Itävallan ja Italian äänestystulokset positiivisia EU- ja Israel-vastaisten kannalta

Itävallan presidentinvaalit ja Italian kansanäänestys jäivät Suomessa melko vähälle huomiolle itsenäisyyspäivän rientojen vuoksi. Molemmat vaalit johtivat positiivisiin tuloksiin.

Italiassa kansa äänesti Goldman Sachsin ja JPMorganin käskyjen vastaisesti pääministeri Matteo Renzin kannattamaa perustuslakiuudistusta vastaan.

Kansanäänestyksen tulosta on pidetty epäluottamuslauseena EU:lle ja Renzin edustamalle poliittiselle eliitille. Rohkeimmat kutsuivat vaaleja ”Italian Brexitiksi”, mikä on tosin yltiöoptimistinen tulkinta.

Äänestystulos ei tule suoraan johtamaan Italian EU-eroon, mutta sen uskotaan johtavan hallituskriisiin, sillä Renzi lupasi erota virastaan tuloksen vuoksi.

Hallituskriisin ennustetaan puolestaan johtavan Italian pankkikriisin kärjistymiseen ja EU-vastaisen ilmapiirin lisääntymiseen. Yhdessä poliittinen ja taloudellinen kuohunta voisivat ajaa Italian ulos EU:sta ja heikentää unionia entisestään.

Pankkivastainen talousjulkaisu Naked Capitalism painotti Italia-analyysissään, että kansanäänestyksen vaikutukset Italian ja EU:n mahdolliseen välirikkoon ovat välillisiä – eivät suoria.

Naked Capitalism kehotti innostuneimpia laittamaan kuitenkin jäitä hattuun, sillä esimerkiksi eliitin talousjulkaisu The Economist kannusti italialaisia etukäteen äänestämään perustuslakiuudistusta vastaan.

Kyse ei siis ollut Brexitin kaltaisesta puhtaasta ”kansa vastaan globalistit” –asetelmasta. Italiassa kaikki kansallismieliset kuitenkin äänestivät uudistusta vastaan, joten lopputulos miellyttää varmasti Magneettimediankin lukijoita.

Politico-lehti silti muistuttaa, että ennen mahdollista ”Italexitiä” EU-vastaisten voimien tulisi päästä Italiassa valtaan. Nykyiset valtapuolueet eivät tahdo erota unionista.

The Wall Street Journal ja luottoluokitusyhtiö Fitch totesivat analyyseissään, että hallituskriisi tulee todennäköisesti vaikeuttamaan pankkikriisin ratkaisua, mikä voi johtaa sisäpoliittiseen kuohuntaan. Toivottavasti EU-vastaiset voimat käyttävät tilaisuuden hyväksi.

Jacobin-julkaisu muistutti toisaalta, että perustuslakiuudistus olisi keskittänyt Italiassa poliittista valtaa, joka hajautettiin Mussolinin syrjäyttämisen jälkeen.

Mikäli Italian johtoon siis nousisi tulevaisuudessa EU-vastainen puolue, on sen vaikea tehdä radikaaleja uudistuksia, sillä Italiassa parlamentaarinen valta on tehokkaasti hajautettua.

Norbert HOFER, FPÖ, Interview in seinem Büro/ Parlament
Norbert Hofer.

Itävallassa sionisti hävisi

Itävallassa järjestettiin uudet presidentinvaalit edellisten vaalien epäselvyyksien vuoksi. Tulos oli tälläkin kertaa sama, eli oikeistopopulistinen Norbert Hofer hävisi ja vihreiden Alexander Van der Bellen voitti.

Itävallan tiukat vaalit osoitti, että lähes puolet äänensä antaneista kansalaisista on tyytymättömiä Euroopan avoimien rajojen väestönvaihtopolitiikkaan. Äänestystuloksista siis selvisi, että tavalliset eurooppalaiset ovat vuosi vuodelta maahanmuuttovastaisempia.

Harva kansallismielinen suri Hoferin tappiota, sillä hän on Euroopan oikeistopopulistienkin mittapuulla harvinaisen aggressiivinen sionisti. Hoferista olisi tullut Soinin kaltainen takinkääntäjä, joka olisi syönyt kaikki lupauksensa heti voiton jälkeen.

The Intercept –julkaisu kirjoitti Hoferin tulenpalavasta sionismista marraskuun lopulla. Julkaisun mukaan Hoferin sionismi ei ole jäänyt vain sanojen tasolle, vaan Israel tuntuu olevan itävaltalaisen aito intohimo.

Hofer on The Interceptin mukaan painottanut, että kaikki ”antisemitistit” potkitaan ulos hänen puolueestaan. Lisäksi hän on vaatinut Adolf Hitlerin lapsuudenkodin tuhoamista.

Hoferin puolue järjesti jopa ”antisemitismin vastaisen konferenssin”, jonka pääesiintyjä oli Adolf Eichmannin kidnappaukseen syyllistynyt juutalaisterroristi. Lisäksi puolue on solminut lämpimät diplomaattiset siteet Israeliin.

2014 Hofer teki ”pyhiinvaellusmatkan” Jerusalemin Yad Vashem –holokaustihuijausmuseoon. Hän yritti kalastella juutalaisten ääniä lupaamalla, että presidenttinä hänen ensimmäinen tekonsa olisi valtiovierailu Israeliin.

Vaikka Italian ja Itävallan vaalit eivät olleetkaan Brexitin kaltaisia spektaakkeleita, valoivat ne uskoa sionismin ja EU-liittovaltion vihollisiin eri puolilla Eurooppaa.

 

Lue myös: Jakoivatko Itävallan vaalit kansainvälisen juutalaisyhteisön kahtia?

4 kommenttia

 1. Kerryllä alkaa olla hätä;
  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201612082200037952_ul.shtml

  Kerry varoitti Etyjiä populismin vaaroista – ”Meidän on kaikkien varottava”

  Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry varoitti torstaina Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin ulkoministerikokouksessa Hampurissa populismin vaaroista.

  -  Jokainen lastu, joka vuollaan pois vapauden perustuksista, on itse asiassa ruma rakennuspalikka tyrannian tiellä. Meidän on kaikkien varottava autoritaarista populismia, Kerry sanoi.

  Etyjin ulkoministerikokous keskittyi muun muassa idän ja lännen kiristyneisiin suhteisiin Ukrainan tapahtumien myötä, äärioikeiston nousuun Euroopassa ja pakolaiskriisiin.

  -  Liian monissa paikoissa Etyjin alueella olemme nähneet viime aikoina autoritaarisen ajattelun kasvun, johon yhdistyy ihmisoikeuksien polkeminen, vapaan median rajoittaminen sekä viharikosten ja suvaitsemattomuuden nousu, Kerry jatkoi.

  Plusääni(4)Miinusääni(0)
  1. Ai sä olitkin Putin-trolli. Kuulostit ihan Jessikalta. Mutta teissähän ei ole juuri eroa. Ei oikeastaan yhtään. Kai teitä itse asiassa johdetaan samasta komentokeskuksesta. Kaikki trollit eivät ehkä ole tästä selvillä.

   Plusääni(1)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat