Kaneli ja magnesium ovat yhdessä maailman tehokkain verenpainelääke

Kanelin on havaittu alentavan verenpainetta diabeetikoilla ja diabeteksen esiastetta sairastavilla. Hertfordshiren yliopiston tutkijat kertoivat European Journal of Clinical Nutrition –julkaisussa 22 tutkimuksen tietojen magnesium-ravintolisän käyttämisestä paljastaneen tämän hivenaineen auttavan alentamaan systolista ja diastolista verenpainetta (ylä- ja alapaine). Yhdistämällä kanelin magnesiumiin sekä ruokavalion ja elämäntavan muutoksiin voi saavuttaa verenpaineen alenemisen jopa 25 mmHg:llä, mikä on enemmän kuin millään korkean verenpaineen lääkkeellä voidaan saavuttaa ilman mitään sivuvaikutuksia.

Jopa kaneli yksistään auttaa alentamaan verenpainetta

Kaneli on yksi maailman vanhimmista tunnetuista mausteista ja sitä on jo antiikin ajoista lähtien arvostettu valuuttana ja joskus jopa kultaa arvokkaampana. Kanelilla on yksi korkeimmista antioksidanttisista arvoista kaikista ruoka-aineista ja sitä on käytetty lääketieteessä niin hoitamaan pahoinvointia ja kuukautisvaivoja kuin diabetesta ja antamaan energiaa.

”Kanelilla itsessään on insuliinintapaisia ominaisuuksia ja se voi tehostaa kehon oman insuliinin aktiivisuutta. Tämä ominaisuus voi olla hyvin tärkeä 2-tyypin diabetesta sairastavien hoidossa. Kanelissa on bioaktiivinen komponentti, jonka me uskomme pystyvän estämään tai parantamaan diabeteksen”, kertoi tutkija Don Graves lausunnossaan.

Puhuttaessa korkeimmista antioksidantti-arvoista (ORAC) kaneli tulee kolmantena, edellään vain mausteneilikka ja sumakkikasvit. ORAC-yksiköt tai –arvot kehitettiin Yhdysvaltain Kansallisen Terveysinstituutin (NIH) alaisessa ikääntymisen tutkimusinstituutissa. Vaikka antioksidanttisuuden arvojen ja terveysvaikutusten välistä suhdetta ei ole täsmällisesti määritelty, on yleisesti uskottu korkeamman ORAC-arvon omaavien ruoka-aineiden olevan tehokkaampia vapaiden radikaalien neutraloinnissa. Teorian mukaan vapaat radikaalit nopeuttavat ikääntymistä ja siten antioksidanttiset ruoka-aineet voisivat hidastaa oksidatiivisia prosesseja ja vähentää vapaiden radikaalien aiheuttamia tuhoja, jotka saattavat vaikuttaa ikääntymisen sairauksiin ja elimistön rappeutumiseen.

Useat tutkimukset ovat osoittaneet kanelin ja sen sisältämien yhdisteiden mahdollisesti auttavan diabetekseen. Toronton, Länsi-Lontoon ja Lontoon South Bankin yliopistojen tutkijoiden meta-analyysi on ensimmäinen tutkimus, joka arvioi kanelin vaikutuksia diabeetikoiden verenpaineeseen.

Kaneli yksistään, ilman ruokavalion tai elämäntavan muutoksia, alentaa systolista verenpainetta 5,4 ja diastolista verenpainetta 2,6 mmHg. Mahdollisista 93 kokeesta tri Akilen ja hänen ryhmänsä valitsivat meta-analyysiinsä 3 satunnaistettua kliinistä tutkimusta, joista kahdessa oli diabeetikoita ja kolmannessa diabeteksen esiastetta sairastavia. Kanelin annosmäärä tutkimuksissa vaihteli 0,5 g – 2,4 g päivässä välillä ja kaikki tutkimukset kestivät 12 viikkoa. Tutkimusten johtopäätös oli, että kanelin nauttiminen päivittäin johti merkittävään verenpaineen alenemiseen sekä ylä- että alapaineen osalta.

Tri Akilen ja hänen ryhmänsä kommentoivat mahdollisia toimintamekanismeja todeten: ”Nämä tutkimukset varmistivat sen, että kanelilla ja sen sisältämillä yhdisteillä on todistetusti hyödyllisiä vaikutuksia käytännössä kaikkiin metaboliseen oireyhtymään liittyviin tekijöihin, kuten insuliini, glukoosi, lipidit, antioksidantit, tulehdukset, verenpaine ja kehon massa. Lyhyesti sanottuna kanelin nauttiminen vähentää diabeetikoiden verenpainetta, mutta tarkka toimintamekanismi on vielä hämärän peitossa ja vaatii jatkotutkimuksia.”

Alkuperäinen artikkeli: http://preventdisease.com/news/13/082313_Cinnamon-Combined-With-Magnesium-Decreases-Blood-Pressure-More-Than-Any-Hypertension-Medication-In-World.shtml

12 kommenttia

 1. Jälleen lukemisen arvoinen artikkeli. Aiheeseen liittyvine juttuija. Kyllä se on kovaa vastarintaa joillakin,jos näistä luontaishoidoista joku kirjoittaa, ”me huuhaata harjoittavat haluamme hoitaa itseämme vain myrkyttömillä luonnontuotteilla niin pitkälle kuin se on mahdollista.” Mikä siinä on niin ärsyttävää,että joidenkin pitää iskeä käpälänsä vaikka ei tiedä näistä tosiasioista höykösenpöläystä, mutta vastustaa pitää henkeen ja vereen. Olisi kiva, jos joku VIISAS voisi lyödä faktat pöytään luontaistuotteiden toimimattomuudesta yms. Ai niin, eihän niitä faktoja voi kertoa ellei itse ole kokenut jotain sellaista jne. Kai se on jokaisen oma totuus sekin kun johonkin vaivaan löytää avun jostain luontaistuotteesta. Samahan se on lääkkeidenkin kanssa eihän nekään auta kaikkia samoissa sairauksissa, vai? jne. Annetaan nyt jokaisen päättää omista hoidoistaan ”Lääketieten tai Meidän Huuhaahoitojen” keinoin. Kummankin koulukunnan kannattajat tulevat autuaiksi omassa uskossaan.

  Plusääni(18)Miinusääni(0)
 2. Tiesitkö, että muun muassa C-vitamiinin, D-vitamiinin, magnesiumin ja folaatin riittämätön saanti saattavat nostaa verenpainetta?
  http://www.terve.fi/ravinto/73712-nain-vaikutat-verenpaineeseesi-luonnollisesti

  Liika teollinen suola (merisuola tai ruususuola ruuanlaittoon kohtuudella), liikkumattomuus, stressi, tupakka, alkoholin suurkulutus sekä lihavuus nostaa myös verenpainetta.

  Ikääntyessään verisuonet tukkeutuvat kalkista. Ja tämä kalkkeutuminen alkaa jo nuorena, jos on väärät elintavat. Kalkkeutuminen nostaa iän myötä myös verenpainetta. Riittävä D-vitamiinin saanti vaikuttaa kalsiumin aineenvaihduntaan, jolloin se on elimistön hyödynnettävissä.

  Luontaisterveys 3/2013 sivu 34 lehdessä on lääkärin artikkeli verenpaineen hoidosta elintavoilla eli mene kirjastoon lukemaan lehti.

  C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

  C-vitamiinia 500-1000mg / vrk (tutkimusten mukaan vähimmäistarve päivässä on 400mg)

  D-vitamiinia 50-125µg / vrk

  Magnesium (sitraattimuodossa) 200-400mg/vrk (tutkimusten mukaan lähes 90 % ihmisistä kärsii magnesiumin puutteesta)

  Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta vähintään 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.

  Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä ja lähimarketistakin n. 50€:lla.

  Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

  ”Yliopistojen yhteistyönä kehitty DASH-ruokavalio on paras ruokavalio verenpaineen alentamiseksi. Nyt uuden meta-analyysin mukaan DASH-ruokavalio alentaa hyvin myös sydän- ja verisuonitautien riskiä. Kaikista olennaisinta DASH-ruokavaliossa on vihannesten ja hedelmien runsas määrä. Niistä saadaan verenpainetta kurissa pitävää kaliumia, mutta myös C-vitamiinia, folaattia, polyfenoleita ja karotenoideja, joilla on myös lievää verenpainetta alentavaa vaikutusta.”
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23466047

  UV exposure directly lowers blood pressure
  http://www.vitamindcouncil.org/vitamin-d-news/uv-exposure-directly-lowers-blood-pressure/

  D-vitamiinin puute on jo aikaisemmin yhdistetty verenpainetautiin, mutta nyt uusi amerikkalainen tutkimus viittaa siihen, että puutos liittyy myös lievään verenpaineen kohoamiseen.
  http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2236

  ”Tässä tänä vuonna julkistetussa satunnaistettuihin ja kontrolloituihin tutkimuksiin perustuvassa meta-analyysissä C-vitamiini alensi systolista verenpainetta noin 5 elohopeamillimetriä ja diastolista verenpainetta lähes 2 elohopeamillimetriä korkeasta verenpaineesta kärsivillä.”
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22492364?dopt=Abstract

  ”Korkean verenpaineen pitkäaikainen hoito kalsiumkanavan salpaaja -lääkkeillä on yhdistetty nyt uudessa tutkimuksessa peräti 2,5 kertaa suurempaan rintasyövän riskiin. On huomattavasti turvallisempaa alentaa korkeaa verenpainetta DASH-ruokavaliolla, kiinanruusuteellä, magnesiumilla, ubikinonilla, oliivinlehtiuutteella ja C- ja D-vitamiinilla. Näiden kaikkien hyödystä verenpaineen alentamisessa on tieteellistä näyttöä.”
  http://www.medicalnewstoday.com/articles/264446.php

  ”Ruotsalaistutkimus osoittaa, että 300 mg magnesiumia päivässä ehkäisee raskauden aikaista diastolisen verenpaineen (”alapaineen”) nousua. Magnesiumlisää annettiin naisille 25.-37. raskausviikkojen välisenä aikana. Tutkimus julkaistiin tieteellisessä Archives of Gynecology and Obstetrics -lehdessä.”
  http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00404-013-2900-2

  LÄHDE:
  https://www.facebook.com/Metabolia

  Plusääni(10)Miinusääni(0)
 3. Kyllä elintavat, lihavuus ja muut yleisesti tunnetut tekijät ovat suurin syy kohonneeseen verenpaineeseen. Mutta ihmettelen tuota kulkurin kommentin aggressiivista vastakkainasettelua – kyllähän lääkäritkin määräävät potilaille magnesiumia jne. Eri vitamiinien ja hivenaineiden vaikutuksesta sairauksien ehkäisyyn on ristiriitaisia tutkimustuloksia, ja niitä asioita on vaikea tutkia koska sekoittavia tekijöitä on paljon. Se on kuitenkin varmaa, että ruususuolassa, intiaanisokerissa ym vastaavissa ”vaihtoehtoväelle luvallisissa valmisteissa” on niin pienet määrät hivenaineita, että sokeria ja suolaa pitäisi syödä kilokaupalla merkittävien hivenainemäärien saamiseksi, vaikka pitoisuudet ovatkin korkeammat kuin raffinoiduissa valmisteissa. Toki ruususuola on kaunista ja intiaanisokeri maistuu hyvälle.

  Plusääni(2)Miinusääni(4)
  1. No en minä nyt ole tarkoittanut niin kovin agressiivinen mielipiteissäni olla, olen vaan näillä sivuilla huomannut että luontaisasioista kirjoittaminen on melkoisen punainen vaate joillekin. Seuraappa vaikka muita sivuja niin kyllä löytyy tosi törkeitäkin vastakkainasetteluja näistä ja lääkemyönteisten kirjoituksista. Minulle se on ihan sama mitä joku kirjoittaa se riittää itselleni kun tiedän mitä mieltä itse olen. Niin tuosta intiaanisokerista ja esim. ruususuolasta eihän se nyt ole tarkoituskaan ”mättää” niitä naamaansa kilokaupalla vaan ihan senverran kun makeuteen ja suolaisuuteen tarvitaan ja juttuhan on vain siinä että niissä on enemmän hivenaineita kuin rafinoiduissa yleisesti myydyissä kaupan tuotteissa. Ja mitä magnesiumin käyttöön tulee, monikaan lääkäri ei näytä ymmärtävän sen hyviä vaikutuksia, eräskin lääkäri kysyi minulta että auttaako se suonenvetoon ja katsoi mua niinkuin olisi haamun nähnyt, puhumattakaan ainakin eräästä sairaalasta. Siellä esim. annetaan suonenvetoon olikohan se nyt joku Krampiton tai sen kaltainen, en nyt viitsi hakea kyseistä lihaskramppeja laukaisevaa mikä se nyt olikaan! Sen lääkkeen saatuaan eräs tyyppi oli saanut jonkun kohtauksen, ei sopinut hänelle. Magnesiumista ei oltu puhuttu sanaakaan. Tästä tapauksesta on jo ainakin vuosi aikaa joten en voi muistaa lääkkeen nimeä tarkemmin. Eikä minun tarkoitukseni ole käyttäytyä agressiivisesti, sori jos olen antanut itsestäni sellaisen kuvan. Niistä asioista joista vaahtoan, olen tosi pahoillani kun ihmisiä muilutetaan ja käytetään hyväksi esim. Lääketieteellisissä ”kokeissa” niinkuin esim. rokotukset jne. Itse en valitettavasti hyväksy mitään millä vahingoitetaan toisia, ihmisiä, eläimiä tai luontoa. Mielestäni kaikkia pitää kohdella mahdollisimman oikeudenmukaisesti.

   Plusääni(9)Miinusääni(0)
 4. On kahta erilasita kanelia. Toinen näistä sisältää paljon kumariinia ja toinen paljon vähemmän.

  Tämä parempi kaneli, johon ei päde sama maksamyrkyllisyys on ceylon -kaneli. Ostakaa siis ceylon kanelia ja jättäkää tämä Suomessakin laajasti myyty myrkkykaneli omaan arvoonsa.

  Luomu taitaa aina olla ceylonia, mutta tästä en ole varma. Tarkista aina, että valmisteessa sanotaan ceylon tai Sri Lanka.

  Plusääni(9)Miinusääni(0)
 5. Minäpä nopsana likkana kokeilin tuota kuullessani kanelin hyvistä vaikutuksista verenpaineeseen. Käytin pari kolme kertaa ”myrkky”kanelia ja kyllä, se laski välittömästi verenpaineeni hyvälle tasolle. Toimi nopeasti. Mutta parin päivän kuluttua käytöstäni sain hirvittävä veriripulin, kaikki voimat katosivat lihaksistani ja hyvä kun pääsin hoipertelemaan sänkyyn takaisin. Voimattomuus painoi hartiani kasaan ja pääni tuntui ihan hirveän raskaalta. Toistin kokeen hyvin varovasti viikon kuluttua (tyhmän utelias kun olen) ja sama toistui. Sen jälkeen on kaneli ollut täällä pannassa.
  Tämän jälkeen hyvin pian minulla todettiin vesimunuainen, toinen munuainen on sökönä, munuaisten vajaatoiminta yms. En tiedä voisiko tuolla olla yhteys noihin.
  Nyt minulla on kolme verenpainelääkettä koska vajiksessa on verenpaineet saatava tasolle 120/70 johon ne saatiinkin. Että mitään varmaa en osaa sanoa mutta olkaa hiukan varovaisia kokeilujenne kanssa, minä en varonut yhtään vaan innostuin kovasti.

  Plusääni(3)Miinusääni(1)
 6. Ei kannattaisi kokeilla myrkkykanelilla, jos on varoituksetkn lukenut!

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 7. Oiskohan kanelin annostuksesta tietoa. Olisiko liiallisella kanelinsyönnillä saanut ed. mainitun ripulin.
  Kuinka kauan pitää käyttää, kerran päivässä , minkä verran ja koska vaikutus on havaittavissa?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat