Lääkäri Antti Heikkilä: ”Viralliset diabetessuositukset ovat hengenvaarallisia”

Julkaisemme referaatin lääkäri Antti Heikkilän 2012 julkaisemasta artikkelista ”Viralliset diabetessuositukset ovat hengenvaarallisia, eikä niillä parane yksikään potilas”. Heikkilä on tunnettu lääketeollisuuden kriitikko.

Heikkilän mukaan lääketieteen valtavirta vastustaa ankarasti vähähiilihydraattista ruokavaliota (VHH-ruokavalio), vaikka sen hyödyt diabeteksen torjunnassa ovat kiistattomat. Heikkilä kertoo II-tyypin diabetesta sairastaneista potilaistaan, jotka kaikki ovat parantuneet juuri VHH-ruokavalion ansiosta.

Ruokavaliosta on hyötyä myös I-tyypin diabeetikoille, sillä heidän insuliinintarpeensa pienenee oikeilla ravintoratkaisuilla minimiin. VHH on avain verensokerin tasapainoon.

Valtavirtainen lääketiede ei ole kuitenkaan suostunut myöntämään VHH:n hyötyjä. Rasvan väitetään estävän insuliinin vaikutuksia. Heikkilän mukaan väitteen takana ovat kuitenkin puhtaasti kaupalliset motiivit. Mikäli ruokavalio on terveellinen ja sisältää vähän hiilihydraatteja, kalliiden lääkkeiden rooli supistuu dramaattisesti.

Diabeteksen historiaa

Heikkilä muistuttaa, että kreikkalaiset määrittelivät diabeteksen jo ajanlaskumme alussa. Taudista kärsineet potilaat joivat ja virtsasivat runsaasti ennen nopeaa kuolemaansa. Tautia alettiin kutsua diabetekseksi eli läpivirtaukseksi.

Sokeri yleistyi Euroopassa 1600-luvulla ja sitä käytettiin niin lääkkeenä kuin herkkunakin. Lihavuudesta tuli rikkaiden statussymboli, mikä heijastui myös aikalaistaiteeseen. Mässäilykulttuuri synnytti II-tyypin diabeteksen, joka erosi kreikkalaisten löytämästä taudista vain siten, että nyt potilaat eivät kuolleet kuten ennen.

1776 liverpoolilaislääkäri Matthew Dobson selvitti, että diabetesta sairastavien potilaiden virtsa oli erittäin sokerista. Armeijassa löydöksestä kiinnostuttiin erityisen paljon. Alettiin pohtia, kuinka ylipainoisten upseerien terveyttä voitaisiin kohentaa. Selvisi, että vähähiilihydraattinen ruokavalio oli vastaus diabeetikkojen vaivoihin – se hävitti sokerin virtsasta.

1700-luvun lopulta lähtien VHH-ruokavalio onkin ollut (myös tyypin I) diabeteksen hoidon ytimessä. Heikkilän mukaan takapakkia on kuitenkin viime vuosikymmeninä otettu siksi, että lääkeyhtiöiden taloudelliset intressit ajavat kansanterveyden edelle.

Virallinen linja on väärä

Heikkilä itse on hoitanut diabeetikkoja vuosikymmenten ajan. Raha astui hänen mukaansa alalla kuvaan kunnolla vasta 1980-luvulla, kun American Diabetes Association (ADA) alkoi markkinoida täysin uutta näkökulmaa tautiin ja sen hoitoon. ADA:n vaalima runsashiilihydraattinen ruokavalio korvasi hetkessä satojen vuosien VHH-perinteen.

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. ADA:n malli rantautui pian myös Suomeen. Amerikkalaisten myötäily oli eurooppalaisten kannalta tehokkain tapa turvata rahoitus uusille tutkimuksille. Amerikan mallia kannattanut professori Matti Uusitupa julisti, että enää diabeetikkojen ei tarvinnut syödä terveellisesti – riitti, että muisti syödä lääkkeet!

Mitä epäterveellisemmäksi länsimaalaisten ruokavalio on muuttunut, sitä suuremmiksi lääkekorporaatioiden markkinat ovat kasvaneet.

Nykyään virallinen linja on se, että korkea verensokeri on sairauden perimmäinen syy ja että hoidoissa on kyse vain verensokerin keinotekoisesta säätelemisestä. Heikkilän mukaan korkea verensokeri johtuu kuitenkin hormonisäätelyn häiriöistä, joiden paras hoito perustuu oikeaan ruokavalioon. Lääkkeet pitävät oireet kurissa mutta eivät tuhoa tautia. Heikkilän mukaan lääkekeskeinen hoitokulttuuri tulee johtamaan diabeetikoiden ennenaikaiseen kuolemaan.

Insuliini II-tyypin diabeetikoille on rikos

Heikkilän mukaan insuliinin määrääminen II-tyypin diabeetikoille on rikos, sillä se ”lihottaa ja pahentaa siten metabolista syndroomaa”.

Lääkäri toteaa, että suuryhtiöt käyttävät nyt kansaa hengenvaarallisten lääkkeidensä koekaniineina. Lääkkeitä ei testata kunnolla ennen niiden viemistä markkinoille, sillä tärkeintä ovat nopeat voitot. Valtaosa lääkäreistä ja diabeteshoitajista on hyväksynyt suuryhtiöiden mantran, jonka mukaan sokeria kannattaa syödä, kunhan muistaa myös lääkkeet. Eläkää epäterveellisesti ja rahoittakaa lääkeyhtiöitä!

Heikkilä syyttää epäterveestä kehityksestä muun muassa Suomen Diabetesliittoa, joka on pelkkä ADA:n ”etäpääte”. Kansalle markkinoidut lääkkeet, kuten Actos, Avandia ja Januvia eivät ole pelkästään tehottomia vaan myös vaarallisia potilaille.

Lääketeollisuus ei ole tunnettu kyvystään ottaa rakentavaa kritiikkiä vastaan. Kun Heikkilä kirjoitti diabeteksen ja ruokavalion yhteydestä kirjan 2008, hyökkäsi teollisuus armotta häntä vastaan. Diabetesliitto vaati kirjakauppoja boikotoimaan teosta. Heikkilää ei kuitenkaan kyetty hiljentämään, ja tuhannet ihmiset ovat hoitaneet menestyksekkäästi diabetestaan syömällä terveellisesti.

Potilaiden positiivisista kokemuksista huolimatta korruptio puree, ja diabeteshoitajien suhtautuminen VHH-ruokavalioon on erittäin vihamielinen. Diabeetikoille määrätään edelleen rutiininomaisesti myös statiineja, vaikka ne aiheuttavat sydäntautia. Viralliset hoitosuositukset johtavatkin Heikkilän mukaan ennenaikaisiin kuolemiin.

 

Lue myös:

Diabetes: hoito ja ennaltaehkäisy
Tappava diabeteshuijaus
Diabetes voi parantua lääkkeittä
Diabetes lisääntyy räjähdysmäisesti

11 kommenttia

 1. Monet ihmiset kuolevat uskomuksensa vuoksi, vaikka voisivat parantua ja elää aktiivista ja hyödyllistä elämää vielä vuosikymmenten ajan. Jos nimittäin olisivat valmiita päästämään irti uskomuksestaan, että nyky-yhteiskunta on muka parasta mitä on koskaan ollut ja missään ei ole mitään vikaa. Saatika sitten lääkäreissä, jotka ovat muka lähes kunniallisimpia kansalaisia koko Suomessa, niin he saisivat elää. Mutta he haluavat välttämättä pitää kiinni (valheellisista) uskomuksistaan. Olen sairaille vahemmilleni yrittänyt kertoa, että miten voisivat parantaa oloaan. Käsittääkseni ainakin äiti, joka on toiminut sairaanhoitajana sairaalassa, ei ota kuuleviin korviinsa neuvoja. Hänen auktoriteetissaan ei voi olla muka mitään vikaa. Ihmiset eivät edes halua kokeilla parantumista annetuilla ohjeilla. Siitä voi mielestäni päätellä, että heidän jumalansa on yhteiskunta ja sen ”palvelut” ja että he eivät kykene asettamaan palvomaansa epäjumalaa kyseenalaiseksi. Siihen nimittäin vaadittaisiin ulkoista puuttumista asioihin, minkä voi nähdä Jumalana, Herrana Jeesuksena Kristuksena. On muuten erikoista, että myöskään Jumalan olemassa oloa ei haluta ottaa selville, vaikka Raamattu on hyvin selkeä. Joka pitää Herran Sanan tulee tuntemaan Hänet. On hyvin yleistä, että joillekin ihmisille tulee kauhu Jumalan ajattelemisesta. He torjuvat ajatuksen kuin jonkun pelottavan. He eivät voi ymmärtää, että pahat henget heissä aiheuttavat tuon kauhun. Pahat henget pelkäävät Jumalaa. Siis ei Jumala aiheuta heissä mitään kauhua. Jumala päin vastoin antaa voiman ja kyvyn nousta tuon kauhun yläpuolelle ja myös lievittää sitä. Ihmisten tulisi päästää irti siitä, että he muka hallitsevat itseään täysin. Kaikki kunnia parannuksessa tulee antaa Herralle Jeesukselle Kristukselle. Silloin ihminen saa voiman Herralta.

  Plusääni(21)Miinusääni(8)
 2. ei auta ruokavalio 1 diabetekseen. jos haima on kypsä kersasta lähtien. tietenkin ruualla voi edistää muuta terveyttä. diabeetikko tulee kuolemaan kuten heikkilä aikanaan. heikkilä varmasti lääkärinä tietää mitä diabeetikkona tarkoitan? itse en voi elää pelkillä rehuilla ja limpulla.

  Plusääni(4)Miinusääni(26)
 3. Ruokavalio on erittäin tärkeä kaikissa sairauksissa. Esimerkiksi tuotantoeläinten hoito perustuu pitkälti tarkkaan mietitylle ruokavaliolle. Jokainen eläinten hoitaja tietää että jos lehmille ja sioille aletaan syöttää mitä vaan niin ne sairastuvat ja kuolevat, rasvaprosentti kasvaa ja kilohinta lihalle putoaa.
  Ihminen ei voi olla eri asia.

  Plusääni(26)Miinusääni(0)
 4. Itse sairastan diabetes 2:sta. Olen samaa mieltä lääkäri Heikkilän kanssa, että vhh-hoito on parasta, mitä diabeetikko voi tehdä itselleen. Kun hiilihydraatit pysyvät aisoissa, niin lääkettäkin tarvitaan vähemmän, koska sokeriarvot pysyvät alhaalla.

  Plusääni(23)Miinusääni(0)
 5. Aiheessahan ei ole mitään uutta. Itse hoitoalalla opiskelleena sain kattavan tiedon diabeetikoille suositeltavasta vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Ongelma ei ole lääkärit, lääketeollisuus ja terveydenhuoltoalan henkilökunta vaan II-tyypin diabeetikot itse jotka ovat välinpitämättömiä muuttamaan ruokavaliotaan (joka on alunperin syy sairastumiseen).

  Plusääni(12)Miinusääni(7)
  1. Tuota juttua en kyllä purematta nielaise, et todellakaan ole saanut mitään kattavaa tietoa koulutuksesi kautta, diabeetikoille suositeltavasta vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Et ainakaan suomessa hoitoalalla opiskelleena. Ja turha syyllistää sairaita sillä se on suuri ja mahtava lääkäri + suuri ja tietävä diabeteshoitaja joka manipuloi itselleen potilaita väärillä ruokavalioohjeillaan ja insuliinia lisäämällä tyypin 2 diabeetikoille ja ketä sairas yleensä uskoo ja tottelee kun ei paremmasta ja oikeanlaisesta hoidosta ole kuullutkaan. Eikä osaa hakea oikeita tietoja mistään. Ja jopa ei edes usko muihin kuin näihin vääriin profetointi tulkintoihin. Älä edes unta nää että suomessa oltaisiin niin edistyksellisiä että kyseinen VHH ruokavalio tulisi kuuloonkaan.

   Plusääni(8)Miinusääni(1)
   1. Suosittelen lämpimästi käymään alan koulutuksen niin näet itse. Meillä läpi pääsemiseen vaadittiin taitoa ja tietoa II-tyypin diabeetikon ruokavalion hallinnan. Käytännössä se tarkoitti tietoa ja laskutaitoa liittyen ruoka-aineiden hiilihydraattI pitoisuuksiin.

    Plusääni(4)Miinusääni(4)
    1. Voin kertoa että itsekin hoitajan plantun virkaa hoitavana, että en ole ikäpäivänä kuullut että virallinen taho edes pyrkisi hoitamaan tyypin 2 diabeetikkoja VHH ruokavaliolla. Eräskin tyyppi oli sairaalahoidossa muutama viikko sitten ja sai todellakin ruokaannoksia päivittäin joka sisälsi 2 isoa perunaa kastikelitkuineen ja peukalonpään kokoisen salaattimössön, vaaleaa leipää pari palaa, sokerilla makeutettua jälkiruokaa esim. perunajauhoilla suurustettua suklaakiisseliä. päiväkahviin kanssa pullaa jne. Huomautettuani näistä mömmöistä lääkärille ja mainittuani VHH-ruokavaliosat hän sanoi että ”siihen” pyritään voi hyvää päivää ja täälaisellako ruokavaliolla! Itse olen ollut VHH ruokavaliolla jo monta vuotta ja tiedän kyllä miten hyvää se voi elimistööle tehdä. Eipä ole liikoja kiloja mutta sukulaisten ja tuttujen mielestä olen erikoinen kun kahvileivät sun muut mömmöt eivät minulle kelpaa. ”Ei kelpaa köyhän anti” kuulema! Mutta eipä haittaa tämä on minun elämäni ei suinkaan sukulaisten päätettävissä. Pyrkivät vielä manipuloimaan diabeetikkoa syömään epäterveellisen tappavasti tarjouksineen. Mielestäni ääliömäistä ystävyyttä diabeetikkoa kohtaan joka ystävällisyyttään syö näitä mömmöjä jopa henkensä uhalla ettei loukkaa sukulaistollojaan!!!

     Plusääni(14)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat