HPV-rokotteet: lääkärit vaativat rokotusten lopettamista

Yli 200 lääkäriä eri puolilta Eurooppaa vaatii HPV-rokotusohjelmien keskeyttämistä, kunnes rokotteiden turvallisuus, tehokkuus ja riskit on kunnolla selvitetty.

Ihmisen papilloomavirusta (HPV) vastaan myyty rokote on tarkoitettu kohdunkaulasyövän ehkäisyyn. Sen aiheuttamat voimakkaat ja jopa kohtalokkaat haittavaikutukset ovat johtaneet kasvavaan kritiikkiin, vastalauseisiin ja oikeudenkäynteihin rokotteiden valmistajia vastaan.

Japanin terveysviranomaiset eivät enää suosittele HPV-rokotteita, ja oikeudenkäyntejä on vireillä Ranskassa, Espanjassa ja Intiassa. Huhtikuussa 2015 HPV-rokotteiden vammauttamien tyttöjen vanhemmat protestoivat Kolumbiassa kaduilla rokotuksia vastaan.

Eurooppalaiset lääkärit tri Philippe de Chazournesin johdolla lähettivät huhtikuussa 2015 EU:n sosiaaliministeri Marisol Tourainelle kirjelmän, jossa he vaativat rokotusohjelmien keskeyttämistä Euroopan Unionin jäsenvaltioissa, kunnes komissio on selvittänyt rokotteisiin liittyvät turvallisuuskysymykset, riskit ja rokotteiden tehokkuuden.

Euroopan parlamentin jäsen Michele Rivasi (Vihreät) esitteli vaatimuksen Euroopan parlamentille huhtikuussa. Hänen mukaansa miljoonat tytöt Euroopassa – kaksi miljoonaa Ranskassa – ovat saaneet HPV-rokotteen, vaikka sen tehokkuus on yhä todistamatta. Samaan aikaan yhä suuremmalla joukolle rokotuksen saaneista ilmenee voimakkaita ja osin pysyviä haittareaktioita.

Ruotsalainen päivälehti Svenska Dagbladet kertoi 12.7.2015 European Medicines Agencyn (EMA) ilmoittaneen, että se aikoo tutkia, onko HPV-rokotteilla yhteys kahteen ”harvinaiseen tilaan” (rare conditions). Nämä ovat monimuotoinen alueellinen kipusyndrooma (complex regional pain syndrome) ja ortostaattinen takykardia-syndrooma (POTS), jossa sydämen syke kiihtyy epänormaaliksi. Sairastuneiden tyttöjen vanhemmat ovat eri puolilla maailmaa ottaneet uutisen vastaan helpottuneina: vihdoin edes yksi viranomaistaho rohkenee tarttua ongelmaan, joka koskee miljoonia ihmisiä ja vaurioittaa satoja tuhansia.

Ei näyttöä tehosta

HPV-rokotteiden kaksi tuotemerkkiä ovat käytännössä hyvin samanlaiset. Gardasil tehoaa valmistajan (Merck) mukaan neljään HPV-virustyyppiin eli tyyppeihin 6, 11, 16 ja 18. Cervarix tehoaa kahteen näistä, tyyppeihin 16 ja 18.

Tämä jo on kysymyksiä herättävää. HPV-viruksia on yli 100 eri tyyppiä, joista ainakin 15:tä pidetään syöpää aiheuttavina, mutta vain jos HPV-infektio jatkuu pitkään eikä irtosolukoetta eli papa-testiä tehdä mahdollisten syövän esiasteiden hoitamiseksi. Lisäksi rokotteiden tyypit 16 ja 18 ovat Euroopassa melko harvinaisia. Euroopassa rokotetaan siis miljoonia tyttöjä sellaista virusta vastaan, jota ei juurikaan Euroopassa esiinny.

Kysymyksiä herättää myös, että rokotteiden kykyä ehkäistä kohdunkaulansyöpää ei ole todistettu. Rokotteet tehoavat jonkin verran yllämainittuihin virustyyppeihin, mutta ei ole ainuttakaan tutkimusta, joka osoittaisi rokotteiden ehkäisevän syöpää. Gardasilin valmistaja Merck väittää, että HPV-rokote johtaa noin 70 %:n vähennykseen kohdunkaulansyöpätapauksissa, vaikka kliininen tutkimustieto ei ole tähän päivään saakka osoittanut rokotteiden ehkäisseen yhtäkään kohdunkaulansyöpätapausta. University of British Columbian tutkijat pitävät Merckin väitettä harhaanjohtavana, ei-toteennäytettynä olettamuksena, joka perustuu vain tutkimusdatan merkittävään vääristelyyn. (Current Pharmaceutical Design 2012 Sep 24)

Lisäksi vuonna 2012 tehty tutkimus paljasti, että HPV-rokote vähensi HPV tyyppi 16 –infektioita vain 0,6 % (rokotetut naiset/rokottamattomat naiset). Sen sijaan korkeamman syöpäriskin HPV-tulehduksia todettiin rokotetuilla naisilla 2,6 % – 6,2 % useammin kuin rokottamattomilla. Merckin omat tutkimukset osoittavat vielä että naisilla, jotka ovat saaneet HPV tyyppi 16 tai 18 -tartunnan ennen rokotteen ottamista, riski saada syövän esiaste tai itse syöpä nousee 44,6 %! (Am J Obstet Gynecol 2012;206:46; FDA.gov Gardasil TM HPV Quadrivalent Vaccine May 18, 2006 VRBPAC Meeting (PDF); CDC.gov Genital HPV Infection Fact Sheet February 23, 2015)

Tutkijat syyttävät alumiinia

Gardasilin ja Cervarixin tuottamisessa on käytetty uutta valmistustapaa. Niiden sisältämä virus ei ole heikennetty, kuten yleensä, vaan se on geneettisesti muunneltu. Näin saatujen viruksen kaltaisten hiukkasten (VLP) on tarkoitus aiheuttaa immuunipuolustuksen reaktio.

Gardasilissa ja Cervarixissa on kummassakin adjuvanttina eli kantaja-aineena alumiinisuoloja, joihin nämä viruksen kaltaiset proteiinit (VLP) on adsorboitu eli kiinnitetty. Gardasilissa on ASO4-adjuvantti tyyppiä 3-O-desasyyli-4-monofosforyylilipidi (MPL) adsorboituna alumiinihydroksidiin. Cervarixissakin virusainekset on adsorboitu alumiinihydroksidiin. Gardasilissa on lisäksi polysorbaatti 80:aa, mikä puuttuu Cervarixista. Polysorbaatti 80 on haitallinen aine, jonka tiedetään aiheuttavan mm. hedelmättömyyttä.

Monet tutkijat syyttävät HPV-rokotteiden toksisista vaikutuksista niiden alumiinia. Näitä tutkijoita ovat Ranskassa R.- K. Gherardi ja F.- J. Authier, Canadassa C. Shaw ja L. Tomljenovic, Pohjois-Amerikassa S. Seneff ja S.-H. Lee, Israelissa Y. Schoenfeld ja Englannissa C. Exley ja muut. (Michele Rivasi, MEP, 9.4. 2015, http:://vaccineimpact.com/2015/european-parliament-addresses-the…)

Rokotteiden alumiinisuolat vaeltavat kehossa vapaasti, kunnes saapuvat aivoihin, mihin ne alkavat kerääntyä. Alumiini on neurotoksiini, hermostomyrkky. Tutkimukset ovat osoittaneet, että rokotteiden alumiiniadjuvantit pystyvät aiheuttamaan vakavia immunologisia häiriöitä ihmisessä. Etenkin ne altistavat autoimmuunisairauksille, aivotulehduksille ja pitkäaikaisille neurologisille komplikaatioille.

Nuoret tytöt sairaiksi

Vuoden 2015 maaliskuun puoliväliin mennessä Gardasil oli USA:ssa aiheuttanut 39.000 ilmoitusta haittavaikutuksista, mukana 227 kuolemaa. Englannissa on rekisteröity 20,000 Gardasilin ja Cervarixin aiheuttamaa haittavaikutusta.

Tämä lienee vain murto-osa, alle 10 % todellisista haittavaikutuksista, sillä laki ei USA:ssa rankaise ilmoittamatta jättämisestä – niin kuin tietääkseni ei muuallakaan. Vaurioiden ilmoittamista haittaavat muutkin tekijät. Rokotetut ja rokotettujen vanhemmat eivät useimmiten osaa yhdistää vaurioita rokotuksiin, yleensä siksi ettei heitä ole niistä edes varoitettu. Lääkärit ja muut rokottajat eivät halua tai osaa yhdistää haittavaikutuksia rokotuksiin, kun heille niistä valitetaan. Rokotuksethan ovat turvallisia! Monet rokotussairaudet saattavat lääkärit ymmälle, eikä vaivojen syy selviä vaikka potilasta tutkitaan vuodesta toiseen. Rokotteet aiheuttavat ennennäkemättömiä sairaustiloja, joille lääkäreillä ei ole diagnoosia, ja kun diagnoosia ei ole, ei ole hoitoakaan. Osa vaurioista, esimerkiksi autoimmuunisairaudet, voivat ilmetä vasta muutama vuosi rokotuksen jälkeen. Silloin syyllisen tunnistaminen on vielä vaikeampaa.

Kun potilas valittaa vaivaa, jota ei ole lääkärin ”kirjassa” ja jolle ei ole lääkettä, lääkärikunnan on tapana hypätä ojan yli ja luokitella sairaus psykosomaattiseksi. Siihen voidaan antaa mielialalääke. HPV-rokotusten vaikutuksia tutkineet ovatkin hämmästelleet sitä massahysterian, psykogeenisten sairauksien, neuroosien, Münchausen-syndroomien ja valesairauksien määrää jonka HPV-rokotteet näyttävät laukaisseen.

HPV-rokotteiden haittavaikutuksia ovat kouristukset, epilepsia, halvaus, kasvohalvaus, huimaus, aivojen ja selkäytimen vauriot, krooninen väsymyssyndrooma, Guillain-Barrén oireyhtymä (autoimmuunisairaus: halvaantumista, kipuja, hengitysongelmia, jopa tukehtuminen, virtsa- ja ulostusongelmia), muita autoimmuunisairauksia kuten MS, lupus, idiopaattinen hypersomnia (jatkuva voimakas uneliaisuus ja nukahteluherkkyys), lihas- ja nivelkivut, monimuotoinen alueellinen kipusyndrooma (complex regional pain syndrome), turvotukset, lymphadenopatia, hiustenlähtö, sydänsairaudet, ortostaattinen takykardia-oireyhtymä (POTS), jossa sydämen syke kiihtyy epänormaaliksi, unettomuus, neurologiset häiriöt kuten muisti-, puhe- ja keskittymisongelmat, sokeus, kuurous, persoonallisuuden muutokset, ihottumat, kuukautiskierron muutokset, murrosikäisten ennenaikaiset vaihdevuodet, keskenmenot, ennenaikainen synnytys, synnynnäiset epämuodostumat (VAERSin raportit 2005-20012, Moro P, Abstract #S26, Annual Conference on Vaccine Research, April 28-30, 2014; Bethesda, Md), keuhkoveritulppa, haimatulehdus ja kuolema. Lievempien oireiden kirjo on laaja.

Hedelmättömyystilastot ovat kokeneet muutoksen. Yhdysvaltain CDC:n arvion mukaan 10,9 %:lla naisista on vaikeuksia tulla raskaaksi. Vuodesta 2007 lähtien hedelmättömyysilmoitukset ovat lisääntyneet vuosittain 7,9 %. HPV-rokotukset (Gardasil ja Cervarix) aloitettiin USA:ssa vuoden 2006 puolivälissä. Tähänkään eivät terveysviranomaiset ole kiinnittäneet huomiota.

Amerikan Ruoka- ja lääkeviraston FDA:n mukaan ”vakavan haittavaikutuksen” pitää täyttää ainakin yksi seuraavista kriteereistä: kuolema, hengenvaarallinen, sairaalahoitoa vaativa, vahingoittuminen tai pysyvä vamma, synnynnäinen epämuodostuma tai vaatimus väliintulosta pysyvän vamman ehkäisemiseksi. HPV-rokotteiden haitat täyttävät kaikki nämä kriteerit.

Miksi?

Miksi tällainen rokote? Kirjelmässään eurooppalaiset lääkärit haluavat, että EU perustaa ” komission tutkimaan HPV-rokotteiden käytön oikeutusta, niiden hyöty/riski-suhdetta, rokotteiden käytön eettisiä näkökohtia sekä liittyykö niiden käyttöönottoon pikemminkin poliittinen kuin lääketieteellinen agenda”. Sana ”taloudellinen” olisi hyvin sopinut mukaan.

HPV-rokotetta markkinoidaan papilloomavirustulehduksen aiheuttaman kohdunkaulansyövän ehkäisijänä. Rokote annetaan nuorille tytöille, Suomessa alkaen 11-vuotiaista, muualla jopa 8-vuotiaille. Se annetaan kolmena rokotuskertana. Rokotteen suojaava vaikutus kestää noin 4 vuotta – siitä ei ole täyttä varmuutta – eli monen tytön kohdalla suoja on ohi, kun aktiivinen seksielämä todennäköisesti alkaa. Silloin on siis aika ottaa uudet suojaavat rokotukset. Vaurioiden riskit ovat nyt suuremmat kuin ennen. Myös poikien liittäminen HPV-rokotusohjelmaan on suunnitteilla.

Yli 90 % HPV-tulehduksista paranee itsestään. Virus häviää elimistöstä 2 vuoden sisällä, jolloin gynekologi voi tutkimuksessaan havaita solujen palautuneen normaalitilaan. Elimistö kehittää myös vasta-aineita mahdollisia uusia HPV-infektioita vastaan.

Niillä naisilla joiden infektio ei häviä on pieni riski sairastua kohdunkaulansyöpään. Riski on mitättömän pieni: kohdunkaulansyöpään sairastuu maailman väestöstä alle 1 prosentti; THL kertoo Suomessa esiintyvän 150 tapausta vuodessa eli sairastuvia on noin 0,006 % väestöstä, toinen arvio on 50-70 tapausta vuodessa. Useimmat saavat sen yli 50-vuotiaina. HPV-rokotteen kohderyhmä onkin kummallisesti valittu: tauti saadaan yleensä vaihdevuosien jälkeen, mutta rokotus, joka antaa ehkä neljän vuoden suojan, tapahtuu ennen murrosikää. HPV-rokotteiden käyttöönoton jälkeen on kylläkin tapahtunut hälyttävä muutos. Kohdunkaulansyöpää on viime aikoina tavattu jo jopa 20-vuotiailla (HPV-rokotetuilla), kuten Tanskassa maaliskuussa 2015 nähty, HPV-rokotteiden haitoista kertova tv-dokumentti paljasti. Tanskassa myös kohdunkaulasyövän aiheuttamat kuolemat ovat lisääntyneet aivan viime vuosina: vuonna 2011 oli 80 kuolemaa, vuonna 2012 niitä oli 100, vuonna 2013 119. Gardasil-rokotukset aloitettiin Tanskassa vuonna 2009.

1950-luvulta lähtien kohdunkaulansyöpä oli kuitenkin tullut teollistuneissa maissa yhä harvinaisemmaksi, niin että se on nyt syöpien yleisyyttä kartoittavissa tilastoissa 14.sijalla. Toisaalta syöpää aiheuttavat muutkin papilloomavirustyypit kuin ne joita vastaan tyttöjä rokotetaan.

Mikä tässä on hyöty/riski-suhde?

Gardasilin valmistaja Merck kertoo omassa tuoteselosteessaan, että 100 000:ta rokotettua kohtaan on odotettavissa 2.500 vakavaa haittavaikutusta (eli 2,5 %). Otetaan rinnalle Malaiji, jossa tällä hetkellä esiintyy eniten kohdunkaulansyöpää maailmassa, peräti 75,9/100 000 naista eli 0,076 %. Kuka täysissä järjenvoimissa oleva vaihtaisi edes tuon luvun Merckin tarjoamaan 2.500:an vakavaan haittavaikutukseen/100 000 rokotettua?

Tarkennan vielä. Meillä on 11,111 naista, joiden papa-testin tulos on epänormaali. Näistä yksi (1) voi tilastojen valossa sairastua kohdunkaulansyöpään. Näitä sairastuneita tarvitaan 33.000, että saadaan yksi kuolemantapaus. HPV-rokotteilla me liikumme aivan toisissa luvuissa. Yksi (1) tyttö 300:sta saa vakavan, jopa hengenvaarallisen haittareaktion ja yksi (1) 30:stä saa autoimmuunireaktion, joka voi viedä terveyden eliniäksi.

Kohdunkaulansyöpää pidetään helposti hoidettavana syöpälajina, ja toisaalta se on helposti ehkäistävissä kondomin käytöllä, elämäntapojen hallinnalla ja papa-kokeilla, joilla kohdunkaulansyöpä ja sen esiasteet voidaan todeta hyvin varhain. (Papa-kokeita suositellaan myös rokotetuille!)

Rokotuksen hinta

Yksi Gardasil-rokote maksaa 123,45 euroa, yksi Cervarix 122,97 euroa. Suomi käyttää Cervarixia. Yhden 11-vuotiaan tytön kolminkertainen rokoteannos maksaa meillä siis 368,91 euroa.

Pääkaupunkiseudulla 11-vuotiaita on laskennallisesti 10.000, vähän alle puolet näistä tyttöjä (48,9 % vuonna 2011). Jos kaikki 11-vuotiaat tytöt ottavat rokoteannoksen, sen hinnaksi tulee noin 1.842.000 euroa.
Kaikki eivät kuitenkaan ota rokotetta, joten siitä syntyy säästöä.

Jatketaan koko maan mittakaavassa. Siinä yksi ikäluokka on noin 60 000, joista tyttöjä taas vähän alle puolet. Yhden ikäluokan rokotuksen hinnaksi tulee noin 11 miljoonaa euroa. THL ilmoittaa rokottavansa 11-12-vuotiaat tytöt sekä kahtena ensimmäisenä vuonna (2014-15) myös ikäluokat 13-15. Näin rokotusohjelman alussa 11 miljoonaa pitänee siis kertoa luvulla 5, mikä tekee 55 miljoonaa. Sen jälkeen rokotusvuorossa ovat nimenomaan 11-vuotiaat, eli 11 miljoonaa/v. Tässä ei ole mukana vahvistusrokotuksia.

Kaikki eivät kuitenkaan ota rokotetta, joten taas siitä syntyy säästöä. Rokotteita ei kulu, ja toisaalta kansanterveydellinen hyöty on huomattava, kun odotettavissa olevia kroonikkoja, vammautuneita, kuntoutettavia ja lääkittäviä nuoria ei saatukaan aikaan.

Sekä rokotteet että hoidot, kuntoutukset ja sairauseläkkeet ovat veronmaksajien maksettavia. Rokoteostokset THL tekee verovaroilla GlaxoSmithKlinelta, joka saa voitot.

GlaxoSmithKline? Sama firma joka myi THL:lle Pandemrix-rokotteen sikainfluenssaa vastaan. Silloin rokotteen aiheuttamat narkolepsiatapaukset läpäisivät Suomen mediamuurinkin. GSK on kansainvälinen lääkeyritys, joka maksoi vuonna 2011 USA:n historian suurimmat sakot terveydenhuollon alalla: 3 miljardia dollaria useiden lääkkeiden laittomasta markkinoinnista off-label-käyttöön eli muuhun käyttöön kuin mihin lääke on hyväksytty. Yksi näistä oli Avandia, joka 2010 vedettiin Euroopassa pois myynnistä tuhansien sydänkuolemien takia. Vuonna 2009 GSK sai 750 milj. dollarin sakot petoksellisesta toiminnasta, koska toimitti markkinoille viallisia lääkkeitä ja valehteli niistä. GSK maksoi 2003 sakkoja 88 milj. dollaria liikahinnoittelusta, ja verottaja uhkasi sitä 7,8 miljardin lisäveroilla maksamattomista veroista. Firma maksoi 3,1 miljardia dollaria verokeinottelusta (2006), 175 miljoonaa sakkoina halvempien lääkkeiden saannin estämisestä (2004), 14 miljoonaa dollaria laittomista toimista ja petoksista lääkemonopolin ylläpitämiseksi (2006). Samanlainen GSK:n toiminta maksoi EU:lle 3 miljardia kahdeksassa vuodessa (2008). Nämä tiedot ovat peräisin Peter C. Götzschen kirjasta Deadly Medicines and Organized Crime, joka myös on saatavissa suomeksi.

GSK ei ilmeisesti ole sen kummempi kuin muutkaan suuret lääkeyritykset. HPV-rokotteet ovat hyvä liikeidea, nuoria tyttöjä ja poikia riittää, heitä tulee koko ajan lisää ja ennen pitkää he harrastavat seksiä. Lääkeyritys etsii voittoa niin kuin muutkin liikeyritykset. Lääkeyritysten toimikenttä on kuitenkin erityinen, ne toimivat terveyden, sairauden ja kuoleman alueella ja ovat siksi hallitusten erityisessä suojeluksessa. Hallitukset tukevat niiden taloudellista toimintaa verovaroin ja valvovat niiden etuja tiukasti. Hallitusten harjoittama, lain vaatima lääkeyritysten kontrolli on lempeää ja hataraa, ystävä kontrolloi ystävää. USA:ssa samat ihmiset istuvat vuoroin valvovan elimen FDA:n johdossa, vuoroin suurten lääkeyritysten johdossa. USA:n hallituksella on myös mm. Gardasilia koskevia patentteja, joten se saa tuloja rokotteiden myynnistä. Siksi näin suurisuuntainen, kyynisesti valtioilta verovaroja keräävä hanke kuin HPV-rokotukset on mahdollinen. Siksi myös näin suurisuuntainen, kokonaisten ikäluokkien terveyden vaarantava hanke voi toimia viranomaisten tuella, vuodesta toiseen.

Siksi myös pieni Suomi, jonka taloutta Sipiä-Soini-Stubb-hallitus koettaa saada tolpilleen 4 miljardin säästöohjelmalla, suostuu maksamaan (vuosittain?) yli 50 miljoonaa euroa tuotteesta, joka on tarpeeton, jonka tehoa ei ole vieläkään tieteellisesti todistettu ja joka on terveydelle erittäin haitallinen. 4 miljardia on suurelle lääkeyritykselle pikkusumma, hyväksyttävä myynninedistämiskustannus. Suomelle se on iso raha ja niin on 50 miljoonaakin. Ei sitä saisi panna järjettömyyksiin.

HPV-rokotteet ovat kansainvälinen skandaali

Muutamat maat ovat jo ottaneet etäisyyttä HPV-rokotuksiin.

Tri Lucija Tomljenovic (University of British Columbia, lääketieteellinen osasto) ja autoimmuunisairauksien erikoistuntija prof. Yehuda Shoenfeld ryhmineen (Sheba Hospital, tutkimuskeskus, Israel) ovat tutkineet, miten HPV-rokote kohottaa riskiä saada aivojen autoimmuunihäiriöitä, kuten MS-tautia. Kun Japanin Lääkevalvontavirasto tutustui tutkimukseen 2013 ja vertasi sen tuloksia oman maansa tilastoihin, Japanin hallitus ja terveysviranomaiset päättivät 2014 lakata suosittelemasta HPV-rokotuksia.

Itävalta punnitsi HPV-rokotteen terveysriskit ja kieltäytyi hyväksymästä sitä rokotusohjelmaansa, ottaen huomioon että kohdunkaulansyövän esiasteen toteamiseen on jo olemassa luotettava ja halpa papa-testi.

Ranskassa on nostettu useita oikeusjuttuja Gardasilin valmistajaa Sanofita vastaan rokotevaurioista, joita ovat lupus, Guillain-Barré, ADEM (disseminated encephalomyelitis, aivoihin ja selkäytimeen kohdistuva tulehdus, harvinainen sairaus, jonka esiintyvyys on lisääntynyt 8,1 % vuosittain HPV-rokotteiden käyttöönoton jälkeen), idiopaattinen hypersomnia ja MS-tauti.

Espanjassa on nostettu oikeusjuttu Gardasilin valmistajaa Merck-Sanofi Pasteuria, Espanjan terveysviranomaisia ja La Riojan paikallisia terveysviranomaisia vastaan Gardasilin aiheuttamista vaurioista (2014).

Espanjassa Merckiä syytetään myös siitä, ettei se käyttänyt rokotteen kliinisten kokeiden aikana inerttiä lumeainetta, vaan manipuloi siten tutkimusdataa, minkä jälkeen se markkinoi rokotetta valheellisin perustein. Kansallisia ja paikallisia terveysviranomaisia syytetään siitä, etteivät ne tarkistaneet Merckin antamien turvallisuustietojen todenperäisyyttä eivätkä jakaneet suurelle yleisölle tietoa jo olemassa olevasta turvallisesta ja tehokkaasta tavasta kontrolloida kohdunkaulasyöpää. Terveysviranomaisia syytetään myös, että ne tiesivät hyvin Gardasilin haitallisista vaikutuksista ja suosittelivat silti rokotteen ottamista. Tämä osoitti täydellistä piittaamattomuutta nuorten tyttöjen terveydestä ja hyvinvoinnista, rikossyytteessä sanotaan. Kun rokotevaurioita sitten ilmeni, sairastuneet saivat osakseen halveksuntaa terveysviranomaisten taholta ja heidät jätettiin oman onnensa nojaan.

Intiassa on nostettu oikeusjuttu GlaxoSmithKlinea, MSD Pharmaceuticalsia ja Intian ylintä lääkevirastoa, lääketieteellisen tutkimuksen neuvostoa (ICMR), kahta osavaltiota ja kansalaisjärjestö PATH Internationalea vastaan. Kanteen mukaan Gardasilia ja Cervarixia on käytetty laittomasti kahdessa osavaltiossa 24.000:n 10-14-vuotiaan tytön rokottamiseen, ilman että rokotteiden turvallisuudesta oli annettu tietoa. Projektit keskeytettiin vasta useiden kuolemantapausten jälkeen. Tytöillä esiintyi myös vakavia allergisia reaktioita, kouristuksia, halvauksia, liikehermoston sairauksia, veritulppia, sydänsairauksia jne. Projektipapereissa kuolemat luokiteltiin itsemurhiksi, jotka tapahtuivat muista syistä, ja muita sairastumisia salattiin tai vähäteltiin. Projektin taustalla vaikuttivat WHO, PATH ja Bill & Melinda Gates-säätiö.

Maaliskuussa 2015 Etelä-Amerikan Kolumbiassa sadat HPV-rokotusten uhrien vanhemmat järjestivät mielenosoituksia neljässä eri kaupungissa. Mielenosoitusten välitön syy oli maan kansallisen terveysinstituutin raportti, jonka mukaan HPV-rokotusten aiheuttamat sairastumiset eivät olleet missään yhteydessä rokotuksiin vaan kuuluivat suureen massahysterian aaltoon. Mielenosoittajat vaativat maan terveysviranomaisia tutkimaan tyttöjen sairastumisen todelliset syyt, järjestämään pätevää hoitoa tähän mennessä sairastuneelle 800 tytölle ja lopettamaan Columbian HPV-rokotukset, kunnes turvallisuuskysymykset on selvitetty.

Amerikassa rokotteiden valmistajia vastaan ei voi nostaa syytettä, kuten ei Englannissakaan. 1980-luvulla USA:ssa oli niin paljon oikeudenkäyntejä vahingonkorvausvaatimuksineen rokotteiden aiheuttamista sairauksista ja kuolemista, että lääketeollisuus kiristi kongressia uhkaamalla lopettaa rokotteiden valmistuksen (todella vapaassa markkinataloudessa niin tietysti olisi pitänytkin tapahtua), ellei sille anneta lainsuojaa kaikkia mahdollisia lakisyytöksiä vastaan. Kongressi antoi lääketeollisuudelle legaalin immuniteetin kaikkien rokotteiden aiheuttamien vaurioiden varalta, minkä korkein oikeus vahvisti vuonna 2011. Rokotteista sairastuneet voivat hakea korvausta erillisestä laitoksesta (VAERS), joka pitkällisen oikeudenkäynnin jälkeen joskus myöntää korvauksen verovaroista. Ainutlaatuinen järjestelmä, jossa syyllistä ei koskaan todeta syylliseksi.

Suomessakin terveydenhoitokulttuuri on sairastunut

THL:n johtajan Juhani Eskolan tieteellinen ura on keskittynyt rokotteisiin. Laitoksessa on muitakin rokotusasiantuntijoita. He tuntevat taatusti HPV-rokotteiden epäselvän ja ilmeisen epärehellisen alkuhistorian, niiden toteennäyttämättömän hyödyn ja maailmanlaajuisesti todetut haittavaikutukset. Narkolepsiatapaukset olivat ilmeisesti terveysviranomaisillekin järkytys, ainakin sen kuvan olen saanut. Onko meillä varaa odottaa uusia järkytyksiä?

Suomessakaan terveydenhuoltohenkilökunta ei yleensä kuuntele vanhempia, jotka valittavat rokotusten haittavaikutuksista. Potilaskokemusten mukaan oireiden vähättely on yleistä. Jos oire on vakava, sanotaan ettei asiasta saa kysellä eikä annettua rokotetta saa kyseenalaistaa. Jos vanhemmat vaativat lapsen kuoltua selvityksen rokotteen turvallisuudesta, heitä saatetaan uhkailla oikeustoimilla tai perheen muiden lasten siirtämisellä sijoitusperheisiin. Tämä kertoo terveydenhoitokulttuurin sairastumisesta.

EU:n perusoikeuksien julistus ja Suomen laki potilaan oikeuksista takaavat kansalaisille oikeuden terveyteen ja asialliseen terveydenhoitoon. Yksi potilaan oikeuksista on tietoon perustuva suostumus, eli potilaalla on oikeus kaikki lääkkeeseen tai toimenpiteeseen liittyvät tiedot kuultuaan päättää ilman painostusta ja uhkailua, suostuuko hän ottamaan vastaan lääkkeen tai toimenpiteen. Tätä oikeutta ei rokotusten yhteydessä syystä tai toisesta kunnioiteta lainkaan. Sen kunnioittamista myös vaaditaan terveysviranomaisilta Euroopassa ja Intiassa käynnistetyissä oikeusjutuissa.

Jopa rokotepakkausten sisällä olevissa rokoteselosteissa kerrotaan rokotteen haittavaikutuksista, myös kuoleman mahdollisuudesta. Edes näitä tietoja ei yleensä kerrota tai näytetä rokotettaville.

HPV-rokotteet ovat osoittautuneet poikkeuksellisen myrkyllisiksi. Ne ovat lisäksi kalliita, tarpeettomia ja hyödyttömiä. Suomenkin on keskeytettävä HPV-rokotusohjelmansa, mieluummin heti.

Elina Hytönen, 23.7.2015

Lähdetiedot
1.http://vaccinimpact.com/2015/european-parliament-addresses-the Gardasil Scandal in Europe
2.http://www.wddty.com/doctors-call-for-halt-to-unsafe-hpv-vaccine-programme
3.http://healthimpactnews.com/2014/mercks-former-doctor-predicts-that-gardasil-will-become-the-greatest-medical-scandal-of-all-time/
4.http://healthimpactnews.com/2014/treating-gardasil-injuries/
5.https://www.change.org/p/European-parliament-european-commission (petition, european forum for vaccine vigilance)
6.http://healthimpactnews.com/2014/why-is-the-cdc-ignoring-explosion-of-recorded-hpv-vaccine-injuries
7.http://healthimpactnews.com/2014/japan-international-medical-researchers-issue-warning-about-hpv-vaccine-side-effects
8.http://www.thelibertybeacon.com/2014/01/09/gardasil-continues-to-devastate-lives-around-the-world
9.http://healthimpactnews.com/2013/sanofi-sued-in-france-over-gardasil-vaccine
10.http://healthimpactnews.com/2014/10-more-young-women-file-criminal-complaints-due-to-injuries-from-gardasil-vaccine-in-france
11.http://www.feelguide.com/2013/07/16/lead-develooper-of-hpv-vaccines-comes-clean-warns-parents&young-girls-it-is-all-a-giant-deadly-scam
12.http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/05/05/hpv-vaccine-can-make-you-susceptible-to-more-serious-strains-of-hpv
13.http://healthimpactnews.com/2013/if-hpv-vaccines-were-consumer-goods-would-they-still-be-on-the-market
14.http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/10/21/hpv-vaccine-linked-tonervous-system-disorder-and-autoimmunity
15.http://truthaboutgardasil.org/what-is-cervarix/injuries-in-the-uk/
16.http://www.naturalnews.com/049256_Gardasil_HPV_vaccine:_Spain_joins_growing-list-of-countries-to-file-criminal-complaints
17.http://healthimpactnews.com/2015/parents-of-hpv-vaccine-victims-protest-in-the-streets-of-colombia
18.http://www.naturalnews.com/048571_mandatory_vaccines_code_…
19.http://healthimpactnews.com/2014/Gardasil-toxic-contaminant-confirmed-by-independent-lab-in-france
20.https://www.facebook.com/Rokotusinfo/posts/10151843818329639
21.Deadly Medicines and Organised Crime, How big pharma has corrupted healthcare, Peter C. Götzsche, Radcliffe Publishing, London New York, 2013.
22. Making Trouble, Bryan Hubbard, WDDTY-lehti, July 2015.

33 kommenttia

 1. Herrassa ainoastaan ihminen tulee vapaaksi ja onnelliseksi sanoo:

  Jumalankieltäjät ovat sulkeneet itsenä typeryyden kehään. Vain Jumala, Herra Jeesus Kristus, on taho joka on kaiken luodun ja ihmiskunnan ja ihmisten yläpuolella, niin että ihminen voi Hänen avullaan vapautua siitä harhasta, että ihmisissä olisi välttämättä hyvyyttä. Ei ihmisissä ole hyvyyttä, vaan Jumalassa. Siis jos sanot esimerkiksi terveydenhoitohenkilökuntaan kuuluvalle, että rokotteet ovat huijaus, ei tällainen tieto mene kyseisen ihmisen pollaan, jos hänellä ei ole käsitystä Jumalasta. Niin sanottu kognitiivinen dissonassi on juuri sitä, että ihminen on huomannut että hänelle valehdellaan, mutta ei vielä ole ymmärtänyt sitä tosiasiaa, että totuus ja totuuden rakkaus tulevat Herrasta. Siis jumalankieltäjä, joka on aina palvonut joko vanhempiaan tai opettajiaan jumalina ja tiedon lähteinä, joutuu myöntämään että hänen epäjumalansa ovat valehtelijoita, hänellä ei ikään kuin ole paikkaa minne mennä. Hän on hämmennyksen tilassa, koska ei ole vielä ymmärtänyt, että totuus ja totuuden rakkaus ovat Jumalasta. Todellinen onni on Jumalassa ja kaikki se mikä väittää, että Jumalan läheisyyteen pyrkiminen olisi jotenkin vaarallista tai huonoa tai väärin tulee helveteistä. Ihmisen ainoa ja todellinen sisäinen onni on olla Herran lähellä. Jumalan Sanassa Herra tekee selväksi, miten ihminen voi irrottautua epäjumalien palvonnasta (mm. auktoriteetit ja omaisuus ja muu turhuus) ja päästä henkiseen taivaaseen Herraa lähelle täydelliseen turvaan.

  Plusääni(11)Miinusääni(12)
 2. Tilanne ei voi jatkua näin. Rokotteiden historia on täynnä skandaaleja, tarkoituksellisia viruskontaminaatioita, hidasta massamurhaamista ja lasten tahallisia pahoinpitelyjä vammauttavien rokotusten muodossa.

  Poliorokotteeseen lisättiin SV40-virus apinasta. Sen on todettu aiheuttavan syöpää. Sattumasta ei suinkaan ollut kysymys, kun vuosien 1955 ja 1963 välillä 90% amerikkalaisista lapsista sai syöpäpoliorokotteen. Nyt näemme vaikutukset syöpätilastoissa. Vaikka virallinen taho kiistää SV40- viruksen ja syövän yhteyden, NIH on patentoinut rokotteen SV40-viruksen aiheuttamia syöpiä vastaan.

  Jossain kulkee raja ja se on nyt tullut vastaan.

  Plusääni(20)Miinusääni(5)
 3. Laboratoriovalmiste sikainfluenssavirus on myös patentoitu. Terroristit odottivat kärsivällisesti, kunnes patentti tuli voimaan, minkä jälkeen muutaman kuukauden päästä alkoivat ilmestyä uutiset ”pandemiasta”. Suomalaisetkin ”asiantuntijat” suosittelivat rokotetta, mikä oli suunniteltu aiheuttamaan elinikäinen invaliditeetti. Tällaiset asiantuntijat ovat roskaväkeä ja suoraan sanottuna ansaitsevat kuolla. Jos äly ja tiedot eivät riitä hoitamaan virkaa, niin silloin pitää ymmärtää irtisanoutua, ettei muiden tarvitse hoitaa asiaa. Silloin jälki on huomattavasti rumempaa.

  Plusääni(16)Miinusääni(4)
 4. ”Huhtikuussa 2015 HPV-rokotteiden vammauttamien tyttöjen vanhemmat protestoivat Kolumbiassa kaduilla rokotuksia vastaan.”

  Ottamatta kantaa siihen, onko Kolumbiassa oikeasti vammautunut tyttöjä, herää kysymys, että jos tämä johtuisi rokotteesta, niin miksi ilmiöstä ei ole raportteja mistään muualta? Rokote on käytössä yli sadassa maassa. Jos Kolumbian tyttöjen ”mystiset neurologiset oireet” aiheutuvat rokotteesta, miksei rokote aiheuta näitä missään muualla?

  ”…ainakin 15:tä pidetään syöpää aiheuttavina, mutta vain jos HPV-infektio jatkuu pitkään eikä irtosolukoetta eli papa-testiä tehdä mahdollisten syövän esiasteiden hoitamiseksi”

  Juomaveteen sekoitetut raskasmetallit aiheuttavat neuropatioita, mutta ainoastaan, jos niille alitstuu pitkään eikä niitä kelatoida ulos elimistöstä. Kirjoittajan mielestä HPV:een sairastuminen on ok, koska syövän ja sen esiasteet voi useimmiten leikata pois. Onko sitten raskasmetallien syöminen ok, kun niitäkin voi myrkytystilanteessa poistaa elimistöstä?

  ”Kysymyksiä herättää myös, että rokotteiden kykyä ehkäistä kohdunkaulansyöpää ei ole todistettu. Rokotteet tehoavat jonkin verran yllämainittuihin virustyyppeihin, mutta ei ole ainuttakaan tutkimusta, joka osoittaisi rokotteiden ehkäisevän syöpää.”

  Kysymyksiä herättää myös, että laskuvarjojen kykyä ehkäistä hyppääjän kuolemia ei ole todistettu. Laskuvajo kyllä hidastaa jonkin verran putoamisnopeutta, mutta ei ole ainuttakaan tutkimusta, joka osoittaisi niiden ehkäisevän kuolemia. (Tämä on muuten fakta.)

  ”…naisilla, jotka ovat saaneet HPV tyyppi 16 tai 18 -tartunnan ennen rokotteen ottamista, riski saada syövän esiaste tai itse syöpä nousee 44,6 %!”

  Voi pyhä yksinkertaisuus, tietenkin rokotus suojaa tartunnalta vain, jos se otetaan ennen tartuntaa. Luvuista en mene takuuseen, sillä lauseen lähdeviittauksena on vain yksi konferenssiposteri, vanhentunut nettiviite sekä tämä:

  ”Am J Obstet Gynecol 2012;206:46”

  Vaihteeksi siteerattu päin persettä. Laskettu sen varaan, että huuhaamedian lukijat eivät kuitenkaan osaa tarkistaa lähteitä, vaan uskovat sokeasti kaiken, mitä heille syötetään, kunhan se sopii heidän uskomuksiinsa. Mutta olkaatte huoleti, Rude-setä näyttää:

  http://dx.doi.org/10.1016/j.ajog.2011.07.024

  Tutkimus ei puhu mitään rokotuksista, vaan ylipäätään papa-kokeista. Tutkimuksen johtopäätös on, että patologinen papa-löydös on yleensä sitä vakavampi, mitä nuoremmalla se todetaan. Tämä on hyvä pitää mielessä, sillä muutamaa kappaletta alempana on lihavoituna tämä:

  ”…tauti saadaan yleensä vaihdevuosien jälkeen, mutta rokotus, joka antaa ehkä neljän vuoden suojan, tapahtuu ennen murrosikää…”

  Kuten aikaisemmin väärin siteeratussa tutkmuksessa käy ilmi, mitä nuorempana taudin saa, sitä vakavampi se yleensä on.

  ”Tutkijat syyttävät alumiinia”

  Selvittäkääpä huviksenne, mistä kaikesta ihminen saa alumiinia ja millaisia annoksia.

  ”Suomalaisetkin ”asiantuntijat” suosittelivat rokotetta, mikä oli suunniteltu aiheuttamaan elinikäinen invaliditeetti.” (Huittinen 20.10.2015 at 0.26)

  Jos sikainfluenssarokote oli suunniteltu aiheuttamaan elinikäinen invaliditeetti, niin aika surkeasti täytti tarkoituksensa, kun valtaosa rokotetuista ei minkäänlaista invaliditeettia saanut (pahimmassa tapauksessa säästyivät vielä influenssalta tuona vuonna, jolloin ei tullut edes sairauspoissaolosta johtuvaa tulonmenetystä).

  Plusääni(18)Miinusääni(23)
  1. Rude setäliini;
   Entäpä kuinka monella on ”mystisiä” tauteja jotka saattavat (huom. Saattavat) tulla rokotteista, mutta ei osaa yhdistää niitä rokotteisiin, varsinkaan kun meidät pienestä pitäen opetetaan ”valkotakki tietää kaiken” uskoon.

   Entä montako kertaa Rude-setä on kysynyt rokotetta ottaessaan että mitä se sisältää? Ja vaikka kysyisit, tietäisikö lääkäri ja/tai sairaanhoitaja?

   Miksi sikainfluenssa rokotusten jälkeen vasta ilmoitettiin että sikainfluenssa on itseasiassa lievempi kuin normaali kausi-influenssa?

   Miksi monet sairastui sikainfluenssaan rokotteen ottamisen jälkeenkin?
   Miksi monet jotka ei ottanut sikainfluenssarokotetta (kuten minä), ei sairastunut siihen tai se oli tai koettiin vain normaali flunssana?

   Miete: länsimainenkin lääketiede todistaa esim. Inkiväärin, valkosipulin, mustikan, kasvisten jne. Terveellisyyden. Silti kaikki terveellinen maksaa maltaita, ja suoraan sanottuna paskaa saa halvalla.
   Silti kela ei korvaa muuta kuin synteettisiä, lääketehtaan lääkkeitä. Jokaisesta pilleristä menee hinta täysin lääkeyhtiölle vaikka se asiakkaalle maksaisi vain sadasosan. Toki maksumieheksi joutuu silti verojen kautta.

   Kysymys arvon Rude; miksei hallituksen ja virastojen tahot ennemmin kannusta niin rahallisesti kuin saatavuudeltakin kehon luontaisen immuniteetin ja vastustuskyvyn parantamiseen, lääkemarinoinnin sijaan?

   Etkö todella havaitse mitään mätää tässä nykysysteemissä?

   P.s. Laskuvarjohyppy ei ainakaan vielä tietääkseni kuulu nuorten tyttöjen terveydenhuolto-ohjelmaan. Rokotteet kuuluu.

   Plusääni(17)Miinusääni(7)
 5. ”Entä montako kertaa Rude-setä on kysynyt rokotetta ottaessaan että mitä se sisältää? Ja vaikka kysyisit, tietäisikö lääkäri ja/tai sairaanhoitaja?”

  Rokotteen valmisteyhteenvedostahan tuo tieto selviää. Esimerkiksi Gardasilissä on HPV-tyypit 6, 11, 16 ja 18, amorfinen alumiinihydroksifosfaattisulfaatti, hiivan proteiini, suola, L-histidiini, polysorbaatti 80, natriumboraatti, vesi. Valmisteyhteenveto löytyy mm. valmistajan kotisivuilta:

  https://www.merck.com/product/usa/pi_circulars/g/gardasil/gardasil_ppi.pdf

  ”Miksi sikainfluenssa rokotusten jälkeen vasta ilmoitettiin että sikainfluenssa on itseasiassa lievempi kuin normaali kausi-influenssa?”

  Koska kukaan ei tiennyt sitä ennen kuin pandemia iski. Vähäisen kuolleisuuden syitä miettiessä kannattaa myös muistaa, että normaaliin kausi-influenssavuoteen verrattuna merkittävästi suurempi osa väestöstä oli rokotettu.

  ”Miksi monet sairastui sikainfluenssaan rokotteen ottamisen jälkeenkin? Miksi monet jotka ei ottanut sikainfluenssarokotetta (kuten minä), ei sairastunut siihen tai se oli tai koettiin vain normaali flunssana?”

  Koska rokotteet eivät tarjoa 100 % suojaa, kuten kukaan ei väitäkään.

  ”Miete: länsimainenkin lääketiede todistaa esim. Inkiväärin, valkosipulin, mustikan, kasvisten jne. Terveellisyyden … Silti kela ei korvaa muuta kuin synteettisiä, lääketehtaan lääkkeitä.”

  Koska (ensinnäkin) ei tunneta sairauksia, jotka paranisivat inkiväärillä, valkosipulilla tai mustikalla. Sen sijaan synteettisillä lääkkeillä paranevia tauteja tunnetaan. Esimerkiksi keuhkokuume on keuhkojen bakteeri-infektio, joka paranee antibiooteilla. Jos keksit jonkun taudin, joka paranee mustikalla, niin järjestä ihmeessä kliininen tutkimus, jolla todistat sen.

  Mainittakoon, että ruokien käyttäminen sairauden hoidossa on ajatus, jota tutkitaan koko ajan. Jotain positiivisiakin tuloksia on saatu, mutta vaikutus on yleensä varsin pieni. Jos sinusta H1N1-rokotteen tarjoama 56 %:n suoja H1N1:a vastaan on riittämätön, niin kuinka hyödyllisinä pidät mustaviinimarjoja, joiden hyöty lapsen atopian ehkäisyssä on noin 10 %:n luokkaa?

  Seuraava kysymys on, että mitä haluaisit ruokien statukselle tehtävän? Pitäisikö lääkärien määrätä niitä reseptillä? Miksi? Niitähän saa ruokakaupasta ilman reseptiä. Lääkkeet sen sijaan ovat potentiaalisesti vaarallisia, joten niitä käytettäessä on hyvä keskustella ammattilaisen (lääkärin) kanssa hyöty-riskiarvion tekemiseksi. Lääkärin työnä on tehdä tätä riskiarviota, ja siksi lääkärit määrääät lääkkeitä.

  Ja viimeiseksi: jos potilaan sairaus sitä vaatii, tietynlaisesta ruokavaliosta saa kela-korvauksen.

  ”…miksei hallituksen ja virastojen tahot ennemmin kannusta niin rahallisesti kuin saatavuudeltakin kehon luontaisen immuniteetin ja vastustuskyvyn parantamiseen…”

  Koska kehon luontaista immuniteettia ja vastustuskykyä ei osata parantaa yli perustason.

  ”Etkö todella havaitse mitään mätää tässä nykysysteemissä?”

  Havaitsen, mutta se ei ole syy hävittää lasta pesuveden mukana ja korvata nykyisen epätäydellisen systeemin toimivaa osaa toimimattomalla huuhaalla.

  Plusääni(13)Miinusääni(12)
 6. Hyvä Rude! Vihdoinkin joku joka oikeasti keskustelee, eikä heti aloita nimittelyä ja vittuilua! Hienoa!

  Eli; ”Rokotteen valmisteyhteenvedostahan tuo tieto selviää. Esimerkiksi Gardasilissä on HPV-tyypit 6, 11, 16 ja 18, amorfinen alumiinihydroksifosfaattisulfaatti, hiivan proteiini, suola, L-histidiini, polysorbaatti 80, natriumboraatti, vesi.”

  Potilaan pitää tietää mitä hänelle annetaan, hänelle pitää se selittää niin että hän ymmärtää. Siihen potilaan suostuminen perustuu. Mitä on amorfinen alumiinihydroksifosfaattisulfaatti? Mitä se sanoo potilaalle? Mitä se sanoo sinulle? Alumiini on yksi vaarallisimmista aineista mitä ihminen voi saada. Miksi tätä käytetään rokotteessa eikä sitä korvata millään?

  HPV-rokotteesta: ”Myös monet muut tekijät vaikuttavat kohdunkaulan syövän puhkeamiseen. Muita tekijöitä ovat esimerkiksi yhdyntöjen varhainen alkamisikä, yhdyntäpartnereiden runsaus, sekä se, että partnereillakin on ollut lukuisia partnereita. Myös synnytysten suuri määrä, tupakointi, ylipaino, immuunipuolustusta heikentävä lääkitys tai HIV-infektio ja muut gynekologiset infektiot, kuten klamydia, lisäävät syöpäriskiä. Lisäksi mahdollisesti ehkäisypillereisen pitkäaikainen käyttö saattaa altistaa kohdunkaulan syövälle.” Lähde: syöpäjärjestö

  ”Koska kukaan ei tiennyt sitä ennen kuin pandemia iski. Vähäisen kuolleisuuden syitä miettiessä kannattaa myös muistaa, että normaaliin kausi-influenssavuoteen verrattuna merkittävästi suurempi osa väestöstä oli rokotettu.”

  Mutta silti rokotettiin vaikka siitä ei tiedetty kaikkea? Polio tunnettiin ennen rokotteen kehittämistä, tässä toisinpäin? Valtaosa oli rokotettu THL:n rokotepelottelukampanjan vuoksi, turhaan? Tuolla perusteella ei ole mielestäni oikeutta aloittaa kansallista rokotekampanjaa. Pelottelua taudista, jota ei edes kunnolla tunneta (tai ei kerrota, miten vain). Huomautus, THL:n johtaja on myös rokotepomo, oma lehmä ojassa.

  ”Koska rokotteet eivät tarjoa 100 % suojaa, kuten kukaan ei väitäkään.”

  Tiedän ettei kukaan niin väitäkään, mutta aina pitää punnita rokotteen hyöty ja haitat. Edellämainitut muutkin syövänlähteet kohdunkaulansyöpään pitäisi huomioida enemmän! Eikö ennemmin pitäisi panostaa seksuaalivalistukseen, ehkäisyyn ja pitkäaikaissairauksien hoitoon?

  ”Koska (ensinnäkin) ei tunneta sairauksia, jotka paranisivat inkiväärillä, valkosipulilla tai mustikalla. Sen sijaan synteettisillä lääkkeillä paranevia tauteja tunnetaan. Esimerkiksi keuhkokuume on keuhkojen bakteeri-infektio, joka paranee antibiooteilla. Jos keksit jonkun taudin, joka paranee mustikalla, niin järjestä ihmeessä kliininen tutkimus, jolla todistat sen.”

  Koska (ensinnäkin) tunnetaan lukemattomia sairauksia joihin inkivääri, valkosipuli ja vaikka mustikkakin auttaa ja jopa parantaa. Kyse ei olekaan yhdestä pilleristä. Diabeetikoille inkivääri,kurkuma,valkosipuli esim. laskee verensokeritasoja ja ehkäisee sekä hillitsee solujen hapetusstressiä. Keuhkokuume on vakava, antibiootti on siihen hyvä. Hyviä tutkimuksia on muistakin keinoista: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20149584
  http://www.webmd.com/colorectal-cancer/news/20111011/ginger-may-have-cancer-fighting-qualities?src=RSS_PUBLIC

  Ihan oikea lääkäri tekeekin hyöty-riskiarviot. Valitettavasti aivopesu alkaa jo lääkiksen ekalla, ja aika kontrolloitua on lääkärien neuvot. Valvira on aina selän takana. Ne ketkä uskaltaa ”tulla ulos kaapista”, mustamaalataan välittömästi! En halua mitään lääkemääräystä ruoalle, koska olet viimeksi käynyt kaupassa? Siellä on ”nopeita ja helppoja” tuotteita mielinmäärin, nimenomaan elintarvikkeita, ei ruokaa. Omaiseni laihdutti 20kg vuodessa, ja pääsi eroon lääkkeistä nimenomaan ruokavaliolla, ilman liikuntaa ja ilman ”9 palaa ruisleipää päivässä” neuvoja. Siksi kehotankin jokaista kokeilemaan itselle sopivinta ruokavaliota. En sano että lääketiede on kokonaan paha tai mätä. Traumahoito (esim. Leikkaukset) toimii hyvin ja on erittäin ammattitaitoista. Pitkäaikaissairauksien, syöpien ja psykiatrian hoidot suomessa on pelkkä vitsi! Mutta se siitä.

  Rokotteista;
  http://www.vaccinationcouncil.org/2013/10/15/the-flu-vaccine-something-to-sneeze-at-by-roman-bystrianyk/

  Äläkä käytä sanaa huuhaa, se vie heti pohjan väitteiltäsi. Ihmiskehon voima parantaa itsensä ei ole huuhaata. Ja sitäpaitsi. Jos japani on kieltänyt rokotteen käytön ohjelmassaan, kannattaisiko sellaista valtiota, jolla on keski-arvo iässä maailman suurimpia kuunnella?

  ”Koska kehon luontaista immuniteettia ja vastustuskykyä ei osata parantaa yli perustason.”

  Kuinka monella se nykyään on edes lähellä perustasoa?

  Enkä sano että minä olen oikeassa ja sinä väärässä. Ei kukaan ole väärässä. Yhteistyöllä tästä pitää selvitä kaikkien ja löytää se paras ja toimivin keino! HPV rokote ei (ainakaan näillä ”tiedoilla ja faktoilla”) kuulu niihin.

  Plusääni(14)Miinusääni(2)
 7. ”Mitä on amorfinen alumiinihydroksifosfaattisulfaatti? Mitä se sanoo potilaalle? Mitä se sanoo sinulle? Alumiini on yksi vaarallisimmista aineista mitä ihminen voi saada. Miksi tätä käytetään rokotteessa eikä sitä korvata millään?”

  Alumiinihydroksifosfaattisulfaatti on suola, joka koostuu kolmesta ionista: alumiinihydroksidista, fosfaatista ja sulfaatista. Koska alumiini on alumiinihydroksifosfaattisulfaatissa alumiinihydroksidina, se ei ole merkittävän toksinen eikä kerry elimistöön. Alumiinihydroksidi on turvallinen myös huomattavasti rokotetta korkeammissa pitoisuuksissa, joissa sitä käytetään esimerkiksi mahahapon neutralointiin.

  ”Mutta silti rokotettiin vaikka siitä ei tiedetty kaikkea? Polio tunnettiin ennen rokotteen kehittämistä, tässä toisinpäin? ”

  Influenssa on RNA-virus, joka voi tartuttaa useita eri lajeja (tunnetaan ainakin ihmisillä, sioilla ja linnuilla) ja leviää hengitysteitse. Toisin sanoen sen evoluutio on nopeaa ja uusi mutaatio pystyy leviämään maapallon ympäri alle vuodessa. Uusia mutaatioita ei ehditä tutkimaan niin nopeasti, että niistä saataisiin täysi varmuus. Edelliseen H1N1-tyypin virukseen (”Espanjantauti”) kuoli maailmanlaajuisesti noin 30 000 000 ihmistä (suurempiakin arvioita on, mutta varmasti myös 1. maailmansota vaikutti, joten laitoin tähän pienimmän virallisen arvion), joten kun uusi H1N1-kanta (”sikainfluenssa”) lähti leviämään ei ollut parempaa tietoa kuin se, että pahimmassa tapauksessa tämä tämä virus on hyvin tappava.

  Polio on myös RNA-virus, mutta se leviää ulosteen mukana, jolloin sen leviämisnopeus on selvästi influenssaa hitaampi, minkä vuoksi se ei ehdi kehittämään uutta maailmanlaajuisesti leviävää mutaatiota vuosittain.

  ”Valtaosa oli rokotettu THL:n rokotepelottelukampanjan vuoksi, turhaan?”

  THL ei kylläkään ole järjestänyt rokotepelottelukampanjaa, ja tämä ns. sikainfluenssakohu on pääasisassa keltaisen lehdistön aiheuttamaa.

  Tästä huolimatta kysymys on ihan oikeasti keskustelun arvoinen. THL:n loppuarvion mukaan Pandemrix-rokotusohjelma ehkäisi 80 000 influenssatartuntaa ja 50 influenssakuolemaa, mutta laukaisi 150 narkolepsiaa. 80 000 influenssatartuntaa työikäisessä väestössä tarkoitta noin 400 000 päivää sairauspoissaoloa. Sen sijaan 50 kuolemalle ja 150 narkolepsialle on vaikea laittaa hintalappua. Kumpi painaa enemmän, 150 keskimäärin nuorta narkolepsiaan sairastunutta vai 50 keskimäärin joko alle 1 tai yli 65 vuotiasta kuollutta? Minä en tiedä vastausta.

  ”Huomautus, THL:n johtaja on myös rokotepomo, oma lehmä ojassa.”

  Mitä tarkalleen ottaen tarkoitat termillä ”rokotepomo”?

  ”…aina pitää punnita rokotteen hyöty ja haitat.”

  So här:

  http://www.informationisbeautiful.net/2011/is-the-hpv-vaccine-safe-v-2-0/

  ”Edellämainitut muutkin syövänlähteet kohdunkaulansyöpään pitäisi huomioida enemmän! Eikö ennemmin pitäisi panostaa seksuaalivalistukseen, ehkäisyyn ja pitkäaikaissairauksien hoitoon?”

  Seksuaalivalistukseen? Henkilökohtaisesti en koskaan lakkaa ihmettelemästä sitä, että vastaanotolleni tulee ihmisiä, jotka toivovat jälkiehkäisyä tai sukupuolitautitestejä, sillä kaikkihan me olemme seksuaalivalistuksesta oppineet, että irtoseksi ilman kondomia on vastuutonta. News flash: Ihmiset harrastavat irtoseksiä ilman kondomia valistuksesta huolimatta!

  ”…Diabeetikoille inkivääri,kurkuma,valkosipuli esim. laskee verensokeritasoja ja ehkäisee sekä hillitsee solujen hapetusstressiä”

  Ja minulla on painoindeksi kohdillan sekä todella hyvät sokeri- ja kolesterolitasot, koska syön pääasiassa kala- ja kasvisruokaa ja liikun 6 kertaa viikossa, mitä myös potilailleni muiden lääkärien tavoin suosittelen.

  ”Keuhkokuume on vakava, antibiootti on siihen hyvä. Hyviä tutkimuksia on muistakin keinoista.”

  Laitoit perään linkin tutkimukseen, joka kertoo tehohoitoon joutuneiden RDS-potilaiden (eli akuutista keuhkovauriosta kärsivien potilaiden) keuhkokuumeen riskin vähentämisestä. Se on eri asia kuin akuutin keuhkokuumeen hoito. On totta, että tietyt ruoat laskevat tiettyjen sairauksien riskiä, mutta tämä täytyy asettaa kontekstiin. Hyvä ravistemus on terveyden perusta, mutta jos akuutti bakteeri-infektio puhkeaa, potilas tarvitsee antibitoottia. Ennen antibioottien keksimistä bakteeri-infektiot, kuten keuhkokuume, johtivat monesti kuolemaan.

  Laitoit lisäksi linkin juttuun inkiväärin mahdollisesta tehosta suolistosyöpää vastaan. Tässä esimerkki potilaasta, joka yritti turvautua vaihtoehtohoitoihin kyseisen taudin kanssa (tiedän, kyseessä on vain anekdootti, mutta varsin kuvaava vaihtoehtohoitojen valtavirrasta):

  http://www.iltalehti.fi/viihde/2015072320075705_vi.shtml

  Bonuksena linkkaan esimerkin tutkimuksesta, jonka mukaan olut voi suojata ylähengitystieinfektioilta:

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21659904

  Ongelma ruokien kanssa on aikaisemmin mainitsemani: Jos on jostain muusta kuin huonoista ravitsemustottumuksista tai ravinnon imeytymishäiriöstä sairaus, on ruokavalion vaikutus sairastavuuteen hyvin pieni.

  ”Valitettavasti aivopesu alkaa jo lääkiksen ekalla, ja aika kontrolloitua on lääkärien neuvot.”

  Voisitko ystävällisesti selventää?

  ”En halua mitään lääkemääräystä ruoalle, koska olet viimeksi käynyt kaupassa? Siellä on ”nopeita ja helppoja” tuotteita mielinmäärin, nimenomaan elintarvikkeita, ei ruokaa.”

  Minun lähikaupassani on ainakin hyllymetreittäin tuoreita kasviksia sekä kalatiski, jossa on tuoretta kalaa. Nopeita ja helppoja tuotteita sisältävät hyllyt voi tyynesti ohittaa ihan vastaavasti kuin kuin tupakka-automaatin. Ongelma ei ole lääketieteessä, vaan ihmisten ruokailutottumuksissa.

  ”Pitkäaikaissairauksien, syöpien ja psykiatrian hoidot suomessa on pelkkä vitsi!”

  Nykyään syövistä paranee yli puolet sairastuneista eikä psykiatrisia potilaitakaan tarvitse laittaa elinikäiseen laitoshoitoon. Kuinka paljon hoidon pitää vielä kehittyä, ettei se mielestäsi olisi vitsi?

  ”Ihmiskehon voima parantaa itsensä ei ole huuhaata.”

  Rokotteessa keholle esitellään potentiaalisesti vaarallinen taudinaiheuttaja, jotta immuunijärjestelmä oppisi tunnistamaan sen myöhemmin, joten rokotteet nimenomaan perustuvat ihmiskehon voimaan parantaa itsensä.

  ”Jos japani on kieltänyt rokotteen käytön ohjelmassaan, kannattaisiko sellaista valtiota, jolla on keski-arvo iässä maailman suurimpia kuunnella?”

  Japanilainen ruoka on hyvin kevyttä ja kalapainotteista, ja japanilaiset ihannoivat kurinalaista elämää. Tämä selittää japanilaisten korkean elinajanodotteen, mutta ei automaattisesti tarkoita, että kaikki Japanin valtion harjoittama tervespolitiikka olisi aina automaattisesti oikeassa.

  ”Kuinka monella se [immuniteetti] nykyään on edes lähellä perustasoa?”

  Vastaukseksi tähän voidaan kysyä, kuinka moni nykyään sairastuu opportunistisiin infektioihin? Hyvin harva länsimaissa, jos ei ole HIV-positiivinen tai harrasta jotain äärimmäistä vaihtoehtoruokavaliota. Eli immuniteetti on lähes kaikilla länsimaalaisilla perustasolla. Länsimaisen ravitsemuksen ongelma ei ole immuniteetille välttämättömien ravintoaineiden puute, vaan energiaravintoaineiden liiallinen saanti.

  Plusääni(13)Miinusääni(8)
  1. Hyvä!
   Hyviä ja mielenkiintoisia vastauksia!

   ”Alumiinihydroksifosfaattisulfaatti on suola, joka koostuu kolmesta ionista: alumiinihydroksidista, fosfaatista ja sulfaatista. Koska alumiini on alumiinihydroksifosfaattisulfaatissa alumiinihydroksidina, se ei ole merkittävän toksinen eikä kerry elimistöön. Alumiinihydroksidi on turvallinen myös huomattavasti rokotetta korkeammissa pitoisuuksissa, joissa sitä käytetään esimerkiksi mahahapon neutralointiin”

   Jep: ”Farmakologiassa alumiinihydroksidi luokitellaan antasidiksi eli happoa neutraloivaksi lääkeaineeksi, jota käytetään esimerkiksi neutraloimaan mahalaukun liikahappoisuutta. Muita käyttökohteita ovat alumiiniyhdisteiden valmistus, ruosteenestomaaleissa, lasitteiden valmistuksessa ja apuaineena tekstiilien värjäyksessä”
   Happoa voi neutraloida monilla muillakin tavoin, ilman alumiiniyhdisteitä, esim. Ruokasooda.

   ”Influenssa on RNA-virus, joka voi tartuttaa useita eri lajeja (tunnetaan ainakin ihmisillä, sioilla ja linnuilla) ja leviää hengitysteitse. Toisin sanoen sen evoluutio on nopeaa ja uusi mutaatio pystyy leviämään maapallon ympäri alle vuodessa. Uusia mutaatioita ei ehditä tutkimaan niin nopeasti, että niistä saataisiin täysi varmuus. Edelliseen H1N1-tyypin virukseen (”Espanjantauti”) kuoli maailmanlaajuisesti noin 30 000 000 ihmistä (suurempiakin arvioita on, mutta varmasti myös 1. maailmansota vaikutti, joten laitoin tähän pienimmän virallisen arvion), joten kun uusi H1N1-kanta (”sikainfluenssa”) lähti leviämään ei ollut parempaa tietoa kuin se, että pahimmassa tapauksessa tämä tämä virus on hyvin tappava.”

   Samaa mieltä kanssasi siinä että 1 maailmansota ja siihen varmasti liittyvä hygieenisyyden puute vaikutti vahvasti asiaan. Kuinka paha tuo olisi sitten ollut ilman sotia? Sitä ei tiedä. Täytyy muistaa että hygienia nimenomaan on parantunut huomattavasti tuoata ajasta.

   ”THL ei kylläkään ole järjestänyt rokotepelottelukampanjaa, ja tämä ns. sikainfluenssakohu on pääasisassa keltaisen lehdistön aiheuttamaa.”

   Oli kylläkin. Muistan kun vielä jälkeenpäin THL moitti kansalaisia kun jäi jo maksettuja rokotteita ottamatta, hyihyi, paha kansa.
   THL:n loppuarviot on syytä jättää sikseen. Tähän mennessä THL on ollut monesti täysin väärässä, on vieläkin. Niihin enempää menemättä, rasva-asia, suola-asia, pitkäaikaissairauksienhoitoasiat,rokoteasiat.

   ”Mitä tarkalleen ottaen tarkoitat termillä ”rokotepomo”?”

   THL:n johtaja:
   Juhani Eskola

   Asiantuntemus
   Koulutus

   1988, dosentti (infektiosairaudet), Helsingin yliopisto
   1983, Lääketieteen ja kirurgian tohtori, Helsingin yliopisto
   yleislääketieteen, lastentautien ja infektiosairauksien erikoislääkäri

   Työkokemus

   THL:n ylijohtaja, professori, Terveyden suojelun toimiala
   Kansanterveyslaitoksen ylijohtaja
   Senior Vice President, Clinical Development and Medical Affairs, Aventis Pasteur, France
   tutkimusprofessori ja osastonjohtaja (rokoteosasto ja infektioepidemiologian osasto), Kansanterveyslaitos

   Edustukset

   WHO/SAGE (Strategic Advisory Group of Experts on Immunization), jäsen
   TBVI (Tuberculosis Vaccine Initiative), ohjausryhmän puheenjohtaja
   IVI (International Vaccine Institute), johtoryhmän jäsen
   EVI (European Vaccine Initative, Scientific Advisory Committee), jäsen
   FIMM (Suomen molekyylilääketieteen instituutti), hallituksen jäsen

   Julkaisut ja tutkimus

   108 alkuperäisjulkaisua ja 53 katsausartikkelia kansainvälisissä tieteellisissä lehdissä, 73 artikkelia kotimaisissa vertaisarvioiduissa lääketieteellisissä lehdissä, 7 kirjaa.
   Toiminut päätutkijana noin 50 kliinisessä rokotetutkimuksessa.
   Johtanut Haemophilus influenzae -rokotteen kehitystyön.
   Opetus

   Ohjannut 8 tohtorinväitöskirjaa, tarkastanut 9, ja toiminut vastaväittäjänä viidessä väitöstilaisuudessa.

   Huomionosoitukset

   Väestönsuojelun 1. luokan ansiomerkki, 2010
   Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan 1. luokan ritarimerkki, 2007
   Bill Marshall Memorial Award, 2001
   Pharmacia & Upjohn Award in Medicine, 1998
   Justus Ström Award

   Puheita, esityksiä ja artikkeleita

   Viisas päättäjä tarvitsee jämäkän asiantuntijalaitoksen
   Juhani Eskolan blogikirjoitus THL:n blogissa 3.1.2014
   ”Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä”
   Juhani Eskolan avauspuhe THL:n vaikuttajaseminaarissa 4.10.2013
   Juhani Eskola, Helen Rees. Globaalin rokotuspolitiikan haasteet (pdf 138 kt). Lääketieteellinen aikakauskirja Duodecim 22/2013.
   Juhani Eskola, Terhi Kilpi. Julkisen ja yksityisen kumppanuus rokotteiden kehittämisessä (pdf 195 kt). Suomen Lääkärilehti 37/2010.

   Aventis Pasteur (nyk. Sanofi Pasteur MSD Oy)
   Develops, manufactures and supplies vaccines for prophylaxis and therapy.

   ”Seksuaalivalistukseen? Henkilökohtaisesti en koskaan lakkaa ihmettelemästä sitä, että vastaanotolleni tulee ihmisiä, jotka toivovat jälkiehkäisyä tai sukupuolitautitestejä, sillä kaikkihan me olemme seksuaalivalistuksesta oppineet, että irtoseksi ilman kondomia on vastuutonta. News flash: Ihmiset harrastavat irtoseksiä ilman kondomia valistuksesta huolimatta!”

   Aivan! Niinhän me ihmiset teemme! Uudestaan: HPV-rokotteesta: ”Myös monet muut tekijät vaikuttavat kohdunkaulan syövän puhkeamiseen. Muita tekijöitä ovat esimerkiksi yhdyntöjen varhainen alkamisikä, yhdyntäpartnereiden runsaus, sekä se, että partnereillakin on ollut lukuisia partnereita. Myös synnytysten suuri määrä, tupakointi, ylipaino, immuunipuolustusta heikentävä lääkitys tai HIV-infektio ja muut gynekologiset infektiot, kuten klamydia, lisäävät syöpäriskiä. Lisäksi mahdollisesti ehkäisypillereisen pitkäaikainen käyttö saattaa altistaa kohdunkaulan syövälle.”

   Eihän noihinkaan ole rokotetta vaikka nuo asiat ovat yhtälailla syypäitä kuin HPV!!!!

   ”Ja minulla on painoindeksi kohdillan sekä todella hyvät sokeri- ja kolesterolitasot, koska syön pääasiassa kala- ja kasvisruokaa ja liikun 6 kertaa viikossa, mitä myös potilailleni muiden lääkärien tavoin suosittelen.”

   Hyvä että on! Ja noilla eväillä se onnistuukin. Paitsi että suurin osa TK lääkäreistä ohjeistaa syömään ruis (eli yli puolet vehnä) leipää, pastaa ja sokeriakin saa syödä kunhan muistaa ottaa diabeteslääkkeen ja/tai insuliinin.

   ”Laitoit perään linkin tutkimukseen, joka kertoo tehohoitoon joutuneiden RDS-potilaiden (eli akuutista keuhkovauriosta kärsivien potilaiden) keuhkokuumeen riskin vähentämisestä. Se on eri asia kuin akuutin keuhkokuumeen hoito. On totta, että tietyt ruoat laskevat tiettyjen sairauksien riskiä, mutta tämä täytyy asettaa kontekstiin. Hyvä ravistemus on terveyden perusta, mutta jos akuutti bakteeri-infektio puhkeaa, potilas tarvitsee antibitoottia. Ennen antibioottien keksimistä bakteeri-infektiot, kuten keuhkokuume, johtivat monesti kuolemaan.”

   Samaa mieltä. Akuutti bakteeri-infektio pysyy paremmin poissa kunhan pitää huolta vastustuskyvystä, erityisesti suolistosta. Toki se ei takaa että se ei iskisi. Eli kuten sanoin, samaa mieltä.

   ”Laitoit lisäksi linkin juttuun inkiväärin mahdollisesta tehosta suolistosyöpää vastaan. Tässä esimerkki potilaasta, joka yritti turvautua vaihtoehtohoitoihin kyseisen taudin kanssa (tiedän, kyseessä on vain anekdootti, mutta varsin kuvaava vaihtoehtohoitojen valtavirrasta):

   http://www.iltalehti.fi/viihde/2015072320075705_vi.shtml

   Esimerkiksi diabeteksen (2) hoidossa tärkeintä on ruokavalio, liikunta, ravinnelisät ja lääkkeet. Ensimmäisenä yritetään vähentämään ja ehkä jopa jättämään lääkket jos keho siinä onnistuu (lääkärin valvonnassa). Sama syövän hoidossa. Tottakai syövän hoidossa kannattaa sairaalaa käyttää, mutta ei sairaalakaan yksinään välttämättä paranna. Oikeanlainen ruokavalio usein ehkäisee syövän leviämisen, aina sekään ei riitä. Ja joskus kuten tässä tapauksessa, leikkaus auttoi. Eli, pitkäaikaissairauksissa ja syövissä, miksei kokeilisi näitä yhdessä hoitona?

   ”Ongelma ruokien kanssa on aikaisemmin mainitsemani: Jos on jostain muusta kuin huonoista ravitsemustottumuksista tai ravinnon imeytymishäiriöstä sairaus, on ruokavalion vaikutus sairastavuuteen hyvin pieni.”

   Ruokavalion vaikutus on kaikki! Kaikki! Se että ”ravitsemusterapeutit” syömään margariinia, rypsiä tai rehumarinoitua possua ei auta yhtään luontaisen hyvinvoinnin palvelemiseen. Plus lihateollisuus (mikä sanana on totaalisen ällöttävä) ei ole milläänmuotoa luonnollista ja siten hyväksyttävää. Ihminen aloittaa luonnon raiskaamisen syömällä tätä….. Jätän sanomatta.

   ”Voisitko ystävällisesti selventää?”

   Tämä ei koske kaikkia lääkäreitä, kuten en ylipäänsä halua ikinä yleistää. Mutta lääkeyhtiöiden kustantamat konferenssimatkat? Välineistö? Edut? Monullekin työpaikkalääkäri (yksityinen) taannoin ehdotti kolesterolilääkettä, vaikka arvot olivat ihanteelliset. Kysyttyäni perusteluja, vastaus oli:” ei pakko ole….”

   Kolesterolihuijaus tappaa vuosittain satoja, varsinkin vanhuksia. Poikkeuksena ihmiset jotka todella tarvitsevat lääkettä, eli muistaakseni n. 0,5% maailman väestöstä (voin muistaa väärin, mutta vähän se oli).

   ”Minun lähikaupassani on ainakin hyllymetreittäin tuoreita kasviksia sekä kalatiski, jossa on tuoretta kalaa. Nopeita ja helppoja tuotteita sisältävät hyllyt voi tyynesti ohittaa ihan vastaavasti kuin kuin tupakka-automaatin. Ongelma ei ole lääketieteessä, vaan ihmisten ruokailutottumuksissa.”

   Kalan ja kasvisten hinta esim. Työttömälle 2 lapsen yh-isälle jolla on karenssi päällä?
   Se oli pointtini.

   ”Nykyään syövistä paranee yli puolet sairastuneista eikä psykiatrisia potilaitakaan tarvitse laittaa elinikäiseen laitoshoitoon. Kuinka paljon hoidon pitää vielä kehittyä, ettei se mielestäsi olisi vitsi?”

   Haluatko esimerkin? Annan: vaimoni. Ennen kuin tapasin hänet, hän joutui traumaattiseen tilanteeseen, jonka vuoksi hän joutui mielisairaalaan. Siellä hänelle aloitettiin 6 eri lääkkeen lääkitys pakkohoidossa! Eli otat hyvällä tai pahalla. Lääkettä nostettiin niin että hän lihoi n.35 kiloa hyvin pienessä ajassa. Ei terapiaa. Lääkitystä vaihdettiin minunkin aikanani monia kertoja, koska ei tiedetty miksi hän on niin apaattinen, toisinaan sitä, toisinaan tätä. Aina vaan lääkemuutoksia. Ei terapiaa. Kaiken tämän seurauksena hänelle tuli diabetes. Hän pääsi sairaalasta. Ei terapiaa. Uudestaan sairaalaan, lääkenosto. Ei terapiaa. Kotiin, ei terapiaa. Sitten jo haetaan uudestaan työelämään. Ei onnistu, sairaalaan. Ei terapiaa. Nyt 5 vuotta myöhemmin, ainoastaan ”vaihtoehto”lääketieteen ansiosta hän on saanut sokeriarvoja alas, laihduttua ja elämäkin maistuu paremmalta. Silti, hänelle menee 4 eri lääkettä mitä lääkeohjeen mukaan EI SAA KÄYTTÄÄ JOS ON DIABEETIKKO!!!! Lääkäri ei ota kantaa. Näistä lääkkeistä 3 aiheuttaa ummetusta josta hän kärsii. Lääkäri ei ota kantaa, toki ei enää siihen tarvikaan koska löysimme itse keinon. Mutta kappas, ei vieläkään terapiaa. Työläisenä en voi maksaa yksityistä terapiaa vaimolleni. Hän on 25 vuotias ja pahimmillaan insuliiniannos oli 220 yksikköä. Lääkäri ei myöskään ota kantaa leponex lääkitykseen minkä pitäisi olla väliaikaista mutta on jo jatkunut vuosia. Ei myöskään psykiatristen lääkkeiden vieroitusoireisiin. Minua katsotaan kuin pelleä. Olenko? Eikö tämä ole jo aika vitsi?

   En itse asias tiedä miten rähän eksyttiin, rokotteistahan me puhuttiin, multa lähtee aina välillä ”käsistä”, pahoittelut siitä!

   Pointtini on seuraava: länsimainen lääketiede on hieno ja tärkeä tieteenala, mutta se ei ole jumala tai totuus! Raha sielläkin vallitsee kaikkea. En halua että minkään perheen elämä kääntyy ylösalaisin sen takia että heidän perheen tyttärelle annettiin (turhaan?) rokote jonka (mahdollisista) sivuvaikutuksista tulee täysipäiväinen sairaus mikä vaikeuttaa koko loppuelämää, vain sen takia ettei rokotetta ole tutkittu tarpeeksi, edes sen tarpeellisuutta!

   En vihaa lääketiedettä tai lääkäreitä, toivoisin vain heiltäkin yksilömiettimistä ja vain potilaan, etua!

   Plusääni(9)Miinusääni(0)
 8. Erinomainen artikkeli, voiko asiaa enää selkeämmin kertoa. Kiitos Elina Hytönen!

  Plusääni(7)Miinusääni(4)
 9. Alumiinin turvallisuuden varmistaminen edellyttää kontrolloituja kokeita, jossa rokotettujen terveydentilaa verrataan rokottamattomien terveydentilaan väestötasolla. Alumiinin, kuten polysorbaati 80 ja formaldehydin osalta turvallisuus ei perustu tutkittuun tietoon. Rokotusteollisuus on vakaata harkintaa käyttäen jättänyt kyseisenlaatuiset tutkimukset kokonaan tekemättä. Tyypillisesti rokotetutkimuksissa verrataan kahta alumiinisuoloja sisältävää rokotetta toisiinsa. Näin meneteltiin viimeksi kun papillooma rokotetta verrattiin Havrix rokoteeseen eikä placeboon. Tampereen yliopiston tutkija Vesikari oli vastauksessaan sitä mieltä että placebon käyttäminen lapsilla on epäeettistä. Kokonaan oma logiikkansa on verrata lihakseen pistettyä, suoraan verenkiertoon ja aivoveriesteen läpäisevää neurotoksiini alumiinia ympäristön kautta iho/hengitys-/ruuansulatuselimistö saatuun alumiinikuormitukseen, kuten THL sivuillaan tekee. Jos rokotteet ihan oikeasti ovat niin turvallisia kun annetaan ymmärtää, tuolloin rokotettujen lasten terveys tulisi olla hyvä tai ainakaan sen ei tulisi olla huonompi kuin rokottamattomien lasten terveys. Neuvolarokotetuista lapsista yli 10% sairastuu astmaan, todellinen määrä on tiettävästi aika paljon suurempi. THL on käynyt asiasta kuurupiiloa kanssani usean vuoden ajan. Eli näitä alle kymmenvuotiaita astmaatikko lapsia on useita satoja tuhansia. Milloin joku lääkärisihminen herää rokotettujen lasten astmaepidemiaan? Ykköstyypin diabeteksen ja neuvolarokotteiden välillä on tilastollinen yhteys. Claussenin muutamaa sataa tuhatta suomalaislasta koskeneen tutkimuksen perusteella HiB rokote korreloi voimakkaammin diabeteksen kanssa kun HiB sairauksien kanssa – korrelaatio ei välttämättä tarkoita kausaalisuhdetta. Autismi näyttää kasvavan MPR-rokotettujen lasten keskuudessa myös Suomessa. Jos olen oikein tulkinnut tutkimustuloksia niin vuonna 1991 autistien määrä Pohj. Suomessa oli 4,75/10 000 ja vuonna 1999 12,2/10 000 eli kahdeksan vuoden aikana autististen lasten määrä kolminkertaistui (Kielinen). Yhdysvalloissa autismin esiintyvyys on noussut 1/10 000 ollen tällä hetkellä enemmän kuin 1/50 poikien keskuudessa. Linkki autismin ja MPR-rokotuksen välillä on hyvin tiedossa oleva tosiasia. http://www.scribd.com/doc/220807175/86-Research-Papers-Supporting-the-Vaccine-Autism-Link Astman kuten autisminkin selkeästi suurempi esiintyvyys poikalapsilla verrattuna tyttöihin saattaa johtua tyttöjen aivojen erilaisesta kyvystä puolustautua neurotoksiineilta. Eräänä selityksenä on tarjottu estrogeenia, joka suojaa aivoja. IBD/Crohnin sairaus tuplaantui vuoden 1992 9,737:sta vuoden 2001 20,807:een Suomessa. Rokoteteollisuus vaiensi Andrew Wakefieldin(kymmenen vuotta alkuperäisen tutkimuksen jälkeen). Näin käy lääkärille, joka asettuu vallitsevaa paradigmaa vastaan. Rokotteita ei voida kyseenalaistaa. Andrew Wakefieldin havaitsema yhteys MPR-rokoteen ja IBD:n yhteydestä on nykyisellään jokaisen nähtävissä myös Suomessa. Nämä lapset maksavat kovan hinnan tekemättömistä tutkimuksista.

  Plusääni(11)Miinusääni(1)
  1. Mielenkiintoista matskua, Paavo Karvinen, kiitos! Kiitos myös Rudelle, keskustelua kaivataan! Siitä varmasti olemme samaa mieltä, että tämä on tärkeä asia! Olen itse sitä mieltä, että en voi luottaa kyseisiin rokotteisiin. Mikään riippumaton tutkimus ei ole puoltanut niiden turvallista käyttöä.

   Plusääni(5)Miinusääni(1)
 10. ”…Muistan kun vielä jälkeenpäin THL moitti kansalaisia kun jäi jo maksettuja rokotteita ottamatta, hyihyi, paha kansa…” (Aivan sama, mutta se totuus!)

  Lienee makuasia, onko tuo sama kuin pelottelukampanja, mutta ennen sikainfluenssaa keltainen lehdistö repi kuukausitolkulla mustia otsikoita, mikä on mielestäni oleellisin ”pelottelu” koko influenssaan liittyen. THL:n jakama informaatio oli alusta loppuun sävyltään varsin neutraalia (vaikkakin myöhemmin on todettavissa, että osittain virheellistä mm. viruksen tappavuuden suhteen).

  ”Tähän mennessä THL on ollut monesti täysin väärässä, on vieläkin. Niihin enempää menemättä, rasva-asia…”

  Sekoitat THL:n ohjeistuksen ja niistä uutisoinnin.

  ”…suola-asia, pitkäaikaissairauksienhoitoasiat,rokoteasiat…”

  En tiedä, mihin näillä viittaat, mutta alkavat viestit mennä sen verran pitkiksi, että jätetään sikseen. Palataan, jos muut asiat selviävät. 🙂

  ”[Juhani Eskolan CV]”

  Kokemusta infektiotaudeista, immunologiasta ja rokotteista, sekä tiedemaailmasta että teollisuudesta, ja lisäksi (varmaan edellisistä saadun kokemuksen auttamana) toimii asiantuntijana useassa kansainvälisessä paneelissa. Erittäin laajan skaalan kokemus. Harva pääsee urallaan katsomaan yhtä asiaa noin monelta kannalta (kliinen työ, tutkimustyö, yritysmaailma, politiikka). CV:n perusteella luottaisin hänen asiantuntijuuteensa.

  ”…yhdyntöjen varhainen alkamisikä, yhdyntäpartnereiden runsaus, sekä se, että partnereillakin on ollut lukuisia partnereita…”

  Lisäävät todennäköisyyttä saada HPV-tartunta.

  ”…synnytysten suuri määrä…”

  Lisää synnytyselinten kuormitusta ja kuluttaa kantasolureservejä. Lisäksi muuttaa kehon hormonitasapainoa. Toisaalta synnyttämättömyys kallistaa kehon hormonitasapainoa toiseen suuntaan ja lisää muiden syöpien riskiä. Turvallisin keskitie on jossain 2-3 synnytyksen kohdalla, mutta koska syövän puhkeamisessa merkittävin yksittäinen tekijä on sattuma, ei kaikkia syöpiä pystytä 100 % varmasti ehkäisemään.

  ”…tupakointi, ylipaino…”

  Pitävät yllä yleistynyttä tulehdusreaktiota. Kuluttavat kantasolureservejä. Tupakka lisäksi heikentää keskisuurten valtimoiden verevirtausta ja heikentää kudosten kaasujenvaihtoa, minkä lisäksi siinä on suoria karsinogeenejä. Lääkärit kehottavat välttämään.

  ”…immuunipuolustusta heikentävä lääkitys…”

  Tämän(kin) vuoksi kaikkien lääkitkkeiden aloittamisessa on aina tehtävä henkilökohtainen hyöty-riskiarvio.

  ”…HIV-infektio ja muut gynekologiset infektiot, kuten klamydia, lisäävät syöpäriskiä…”

  Näiltä HPV-rokote ei suojaa ja henkilökohtainen mielipiteeni on edelleen, että ihmiset ovat tavattoman typeriä harrastaessaan irtosuhteita ilman kondomia.

  ”…mahdollisesti ehkäisypillereisen pitkäaikainen…”

  Korreloi tilastollisesti HPV-tartunnan riskin kanssa.

  HPV on selvästi merkittävin kohdunkaulan syövän riskitekijä, ja kaikkien edellämainittujen jälkeenkin rokotteella on suora vaikutus syöpäriskiin. Rokotettujen elinikäinen riski saada syöpä on alle 3 promillea, kun taas rokottamattomilla se on vähän alle 8 promillea. Rokotettujen riski on siis noin 37 % rokottamattomien riskistä. Eli vain vähän yli 1/3. Jos luvut eivät numeroina vakuuta, niin kannattaa katsoa niistä tehty graafinen esitys:

  http://www.informationisbeautiful.net/2011/is-the-hpv-vaccine-safe-v-2-0/

  Sivuhuomautuksena mainittakoon, että samassa esityksessä hieman ylempänä on kerättynä myös kaikki rokotetutkimuksissa raportoidut haittavaikutukset ja asetettu vertailuun rokotetta ja placeboa saaneiden ryhmät.

  ”…Oikeanlainen ruokavalio usein ehkäisee syövän leviämisen…”

  Tämä ei valitettavasti ole totta. Olen törmännyt muutamaan tapausraporttiin, joissa jonkun syövän kasvu on pysähtynyt ja artikkelin kirjoittaja epäilee sen johtuneen ruoasta, mutta yhdessäkään kontrolloidussa tutkimuksessa tätä hypoteesia ei ole pystytty todentamaan. Sama koskee myös esimerkiksi kannabista (josta on myös muutama tapausraportti).

  Ruoka ja muut vaihtoehtohoidot voivat tietenkin hyödyttää potilasta syöpähoidon rinnalla, kunhan ne asettaa oikeaan kontekstiinsa. Oikeanlainen ruokavalio voi auttaa potilaan kehoa sietämään syöpälääkitystä tai sädehoitoa paremmin tai auttaa toipumaan leikkauksesta. Kannabis taas voi auttaa syövän aiheuttaman pahoinvoinnin hoitoon. (Tiedän, että et ottanut kannabista tässä esiin, mutta koska olen siihenkin erään vaihtoehtohoitohypetyksen jälkeen tutustunut, katson parhaaksi mainita selvitykseni johtopäätöksen.)

  Mutta yhdenkään vaihtoehtohoidon ei ole todettu pysäyttävän syövän kasvua.

  ”…että ”ravitsemusterapeutit” syömään margariinia, rypsiä tai rehumarinoitua possua…”

  Eivät ravitsemusterapeutit näitä suosittele, vaan elintarviketeollisuuden mainostajat.

  ”..Kolesterolihuijaus tappaa vuosittain satoja…”

  Ei ole kolesterolihuijausta. On vuosikymmenten aikana kertynyttä dataa, jonka johtopäätös on hiukan tarkentunut viime vuosikymmeninä, lehdistö, joka repii uusien tulosten ylilyödyistä johtopäätöksistä harhaanjohtavia otsikoita sekä lukijat, joilla menee termit sekaisin. Avain kolesteroliväärinkäsitykseen on se, että seuraavat termit tarkoittavat kaikki eri asoita, mutta menevät jatkuvasti sekaisin uutisoinnissa:

  1) Rasva
  2) Rasvahappo
  3) Kolesteroli
  4) Ravinnon rasvat
  5) Ravinnon rasvahapot
  6) Ravinnon kolesteroli
  7) Veren rasva-arvot
  8) Veren rasvahapot
  9) Veren kolesteroliarvot
  10) Lipoproteiini
  11) LDL
  12) HDL

  Johtopäätös on (aina ollut ja edelleenkin on), että:

  A) Kannattaa syödä vähemmän lihaa
  B) Kannattaa syödä enemmän kalaa ja kasviksia

  C) Veren korkea LDL-lipoproteiinin (joka vaikuttaa veren kolesteorliarvoihin ja pystytään mittaaman laboratoriokokeilla) pitoisuus yhdistettynä korkeaan verenpaineeseen ja yleiseen tulehdusreaktioon aiheuttaa verisuonen seinämän tulehdusta, joka johtaa kalkkikertymiin
  D) Verisuonen seinämän kalkkikertymät aiheuttavat tukoksia eli sydän- ja aivoinfarkteja sekä alaraajojen iskemiaa
  E) Mikäli potilaalla on kohdan C riskitekijöitä, niiden hoitaminen lääkkeellisesti vähentää kohdan D komplikaatioita

  Tieto, joka on viimeaikoina tarkentunut on, että:

  I) Ravinnon rasvahappojen vaikutus veren kolesteroliin ei ole niin suoraviivainen kuin aikaisemmin luultiin…
  II) …mutta kannattaa silti syödä kalaa ja kasviksia, sillä ravinnon rasvahapot vaikuttavat elimistön yleiseen tulehdustilaan, joka puolestaan vaikuttaa veren rasva-arvoihin sekä maksan kolesterolisynteesiin
  III) Lihan ja kananmunan haitallisuus ei välttämättä johdu pelkästään niiden sisältämistä kovista rasvoista ja kolesterolista, vaan lisäksi niiden proteiinirakenteiden aiheuttamsta muutoksesta suolen mikrobistoon
  IV) Kuiduilla on käänteinen vaikutus sydän- ja verisuonitautiriskiin kuin lihalla ja kananmunalla
  V) Liiallinen sokeri on yhtä paha kuin liialliset kovat rasvat

  ”…joutui traumaattiseen tilanteeseen, jonka vuoksi hän joutui mielisairaalaan. Siellä hänelle aloitettiin 6 eri lääkkeen lääkitys pakkohoidossa… …Lääkitystä vaihdettiin minunkin aikanani monia kertoja, koska ei tiedetty miksi hän on niin apaattinen, toisinaan sitä, toisinaan tätä… …lääkäri ei myöskään ota kantaa leponex lääkitykseen minkä pitäisi olla väliaikaista mutta on jo jatkunut vuosia.”

  En ole psykiatri enkä tiedä vaimosi tilannetta, mutta päättelen kuvauksestasi, että vaimosi on sairastanut psykoosin. Psykoosi on tila, jossa osa aivoista käy niin ylikierroksilla, että todellisuudentaju häiriintyy. Lääkehoidon tarkoitus on ajaa nämä järjestelmät alas siten, että aivojen todellisuutta arvioivat osat pääsevät toimimaan häiriöttä. Klotsapiini (Leponex) on tykki, joka saa tämän aikaan useimmilla, mutta jolla on hyvin paljon haittavaikutuksia. Koska aivot ovat edelleen suurelta osin tuntematon systeemi, ei ole olemassa mittareita, joiden perusteella voitaisiin arvioida, mikä neurolepti antaa kenelläkin parhaan tehon vähimmillä haitoilla, ja tämän vuoksi sopivinta lääkettä ja annosta joudutaan etsimään yrityksen ja erhdyksen kautta.

  ”Ei terapiaa.”

  Tämä on todellinen ongelma. Valtion pitäisi budjetoida enemmän rahaa terveydenhuoltoon ja erityisesti mielenterveystyöhön, joka on lähes kaikkialla törkeän aliresursoitu.

  ”…lihoi n.35 kiloa hyvin pienessä ajassa… …hänelle tuli diabetes… …Nyt 5 vuotta myöhemmin, ainoastaan ”vaihtoehto”lääketieteen ansiosta hän on saanut sokeriarvoja alas, laihduttua ja elämäkin maistuu paremmalta…”

  Klotsapiini -> painonnousu -> diabetes. Tuttu kuvio. Hyvä, että paino saatiin laskuun ja sokeriarvot alas. Jos lähden arvaamaan, vaihtoehtolääketiede tarkoittaa tässä ravintoainekoostumukseltaan sopivaa ruokavaliota, mutta jota on myös realistista noudattaa? Mikäli kyllä, niin haluaisitko jakaa, mitä tähän kuuluu?

  ”Ei myöskään psykiatristen lääkkeiden vieroitusoireisiin. Minua katsotaan kuin pelleä. Olenko? Eikö tämä ole jo aika vitsi?”

  Vaikka tilanne on epätyydyttävä ja kehitettävää on, katsaus historiaan muistuttaa, että ennen neuroleptien kehittämistä suuri osa potilaista joutui jäämään loppuiäkseen suljettuun laitoshoitoon tai pahimmassa tapauksessa koko yhteisön hylkäämiksi. En tiedä, olisiko näin käynyt vaimosi kohdalla, sillä toisilla psykoottinen jakso voi päättyä itsestään. En lähde arvaamaan, sillä en tunne tilannetta, mutta nykyisellä hoidolla todennäköisyys jatkaa yhteiskunnan täysipainoisena jäsenenä psykoosin jälkeen on parempi kuin koskaan aikaisemmin.

  ”En itse asias tiedä miten rähän eksyttiin, rokotteistahan me puhuttiin, multa lähtee aina välillä ”käsistä”, pahoittelut siitä!”

  Np. Toivottavasti vastauksistani oli jotain iloa.

  ”…En halua että minkään perheen elämä kääntyy ylösalaisin sen takia että heidän perheen tyttärelle annettiin (turhaan?) rokote jonka (mahdollisista) sivuvaikutuksista tulee täysipäiväinen sairaus mikä vaikeuttaa koko loppuelämää, vain sen takia ettei rokotetta ole tutkittu tarpeeksi, edes sen tarpeellisuutta…”

  Olen linkannut sivulle, jossa on kaikki ennen vuotta 2011 kertynyt tutkimusdata graafisena esityksenä. Mikään tämän jälkeen julkaistu (lukuunottamatta muutamaa internet-legendaa) ei ole poikennut tästä linjasta. Miten paljon lisää dataa tarvitaan, että teho ja turvallisuus olisi mielestäsi riittävän hyvin todistettu?

  http://www.informationisbeautiful.net/2011/is-the-hpv-vaccine-safe-v-2-0/

  —-

  ”Alumiinin turvallisuuden varmistaminen edellyttää kontrolloituja kokeita, jossa rokotettujen terveydentilaa verrataan rokottamattomien terveydentilaan väestötasolla.” (Paavo Karvinen)

  Hyvä idea. Miten toteuttaisit tämän tutkimuksen?

  ”Tyypillisesti rokotetutkimuksissa verrataan kahta alumiinisuoloja sisältävää rokotetta toisiinsa. Näin meneteltiin viimeksi kun papillooma rokotetta verrattiin Havrix rokoteeseen eikä placeboon.”

  Eli jos osaat nimetä jonkun tutkimuksen, jossa on verrattu kahta rokotetta keskenään, oletat että kaikki tutkimukset on tehty tuolla asetelmalla? :). Käy katsomassa graafinen esitys ylhäältä. Keskity kohtaan HPV vaccine vs. placebo. Tuolla sivulla on myös linkki taulukkoon, jossa on linkit eteenpäin datan tarkistamista varten. Jos kuva tai numerot eivät vakuuta, niin postaa epäilyttävä data tähän, niin katsotaan yhdessä.

  ”…verrata lihakseen pistettyä, suoraan verenkiertoon ja aivoveriesteen läpäisevää neurotoksiini alumiinia…”

  Lihakseen pistetty on eri asia kuin suoraan verenkiertoon pistetty. Lihakseen pistetty imeytyy hitaasti, kun taas suoraan verenkiertoon pistetty aiheuttaa nopean huippupitoisuuden. Siihen on syynsä, että rokotteet pistetään lihakseen eikä verenkiertoon.

  ”…ympäristön kautta iho/hengitys-/ruuansulatuselimistö saatuun alumiinikuormitukseen…”

  Näitä reittejä pitkin saatu alumiini menee maksan läpi ennen verenkiertoon päätymistä. Mutta alumiini on alkuaine. Ei maksa muuta sitä yhtään miksikään.

  ”Milloin joku lääkärisihminen herää rokotettujen lasten astmaepidemiaan? [Lisäksi mainitset tyypin 1 diabeteksen ja autismin]”

  Minä olen valmis heräämään. Laita linkkiä dataan, niin katsotaan.

  ”…vuonna 1991 autistien määrä Pohj. Suomessa oli 4,75/10 000 ja vuonna 1999 12,2/10 000 eli kahdeksan vuoden aikana autististen lasten määrä kolminkertaistui (Kielinen). Yhdysvalloissa autismin esiintyvyys on noussut 1/10 000 ollen tällä hetkellä enemmän kuin 1/50 poikien keskuudessa…”

  Autismin määrä ei myöskään ole noussut, ainoastaan diagnoosi on tarkentunut. Ennen puhuttiin ”peräkammarin pojista” tai ”huonosti sopeutuvista”. Nykyään puhutaan autismin spektrin häiriöstä. Nykytiedon valossa autismiin johtavat reaktiot aivoissa käynnistyvät jo raskauden aikana.

  ”Rokoteteollisuus vaiensi Andrew Wakefieldin(kymmenen vuotta alkuperäisen tutkimuksen jälkeen).”

  Andrew Wakefield oli syyllistynyt tulosten vääristelyyn taloudellisten voittojen toivossa. Hänen yhtiönsä Carmel Healthcare Ltd tuotti diagnoosikittejä keksittyyn sairauteen nimeltä ”autistic enterocolitis” ja kehitteli MMR:lle vaihtoehtoista rokotetta.

  Lisäksi ajatus lääketeollisuuden salaliitosta on yksiselitteisesti naurettava. Kaikkien hyväksyttävien lääkkeiden teho täytyy todistaa kontrolloiduissa tutkimuksissa. Kaikki julkaistu data täytyy metodeja myöten olla avointa, jotta kuka tahansa voi toistaa kokeet ja varmentaa tulokset. Wakefield jäi kiinni siksi, että hänen tuloksiaan ei pystynyt toistamaan. Muitakin huijauksia paljastuu silloin tällöin, ja joidenkin taustalla on myös suurempien lääkeyritysten kuin Carmel Healthcare Ltdn intressit, mutta ennemmin tai myöhemmin huijarit jäävät kiinni ja virheet korjataan. Tästä on todisteita lähihistoriassa, mikä puhuu sen puolesta, että lääkeyhtiöt EIVÄT pysty kontrolloimaan tieteellisiä julkaisusarjoja.

  Plusääni(9)Miinusääni(5)
 11. Tämän sivuston uutisoinnit on suoraan sanottuna mitä sattuun. Missä on Suomesta tehty tutkimus / kysely tämän rokotteen pohjalta? Miksi mistään ei saa tietoa, onko suomalaisia rokotettuja tyttöjä sairastunut rokotteen myötä johonkin epämääräseen tautiin tai saaneet jotakin epämääräsiä oireita? Miksi puhutaan vaan ulkomailla sattuneista tapauksista? Miksi tässäkään ei ole esitetty tuoreimpia artikkeleita linkkeinä? Varmaan siksi, kun tämä on jälleen näitä uutisointeja, joilla kiihotetaan kansaa rokotusvastaisiksi.

  Ja kyllä vaan, tunnen monen monta tyttöä, jotka on rokotettu, mutta yhdelläkään ei ole tullut yhtään mitään ongelmaa rokotteen jälkeen ja rokottamisista on kulunut jo pitkä aika. Jos jotain ongelmia tämä rokote aiheuttaisi, pitäisi se edes yhdellä rokotetuista tytöitä näkyä.

  Rokottaminenhan on jokaisen oma päätös, mutta minä en ainakaan omalta osalta halua kuulua siihen joukkoon, joka jättää lapsilleen että itselleen rokotteet ottamatta ja näin ollen en anna uutta mahdollisuutta jo pois saatujen tautien uudelleen puhkeamiseen. Tuskin tarvinnee luetella mitä ne kaikki on, koska jäkevä ne jo tietää.

  Plusääni(6)Miinusääni(5)
  1. Veikkaan, että rokotetteita valmistavien yhtiöiden johtajat ja tutkijat eivät itse käytä valmistamiaan rokotteita ja vastaava juttu on mm. psyykenlääkkeissä. Eivätkä ne anna läheistensäkään noita myrkkyjä käyttää. Ja suut pysyy supussa mm. setelitukun avulla.

   Lääketeollisuudessa oikeudenkäyntikulut ja sakot väärinkäytöksistä ja tulosten vääristelyistä ovat näille yhtiöille pelkkiä markkinointikuluja Peter C. Gøtzschen kirjan Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus -mukaan.

   Plusääni(6)Miinusääni(4)
 12. ”Veikkaan, että rokotetteita valmistavien yhtiöiden johtajat ja tutkijat eivät itse käytä valmistamiaan rokotteita ja vastaava juttu on mm. psyykenlääkkeissä. Eivätkä ne anna läheistensäkään noita myrkkyjä käyttää.”

  Jos olisit edes hetkeksi pysähtynyt miettimään väittämääsi ennen sen kirjoittamista, olisit saattanut huomata, miten absurdi koko Big Pharma -salaliittoteoria itse asiassa on.

  Lähdetään liikkeelle siitä tosiasiasta, että lääkeyritysten johtajat ja tutkijat ovat ihmisiä siinä, missä sinä ja minä. Olemmehan yhtä mieltä tästä? Jos leikitään paholaisen asianajajaa ja oletetaan, että väittämäsi on totta, seuraava looginen kysymys on, että jos lääkeyritysten työntekijät eivät käytä valmistamiaan tuotteita, niin mitä he sitten käyttävät, kun itse sairastuvat?

  Mikäli sinulla on jokin käsitys tästä, niin seuraava looginen kysymys on, että miksi ihmeessä kyseinen yritys ei ole tuotteistanut sitä? Lienemme yhtä mieltä siitä, että lääkeyrityksiä kiinnostaa raha? Muistutan, että lääkeyritykset ovat liikeyrityksiä, jotka kilpailevat keskenään. Jos olisi oikeasti olemassa jokin salainen lääke, joka tehoaa sairauksiin paremmin kuin markkinoilla olevat, yhdelläkään yrityksellä ei olisi varaa pitää sitä piilossa, sillä silloin joku muu saattaisi ehtiä patentoimaan sen ja tuomaan sen markkinoilla ensimmäisenä.

  ”Ja suut pysyy supussa mm. setelitukun avulla.”

  Se, että lääkeyritykset pystyisivät huijaamaan lähes koko tiedemaailmaa sekä kaikkien maailman valtioiden lääkevalvontaviranomaisia, ja ostamaan loput rahalla hiljaisiksi, on naurettavaa paskapuhetta. Täytyy olla todella sokea usko ihmisen kykyihin, jos oikeasti kuvittelee, että tuon mittaluokan kusetus olisi edes teknisesti mahdollista, puhumattakaan huijauksen toteuttamiseen vaadittavien miljoonien tutkijoiden uskollisuuden säilyttämisestä.

  Tämä yksinkertaisesti siksi, että lain mukaan jokaisen myyntiin hyväksyttävän lääkkeen teho täytyy todistaa kontrolloiduissa tutkimuksissa, ja kaikki julkaistu data täytyy metodeja myöten olla avointa, jotta kuka tahansa voi toistaa kokeet ja varmentaa tulokset. Jos Big Pharma -salaliitto olisi totta ja yritykset haluaisivat tuoda markkinoille lääkkeiksi naamioituja myrkkyjä, niiden täytyisi ostaa hiljaiseksi omien tutkijoidensa lisäksi kaikki maailman lääkevalvontaviranomaiset ja kokeiden toistamiseen kykenevät ammattilaiset, toisin sanoen kaikki maailman farmaseutit, lääkärit, hammaslääkärit, biokemistit, osan biologeista sekä kemisteistä sekä kaikkien näiden alojen opiskelijat lahjakkuudesta riippuen joko toisen, kolmannen tai viimeistään neljännen opiskeluvuoden jälkeen. Aika paljon setelitukkoja?

  Halvemmalla lääkeyritykset pääsevät, jos vain kilpailevat siitä, kuka kehittää parhaan lääkkeen.

  ”Lääketeollisuudessa oikeudenkäyntikulut ja sakot väärinkäytöksistä ja tulosten vääristelyistä ovat näille yhtiöille pelkkiä markkinointikuluja…”

  Tässä yllättäen on totuuden siemen, mutta täytyy ymmärtää ilmiön laajuus. On nimittäin olemassa tilanne, jossa lääkeyrityksen kannattaa yrittää liioitella omien tuotteidensa tehoja (mahdollisuudet tähän ovat varsin rajatut, mutta tietyissä tilanteissa tämä voi onnistua hetkellisesti). Kyseessä on tilanne, jossa lääkkeelle on odotettavissa niin suuri kysyntä, että se ehtii tuottaa huijauksen paljastumiseen mennessä enemmän voittoa kuin mitä yritykseltä kuluu oikeudenkäyntikuluihin ja sakkoihin. Rokotteet eivät juurikaan tuota voittoa päivittäin otettaviin pillereihin verrattuna, joten niiden kohdalla tällaista huijausta ei edes kannata yrittää. Sen sijaan tällä vuosikymmenellä ainakin yhden uuden SSRI-lääkkeen käyttö on lopetettu, koska se on riippumattomissa kokeissa osoittautunut tehottomaksi. Koska tieteessä kaikki on avointa, vääristellyt tulokset paljastuvat viimeistään siinä vaiheessa, kun niitä ei pystytä toistamaan riippumattomissa kokeissa, ja tuolloin lääke vedetään pois markkinoilta.

  Joskus huijauksen paljastumiseen voi mennä aikaakin. Esimerkiksi maailman siteeratuimmassa tiedehuijauksessa, Andrew Wakefieldin paperissa MMR-rokotteen ja autismin yhteydestä vuodelta 1998, tulokset paljastuivat vääristellyiksi vasta vuonna 2010. Tämä siksi, että kyseinen paperi ei ollut lääketutkimus vaan seurantatutkimus, jolloin tulosten varmentaminen oli vaikeampaa (jos MMR-rokote aiheuttaisi oikeasti autismia, sen antaminen lapsille kokeilumielessä olisi epäeettistä, joten tutkijat eivät voineet järjestää tällaista jatkotutkimusta).

  Nykyinen systeemi ei ole täydellinen, mutta se ei ole syy hävittää lasta pesuveden mukana ja korvata nykyisen systeemin toimivaa osaa toimimattomalla huuhaalla.

  Plusääni(5)Miinusääni(7)
  1. Luepa tuo Peter C. Gøtzschen kirja. Naiviutesi noita mainitsemiasi ammattilaisia kohtaan voi saada kolauksen, kyseessä ei ole salaliitto, vaan mm. viranomaisten suojelema laillistettu rikollisuus. Tietyt lääkeyhtiöt todellakin huijaavat tutkimuksissaan ym. ja lahjovat mm. viranomaisia. Toki joukossa voi olla rehellisiäkin, ja niitä asianosaisia jotka toimivat tietämättömyyttään.

   Ja tämä paljon ihailtu, pelkästään totuutta harrastava ”tiedemaailma” ei ole ollut puolueetonta ja rehellistä pitkiin aikoihin, raha sielläkin puhuu ja kritiikittömyys on vallalla. Vastaansanojat vaiennetaan virka pois tekniikalla, esim. tapaus Kopakkala, vaikka hänen kritiikkinsä psyykenlääkkeitä kohtaan oli tosi vaisua. Monen ammattilaisen ura tuollakin on kiinni siitä, että hyväksyykö kaiken ja pitääkö suunsa kiinni epäkohdista.

   Plusääni(9)Miinusääni(4)
 13. ”Luepa tuo Peter C. Gøtzschen kirja.”

  Luepa aiheeseen liittyvä keskustelu tämän artikkelin viestiketjusta:

  Media pimittää totuuden rokotteiden tuhoisasta vaikutuksesta laumaimmuniteetille

  Vastaa tämän jälkeen kysymykseeni: Millä perusteella päättelet, mikä kirja on luotettava ja mikä ei?

  ”Tietyt lääkeyhtiöt todellakin huijaavat tutkimuksissaan ym. ja lahjovat mm. viranomaisia. Toki joukossa voi olla rehellisiäkin, ja niitä asianosaisia jotka toimivat tietämättömyyttään.”

  Sinulla on väärä käsitys ongelman laajuudesta. On totta, että tieteessäkin tehdään vilppiä, mutta koska kaikki tutkimusdata on avointa, huijauksista jäädään kiinni. Big Pharma -salaliittoteorian laajuinen kusetus olisi internetin aikakaudella teknisesti mahdoton eikä edes taloudellisesti kannattavaa, sillä siihen vaadittavat lahjusrahat ylittäisivät moninkertaisesti lääkeyritysten saamat voitot.

  ”Vastaansanojat vaiennetaan virka pois tekniikalla, esim. tapaus Kopakkala, vaikka hänen kritiikkinsä psyykenlääkkeitä kohtaan…”

  Kopakkala oli psykologi, joka kyseenalaisti lääkärien (niin juuri, ammattiryhmän, johon hän ei itse edes kuulu) käyttämät hoitomenetelmät sensaatiohakuisessa tv-ohjelmassa (”Masentavat lääkkeet”) työnantajansa nimessä. Työnantaja Mehiläinen (yksityinen terveyspalveluiden tuottaja, ei esimerkiksi yliopisto) katsoi, että he eivät liikeyrityksenä halua sotkeutua tähän keskusteluun, ja Kopakkalan puheista irtisanoutuakseen irtisanoivat hänet. Tapauksesta ei voi tehdä mainitsemaasi yleistystä.

  ”Ja tämä paljon ihailtu, pelkästään totuutta harrastava ”tiedemaailma” ei ole ollut puolueetonta ja rehellistä pitkiin aikoihin, raha sielläkin puhuu ja kritiikittömyys on vallalla… …Monen ammattilaisen ura tuollakin on kiinni siitä, että hyväksyykö kaiken ja pitääkö suunsa kiinni epäkohdista.”

  Naurettavaa paskapuhetta, joka ei kestä yhtäkään pubmed-hakua. (Ja mitä ihmeen pitkiin aikoihin? Milloin oli mielestäsi ennen ”pitkiä aikoja”?) Kokeile laittaa hakusanaksi mikä tahansa lääke, niin saat eteesi listan tutkijoista, jotka eivät pidä suutaan kiinni lääkehaitoista. Tässä on esimerkki siitä, miten tieteessä tehdään oikeaa debattia tv-kekkuloinnin sijaan. Haitat todetaan ja niiden toteamiseen johtavat havainnot julkaistaan avoimesti ja yksityiskohtaisesti, jotta kuka tahansa voi tarkistaa, pitääkö johtopäätös paikkansa.

  Hupsista, Ylekin on juuri uutisoinut tapauksesta, jossa joku ei hyväksynyt kaikkea eikä tajunnut pitää suutaan supussa:

  http://yle.fi/uutiset/laakeyhtiolle_miljardisakot_laakehuijauksesta/6203548

  Nykyinen systeemi ei ole täydellinen, mutta se ei ole syy hävittää lasta pesuveden mukana ja korvata nykyisen systeemin toimivaa osaa toimimattomalla huuhaalla. Osa lääketutkimusten tuloksista on huijausta, mutta uskomuslääkinnässä kaikki on huijausta. Yhteistä molemmille on, että huijaukset paljastuvat riippumattomissa tutkimuksissa. Totuuden paljastuttua lääkärit lopettavat toimimattomien lääkkeiden määräämisen, mutta uskomuslääkitsijät jättävät todisteet huomiotta ja jatkavat huuhaan (esim. homeopatia, detox) käyttämistä.

  Plusääni(4)Miinusääni(8)
 14. ”huijaukset paljastuvat riippumattomissa tutkimuksissa. Totuuden paljastuttua lääkärit lopettavat toimimattomien lääkkeiden määräämisen, ”

  mm. SSRI – lääkkeitä ei ole vedetty pois markkinoilta, vaikka serotoniinin takaisinoton -teoria masennuksen aiheuttajana on täyttä huuhaata. Eli, se niistä tutkimuksista, millään ei tunnu olevan mitään väliä, vaikka kuten sanot, riippumattomat tutkimukset osoittaisivat jonkin lääkkeen tehottomuuden, niillä ei tunnu olevan merkitystä, jos kysymyksessä on isot voitot. Muutama mätä muna tässä todellakin pilaa koko korin, eli sori vaan, mutta luotto on mennyt tähän tieteeseen jo monilla. Silti puolustelet täällä turhaan tätä puoskarointia kuin jokin lääkeyhtiön trolli ? Ja virassa olevat tutkijat ja ammattilaisetko puolueettomia, jo vain… hieman naivia ajatella noin, kun tiedetään kenen leipää ne syövät.

  Plusääni(8)Miinusääni(1)
 15. ”…vaikka serotoniinin takaisinoton -teoria masennuksen aiheuttajana on täyttä huuhaata…”

  Anteeksi, mutta mikä ihmeen serotoniini takaisinoton -teoria?

  ”…kuin jokin lääkeyhtiön trolli…”

  Enkös juuri esittänyt, että koko Big Pharma -salaliittoteoria on absurdi? Tässä vaiheessa sinun kuuluisi esittää perustelut sen puolesta, että kyseisessä teoriassa on sittenkin jotain järkeä tai vaihtoehtoisesti että minun perusteluni ontuvat. Sen sijaan jätät täysin huomiotta, mitä sanon, ja epäilet minun olevan kyseisestä salaliittoteoriasta tuttu satuolento – oikein Magneettimedian keskustelupalstalle palkattu trolli. Voi, kun elämä olisikin noin yksinkertaista :D.

  ”…hieman naivia ajatella noin, kun tiedetään kenen leipää ne syövät…”

  Sama juttu kuin edellä. Esitin jo kaksi viestiä sitten perustelut sille, että uskomus siitä, että lääkeyrityksillä olisi varaa maksaa hiljaiseksi kaikki maailman viranomaiset ja tiedemiehet, on mittaluokassaan absurdi. Kokeilepa seuraavaksi vastata johonkin väitteeseeni sen sijaan, että huutelet Big Pharma -salaliittoteorian perusväittämiä uudelleen ja uudelleen.

  Plusääni(2)Miinusääni(3)
   1. ”Mitkään perustelut tai jatko keskustelut, eivät ole enää vaivan arvoisia sinun kohdallasi, noiden ”Naurettavaa paskapuhetta” -lausahdustesi takia. Kiitos ja näkemiin.”

    Kun ymmärtää, ettei pysty voittamaan väittelyä, mutta on liian ylpeä myöntämään olevansa väärässä, harkittu loukkaantuminen antaa tekosyyn väistyä takavasemmalle.

    Ja mitä tulee kielenkäyttööni, niin osaatko itse keksiä parempaa termiä, joka tarkoittaa tuulesta temmattua epäspesifisiä vihjauksia keskustelun vastapuolen käyttämien lähteiden saamista lahjuksista, hatusta vedettyä ajankohtaa ”pitkiin aikoihin”, jonka jälkeen tiedemaailma ei ole ollut rehellinen, tai vastustajan syyttämistä naiviksi mihinkään perustumattomalla ”kun tietää, kenen leipää ne syövät” fraasilla? Minusta paras termi kuvaamaan tällaista väittelytapaa on paskapuhe. Jos sinua loukkaa, että viittaan tällä termillä sinun viesteihisi, niin sitten sinun kannattaa joko siirtyä paskapuheesta asia-argumentteihin tai lopettaa kirjoittelu.

    Plusääni(3)Miinusääni(5)
     1. ”Kielenkäyttösi ja asenteesi oli taas arvotonta ja pilkkaavaa…”

      Ehkä syy kielenkäyttööni löytyy peilin takaa? Tätä keskustelua on jatkunut noin 30 viestiä ja omieni sävy on vaihdellut ystävällisestä piikittelevään. Esimerkiksi vastauksissani nimimerkille ”Aivan sama, mutta se totuus!” voimasana paskapuhe ei tainnut vilahtaa kertaakaan. Mistähän se voisi johtua? Ettei vain olisi niin, että minä vastaan asiallisesti sellaisille nimimerkeille, jotka kirjoittavat minulle asiallisesti ja pilkallisesti sellaisille, jotka antavat siihen syyn. Sinä et juurikaan keskustele, sinä paasaat.

      Aloituspuheenvuorossasi vihjasit, että lääkkeet ovat myrkkyjä ja lääketutkijat ostetaan rahalla hiljaiseksi, perustelematta asiaa sen kummemmin. Perustelematon absurdi vihjaus täyttää mielestäni paskapuheen kriteerit. Tästä huolimatta minä käytin noin 25 riviä perustellakseni logiikkaa käyttäen, että esittämäsi salaliittoteoria ei voi pitää paikkaansa. Tämän jälkeen jätit täysin huomiotta kirjoittamani, kutsuit minua naiviksi ja vihjasit, että tiede ei ole ollut rehellistä ”pitkiin aikoihin”. Jälleen täysin tuulesta temmattu ja perustelematon väite, joka täyttää paskapuheen kriteerit. Tästä huolimatta neuvoin sinua yksityiskohtaisesti, miten voit itse tarkistaa, peitelläänkö tiedemaailmassa lääkehaittoja vai ei. Tähän vastasit epäileväsi minun olevan lääkeyhtiön trolli. Lisäksi vedit hatusta jonkun olemattoman masennusteorian. Tavallaan ymmärrän, mihin tuolla tähtäsit, mutta ajattelin, että kysymällä sinulta lisätietoa kyseisestä teoriasta, saisin pakotettua sinut pysähtymään ja miettimään hieman sanomaasi ja kenties jopa tarkistamaan muutaman faktan. Ilmeisesti osuin maaliin, sillä seuraavassa viestissä päätitkin yllättäen loukkaantua muutama viesti aikaisemmin käyttämästäni sanasta ”paskapuhe”.

      Plusääni(5)Miinusääni(2)
     2. Jepulisjepsis on oikeassa. Kaikki synteettiset lääkkeet, jotka eivät ole luonnon/elimistön omia yhdisteitä, ovat enemmän tai vähemmän myrkkyjä (myös rokotteet, jotka ainoastaan tuhoavat luonnollista immuniteettijärjestelmää). Mitä enemmän liki kokonaan juutalaisessa omistuksessa/kontrollissa olevat lääketehtaat saavat syötettyä ihmisiin myrkkyjään, sitä rikkaammiksi ne tulevat. Talmudhan pitää ei-juutalaisia tuhottavina elukoina, you know. Rikastuitte ja saatte meikäläiset tuhottua/lamattua.

      Lääketiede hoitaa vain ihmisten elimellisiä sairauksia. Mielen häiriintymiset eivät ole elimellisiä sairauksia;

      Koska mielen ”sairaudet” eivät ole elimellisiä sairauksia, psykiatria ei kuulu lääketieteeseen lainkaan. Se on juutalaista puoskarointia, isänä juutalainen Freud. Koska psyykkisiä sairauksia ei ole lääketieteessä lainkaan, ei ole myöskään niiden hoitoa. Ei myöskään niiden lääkäreitä eikä mielisairaaloita. Nykyiset psykiatrit hoitoineen ja sairaaloineen ovat huijaus, puoskarointia.

      Koska nuo juutalaisvetoiset lääketehtaat suoltavat maailmaan hermostomyrkkyjä, joita kutsuvat ”psyykenlääkkeiksi”, ne ovat ihmisten myrkyttäjiä. Ihmiset lamataan pystyyn psyykenlääkkeillä. Psykiatria on siis paitsi mielen raiskaus myös raakaa psykokriminaalisuutta. Sivuvaikutukset, joita psyykenlääkkeillä on, ovat hyvin vakavia, joskus fataaleja. Ne ovat myös noiden myrkkyjen todelliset vaikutukset (eivät ”sivuvaikutuksia”). Psykiatria on juutalaista ei-juutalaisten tuhoamista ja tappamista. Paitsi hermostomyrkkyjä se käyttää erilaisia vahingoittavia shokkihoitoja ja terveiden aivojen silpomisia (psykokirurgia, eri asia kuin neurokirurgia). Psykiatria on vakavaa juutalaista rikollisuutta, johon on saatu mukaan paljon ei-juutalaisia heittiöitä, ”hyödyllisiä idiootteja”, jopa päättäjämme.

      Oikeastaan lääketieteessä on tervettä sisäistä lääkehoitoa vain ne lääkkeet, jotka ovat elimistön omia aineita (esim. insuliini). Rokotukset ovat rikollisuutta tuhotessaan tervettä immuniteettijärjestelmää.

      Pidän sinua juutalaisena ”lähettiläänä” luonamme. Ole hyvä ja poistu. En kirjoita odottaakseni vastauksiasi, ajattelin vain kirjoittaa muutaman sanan Jepulisjepsiksen puolustukseksi. Älä siis vastaa minulle. Pidän viestiäni sinulle paskannuksena päällesi, ja se riittää minulle. Olen elämäni aikana nähnyt, mikä helvetti ja rikosviritelmä juutalainen lääketieteemme on. Tiedän myös, mikä elämänohjeenne Talmud on.

      Mikä on nimimerkin oikea nimi?

      Vesa-Ilkka Laurio
      lääketiet. lis. (eläkk)

      Plusääni(6)Miinusääni(3)
     3. ”Älä siis vastaa minulle … Mikä on nimimerkin oikea nimi?”

      Jos toivot, että en vastaa sinulle ja häivyn saastuttamasta mielikuvitusmaailmaasi kriittisillä ajatuksilla, niin miksi viestisi lopussa esität minulle kysymyksen? Haluatko sinä, että minä vastaan vai etkö sinä halua? 🙂

      Jos vaivaudut vastaamaan tähän, niin kerro saman tien, millä perusteella päättelet, mikä tieto on luotettavaa ja mikä ei? Millaisilla kriteereillä arvioit lääkärinä, mitä ”elimistön sisäisiä aineita” voit antaa potilaillesi ja millaisilla annoksilla?

      Plusääni(3)Miinusääni(5)
 16. Suosittelen englantia ainakin auttavasti ymmärtäville ensinnäkin ainakin kahta ensimmäistä osaa amerikkalaisen Steven Yatesin artikkelista
  ””TAKING THE RED PILL” – THE REAL MATRIX ”,
  http://www.newswithviews.com/Yates/steven.htm

  Artikkeli toisinsanoen osoittaa millaisessa epätodellisessa, illuusio-maailmassa valtaosa ihmisistä elää. Voisi sanoa, että artikkelin näkökulma on ennenkaikkea poliittis-yhteiskunnallinen. Näkökulman illusorisessa valeen maailmassa elämisestä voi laajentaa monia muita elämänalueita koskevaksi kuten esim. seuraavassa:

  ”THE MEDICAL MAFIA”, http://www.whale.to/a/medical_mafia.html

  Tässä valeen maailmassahan rikollisen Big Pharman trollit ja muut trollit sekä pseudo-skeptikot tälläkin sivustolla yrittävät aivopestyjä ihmisiä pitää.

  Mainittakoon, että japanilainen tiedemies Masaru Emoto pystyi eittäin tarkasti yksityiskohtia erottelevan mikroskoopin ja kameran avulla valokuvaamaan jääkiteitä. Kiteiden muodolla oli räikeä ero esim. lähdevedestä vs. vesijohtovedestä jäädytettyjen kiteiden välillä. Samoin esim. ennen jäädyttämistä soitetulla musiikilla oli huomattava vaikutus jääkiteiden muotoon, vaikka käytettiin täysin samaa vettä. Emoton johtopäätös oli, että vesi pystyy VARASTOIMAAN TIETOA. Tähän perustuu homeopatia eli veteen sekoitetusta aineesta ns. potentoinnin jälkeen ei tarvitse olla edes yhtä molekyyliä jäljellä ja kuitenkin vaikutus esim. ihmiskehossa on sama kuin varsinaisella aineella tiedon varastoiduttua veteen. Juuri tämä veteen sekoitetun aineen molekyylien mahdollisesti täydellinen puuttuminen homeopaattisesta valmisteesta on useimmille koululääketieteen edustajille ja pseudo-skeptikoille – trolleista puhumattakaan – peruste leimata homeopatia huuhaaksi.

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 17. ”[kaksi Big Pharma -salaliittoteoriaa tukevaa dokumenttia]”

  Salaliittoteorioita ja uskomuslääkintää koskevissa dokumenteissa pyörivät kerrasta toiseen samat argumentit. Jos noissa dokumenteissa tulee mielestäsi vastaan jotain, mihin en olisi jo ottanut kantaa, niin referoi tänne, niin keskustellaan.

  ”…japanilainen tiedemies Masaru Emoto pystyi … valokuvaamaan jääkiteitä. Kiteiden muodolla oli räikeä ero esim. lähdevedestä vs. vesijohtovedestä jäädytettyjen kiteiden välillä. Samoin esim. ennen jäädyttämistä soitetulla musiikilla oli huomattava vaikutus jääkiteiden muotoon, vaikka käytettiin täysin samaa vettä. Emoton johtopäätös oli, että vesi pystyy VARASTOIMAAN TIETOA. Tähän perustuu homeopatia…”

  No nyt on kyllä niin monta oletusta havainnon ja johtopääksen välillä, että Occamin partaveitsikin tylsistyi.

  http://tinyurl.com/vedenmuisti

  Jos leikitään paholaisen asianajajaa ja oletetaan, että vesijohtovesi ja pullovesi todella kiteytyvät eri tavalla, niin mitä syitä meillä on olettaa, että eron taustalla olisi jotain muuta kuin vesien poikkeava mineraalikoostumus? Jos musiikki todella vaikuttaa kiteytymiseen, mitä syitä meillä on olettaa, että ero johtuisi jostain muusta kuin musiikin aiheuttaman mekaanisen aaltoliikkeen aiheuttamasta veden pinnan väreilystä? Ja jos todellakin on niin, että vesi varastoi tietoa jäätyessään, niin mitä tälle tiedolle sitten käy, kun jää sulaa?

  Todelliset skeptikot tosin aloittavat kysymällä, että kestävätkö Emoton tulokset päivänvaloa? Onko joku muu pystynyt todentamaan hänen tutkimustuloksensa? Vasta sitten, jos vastaus nähin on kyllä, päästään yllä esittämiini kysymyksiin. Salaliittoteoreetikot ja uskomuslääkitsijät sen sijaan vetävät mutkat suoriksi ja olettavat, että jos joku jossain julkaisee jotain erikoista, jota ei osata heti selittää, se automaattisesti todistaa heidän uskomuksensa puolesta.

  ”…veteen sekoitetusta aineesta ns. potentoinnin jälkeen ei tarvitse olla edes yhtä molekyyliä jäljellä ja kuitenkin…”

  Kerrohan, mitä potentoinnissa sinun mielestäsi tehdään? Millä kriteereillä voi varmistaa, että potentointi onnistuu? Miten pitkään potentoinnin vaikutus säilyy vedessä? Tapahtuuko potentointia luonnossa? Voiko vedestä tehdä potentoimalla myrkyllistä? Voiko muita aineita potentoida kuin vettä?

  …vaikutus esim. ihmiskehossa on sama kuin varsinaisella aineella tiedon varastoiduttua veteen…”

  Homeopatialla ei ole todistettu yhtään mitään vaikutusta yhtään mihinkään. Joitain positiivisia kokeita on saatu julkaistua, mutta tuloksia ei ole pystytty varmentamaan riippumattomissa tutkimuksissa eikä edes homeopaattien omissa tutkimuksissa, kun otoskokoa on kasvatettu niin suureksi, että positiivisiin tuloksiin tarvittaisiin muutakin kuin sattuma. Sama ilmiö kuin tiettyjen SSRI-lääkkeiden kohdalla, mutta sillä erotuksella, että heikkolaatuisten ja vääristeltyjen tutkimusten pois suodattamisen jälkeen edelleen suurimmalla osalla SSRI-lääkkeistä on tutkimusnäyttöä masennuksen hoidossa, kun taas homeopatiassa yhdelläkään valmisteella ei ole näyttöä yhtään minkään asian hoidossa.

  ”…veteen sekoitetun aineen molekyylien mahdollisesti täydellinen puuttuminen homeopaattisesta valmisteesta on useimmille koululääketieteen edustajille ja pseudo-skeptikoille – trolleista puhumattakaan – peruste leimata homeopatia huuhaaksi.”

  Ei yksistään, mutta kyllä se, että homeopaattisissa valmisteissa ei ole mitään vaikuttavaa ainetta on täysin linjassa sen kanssa, että niissä ei myöskään ole mitään vaikutusta. Yhdessä nämä havainnot ovat aika vahva todiste sen puolesta, että homeopatia on huuhaata.

  Plusääni(5)Miinusääni(3)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat