Kapsaisiini – luonnonmukainen apu päänsärkyyn ja hengitystievaivoihin

Huonosti tunnettu kapsaisiini on luonnollinen, erittäin tehokas yleislääke allergisen nuhan, poskiontelotulehduksen, Hortonin oireyhtymän sekä migreenin hoitoon. Kapsaisiinipohjaisia nenäsumutteita on testattu kliinisesti yli kymmenen vuoden ajan. Sumutteet ovat osoittaneet tehonsa poskiontelotulehduksen, hengitystieoireiden sekä pää- ja hartiaseudun kivun lievittämisessä.

Allergioista on tullut nykyajan vitsaus. Miljoonat kärsivät joka vuosi erilaisista allergioista sekä päänsärystä, tietämättä oireiden alkuperää. Aiheuttaja voi olla mikä tahansa: siitepöly, home, eläinten karvat tai hilse, ruoka-aine tai ympäristö. Oireena voi olla vuotava nenä, tukkoinen olo, kurkkukipu, päänsärky tai jopa astma. Vain, koska immuunijärjestelmämme ylireagoi vaarattomaan ärsykkeeseen.

Mitä hengityksellemme tapahtuu?

Allerginen reaktio aiheuttaa tulehdustilan nenän sivuonteloissa. Tulehdustilan seurauksena ontelot turpoavat, mikä vaikeuttaa hengittämistä. Pienikin tulehdustila aiheuttaa ongelmia, sillä nenän sivuontelot yhdistyvät nenäonteloihin hyvin pienien kanavien (sinus ostia) kautta. Kokonsa vuoksi kanavat umpeutuvat helposti allergisen reaktion, bakteerien tai virusten, kuten tavallisen flunssan seurauksena. Kun kanavat tukkeutuvat, räkä ei poistu vaan kerääntyy sivuonteloihin. Tästä seuraa päänsärkyä, kiputiloja kasvoissa tai epämiellyttävää paineen tunnetta nenässä ja silmissä. Tulehdustila voi jopa vahingoittaa sivuontelon seinämiä.

Yleensä lääkärit määräävät hoidoksi reseptilääkkeitä, mukaanlukien antibiootteja ja steroideja. Nämä hoitokeinot ovat osoittautuneet suuremmilta osin tehottomiksi tai jopa haitallisiksi. The Journal of the American Medical Association -aikakausilehti julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan poskiontelosairauksista kärsivien potilaiden tila ei parantunut antibiooteilla tai steroideilla lääkitsemisen jälkeen. Itse asiassa, plasebolääkkeitä nauttineen kontrolliryhmän koehenkilöiden poskiontelotukokset ja kivun tunne kasvoissa parani keskimäärin yhtä nopeasti kuin reseptilääkkeitä saaneilla potilailla. Tutkimuksen perusteella tavanomaiset lääkkeet eivät ole tehokkaita hoidettaessa postionteloinfektioita.

Päänsärky voi tehdä olon tukalaksi, jopa lamauttavaksi. Krooninen muoto voi viedä toimintakyvyn kokonaan. Kaikkein yleisimmän tyyppinen päänsärky syntyy, kun silmien ja otsan verisuonet supistelevat voimakkaasti. Tila tunnetaan tavallisesti migreeninä. Makeisten ja alkoholin kohottama verensokeritaso tai korkeat hormonitasot kuukautisten aikana yhdistettynä adrenaliinirauhasten tuottamiin stressihormoneihin, voi laukaista migreenikohtauksen. Kapsaisiini helpottaa oloa rentouttamalla verisuonia säätelevät lihakset.

Kapsaisiinipohjaiset sumutteet – luonnonmukainen ja tehokas vaihtoehto

Uudet tutkimukset ovat paljastaneen lupaavia tuloksia lääkkeestä, mikä on tunnettu joissakin päin maailmaa vuosisatojen ajan. Chilipaprikan sisältämä kemiallinen yhdiste, kapsaisiini, on raivannut tiensä ihmisten tietoisuuteen vaihtoehtoisena hoitokeinona moniin vaivoihin sekä maailman yleisimpään kuolinsyyhyn.

Vanhempien tutkimusten mukaan ruokien maustaminen chilillä alentaa verenpainetta, laskee veren kolesterolitasoa sekä ehkäisee vaarallisten verenhyytymien muodostumista.

Korealaiset tutkijat ovat julkaisseet todisteita kapsaisiinin mahdollisesta vaikutusmekanismista painonhallinnan helpottamisessa.

Purduen yliopiston tutkimuksen mukaan ruoan maustaminen punaisella paprikalla voi hillitä ruokahalua erityisesti niillä, jotka eivät tavallisesti käytä tätä suosittua maustetta.

Tutkimukset osoittavat kapsaisiinin heikentävän kipusignaalien välittäjäaineiden kulkeutumista aivoihin, mikä helpottaa tehokkaasti epämukavaa oloa. Kivunlievityksen lisäksi kapsaisiini lievittää nopeasti tulehdustiloja. Yhdiste auttaa taudin, ei pelkästään oireiden hoidossa. Kapsaisiini tuo pysyvän helpotuksen poskionteloiden tukkoisuudesta kärsiville.

Nasol on luonnonmukainen nenäsumute päänsäryn, allergioiden sekä poskiontelovaivojen hoitoon. Nasol sisältää vain luonnollisia, turvallisia ainesosia eikä aiheuta riippuvuutta. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet Nasolin erittäin tehokkaaksi migreenin, kuukautisia edeltävän päänsäryn sekä Hortonin oireyhtymän hoitoon. Sairaalat, yliopiston ja klinikat ovat käyttäneet kapsaisiinia kroonisesta päänsärystä kärsivien potilaiden hoitoon erinomaisin tuloksin.

Kapsaisiinipohjainen Nasol -nenäsumute on puhdas luonnontuote.
Kapsaisiinipohjainen Nasol -nenäsumute on puhdas luonnontuote.

Nenänsisäisesti annosteltuna aine toimii tehokkaasti, sillä se leviää suoraan vaikutusalueelle. Oraalisesti nautittuna lääkkeiden sekä joidenkin luonnonmukaisten yhdisteiden biosaatavuus ja vaikutusteho heikkenee. Vatsa, maksa sekä ruuansulatuselimistö tuhoavat osan vaikuttavista ainesosista ennen verenkiertoon imeytymistä ja poskionteloiden saavuttamista. Kapsaisiinipohjaisten sumutteiden tehoaineet eivät heikkene vaan saavuttavat poskiontelot välittömästi.

Nasolin vaikuttavat ainesosat laukaisevat verisuonia säätelevien lihasten jännitystilat sekä helpottavat päänsärkyä välittömästi. Vaikutus on pysyvä, toisin kuin monilla muilla kipulievittäjillä.

Ainesosat
-Aloe vera -uute Lievittää kipua ja rauhoittaa ihoa.
-Eukalyptusöljy Helpottaa nenäoireita.
-Ruusunmarjauute Tappaa haitalliset bakteerit.
-Merisuola Tyhjentää ja puhdistaa poskiontelot.
-Askorbiinihappo (C-vitamiini) Voimistaa vastustuskykyä ja edistää parantumista.
-Kapsaisiiniuute Turruttaa tuntohermot, laajentaa supistuneet verisuonet sekä lievittää kipua.

Kapsaisiinipohjaisia nenäsumutteita on testattu kliinisesti jo yli kymmenen vuoden ajan. Tärkeimmät löydöt on lueteltu alapuolelle. Ne liittyvät kapsaisiinin käyttöön poskiontelotulehduksen, allergisen nuhan sekä Hortonin oireyhtymän hoidossa.
1. Sinolin tutkimus esittelee maailman ensimmäisen kapsaisiinipohjaisen hoitomuodon allergiseen nuhaan. Luotettavat kliiniset lähteet osoittavat hoidon tehokkuuden allergioihin, joista miljoonat amerikkalaiset kärsivät. Tämä puhdas luonnontuote on osoitettu kliinisesti tehokkaaksi lääkkeeksi ilman nenänsisäisesti käytettyjen steroidien sivuvaiḱutuksia. Tuote on reseptivapaa.
2. Toisessa tutkimuksessa, missä ei käytetty Sinus Buster -sumutteita, 84 voimakkaasta ei-allergisesta nuhasta kärsivää potilasta sai kapsaisiinia nenänsisäisesti neljän viikon ajan. Suurimmalla osalla potilaista oireet lievenivät merkittävästi, eikä sivuvaikutuksia ilmennyt.
3. Viisikymmentä kausiluontoisesta allergisesta nuhasta kärsivää potilasta sai kapsaisiinia nenänsisäisesti ja paikallisesti. Tutkimuksen aikana Substanssi P -välittäjäaineen määrä nenäeritteissä vähentyi 43 %. Kokonaisuudessaan tehokkuusaste oli 94 %.
4. Hortonin oireyhtymän hoitoa käsittelevässä tutkimuksessa nenäsumutteet lievensivät oireita 70 % potilaista siltä puolelta, kumpaan sieraimeen kapsaisiinia sumutettiin.
5. Ei-allergista, ei-tarttuvaa kausiluontoista nuhaa käsittelevässä tutkimuksessa havaittiin pitkäkestoinen oireiden väheneminen (jopa yhdeksän kuukautta hoidon lopettamisesta). Terveydentilassa ei havaittu merkittäviä muutoksia huonompaan suuntaan hajun, verenpaineen tai leposykkeen suhteen.
6. Kahdenkymmenenviiden koehenkilön tutkimus käsitteli ei-allergista, ei-tarttuvaa kausiluontoista nuhaa. Nenänsisäisesti annosteltu kapsaisiini ei lieventänyt tulehdusmarkkereiden (leukotrieeni (LT C4/D4/E4, prostaglandiini D2 (PGD2) sekä tryptaasi) määrää nenän eritteissä.
7. Kapsaisiinin vesiliuosta käytettiin ei-allergisen, ei-tarttuvan kausiluontoisen nuhan hoidossa. Oireiden määrä vähentyi jopa yhdeksäksi kuukaudeksi hoidon lopettamisesta, eikä solujen sisäinen tasapainotila häiriintynyt.
8. Nenänsisäisesti annosteltu kapsaisiini lievitti allergisen nuhan oireita sekä laski nenäkanavien ilmanvirtausvastusta merkittävät 35 %. Vuoden päästä tehollinen aste oli 89 %.
9. Kaksi vuotta kestäneen hoidon aikana nenän limakalvoille annosteltu kapsaisiini lievitti pysyvästi Hortonin oireyhtymän oireita.

Apu allergiaan ja poskiontelotulehduksiin

Nasolin sisältämä kapsaisiini turruttaa nenän limakalvot, mikä vähentää pienhiukkasten aiheuttamaa ärsytystä. Allergiat sekä tukkoisuus paranevat nopeasti. Nasol estää allergeenien toiminnan pitämällä limakalvot kosteana, puhtaana sekä bakteerivapaana.
Kapsaisiini ei vain lievitä kipua, se myös irroittaa limaa hengitysteistä sekä parantaa tukkoisen olon. Kapsaisiini irroittaa limaa samalla tavalla kuin vanhojen yskänlääkkeiden vaikuttavat ainesosat, paitsi paljon nopeammin. Kun lima on irronnut, Nasal pitää nenäsi avoimena ja bakteereista vapaana.

Nasol nenäsumute parantaa allergiat ja tukkoisen olon tehokkaammin kuin suun kautta nautitut pillerit tai nestemäiset lääkevalmisteet. Pillerit ja nesteet kulkeutuvat vatsan kautta verenkiertoon, mikä viivästyttää akuuttien oireiden helpottumista.

Päänsärkyyn

Nopeavaikutteinen apu migreenin, kuukautisia edeltävän tai aikaisen päänsäryn sekä Hortonin oireyhtymän hoitoon. Nasol toimii parhaiten, mikäli annostelu aloitetaan heti ensimmäisten oireiden ilmetettyä. Erityyppiset päänsäryt syntyvät silmien ja otsan verisuonia supistavien lihasten kouristellessa. Nasolin luonnonmukainen lääkitsevä vaikutus rentouttaa lihakset ja verisuonet. Nasolsumute voi helpottaa päänsärkyä heti oireiden alkaessa ja toimii erittäin tehokkaasti migreeniin, sarjoittaiseen- sekä jännityspäänsärkyyn. Vaikutus ilmenee 2-12 minuutissa. Jos päänsärky jatkuu, suihkuta 1-2 kertaa. Mikäli päänsärky tuntuu voimakkaasti syvällä pään sisällä, taivuta päätä taaksepäin ja hengitä syvään nenän kautta. Näin vaikuttava aine imeytyy kohdealueelle.

Allergiaan ja tukkoisuuteen

Voit helpottaa tukkoisuutta sekä sisä- ja ulkotila-allergioita Nasolin avulla. Nasol avaa hengitystiet turruttamalla limakalvot, jolloin hengitysilman pienhiukkaset eivät ärsytä nenää. Nasol irroittaa limaa, mikä pitää hengitystiet avoimena ja vapaana bakteereista sekä infektioiden aiheuttajista. Nasolin päivittäinen käyttö pitää hengitystiesi aina avoimena. Mikäli käytät Nasolia säännöllisesti (kolme kertaa päivässä), selviät allergiakauden läpi oireitta. Nasol tyhjentää poskiontelot ja pitää ne puhtaina ja bakteerivapaana. Mikäli kärsit vakavista poskiontelo-oireista, kuten infektioista tai poskiontelotulehduksesta, käytä Nasolia kolmesta kuuteen kertaa päivässä kunnes oireet helpottavat.

Artikkeli on julkaistu alunperin englanniksi lähteineen Prevent Disease -verkkosivuilla.

4 kommenttia

  1. Saako tätä kyseistä NASOL-suihketta suomesta ja jos niin mistä? Äkkiseltään ei haut tuottanu tulosta.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
  2. Olisiko teillä tiedossa verkkokauppaa, joka myy Nasol spraytä Suomessa tai Suomeen?

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat