesti siirry 30.4.
   päivämäärän mukaisesti pois vapaasta kaupasta, vaan tuolloin ainoastaan
   päättyy perinteisistä kasvirohdosvalmisteista säädetyn direktiivin
   (2004/24/EY) siirtymäaika. On kuitenkin erittäin huolestuttava ilmiö, että
   Suomen kansallinen lääkeviranomainen Fimea (ent. lääkelaitos) on pyrkinyt jo
   vuosia siirtämään turvallisia ja tutkittuja rohdoksia vain apteekkimyyntiin.”

   Mitähän yhteistä teksteillä A ja B on keskenään. Mielestäni ei mitään.

   Lainauksessa A, joka on varustettu basilikan oksan kuvalla puhutaan kasvaista ja yrteistä.
   Lainauksessa B, puhutaan yrtti- ja rohdosvalmisteista.

   Alkuperäinen juttunne siis on harhaanjohtava. Ei EU ole kieltämässä perinteistä puutarhaviljelyä.
   Kysynkin: Kenen asialla medianne on, miksi tällaisia tekstejä päästetään julkisuuteen. Varsinkin, kun keskusteluissa syytetään suomalaista mediaa todellisuuden vääristelystä.

   Riikka Söyring, kiitos tästä Rönkön kirjoituksesta.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Mika Rönkölle sanoisin: olet osaltasi oikeassa. EU ei saisi hankaloittaa pienyrittäjien asemaa.
    Tosin olen sitä mieltä, että jos kuivaan valkosipulejani, jauhan ne ja lisään sitruunalla maustettua rypsiöljyä, pullotan ja sanon sen olevan yrttivalmiste, joka helpottaa oloa, ja asiasta ei ole takeita. se on siis humpuukia..ja väärin.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
     1. Luonnollisesti kotimaisemista saatavaa kylmäpuristettua luomurypsiöljyä. Muutenkin pyrin käyttämään kotimaisia luomutuotteita.

      Tässä asiassa olen EU-Skeptikko: Oliiviöljyn tukemiseen menee liikaa rahaa, verrattuna suomalaisen luomurypsiölyn tukeen.

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
 23. Missä yrttikiellosta kerrotaan? En ole nähnyt yhtään asiasta kertovaa uutista ”valtamediassa”. Ovatkohan basilikat ja valkosipulit nyt poissa kaupoista?
  Paperilehdessä päätoimittaja iloitsee , kun tätä uutista on luettu kymmeniä tuhansia kertoja. Harmi, että juttu ei pidä paikkaansa.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 24. Höhöhöpö. Ei kukaan yrttejä kiellä. Sen sijaan EU:n direktiivi tarkentaa höpömarkkinointia. Esimerkiksi hiekkaa ei voida jatkossa enää myydä sydänsairauksia, autismia ja AIDSia parantavana ihmelääkkeenä, vaan sen teho täytyy todistaa lääketieteellisesti.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 25. Kuka tänä päivänä käyttää rypsiöljyä vielä johonkin…? Rypsiöljy -pullot pitäisi varustaa pääkallomekinnällä – ovat täyttä myrkkyä elimistöllemme!

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
 26. Olet varmaan kuullut, että saamme muutoinkin ravinnostamme likaa omega 6 rasvahappoja ja vastaavasti liian vähän omega 3 rasvahappoja. Rypsiöljystä saamme vain omega 6:sta. Sama totuus koskee kaikkia suomalaisia kasvisöljyjä, auringonkukka, yms.

  Rypsiöljy sisältää sekä linolihappoa (omega 6) että alfalinolihappoa (omega 3 esiaste). Alfalinolihappo ei muutu elimistössämme pidempiketjuiseksi EPA/DHA eli omega 3 rasvahapoksi vaan jää elimistöömme helposti hapettuvaksi monityydyttämättömäksi rasvaksi ja haitalliseksi yhdisteeksi joita elimistö ei voi käyttää hyväkseen. Rypsiöljy on siis haitallista sen sisältämän suuren alfalinoolihapon pitoisuuden takia, joka estää eikosanoidien luonnollisen synteesin. Erityisesti insuliinin käyttö yhdessä rypsiöljyn kanssa on erittäin vaarallista (tulehdukset, veritulpat, ym.).

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 27. Eihän tolla käppyrällä ole mitään tekemistä rypsiöljyn kanssa. Rypsiöljy on myrkkyä kehollemme, sisältää vain omega 6 rasvahappoja, joita saamme mutoinkin liikaa ravinnostamme.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
  1. ”Rypsiöljyn arvostus nousi merkittävästi 1980-luvulla tutkijoiden selvitettyä sen myönteiset, ravitsemukselliset ominaisuudet. Sen jälkeen rypsiöljyn käyttö kasvoi Suomessa nopeasti. Rypsiöljyä käytetään elintarviketeollisuuden raaka-aineena sekä sellaisenaan kotitalouksissa.”
   http://www.agronet.fi/rypsi2000/yleistietoa.htm

   Siis merkille panemme kaksi tärkeää havaintoa:
   A.1980-luvulta lähtien rypsiöljyn käyttö lisääntyi räjähdysmäisesti (ks. agronet.fi)
   B.1980-luvulta lähtien sydänkuolemien määrä romahtanut murto-osaan. (ks. tuo stat.fi käppyrä)

   Joten kovin vaarallinen ei rypsiöljy voi sydämellemme olla..vaan päinvastoin..

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 28. Eläin- eikä tyydytetyillä (kovilla) rasvoilla ei ole mitään yhteyttä sydänkuolemiin. Sydänkuolemat johtuvat aivain muista tekijöistä. Sydänkuolemat eivä myöskään johdu meidän kolestroliarvoista pätkääkään. Suomen media ei ole lainkaan reagoinut tämän vuosisadan ehkä tärkeimpään tutkimukseen. The American Journal of Clinical Nutrition julkaisi tutkimuksen 2010 tammikuussa. Siinä todettiin, ettei eläin- eikä tyydytetyillä rasvoilla ole mitään yhteyttä sydän- ja verisuonitauteihin.

  Myös monikansallinen WHO:n tekemän tutkimuksen perustella on selvästi osoitettu, ettei kolesterolitasoilla ole mitään yhteyttä sydänkuolemiin. Tunnettu skottilääkäri ja kolesterolikriitikko Malcolm Kendrick osoittaa että sydänkuolemat ovat riippumattomia kolesterolitasoja. Eniten sydänkuolemia esiintyy Australian aboriginaaleilla vaikka heillä kolesterolitasot ovat huomattavan matalia. Korkein kolesterolitaso tavataan sveitsiläisillä, joilla esiintyy vähiten sydänkuolemia.

  Rypsiöljyn käyttö sitävastoin aiheuttaa syöpää ja moninaisia tulehduksia elmistössä, jotka valitettavasti puhkeavat vasta vuosien jälkeen – jolloin mitään ei ole enää tehtävissä.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 29. Toimitus! Codex Alimentarius voimassa. En huomaa mistään. Valettako koko juttu..
  Tämä alla oleva on lainausta keväältä..

  “EU on kieltämässä valtavan kirjon elintarvikkeita ja yrttejä. Kielto tapahtuu yhdenmukaistavalla Codex Alimentarius-säännöstöllä, joka tulee kokonaisuudessaan voimaan huhtikuun viimeisenä päivänä.
  Kuun lopussa vapaus hankkia tai kasvattaa haluamiaan kasveja, jopa rosmariinia tai valkosipulia, on supistumassa olemattomiin. Piparminttu ja muut tavanomaiset yrtit ovat niin ikään listalla.”

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 30. “EU on kieltämässä valtavan kirjon elintarvikkeita ja yrttejä. Kielto tapahtuu yhdenmukaistavalla Codex Alimentarius-säännöstöllä, joka tulee kokonaisuudessaan voimaan huhtikuun viimeisenä päivänä.
  Kuun lopussa vapaus hankkia tai kasvattaa haluamiaan kasveja, jopa rosmariinia tai valkosipulia, on supistumassa olemattomiin. Piparminttu ja muut tavanomaiset yrtit ovat niin ikään listalla.”

  Niin. Peräsin tähän oikaisua kuukausia sitten. Ei tullut. Eikä ole tullut sitä jutun kertomaa kieltoakaan. Edelleen voin ostaa kaupasta kaikenlaista.

  Eipä näy lehdellä enää olevan päätoimittajaakaan..

  Sen ajan kun nämä eräät leidit täällä touhusivat, esitettiin paljon muutakin humpuukia. Missä on muuten se kiinalaisen jääkaapin kuvalla kaupattu jokakodin ydinvoimala?

  Jututhan muistuttivat välillä totuusarvoltaan erään enkelitehtailijan tarinoita.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 31. toi söyrinkihän on pahimman laatuinen valheiden levittäjä hyvä että otti lopputilin niin magneettimedian taso nousi huimasti,vuoden skepsis kuuluisi ehdottomasti verkkomedialle sillä sellaista roskaa suoltaa eliitin laskuun ja johtaa harhaan ihmisiä.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 32. EU rakentaa Baabelin tornia:

  http://politicalconnection.files.wordpress.com/2012/11/tower-painting-poster.jpg

  Suuri ja mahtava Eurostoliitto, päiväsi ovat luetut. Nauran jo: muhahahahhahah, EU hajoaa – EU on Costa Concordia.

  Tässä valokuvia tulevaisuuden Suomesta, korvaa vain kyproslaiset ja neuvostoliittolaiset suomalaisilla ni homma on siinä:

  https://pbs.twimg.com/media/BF4y_RBCYAAhhKX.jpg

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2255693/Last-pictures-life-iron-curtain-collapse-USSR.html

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 33. Nyt on vuosi 2013 ja eikä ole kielletty vielä. Ainoa mikä on kielletty on luontaistuotekauppojen
  kuvaaminen mihin kukin rohto auttaa.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 34. Mikä mahtaa ollakaan järkiperäinen syy tuollaiselle kiellolle?
  Ei tässäkään ihmisten hyvinvointi ole ensisijalla vaan lääkefirmojen voitot tietysti.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 35. Kun tieto tästä siirtymäajan loppumisesta tuli, tilasin hetimiten Kiinasta 130kg yrttejä henkilökohtaiseen käyttööni.

  Nyt pari vuotta jälkeenpäin, olen havainnut että luupiikkejä sulattavat yrtit loppuivat kesken. Niitä olisi saanut olla nelinkertainen määrä. Jaa että mitä ne ovat? No, ne ovat nimeltään joko ”Kang Gu Zeng Sheng Pian” tai ”kang Gu Zeng sheng Wan”. Molemmat sulattelevat luupiikit pois, eikä leikkauksia tarvita. Paketti yrttejä maksaa 5e ja niiden syönti viikon verran. Holistiselle lääketeollisuudelle aivan liian halpaa. Tuokaa mukananne jos satutte kaukoidässä liikkumaan. Suomalaisilla on tarvetta näille enemmän kuin arvaattekaan.

  No, eturauhasiin ja muihin vaivoihin yhä on yrttejä. Mutta perimmäinen kysymys yhä edelleen on se, että miksi ihmiset alistuvat oligarkkien ahneudelle? Kansan pitää vain toimia sen mukaan että se voi paremmin. Ja että elämä on muutakin kuin sivuvaikutuksia aiheuttavien pillereiden popsimista ja elimistön myrkyttämistä leikkauksen odotusaikana.

  On surullista että EU on alistunut muutaman pankkiirisuvun käsikassaraksi. Toivottavasti meistä muutamat heräävät ja toimivat omantuntonsa mukaan.

  Odotan mielenkiinnolla, minkälaisen elämän nyky politikkomme saavat seuraavassa elämässä. Heilla on melko tahraantunut karma puhdistettavanaan.

  Plusääni(2)Miinusääni(1)
 36. Tämä on oiva esimerkki, kuinka juutalainen Kashrut / Kosher säännöstö salakavalasti pyritään ottamaan käyttöön myös yleismaailmallisesti. Nyt on mielenkiintoista seurata minkälaisia eri rabbien myymiä kosher-lisenssejä alkaa ilmaantua tuotteitten pakkausteksteihin. Olettehan jo tutstuneet CODEX ALIMENTARIUS dragonistiseen YK-ruokaohjelmaan !!

  Eräs esimerkki kosher lisenssin hankinnasta.
  Step 1 – Determine the viability of a Kosher certification program through information gathering
  Step 2 – Provide free quote and analysis of what Kosher certification will cost & involve
  Step 3 – Complete documentation process of ingredients verifying their qualification for Kosher certiifcation
  Step 4 – Kosher certification contract review and approval
  Step 5 – On- site Inspection and verification to complete the Kosher certification process
  Step 6 – Payment to Kosher certification organization for Kosher certification
  Step 7 – Obtain Kosher certificate and EarthKosher Kosher Symbol as the completion of the Kosher
  certification process.
  Kohta 6. on mielenkiintoinen !

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
 37. Huhuu Söyring:

  Mitenkäs basilikat kaupassa vielä notkuvat eikä kenenkään puutarhoja ole takavarikoitu?

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 38. Todellakin naurettavaa tuo joidenkin lääkeyrttivalmisteiden poistaminen luontaistuotemyymälöistä. Mitähän etuja siitä onkaan niistä asioista päättäneille huuhareille. Luulevat varmaan että nyt se lääkemyynti nousee arvoon arvaamattomaan mutta taisi raasuparat erehtyä. Luonnosta löytyy yllinkyllin raakaaineita ja tuotteensa voi vallan hyvin itse valmistaa ei siihen mitään erikoisia ominaisuuksia tarvita. Jopa suuri haittakasvi voikukka on ihan käyttökelpoinen sekä ravintona ynnä moneen muuhun tarkoitukseen käypä rohto ja sitä ei voi kukaan niin tehokkaasti hävittää että se kuolisi sukupuuttoon jne. Ei hätä ole tämän näköinen luonnosta ja muualtakin löytyy parannuskeinoja jos vain avaa silmänsä osaa ja haluaa tutustua asioihin. Skeptikot älkööt kuitenkaan vaivautuko moiseen, sillä näillä luonnonrohdoilla saattaa olla vaikka parantavia vaikutuksia. Hienoa tämä meidän holhousyhteiskunnan toiminta, omaa ……… kaivavat typerillä toimillaan ja luulevat ihmisiä niin tyhmiksi että muka suostuisivat tällaisen terroritoiminnan uhreiksi. Ei onnistu ainakaan minun ja läheisteni suhteen. Nopeat voittavat hitaat.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 39. Foliohattu pois päästä. On loppuvuosi 2014, ja nythän ei siis ole muka saanut enää moneen vuoteen ostaa parantavia yrttejä. No, viimeksi viime viikolla tilailin niitä netistä ja ostin luontaistuotekaupasta. Kovat on koodeksit. Että näin.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
  1. En kylläkään tarkoittanut mitää parantavia yrttejä vaan lääkkeenomaisia tuotteita. Ei ole montaakaan viikkoa kun olisin ostanut A. Vogelin Crataegus uutevalmisteen vaan empä saanut, oli poistettu luontaismyymälöistä ainakin kahdesta. Kerrottiin että se on määrätty apteekkimyyntiin, koska se muka on epävakaasti tuotettu siis ei standardoitu tuote jota en kylläkään uskonut, sillä sehän on lääkkeenomainen tuote ja toimii ainakin meillä foolihatullisilla käyttäjillä, Vogel on myös erittäin luotettava valmistaja jne. Pointti oli se että laitetaan se apteekkimyyntiin niin se poistuu markkinoilta, katsos kun foolihatullisetkaan eivät saisi parantaa itseään muilla kuin apteekin lääkkeillä. Tilalle on sitten tullut Sorianatural Cratagus miedompana kuin edellinen, ja muitakin on poistunt näistä Vogelin tuotteista ja vaihdettu miedompiin. Kävi kuitenkin hyvä tuuri kun ihan ruokakaupan luont. hyllystä löysin kyseistä tuotetta. Ostin ne kaikki 6 kpl vogelin tuotetta. Eipä lopu heti mutta viranomaiset saattavat tulla vangitsemaan minut kun pidän hallussani näin vaarallista ainetta ja ihan kotona.Tätäkin tuotetta saattaa olla jossakin aptekissa en tiedä. Mutta onhan mahdollista tehdä itse sörsselinsä jos haluaa. Aineksi löytyy luonnosta meille ”foolareille” sekä ruoaksi että lääkkeeksi. Konstit on monet sano muija kun kissalla pöytää pyyhki.

   Plusääni(0)Miinusääni(2)
   1. Aloituksessa lukee, että lääkekasveja kielletään ja että mahdollisuus hankkia niitä supistuu olemattomiin. Kumpikaan väite ei sitten lopultakaan pitänyt paikkaansa. Tekokkaimmat yrtit, ja samalla myös riskaabeleimmat ja eniten sivuvaikutuksia aiheuttavat, siirrettiin apteekkimyyntiin, ilman reseptiä. En sanoisi sitä kieltämiseksi enkä olemattomaksi ostomahdollisuudeksi. Lisäksi netistä saa ulkomailta tilattua mitä tahansa. Eli kyllä niitä saa kuka tahansa koska tahansa. Ei minullakaan ole ollut mitään vaikeuksia hankkia vahvoja lääkeyrttejä ja niistä tehtyjä tuotteita.

    ”…viranomaiset saattavat tulla vangitsemaan minut kun pidän hallussani näin vaarallista ainetta ja ihan kotona.” No ihan varmasti, kohta varmaan piirittää Karhu-ryhmä taloa panssariajoneuvoilla ja sisään heitetään kyynelkaasukranaatti ja sitten tulee etälamautinta, pamppua, vankilaa ja helvettiä. Ehkä kannattaa vaihtaa foliohattu peräti kypärään, ja muista huuhdella Grataegukset alas vessanpöntöstä ajoissa, etteivät poliisit löydä kamaa hallustasi.

    Plusääni(2)Miinusääni(0)
    1. Pykäliä säädetään usein varastoon. Niitä voidaan soveltaa täysillä myöhemmin.

     Nyt siis kalliseen apteekkimonopoliin pakotettiin myyjät, joista voidaan karsia muut kuin huijarit ja myrkyttäjät pikku hiljaa pois. Valvontamentaliteetti lisäntyy ja siis kaikki on osa kontrolia, jonka tarkoitus on estää tervehtyminen ja ajaa juutalaista terroria ja ryöstöä. Koko ajan siis otetaan haltuun sitä, kuka saa tehdä ja mitä. Pian vain ne valmistajat jatkavat, jotka ovat pimeän agendan hallussa

     Plusääni(0)Miinusääni(2)
 40. oikeasti eu koittaa rajottaa semmosia firmoja jotka kasvattavat yksityishenkilönä
  ”rohtoja” avuksi sairauksiin.

  Yritykset saavat edelleen myydä kasveja ja yksityishenkilötkin saavat sitä
  omaan käyttöön tehdä.

  Mikähän siinä on että magneettimedian pitää aina todistaa olevansa jotain muuta
  mitä se esittää olevansa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 41. Niin siis miksi toiset eivät saisi myydä rohtoja ja vain juutalaisten hyväksymät lojaalit puljut? Tuohan on selvä huijaus kuten EVIRA:n mahdottomat vaatimukset toisille ”hygieniasyistä”, jolloin vain suuret konsernit eli tutut tahot saavat tehdä bisnestä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 42. Tämä lienee vanhaa tietoa! Katso http://faktabaari.fi/eu/vaite-eu-haluaa-estaa-kasvisten-kotiviljelyn-ja-kieltaa-yrtit/

  Codex Alimentarius on kansainvälinen elintarvikkeiden standardeja valmisteleva FAO:n eli YK:n alainen järjestö. Se toimii yksimielisyyden periaatteella tarkoituksenaan elintarvikkeiden laadun edistäminen niin, että kuluttaja voi luottaa ostamiensa elintarvikkeiden turvallisuudesta maailmanlaajuisesti. Suomi on ollut aktiivisesti mukana toiminnassa, samoin kuin EU. Jos kaikki maat eivät hyväksy standardeja, standardia ei hyväksytä.
  Yrtit eivät ole toistaiseksi ole mukana standardoimistyössä.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 43. EU-Suomessa on ollut niin paljon EPÄOIKEUDENMUKAISUUKSIA (mukaan lukien vaihtoehtohoitoihin liittyviä) että on KOVA TARVE SAADA ITSENÄINEN SUOMI TAKAISIN.
  Alex Jones dokumenttielokuvan EndGame mukaan MAAILMANHALLITUKSEN SUUNNITELMAAN KUULUU TUHOTA 80% MAAILMAN VÄESTÖSTÄ koska maailma on liian suuri pienlukuisen maailmanhallituksen hallitsevaksi, video -> https://www.youtube.com/watch?v=ogM3S1jimIY

  Entäs mikä on Gmo:n, rokotteiden, lääkkeiden sivuvaikutusten osuus? Toivon että tulevaisuudessa isot yritykset ja tieteelliset laboratoriot saadaan valtion omistukseen, myös siitä syystä että totuus vaihtoehtohoitojen tehokkuudesta tulisi ilman esteitä esille, koska silloin totuus ei astuisi rahakkaiden kilpailijoiden jalkoihin.
  Nykykehitys on ihmisoikeuksia rikkovaa, koska ihmisiä kuolee saamatta tietoja tehokkaista vaihtoehtohoidoista ja niitä hoitoja, vaikka täydentävinä hoitoina. Kuolleet eivät pysty haastamaan oikeuteen.
  Ihmisten kuuluu tietää vaihtoehdoista.
  Hieno että Magneettimedia on olemassa!

  Plusääni(3)Miinusääni(1)
  1. Tässähän niitä suomalaisia maailmanhallituksen kannattajia on koko joukko: ”Nämä suomalaiset ovat osallistuneet Bilderberg-kokouksiin”, http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012060215660719_uu.shtml

   Iltalehti samoin kuin maanpetturi-vallanpitäjiä tukeva koko propagandamedia yleensä ei vain kerro, että Bilderberg-agenda tähtää Maailmanhallituksen super-tyranniaan. Siinä kansallisvaltioilla ei ole sijaa ja vain murto-osa maapallon nykyisestä väestöstä on oikeutettu elämään – sekin NSA-teknologialla valvottuina mikrosirutettuina orjina.

   Plusääni(3)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat