Nainen, oletko haluton? 10 parasta yrttiä joilla nostaa seksuaaliviettiä

Oletko ollut jo pitkään haluton? Tai ehkä se ei tunnu yhtä hyvältä kuin aiemmin. Haluttomuus voi johtua stressistä tai jostain muusta. Libido ja sen vahvistaminen on aiheena hieman tabu. Terve seksielämä lievittää stressiä, tekee parisuhteesta terveemmän ja parantaa hyvinvointia. Ruokavalio ja oikeanlainen harjoittelu ovat paras tapa voimistaa libidoa, mutta yrtit voivat auttaa. Jos haluat himosi takaisin, kokeile näitä.

1. Rohtokoisio (Ashwagandha)

Kamasutran mukaan rohtokoisio sytyttää himon ja halun. Sen suosio naisten keskuudessa johtuu vaikutuksesta, jolla se stimuloi libidoa ja voimistaa tyydytyksen tunnetta. Yrtti voi lisätä verenkiertoa naisen klitoriksen ja muiden sukupuolielinten alueelle, jolloin seksuaalinen kokemus on voimakkaampi.

2. Andienkrassi (Maca)

Andeilla elävät naiset ovat käyttäneet andienkrassia halunlisääjänä jo vuosisatojen ajan. Andienkrassi sisältää runsaasti jodia, mikä auttaa pitämään naisen hormonitasapainon kunnossa. Se sisältää myös runsaasti sinkkiä, joka on seksihormonien kannalta välttämätön mineraali. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että andienkrassia nauttineet naiset kokivat seksin parempana ja heidän tyydyttyneisyys parani.1

3. Brasilian potenssipuu (Muira puama)

Brasilian potenssipuuta käyttäneet naiset kertoivat libidonsa ja halunsa kohonneen, seksuaalisen nautinnon kasvaneen, ja että he saivat voimakkaampia orgasmeja.2 Sillä on positiivinen vaikutus seksuaalisuuteen sekä ennen vaihdevuosia että vaihdevuosien jälkeen, minkä vuoksi siitä on kokonaisvaltaista hyötyä naisten seksuaali- ja lisääntymiselinten terveydelle. Ei siis liene yllätys, että sitä kutsutaan ”potenssipuuksi”.

4. Tumma suklaa

Tumma suklaa ei ole päätynyt listalle vahingossa. Vaikka teknisesti ottaen se ei ole yrtti, tumma suklaa sisältää 70 % kaakaota ja se voi nostaa dopamiinipitoisuutta aivoissa. Aivojen ”mielihyväkemikaali” dopamiinin määrän nousu kohottaa mielialaa, rentouttaa ja parantaa kehon reagointia stimulaatioon.

5. Kaura (Avena sativa)

Naiset kautta aikojen ovat nauttineet kauraa (Avena sativa) sen libidoa nostavan vaikutuksen vuoksi. Perinteisen käsityksen mukaan se tekee kiihotustilasta voimakkaamman ja lisää halukkuutta ruumiillisella ja emotionaalisella tasolla. Sen vaikutusmekanismia tutkineet tutkijat arvelevat, että se vapauttaa sitoutuneen testosteronin, jolloin keho saa kiihottumiseen tarvittavia hormoneja.

6. Catuaba (Erythroxylum catuaba)

Brasiliassa asuvan Tubi-heimon jäsenet arvostavat catuabaa sen voimakkaan haluja lisäävän vaikutuksen vuoksi. Sen aktiivinen ainesosa johimbiini antaa energiaa ja voimistaa sukupuoliviettiä ja halukkuutta. Tutkimusten mukaan se kasvattaa aivojen dopamiinitasoja, mikä kasvattaa herkkyyttä erogeeniselle stimulukselle. Säännöllisen käytön tiedetään synnyttävän eroottisia unia ja nostavan seksuaalista tyydytyksen tunnetta ja orgasmien voimakkuutta.3

7. Damiana (Turnera diffusa)

Turnera diffusa, joka tunnetaan yleisemmin nimellä damiana, kasvaa Lounais-Amerikassa, Meksikossa, Karibialla ja Etelä-Amerikassa. Sen lehtiä arvostetaan niiden libidoa nostavan vaikutuksen vuoksi. Flavonoidit, fenolit, glykosidit, terpenoidit ja jopa kofeiini saavat aikaan stressiä lievittävän ja verenkiertoa parantavan vaikutuksen, joka ilmenee erityisesti lantion alueella, jossa herkistyminen voimistaa stimulaatiota.4

8. Suma-juuri (Pfaffia paniculata)

Toisinaan sitä kutsutaan myös Brasilian ginsengiksi. Yrtti on erittäin suosittu Etelä-Amerikan alkuperäisväestön keskuudessa, sillä se auttaa ylläpitämään naisten hormonitasapainoa ja voimistaa libidoa. Tiede on vahvistanut, että suma-juuri nostaa 17-beta-estradioli-tasoja. Se on tärkein estrogeenihormoni naisen sukukypsinä vuosina.5 Yrttiä käyttäneet naiset ovat kertoneet seksuaalisten kokemusten olevan voimakkaampia ja tyydyttävämpiä.

9. Okarennokki (Tribulus terrestris)

Naiset, jotka käyttivät yrttiä, kertoivat halukkuuden ja kiihoittumisen kasvusta, ja että he olivat kosteampia, orgasmit olivat voimakkaampia, ja että he olivat tyydyttyneempiä.6 Okarennokki stimuloi aivojen androgeenireseptoreita, jolloin elimistön vaste testosteronia ja muita seksihormoneita kohtaan on suurempi. Se myös auttaa lievittämään stressiä, ahdistusta ja masennusta.

10. Tongkat Ali

Tri Oz on kutsunut sitä luonnon parhaimmaksi lemmenrohdoksi. Naiset käyttävät tongkat ali –uutetta, sillä se nostattaa himoja ja herkistää erogeenisia alueita. Sitä on annettu naisille, joiden libido on matala, sillä se auttaa selviämään stressistä, parantaa muistia ja yleensäkin aivojen toimintaa. Kun hormonitasot nostetaan normaaliksi kohottamalla testosteronitasoja hieman, naisten aineenvaihdunta nopeutuu ja laihduttamisesta ja painonhallinnasta tulee helpompaa.7

Mitä oikein odotat?

Älä anna stressin viedä halujasi, äläkä usko että halujen tulisi hiipua iän myötä. Oikeanlainen hormonitasapaino pitää terveyden kunnossa, libidosta puhumattakaan. Jos halut ovat enää vain muisto menneestä, voi olla syytä miettiä muita tapoja pitää sisäistä liekkiä yllä.

 

Lähde: Global Healing Center

4 kommenttia

 1. Seksuaalisuus ja seksuaalielämä kuuluvat yksin avioliittoon ja ovat yksityisasia. Niiden repostelu ei kuulu tänne tai esim. kouluihin. Oikea ja terve seksuaalisuus kukoistaa vain siellä, missä on sydämen rakkaus, Jeesus Kristus (syntien anteeksiantamus Jumalan edessä). Jos Magneettimedia haluaa edistää sisäistä onnea ja oikeaa elämää, sen tulee julistaa Jeesusta Kristusta, Vapahtajaa, joka tuo sydämen rauhan ja rakkauden. Jeesus Kristus on avain muihinkin kansamme ongelmiin. Hän yksin magneetti kaikkeen hyvään.

  Vesa-Ilkka Laurio
  lääkäri

  Plusääni(6)Miinusääni(19)
  1. Eikä seksuaalisuuden tarkoitus ole himo ja sen tyydyttäminen vaan avioliitossa tapahtuva lisääntyminen:

   ”Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa” (1. Moos. 1:28; 9:1).

   Tuota Jumalan käskyä vastaan ovat siis abortit ja ehkäisy. Näissä Suomen kansa hybriksessään (hybris = rikollinen uhmamieli Jumalaa vastaan) nousee yhteisrintamassa Jumalaa vastaan. Ehkäisy tekee tyhjäksi Jumalan tarkoituksen ja on siinä mielessä murha. Abortti on suora murha.

   Sota Jumalaa vastaan tuhoaa koko Suomen maan ja kansan.

   Vesa-Ilkka Laurio
   lääkäri

   Plusääni(6)Miinusääni(17)
 2. ”Tuota Jumalan käskyä vastaan ovat siis abortit ja ehkäisy”
  Eli naiset tiineiksi kerran vuodessa, kunnes kuolevat synnytykseen tai keskenmeno komplikaatioihin.
  Ja uutta matoa koukkuun, eli sitten vain uusi vaimo miehelle ….
  Joku roti se olla pitää.
  Vaihto ehdot on joko vaimo ja vauva kuolee raskauteen tai sitten vain sikiö.
  Entä raiskauksen uhrit? Synnyttäkää isättömiä äpärä lapsia?

  Plusääni(11)Miinusääni(3)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat