Magnesium on painonhallinnan tärkein apu

Hyvästä ja tasapainoisesta terveydestä puhutaan paljon, mutta jostain syystä kaikkein myydyimpiä kirjoja ovat laihdutuskirjat. Yksi tärkeimmistä aineista painonhallinnassa on magnesium, jota tarvitaan yli 300 kehon reaktiossa, kuten aineenvaihdunta, entsyymit, energiantuotanto ja tukirangan kasvu. Magnesiumin puutos on syynä moniin nykypäivän sairauksiin ja vaivoihin.

Magnesiumin rooli painonhallinnassa on merkittävä:

 1. Magnesium auttaa kehoa pilkkomaan, sulattamaan ja käyttämään hyväksi proteiineja, rasvaa ja sokereita.
 2. Magnesium on välttämätöntä insuliinin toiminnalle, jotta glukoosi läpäisee solukalvon.
 3. Magnesium auttaa estämään ylipainogeenien toiminnan.

Magnesium ja B-vitamiinit ovat energian tuotantoa ja kulutusta ohjaavia aineita. Ne aktivoivat entsyymejä, jotka vastaavat ruoan imeytymisestä ja energian varastoinnista, joten niiden puute aiheuttaa ruoan vääränlaisen käytön ja varastoitumisen. Tuloksena voi olla alhaista verensokeria (hypoglykemia), ylipainoa ja ahdistuneisuutta.

Ruoanhimo ja ylensyönti on yleensä vain kehon reaktio, jossa huolimatta täydestä vatsasta keho vaatii edelleen ravintoaineita, joita se ei ruoasta saanut. Erityisesti teollisesti käsiteltyjen ruokien ravintosisältö voi olla kehon tarpeisiin riittämätön, jolloin ihminen jatkaa turhan energian syömistä, eikä saa tyydytettyä kehon tarpeita.

Magnesiumia tarvitaan myös kemiallisessa reaktiossa, jossa insuliini imeyttää glukoosia soluihin, joissa glukoosia käytetään energiantuotantoon. Jos magnesiumia on liian vähän, sekä insuliinin että glukoosin tasot nousevat. Liika glukoosi varastoituu rasvaksi ja liika insuliini voi johtaa diabetekseen.

Yhteyttä stressin ja ylipainon välillä ei voi ohittaa. Stressihormoni kortisoli aiheuttaa aineenvaihdunnan hidastumista, jolloin painon pudottaminen on lähes mahdotonta. Keho luulee olevansa hyökkäyksen kohteena ja pyrkii varastoimaan kaiken energian, eikä suostu luopumaan rasvavarastoista. Magnesium voi tehokkaasti lievittää stressin oireita.

Ylipaino on paljon muutakin kuin huonoja geenejä

Lihavuuden on jo pitkään toitotettu johtuvan geeniperimästä, joten suurin osa ihmisistä uskoo olevansa syyntakeettomia ja jatkaa huonoja tapojaan ja syyttää lihavuudesta geenejään. Eläinkokeissa on todettu B-vitamiinin vaikuttavan lihavuusgeenin aktivoitumiseen. Jos B-vitamiinia on liian vähän, lihominen alkaa, kun taas B-vitamiinin lisääminen piti hiiren hoikkana. B-vitamiinin vaikutus solun DNA:han on osa metylaatiota, jossa magnesiumilla on ratkaiseva roolinsa.

Vitamiineja ja hivenaineita tarvitaan jokaisessa kehon aineenvaihdunnan prosessissa. Ilman niitä tulee komplikaatioita. Ensimmäinen askel epämääräisten oireiden hoitamisessa pitäisi lääkkeiden sijaan olla ruokavalion muuttaminen ja lisäravinteiden käyttö. On myös huomattava, että useimmat laihdutuskuurit ovat puutteellisia magnesiumin saannin osalta.

Keskivartalolihavuus liittyy magnesiumin puutteeseen ja insuliinin huonoon toimintaan. Yli puolet veren insuliinista kohdistuu keskivartalon kudoksiin. Sokeripitoinen ruokavalio lisää insuliinin tuotantoa, joka sitten lisää painoa keskivartaloon. Helppo tapa mitata metabolisen oireyhtymän riskiraja on mitata vyötärön ympärysmitta. Miehillä riskirajana pidetään metrin vyötärömittaa ja naisilla 90 cm.

Syndrooma X eli metabolinen oireyhtymä

Tohtori Gerald Reaven keksi termin syndrooma X, joka nyttemmin tunnetaan metabolisena oireyhtymänä, johon liitetään liikapaino, kohonnut verenpaine ja verensokeri, huono kolesterolitasapaino, insuliiniresistenssi ja kohonneet veren rasva-arvot, erityisesti triglyseridit sekä hyperurikemia, eli korkea virtsahappopitoisuus. Triglyseridien korkea pitoisuus yhdistetään usein kohonneeseen kolesteroliin, mutta yleisintä se on hyvin sokeripitoisen ruokavalion yhteydessä. Korkea virtsahappopitoisuus johtuu epätäydellisestä proteiinien pilkkoutumisesta B-vitamiinien ja ruoansulatusentsyymien puutteessa.  Tähän on usein syynä insuliiniresistenssi, insuliinin häiriintynyt aineenvaihdunta (johtuu magnesiumin puutteesta), joka voi johtaa diabetekseen, angiinaan ja sydänkohtaukseen. Ruoansulatuksen entsyymeistä ainakin haimanesteen entsyymien tuotantoon tarvitaan magnesiumia.

Kuten aiemmin todettua, magnesium on välttämätön insuliinin toiminnalle glukoosin saattamiseksi solujen energian tuotantoon. Magnesiumin puutos johtaa häiriöihin glukoosin imeytymisessä soluihin, josta seuraa:

 1. Glukoosipitoisuus kohoaa
 2. Ylimääräistä glukoosia varastoidaan rasvaksi, mikä johtaa lihavuuteen
 3. Lisääntynyt glukoosi johtaa diabetekseen
 4. Lihavuus rasittaa sydäntä ja verisuonia
 5. Liika glukoosi kiinnittyy proteiineihin (glykaatio), mikä voi johtaa maksavaurioihin, neuropaattisiin kipuihin, sokeuteen ja kuurouteen sekä diabeettisiin oireisiin.
 6. Magnesium ei imeydy insuliiniresistentteihin soluihin
 7. Lisääntynyt magnesiumin puutos johtaa korkeaan verenpaineeseen
 8. Magnesiumin puutos johtaa kolesterolin lisääntymiseen. Molemmat em. ovat pääsyitä sydäntauteihin.

Metabolinen oireyhtymä on syynä suureen osaan nykypäivän sydän- ja verisuonitauteja. Magnesiumin puutos taas on erittäin tärkeä tekijä jokaisessa taudinkuvassa, niin kohonneissa triglyserideissä ja lihavuudessa kuin insuliinin toimintahäiriöissä.

Insuliiniresistenssi

Magnesiumin puute aiheuttaa insuliiniresistenssin soluissa, jolloin insuliinista huolimatta glukoosi ei pääse solukalvon läpi, jolloin veren glukoosipitoisuus nousee ja keho tuottaa lisää insuliinia turhaan. Glukoosi ja insuliini aiheuttavat tuhoja solukudoksissa, mikä taas johtaa turhaan magnesiumin kulutukseen ja kohonneeseen sydäntautien riskiin ja aikuisiän diabetekseen. Kun kehon magnesiumin saantia parannetaan, toimivat solut paremmin insuliinin kanssa ja päästävät paremmin glukoosia solukalvon läpi.

Painon pudotukseen kannattaa siis ottaa avuksi magnesiumvalmisteet, joita saa tabletteina, jauheena, kylpysuolana ja iholle levitettävänä öljynä. Magnesiumin myötä saattaa tulla mukavia yllätyksiä, kun painon lisäksi katoaa muita pitkään vaivanneita oireita, kuten: korkea verenpaine, bakteeri-infektiot (korva, nenä, kurkku, keuhkot ja emätin), sienitulehdukset, kalsiumin tai natriumin puutos, hampaiden reikiintyminen, huonontunut kuulo tai näkö, tyypin 2 diabetes, PMS-oireet, impotenssi, lihaskrampit, väsymys, aggressiot jne.

 

Alkuperäinen artikkeli: http://www.naturalnews.com/036049_magnesium_weight_loss_cure.html

7 kommenttia

 1. Hyvä artikkeli, lisää näitä. Puskan agitaattorit voi piipittää näistä artikkeleista ihan rauhassa, pääasia että kansa herää kyseenalaistamaan ns. ”virallisen” kusetuksen.

  Plusääni(4)Miinusääni(0)
  1. Puskan hoidot joita skepot tukee ovat uskomushoitoja. Ne perustuu siihen että virheellinen ja vääristelty tutkimustieto ( rapparit kuten Puska ) levitetään valtamedian kautta kansalle totuutena. Jonkin ajan kuluttua niistä tulee virallisia uskomuksia.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
  2. Hups, unohtui oleellinen: ), tässä uusiksi: Puskan hoidot joita skepot tukee ovat uskomushoitoja. Ne perustuu siihen että virheellinen ja vääristelty tutkimustieto ( rapparit kuten Puska ) levitetään valtamedian ja koulutuksen ( rapparit ja juutalaiset ) kautta kansalle totuutena. Jonkin ajan kuluttua niistä tulee virallisia uskomuksia.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Magnesiumin puute väestössä on yleistä. Se ilmenee vähäisenä magnesiumin pitoisuutena veressä (seerumissa) ja myötävaikuttaa sydäntauteihin ja -kuolemiin, osoittaa uusi saksalainen 10-vuotinen seurantatutkimus. Valitettavasti suomalaiset lääkärit eivät yleensä mittaa potilaittensa veren magnesiumin pitoisuutta, jolloin puute jää huomaamatta ja korjaamatta.

  Magnesiumin puutteesta ei kuitenkaan yleisesti ottaen juurikaan puhuta. Sitä vastoin joka tuutissa ylistetään kalsiumia, jonka nauttimisen myötä on vaarana se, että meidän magnesium-ongelmat pahenevat entisestään. Tämä johtuu siitä, että liiallinen kalsium estää magnesiumin imeytymistä.

  Magnesiumvalmisteita löytyy useina eri yhdisteinä. Parhaiten imeytyvien joukkoon kuuluvat: Mg-aminohappokelaatti, Mg-sitraatti ja niiden jälkeen keskinkertaisesti imeytyvä Mg-karbonaatti sekä kaikkein huonoimmin imeytyvänä Mg-oksidi.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
 3. Eli pohjois-karjala projektissa kärsittiin oikeasti magnesiumin puutteesta jonko uskomus hoidossa alettiin
  käyttämään kissanraato levitettä,)

  suomeksi sanoen p#ska on puoskari

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. Ihmiset ovat kautta ihmiskunnan historian syöneet luonnon tarjoamaa ruokaa eli eläimiä, luonnollisia rasvoja, kaloja, kasviksia, pähkinöitä, siemeniä, hedelmiä, marjoja jne…

   Ja saaneet auringosta D-vitamiinin, joka on D-vitamiinin lähde ihmiselle. Ihminen on syntyjään päiväntasaajalta, jossa tämä on mahdollista läpi vuoden. Meitä ei ole luotu asumaan tänne pimeään ja kylmään pohjolaan.

   Mutta jahka meille tuli Pekka Puska THL:n pääjohtajaksi, niin hän päätti työryhmänsä kanssa (Pohjois-Karjala projekti), jotta luonnollinen rasva lihottaa, aiheuttaa mm. sydän- ja verisuonitauteja sekä aiheuttaa ennenaikaisen kuoleman suurilla terveyskustannuksilla, vaikka suonissa on pääosin kalkkia.

   Käsitys kovien rasvojen haitallisuudesta sai alkunsa 60 vuotta sitten Amerikkalaisen Ancel Keysin kolesterolitutkimuksesta. Siihen oli poimittu mukaan ne seitsemän maata, joiden sydäntauti- ja kolesterolitilastot sopivat oletukseen korkean kolesterolin ja sydäntautien yhteydestä. Tarjolla olisi kuitenkin ollut monia maita, joiden tilastot eivät näytä yhteyttä rasvojen ja sairauksien välillä.

   Suomessa taas Pohjois-Karjala-projektia on pidetty kiistattomana todisteena tyydyttyneiden rasvojen haitallisuudesta. Projekti oli 1970-90-luvuilla toteutettu terveysvalistuskampanja, jossa suositeltiin vaihtamaan kovat rasvat pehmeisiin kasvisöljyihin ja margariiniin. Kampanjan aikana sydänkuolleisuus laski Pohjois-Karjalassa, mutta samaan aikaan sydänsairaudet vähenivät muuallakin. Muutos parempaan sydäntaudeissa alkoi kaikissa länsimaissa Amerikkaa myöten. Tämä positiivinen muutos johtui yleisestä elintason noususta kaikkialla. Näiden faktojen valossa eläinrasvoilla pelottelulle ei ole perusteita. Valitettavan monet lääkärit vain eivät ole seuranneet uusimpia tutkimuksia, vaan ovat jumiutuneet vanhoihin suosituksiin.

   mm. D-vitamiinin puute aiheuttaa kalsiumin aineenvaihdunnan häiriötä, jonka johdosta kalsiumia kertyy mm. verisuoniin ja pehmytkudoksiin aiheuttaen ongelmia.

   Verisuoniterveyden kannalta tärkeimmät ravinteet ovat kaikki antioksidantit, C-vitamiini, D-vitamiini, magnesium, Omega 3-rasvahapot ja K2-vitamiini, joten varmista näiden riittävä saanti ruuasta ja lisäravinteista, koska tavallinen ruoka EI riitä.

   http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

   Plusääni(2)Miinusääni(0)
 4. Mitä jauhatte Puskan opeista. Ne pitävät paikkansa myös NYKYTUTKIMUKSEN valossa: kovat rasvat yhdistettynä korkeaglykeemisiin hiilihydraatteihin on pahin mahdollinen sydäntautiyhdistelmä. Ja tuohon vielä kahvia päälle, niin sokerit eivät laske ikinä.

  Plusääni(0)Miinusääni(9)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat