Mauno Koivisto – pankkiirien presidentti, ei Suomen

Suomen presidenttinä 1982–1994 toimineen Mauno Koiviston kuoleman jälkeen monet kansallismieliset ovat esittäneet surunvalittelut ”Suomen viimeisen isänmaallisen presidentin” omaisille. Mutta mikä on Koiviston todellinen perintö?

Koivistoa on helppo muistella kaiholla, sillä hänen seuraajansa Ahtisaari, Halonen ja Niinistö ovat jäyhään edeltäjäänsä verrattuna suoranaisia karikatyyriglobalisteja ja kulttuurimarxisteja. Serbian murhanneen Ahtisaaren, Seta-Halosen ja kipapäisen Niinistön rinnalla jopa entinen keskuspankkiiri-Koivisto saattoikin vaikuttaa jokseenkin sympaattiselta hahmolta.

Suomen pakolaisongelma kärjistyi kunnolla vasta Koiviston kauden jälkeen. Myös EU-jäsenyys ja eurovaluutta astuivat voimaan vasta seuraavien presidenttien kausilla. Tämä ei suinkaan merkitse synninpäästöä Koivistolle – itse asiassa juuri hän loi pohjan nykyiselle finanssieliitin hallitsemalle monikulttuuriselle kapitalismille, joka nyt syövyttää Suomea.

EU:n ja euron kiroukset eivät olisi purreet Suomeen, mikäli maatamme ei olisi Koiviston aikana avattu kansainvälisille rahoitusmarkkinoille. Juuri Koiviston aikana kansainväliset pankit päästettiin orjuuttamaan suomalaiset halvalla lainarahalla. Samaan aikaan myös Suomen rajat avattiin ensimmäisille somalimaahanmuuttajille. Nykyisten katastrofien siemenet kylvettiin Koiviston Suomessa.

Koivisto on omalta osaltaan syyllinen lamaan, johon ulkomaalaiset rahanlainaajat ajoivat Suomen 1990-luvulla. Kun pankit olivat romahduspisteessä, päätti Koivisto pelastaa pankit veronmaksajien kustannuksella suomalaisten yrittäjien sijaan. Lukemattomat perheet hajosivat, kun velkakierteeseen ajetut yrittäjät murtuivat ja tekivät itsemurhan. Samalla pankkiirit lihosivat ja heidän kyseenalaistamaton eliittiasemansa suomalaisessa yhteiskunnassa sinetöitiin.

1990-luvulta lähtien rappio on vain kiihtynyt kiihtymistään. Erkki Liikasen kaltaiset kulttuurimarxistipankkiirit vaativat yhä enemmän maahantunkeutujia Suomeen globalisaation ja monikulttuurisuuden nimissä. Tämä on Koiviston todellinen perintö. Kuten muun muassa Seppo Konttinen on kirjoittanut, ei Koivisto ollut pankkikriisin aikana passiivinen sivustaseuraaja vaan aktiivinen finanssieliitin rakkikoira. Pankkiiri-Koivisto janosi rehellisten suomalaisten yrittäjien ja palkansaajien verta.

Kansallissosialismi merkitsee taistelua paitsi pakkomonikulttuurisuutta myös kansainvälistä korko-orjuutta vastaan. Ahtisaarta, Halosta ja Niinistöä on helppo inhota ihmisinä, mutta nimenomaan Koiviston aikana Suomi otti historiansa radikaaleimman loikan kohti globalismia ja korko-orjuutta. Ilman Koiviston aikana tehtyjä lakiuudistuksia Suomea ei olisi voitu liittää esimerkiksi Euroopan unioniin.

Koiviston alttarilla eivät siis kuolleet vain lama-Suomen yrittäjät perheineen; me kaikki suomalaiset olemme yhä hänen kaudellaan tehtyjen päätösten uhreja. Koivisto ei ollut viimeinen isänmaallinen johtaja, vaan ensimmäinen nykyaikainen globalistipresidentti.

 

Julkaistu alunperin Kansallisessa Vastarinnassa.

Lue myös: Martti Ahtisaari – Sorosin suomalainen ase

29 kommenttia

 1. Amen. Syntilistaan voisi ehkä vielä lisätä tekopyhän ”parlamentarismin” vahvistamisen vahvan presidenttiyden kustannuksella. MM:n toisessa artikkelissa eräs viiksiniekka aika hyvin selittää, miksi demokratia ei loppujen lopuksi toimi, koska siinä ei saada korkean moraalin ja älyn omaavia vastuunkantajia hoitamaan maan asioita. Sen sijaan vastakkaisista luonteista ei ole pulaa ja lopulta kaiken vallan kahmii itselleen kiero ja näkymätön rahavalta. Mainittakoon myös, että Koivisto päästi Kokoomuksen riehumaan hallituksiin tunnetuin seurauksin ja jyrkästi vastoin edeltäjänsä ohjeita.

  Plusääni(64)Miinusääni(1)
 2. Ei kerennyt presidentti kylmenemään ennenkuin rakkikoirat aloittivat räkyttämisensä.

  Suomi on pieni maa – ja sellaisena se on saanut usein kylmää kyytiä. Huonoista vaihtoehdoista piti valita vähiten huono, oli Koiviston kanta usein.

  Plusääni(6)Miinusääni(57)
    1. Otatko osaa myös myös niiden kymmenien tuhansien omaisten suruun, joiden läheisen Koivisto toiminnallaan ajoi epätoivoiseen itsemurhaan?
     On arvioitu n. 14000 näiden itsemurhan tehneiden lukumääräksi.

     65.000 konkurssiin TARKOITUKSELLISESTI pakotettua yritystä ja moninkertainen määrä menetettyjä työpaikkoja, useimmat lopullisesti ja kymmenille tuhansille ihmisille kymmenien vuosien velkaorjuus, kun pankeille annettiin vapaat kädet periä saatavat moneen kertaan samat saatavat. Mauno Koivisto sai tietoisella tarkoituksellaan aikaan tämän Suomen rikoshistorian varmastikin suurimman RYÖSTÖOPERAATION – ja massamurhan kuten jotkut käytännössä joukkoitsemurhan tulkitsevat.

     Plusääni(60)Miinusääni(1)
     1. Kyllä.

      Jos vaikka jokin vasemmistolainen taho olisi maininnut riistäjäkapitalistien kokeneen ansaitsemansa lopun, niin aivan samalla olisin huomauttanut sellaisen kommentoinnin olevan sopimatonta, asiatonta, sydämetöntä ja takuuvarman idioottimaista riekkumista.

      Näillä kommenteillani en arvioi enkä edes pyri arvioimaan toimiko Koivisto oikein, vaan toimiko Magneettimedia oikein.

      Plusääni(1)Miinusääni(27)
     1. Tuotte esiin monia epäkohtia aivan oikein, mutta voisitte opetella käytöstapoja. Vaikka kannatan epäkohtien esiintuomista ja epäkohtien korjaamista, en missään tapauksessa hyväksy tapaanne ruotia ihmisistä esiin heidän pimeimpiä puoliansa. Mistä te pöhköt olette saaneet päähänne että voisitte edistää mitään hyvää lietsomalla pahaa?

      Plusääni(3)Miinusääni(21)
     2. Parahin nm. Tyrsky, olettekos panneet merkille, etteivät Magneettimedia tai sen kommentoijat välttämättä aina panettele epäkohteliaasti kuolleita ihmisiä, vaan yrittävät myös puhdistaa niiden mainetta, joita historian saatossa on pelkästään demonisoitu. Eräs A.H. -niminen herra tulee eittämättä mieleen. Moni on nykyisin sitä mieltä, että tuokin herra olisi ollut Suomelle moninkertaisesti parempi päämies kuin pankkiiri, kansanmurhaaja ja jumalankieltäjä M. K.

      Plusääni(17)Miinusääni(0)
     3. White Rabbitille
      (Kommentoin sinulle tähän koska omaan viestisi alle ei enää ollut annettu vastausmahdollisuutta.)

      Kiitos asiallisesta viestistäsi. Koivisto ei kaiketi ollut jumalankieltäjä:

      ”Sota-ajan kirjeissään Koivisto kertoi luottavansa Jumalan varjelukseen sekä itsensä että Suomen kohdalla. Hänen isänsä Juho Koivisto oli merillä ollessaan kokenut uskonnollisen herätyksen, joka heijastui perheen elämään. Isä muun muassa piti lauantaita pyhänä, vaikka ei ollutkaan adventisti.[50] Suorassa radiohaastattelussa Moskovan vierailun yhteydessä 2002 Koivisto ilmoitti ”vihaavansa ateisteja, koska he haluavat itse tulla jumaliksi ja luulevat ymmärtävänsä asioita, joita kukaan ei ymmärrä”.”
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Mauno_Koivisto

      Plusääni(1)Miinusääni(12)
  1. Kyllä minä haukuin Maunoa vielä jo sen eläessäkin.

   Mutta mitäs nyt sanot kun aikaa kuolemasta on kulunut enemmän ja asioita on tullut julkisuuteen aiempaa enemmän? Mauno Koivito oli itsenäiselle Suomelle rikollinen joka aloitti maamme talouden ja itsenäisyyden tuhoamisen. Muka kaukopartiomieskin kun istui kirjurina rajojen tällä puolelle. Ehkä Turkulaiset uskoo näihin satamajätkä valeisiin.

   Ja kuten on huomattu, ahne on ahne aina kuolemaansa saakka. Haki niitä eläkeläiskuponkeja vaikka rahaa tuli tilille 10 työläisen verran.

   Ei ihme ettei Urkki ja Mauno sopineet samoihin huoneisiin. Tai jos sopivat, niin ei siinä paljoa puhuttu. Kaksi täysin erilaista miestä.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Aikoinaan demonisoitu Pentti kouri kirjassaan”Suomen omistaja” :

  ” Kasinopeli ja kourikaupat,ovat käsitteinä peittäneet alleen julkisessa kielenkäytössä ja lähihistorian analyysissa todellisen megaluokan skandaalin: raha, valuutta ja finanssipolitiikan täydellisen epäonnistumisen pääomamarkkinoiden vapauttamisen yhteydessä.

  Tästä ovat vastuussa pääministeri Harri Holkeri, valtionvarainministeri Erkki Liikanen, Suomen pankin pääjohtaja Rolf kullberg, Suomen pankin johtaja Markku Puntila ja viime kädessä tasavallan presidentti Mauno Koivisto.

  Talouden ylikuumentuminen,holtiton luottoekspansio,kiinteistö ja pörssimarkkinoiden buumi olisi voitu estää antamalla markan kellua ja mahdollistamalla näin rahapolitiikan itsenäisyys.

  Pankkikriisiä,pörssiromahdusta, valtion ylivelkaantumista ja suurtyöttömyyttä ei olisi koskaan tullut.

  Suomen kansa on maksanut hirvittävän hinnan valitsemiensa poliittisten johtajien tyhmyydestä. Totuus lähihistoriasta on nyt paljastumassa ja avaamassa tien Suomen kansan henkiseen ja taloudelliseen ylösrakentamiseen.”

  Kyllä näistä asioista yritettiin puhua ,kun Koivisto oli vielä ns. lämmin.

  Plusääni(44)Miinusääni(0)
 4. Kyllä Koivistoa todellakin arvosteltiin ja haukuttiin jo silloin kun hän oli vielä lämmin. Mies ei koskaan kehdannut vastailla poltiikoille koska Esko Ahon sanoin:”Koivisto siirsi presidenttinä Suomea eniten länteen” ja että ”Koisinton kädenjälki näkyy tänäkin päivänä Suomessa”.

  Koivisto oli se joka myi Suomen muutamasta taalerista Amerikkalaisille. Paasikivi-Kekkosen pitkäaikainen puolueettomuuspolitiikka tuhottiin Koivinston kaudella. Samalla tuhottiin se Suomalainen omaisuus ja varallisuus jota oli kerätty koko itsenäisyytemme ajan. Se tuhottiin järjestelmällisellä konkurssiaallolla sekä Ahon hallituksen myötävaikutuksella.

  Koiviston viitoittamalla tuho-tiellä lopputulos oli EU jonne joudumme maksamaan veroja. Ja jonka vuoksi ulkomaalaiset yritykset jotka tuottavat voittoa, saavat viedä voittonsa verotta maastamme pois. Koiviston aikakaudella kumottiin ns. ulkomaalaispykälä, jonka jälkeen ulkomaalaiset saivat omistaa maata ja kiinteistöjä Suomessa. Ja lopputuloksen voi nähdä esim. Venäläisten omistuksessa.

  Voidaan siis sanoa että se maa jota rakennettiin koko itsenäisyytemme ajan, tuhottiin yhden presidentin kaudella. Ja mitä sai Koivisto siitä palkaksi? Kourallisen kultaa.

  No, Ähkysääri oli sitten kokonaan oma lukunsa. Mutta hänen tahdonvoimansa tai älynsä ei olisi omana aikanaan riittänyt Suomen tuhoamiseen yhtä tehokkaasti kuin Koivisto teki. Tämä kansalle kerrottu ”kaukopartiomies” joka tiettävästi teki esikunnassa paperitöitä. ”Satamajätkä”… NO, katsotaan mitä esille nouse… No, nyt ainakin turvapalveluissa säästetään yhden ex-presidentin verran.

  Stä minä vaan että mikä on ”instituutio”??

  Plusääni(51)Miinusääni(1)
 5. Parempi olisi ollut selvittää sotkut eläessään, sillä totuus ei pala tulessakaan. Mutta jokohan vihdoin Suomen kansa herää tästä kusetuksesta, valtiopetoksesta, pankkikriisistä ja Karjala-kysymyksestä?

  Nimittäin nämä kuplat jos alkavat vihdoin puhkeamaan Suomessa ja älytään mennä askelmerkeissä taaksepäin, voidaan olla sen edessä että historia pitää kirjoittaa uudestaan sekä Suomen että Saksan. Valtiopetos ei vanhene koskaan. Elämme jännittäviä aikoja!

  http://mvlehti.net/2017/05/16/mauno-koivistoa-vastaan-nostettiin-syyte-torkeasta-valtiopetoksesta-vuonna-1992-kasittely-aloitettiin-tana-vuonna/

  Plusääni(16)Miinusääni(0)
 6. Manu oli kaksijakoinen persoona: Puolusti Suomea 30- ja 40-luvulla, mutta petti isänmaansa ja kansansa 80- ja 90-luvulla. Tästä syystä minä en ainakaan voi kunnioittaa taloustieteiden tohtori Mengeleä, joka teki julmia ihmiskokeita Suomen kansalla. Noiden ihmiskokeiden nimi oli vahva Markka.

  Plusääni(4)Miinusääni(5)
     1. Tuota valeopposio toimintaa löytyy siis esim. tuosta HyperNormalisation -dokumentista about kohdasta 2:16:22 eteenpäin. Video on avattava youtubessa, ei ehkä aukea täällä.

      Tuollainen vastarinta -teatteri ei ole mitään hupia – vaan vaarallista. Nuo antavat vallanpitäjille syyt vaikka mihin toimenpiteisiin. Ja näin on varmaan tarkoituskin.

      Martti Luther yritti aikoinaan hillitä näitä juttuja.

      Plusääni(4)Miinusääni(0)
 7. Muisteloissa itsellä 90 luvun aika,jolloin ainoa tapa rikastua oli ottaa velkaa niin paljon kuin pankit antoivat,oli totuttu ajatukseen,että inflaatio syö velat ja omaisuus karttuu.Aikaisempana aikana ei kaikille eri aatemielisille pankinjohtajat antaneet luottoa,koska Suomen-pankki oli sen kieltänyt.Tiedän itsekkin sen ajan eläneenä ja toimineena,että jokainen lainanottaja vastaa myös omista ottamistaan lainoistaan,jotka he ovat ahneuden hysteriassa ottaneet,ilman mitään tarkoitusta edes maksaa niitä takaisinkaan.Tunsin monia ihmisiä jotka pettivät myös pankkeja ja heidän tallettajiaan tosi törkeästi.Tilanne oli samansuuntainen silloin,kuin tänäkin päivänä,ilman että nyt korkoja ei ole aikomustakaan nostaa rahapoliittisena keinona hillitä ihmisten pohjatonta ahneutta.Seuraus holtittomasta rahapoliitiikasta tullaan vielä tulevaisuudessa näkemään,sillä ainahan joku toinen maksaa toisten juhlat ja velat.Koskien kansantalouden kasvua velalla jota EU nyt harjoittaa,voisi olettaa että kansakoulun lyhyt oppimäärä on jäänyt suorittamatta keskuspankin johtajilta.Kenelle jääkään sitten MUSTAPEKKA käsiin.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat