Kaikki, mitä olet halunnut tietää käpyrauhasesta

Kuuluisa filosofi, René Descartes, kuvaili käpyrauhasta ”sielun istuimeksi”. Vanhojen hindu-uskomusten mukaan kyseessä on myyttinen ”kolmas silmä”, hiukan kulmakarvojen yläpuolella sijaitseva chakra. Olemme huomanneet, etteivät nämä näkemykset olekaan niin kaukaa haettuja. Riisinjyvän kokoinen, käpyä muistuttava rauhanen tunnetaan käpyrauhasena. Käpyrauhanen sijaitsee aivojen keskellä, silmien korkeudella.

Käpyrauhasen toiminta vaikuttaa ajatteluun ja mielialaan. Se tuottaa melatoniiniksi kutsuttua hormonia, minkä määrä vaikuttaa unenlaatuun ja -pituuteen. Se vastaa päivittäisestä vuorokausiryhmistä ja sisäisen kellon toiminnasta, sekä sen toiminta vaikuttaa hormonien tuotantoon, stressitasoihin ja fyysiseen suorituskykyyn.

Neljä tapaa, joilla voit aktivoida käpyrauhasen toimintaa

Käpyrauhasen aktivointi voi auttaa mielialanvaihteluihin ja uniongelmiin, sekä helpottaa uupumuksen tunnetta. Nämä neljä kikkaa auttavat sinut alkuun.

1. Ylös, ulos ja aurinkoon

Auringonvalo ravistelee käpyrauhasen hereille, kohottaen mielialaa. Altistuitpa suoralle tai epäsuoralle auringonvalolle, käpyrauhasesi aktivoituu, mikä lisää serotoniinin, mielialaa ja energiatasoja säätelevän hormonin, tuotantoa. Juuri siksi on elintärkeää välttää valonsaantia auringonlaskun jälkeen, sillä haluat käpyrauhasesi tuottavan melatoniinia, ja vähentävän serotoniinin määrää elimistössä. On siis parasta sammuttaa valot ja laittaa elektroniikka syrjään ennen nukkumaanmenoa.

2. Nuku säkkipimeässä

Pimeässä käpyrauhanen tuottaa riittävästi melatoniinia, mikä takaa syvän ja rauhallisen unen. Älä käytä matkapuhelinta, tablettia, tietokonetta tai katsele televisiota ennen nukkumaanmenoa. Teknisten laitteiden säteilemä valo stimuloi serotoniinin tuotantoa, mikä saa käpyrauhasesi erehtymään vuorokaudenajasta, ja sekoittaa vuorokausiryhmisi.

3. Katse aurinkoon

Kenties kaikkein kyseenalaisin menetelmä, jolla voit stimuloida käpyrauhastasi, on katsoa suoraan aurinkoon. Aurinkoon katsomisessa on riskinsä, ja usein pelkkä epäsuora altistuskin riittää stimuloimaan käpyrauhasen toimintaa. Mikäli haluat kokeilla menetelmää, noudata seuraavaa ohjetta: katso aurinkoon aamulla, ensimmäisen 15 minuutin aikana auringonnoususta. Katseen tulisi kestää korkeintaan muutaman sekunnin ajan. Päivän päätteeksi, katso aurinkoon viimeisten 15 minuutin aikana ennen auringonlaskua, muutaman sekunnin ajan.

4. Meditaatio auttaa

Käpyrauhanen reagoi pimeän ja valoisan tilan luomiin biosähköisiin signaaleihin. Meditaation on havaittu stimuloivan elimistössä tapahtuvia biosähköisiä ilmiöitä. Harjoituksen kanssa opit stimuloimaan käpyrauhasta energian avulla.

Nykyinen elinympäristö koettelee käpyrauhasta

Kalkkiutuminen on suurin yksittäinen käpyrauhaseen liittyvä terveysongelma. Fluori kertyy herkemmin käpyrauhaseen kuin mihinkään toiseen elimeen, kiteytyen fosfaatti-yhdisteinä rauhaseen. Rauhanen kovettuu kiteiden vuoksi, mikä vähentää melatoniinin tuotantoa, ja sitä kautta vaikuttaa vuorokausiryhmiin.

Tutkimuksen mukaan fluoriyhdisteet aikaistavat lasten, erityisesti tyttöjen, sukupuolikehitystä. Ongelman mittakaava on huomattava; 30 vuotta sitten 40 % alle 17-vuotiaista amerikkalaislapsista havaittiin käpyrauhasen kalkkiutumista. Noista ajoista lähtien lasten, erityisesti tyttöjen, murrosikä on aikaistunut.

Myös muut halidit, kuten kloori ja bromi, kertyvät käpyrauhaseen ja vahingoittavat sitä. Kalsiumlisät voivat aiheuttaa ongelmia. Kalsiumin biosaatavuus heikkenee, ja se varastoituu kudoksiin, myös käpyrauhaseen, ellei D-vitamiinia ole saatavilla riittävästi.

5 tapaa, joilla poistat kalkkiutumat käpyrauhasesta

Mikäli olet altistunut fluorille, käpyrauhasesi voi kärsiä kalkkeutumien aiheuttamasta toimintavajeesta. Näin vähennät kalkkeutumia kotikonstein:

1. Tamarindi
tamarindi
Afrikkalaisen tamarindipuun hedelmien ainesosat poistavat tehokkaasti fluoria elimistöstä. Eräässä tutkimuksessa lapsista koostuvan koeryhmän ruokavalioon lisättiin tamarindia. Virtsasta mitattu fluoridipitoisuus oli huomattavasti korkeampi kuin vertailuryhmän lapsilla. Tamarindista voi olla apua luuston fluoroosin ehkäisemisessä ja hoidossa.

2. Booraksi

Sekoita teelusikallinen booraksia (tai booria) litraan vettä, ja nauti liuos pieninä annoksina 1-2 päivän aikana. Kysy neuvoa lääkäriltäsi ennen menetelmän käyttöönottoa.

3. Zeoliitit

Vulkaanisten prosessien seurauksena syntyvien zeoliittien on havaittu poistavan myrkkyjä elimistöstä. Zeoliitit rikkovat kudoksiin kertyneen raskasmetallin ympärille muodostuneet kalsiumkovettumat, ja edistävät raskasmetallien poistumista elimistöstä.

4. Puhdistuskuurit

Säännölliset puhdistuskuurit auttavat elimistöä poistamaan raskasmetallit ja myrkyt, mukaanlukien fluorin, luonnollisella tavalla.

5. Jodi

Jodin puutos edesauttaa muiden halidien, kuten kloorin, fluorin ja bromin kertymistä käpyrauhaseen. Jodin puutos on yhä kasvava ongelma kaikkialla maailmassa. Mikäli rajoitat suolan saantia, etkä syö mereneläviä, kuulut riskiryhmään. Jodivajeeseen viittaavia oireita ovat: krooninen väsymys, kilpirauhasongelmat, vilun tunne tai matala ruumiinlämpö, sekä hormonien epätasapaino. Voit lisätä jodin saantiasi syömällä jodipitoista ruokaa tai nauttimalla jodivalmisteita.

Artikkeli on julkaistu alunperin englanniksi lähteineen Global Healing Center -verkkolehdessä.

Aiheesta lisää:
Nukuttaako?

4 kommenttia

  1. Kolme kirjainta: DMT.

    Elämä muuttuu kerrasta, kun saat ymmärryksen.

    Plusääni(36)Miinusääni(4)
  2. ”Elämä muuttuu kerrasta, kun saat ymmärryksen.”

    Amen bro

    Plusääni(17)Miinusääni(2)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat