Ihanan sydämellinen päivä

Ihana, ihanampi, rakkain! Ystävänpäivä lähestyy ja punaisen syvät sävyt valtaavat kauppojen hyllyt täyttäen ne sydämellisillä lahjatavaroilla.

14.2. on se päivä, jolloin muistetaan ystäviä ja rakkaimpia koko sydämen kyllyydestä. Ilahduta läheistäsi ja yllätä kultasi mitä kekseliäimmällä tavalla. Kärkkäinen tarjoaa tähän tarkoitukseen oivia ideoita lahjatavara- sekä makeisosastoilta. Jos kuitenkin haluat tehdä persoonallisen ja lähtemättömän vaikutuksen, hanki sopivat tarvikkeet askartelupuoleltamme ja muista läheistäsi itse tekemällä lahjalla. Ajatus on aina tärkein.

Sydänten valloittama jäyhä Suomi

Poiketen amerikkalaisesta rakastavaisten Valentinuksen päivästä, Suomessa ystävänpäivää vietetään yleisemmin muistamalla ystäviä. Päivän tunnus on punainen sydän, joka symboloi rakkautta, ystävyyttä ja ihailua, ja 14.2. niitä on kaikkialla. Ystävänpäivä on vakiintunut kalenteriimme viralliseksi juhlapäiväksi vuonna 1987. Alkuun sitä vietettiin lähinnä lasten ja nuorten keskuudessa, mutta nykyään siitä on kehkeytynyt perinne myös aikuisten keskuudessa.

Ystävänpäivä nousi Suomessa esille Tampereen Sydänyhdistyksen kekseliäänä toimena yhdistää punaisten sydänten juhlapäivän heidän markkinointikampanjaansa. Pian tämän jälkeen Punainen Risti kiinnostui päivästä painamalla Suomessa ensimmäiset ystävänpäiväkortit. Nykyään kyseinen juhlapäivä on Suomessa toiseksi suosituin korttipäivä joulun jälkeen.

Miten paljon sydämiä on tarpeeksi?

Vaikka ystävänpäivän tarkoitus on niinkin yksinkertainen kuin muistaa läheistä, joskus oikea tapa sen osoittamiseen on hankala keksiä. Perinteisiä tapoja näyttää välittävänsä ovat makeiset, kortit, kukat ja pehmolelut. Kannattaa muistaa ettei eleen tarvitse olla iso, vaan ennemminkin aito. Piristävänä piirteenä ystävänpäivälahjaa on antaa jotain, joka muistuttaa saajaansa jostain yhteisestä hetkestä. Tai jotain, mikä saa toisen nauramaan. Ystävänpäivän ei kuulu olla vakava asia, vaan silloin voi käyttää kekseliäisyyttä ja olla leikkimielinen. Persoonallisuus on ainoastaan hyvä piirre lahjassa tai kortissa, siten osoitat kuinka vilpitön olet. Ystävän muistaminen on huomionarvoinen asia, jota voisimme tehdä muulloinkin kuin vain yhtenä päivänä vuodessa.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat