Kannabis toimii elimistössä GcMAF:n tavoin

Parhaimpienkin autojen moottorit tarvitsevat erityistä ainetta toimiakseen moitteetta, nimittäin öljyä. Öljy vähentää komponenttien välistä kitkaa, alentaa lämpötilaa ja hidastaa kulumista. Ilman öljyä osat ylikuumenevat ja hajoavat. Sähkömoottorikin tarvitsee rasvaa toimiakseen kunnolla. Vaikka ihmiskeho on miljoona kertaa monimutkaisempi kuin nykyauton moottori, niissä on joitakin samoja piirteitä. Samalla tavoin kuin moottoriöljy luo teräspintojen välille optimaalisen ”viskositeetin” mikä ehkäisee kitkaa, kannabinoideilla näyttää olevan anti-inflammatorinen säätelevä vaikutus kohti itsesäätelyjärjestelmän tasapainoa eli homeostaasia. Kannabinoidit ovat joko sisäsyntyisiä (endokannabinoidit) tai kasviperäisiä (fytokannabinoidit). Kannabiskasvia on käytetty vuosituhansien ajan monien eri sairauksien hoidossa, kuten käy ilmi Kiinassa ja Intiassa julkaistuista hoitoraporteista. Delta-9-tetrahydrokannabinoli (delta-9-THC) on Cannabis sativan tärkein aktiivinen yhdiste, joka tunnistettiin ja jonka rakenne selvitettiin 1964 [1].

Kuinka kannabis vuorovaikuttaa immuunijärjestelmän kanssa

Kuluneen vuosikymmenen aikana olemme oppineet tuntemaan paremmin kuinka endokannabinoidijärjestelmä vaikuttaa immuunijärjestelmään. Tämän yli 10 000 vuotta vanhan kasvin suotuisasta vaikutuksesta immuunijärjestelmään on julkaistu satoja tutkimuksia. Yksi havainnoista on se, että kasvista saadut kannabinoidit (kuten fytokannabinoidit) vuorovaikuttavat puolustusreseptoriemme välityksellä, mistä on runsaasti näyttöä. Oikeastaan jopa niin paljon, että monissa maissa käytetään kannabiksen kaltaisia lääkkeitä immuunijärjestelmän sairauksiin. Vuonna 2003 Tanska hyväksyi Marinolin käytön multippeliskleroosiin. Espanja (28. heinäkuuta 2010), Kanada (31. elokuuta 2010), Tsekki (15. huhtikuuta 2011), Tanska (8. kesäkuuta 2011), Saksa (4. heinäkuuta 2011), Ruotsi (22. joulukuuta 2011), Itävalta (7. helmikuuta 2012), Italia (7. toukokuuta 2013) ja Sveitsi (27. marraskuuta 2013) hyväksyivät Sativexin käytön multippeliskleroosin aiheuttamaan spastisuuteen. Lääke on hyväksytty myös Suomessa, Israelissa, Norjassa ja Puolassa [2].

Yleisen väärinkäsityksen mukaan kannabis rauhoittaa immuunijärjestelmää. Itse asiassa asia on päinvastoin. Kannabiksella on immuunijärjestelmää aktivoiva vaikutus! Rauhoittuminen on toissijainen vaikutus, joka johtuu koordinoiduista kemiallisista reaktioista, jotka neutraloivat uhan. Tämä tarkoittaa että immuunijärjestelmä vastaanottaa viestin, esim. signaalin, että vierasperäisistä, tulehdusta aiheuttavista yhdisteistä on hankkiuduttava eroon (esim. antigeeneista kuten gluteenista, alumiinista, bakteeriperäisistä myrkyistä, hiivasta jne.) Signaali kirjaimellisesti kantaa mukanaan itseuusiutuvan prosessin salaisuuksia. Vaikuttaa siltä, että nämä ruokaan ja muualle päätyvien teollisuus- ja maatalouskemikaalien vaikutus kohdistuu näihin prosesseihin. CDC:n mukaan joka toinen amerikkalainen kärsii kroonisesta sairaudesta [3]. Tämä on vakava ongelma. Se, kuinka nämä kemikaalit lamauttavat joitain puolustusmekanismeistasi, käy ilmi alta.

Immuunijärjestelmän suorittava haara: makrofagit

Makrofagit + kannabismakrofagit ovat pieniä pacmaneja. Ne ovat suurikokoisia ja älykkäitä valkosoluja, jotka jahtaavat, kaappaavat, nielaisevat ja sulattavat tunkeutujat ja vierasperäiset yhdisteet vastaanottaessaan oikeanlaisen ”signaalin”. Ne myös merkkaavat antigeenit adaptiiviselle immuunijärjestelmälle, mikä tarkoittaa, että ne auttavat luomaan pitkäkestoisen muistijäljen. Makrofagit sotivat solutasolla jotta pysyisit terveenä. Kun myrkky käynnistää tulehdusreaktion, molekyyliä nimeltä GcMAF tarvitaan aktivoimaan makrofagit, jotka poistavat vierasperäiset ja potentiaalisesti haitalliset yhdisteet [4]. D-vitamiini auttaa aktivoimaan makrofagit, jotta ne käyvät työhön ja suorittavat puhdistuksen. Tiivistettynä kehomme tuottaa GcMAF:aa aina kun jossain on tulehdustila.

GcMAF ja D3-vitamiini

Esimerkki

Rokotetta injektoidaan lihakseen. Makrofagit käynnistävät immuunivasteen ja muistavat antigeenin tulevaisuuden altistuksen varalta (synnyttäen vastustuskyvyn) ja poistavat rokotteiden sisältämät myrkyt (esim. alumiinin, tiomersaalin, nanopartikkelit, ihmis-DNA:n, virusten pintarakenne-elementit jne.)

Asiat tapahtuvat seuraavassa järjestyksessä: myrkky > tulehdus > D-vitamiiniaktivaatio maksassa ja munuaisissa > muodostuu GcMAF:aa > makrofagien aktivaatio > reaktion aiheuttava antigeeni neutraloidaan > tulehdus hallinnassa

Glyfosaatti

Torjunta-aine glyfosaatti hillitsee D-vitamiinin hyödyntämisprosessia (estää entsyymi p450 -prosessia)[5], mikä tekee ravintolisän nauttimisesta tarpeellista. Koska GcMAF:aa on vähemmän, immuunipuolustus toimii heikommin. Myrkyt saattavat päästä huomaamatta makrofagien ohi verenkiertoon, koska makrofagit eivät saaneet ”käskyä” ”pidättää ja neutraloida” häiritsevää myrkkyä.

Glyfosaattia on useimmissa geenimuunnelluissa lajikkeissa [6], äidinmaitokorvikkeissa [7], raskauden aikana käytettävissä vitamiineissa ja kirjaimellisesti jokaisessa testatussa rokotteessa [8]. Altistuminen suurelle määrälle glyfosaattia altistaa rokotevaurioille, sillä monet rokotteet sisältävät myrkkyjä ja vierasmolekyylejä, kuten alumiinia, polysorbaatti 80:a, nautaeläimen sikiön seerumia, abortoitujen sikiöiden soluja ja tiomersaalia [9]. Makrofagit neutraloivat nämä myrkyt viimeisessä koitoksessa, joka tapahtuu imusolmukkeissa ja pernassa. Juuri sinne kohdistuu glyfosaatin lopullinen isku: imusuonistoon. Mutta kuinka tarkasti kuvaus pitää paikkansa?

Todisteita glyfosaatin myrkyllisyydestä

Yhdistyneet kansakunnat hallinnoi Maailman terveysjärjestö WHO:ta. Se perusti kansainvälisen syöpätutkimuskeskuksen vuonna 1965. IARC:n erikoisraportissa (92 sivua tiivistä tutkimusta) glyfosaatista todettiin:

”Kahdessa suuressa tapaus-kontrolli-tutkimuksessa, jotka käsittelivät ei-Hodgkinin lymfoomaa, ja kahdessa tapaus-kontrolli-tutkimuksessa Ruotsissa, havaittiin tilastollisesti merkitsevä yhteys NHL-riskin ja glyfosaattialtistuksen välillä.” [10]

Analysoituaan 44 yksittäistä vuoden 1980 jälkeen julkaistua tutkimusprojektia, tutkijat kirjoittivat International Journal of Environmental Research and Public Health -lehteen, että rikkakasvintorjunta-aine glyfosaatille, jota Monsanto myy nimellä RoundUp, altistuneilla on kaksinkertainen riski sairastua ei-Hodgkinin lymfoomaan [11]. Tämä tieto on ratkaisevan tärkeä, sillä jos myrkyt eivät neutraloidu imusuonistossa, seuraava pysäkki on verisuonisto, josta myrkky pääsee leviämään kaikkiin elimiin, myös aivoihin. Proteiinivuodoista seuraa autoimmuuniongelmia. Myös muita myrkkyjä pääsee vuotamaan, mikä voi aiheuttaa tulehdusta ja lopulta myös vaurioita sisäelimissä.

Kannabis kykenee tekemään sen mitä GcMAF:n tulisi tehdä

Kun elimistömme ei kykene hyödyntämään D-vitamiinia oikein, jotta makrofagit aktivoituisivat, koska glyfosaatti estää elimistöä valmistamasta siitä GcMAF:aa, kasvien kannabinoidit kykenevät astumaan väliin ja aktivoimaan makrofagit suoraan vastaavaan tapaan. Kannabisreseptori CB1:n aktivoituminen johtaa makrofagien fagosytoosiin [12], eli kannabis kirjaimellisesti käskee kehoa puhdistautumaan aktivoimalla makrofagit.

Kannabis ylläpitää ruoansulatuskanavan homeostaasia

Ihmisen keho on biljardien bakteereiden koti. Niitä on kymmenen kertaa enemmän kuin omia soluja. Aikuisen ruoansulatuskanava ulottuu suusta peräaukkoon ja on noin 25 jalkaa (7,5 metriä) pitkä. Suolisto on immuunijärjestelmän suurin osa. Se altistuu jatkuvasti antigeeneille ja immuunijärjestelmään vaikuttaville yhdisteille, jotka ovat peräisin ruoasta ja symbioosissa eläviltä mikrobeilta, ja monet kliinisesti merkittävät patogeenit vaikuttavat sitä kautta. On olemassa vakuuttavaa näyttöä siitä, että endokannabinoidijärjestelmä ilmentyy suolistossa ja ylläpitää suoliston homeostaasia säätelemällä monia tärkeitä toimintoja, kuten immuunijärjestelmää, liikuntakykyä, tuntokykyä ja eritystä [13]. Suoliston immuunijärjestelmä altistuu jatkuvasti erilaisille antigeeneille. Haitallisia antigeeneja vastaan on käynnistettävä tehokas immuunivaste. On olemassa makrofagi, jota kutsutaan CX3CR1hi:ksi, joka neutraloi näitä antigeeneja ja rajoittaa tulehdusta [14]. Endokannabinoidit kuten anandamidi (AEA) kykenevät aktivoimaan näitä makrofageja [14]. Se on kannabinoidi, jota suolistosi tuottaa lukiessasi tätä lausetta. Kasvien kannabinoidit kykenevät samaan, sillä ne vaikuttavat samoihin reseptoreihin.

Kannabis aktivoi aivojen makrofageja

Aiemmassa artikkelissani [15] opimme, että tieteellisen näytön perusteella autismissa on merkkejä aivojen paikallisesta tulehdustilasta. Lukemattomat kertomukset lapsiaan kannabiksella hoitavilta vanhemmilta puhuvat ylistävään sävyyn sen hyödyistä. Syy on se, että kannabis lähettää aivojen makrofageille signaaleja tällä tietyllä potilasryhmällä (aivojen makrofageja kutsutaan myös mikroglioiksi). Aivoissa CB2-reseptoreita ylössäädellään kunhan mikrogliat (esim. aivojen makrofagit) siirtyvät tulehdukselliseen tilaan [16]. Tämä tarkoittaa sitä, että sillä hetkellä kun aivoissa on meneillään minkäänlainen tulehduksellinen prosessi, CB2-reseptoreita muodostuu suuria määriä (terveissä aivoissa CB2-reseptoreita ei ilmenny käytännössä lainkaan!). Muista, että ruoan (ja jokaisen rokotteen) sisältämä glyfosaatti estää omaa kehoamme tuottamasta yhdistettä (5,6EET-EA), joka on tarpeeksi vahvaa kyetäkseen aktivoimaan aivojen makrofageja [17].

Tutkimuksia, jotka osoittavat kannabinoidien suotuisan vaikutuksen aivojen mikrogliaan

 • Anandamidi aktivoi CB2-tyyppejä, mikä sammuttaa pro-inflammatorisia sytokiineja, TNF-alfaa ja typpioksidia [18]
 • Kannabinoidit vahvistavat anti-inflammatorisen sytokiini IL-6:n tuotantoa [19]
 • Kannabinoidit ehkäisevät pro-inflammatoristen sytokiinien tuotantoa, jotka lipopolysakkaridit ovat laukaisseet [20]
 • Endo- ja fytokannabinoidit aktivoivat CB2:n, mikä käynnistää solusiirtymän (jolloin muita mikroglioja pyydetään auttamaan puhdistamisessa ja uudelleenjärjestelyssä) [21][22],[23]
 • Kannabinoidi aktivoi CB2:n mikroglioissa edistääkseen hyödyllisten M2:n jakautumista [24]
 • THC-välitteisestä CB2-aktivaatiosta seuraa vähäisempi määrä mikroglia-soluja, ja pienempi osa hermosoluista rappeutuu [25]

Tri Jeff Bradstreetin GcMAF-tutkimus

Vuonna 2012 tri Jeff Bradstreet julkaisi tutkimuksen nimeltä ”Varhaisia havaintoja kohonneista alfa-n-asetyyliglukosaminidaasi-arvoista” [26].

Hän kirjoitti raportissaan, että nagalaasiksi kutsuttu entsyymi tuhoaa GcMAF:aa. Tulehdustila saattaa kohottaa tämän entsyymin pitoisuutta. Hän teki johtopäätöksen, että nagalaasitasot ovat korkeampia autistisilla potilailla. Kun hän hoiti heitä GcMAF:lla, 67,5 prosentilla tila parani merkittävästi. Heidän nagalaasitasonsa putosivat. Tri Bradstreet kuoli 19. kesäkuuta 2015. Hänen kuolemaansa ympäröivät olosuhteet olivat erittäin ikävät. Discovery Channelin rikosohjelman jaksosta käy ilmi, että tapausta tulisi tutkia pikemminkin henkirikoksena kuin itsemurhana. Kannattaa katsoa seuraava lyhyt video, jolla haastatellaan hänen veljeään Thom Bradstreetia (ja leskeä Candacea) tuoreimpiin tilannetietoihin liittyen [27].

Yhteenveto? Ruoansulatuskanavan, erityisesti maksan, altistuminen kannabikselle voisi teoriassa tuottaa suotuisan vaikutuksen makrofagien aktivaatioon samalla tavalla kuin GcMAF. Perinnöllinen alttius vaihtoehtoisten tai synergisten puhdistusmekanismien aktivoitumiselle saattaa rajoittaa GcMAF:n tuotantoa. Yksi niistä on mutaatio MTHFT-geenissä, joka johtaa vähäisempään glutationin tuotantoon ja siten suurempaan herkkyyteen glyfosaatille.

Kannabiksen tutkimista ei juurikaan sallita (mutta sitä ei ole tehty täysin mahdottomaksi. Sue Sisleyltä kesti 8 vuotta saada luvat PTSD:n tutkimista varten). Aivan kuten GcMAF-laboratorioihin tehdään ratsioita [28][29], liittovaltiotasolla kannabis pysyy yhtenä vaarallisimmista yhdisteistä jota voit nauttia. Sitä pidetään yhtä vaarallisena kuin metamfetamiinia [30]. Mitä todisteita hallitus tarjoaa puolustaakseen nykyistä luokittelua? Väitteet, joita valtiolliset virastot esittävät, eivät ole mitään muuta kuin huijausta. Käsittelen asiaa tarkemmin seuraavassa artikkelissani. Samaan aikaan lukemattomat potilaat ja heidän perheensä joutuvat kärsimään, vaikka kannabiksesta voisi olla heille apua. Kokonainen sukupolvi kärsii vaurioista. Mielisairaustapauksia ei ole koskaan ollut yhtä paljon kuin nykyään. Meistä miljoonista, joilla on autismista kärsiviä lapsia, olisi järkevämpää jos olisi vaihtoehtoja kuten kannabista tarjolla. Samaan aikaan on todennäköisesti yhtä tärkeää hankkiutua eroon kemikaaleista, kuten glyfosaatista (on olemassa muitakin sen kaltaisia kemikaaleja). Se ei ole uhka vain ihmiskunnalle vaan koko planeetalle. Meidän tulisi suorittaa hieman itsetutkiskelua.

Christian Bogner, MD

Keskeisimmät molekyylit

Kalsifedioli

Muut nimet: Kalsidioli / 25-dihydroksikolekalsiferoli / 25-dihydroksi-D-vitamiini
Missä muodostuu: maksassa kolekalsiferoli-25-hydroksylaasi-entsyymin avulla
Lähtöaine: D3-vitamiini (kolekalsiferoli)
Kalsifedioli nauttimisesta tuotantoon kestävä aika: 7 päivää

D-vitamiinia sitova proteiini (VDBP)

Muut nimet: Gc-proteiini
Missä muodostuu: maksassa
Koko: 53-kDa
Sitoo kalsifediolia ja kalsitriolia
Toimittaa D-vitamiinin kohdekudokseen

Kalsitrioli

Muut nimet: aktivoitunut D-vitamiini, 1,25-dihydroksikolekalsiferoli tai 1,25-dihydroksi-D3-vitamiini
Missä muodostuu: munuaisissa 25(OH)D-1a-hydroksylaasin avulla
Tehtävä: lisää kalsiumin imeytymistä munuaisista, suoliston tulehdus johtaa Gc-proteiinin päässä olevan galaktoosin ja siaalihapon hydrolysoitumiseen, ja tämä välittyy kalvoon sitoutuneen β-galaktosidaasin välityksellä, jota on läsnä aktivoiduissa B-soluissa ja sialidaasissa T-soluissa, joista syntyy GcMAF:aa

Makrofagit

Makrofagit ovat suuria ja älykkäitä valkosoluja, jotka jahtaavat, kaappaavat nielaisevat ja sulattavat tunkeutujat. Ne pyydystävät ja fagosytoivat (”syövät”) vihollisensa. Voivat tarpeen vaatiessa monistautua nopeasti.
Reseptori: D-vitamiinireseptori (VDR)
Ligandi: Kalsitrioli > kalsifedioli
Aktivaattori: GcMAF [hillitsee M1-tyypin makrofagien aktivaatiota ja tehostaa M2-tyypin makrofagien aktivaatiota]

Anandamidi
Endokannabinoidi
Reseptorit: CB1, CB2, GPR18, GPR55 (”CB3”), ?GPR119
Kohde: keskushermosto, maksa, ruoansulatusjärjestelmä, sydän ja verenkiertoelimistö, luut, iho

 

Alkuperäinen artikkeli lähteineen: Drbogner.com

Lue myös: Tri Ted Broer – rokotteet, nagalaasi ja GcMAF

3 kommenttia

 1. Pikkutekijähän se kannabis vielä on lääkekasvina, kun sitä verrataan mahtavaan Nigella sativaan. Sen suurempaa parantajaa ei luonnosta löydy.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Oispa pilvee. Luovuus lisääntyy 1000%. Ja joogaaminen pilvessä on parasta mitä voi tehdä ilman housuja.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat