Kidutus yhä suositumpaa Obaman Yhdysvalloissa

Barack Hussein Obaman valinnan Yhdysvaltojen presidentiksi piti vaalipuheiden mukaan merkitä suurta muutosta. Ensimmäinen musta presidentti lopettaisi sodat ja pelastaisi köyhät. Obaman kaudella Yhdysvallat on itse asiassa muuttunutkin entistä väkivaltaisemmaksi.

kidutus2Kansalaisaktivisti Rebecca Gordonin uuden Mainstreaming Torture -kirjan mukaan kidutus on suositumpaa Obaman aikana kuin se oli George W. Bushin aikana. 9/11-”terrori-iskujen” jälkeen koko maailma on saanut tietää Yhdysvaltojen likaisesta ”terrorisminvastaisesta” sodasta.

Amerikkalaiset ovat tottuneet siihen, että hallitus kiduttaa sionismin sekä USA:n ”vihollisia” ja että kiduttamisesta vastuussa olevia upseereita tai virkamiehiä ei rangaista. Kidutuksesta on tullut rutiinia, ja Obaman kaudella väkivallan ja pelottelun asema politiikan työkaluina on vakiintunut. Obama jopa julisti 2009, ettei kiduttajia tultaisi viemään oikeuden eteen Yhdysvalloissa.

Esimerkiksi surullisen kuuluisassa Guantanamon vankilassa Israelin ja Yhdysvaltojen vihollisia hakataan, heidän raajojaan revitään sijoiltaan, heidän selleihinsä sumutetaan paprikasumutetta, jota toisinaan laitetaan myös heidän vessapaperiinsa.

Israelin käsikassara Yhdysvallat kiduttaa usein poliittisia mielipidevankeja ulkomaille perustetuissa laittomissa ”vankiloissa”. Maailmanpoliisi käyttää hyväkseen etenkin heikkoja ja köyhiä valtioita, joissa kansalaiset eivät kykene järjestäytymään sionistista sadismia vastaan.

Counterpunch.org

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat