Länsi ryöstöretkellä Libyassa

NATO-joukot toimivat yhteistyössä terroristijärjestö al-Qaidan kanssa tuhotakseen Libyan laillisen hallituksen viimeiset jäänteet, sanoo Libyassa oleskellut kirjailija ja historioitsija Webster Griffin Tarpley.

 

Jihadistit ja NATO työskentelevät käsi kädessä, toteaa puolestaan professori Michael Chossudovsky.  – Nämä ”entiset” al-Qaida kumppanuusprikaatit muodostavat ”demokratiaa vaativan” liikkeen selkärangan Libyassa. Libyan demokratisoimista johtavat Yhdysvaltain arkkiviholliset al-Qaidan sissit yhdessä NATO:n erikoisjoukkojen kanssa.  Daily Mirror raportoi jo maaliskuussa, että Libyaan on viety NATO:n erikoisjoukkoja – vaikka NATO sen pitkään kiisti. Erikoisjoukot koostuvat Yhdysvaltain Navy Seals-joukoista, brittien SAS-joukoista sekä Ranskan muukalaislegioonalaisista. Nämä erikoisjoukot ovat olleet niiden iskujen takana, joiden kohteena ovat olleet hallituksen rakennukset ja Gaddafin Bab al-Aziziya-suoja Tripolissa.
Raporttien mukaan brittiläisiä SAS-joukkoja oli Libyassa jo ennen kuin NATO aloitti ilmaiskut saatuaan YK:n mandaatin lentokieltoalueen perustamiseksi. CIA puolestaan sponsoroi al-Qaidan jäsenten johtamia islamilaisia prikaateja. Taistelijoiden joukossa on myös teini-ikäisiä. Amiraali James G. Stavridis, huomattava yhdysvaltalainen tiedusteluviranomainen, sanoi keväällä NATO:n tukena Libyassa olleen al-Qaidan ”loikkareita”.  Mistä on kysymys tässä huolella suunnitellussa sotilaallisessa tiedusteluoperaatiossa, jossa tunkeudutaan suvereenin valtion alueelle ja vallataan se? Libyan ”kapinallisten” uusi komentaja on myös al-Qaidan johtaja, joka on taistellut Afganistanissa Yhdysvaltain joukkoja vastaan. Näin kertoo yhdysvaltalainen tutkija, kirjailija, historioitsija ja journalisti Webster Griffin Tarpley Press TV:lle antamassaan haastattelussa.  NATO:n tuella Tripolissa vallan kaapannut kapinallisjohtaja ja sotilasdiktaattori Abdul Hakim ”Belhadj” on tunnettu kansainvälinen terroristi ja pahamaineinen joukkomurhaaja sekä yksi al-Qaidan johtohahmoista, joka sai koulutuksensa Osama bin Ladenilta Afganistanissa CIA:n sponsoroimalla sissileirillä. Hän on myös yksi kolmesta Darnashia hallinneesta terroristista.
Abdul Hakim Belhadj, joka on käyttänyt myös nimeä Abdul Hakim Hasadak (Hasadi) on osallistunut terroristitoimintaan eri puolilla maailmaa. Hän on kehuskellut järjestäneensä 25 terroristi-iskua Afganistaniin ja tappaneensa yhdysvaltalaisia sotilaita. Hän on myös ollut Pakistanissa (joidenkin raporttien mukaan Thaimaassa) Yhdysvaltain sotavankina.  Hasadi on ”al-Qaidan supernova”, ja tämä Himmlerin veroinen massamurhaaja hallinnoi nyt Tripolin kaupunkia, totesi Tarpley. Tämä joukko on vapauttamassa Libyaa, tuomassa perustuslain turvaamaa demokratiaa ja ihmisoikeuksia. Tarpley toteaa, ettei kenelläkään tavallisella libyalaisella ole näissä olosuhteissa toivoa. Jokainen nainen on suurissa vaikeuksissa, ja maassa oleva roomalaiskatolinen vähemmistö tulee vielä kohtaamaan pahoja ongelmia. Abdul Hakim tulee saamaan paitsi miljardeja dollareita tukea Yhdysvalloilta, myös modernia aseistusta, diplomaattista ja moraalista tukea, tunnustuksen, median tuen, länsimaiden erikoisjoukkojen avun ja paljon muuta.
NATO on käyttänyt al-Qaidaa jalkaväkenä. Nämä terroristit eivät kuitenkaan pystyisi etenemään lainkaan eivätkä tekemään merkittäviä iskuja, mikäli heillä ei olisi NATO:n tulitukea apunaan. ”Ei oikeastaan tarvitse käyttää palkkasotureita. On vain tuotava nämä al-Qaida-tyypit paikalle, ja he taistelevat kuin fanaatikot.” kuvaa Webster Tarpley. ”Sen jälkeen he vaativat 80 miljardia dollaria Libyan varoja, jotka he aikovat varastaa. Nämä varat tullaan tallettamaan sveitsiläisille pankkitileille”, Tarpley arvioi.  Suurin onnenonkija on Tarpleyn mukaan Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy, projektin kaikkein aggressiivisin ja röyhkein, kertoo Verkkomedia.
Saudi-Arabia välittää kapinallisille jihadisteille Washingtonin ja Brysselin kustantamia aseita, kuten panssarintorjuntaohjuksia sekä ilmatorjuntaohjuksia. Saudi-Arabian on aina Neuvostoliiton ja Afganistanin välisestä sodasta asti on tukenut al-Qaidaa enemmän tai vähemmän julkisesti.
Lännen media on ollut tärkeä instrumentti Libyan sodassa, arvioi professori Chossudovsky. Media jättää tyystin kuvaamatta, kuinka tavalliset libyalaiset vastustavat NATO:n invaasiota, joka humanitaarisen intervention nimikkeen alla pommittaa ja tuhoaa siviilikohteita. Libyalaiset vastustavat myös ”demokratian puolesta” taistelevia ”kapinallisjoukkoja”, joita johtavat etsintäkuulutetut terroristit. Sotilaallisen operaation todellinen luonne – maahantunkeutuminen ja miehitys – piilotetaan ”velvollisuus suojella” doktriinin alle, kuvaa Chossudovsky.
– Lännen media on auttanut muovaamaan kuvaa NATO:n erikoisjoukkojen kanssa työskentelevistä terroristeista vapauttajina.  Uutiskanava CNN:n mukaan terroristi, joka on katunut tekojaan, ei enää ole terroristi.  CNN kertoo CIA:n tukemien entisten LIFG-terroristien kääntyneen, ja perustaneen uuden poliittisen liikkeen IMC; Islamic Movement for Change (al-Haraka al-Islamiya al-Libya Lit-Tahghir), joka nykyään – NATO:n tukemana – omistautuu demokratian puolustamiselle ja terrorismin vastaiselle taistelulle.  Vielä kesäkuun 10. päivä 2011 LIFG oli YK:n turvallisuusneuvoston listalla bona fide-terroristijärjestönä. Kesäkuun 21. päivä YK:n terroristijärjestöjen listaus katosi YK:n turvallisuusneuvoston nettisivuilta. Siviilejä on demokratisoitu ahkerasti: maaliskuun 31. päivän jälkeen on tehty 20.633 hyökkäystä sekä 7,768 muuta iskua, eikä NATO:n antamassa luvussa ole mukana ennen maaliskuun 31. päivää tehtyjä, kaksi viikkoa kestäneitä ilmaiskuja.
Ranskalainen Mirage 2000-hävittäjä pystyy kuljettamaan kerralla 18 ohjusta. ”Siitä laskemalla saa karkean arvion siitä, paljonko rautaa – noin 50 000 pommia – Libyaan on kylvetty humanitaarisista syistä. Huhtikuussa UPI tiedotti pommien alkavan jo loppua kesken. Median mukaan siviilit eivät ole kärsineet mainittavia vahinkoja. Kuinka uskottavaa tämä on?” Chossudovsky kysyy. Global Researchin kirjeenvaihtaja, sodan aikana Libyassa oleskellut politiikan tutkija Nahdi Darius Nazemroaya kuvaa pommitusten kiihtyneen viimeisen kahden viikon aikana heinäkuussa. Eräs räjähdyksistä muodosti suuren sienipilven. Noin 15 kilometrin päässä pommitusalueelta ihmiset saivat oireita: polttavat silmät, alaselkäkipuja, päänsärkyä, kertoo Nazemroaya.

 

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat