Nordea-pankkiiri: laiton siirtolaisuus elvyttää Suomen talouden

Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju on päättänyt alkaa monien muiden pankkiirien tavoin lobata laitonta siirtolaisuutta. Turun Sanomien haastatteleman Kangasharjun mukaan ”maahanmuuton vuoksi kannattaa velkaantua”.

Kangasharjun mukaan laiton siirtolaisuus on ”suuri hyöty” koko Suomelle. Kangasharju kannustaa julkista sektoria ottamaan nyt paljon velkaa maahanmuuton rahoittamiseksi, sillä tulevaisuudessa Afrikan ja Lähi-idän huippuosaajat tulevat maksamaan kulut moninkertaisesti takaisin.

Kangasharju toteaa, että laittomien siirtolaisten ruokkimisen, majoittamisen ja älypuhelinostosten rahoittaminen verovaroilla on ”hyvää elvyttämistä”. Pankkiirin mukaan laittomien siirtolaisten aiheuttamia kuluja ei myöskään tulisi laskea mukaan rahaliiton alijäämä- ja velkakriteereihin.

Kangasharjua haastatellut Turun Sanomat ei yritäkään käsitellä aihetta objektiivisesti. Lehti ei kysy, voisiko pankkiirilla olla oma lehmä ojassa: Kun julkinen ja yksityinen sektori velkaantuvat yrittäessään pitää huolta paisuvan siirtolaismassan hyvinvoinnista, Kangasharju ja muut pankkiirit tekevät voittoa. Velka on heille bisnestä!

african-migrants-AP-640x480

 

Pakolaistulva lihottaa pankkeja

Pankkiirien rakkaus pakolaisia kohtaan on havaittu myös ulkomailla. Esimerkiksi Yhdysvalloissa kriittinen talousjulkaisu Zero Hedge on huomauttanut, että laiton siirtolaisuus ei ole suinkaan kohentanut kansantaloutta. Sen sijaan suuret pankit ovat hyötyneet siirtolaisuuden luomista talousongelmista, sillä ne ovat Kangasharjun tavoin lobanneet julkisen velan paisuttamista ”ratkaisuksi” ongelmaan.

Kangasharju ei haastattelussaan yritäkään perustella väitteitään laittoman siirtolaisuuden ”hyödyistä”, sillä hän tietää, ettei lehdistö vaadi lähteitä vaan poliittisesti korrekteja mielipiteitä. Kuitenkin jopa Göteborgin kauppakorkeakoulun valtavirtainen maahanmuuttotutkija Joakim Ruist on tänä vuonna todennut, että humanitaarinen maahanmuutto (pakolaisuus ja laiton siirtolaisuus) on Euroopan valtioille suuri taloudellinen taakka eikä suinkaan elvytysruiske.

2014 Ruotsin valtiovarainministeri Anders Borg puolestaan totesi, että siirtolaismäärän kasvun vuoksi valtion budjetista päättäminen tulee olemaan joka vuosi vaikeampaa. Borg puolusteli kuitenkin Ruotsin avoimien rajojen politiikkaa väittämällä, että afrikkalaisiin hukkuminen on Ruotsin inhimillinen velvollisuus. Taloudellisin argumentein humanitaarista siirtolaisuutta ei Borgin mukaan voidan kuitenkaan perustella.

Monikulttuurisuus on monien mukaan Euroopan kohtalo, jonka vastustaminen on "moraalitonta".
Monikulttuurisuus on monien mukaan Euroopan kohtalo, jonka vastustaminen on ”moraalitonta”.

 

Pankkiirit valehtelevat ja peittelevät ongelmia

Suomessa poliisihallituksen ylitarkastaja vahvisti Yleisradiolle kuun alussa, että laiton siirtolaisuus on lisännyt näkyvästi rikollisuutta. Mikäli Suomi aikoo siis noudattaa Kangasharjun neuvoja, on kansalaisten valmistauduttava köyhtymiseen ja turvattomuuden kasvuun.

Kaikesta rikollisuuteen ja talousvaikutuksiin liittyvästä julkisesta tutkimustiedosta huolimatta Kangasharjun kaltaiset maahanmuuttolobbaajat jatkavat ylimielistä valehteluaan Suomen kansalle. Velka on Kangasharjulle bisnestä, joten hän on valmis väittämään ”asiantuntijan” äänellä lehdistölle, että irakilaisten elintasosurffaajien tulva on taloudellisesti aivan yhtä kannattavaa kuin saksalaisen insinöörin muutto Suomeen.

Tietenkään Kangasharju ei ole niin tyhmä, että hän itse uskoisi valheisiinsa. Hän ja monet muut pankkiirit – kuten juutalaisessa Goldman Sachsissa työskennellyt Peter Sutherland – vaativat vapaan maahantulon jatkumista, sillä isänmaan tulevaisuuden sijaan heitä kiinnostaa henkilökohtainen rikastuminen.

 

Lue myös:

Maahanmuutto raastaa Suomen kahtia
Talousblogisti: Suomi pärjää ilman maahanmuuttoa

2 kommenttia

  1. Nämä pankkiirit ja muut rahoitusalan gurut pitäisi kuskata vuodeksi Somaliaan tai johonkin muuhun Afrikan maahan tekemään ns. kehitystyötä kuten kaivonrakentamista, peltojen viljelyä, veden kantamista jne. Oppisivat muutakin kuin rahan tekemistä paskan puhumisesta.

    Plusääni(17)Miinusääni(1)
  2. Miksi sitä joskus kuvitteli, että ekonomistit, ja jopa pääekonomistit, ovat fiksuja? Ovatko he päässeet noin korkeaan asemaan nimenomaan tällaisten mielipiteiden vuoksi?

    Plusääni(10)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat