Mustien rikollisten kuolemat laukaisseet rotumellakoita Yhdysvalloissa

Tiistaina ja keskiviikkona 5 – 6. heinäkuuta kuolleiden mustien rikollisten tapaukset ovat laukaisseet rotumellakoita Yhdysvalloissa.

Räjähdysherkkä tapahtumaketju lähti liikkeelle Louisianasta, kun hätäkeskukseen tulleen puhelun mukaan punaiseen paitaan pukeutunut ja CD-levyjä myyvä mies oli uhkaillut ohikulkijaa aseella. Tuntomerkit sopivat täydellisesti Alton Sterlingiin.

Alton Sterling
Alton Sterling, 37
Kuvankaappaus Baton Rougen sheriffintoimiston sivuilta.
Kuvankaappaus Baton Rougen sheriffintoimiston sivuilta.

Poliisien saapuessa paikalle Sterling vastusti pidätystä ja yritti tavoitella toisen poliisimiehen asetta. Poliisi ampui Sterlingia neljä kertaa niskaan ja selkään. Kiihkeä tilanne tallentuu auton takana piileskelevän naisen puhelimeen. Sterlingin oli rekisteröity seksuaalirikollinen ja hänellä oli mittava rikoshistoria. Vuonna 2009 Sterling tuomittiin viideksi vuodeksi vankilaan huumausaineiden ja laittoman aseen hallussapidosta. Hänet on tuomittu myös pahoinpitelyistä, uhkailusta, vahingonteoista, virkamiehen vastustamisesta ja kätkemisrikoksista.

Seuraavana päivänä minnesotalainen poliisipartio pysäytti mustan kaksikon auton, sillä kuljettajan tuntomerkit täsmäsivät neljä päivää sitten tapahtuneen aseistetun ryöstön tekijöiden kanssa. Rikoksen uhriksi joutunut liike julkaisi valvontakamerakuvia tekijöistä.

Aseistetun ryöstön ensimmäinen epäilty
Aseistetun ryöstön ensimmäinen epäilty
Aseistetun ryöstön toinen epäilty
Aseistetun ryöstön toinen epäilty
Philando Castile 4. heinäkuuta 2016, päivää ennen ryöstöä ja kaksi päivää ennen kuolemaansa.
Philando Castile (oikealla) 4. heinäkuuta 2016, kaksi päivää ryöstön jälkeen ja kaksi päivää ennen kuolemaa.

Autoa ajanut Philando Castile, 32, kieltäytyi noudattamasta poliisimiehen käskyä ja nostamasta käsiään näkyville. Castile oli myös aseistautunut, ja ase näkyi miehen paidan alta. Hermostuneen oloinen, latinotaustainen poliisi ampui Castilea ylävartaloon useaan otteeseen. Castile kuoli laukauksiin. Castilen naispuolinen ystävä kuvasi osan tilanteesta.

Castile on tuomittu lukuisista liikennerikoksista. Hänet on myös pidätetty huumausaineiden hallussapidosta, mutta tapauksesta ei nostettu syytteitä. Castile julkaisi Facebook-sivullaan Crips-rikollisjärjestöön viittaavia viestejä.

Valkoiset tulilinjalla

Torstaina 7. heinäkuuta 37-vuotias musta, Lakeem Scott, avasi tulen valkoisia poliiseja kohti Bristolissa, Tennesseessä. Välikohtauksessa yksi kuoli ja kolme loukkaantui. Scott haavoittui tulitaistelussa poliisien kanssa ja joutui sairaalaan. Viranomaiset ovat vahvistaneet rodullisen motiivin.

Samana iltana entinen sotilas, Micah Johnson, 25, sekä kolme muuta hyökkääjää avasivat tulen poliiseja kohti Black Lives Matter –rikollisjärjestön mielenosoituksessa Dallasissa, Teksasissa. Poliiseista viisi kuoli ja kuusi loukkaantui vakavasti. Johnson kuoli poliisien räjäyttäessä tämän kauko-ohjatulla pommirobotilla kiivaan tulitaistelun jälkeen. Motiivikseen hän kertoi ”halunneensa tappaa valkoisia, erityisesti valkoisia poliiseja” kostoksi mustiin kohdistuneesta väkivallasta. Johnson erotettiin armeijasta ahdisteluaan naispuolista sotilasta palvellessaan Afganistanissa toukokuussa 2014. Facebookiin lataamiensa tietojen mukaan Johnson oli mustan ylivallan kannattaja.

Micah Johnson
Micah Johnson
Johnsonin kuului mustaa ylivaltaa kannattaviin facebook-yhteisöihin.
Johnsonin kuului mustaa ylivaltaa kannattaviin facebook-yhteisöihin.

Seuraavana päivänä poliiseja vastaan hyökättiin aseellisesti myös Georgiassa ja Missourissa. Mustat mielenosoittajat myös tukkivat Georgian pääkaupungin Atlantan Interstate-75 ja -85 valtatiet sekä valtasivat uutistoimisto CNN:n päämajan. Mielenosoittajat ovat tukkineet teitä myös Kaliforniassa, Minnesotassa ja New Yorkissa. Absurdein lienee tapaus, jossa musta mies hermostui vapaalla olleen poliisin kanssa käydystä Facebook-väittelystä ja yritti murtautua tämän kotiin. Poliisi ampui miehen.

Mellakat jatkuvat edelleen, ja häirintämielenosoitukset ovat levinneet Isoon-Britanniaan. Sunnuntaina 10. heinäkuuta mustat mielenosoittajat tukkivat Oxford Street –kadun osoittaakseen solidaarisuutta amerikkalaisille mustille.

 

Lue myös: ”Mustien oikeuksien liike” – valehtelua, rikoksia ja hysteriaa

2 kommenttia

 1. Montas sataa vuotta mustia on asustellut USA:ssa… Se siitä rauhallisesta rinnakkaiselosta. Yhä selvemmin huomaa esim. 80-luvun leffoissa, kuten jossain Tappavassa aseessa, valheellisen, todellisuudesta irtaantuneen, juutalaisen monikulttuurisuuden ylistyksen.

  Amerikan maahanmuutto on tosin pääasiassa työperäistä, jotka usein vannoo uskollisuutta tähtilipulle. EU:hun taas otetaan väkeä, jotka ovat kouluttamattomia onnen onkijoita hajonneista yhteiskunnista ja joilla ei aikomustakaan sopeutua.

  Plusääni(6)Miinusääni(0)
 2. Kaiken takana on kipalakkinen riidankylväjäheimo.

  Länsimaailman rakentaneet valkoiset kulttuurit on alistettu murrosiän tasolle jääneiden vähä-älyisten mustien ja kulttuurimarxistien orjiksi.

  Maailmassa on muutamia polttavia ongelmia, jotka valkoinen kansa voisi ratkaista noin vain, jos se saisi elää omaa elämäänsä ilman kipalakkisten psykopaattien jatkuvaa häirintää.

  Valkoiset kansat voisivat ohimennen ratkaista energiatuotannon, tähtiin matkustamisen, Afrikan liikaväestön ongelman, you name it.

  Mutta kipalakit, riidankylväjät, eivät lepää ennen kuin koko läntinen maailma on taantunut ruskeaksi negroidimassaksi, jota herrakansa voi johtaa mielensä mukaan. Se ei merkitse mitään, että maailma tuhoutuu, kunhan herrakansa istuu johtajan pukilla, Hellfire-ohjus vieressään.

  Niin kauan kuin valkoinen mies ja nainen kahlaa tässä sonnassa, niin kauan kaikki menee huonosti ja aina huonommin. Mutta kun me nousemme taas seisomaan ja otamme oman paikkamme kansojen joukossa niin kaikki menee paremmin – aina vain paremmin.

  Mustille voi sanoa: Jos meidän maailmassamme on niin paha, niin minkä swidun takia te kuljette perässämme ja tungette meidän maihimme? Jos te olette niin taitavia ja osaavia niin pistäkää EDES YKSI MUSTA MAA ihan mustilla käsillä kuntoon.

  Ja juutalaisvaltiokin voisi ottaa näitä mustia einsteineja sinne juutalaisten onnelaan, diversiteetin vuoksi. Paljon sinne ja seka-avioliittoja, adoptointeja Afrikasta, diveristeettiä.

  Kun juutalaisvaltio avaa rajansa, TÄYSIN AUKI, niin silloin on hyvä. Diversiteetti, iso musta sellainen, tulee kylään ja ottaa halin kipalakista. Musi musi, juutalainen.

  Plusääni(13)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat