Nämä fytoravinteet pitävät elimistön puhtaana – nauti päivittäin

Arkielämän myrkyt voi torjua yllättävän yksinkertaisesti: nauttimalla fytoravinteita! Täytä lautasesi värikkäillä ruoilla, jotka tukevat kehon luontaisia puhdistusmekanismeja.

Kuten varmaan tiedät, näinä aikoina on erityisen tärkeää pitää yllä kehon kykyä päästä eroon myrkyistä. Tieteellisen ja lääketieteellisen kirjallisuuden perusteella myrkyt vaikuttavat jokaiseen meistä. Piste. Mieti – myrkkyjä on kaikilla elämämme osa-alueilla, hengittämässämme ilmassa, syömässämme ruoassa, jopa ajatuksemme voivat olla myrkyllisiä. On arvioitu, että Yhdysvalloissa käytetään yli 80 000 eri kemikaalia, ja altistumme monille niistä päivittäin.

Myrkyt vaihtelevat raskasmetalleista pysyviin orgaanisiin yhdisteisiin (POP-yhdisteet), ja ne voivat heikentää terveyttä merkittävästi. Eläin- ja ihmistutkimuksissa on havaittu, että myrkyillä on yhteys tulehdustilaan, hapetusvaurioihin, hermoston rappeutumiseen, immuunijärjestelmän toimintahäiriöihin ja luuston haurastumiseen, muutama mainitakseni.

Valitettavasti kaikkien näiden vaarallisten myrkkyjen välttäminen on käytännössä mahdotonta, sillä ne ovat kyllästäneet kaikki elämämme osa-alueet. On kuitenkin olemassa yksinkertainen tapa tukea kehon luontaisia puhdistusmekanismeja – syö enemmän värikkäitä kasviksia!

Olet todennäköisesti kuullut vanhemmiltasi, lääkäreiltä ja terveysasiantuntijoilta useaan otteeseen kuinka tärkeää on syödä enemmän hedelmiä ja vihanneksia. Ja hyvästä syystä. Värikkäät hedelmät ja vihannekset eivät vain näytä hyvältä lautasella, pinnan alla piilee voimakkaita yhdisteitä, joilla on huimia hyötyjä terveydelle ja kehon puhdistusmekanismeille. Näitä yhdisteitä kutsutaan fytoravinteiksi, ja sen lisäksi että ne antavat ruoille niille ominaisen värin, ne myös edistävät terveyttä ja kykyä neutraloida myrkkyjä kehon kaikissa osissa.

On olemassa satoja erilaisia fytoravinteita, joista jokainen tukee terveyttä omalla tavallaan. On helppoa saada infoähky kaikesta fytoravinteisiin liittyvästä tiedosta ja niiden eduista. Mutta yleissuosituksena voidaan sanoa, että kun syöt riittävästi erivärisiä hedelmiä ja vihanneksia, hyödyt monien eri fytoravinteiden terveysvaikutuksista.

Voit myös räätälöidä fytoravinteiden saannin tietyn tavoitteen tai tarkoitusperän mukaan. Perehdyttääkseni teidät fytoravinteiden värikkääseen maailmaan, olen luokitellut fytoravinteet viiteen eri kategoriaan, jotka tunnetaan erityisesti niiden kehonpuhdistusta tukevista vaikutuksista:

Flavonoidit: Näitä yhdisteitä löytyy lukuisista erilaisista ruoista, kuten korianterista, persiljasta, sipuleista, omenista, appelsiineista ja mustikoista. Mitä tulee niiden detoksifointikykyyn, nämä antioksidantit sitoutuvat raskasmetalleihin elimistössä ja auttavat niitä poistumaan virtsan mukana. Ne myös torjuvat haitallista tulehdusta kehossa, joka johtuu liiallisesta myrkkyrasituksesta.

Jotta saisit mahdollisimman paljon flavonoideja, syö hedelmät ja vihannekset raakana tai niin kevyesti höyrytettyinä kuin mahdollista. Flavonoidipitoisten ruokien ylikypsentäminen tai prosessointi heikentää yhdisteiden biosaatavuutta merkittävästi. Varmista ettei kasvisten väri haalistu höyryttäessä.

Epigallokatekiinigallaatti (EGCG): Tällä fytoravinteella on lukuisia detoksifikaatiota tukevia ominaisuuksia. Lista on lähes yhtä pitkä kuin nimikin! EGCG lisää sellaisten geenien ja entsyymien tuotantoa, jotka ovat vastuussa POP-yhdisteiden neutraloinnista, mikä auttaa elimistön luontaista puolustusjärjestelmää puhdistamaan elimistön vaarallisista myrkyistä entistä tehokkaammin. Yhdiste on myös voimakas antioksidantti, ja sillä on anti-inflammatorisia vaikutuksia.

Vihreä tee on paras EGCG:n lähde. ECGC:n määrä vaihtelee paljon teen laadun mukaan, mutta korkealaatuinen tee, kuten Teavana vihreä tee, sisältää noin 83 milligrammaa ECGC:tä teelusikallista kohden. Jotta saisit suurimman hyödyn irti teestäsi, hauduta vihreää teetä ainakin 5 minuutin ajan, jotta mahdollisimman suuri osuus EGCG:stä liukenisi.

Kversetiini: Kversetiiniä löytyy monista lähteistä, kuten sitrushedelmistä, omenoista, sipuleista, persiljasta, pähkinöistä, teestä sekä tummista marjoista kuten metsämustikasta, karhunvatukasta ja pensasmustikasta. Kuten listan muutkin fytoravinteet, se on voimakas anti-inflammatorinen yhdiste ja antioksidantti, joka sitoutuu raskasmetalleihin, mikä edistää niiden poistumista elimistöstä. Aivan kuten EGCG:kin, myös se tehostaa POP-yhdisteiden neutraloinnista vastaavien entsyymien toimintaa.

Tätä yhdistettä löytyy erityisesti hedelmien ja vihannesten kuorista. Käytä kasvien kuoria ruoanlaitossa aina kun mahdollista. Poista sipuleista vain kuiva kuori, syö luomuomenat kuorineen (mutta pese hyvin!) ja lisää sitruunan kuoriraastetta ruokiin.

Kurkumiini: Kurkumiini, kurkuman aktiivinen ainesosa, on yksi voimakkaimmista terveyttä edistävistä mausteista. Sitä on kutsuttu terveysmausteiden ykköseksi, kiitos yli 50 terveyttä edistävän vaikutuksen. Kun tarkastellaan erityisesti detoksifikaatiovaikutusta, kurkumiini on antioksidantti, joka sitoutuu raskasmetalleihin kehossa, torjuu myrkkyjen aiheuttamaa tulehdusta ja lisää POP-yhdisteiden neutraloinnista vastaavien entsyymien tuotantoa. Ihmistutkimuksissa sillä on myös havaittu syöpää torjuvia vaikutuksia.

Kurkumaa voi käyttää ruoanlaitossa monella tapaa. Voit valmistaa kasviscurrya curry-jauheesta ja kookosmaidosta, ripotella kurkumaa salaattikastikkeisiin tai wokkiruokiin, tai lisätä sitä kananmuniin aamupalalla.

Organorikkiyhdisteet: Organorikkiyhdisteitä (tai yksinkertaisesti rikkiä) sisältävät ruoat tunnistaa yleensä pistävästä tuoksusta ja hieman kitkerästä mausta. Sipuli, valkosipuli, parsakaali, keräkaali, kukkakaali, lehtikaali, nauris ja pinaattikiinankaali sisältävät runsaasti organorikkiyhdisteitä. Nämä antioksidanttipitoiset fytoravinteet lievittävät tulehdusta, sitoutuvat ja edistävät raskasmetallien poistumista ja tehostavat POP-yhdisteitä neutraloivien entsyymien tuotantoa. Aivan kuten kurkumakin, myös ne suojaavat elimistöä syöpää aiheuttavilta yhdisteiltä. Niillä on myös ainutlaatuinen vaikutus, sillä ne suojaavat maksaa ja lisääntymiselimiä myrkyiltä.

Valkosipuli on yksi parhaista organorikkiyhdisteiden lähteistä. Valkosipulin pilkkominen tai murskaaminen on paras tapa vapauttaa nämä yhdisteet – muista kuitenkin antaa valkosipulin tekeytyä kymmenen minuuttia viipaloinnin jälkeen ja ennen kypsennystä, sillä lämpö voi inaktivoida terveelliset organorikkiyhdisteet.

Näiden fytoravinteiden sisällyttäminen ruokavalioon on loistava tapa tukea ja tehostaa elimistön luontaista kykyä neutraloida myrkkyjä ja auttaa elämään puhdasta elämää likaisessa maailmassa. Jos mietit kuinka sisällyttää mainittuja yhdisteitä seuraavaan ateriaasi, kokeile fytoravinnepitoista curry-kanareseptiä (sekasyöjät), tai kikherneet lehtikaalin ja punaisen paprikan kera (vegaanit), joista molemmat löytyvät Whole Detox –kirjastani.

Sekasyöjille:

2 isoa vapaasti kasvatetun luomukanan luutonta ja nahatonta rintapalaa paloiteltuna

Kasvissyöjille/vegaaneille:

2,4 dl kypsennettyjä kikherneitä

Loput ainesosat:

 • 1 ruokalusikallinen kookosöljyä
 • 1 ruokalusikallinen curry-jauhetta
 • ripaus jauhettua mustapippuria
 • ½ teelusikallista merisuolaa
 • 1 murskattu valkosipulinkynsi
 • 2 ruokalusikallista pilkottua punasipulia
 • 1,8 dl makeuttamatonta, täysrasvaista kookosmaitoa
 • 4 kourallista karkeasti pilkottua lehtikaalia, noin 4 keskikokoista tai suurta lehteä
 • puolikas isokokoinen punainen paprika, viipaloi ohuiksi suikaleiksi
 • puolikkaan sitruunan mehu ja kuoriraastetta
 • 1 teelusikallinen ekstraneitsytoliiviöljyä

Valmistusohjeet:

Sulata kookosöljy paistinpannulla nelosella. Lisää curry-mausteet, pippuri ja suola. Pyörittele mausteita muutaman sekunnin ajan ennen valkosipulin ja sipulin lisäämistä. Kuullota kunnes sipulista tulee pehmeää ja läpikuultavaa. Lisää kookosmaito ja sekoita hyvin ennen kuin lisäät kanapalat (sekasyöjät) tai kikherneet (vegaanit). Peitä paistinpannu ja anna ruoan hautua keskilämmöllä 7-10 minuutin ajan.

Samanaikaisesti höyrytä lehtikaalia ja punaista paprikaa kattilassa kunnes lehtikaali pehmenee ja väri muuttuu kirkkaan vihreäksi (älä kuitenkaan niin pitkään että se menettää värinsä!). Nosta kasvikset pois liedeltä ja siirrä lautaselle. Purista päälle sitruunamehua ja lisää sitruunankuorta ja oliiviöljyä. Kun kana tai kikherneet ovat valmiina, lisää puolet lautaselle kasvisten kanssa. Tarjoile välittömästi.

 

Lähde: Dr.Deanna Minich

13 kommenttia

 1. Ei tätä Suomea, joka on näiden patologisten maanpettureiden kourissa, saada muutettua mielenosoituksilla tai nettijulkaisuilla.

  Nämä petturit ovat päättäneet että Suomi tuhotaan.

  Ei me ikinä pärjätä niille tällä tavalla. Ne pelaa tätä omilla pelisäännöillä ja me joudutaan katsomaan sivusta toisilla pelisäännöillä.

  Panoksia täytyy korottaa ja meidän täytyy olla valmiita toisenlaiseen toimintaan koska muuten lopputulos on aina vaan kuin juosten kustua.

  Nyt pitäisi kaikkien niiden jotka osallistui 612 soihtukulkueeseen aktivoitua. Tarvitaan tuhansia ihmisiä.

  Juudas Sipilä pettää Suomen.

  Plusääni(18)Miinusääni(0)
 2. Vihreä tee sisältää fluoria isoja määriä. Ennemmin rooibosta tai yrttiteetä.

  Plusääni(4)Miinusääni(0)
 3. Rajat kiinni! mielenosoitusmarssi Helsingin keskustan läpi pääministerin virka-asunnolle.

  Kun saavutaan perille pääministerin virka-asunnolle siellä esitetään vaatimukset ja pidetään puheita.

  Mielenosoitusleiriä Kaisaniemessä täytyy pienempi osasto jäädä vartioimaan.

  Plusääni(10)Miinusääni(0)
 4. Länsi-Euroopan tilanne on niin paha, että on vaikea nähdä miten tätä tilannetta voidaan enää muuttaa rauhanomaisilla keinoilla.

  Kun me emme voi perääntyä, alistua emmekä antautua – eikä aggressiivinen, muslimienemmistöinen matulauma kykene eikä välitä tehdä ainoita oikeita johtopäätöksiä on edessä väistämättä sota. Muussa tapauksessa Eurooppa ja sen kansakunnat tuhoutuvat.

  Plusääni(5)Miinusääni(0)
  1. Tahdon lausua tässä lohdutuksen sanan kaikille ”vastavoimille”, jotka Euroopan ja sen kansakuntien tilanteen suhteen olette katsoneet paremmaksi ryhtyä käyttämään omia keinojanne, joko rauhanomaisia keinoja tai sotaa, ettekä Jumalan keinoja ja apua (parannuksenteko olisi tie Isän Jumalan yhteyteen ja apuun): ette te tuhoudu, vaikka Vastavoima puhuu lohduttomasti tuhoutumisesta!

   Lohdutuksestani antaa takeet itse Jumalan sana: kadotus on IANKAIKKINEN, mikä tarkoittaa sitä, ettei kukaan tuhoudu – oleminen jatkuu ikuisesti:

   ”Sillä monet, joista usein olen sen teille sanonut ja nyt aivan itkien sanon, vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina; heidän loppunsa on kadotus, vatsa on heidän jumalansa, heidän kunnianaan on heidän häpeänsä, ja MAALLISIIN ON HEIDÄN MIELENSÄ” (Fil. 3:18-19). Olette tässä Suomen, Euroopan ja ehkä koko maailman asiassa katsoneet parhaimmaksi omat maalliset keinonne ja ratkaisunne, ja siksi mielenne ja ajatuksenne ovat maallisissa.

   Lohdutukseni, se, että kyseessä on lohduttavasti IANKAIKKINEN kadotus, siis iankaikkinen katoamattomuutenne ja tuhoutumattomuutenne, käy ilmi tästä raamatunkohdasta:

   ”kun Herra Jeesus ilmestyy taivaasta voimansa enkelien kanssa tulen liekissä ja kostaa niille, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä ole kuuliaisia meidän Herramme Jeesuksen evankeliumille. Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi IANKAIKKINEN kadotus” (2. Tess. 1:7-9).

   Pankaa siis toki pois murheenne tuhoutumisesta. Pian, aivan pian, tapahtuu jakeessa mainittu Herran Jeesuksen ja hänen voimansa enkelien ilmestyminen, ja hänen toimenpiteensä varmistavat teille, että olemassaolonne jatkuu ikuisesti.

   Muutama sana artikkelin fytoruuasta, joka puhdistaa. Myös tämän fytoruuan vahvistaa – ja sitä mainostaa – Jumalan sana:

   ”Minä (Jeesus) olen se elävä leipä, joka on tullut alas taivaasta. Jos joku syö tätä leipää, hän elää iankaikkisesti. Ja se leipä, jonka minä annan, on minun lihani, maailman elämän puolesta – – minun lihani on totinen ruoka” (Joh. 6:51, 55);

   ”(Kristuksen veri on) puhdistava meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa” (Hebr. 9:14) – – ”ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä” (1. Joh. 1:7) – – ”hän puhdisti heidän sydämensä uskolla” (Ap. t. 15:9) – – ”että hän (Kristus) sen (so. seurakunnan) pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta”.

   Täytä lautasesi fytoruualla!

   VILaurio

   Plusääni(8)Miinusääni(8)
   1. Kolme punapeukutusta, nolla viherpeukutusta tällä hetkellä. Nähtävästi täällä ei ole mitään käsitystä kaikkivaltiaasta Jumalasta ja tiestä hänen yhteyteensä ja kaikkeen apuun niin henkilökohtaisessa elämässä kuin kansan elämässä: Jeesuksesta Kristuksesta eli syntien anteeksiantamuksesta. Syntihän (varsinkin sydämen synnit) kansan erottaa Jumalasta, ja vain syntien anteeksiantamus (Kristus) tuo avun.

    Ette te voi pelastaa itseänne tai Suomea omilla teoillanne, olivatpa ne sotaisia tai rauhanomaisia tai vaikka seisoisitte päällänne. Voitte pelastua vain Jumalan avulla, parannuksenteossa ja rukouksessa, ja jos jatkatte jumalattomassa tilassanne ja oman itsenne varassa, Jumalan viha pysyy päällänne ja koko kansan päällä.

    Ette te voi pelastua vähäisimmässäkään määrin, jos jatkatte lastenmurhia aborteissa, homoseksuaalisuutta tai sen hyväksymistä, jumalanpilkkaa, Jumalan sanan vastaista naispappeutta ja demokratiaa. Demokratia eli kansan valta (”valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle”, perustuslaki 2§) on syntiinlankeemuksen peruina perkeleen orjuudessa elävän kansan valtaa, perkeleen valtaa. Demokratia tuhoaa Jumalan syntiseen maailmaan asettaman esivallan, sillä demokratiassa kurissa pidettävät (kansa) julistautuvat itse omiksi kurittajikseen (valtiovalta on kansalla). Jumala on kuitenkin määrännyt esivallan kurittamaan kansaa ja rankaisemaan sen pahoja tekoja:

    ”Sillä ei ole esivaltaa muutoin kuin Jumalalta; ne, jotka ovat, ovat Jumalan asettamat. Sen tähden, joka asettuu esivaltaa vastaan, se nousee Jumalan säätämystä vastaan; mutta jotka nousevat vastaan, tuottavat itsellensä tuomion. Sillä hallitusmiehet eivät ole niiden pelkona, jotka tekevät hyvää, vaan niiden, jotka tekevät pahaa. Jos siis tahdot olla esivaltaa pelkäämättä, niin tee sitä, mikä hyvää on, ja sinä saat siltä kiitoksen; sillä se on Jumalan palvelija, sinulle hyväksi. MUTTA JOS PAHAA TEET, NIIN PELKÄÄ; SILLÄ SE EI MIEKKAA TURHAAN KANNA, KOSKA SE ON JUMALAN PALVELIJA, KOSTAJA SEN RANKAISEMISEKSI, JOKA PAHAA TEKEE (Room. 13:1-4).

    Demokratia on siis suoraa ja julkeaa jumalanpilkkaa, perkeleen palvontaa (ja siten kansan tuhoamista). Demokratiallanne te ylläpidätte massiivisia lastenmurhia (jo 700 000 murhattu aborttilakien voimaantulon jälkeen), jumalanpilkkaa, homoutta ja sen hyväksymistä, naispappeutta ja itse demokratiaa (kuten myös evankeliumin opetuksen hävittämistä kaikkialla eli lastenne heittämistä helvettiin sekä kaikkien syntien ”oikeuksia” ja ”vapauksia”, perkeleen vapautta). Koska Jumala itse on sallinut (Room. 13:1) teidän pystyttää demokratianne, se on Jumalan rangaistus. Tuhoudutte aivan väkisin, sillä Jumalan viha yltänne ei poistu, teette mitä teette ja huudatte mitä huudatte.

    Kirjoitin tämän, kun havaitsin, että viherpeukutuksia on NOLLA. NOLLA! Täällä ollaan kokonaan pihalla, puhtaasti perkeleen kansaa.

    VILaurio

    Plusääni(5)Miinusääni(7)
    1. Hyvin paljon allekirjoitan tämän Laurion kirjoituksia, vaikken yhtä perehtynyt olekaan Raamattuun ja historiaan. Ja muilta kysyisin, oletteko huomanneet mediassa ja yhteiskunnassa Jumalan Sanan vastaisen hapatuksen yhäti lisääntyvän, päivä päivältä? Itse heräsin unestani ja tulin uskoon (vaikken täydellinen olekaan ja vieläpä nainen – huomautuksena Lauriolle) vähitellen huomattuani, kuinka maailma on pahuuden vallassa niin monella saralla. Ja vasta sitten aloin lukea Raamattua ja nuo samat teemat toistuivat siellä yhä uudelleen. Eli aloin uskoa totuutta vasta pahuuden ymmärtämisen kautta.

     Plusääni(1)Miinusääni(0)
     1. Uskoon tulemiseni tapahtui siis pienin erin, ensin maailman tapahtumien havainnoinnin ja sitten Raamatun lukemisen myötä. En kokenut mitään äkkinäistä herätystä, kuten jotkut uskoon tulleet kertovat. Kukin tavallaan, paljon on vielä opin sarkaa, jos Luoja suo. Mielelläni teen hiljaista rukoustyötä ja yksikseni mietin uskon asioita. Suvun perimänä olen saanut myös tätä ”ääneen” ihmettelemisen taitoa (vai kirousta?) ja siksi täälläkin kirjoitan joskus ajatuksiani, en päteäkseni toivottavasti, vaan kysyäkseni ja kyseenalaistaen.

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
     2. Uskoon pudotaan kadotuksen alaisen tilan eli omantunnon hädän seuraksena sanan voimasta, kun ihminen huomaa olevan täysin syntinen pska, ja tietää rikkoneen jokaista Jumalan lakia (sydämessään) josta tietää joutuvansta tuomiolle elämänsä jälkeen ja häviävänsä nämä ”käräjät” Jumalaa vastaan,

      tästä tilanteesta pelastus on Jeesuksen tekemä sovitustyö ristillä, ja usko siihen. Kun Jeesuksen seurassa joudut Jumalan eteen hän toimii puolustajanasi omilla ristinteollaan ja sanoo Jumalalle anna armoa minä olen jo kärsinyt tuomion tämän ihmisraukan puolesta.

      Tässä kaikessa työtään tekee Pyhä henki Jumalan sanassa (raamatussa) ja Jeesus. Sinun tahdonvoimallasi ei ole merkitystä muutoin, kuin että voit vastustaa Sanaa ja joutua kadotukseen.

      Plusääni(2)Miinusääni(1)
     3. Hienosti ilmaisit ihmisen (ja kansan) tärkeimmän asian, Pekka Tiilikatto, ja aivan oikein (= raamatunmukaisesti). Jeesus todella on puolustajamme Pyhän Jumalan edessä, ja siksi Raamattu kutsuukin häntä välimieheksi ihmisen ja Jumalan välillä, 1. Tim. 2:5-6; Hebr. 8:6; 9:14-15; 12:24. Usko Jeesukseen Kristukseen eli hänen meille hankkimaansa syntien anteeksiantamukseen Jumalan edessä siis pelastaa meidät. Omilla teoillaan, ponnisteluillaan ja teeskentelyillään kukaan ei voi pelastua, sillä Jumala katsoo sydämeen ja sydämen voi muuttaa vain Jumala (Pyhä Henki) sanansa välityksellä (kukaan ihminen ei voi omilla teoillaan muuttaa sydäntään ja karkottaa sieltä perkelettä, ja ulkonainen hurskaaksi tekeytyminen on pelkkää petollista ulkokultailua Jumalan edessä).

      Tämä asia on paitsi ihmisen myös kansan pelastumisen ydinasia, ja tätä korostaakseni kirjoitin tämän kiitoskommentin.

      VILaurio

      Plusääni(2)Miinusääni(0)
     4. Jatkoksi vielä omaan kommenttiini: Tuosta sanasta ”välimies” tulivat mieleen Raamatun sanat yleensä ja niiden löytäminen. Käytän Kirkkoraamattua 1933/1938, ja eräs hakusanakirja on suuresti auttanut minua löytämään sanoja ja kohtia Raamatusta. Kyseessä ovat Vilho Vuorelan toimittamat ”Raamatun hakusanakirja I Vanha testamentti” ja ”Raamatun hakusanakirja II Uusi testamentti”.

      En tiedä, löytyykö kirjoja enää kirjakaupoista uutena, mutta nettiantikvariaateista voi kysyä, esim. seuraavista:

      Antikvariaatti Antikvaari
      Antikvariaatti Antikka.net
      Antikvariaatti.net
      Antikvatiat.net (pohjoismainen)

      Koska olen kommenteissani usein esittänyt paljon raamatunkohtia, jotkut ovat voineet ihmetellä, miten muistan niin paljon raamatunkohtia. En muista ulkoa kuin osan niistä, ja useimmiten löydän kohdat käyttämällä Vuorelan hakusanakirjoja.

      VILaurio

      Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat