Intiaanien tupakka auttaa lopettamaan tupakoinnin ja korjaa keuhkot

 

 

Ennen kuin Amerikan intiaanien kulttuuri hajotettiin, he käyttivät käsittelemätöntä tupakkaa seremoniapiipuissa ja parantamiseen. Kyllä, keuhkosairauksien parantamiseen.

Intiaanien tupakka (Lobelia inflata) tunnetaan yleisnimellä lobelia (nuottaruoho), suomeksi rohtolobelia. Sitä käytetään nykyäänkin yrttiterapiassa, tosin Yhdysvaltain lääkevirasto yritti sitä aikanaan kieltää. Sitä voi polttaa, siitä voi tehdä uutetta ja sitä voi kuivattuna käyttää tabletteina. Muissa artikkeleissa on jo käsitelty rohtolobelian käyttöä astman ja keuhkojen / keuhkoputken ongelmien hoitoon. Tässä artikkelissa keskitytään rohtolobelian rooliin tämän päivän tehokkaimpana rohtona tupakoinnin lopettamiseen ilman mitään sivuoireita.

Eräs laajalti markkinoitu tupakoinnin lopettamiseen tarkoitettu lääke aiheutti vakavia sivuoireita, joista pahimmat olivat itsemurhiin ja tappoihin ajavat ahdistukset, psykoosi ja masennukset. Hyvin harva tiesi näistä vakavista sivuvaikutuksista, kunnes kanadalainen riippumaton potilaiden turvallisuutta valvova järjestö Institute for Safe Medication Practices havaitsi tutkimuksissaan lääkeyhtiön haittavaikutusraporteissa merkittäviä epäjohdonmukaisuuksia. Sekä lääkeyhtiö että Yhdysvaltain lääkevirasto FDA olivat piilottaneet merkittävän määrän vakavia haittavaikutuksia (kuten itsemurhat ja tapot) suureen joukkoon lieviä sivuoireita. Tämän havainnon jälkeen lääkeyhtiö sai lukuisia haasteita, jotka todistivat yrityksen jatkavan lääkkeen markkinointia edelleen, vaikka monet olivat jo tulleet murhanhimoisen hulluiksi lääkkeen vaikutuksesta. Monet lopettivat lääkkeen käytön turvallisuussyistä jääden ilman väitettyjä hyötyjä, eli tupakanpolton lopettamista.

Rohtolobelia on turvallinen ja tehokas lääke tupakanpolton lopettamiseen

Yrttilääkitsijä ja naturopaatti tri Richard Schulze on käyttänyt rohtolobeliaa useiden potilaiden hoitamiseen, jotka ovat halunneet epätoivoisesti lopettaa tupakoinnin ja / tai parantaa keuhkojaan. Hän myös kertoo, miten FDA:n väliaikainen kielto on leimannut rohtolobelian käytön. Nykyään sitä on laillista käyttää Yhdysvalloissa ja monet luontaislääkitsijät ovat palaamassa sen pariin, mutta monet arastelevat edelleen sen käyttöä peläten lääketieteen ryhmien ahdistelua ja syytöksiä potilaan pienimmästäkin reaktiosta.

Rohtolobeliaa pidetään yhtenä maailman vahvimmista rohdoista. Se sisältää 14 alkaloidia, joista yksi on tavallisessa tupakassa olevan nikotiinin kanssa samankaltainen lobeliini. Schulze kannattaa metodina tupakoinnin vähentämistä asteittain yhdellä tupakalla joka päivä ja rohtolobelian nauttimista aina, kun tupakanhimo käy vastustamattomaksi. Hän on onnistunut saamaan monet irti nikotiiniriippuvuudesta ja parantamaan useiden keuhko-ongelmia rohtolobelialla.

Miten entisajan intiaanit onnistuivat polttamaan?

Ainakin yksi asia on varma: heidän savukkeissaan ei ollut 600 kemikaalia, jotka on lisätty nykypäivän savukkeisiin käytännössä nikotiinin muokkaamiseksi mahdollisimman koukuttavaksi huumeeksi. He ymmärsivät rohtolobelian parantavat vaikutukset. Vielä tänäkin päivänä Amazonin ja Uuden Guinean alkuperäis-intiaanit polttavat puhdasta tupakkaa vielä 80 vuoden ikäisenä ja ovat täysin terveitä.

Yhdysvaltain sosiaali- ja terveysministeriö hyväksyi vuonna 1994 savukkeisiin 599 kemiallista lisäainetta, mukaan lukien ammoniakkiyhdisteitä, joiden tarkoitus on puhdistaa ja jalostaa nikotiini (freebase-efekti). Lisäksi savukepaperiin on lisätty lukuisia yhdisteitä, jotka saavat sen mm. palamaan tasaisemmin.

Vuonna 2010 yhtä lukuun ottamatta kaikissa Yhdysvaltain osavaltioissa hyväksyttiin laki, jolla markkinoille laskettiin uusia paloturvallisia savukkeita, jotka sammuvat itsestään ilman imua. Tällä tavoin savukkeesta tulee imettyä enemmän aineita keuhkoihin (aktiivisempaa polttamista). Savukepaperi sisältää toksista kemikaalia, josta valmistetaan mm. mattoliimaa.

Jo ennen tätä kemiallisten lisäaineiden villitystä tupakkaa oli kasvatettu kauan fosfaattilannoittein, joista kasviin kertyy radioaktiivista polonium 210-isotooppia. Jokaisella henkosella tupakoitsijoiden keuhkoihin kertyy lisää näitä isotooppeja. Lempinimi ”syöpäkääryle” on todella oikeaan osuva arvio.

Alkuperäinen artikkeli: http://www.naturalnews.com/035119_tobacco_lung_health_addiction.html

2 kommenttia

  1. Olisikohan parempi, ettei näistä parantavista rohdoista kerrottais yleisesti koska näyttää olevan selviö että kun joku luonnonaine on todettu terveyttä edistäväksi niin se poistetaan näiden ”huuhaaviranomaisten” toimesta välittömästi, niin on käynyt myös tämän rohdon kanssa, joka todellakin toimii tehtävässään. Tietääkö joku mistä sitä vielä saa. Eikö se ole mennyt vieläkään perille, ettei suomessa saa parantaa sairauksia vaan lievitetään niitä senverran että henki jotenkin kulkee ja silläkeinolla lääkemyrkkyteollisuus saa lypsettyä sairauksilla ja lääkkeisiin pumpatuilla lisäaineilla uusia sairauksia aiheuttavilla myrkyillä lisää rahaa omiin taskuihinsa jne. Kuka kroonista sairautta sairastava on esimerkiksi saanut parantavaa lääkettä sairautensa hoidoissa, ainakaan lääketieteen keinoin, luontaisella puolella kylläkin valitettavasti? Itse olen ainakin huomannut lähipiirissä että mitä enemmän lääkitään sitä sairaammaksi ihmiset ovat tulleet. Alussa voi näyttää paranemista mutta pillerit vaikuttavat kuitenkin lopulta elimistössä negatiivisesti ja lisäävät sairauksia niinkuin niiden on tarkoituskin toimia voiton maksimoimiseksi. Ei ihmisten tervehdyttämiseksi. Jatkan vielä että, TODELLA HÄRSKIÄ TOIMINTAA LÄÄKEMYRKKYTIETEEN PUOLELTA SAIRAITA KOHTAAN.

    Plusääni(14)Miinusääni(1)
  2. Mikään keuhkoihin vedettävä savu ei ole terveellistä. Ajatuksena harvinaisen typerä.

    Plusääni(1)Miinusääni(2)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat