Käveleminen tehostaa aivotoimintaa

On kevät ja kesä tekee tuloaan. Monet pyrkivät kesäkuntoon, tai ainakin saavuttamaan aiemman kuntonsa, tai yksinkertaisesti haluavat vain viettää aikaa ulkona ja nauttia raikkaasta ilmasta. Erityisesti aamuisella tehokävelyllä on lukuisia suotuisia vaikutuksia, joista et välttämättä ollut tietoinen. Nyt jopa tiede osoittaa, että jalkoihin kohdistuvat tärähdykset tehostavat verenkiertoa paitsi sydämessä ja lihaksissa, mutta myös aivoissa, sillä kävely lähettää verisuonten välityksellä paineaaltoja, jotka lisäävät aivoverenkiertoa.

Tiesitkö, että vain kolmen kilometrin kävelylenkki alentaa kuolemanriskiä lähes 50 prosentilla? Aamukävely alentaa riskiä vielä enemmän. Kävely alentaa jopa syöpäriskiä. Eikä siinä vielä kaikki, sillä kävelystä on muutakin hyötyä. Tarkastellaan pikaisesti kuinka voit pidentää elinikää ja tehostaa kognitiivisia toimintoja tällä yksinkertaisella tavalla.

Tiedetapahtumassa esitelty tutkimus osoittaa, että kävely vaikuttaa aivoverenkiertoon

New Mexico Highlands yliopiston tutkijat tekivät mullistavan havainnon. Ennen tätä tieteilijät ja terveystutkijat luulivat, että keho säätelee aivoverenkiertoa vain ei-tahdonalaisesti, ja että liikunnan aiheuttamat muutokset verenpaineessa eivät vaikuta aivojen verensaantiin.

Tutkijat käyttivät ei-invasiivista ultraäänitekniikkaa mitatakseen veren virtausta päänvaltimoissa ja valtimoiden läpimittaa aivojen molemmilla puolilla. Vaikutusta mitattiin 12 terveellä nuorella aikuisella, jotka seisoivat ensin paikallaan, ja sitten alkoivat kävellä noin metri sekunnissa nopeudella. Vaikka vaikutus aivoverenkiertoon oli pienempi kuin juoksemisella, se oli kuitenkin suurempi kuin pyöräilyllä, koska pyöräilyssä jalat eivät tärähtele.

Tehostaa aivotoimintaa, parantaa itsetuntoa ja torjuu syöpää, aamukävelystä huima hyöty mielenterveydelle ja keholle

Aloita päiväsi tavalla, joka antaa virtaa koko päiväksi. Saavutat hyvän kunnon ja pysyt terveenä, eikä sinun tarvitse alkaa käydä salilla tai pyöräillä 16 kilometriä päivässä. On mahdollista pudottaa painoa, torjua sairauksia ja tulla älykkäämmäksi ilman crossfittiä tai minimaratoneja. Sanotaan, että ”ei ole oikotietä onneen”, mutta he ovat väärässä, sillä käveleminen ei ole lainkaan raskasta. Joka-aamuinen kävely voi auttaa pitämään unirytmin hallinnassa, alentaa rintasyöpäriskiä, polttaa glukoosia, parantaa verensokeritasoja, parantaa verenkiertoa ja kasvattaa hapen virtausta aivoihin. Haluatko että mielesi toimii kirkkaammin? Kävele. Haluatko parantaa itsetuntoasi? Kävele. Haluatko lievittää stressiä? Kävele.

Reseptilääkkeiden käyttö ”oireiden” lievittämiseksi voi monimutkaistaa syvälle juurtuneita terveysongelmia ja pahentaa tilannetta. Reseptilääkkeet valmistetaan käytännössä aina laboratorioissa kemikaaleista, minkä vuoksi niillä on niin monia kammottavia sivuvaikutuksia ja ”haittavaikutuksia” merkittyinä varoitustarroihin ja mainittu televisiomainoksissa. On aina mahdollista syödä luomuruokaa, käyttää naturopaattisen lääkärin palveluita, perehtyä luonnonlääkkeisiin ja valita sellainen harjoitteluohjelma joka ei vahingoita kehoa. Käy jo tänään ostamassa itsellesi hyvät kävelykengät ja aloita kävely. Se on yhtä välttämätöntä terveydelle kuin puhdas ruoka ja puhdas vesi.

Aamukävelyn muita hyötyjä ovat kaunis iho, D-vitamiini imeytyy paremmin elimistöön, kolesterolitasot pysyvät paremmin hallinnassa, sisukkuus kasvaa, lihasvoima kasvaa ja aineenvaihdunta tehostuu. Oletko valmis saamaan lisäenergiaa koko loppupäivälle, olemaan valppaampi ja mieleltäsi eheämpi?

Luovu gluteenista, GM-ruoasta, kraanavedestä ja flunssapiikeistä, sillä ne vain myrkyttävät elimistöäsi. Käy kävelemässä joka aamu ja olet valppaampi ja elät kauemmin, luonnollisesti. Nyt myös tiede tukee ”teoriaa”, jonka mukaan kävelystä on hyötyä aivoillesi!

 

Lähde: Natural News

Lue myös:

Kävely on parasta lääkettä mielenterveydelle – 6 syytä
Sauvakävely on tehokas kuntoilumuoto

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat