Lännen tukema terrorismi tappaa Irakissa

Sionistien ja länsimaiden Syyriassa tukema ISIL-terroristijärjestö on valloittanut Irakin toiseksi suurimman kaupungin, Mosulin. Pääministeri Nouri al-Maliki on julistanut hätätilan koko maahan.

ISIL-terroristit saivat kaupungin valtaansa, kun hyökkäyksestä pelästyneet hallituksen sotilaat riisuivat univormunsa ja pakenivat. Mosul tunnetaan tärkeänä öljykaupunkina. ISIL on tappanut irakilaisia alkuviikolla myös Bagdadissa, Ninawassa, Al-Anbarissa, Dijalassa ja Salah Al-Dinssa. Tammikuussa Irakin armeija joutui vetäytymään Fallujan kaupungista. YK:n ja hallituksen tutkimusten mukaan pelkästään viime kuussa terroristit murhasivat yli 900 ihmistä Irakissa. Tänä vuonna uhreja on ollut yhteensä noin 4 600 ja luku kasvaa päivittäin. Terroristit tulevat Irakiin Syyrian sekä Israelin liittolaisvaltio Saudi-Arabian kautta.

Mosuliin tunkeuduttuaan ISIL vapautti vankiloista suuren määrän ääri-islamilaisia terroristeja. Kaupungista lähti välittömästi pakoon suuri määrä väkivaltaisuuksia pelkääviä siviileitä. Yhdysvaltojen aseistamilla terroristeilla oli käytössään muun muassa sinkoja ja konekivääreitä. Vankiloiden lisäksi terroristit ottivat haltuunsa muun muassa poliisiaseman ja lentokentän. ISIL alkoi välittömästi toteuttaa omaa lakiaan teurastaen kaupunkilaisia ja polttaen näiden omaisuutta. Hallitus ilmoitti, että se alkaa aseistaa vapaaehtoisia kansalaiskaarteja ISIL:n torjumiseksi.

Syyriaa terrorisminvastaisessa sodassa tukeva Iran on tuominnut kovasanaisesti ISIL:n toimet Irakissa. Ulkoministeriön mukaan on hyvin tärkeää, että Irak saa kansainvälistä apua terrorismin torjumiseksi. Pitkän linjan iranilaisdiplomaatti varaulkoministeri Hossein Amir-Abdollahianin mukaan ISIL tulee lopulta kärsimään Irakissa yhtä karvaan tappion kuin Syyriassa. Hänen mukaansa on selvää, että terroristit saavat tukea ulkomailta. Amir-Abdollahian varoittikin valtioita käyttämästä terroristeja aseenaan, sillä lopulta strategialla on surullisen seuraukset. Irakin pääministeri syyttää Saudi-Arabian lisäksi Yhdysvaltojen liittolaisvaltio Qataria terrorismin tukemisesta.

Terroristit hyötyvät edelleen Israelin, Ison-Britannian ja Yhdysvaltojen järjestämästä Irakin sodasta, jonka synnyttämät valtatyhjiö, armeijan heikkous ja pahoinvointi ruokkivat ääriliikkeitä. Viimeiset Irakiin hyökänneet amerikkalaisjoukot lähtivät maasta 2011. 1980-luvulla Yhdysvallat käytti Irakia hyväkseen usuttamalla sen hyökkäämään Iranin kimppuun. Maiden välisessä sodassa kuoli satojatuhansia siviilejä. Pian sodan päätyttyä Yhdysvallat kuitenkin puukotti entistä liittolaistaan selkään. Irakin sodan oikeuttamiseksi Yhdysvallat käytti tekaistuja ”todisteita” irakilaisista ”joukkotuhoaseista”, joita ei todellisuudessa ollut olemassa. Sodan myötä terrorismin määrä on kasvanut ja esimerkiksi irakilaisnaisten asema on painajaismainen verrattuna sotaa edeltäneeseen aikaan.

Electronic Resistance
Press TV

2 kommenttia

  1. Sionisteista säälittävimpiä ovat poliittiset persusionistit ja kristityt sionistit. Jeesuksen sanoja: ”Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät” voisi käyttää kommentoimaan heidän tyhmyyttään. Sionismia tukiessaan he nuolevat Israelin materialistisen apartheid-hallinnon paskaisia varpaita. Sionismin tukijat syyllistyvät Israelin sotarikoksiin ja maan rikoksiin ihmisyyttä vastaan sen rahoittajina ja tukijoina.

    Plusääni(1)Miinusääni(0)
  2. Mielenkiintoinen dokumentti. Shattered Heritage – Iraq Documentary

    Tosin vähän huolimattomasti tehty tekstitys, en tiedä mitä kaikkea on jätetty pois. Mutta kannattanee silti katsoa ihan alusta.

    Täällä myös vähän avataan Irak -asiaa suomeksi (kopioituna muualta internetistä). https://idiotiantyranniasta.wordpress.com/irak-asiaa/

    Plusääni(2)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat