Lehdistötiedote liittyen Magneettimedia-kohuun

J. Kärkkäinen Oy julkaisi tänään lehdistötiedotteen, joka koski uuden Magneettimedia-paperilehden synnyttämää kohua.

Tekstiiliyhtiö Finlayson lopetti kaupankäynnin Kärkkäinen-tavarataloyhtiön kanssa, mistä olemme kirjoittaneet myös Magneettimediassa. Huomenna julkaisemme yksityiskohtaisemman artikkelin tapauksesta sekä siitä, mitä Finlaysonin päätös kertoo 2010-luvun suomalaisesta yhteiskunnasta.

Alla ovat sekä J. Kärkkäinen Oy:n että Finlaysonin täysimittaiset lehdistötiedotteet. Vaikka valtamedia uutisoi Kärkkäisen vastineesta tänään, ei tiedotetta lainattu läheskään yhtä yksityiskohtaisesti kuin Finlaysonin vastaavaa. Valtamedia on valinnut puolensa.

 

J. Kärkkäinen Oy:n tiedote:

J. Kärkkäinen Oy:n lehdistötiedote liittyen Finlayson-uutiseen

27.4.2015

24.4. tekstiilialan yritys Finlayson ilmoitti lopettavansa kaupankäynnin J. Kärkkäinen Oy:n kanssa. Syyksi Finlayson ilmoittaa Magneettimedia-lehden, jonka sisältöä Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila on kutsunut tarkemmin erittelemättä ”ahdasmieliseksi propagandaksi”. Magneettimedian sisällöllä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä J. Kärkkäinen Oy:n kanssa.

Kunnioitus, eettisyys ja lähimmäisenrakkaus ovat J. Kärkkäinen Oy:n liiketoiminnan perusta. Yhtiön ainut julkaisu on KauppaSuomi-lehti. Olemme hämmentyneitä Finlaysonin esittämistä perusteettomista syytöksistä yhtiötä vastaan. Olisimme toivoneet, että Finlayson olisi osoittanut enemmän kunnioitusta yhteisiä asiakkaitamme kohtaan ja välttänyt hätiköityjä johtopäätöksiä.

Kurttila ja Finlayson eivät noudattaneet liike-elämästä tuttuja kunnioitukseen, läpinäkyvyyteen ja luottamukseen perustuvia pelisääntöjä ilmoittaessaan yhteistyön päättämisestä.

Kurttila otti yhteyttä yhtiöömme jo viime keskiviikkona kysyäkseen Magneettimedia-ilmaisjakelulehden julkaisijasta. Kurttilalle kerrottiin, että Magneettimedia ei ole ollut J. Kärkkäinen Oy:n lehti enää noin puoleentoista vuoteen. Kurttilan kanssa oltiin valmiita käymään vuoropuhelua arvokysymyksistä, mutta tämä ei hänelle sopinut. Kurttila ei suostunut keskustelemaan aiheesta kauppakumppanin kanssa vaan kääntyi lehdistön puoleen ilmoittamatta asiasta meille etukäteen. Koska keskusteluyhteyden avaaminen yritysten välille ei ollut Kurttilan tavoitteena, oli Finlaysonin päätös mitä ilmeisemmin tarkkaan harkittu julkisuustemppu.

Mainosalalla uraa luonut Kurttila osti tuttavineen Finlaysonin viime vuonna ja on aktiivisesti muuttanut yhtiön julkisuuskuvaa vieden sitä liberaalimpaan suuntaan. Sen sijaan, että Kurttila olisi lopettanut yhteistyön J. Kärkkäinen Oy:n kanssa asiallisesti avoimen keskustelun päätteeksi, teki hän tapauksesta mediaspektaakkelin, jonka tavoitteena on vahvistaa Finlaysonin uutta Tom of Finland brändiä lokaamalla entisen kauppakumppanin mainetta perusteettomilla syytöksillä.

Finlayson peräänkuuluttaa julkilausumassaan ”sallimista tuomitsemisen sijaan”, mutta yhtiön toiminta on omiaan lisäämään vastakkainasettelua ja epäluuloa. J. Kärkkäinen Oy tekee kauppaa monipuolisesti erilaisten toimijoiden kanssa, sillä kunnioitamme suomalaisia perusarvoja, kuten ilmaisun ja omantunnon vapautta.

Yksi ovi sulkeutuu, mutta monta uutta ovea aukeaa. Takaamme, että Kärkkäiseltä löytyy jatkossakin laadukas valikoima kodintekstiilejä edulliseen hintaan. Kauppoihimme ovat tervetulleita kaikki asiakkaat ajatusmaailmaan ja taustaan katsomatta. Emme näet pidä uhkana sitä, että Suomeen mahtuu yhtä monta arvomaailmaa kuin on kansalaisiakin! Kauppa jatkuu!

Juha Kärkkäinen
J. Kärkkäinen Oy

 

Finlaysonin tiedote:

Finlayson lopettaa yhteistyön tavaratalo Kärkkäisen kanssa – Syynä omistajien suvaitsemattomuus ja rasistiset mielipiteet

Julkaistu: 24.04.2015 klo 14:35
Julkaisija: Finlayson

Finlayson päättänyt lopettaa kaiken yhteistyön tavaratalo Kärkkäisen kanssa. Finlaysonin mukaan päätöksen takana ovat eettiset ja yhtiön arvoihin liittyvät syyt.

”Tavaratalo Kärkkäisen omistajat ovat Magneettimedia-julkaisun takana. Tämä julkaisu levittää vastenmielistä ja ahdasmielistä propagandaa. Päätös ei ollut helppo taloudellisesti, mutta Finlayson haluaa viestittää yritysvastuunsa käytännön teoilla. Yhteistyö Kärkkäinen Oy:n kanssa on ollut hyvää ja olemme pahoillamme joutuessamme irtisanomaan sen, mutta emme halua tehdä yhteistyötä yritysten kanssa, joiden arvot poikkeavat näin radikaalisti omistamme”, Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila sanoo.

Finlayson on ollut osa suomalaista yhteiskuntaa jo 195 vuotta. Tänä aikana asenteet ja arvot ovat suomalaisissa kodeissa eläneet ja muuttuneet. Pääsääntöisesti ne ovat muuttuneet sallivampaan ja suvaitsevaisempaan suuntaan. Viime vuoden marraskuussa yhtiö lanseerasi paljon keskustelua herättäneen Tom of Finland -malliston. Se on ollut kaupallinen menestys, ja samalla se on toiminut eräänlaisena suvaitsevaisuuden mittarina.

”Uskon, että saimme paljon hyvää aikaan Tom of Finland -lanseerauksellamme. Se on omalta osaltaan auttanut suomalaisia keskustelemaan avoimesti seksuaalisesta vapaudesta. Olemme olleet tyytyväisiä siihen, että tämän päivän Suomi on avoin ja suvaitsevainen yhteiskunta”, Kurttila kertoo.

”Haluamme, että suomalaisissa kodeissa sallitaan enemmän kuin tuomitaan ja erilaisuus nähdään rikkautena, ei rikoksena. Suurin osa suomalaisista on kanssamme samaa mieltä tässä asiassa. Kannustamme myös muita yrityksiä osoittamaan selvästi vastuunsa myös käytännön teoilla”, toimitusjohtaja Jukka Kurttila toteaa.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Jukka Kurttila
040-7155760

21 kommenttia

 1. Finlaysonin päätös leimaa ja panettelee J Kärkkäinen Oy tä

  Plusääni(29)Miinusääni(1)
 2. Haiskahtaa vahvasti siltä, että tämä Kurttila on tehnyt tämän itsekkäistä syistä. Näemme tässä hyvän esimerkin siitä miten ihminen saa itsekkäät teot näyttämään kunniallisilta, kun puhuu suvaitsevaisuuden puolesta, taloudellisesta uhrautumisesta ja kaikesta muusta kauniista ja kauniisti ja mollaa toista osapuolta, koska se on nyt niin suvaitsevaista syyttää Kärkkäistä ja Magneettimediaa ”ahtaista mielipiteistä”, kun he ovat uskaltaneet ottaa vakavia ja tärkeitä asioita puheeksi, jotka ovat valtamedian mielestä rasistisia ja niistä ei saisi keskustella. Ja ei tällä Kurttilalla ole mitään hävittävää tässä jutussa, kun hän mollaa ”suvaitsemattomia”, valtamedia ottaa hänet varmasti ilo mielin vastaan ja tekee hänestä jonkinlaista sankaria. Mutta jos ainoastaan itsekkäistä syistä tekee tämän, kunnian ja maineen takia niin se on väärin, koska jos aidosti epäitsekkäistä syistä tämän tekisi, niin ei tästä tällaista numeroa olisi tehty. Aidosti epäitsekkäitä tekoja tekevät ihmiset eivät tee itsestään sen kummempaa numeroa vaan toimivat nöyrästi, eivätkä halua niistä mitään kunniaa itselleen. Itse näkisin ennemminkin Kärkkäisen ja Magneettimedian kunniallisimpina, koska he ovat uskaltaneet oikeasti tehdä jotain sellaista joka vaatii rohkeutta, koska he ovat uskaltaneet haastaa valtamedian ja ovat saaneet siitä lokaa niskaan roppakaupalla ja lisää on varmasti luvassa, mutta eivät ole luovuttaneet. Epäitsekkäät teot kunniaan ja itsekkäät teot roskakoriin. Itsekkäistä syistä tehdyt hyvät teot eivät ole oikeasti hyviä tekoja itselleen vaikka se toisille olisikin hyväksi.

  Plusääni(31)Miinusääni(1)
   1. Kävin postissa ja pikkupaketteja myytiin joko postin omia kuoria tai sitten tämän kommunistihintin (Finlayson). Miksi Itella tekee yhteistyötä heti tämän bolsun kanssa? Ovatko vapaamuurarit määränneet suosimaan?

    Plusääni(13)Miinusääni(2)
 3. Jokaisen liikkeen jolla on vähääkään moraalia tulisi poistaa finlaysenin tom of Finland myynnistä,Sillä homoseksi joukkoraiskausfatasioiden mainostaminen on eettisesti tuomittavaa toimintaa.

  Plusääni(35)Miinusääni(1)
 4. Lausunnossa todetaan ettei magneettimedia ole enää j.Kärkkäinen oy:n lehti.
  Tässä on kaksi lausuntoa ja kolme osapuolta, kaikenlisäksi magneettimedian omalla sivulla.. Kai finlaysonista ja j.kärkkäinen oy:stä riippumattomalla magneettimedialla olisi jotain lausuttavaa asiasta, jossa siihen viitataan.

  Plusääni(6)Miinusääni(1)
 5. kuka on antanyt nykyiselle "Finlaysonille" luvan esiintyä aikaisempana hyvämaineisena Finlaysonina? sanoo:

  Finlaysonin tiedote 24.04.2015 klo 14:35:
  Finlayson on ollut osa suomalaista yhteiskuntaa jo 195 vuotta.
  Älkää nyt sentään valehdelko. Ei nykyinen yritys edusta enää sitä hyvää nimeä, joka Finlaysonilla mahdollisesti on aikaisemmin ollut. Suurin osa suomalaisista kannattaa avioliittoa, joka on yhden naisen ja yhden miehen välinen pyhä liitto. Avioliitto on rakkauden turvasatama. Finlayson edustaa vihaa avioliittoa kohtaan, näin se edustaa vihaa sitä perustaa kohtaan jolle koko yhteiskuntamme perustuu.
  Finlayson tulee haastaa oikeuteen Finlaysonin hyvän nimen käyttämisestä avioliiton vastaiseen propagandaan.
  Rikosnimike: siveettömän materiaalin levittäminen, lisäksi petos esiintymällä entisaikojen Finlaysonina. James Finlaysonin jälkeläisten tulee haastaa nykyinen Finlayson oikeuteen Finlaysonin suvun nimen tahraamisesta ja käyttämisestä rikoksen välineenä.

  Plusääni(31)Miinusääni(1)
 6. Lukeaas nyt nuo oikealla olevien juttujen otsikot edes. Israel WTC-ikujen takana ja Hitler: korko-orjuuden murtaminen. Punaisen Ristin arkistot paljastavat holokaustin huijaukseksi.

  Ei kukaan tätä päivää elävä voi muuta kuin ihmetellä mitä taas ajataan takaa. Tällaisen lehden ja julkaisun kanssa ei minun eikä muidenkaan yritysten yhteistyö olisi ollut mahdoton ja olisi sitä nyt ja tulevaisuudessa.
  Lehti on niin voimaakaasti aattellinen, että kauppiaan on mahdoton olla edes ilmoittajana leimautumatta tälläkin sivulla näkyviin juttuihin.

  Plusääni(2)Miinusääni(25)
  1. WTC-iskuista yksi asia on käynyt selväksi: ne kännänneet arabit ei sitä juonta suunnitelleet, tokko Israelkaan. Zero – An Investigation to 9-11 osoittaa ammattimiesten toimesta että se homma oli jenkkikihojen temppu jolla saatiin a: huomio ja b: FBI:n tutkijat pois Bush & Cheneyn & kumppaneiden talousketkuiluista.

   On muuten kumma ettei Kanadan keskuspankin oikeusjutusta ole paljon Euroopassa tai esim. CNN:llä kohistu, olisi aika kohu-uutinen. Eikä meinannut investointisuojastakaan EU-Ühdysvallat -”vapaa”kauppasopimus-uutisoinnissa ennen The Guardianin paljastusta. Kyllä demokratiaa viedään kuin litran mittaa, joka paikassa, kohti koprok.. anteeksi korpokratiaa.

   Plusääni(3)Miinusääni(1)
 7. Itse asiassa tämä on hyvä uutinen. Onpahan ainakin yksi kauppa suomessa jossa ei ensimmäisenä tarvitse laittaa lappuja lasten silmille.

  Plusääni(16)Miinusääni(2)
 8. Kurttila: Haluamme, että ”erilaisuus nähdään rikkautena, ei rikoksena. ”

  ”mutta emme halua tehdä yhteistyötä yritysten kanssa, joiden arvot poikkeavat näin radikaalisti omistamme”

  Plusääni(13)Miinusääni(2)
 9. Jonkun mielipide netissä 2007: ”Hiljattain TV:ssä tullut juutalaisylistys ns. vastarinnasta paljasti, että englantilaisten vankileireiltä saivat juutalaiset nimilistojen mukaan noutaa vankeja. Juutalaisvanhukset iloisena kertoivat, että kuormurilasti vankeja ajettiin metsään ja kuristamalla tapettiin lopulta, kun oli hieman ”maksettu nazeille takaisin”. Eipä näitä murhaajia, jotka omilla nimillään ja sotilasarvoillaan esiintyivät, jahtaa mikään goijimijärjestö oikeuteen.

  Vangiksi jäänyttä sukellusvenemiehistöä palautettiin Saksaan 1946 Englannista 16 kappaletta! Vankien määrä oli kuitenkin englesmannien itsensäkin tilastoimana 8600 kpl! Minne, miten ja miksi nämä nuorukaiset katosivat herrasmieshumoristien käsissä?
  Lentäjävankien tilanne oli erittäin huono juuri 1941 vuoden loppupuolella. Siviilit saivat repiä alasammuttujen saksalaiskoneiden haavoittuneet. Vasta sodanjohto vaikutti asiaan, kun piti pystyä kuulustelemaan vangit. Korkkarin sankaritarut ovat kaukana tästä. Sen muuten kustantaa ympäri maailmaa juutalainen Comis syndicat ldt, joka on eräänlainen Englannissa toimiva varakas juutalaispartiopoika järjestö. Samalla heillä on kovat pornon nettisivutkin halukkaille.”

  Tuntemattoman mielipide Puolasta netissä 2007: ”Ne (holohoax-ohjelmat) ovat meidänkin kaikilla TV-kanavilla suosittuja. Puolassa sai filmata ja kunnostaa leirejä MGM ja Paramount-yhtiöt jo 60-luvun lopulta. Ei se rautaesirippu ollut niin ankaran tiivis juutalaisjollotukselle. Myöhemmin 80-luvulla Puolan valtio laittoi miljoonia, miljoonia dollareita leirien kunnostukseen turismia ja filmausteollisuutta varten. Ne ovat siis restauroituja ja uusrakennettuja leirejä. Osassa pyörivät jatkuvat amerikanjuutalaiset sarjojen filmaukset. Paikallinen väestö esiintyy rääsyissään niissä enemmän, kuin vakituisessa työssään.
  Solidaadisuusliike painosti jossakin vaiheessa jyrkkien saksalaisvastaisten kirjojen kustantamista. Liimanidottuja halpapokkareita jaettiin kouluihin ja laitoksiin miljoonia. Sähköasentaja Lech W. naureskeli BBC:n ohjelmassa, että hän ei tiennyt mistä tulivat kaikki ne rahat, joiden avulla kiihotettiin saksalaisvastaisuuteen väestöä 1986-92 juuri Länsi-Puolassa. Muisti sitten, että Rotterdamin timanttikauppiasjuutalaiset olivat yksi kanava.
  Tämä siis vain runsas 10 vuotta sitten ja nyt ollaan niin samaa EU:ta niin EU:ta.
  Hallitsijaveljekset Puolassa sanovat suoraan, että he ovat USA:n luotettavimmat liittolaiset Englannin kanssa Euroopassa.
  ”Otamme omamme EU:n loputtomasta kassasta ja elämme ylpeinä puolalaisina. Amerikassa olevat miljoonat puolalaiset sukulaisemme ja ystävämme tietävät, että olemme puoliksi amerikkalaisia.”

  Lech-poika oli muuten haastattelun hetkellä Puolan virallisilla vaaleilla valittu pressa. Siitä sai kuvan, että hän joko ei tiennyt yhtään mitään Puolan ja maailman tapahtumista, tai sitten lähipiiri syötti hänelle valheita. Hän vähätteli Venäjää, panetteli Saksaa ja melkein haistatti paskat Euroopalle. USA oli ainut armon saanut taivas puolalaisten presidentille. Keskitysleirikohdassa hän kiivastui ja lopulta oli melkein fanaattisessa kiihkossa kaataessaan kaikki maailman pahuuden saksalaisten niskaan. Sleesian ja länsirajan ongelmat hän naurahti ja heitti englanniksi … so what?
  Nämä nykyiset kaksoispojat Puolan johdossa ovat ilmeisesti samaa tuotetta. Nyt he uhittelevat Saksan kanssa jokaista pikkuasiaa. Toinen osapuoli hammasta purren katsoo päältä. Venäjän kanssa Puola pyrkii avoimesti kiistoihin ja vilauttelee natokorttiaan. …vaan kuvittelee olevansa Euroopan napa ja kurkkii jenkin selän takaa huudellen.”

  Walesa ehdotti julkisesti, että jos Saksasta tulee ongelmia uudelleen, se tulisi tuhota kokonaan ydinpommilla tms. maan päältä asukkaineen.”

  Plusääni(4)Miinusääni(1)
 10. Kai tämä:

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4299673,00.html

  Rabbi Efratin mukaan Euroopan islamisoituminen on hyvä asia. Kristinuskon häviäminen ja Euroopan identiteetin ja kulttuurien tuhoutuminen: ”Jews should rejoice at the fact that Christian Europe is losing its identity as a punishment for what it did to us for the hundreds of years were in exile there,” the rabbi explained as the ethical reason for favoring Muslims, quoting shocking descriptions from the Rishonim literature (written by leading rabbis who lived during the 11th to 15th centuries) about pogroms and mass murders committed by Christians against Jews…”We will never forgive Europe’s Christians for slaughtering millions of our children, women and elderly… Not just in the recent Holocaust, but throughout the generations, in a consistent manner which characterizes all factions of hypocritical Christianity…”A now, Europe is losing its identity in favor of another people and another religion, and there will be no remnants and survivors from the impurity of Christianity, which shed a lot of blood it won’t be able to atone for.”

  Tuossa tekstissä väitetään johonkin uskonnolliseen vihakirjoitukseen vedoten, että kristityt olisivat ei vain vastuussa holokaustista, vaan useasta sellaisesta, joissa he olisivat teurastaneet miljoonia ja taas miljoonia juutalaisia kautta vuosisatojen. Tiedämme, että holokausti on törkeä ja rikollinen valhe. Samoin on valehtelua väittää, että kristityt olisivat syyllistyneet suuriin juutalaisvainoihin kautta vuosisatojen. Nimenomaan teurastukset ovat satua. Juutalaiset on karkotettu kyllä monta kertaa monesta maasta heidän parissaan esiintyneen vihamielisen tai haitallisen toiminnan vuoksi. He myös vaativat erilaiset oikeudet kuin muilla ja myös mahdollisuuden asua erillään muista getoissa. Todellisuudessa he vaurastuivat jo keskiajalla suuresti ja muodostivat jo renessanssiaikana osan yläluokasta rahavaltansa perusteella ja he rahoittivat aatelisia ja kuninkaita. Heidän keskinäinen verkostonsa tuki kaikkia juutalaisia kaikkialla.

  Plusääni(6)Miinusääni(0)
 11. Hitlerin näkemykset Palestiinan kysymyksestä ja sionismista Hitlerin ja Otto Wagenerin keskusteluista ovat kiintoisia.Wagenerin muistelmien perusteella. Siinä esitetään ajatus, että kansainväliset juutalaiset perustavat valtion ideologista muokkausta varten ja tukikohdaksi tai komentokeskukseksi, kun he ovat saaneet kaiken vallan maailmassa. Siis New World Orderia aletaan rakentaa tältä pohjalta vasta sitten, kun riittävä hegemonia on saavutettu. Juutalaisvaltion rinnalle perustettaisiin tietysti maailmanvaltio eli Maailmanhallitus, jolla olisi poliisi- ja sotavoima järjestyksen ylläpitoon ja sotiin. YK oli yritys tai alkusolu tällaiselle maailmanhallitukselle. Tällöin ei olisi itsenäisiä valtioita, vaan ne olisivat sulaneet Jerusalemista johdettuun maailmankommunismiin, jossa maailmanarmeija valvoisi sitä, että juutalaiseliitin rahajärjestelmä ja muu valtakoniesto pysyisivät vallassa. Tällöin ei missään pystyttäisi siitä irtautumaan ja ”international jewry” saisi lopulta saalistettua kaiken omaisuuden ja luonnonvarat maailmassa. Kysymys: Eikö Israelin perustaminen vaadi, että myös kommunistinen maailma on hallussa? Muistamme Stalinin suuren panoksen maan syntymiselle asuttamisen ja aseistamisen sekä diplomaattisen tuen muodossa. Juuri Saksa oli viimeinen suuri voimatekijä, joka oli irtautunut talmudistien vallasta ja rahasysteemeistä. Se oli liian iso, jotta sen olisi voinut alistaa muulla tavoin kuin sodalla. Suuri sota ja miljoonien kansanmurhat tietysti olivat ideologian mukaisia myös. Siten Saksan oli tietysti hävittävä. Mitään vaaraa sen voitosta ei ollut, koska Saksan armeija ja tiedustelu oli solutettu pettureita täyteen ja oli luotu vakoilukoneisto heidän varaansa ja sitä oli testattu jo esim. Afrikan operaatioissa ja osin jo Ranskan sotaretken aikana, osittain jo ennen sotaa.

  Suinkaan ei ollut siis tarkoitus, että juutalaiset muuttaisivat kaikki Israeliin. Israelista tulisi pikemminkin koko maailman kokoinen.

  Plusääni(6)Miinusääni(1)
 12. »Päätös ei ollut helppo taloudellisesti, mutta Finlayson haluaa viestittää yritysvastuunsa käytännön teoilla»

  Eli raha menee kuitenkin moraalin edelle. Aitoa juudeni-meininkiä, sano!

  »Finlayson on ollut osa suomalaista yhteiskuntaa jo 195 vuotta. Tänä aikana asenteet ja arvot ovat suomalaisissa kodeissa eläneet ja muuttuneet. Pääsääntöisesti ne ovat muuttuneet sallivampaan ja suvaitsevaisempaan suuntaan»

  Kaatakaapa itsellenne vain. AIDSiin kuolleen hinttirievut kertovat kyllä kaiken teidän yhtiönne ”arvoista”. Kärkkäinen tuskin jäi kaipaamaan, eli tämähän meni juuri passelisti.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 13. Aivan mahtavaa että ”boikotoijat” ovat äänessä tuotemerkkeinensä, niin osaamme myös omalta taholtamme boikotoida juuri näitä tuotteita, Jaffa appelsiinien tapaan…

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat