Maarianohdake auttaa eturauhasvaivoihin

Monet vanhemmat miehet ovat hyväksyneet kohtalona ajatuksen, että eturauhasvaivat kuuluvat vanhenemiseen, sillä ne ovat hyvin yleisiä ikääntyvillä miehillä ja niiden ajatellaan ”vain tapahtuvan”. Näin ei kuitenkaan tarvitse välttämättä olla, sillä eräät kasvit parantavat eturauhasen terveyttä. Tunnettuja rohtoja ovat sahapalmu (Serenoa repens) ja nokkonen (Urtica dioica) sekä lisäksi maarianohdake (Silybum marianum), joka tutkimusten mukaan sisältää tehokkaita flavonoideja, jotka edistävät miesten eturauhasen terveyttä ja hormonitasapainoa. Kuin lisäbonuksena viimeaikaisissa tutkimuksissa on havaittu maarianohdakkeen olevan hyödyllinen myös maksalle ja sappirakon toiminnalle, erityisesti miehillä.

Mitkä ovat maarianohdakkeen aktiiviset ainesosat? Sen flavonoidit, eli silymariini, jota käytetään joskus jopa suoraan maarianohdaketta tarkoittavana sanana. Silymariinissa eniten huomiota kiinnittänyt ainesosa on silybiini, joka on tutkimuksissa osoittautunut erittäin hyödylliseksi eturauhasen toiminnalle ja terveydelle.

Maarianohdake: eturauhasen suojelija

Tutkimusten mukaan silybiini säätelee proteiinien kehitystä varmistaen eturauhasen solujen oikean toiminnan miehen ikääntyessä. Lisäksi maarianohdakkeesta on tunnistettu flavonolignaaneja, jotka edistävät merkittävästi eturauhasen terveyttä. Nämä maarianohdakkeen kaksi vahvaa yhdistettä ovat tuoneet sen tutkijoiden huomioon yhtenä vahvimmista eturauhasen terveyden edistäjistä.

Maarianohdake hormonitoiminnan tueksi

Maarianohdakkeen tutkimukset eturauhasen terveyden edistäjänä ovat tuottaneet muitakin käyttötarkoituksia miesten terveydelle, kuten hormonitasojen parantuminen, erityisesti sukupuolihormoni testosteronin. Lisätutkimuksia aiheesta tarvitaan vielä, mutta toistaiseksi tutkimukset ovat osoittaneet maarianohdakkeen aktiivisten yhdisteiden vaikuttavan suoraan miessukupuolihormonin tasoihin, mikä on loistava uutinen andropaussista kärsiville (miesten vaihdevuodet).

Hyvä maksan toiminta takaa hyvän terveyden

Kunnollinen maksan toiminta on välttämätöntä hyvän terveyden kannalta. Maksa on yksi tärkeimmistä ihmisen elimistä ja maarianohdakkeen on havaittu suojelevan maksan toimintaa edistämällä maksasolujen uusiutumista. Tämä vähentää toksiinien kertymistä elimistöön ja auttaa tehostamaan jatkuvaa kuona-aineiden poistoa.

Keho tuottaa itse tehokasta antioksidanttia glutationia, jota pidetään super-antioksidanttina ja yhdestä päätekijöistä toksiinien poistossa. Suurin osa glutationista syntyy maksassa ja normaali tuotanto edesauttaa hyvää yleisterveyttä ja pitkää ikää. Glutationin tuotannon heikentyessä mies ikääntyy nopeammin ja kärsii varhaisemmalla iällä ikääntymisen terveyshaitoista ja rappeuttavista sairauksista.

Maarianohdakelisävalmisteet

Ottaen huomioon maarianohdakkeen vaikuttavat hyödyt eturauhasen ja maksan terveydelle, on ilahduttava lisäbonus, ettei sillä ole mitään haitallisia sivuvaikutuksia. Siksi se on käytännöllinen ja tarpeellinen lisäravinne, erityisesti tämän päivän saastuneessa ja myrkyllisessä ympäristössä. Sen hyödyt ovat erityisen merkittäviä ikääntyville miehille.

Alkuperäinen artikkeli: http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/milk-thistle-healthy-prostate/

1 kommentti

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat