Kuinka booraksin sisältämä boori auttaa niveltulehdukseen ja muihin terveysongelmiin

Fluorin myrkylliset vaikutukset tunnetaan suhteellisen hyvin. Ne ulottuvat alentuneesta ÄO:sta vakavampiin neurologisiin sairauksiin ja suurempaan syöpäriskiin. Vesijohtoveteen lisättävä fluori voidaan luokitella myrkylliseksi teollisuusjätteeksi, jota EPA ei salli dumpattavan vesistöön tai kaatopaikoille.

Monilla terveysaiheisilla foorumeilla tai keskustelusivustoilla keskustellaan kuinka käyttää booria kehon puhdistukseen fluorideista, mutta allekirjoittanut ei luottanut varauksetta kaupan hyllyltä saatavaan ”ympäristöystävälliseen” booraksiin boorin lähteenä.

En halunnut keskustella aiheesta ennen kuin löysin luotettavamman ja tieteellisemmän lähteen. Tri Newnham käytti booria päihittääkseen pitkäkestoisen niveltulehduksen. Hänen niveltulehduksensa ei ole ainoa vaiva, joka on saatu kuntoon käyttämällä booria, jota on booraksissa.

Rex Newnham ja kokeilut boorilla

Tri Newnham oli alun perin maaperätieteen ja viljelyskasvitieteen professori. Jouduttuaan sietämään lääkevalmisteiden sivuvaikutuksia ilman että niveltulehdus olisi parantunut, hän ymmärsi, että hänen täytyy oppia lisää ravitsemuksesta jotta kykenee parantamaan itsensä. Niinpä hän luki itsensä Osteopatian tohtoriksi (DO) ja Naturopatian tohtoriksi (ND) ravintotieteiden maisterinarvon lisäksi.

Koulutus yhdistettynä hänen taustaansa maaperätieteissä sai hänet löytämään hivenaineen, jota useissa ruoissa on liian vähän maaperän heikon koostumuksen vuoksi, mikä johtuu nykyaikaisista maanviljelysmenetelmistä. Tämä hivenaine paransi hänen niveltulehduksensa – nimittäin boori. Australiassa – jossa hän eli ja teki töitä – luontaisia booriyhdisteitä ei oltu kielletty, mutta ne oli luokiteltu myrkyiksi.

Newnhamin mukaan määrä tekee myrkyn, ei yhdiste itsessään. Hän käyttää happea esimerkkinä. Juuri kukaan ei hengitä 100 prosenttista happea, ja vaikka hengittäisikin, tavallisen 21 prosentin ylimenevä happipitoisuus liian pitkän aikaa voi johtaa jopa kuolemaan. (lähde)

Määritettyään myrkyllisen booripitoisuuden, joka on 45 ja 60 gramman välillä, tri Newnham paransi niveltulehduksensa kolmessa viikossa 30 milligrammalla natriumtetraboraattia eli Boraxia.

Booraksi on luontainen mineraaliyhdiste, joka sisältää runsaasti booria. Kyseessä ei ole keinotekoinen yhdiste.

Tri Newnham tiesi että aniharvat ostaisivat tuotetta, joka on luokiteltu myrkyksi joka saattaa tappaa lemmikkieläimen. Niinpä hän kehitti booritabletin, ja vaikka se ei aluksi myynyt hyvin, sana kiiri niveltulehduksesta parantuneiden keskuudessa, jolloin kysyntä ylitti tarjonnan.

Sitten hän pyrki tekemään yhteistyötä lääkeyhtiön kanssa Australiassa valmistuttaakseen ja markkinoidakseen booritablettejaan. Kävikin niin että osa yhtiön työntekijöistä oli hallituksen lääke- tai terveysvirastojen väkeä. Tri Newnmanin ehdotusta ei vain lytätty vaan hänelle annettiin 1000 dollarin sakot ja häntä estettiin käymästä kauppaa.

Lähdettyään Australiasta hän löysi Royal Melbourne -sairaalan tutkimuksen, jossa käytettiin booria niveltulehduspotilailla, mikä johti 70 prosentin parannukseen verrattuna 12 prosenttiin plasebolla. Tuon jälkeen useat tuhannet ovat käyttäneet booria, yleensä booraksia, luonnollisena rohtona nivelreumaan ja nivelrikkoon.

Tri Newnham kävi läpi Melbourne-tutkimuksen ja sisällytti sen omaan booria käsitelleeseen tutkimukseen vuonna 1994 tehden seuraavan johtopäätöksen:

”… todisteet yli 30 vuoden ajalta viittaavat siihen, että boori on välttämätön luiden ja nivelten terveydelle.

Sekä epidemiologiset että kontrolloidut eläin- ja ihmiskokeet viittaavat siihen, että boorin käyttö ravintolisänä siinä määrin kuin sitä esiintyy joissakin* ruokavalioissa kautta maailman, on tehokas niveltulehduksen eri muotojen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

Näin ollen booria voidaan pitää ravinteena, eikä sitä pitäisi luokitella myrkyksi tai lääkkeeksi. Koska boori on lääketieteellisesti ja ravitsemuksellisesti tärkeä, tulisi pyrkiä siihen, että ihmiset saavat päivittäin riittävästi tätä tärkeää alkuainetta.” (lähde)

*joillakin ruokavalioilla viitataan maailmalla esiintyviin pieniin alueisiin, joissa booria esiintyy runsaasti ja luontaisesti pintamaassa, jonka mineraalit eivät ole hävinneet nykyaikaisen monokulttuuriviljelyn ja keinolannoitteiden ja torjunta-aineiden käytön myötä.

Näillä alueilla niveltulehdus ja osteoporoosi ovat harvinaisia. Alueilla, joiden pintamaan booripitoisuus on matala, esiintyy enemmän kumpaakin sairautta.

Boorin lähteet ja muut terveydelliset vaikutukset

Booria voidaan käyttää muuhunkin kuin niveltulehdukseen. Seuraava ote on Journal of Trace Elements in Medicine and Biology -lehdessä julkaistusta artikkelista:

”Sitä mukaa kun boorin on osoitettu tukevan elimistön toimintoja, boorattujen yhdisteiden tutkimus on lisääntynyt. Booratuilla yhdisteillä on osoitettu olevan voimakas osteoporoosia ehkäisevä, tulehdusta lievittävä, lipidejä laskeva, veren hyytymistä ehkäisevä ja syöpäkasvainten kasvua estävä vaikutus sekä in vitro että in vivo eläimillä.” (lähde)

Aktivaattoria voidaan myös pitää katalyyttinä, joka poistuu sen jälkeen kun on suorittanut tehtävänsä elimistössä. Magnesium, ykkösmineraali joka katalysoi yli 300 eri aineenvaihduntaprosessia, tehostaa sen vaikutusta.

Boori on erityisen tärkeä kalsiumin oikeanlaiselle jakautumiselle, mikä vaikuttaa muuhunkin kuin luuaineksen rakentumiseen jos se ei ole tasapainossa. Boori auttaa ehkäisemään tai pilkkomaan kalsiumkertymiä, joita ei tulisi olla pehmytkudoksessa tai verisuonissa.

Ajan myötä fluorattu vesi voi aiheuttaa rauhasten ja muiden pehmytkudosten kalkkiutumista. Hanaveteen lisätty fluori ei ole kalsiumfluoridia jota esiintyy luontaisesti kaivoissa, mikä on itsessään epäterveellistä. 1990-luvulla brittitutkija Jennifer Luke havaitsi, että käpyrauhanen imee itseensä enemmän fluoria kalsiumin kanssa kuin luuaines. (lähde)

Käpyrauhanen sijaitsee aivojen keskiosassa, ja sitä pidetään melatoniinin lähteenä ja kiinteänä osana umpieritysjärjestelmää. Käpyrauhasen kalkkiutuminen näyttää vaikuttavan kuukautiskiertoon sekä vuorokausirytmiin ja unirytmiin.

Muutama vuosikymmen sitten EPA vaati floridalaisia fosfaattilannoite- ja alumiinitehtaita käyttämään savunpuhdistajia poistaakseen myrkylliset fluoripiihappokaasut, jotka aiheuttivat epätavallisen korkeaa sairastavuutta ihmisillä ja tuotantoeläinten kuolemia maatiloilla ja muissa välittömällä etäisyydellä asuvissa. Siinä oli tosielämän esimerkki fluorin myrkyllisyydestä.

Puhdistajiin kertynyt myrkyllinen kiinteä jäte täytyi hävittää, mutta minne? EPA:n näkemyksen mukaan se oli liian myrkyllistä dumpattavaksi vesistöihin tai kaatopaikoille.

Humpuukihammaslääketieteen ja lakilobbauksen seurauksena myrkyllisen fluorijätteen viimeiseksi sijoituspaikaksi tuli me, vedenjakelun välityksellä tietty. Kunnat ovat vieläpä maksaneet siitä, että tämä myrkyllinen jäte dumpataan vedenjakeluun.

Samaan aikaan näiden löydösten kanssa useista lähteistä kerrottiin, kuinka booraksia käytettiin fluorimyrkytyksen neutralointiin. Kokemusperäisistä tuloksista kerrottiin laajalti verkon lukuisilla vaihtoehtoterveyssivustoilla. (lähde)

Tri Edward Group suosittelee booraksin mikroannostelua yhtenä ratkaisuna fluorin myrkyllisyyteen ja käpyrauhasen dekalsifikointiin.

Hieman tuoreemmissa tapauksissa booraksilla on myös lievitetty tai neutraloitu tehokkaasti hiivan liikakasvua. Tietenkin jos se on tavoitteena, prosessoiduista ruoista ja sokerista luopuminen sekä probioottinen nauttiminen tulisi olla osa rutiinia.

Jos kamppailet hiivan kanssa, lienee viisainta ottaa käyttöön myös toinen elementti, jonka on osoitettu – ainakin yhdessä kontrolloidussa tutkimuksessa – lievittävän tai poistavan hiivaongelmia, nimittäin kookosöljy. (lähde)

Toinen booraksin ja muiden booriravintolisien tehoa lisäävä kofaktori on kaliumjodidiliuokset, kuten Lugolin jodi ja magnesiumsitraatti.

Booraksi ja booria sisältävät ravintolisät

”Ympäristöystävällisenä” tuotteena tunnettu 20 Mule Team Borax sisältää booria natriumtetraboraattina. Muita kemiallisia nimiä ovat natriumboraatti ja dinatriumtetraboraattidekahydraatti. Kemiallisesti kaikki ovat samaa ainetta, se on luonnossa esiintyvää mineraalia, jota useimmiten kaivetaan kuivaneilta suolajärviltä.

Sitä myydään pyykinpesuaineena, kodinpuhdistajana tai vedenpehmentäjänä. Brändin nimi perustuu 20 muulin ryhmiin, joilla louhittua booraksia kuljetettiin Kuolemanlaakson booraksikaivoksilta Etelä-Kaliforniassa 1800-luvulla. Se on lisäksi sikahalpa boorinlähde, jota on runsain mitoin. Video tämän artikkelin lopussa osoittaa kuinka sitä valmistetaan.

On myös olemassa boorivalmisteita, yleensä 3 milligramman kapseleissa tai tableteissa, jotka eivät ole järin kalliita, jos et halua nauttia tuotteita jotka ovat peräisin supermarkettien siivousvälinepuolelta. Mutta jos päätät käyttää booraksia, varmista että se sisältää vain natriumtetraboraattia, eikä siinä ole mitään muita ainesosia.

Huomautus: indonesialaisen terveysviraston mukaan booriyhdisteitä sisältävien prosessoitujen ruokien kuluttaminen yli 5-10 vuoden ajan voi johtaa maksasyöpään.

Alla olevalla videolla selitetään kuinka booraksia voi käyttää turvallisimmalla mutta kaikesta huolimatta toimivimmalla annostuksella.

Booraksi parantaa ja terveyshyödyt / kuinka valmistaa booraksiliuosta:

 

Lähde: Health Impact News

2 kommenttia

  1. Välillä polvi kiukuttelee täytyy ehkä kokeilla tätä.

    Katsokaa hyvät ihmiset että saatte tarpeeksi C vitamiinia. Se ehkäisee tehokkaasti tulehduksia ja sitä kautta syöpää. Vaikuttaa siltä että syövät alkavat nimenomaan tulehduksista. C vitamiinia on kasviksissa ,hedelmissä, marjoissa, appelsiini mehussa. En ole varma näistä pillereista saati askorbiinihaposta(c vitamiinin uloin kuori pelkästään). Poistaa myös kalkkeumia verisuonista todennäköisesti eli alentaa sydänkohtauksen riskiä sekä aivotoiminnan rappeutumista. Tyrni mehu on tällä hetkellä oma lemppari.

    Lämmintä joulunaikaa kaikille.

    Plusääni(1)Miinusääni(0)
  2. Kokeilin kyseistä ainetta, ja voi olla mahdollista että on positiivisia tervehdyttäviä vaikutuksia ja voi toimia tehokkaana anti-fungaalina, riippuen ihmisen tilasta. Itsellä tämä kirkasti näköä ja luultavasti liuoitti luustosta kalciumia ja muualta, joka on siis kai syy miksi tämä toimii kalkkeutuneisiin niveliin/suoniin. Tosin itse koin sen huonoksi ja koin luuston heikkenemistä, olkaa varovaisia, tai tyytykään vaan valmiisiin boori tabletteihin.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat