Naisten hygieniatuotteet – likainen salaisuus josta et tiennyt

Kukaan ei halua keskustella naisten hygieniatuotteista. Ei nyt eikä koskaan.

Aihe on yleensä arkaluontoinen ja saa itsevarmimmatkin naiset tuntemaan olonsa äärimmäisen epämukavaksi. Äidit ostavat niitä tyttärilleen ja toivovat heidän lukevan käyttöohjeet sen sijaan että kysyisivät heiltä.

Kun tyttö saavuttaa murrosiän, oletetaan automaattisesti että hän alkaa käyttää siteitä suojaus- ja hygieniasyistä. Osa nuorista naisista alkaa käyttämään tamponeja. Ne ovat käteviä, imukykyisiä, ja pienen opettelun jälkeen melko helppokäyttöisiäkin. Ne ovat helposti saatavilla aina tarvittaessa. Naisen kuukautiset jatkuvat aina murrosiästä vaihdevuosiin saakka, ja he käyttävät tuotteita tässä vaiheessa elämäänsä.

Mutta nyt kun tutkimukset ovat paljastaneet mistä nämä tuotteet on valmistettu ja mitä myrkkyjä ne sisältävät, naisten täytyy ottaa huomioon muitakin seikkoja. Hygieniatuotteiden aiheuttama terveysriski on todellinen huolenaihe. Niiden sivuuttaminen voi johtaa suurempiin terveysongelmiin tulevaisuudessa.

Ihon anatomiaa

Iho on elimistösi suurin elin. Se on myös elimistä ohuin ja läpäisevin. Naisilla tämä kattaa myös herkän ihon emättimen alueella. Kaikki ihon kanssa kosketuksiin päässeet yhdisteet voivat imeytyä elimistöön, suoraan verenkiertoon.

Tämän vuoksi ihon kautta imeytyvät lääkkeet ovat niin tehokkaita.

Ruoansulatusjärjestelmä on suunniteltu käsittelemään yhdisteitä ja hankkiutumaan eroon mahdollisista myrkyistä. Kun jokin imeytyy ihon lävitse, se ohittaa kehon luontaisen puolustusjärjestelmän. Iho ei kykene erottelemaan hyviä yhdisteitä mahdollisista myrkyistä.

Hyvänä ihonhuollon nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että älä laita iholle mitään sellaista mitä et voisi syödä.

Ihon terveys ja naisten hygieniatuotteet

Keskustellaan hieman siitä mistä perustamponit ja -siteet valmistetaan. Yksittäinen terveysside sisältää muovia neljän muovipussin verran. Muovissa on mahdollisia myrkkyjä, torjunta-aineita ja petrokemikaaleja. Varsinainen kemikaalisekoitus laitettavaksi ihon kaikkein herkintä aluetta vasten.

Koska nämä tuotteet luokitellaan ”lääkinnällisiksi laitteiksi”, valmistajien ei tarvitse ilmoittaa kaikkia niiden sisältämiä ainesosia. Tyypillisesti valmistajat vain ilmoittavat, että side sisältää sidemateriaalia ja absorbenttia.

Eräs nainen vertasi 100 % luonnonmukaisesta materiaalista valmistettua sidettä tunnetun kaupallisen ketjun siteeseen. Sytytettäessä palamaan luomuside paloi hitaasti ja tasaisesti, eikä siteestä jäänyt jäljelle juuri muuta kuin tuhkaa. Verrokkina toimineen tunnetun ketjun side synnytti palaessaan paksun, mustan savun ja jätti jälkeensä suuren määrän palojätettä.

Tämä sai analyytikot epäilemään että side sisälsi petrokemikaaleja, synteettistä materiaalia ja dioksiineja. Siis kemikaaleja, jotka on yhdistetty syöpään, sydänsairauksiin, sikiön kehityshäiriöihin ja sisäelinvaurioihin.

Tamponit valmistetaan sekoitteesta, joka sisältää puuvillaa, viskoosia tai näiden sekoitusta. Kaikkien tamponien – luonnonmukaisista materiaaleista valmistettujen tai synteettisten – on läpäistävä samat vaatimukset imukyvyn ja suojauksen suhteen.

Ovatko siteet tai tamponit haitallisia terveydellesi?

Mutta kuinka puhtaanvalkoiset siteet tai tamponit voisivat aiheuttaa vahinkoa? Ota huomioon se, onko tamponi valmistettu luonnonmukaisesti tuotetusta puuvillasta vai ei. Jos ei, on todennäköistä että se on valmistettu GM-puuvillasta, jota on käsitelty torjunta-aineilla. Tällä hetkellä 94 % Yhdysvalloissa kasvatetusta puuvillasta on geenimuunneltua.

Jos tuote ”neutraloi hajuja” tai sisältää minkäänlaisia hajusteita, se sisältää roppakaupalla kemikaaleja jotka voivat aiheuttaa hedelmättömyyttä, neurologisia häiriöitä, hormonitoiminnan häiriöitä ja syöpää.

Keskivertonainen käyttää noin 16 000 – 24 000 tamponia elämänsä aikana, riippuen siitä kuinka kauan hänellä on kuukautiset. Jos ihon kautta imeytyneistä myrkyistä ei pääse eroon, ne kertyvät kehoon elämän aikana.

Tamponit voivat myös luoda ihanteellisen kasvuympäristön bakteereille. Emättimen seinämät ovat niin ohuet ja rakenteeltaan herkät, että normaalit naisten hygieniatuotteet voivat aiheuttaa mikrorepeämiä. Tämä luo täydellisen kasvualustan bakteereille. Toksinen sokkioireyhtymä (TSS) on mahdollisesti hengenvaarallinen tila, joka johtuu tamponien käytöstä seuraavasta streptokokki- tai stafylokokki-infektiosta.

Oletko koskaan miettinyt miksi naisten hygieniatuotteet ovat niin kirkkaan valkoisia? Jotta materiaalista tulisi niin valkoista, valmistajien täytyy käyttää klooria. Valkaisuprosessissa syntyy sivutuotteena dioksiineja. Ympäristönsuojeluvirasto (EPA) pitää dioksiineja vakavana uhkana ihmisen terveydelle, eikä turvallisen altistuksen rajaa ole olemassa.

Elintarvike- ja lääketurvallisuusvirasto (FDA) kuitenkin toteaa, etteivät tamponit tai siteet vaaranna käyttäjiensä terveyttä, sillä dioksiinimäärät ovat mitattavissa olevia tasoja pienemmät. He uskovat, että ”erittäin pienet määrät” dioksiineja on hyväksyttävissä eivätkä ne aiheuta haittaa ihmiselle.

Jos käytät tuotetta 24 000 kertaa elämäsi aikana, onko määrä FDA:n mukaan siitäkin huolimatta ”erittäin pieni”? Hallituksen virastot ovat jo kauan aikaa sitten lakanneet välittämästä näiden myrkkyjen syöpää aiheuttavista vaikutuksista ja pitkän aikavälin vaikutuksesta kuluttajien terveydelle.

Harkitsemisen arvoisia vaihtoehtoisia naisten hygieniatuotteita

On olemassa vaihtoehtoisia tuotteita, jotka pienentävät altistusta materiaaleille joita monet naisten hygieniatuotteet ja terveyssiteet sisältävät.

 • Luonnonmukaisesti tuotetusta puuvillasta valmistetut tamponit. Näiden tuotteiden tulee läpäistä imukykytesti, eli ne ovat yhtä laadukkaita kuin muutkin. Tutkimuksissa luomutamponien myrkkypitoisuudet ovat selkeästi alle havaittavissa olevan tason. Valitse tuote jossa on merkintä 100 % luomua.
 • Luomusiteet. Näitä on saatavilla terveyskaupoista ja yhä useammin myös tavallisista tavarataloista. Nämä siteet tarjoavat turvallisen vaihtoehdon perinteisille siteille. Niidenkin tulee täyttää imukykyvaatimukset, eli et joudu tinkimään laadusta jos valitset turvallisemman tuotteen. Lue etiketti tarkasti.
 • Kuukautiskuppi. Tämä on vaihtoehto sekä tamponeille että siteille. Silikonista valmistettu kuppi asetetaan emättimeen kuukautisten aikana. Monet naiset suosivat sen käyttöä sillä sitä voi käyttää nukkuessa, mitä ei suositella tamponien kanssa.
 • Omatekoiset valmisteet. Ennen toista maailmansotaa kertakäyttöisiä tuotteita ei ollut saatavilla. Naisten täytyi valmistaa itse omat uudestikäytettävät, pestävät siteet joita käyttää kuukautisten aikana. Osa valmisti siteet pyyhekankaasta, flanellista tai vastaavista puuvillakankaista. Internetistä löytyy tietoa ja jopa ompelukaavioita omatekoisia terveyssiteitä varten. Jos ympäristöystävällisyyttä ei oteta huomioon, siteet on valmistettava hyvin sillä niitä pestään usein.

Valitsitpa luonnonmukaisista materiaaleista valmistetun kertakäyttöisen tai omavalmisteiden siteen, joukkotuotetuille kemikaaleilla ja muoveilla kyllästetyille naisten hygienituotteille on olemassa vaihtoehtoja.

Ota yhteyttä suuriin valmistajiin ja painosta kertomaan enemmän sisällöstä pakkausselosteessa. Jos laitat tuotteen ihoasi vasten tai sisällesi, sinulla on oikeus tietää mitä se sisältää. Jos et osaa lausua sitä, todennäköisesti se ei ole hyväksi ihollesi. Turvallisten naisten hygieniatuotteiden käyttö on osa syövästä vapaata elämäntapaa.

Asioista selvää ottaminen on kaiken avain. Löydä juuri sinulle sopiva vaihtoehto ja jaa tietoa naispuolisten ystäviesi ja rakkaidesi kanssa.

Käytitpä mitä tahansa, aihe on todennäköisesti kaikesta huolimatta kiusallinen… mutta puhumalla saatat pelastaa jonkun hengen!

 

Lähde: Thetruthaboutcancer.com

Lue myös: Tutkimus: tamponit sisältävät glyfosaattia

4 kommenttia

 1. Miksi minä nyt tähänkään puuttumaan? Mutta kaikki synteettiset tuotteet, jotka ”helpottavat” elämää ”Räjäyttäen lian pois”. Voi jo kun ehtii pysähtymään ja mittimään asiaa, sisältyy aina suuri vaara, että on käytetty suoranaisia hengenvaarallisia myrkkyjä toteuttamaan tuotteen luoman taianomaisen vaikutuksen. Selvääkin selvenpää on sen sijaan se, että ns. ehkäisypillerit sekoittavat naisen luonnollisen hormoonitoiminnan ja muunkin elimistön luontaisen toiminnan niin vahingollisen perusteellisesti, että se aiheuttaa lapsettomuutta.
  Ikävä kyllä ihmisen ”midaan kosketus” eli puuttuminen luonnontasapainoon tai sen toimintaan aiheuttaa suoraan tai välillisesti katastrofin heti tai hetkenpäästä.
  Yritykset kilpailevat suurista markkinoista, jossa kilpailu markkinaosuuksista on äärimmäisen kovaa, silloin ”oi’otaan mutkia” rankalla kädellä joko tietoisesti tai hätäilyn takia, jolloin tuotteen terveysvaikutusten tutkiminen jää kokonaan tai pintapuolisiksi.
  Eipä jutun perusteella tarvitse paljoa ihmetelllä, miksi Länsimaissa syntyvyys on laskenut kuin lehmän häntä. Sitäpaitsi ympäristömyrkyt ja sun muut lisäaineet vaikuttavat miestenkin siittiötiheyteen, joten Sonnin lukemat” jäävät aina vain kaukaisemmiksi haaveiksi.
  Muslimimaihin voisi näitä ”terveyssiteitä” lähettää vaikka ilmaiseksi, niin ja Afrikkaan. Ihan vain humanitäärisistä syistä.

  Plusääni(15)Miinusääni(1)
  1. Olet melkein oikeassa Juha, mutta miksi Afrikka on myös sellainen paikka jonne näitä terveyssiteitä voisi lähettää ihan vain humanitaarisista syistä? Mielestäni Afrikkalaiset ovat ihmisiä siinä missä mekin. Kyllä tämä rakas Suomenmaa on ollut ainakin yhtä takapajuinen aikoinaan, ettei sitä nyt kannata nostaa niin kovin korkeatasoiseksi vieläkään ja varsinkaan todella VIELÄKÄÄN. Takapajulassa ollaan esim. sairauksien hoidoissa lääkitään miten sattuu ja aiheutetaan elinikäisiä vammoja lääkkeillä jotka eivät sovi kaikille kun ei viitsitä ennen lääkkeen määräystä tutustua edes pakkausselosteisiin, jonka nyt luulisi olevan lääkärille ihan päivänselvää pässinlihaa. Tämä nyt ei kuulunut aiheeseen mutta myrkky kuin myrkky. Sitä samaa kamaa lääkkeetkin sisältävät. Esim. polysorbaatti 80 sitä löytyy myös reseptilääkkeestä Spironolactone ym.ym.

   Plusääni(1)Miinusääni(1)
   1. Nojaa siitä voi olla montaa mieltä ovatko neekerit ihmisiä. Kannibalismia harjoitetaan vieläkin ja albiinoneekereitä syödään kun paikallinen woodootohtori sanoi että se tuo hyvää onnea.

    Eiväthän jamalit olisi edes päässet pois afrikasta ilman valkoista miestä. Mielestäni tämä kuva kuvastaa hyvin afrikkalaisia ylipäätänsä, ennen ja nyt

    http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/001/075/694/b60.jpg

    ”Takapajulassa ollaan esim. sairauksien hoidoissa lääkitään miten sattuu ja aiheutetaan elinikäisiä vammoja lääkkeillä jotka eivät sovi kaikille…” -> en ole lääkäri mutta olen melko varma että suomalainen terveydenhoito on parempaa entä 90% muusta maailmasta. Melkoinen takapajula onkyllä… Varmasti virheitä tehdään jne mutta kaukana se on ”takapalujasta”. Vai menisitkö mielummin kongolaiseen sairaalaan entä suomalaiseen?

    Plusääni(1)Miinusääni(3)
    1. Ja taas toisaalta, valkoihoinen mailman eliitti harrastaa käsittääkseni yleisesti verensiirtoja nuorista, hyvin pienistä lapsista ellei jopa vauvoista koska vannoo sen pitävän heidät parempi kuntoisena, lisäksi pedophilia, ja tietyt satanistiset lasten uhraus rituaalit ( ne lukuisat kadonneiksi ilmoitetut lapset )

     https://www.youtube.com/watch?v=-3zhoovocUE

     Joten eikö näytä että ihmiset eri roduista voivat tehdä kaikkea kyseenalaista ? Eyes Wide Shut .

     Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat