Israelin joukot tappoivat mielenosoittajan Länsirannalla

Israelin joukot hyökkäsivät rajusti Gazan sotaa protestoineita mielenosoittajia vastaan Länsirannalla. Juutalaissotilaat ampuivat yhden mielenosoittajan kuoliaaksi.

Mielenosoitukset kiihtyivät aikaisin keskiviikkona kylässä lähellä Betlehemin kaupunkia. 32-vuotiasta Mahmud al-Hamamraa ammuttiin tappavasti rintaan, kun sotilaat päättivät rikkoa mielenosoituksen. Lukuisia mielenosoittajia myös haavoittui, kun Israel ampui heitä kyynelkaasukranaateilla.

Mielenosoituksessa vaadittiin kansainväliseltä yhteisöltä päättäväisempiä toimia Israelin sotarikosten pysäyttämiseksi. Samanlaisia protesteja Gazan puolesta järjestettiin eri puolilla Länsirantaa. Vain pari päivää aiemmin juutalaissiirtokunnan asukas tappoi palestiinalaisen Länsirannalla.

gazahospitalals_00_7

Israel on tappanut jo noin 650 gazalaista operaation aikana. Haavoittuneita on yli 4 000. 24 Gazassa aiemmin työskennellyttä eurooppalaislääkäriä ilmaisi tunnetussa lääketieteen aikakauslehti The Lancetissa järkytyksensä Israelin toiminnasta. Lääkärit olivat norjalaisia, brittiläisiä ja italialaisia. Juutalaisvaltio on järjestelmällisesti vaikeuttanut sairaiden ja haavoittuneiden hoitoon saattamista. Vakavasti vammautuneita ja sairaita on vaikea viedä hoitoon Gazan ulkopuolelle. Lääkkeiden ja ruoan tuomisesta Gazaan on tehty myös erittäin vaikeaa. Juutalaiset ovat ampuneet palestiinalaissairaaloita kranaatinheittimillä, uhkailleet lääkäreitä ja estäneet lääkintämiesten pääsyn haavoittuneiden luokse. Eurooppalaislääkärit olivat ottaneet yhteyttä myös Israelin lääkäreihin, joiden ensisijainen tehtävä tulisi olla ihmishengen suojelu. Kuitenkin 95 % juutalaisista lääkäreistä kannatti Gazan-hyökkäyksen jatkamista.

Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif ilmoitti, että palestiinalaisella Hamas-puolueella on Iranin täysi tuki takanaan. Iran on tuominnut Israelin törkeät ihmisoikeusloukkaukset ja kiittänyt Hamasia rohkeasta vastarinnasta sionisteja vastaan. Myös Syyrian parlamentin puhemies Mohammad Jihad al-Laham tuomitsi jyrkin sanoin Israelin väkivallan. Al-Laham vaatii sekä arabimailta että kansainväliseltä yhteisöltä päättäväisempiä toimia Israelin pysäyttämiseksi. Hän muistutti, että samat valtiot, jotka tukevat Israelin terrorismia Palestiinassa, tukevat ääri-islamistista terrorismia Syyriassa ja Irakissa. Al-Lahamin mukaan palestiinalaisilla on oikeus saada oma valtio, jonka pääkaupunki on Al-Quds (Jerusalem).

Press TV

1 kommentti

  1. ”Israelin joukot tappoivat mielenosoittajan Länsirannalla”

    Ja tämäkö on uutinen?

    Ja me kovastikin tehdään jotain asian muuttamiseksi?

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat