Laetriili – lääketeollisuuden vaientama syöpähoito

Olet ehkä lukenut tai kuullut laetriilista. Sitä valmistetaan uuttamalla aprikoosin siementen ytimistä ja myydään B17-tabletteina, joilla voi parantaa syövän turvallisesti ja ilman vakavia sivuvaikutuksia. Tästä huolimatta valtavirtainen lääketiede ja valtamedia haukkuvat sitä kelvottomaksi ja myrkylliseksi. Siihen voi mukamas kuolla, eikä sen tehosta syöpään ole tieteellistä näyttöä.

Elintarvike- ja lääkevirasto on kieltänyt laetriilin käytön Yhdysvalloissa, mutta monet meksikolaiset syöpäklinikat käyttävät sitä. Siksi monet amerikkalaiset ja muunmaalaiset matkustavat hoitoturisteina Meksikoon nauttimaan hoitovapaudesta.

Mutta Yhdysvalloissakin on mahdollista hankkia ravintoperäisiä B17:n lähteitä, eivätkä lääkevirastot puutu asiaan, kunhan sen ei väitetä parantavan sairauksia. Nimi on harhaanjohtava, sillä se vain muistuttaa B-vitamiinia.

Mainitsemani ravintoperäinen lähde on aprikoosin siementen ytimet. Ytimet ovat aprikoosin kivien sisällä. Pakistanin pohjoisosan korkean vuoriston laaksossa elävät hunzat nauttivat sitä osana ruokavaliotaan. Ytimet sisältävät yhdistettä nimeltä amygdaliini, jota on omenan siemenissä, karvasmanteleissa sekä tietyissä muissa siemenissä ja elintarvikkeissa.

Eniten amygdaliinia on kuitenkin aprikoosin ytimissä. Ytimistä uutetaan laetriilia, joka puhdistetaan ja annetaan suonensisäisesti injektiona tai tiputuksessa. Monet syöpäpotilaat ovat saaneet hyviä tuloksia nauttimalla 25-40 aprikoosin siementä hienoksi jauhettuna pienissä erissä päivittäin muutaman kuukauden tai sitä lyhyemmän ajan.

Syöpäpotilaiden henkilökohtaiset kokemukset

Internetistä löytyy monia omakohtaisia kertomuksia. Valtavirtainen australialainen uutislehti Sydney Morning Herald uutisoi ihmeparantumisesta vuonna 2010, josta on kiittäminen aprikoosin siemeniä. Australialaisen Paul Reidin harvinainen imusolmukesyöpä oli ollut remissiossa jo 13 vuoden ajan kun toimittaja Jill Stark haastatteli häntä.

Kun hänelle tarjottiin kemoterapiaa, hänen ennusteensa oli noin viisi vuotta. Hän kuitenkin kieltäytyi kemosta, muutti ruokavaliota ja nautti päivittäin 30 aprikoosin ydintä ja vältti punaista lihaa, puhdistettua sokeria ja noudatti 75 prosenttisesti kasvipohjaista raakaruokavaliota.

Remission jälkeen hän vähensi aprikoosin ytimiä vähemmän ylläpitoannoksena. Kun häneltä tivattiin tieteellisen näytön uupumisesta tehon ja turvallisuuden puolesta, Reid vastasi epäilijöille:

”Entä sitten vaikka ei olisi tieteellistä näyttöä? Mitä henkilö voi hävitä noudattamalla luomuruokavaliota? En usko että matkani on ollut epätieteellinen, kyse on vain siitä ettei sitä ole tutkittu tieteellisesti riittävästi.” (Lähde)

Henkilökohtaisena huomiona liittyen myrkyllisyyteen, kun allekirjoittaneelta otettiin verikoe joka saattoi viitata virtsarakon syövän uusiutumiseen, nautin 30 aprikoosin ydintä päivässä yli kolmen kuukauden ajan, eikä tietokonekerroskuvauksessa havaittu kasvaimia. Koko aikana ei ilmennyt lainkaan viitteitä myrkytyksestä.

Vaihtoehtoisten syöpähoitojen paras tietolähde on Cancer Tutor. Sivusto pitää aprikoosin ytimiä kuten myös laetriilia ja ”B17-vitamiini”-tabletteja tehokkaana ja turvallisena. Kokonaisvaltaista ”syöpäruokavaliota” noudattaessa tulee kuitenkin varoa verenohentajia ja verenpainelääkkeitä. Löydät lisätietoa täältä.

Koska aprikoosin ydinten nauttiminen on itsenäinen hoitomuoto, Cancer Tutor (CT) neuvoo käyttämään yhtä tai useampaa vastaavaa hoitomenetelmää pidemmälle edenneisiin syöpiin. Yksi näistä menetelmistä on laadukkaista raaka-aineista valmistettu Essiac-tee. Cancer Tutorin sivuilta löytyy jopa ”hullunhalpa hoitomenetelmä”, joka soveltuu niille joilla ei ole varaa hoitoturismiin. (Lähde)

Cancer Tutor suosittelee parantumista edistävää ruokavaliota ja neuvoo välttämään kaikkia prosessoituja ruokia ja puhdistettuja hiilihydraatteja ja sokereita sekä vähentämään punaisen lihan kulutusta riippumatta noudatettavasta hoitomuodosta. Kannattaa myös pitäytyä luomussa. Vaikka ne ovat kitkeriä, siemenet suositellaan pureskeltavan huolellisesti jotta entsymaattinen vaikutus on mahdollisimman voimakas.

Mihin väite vaarallisuudesta perustuu?

Aprikoosin ydinten tai laetriilin syöpäsoluja tappava ainesosa on amygdaliini, joka koostuu neljästä molekyylistä. Kaksi niistä on glukoosimolekyylejä. Toiset kaksi ovat syanidi ja bentsaldehydi.

Itse asiassa bentsaldehydillä tiedetään olevan syöpää torjuva vaikutus. Sitä on monissa elintarvikkeissa, kuten karvasmantelissa. Bentsaldehydillä ei havaittu haitallisia vaikutuksia. Se pilkkoutuu ja poistuu virtsan mukana.

Pelonlietsojat osoittavat syyttävällä sormella ja väittävät syanidin olevan syy välttää laetriilia ja olla nauttimasta suuria annoksia aprikoosin ytimiä, vaikka se on sitoutunut amygdaliiniin jota on monissa elintarvikkeissa. Syanidi pysyy yhdisteessä eikä vapaudu sellaisenaan, joka tietysti voisi olla vahingoksi, vaan luonnon nerokkaan järjestelyn mukaisesti, jonka kuvailen seuraavaksi.

Syöpäsolut joutuvat tuottamaan energiaa hapattamalla sokeria (glukoosia) sen sijaan että ne käyttäisivät happea energiantuotannossa. Näin ollen syöpäsolut vetävät puoleensa amygdaliinia sen sisältämän glukoosin vuoksi, mutta se koituu niiden kohtaloksi, sillä pilkkoutuessa vapautuu bentsaldehydiä ja syanidia.

Vain syöpäsolut sisältävät entsyymiä, jota ei ole terveissä soluissa, beeta-glukosidaasia. Tämä entsyymi ”purkaa” amygdaliinin rakenteen vapauttaen tappavat myrkyt vain syöpäsolujen sisällä.

Terveet solut sisältävät toista entsyymiä, rodanaasia. Rodanaasi sitoo vapaat syanidimolekyylit rikkimolekyyleihin, jolloin muodostuu vaarattomia syanaatteja, jotka poistuvat virtsan mukana, siinä tapauksessa että ne irtoavat amygdaliinista.

Amygdaliinilla on oma troijanhevosensa. Glukoosi toimii sokerisyöttinä. Käytön aikana syöpäpotilaiden tulee ehdottomasti välttää muita puhdistetun sokerin lähteitä. Näin syöpäsolut ovat nälkäisiä, mikä on täydellinen tilanne amygdaliinin toiminnan kannalta. Kun syöpäsolujen beeta-glukosidaasi purkaa amygdaliinin rakenteen pyrkiessään hyödyntämään glukoosin, syanidi ja bentsaldehydi tuhoaa ne.

Suuren laetriilihuijauksen historia ja peittely

Alla on kaksi E.G. Griffinin videohaastattelua, jotka käsittelevät laetriilin taustoja ja amygdaliinin vaikutusmenetelmää. Hän on tutkija journalisti ja World Without Cancer -kirjan kirjoittaja. Hän kertoo kuinka sanfransiskolainen lääkäri Joe Richardson hoiti syöpää menestyksekkäästi laetriililla, mutta Elintarvike- ja lääkevirasto lopetti toiminnan koska sen käyttöön syövän hoidossa ei ollut lupaa.

Vaihtoehtohoidot syöpään, B17 (osa 1/5):

Vaihtoehtohoidot syöpään, B17 (osa 2/5):

Suuri laetriili(amygdaliini)huijaus ja peittely tapahtui 1970-luvulla New Yorkissa Sloan-Kettering Cancer Centerin aikaan. Heidän päätutkijansa havaitsi, että laetriili toimii hiirillä ja sen käyttö on turvallista.

Mutta hänen tuloksensa vaiennettiin ja väitteisiin tehosta ja turvallisuudesta suhtauduttiin hyvin kielteisesti.

Tiedekirjoittaja Ralph Moss, joka toimi tuolloin Sloan-Ketteringin tiedottajana, yritti vuotaa asiakirjoja jotka osoittivat että tri Kanematsu Sugiuran tulokset olivat todellakin positiivisia ja hyvin lupaavia laetriilin kannalta. Moss jäi kiinni ja hänet erotettiin.

Sloan-Ketteringin hallitus koostui monien suurten lääkeyhtiöiden edustajista. Mossin mukaan: (Lähde)

”Tätä taustaa vasten ei liene yllättävää, että Sugiuran tulokset eivät miellyttäneet työnantajaansa. Laboratorioissa tapahtuvat asiat kiinnostavat vain hyvin harvoin hallituksen jäseniä. Oletus oli, että mitä tahansa siellä tehdäänkin, lopputuloksena on uusi patentoitu lääke, jonka avulla raha virtaa oikeaan suuntaan. Sugiuran työn mahdolliset seuraukset eivät auenneet heille välittömästi, mutta kun he sen ymmärsivät, kokoushuoneessa oli helvetti irti. Jos syöpä voitaisiin parantaa pahaisista aprikoosin siemenistä valmistetulla uutteella, se olisi karmea taloudellinen takaisku syöpälääketeollisuudelle.”

Katso:

Syöpäteollisuus suhtautuu samalla tavalla kaikkeen. Dokumentti jota yllä oleva traileri mainostaa on saatavilla verkossa sivustoilta joilta voi hankkia DVD:n tai joilta elokuvia ja dokumentteja voi katsoa suoratoistona. Tri Mercola on maininnut monia muitakin tutkimuksia, jotka vahvistavat Sloan-Ketteringin vaietut tulokset:

  • Elokuu 2014: uudessa saksalaistutkimuksessa amygdaliini hidasti virtsarakon syövän kasvua ja jakautumista annostusta vastaavassa suhteessa.
  • Toukokuu 2013: amygdaliini estää sidekudoksen muodostumista munuaisiin kroonista munuaisten vajaatoimintaa sairastavilla; tutkijoiden mukaan se on ”voimakas antifibroottinen yhdiste, jota voidaan ehkä käyttää fibroottisia munuaissairauksia sairastavien potilaiden hoidossa.”
  • Helmikuu 2013: amygdaliini laukaisee apoptoosin kohdunkaulansyöpäsoluissa; tutkijoiden mukaan siitä voidaan ehkä käyttää kohdunkaulan syöpää sairastavilla potilailla.
  • Elokuu 2006: amygdaliini laukaisee apoptoosin ihmisen eturauhassyöpäsoluissa.
  • Helmikuu 2003: persikan siementen amygdaliinilla on kasvainten kasvua ehkäisevä vaikutus, joka on verrattavissa vihreän teen epigallokatekiinigallaattiin. (Lähde)

 

Lähde: Health Impact News

Lue myös:

Kielletyt siemenet – 40-vuotinen salailu paljastuu
Aprikoosin siemenet tappavat syöpäsoluja ilman sivuvaikutuksia

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat