Onko Suomi onnistunut nujertamaan ”valeuutiset”? Vastamediat ja valtamediat

MTV julkaisi hiljattain tiivistetyn kirjoituksen amerikkalaisen mediayhtiön CNN:n pitkästä verkkojulkaisusta, jossa käsiteltiin Suomen kyvykkyyttä kamppailla ”valeuutisointia” vastaan. Suomalaisten koulutusta ylistetään, ja suomalaisten mediakriittisyyttä sekä medialukutaitoa liioitellusti glorifioindaan.1

Jäljempänä kirjoituksessa analysoimme yllä mainittua CNN:n julkaisua, johon myös MTV:n juttu viittaa.

Suoritamme analyysin kahdessa osiossa: ensin synteesissä tarkastellaan CNN:n ja MTV:n kirjoitusta. Tämän jälkeen kritisoimme CNN:n ja MTV:n synteesin osuutta antisynteesin osiossa.

Synteesi

Mediakriittisyys, Venäjän trollit ja trollien armeijan paljastus2

Mediakriittisyys oppilaitoksissa

– Suomi on voittamassa valeuutisointia vastaan käytävää sotaa, julistaa CNN näkyvässä otsikossaan. 

Kuten CNN kirjoittaa:

Suomalaisten peruskouluopetukseen kuuluu esimerkiksi mediakriittisyyttä ja medialukutaitoa – toisin kuin monessa muussa maassa. 

Amerikkalainen toimittaja vieraili Helsingin ranskalais-suomalaisessa koulussa, jossa oppilaat ovat erotelleet Europarlamenttivaaleihin kytkeytyviä faktoja sekä fiktiota. 

– Haluamme, että opiskelijamme miettivät kaksi kertaa, ennen kuin he tykkäävät tai jakavat jotain sosiaalisessa mediassa: kuka on kirjoittanut tämän? Missä se on julkaistu? Voinko löytää saman informaation muilta sivuilta? koulun johtaja Kari Kivinen tiedottaa CNN:lle. 

CNN:n kirjoituksen mukaan Suomi sijoittui parhaimmalle sijalle, kolmestakymmenestä viidestä maasta, tutkittaessa kykyä torjua vaihtoehtoisia totuuksia.

Jäljempänä mainittu Espoon työväenopiston esitelmä kuului Suomen hallituksen vuonna 2014 käynnistämään valeuutisten torjuntaan tähtäävän koulutukseen, joka on tarkoitettu käyttöön peruskouluista aina aikuisopetukseen saakka, kuten esimerkiksi toimittajille sekä poliitikoille.

Aikuisopiskelijoita Espoon työväenopiston luennolla. Aiheena oli ”oletko joutunut Venäjän trolliarmeijan kohteeksi?”

Venäjän trolliarmeija

CNN:n nettijulkaisu käsitteli myös mainittua Espoon työväenopiston esitelmää, jonka aiheena oli oletko joutunut Venäjän trolliarmeijan kohteeksi? Siihen sisältyi muiden muassa tarkistuslista menetelmistä, jotka auttavat lukemaan (kriittisesti) verkkoviestintäympäristöä, kuten erilaisia hämääviä kuvien käsittelytekniikoita, puolitotuuksia, epäaitoja profiileja ja suoramaista pelottelua. Esitelmä luennoitsijana toimi Jussi Toivonen.

CNN:n jutun mukaan anonyymeinä toimivat Venäjän trolliarmeijat vyöryttävät innokkaana propagandaansa terrorisoiden keskusteluja sosiaalisen median eri foorumeilla, ja yleensä verkkoympäristössä.

Kuinka vääristelty uutisvirta paljastuu?

Valtamedia esittää todisteeksi Venäjän trollien hirvittävästä vaikutuksesta suomalaisten mielipiteiden muokkaukseen, kuten myös häiriöksi Suomen turvallisuuspolitiikalle, Venäjän uutismedioiden levittämät ja paikkansa pitämättömät informaatiovyörytykset maailmalle.3

– On aivan selvää, että tämä osittain vääristelty uutisvirta ja selkeästi virheelliset uutiset, mitä Venäjän uutismediassa pyörii, eivät pyörisi ilman Venäjän valtiojohdon hyväksyntää, totesi entinen puolustusministeri Carl Haglund vuonna 2014. 3

Kuinka Jessika Aro todistaa Venäjän trollien toiminnan?

Ylessä työskentelevän toimittajan Jessikka Aron taistelu Venäjän trolliarmeijaa vastaan on huomioitu jopa New York Timesin etusivulla.

– Kaikki elämässäni meni päin helvettiä trollien takia, silloin 35-vuotias Aro Yle Kioskista paljastaa lehdessä.

Lehti kertoo, että Venäjä-mielisten verkkotrollien solvaukset sosiaalisessa olivat kuin suoranainen kosto Aroa vastaan.

Lehden mukaan:

Venäjä-mieliset ovat tulleet entistä äänekkäämmiksi. New York Times muistuttaa, että Venäjä nosti informaatiosodan tasoa Ukrainan kriisin aikaan. Venäjä miehitti Ukrainalle kuuluvan Krimin ja rikkoi samalla kansainvälistä oikeutta ja Ukrainan koskemattomuutta. Venäjä käy informaatiosodan propagandaoperaatiollaan Natoa ja EU:ta vastaan ja uhkaa samalla kansalaisten keskustelun vapautta sekä Euroopan demokraattista järjestystä. Venäjä yrittää vaikuttaa propagandan keinoilla.


Lisäksi Ylen palkkalistoille olevan Jessikka Aron viittaamat tutkimukset paljastavat häkellyttävän uutisen: Viime vuonna esittämässään tutkimuksessa, hän kertoo Ranskan keltaliivien mellakoita avustettavan Venäjän sometrollien toimesta.  Aron mukaan myös sellaiset kuuluisat tapahtumat, kuten ”Yhdysvaltojen vaalit, Katalonian itsenäisyys, Brexit, Ranskan vaalit, Saksan vaalit…”, ovat kyseisten trollien tukemia.

Yllä mainitut väittämät löytyvät jäljempänä mainitusta Jessikka Aron Twiitistä, josta ei kuitenkaan paljastu, mikä taho tutkimuksen on tehnyt, ja mistä sen voisi tarkastaa.

Muita huomioita CNN:n kirjoituksesta

CNN kirjoittaa, että Suomessa asianomaiset toimijat eivät tarkkaan tiedä sitä kuinka paljon väärää informaatiota on maahan levinnyt, joskin vääristelevä uutisointi kohdistuu muun muassa maahanmuuttopolitiikkaan, kysymyksiin Euroopan unionista ja siitä, pitäisikö Suomen liittyä Naton jäsenmaaksi.

CNN huomauttaa jutussaan presidentti Sauli Niinistön muistuttaneen jokaista kansalaista omasta vastuustaan verkossa lisääntyneen trollauksen ja informaatiosodankäynnin suhteen.

Hiukan myöhemmin vuonna 2016 amerikkalaiset informaatiosodan asiantuntijat saapuivat Suomeen opastamaan virkailijoita varustautumisessa ja puolustautumisessa kyberhyökkäyksiä vastaan. Opetustilaisuus käytiin suljettujen ovien takana. 

Antisynteesi

Synteesin ja antisynteesin argumentointia

CNN:n mukaan Suomi on saamassa niskalenkin valeuutisointia vastaan käynnissä olevassa sodassa, jota on jo jatkunut ainakin vuodesta 2014 eli Ukrainan kriisin alkuajoilta lähtien. Tätä voittoisuutta todistellaan muun muassa sillä, että tutkittaessa vaihtoehtoisia totuuksia Suomi sijoittui ensimmäiseksi ”valeuutisoinnin” torjunnassa.

Yllä esitetty vaikuttaa kylläkin yllättävän positiiviselta uutisoinnilta, mutta siinä on vain yksi tekijä, joka kumoaa koko CNN:n ja MTV:n esittämän kirjoituksen päälaelleen.

Nimittäin uutisoinnit Venäjän trolliarmeijasta ja sen hyökkäyksestä suomalaisten tietoisuuteen verkkoympäristössä ei pidä paikkaansa. Se ei ole totta ainakaan siinä suhteessa, mitä esimerkiksi CNN:n julkaisema artikkeli yrittää vakuuttaa.

Aivan selvästi mitään vakuuttavia todistusaineistoa ei näille väitteille löydy, jos ei sitten lasketa mukaan Jessika Aron kirjavia ”paljastuksia” erilaisista ”Putin-trolleista”.

Juuri yllä mainituista seikoista johtuen suomalaisten medianlukutaidot ja mediakriittisyys kärsivät kovan kolauksen, sillä olemme olleet tarkkanäköisiä kuvitellun Venäjän uhan, kansallismielisyyden ja isänmaallisuuden torjumisessa. Sitä vastoin sisään ovat livahtaneet modernin kolonialismin edunvalvojat ja kaikenlaiset Nato-trollit.

Koska valtamedia (v-media) syyttää esimerkiksi vaihtoehtomedioita valeuutisten julkaisemisesta, ilman, että v-media pystyisi näyttämään toteen syytöksiensä luotettavuuden, on paikallaan paljastaa muutamia v-median tuottamia vääristelyitä ja suoranaisia valheita:

Valtamediat levittivät vääristeltyä tietoa Chemnitzin tapahtumista

Suomen v-mediat ovat kirjoittaneet Chemnitzistä erittäin kirkuvia selostuksia miten ”natsit” etsivät ulkomaalaisen näköisiä ihmisiä ja pahoinpitelivät heitä.

Saksassa asuva toimittaja Pertti Rönkkö on kirjoittanut jo toistuvasti, että kohu kokonaisuudessaan on täysin perätön, ja se on antifan liikkeelle laittama huhu, joka oli alkanut elämään omaa elämäänsä.

– Valeuutisten levittämistä jatkettiin senkin jälkeen kun Saksin ylin syytäjä ilmoitti, että mitään ajojahtia ei ollut tapahtunut.

– Alunperin antifan liikkeelle lähettämälle ja median kritiikittömästi edelleen välittämälle ja monissa tapauksissa myös värittämälle uutiselle saatiin tänään korkean tason mitätöinti, Rönkkö kirjoittaa.

Asiasta uutisoi Bild-lehti.

Jäljempänä Rönkön Facebook päivitys:

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg arvioi vuonna 2017 Helsingin Sanomien haastattelussa syrjäytyneiden suomalaisten muodostavan suurimman turvallisuusuhan. Lehden mukaan Turun puukotusiskun jälkeen keskustelu on tiivistynyt erityisesti turvapaikanhakijoiden ympärillä, mutta Nerg on erityisen huolestunut suomalaisista.

Kuitenkin sisäministeriön mukaan kolme vakavinta uhkaa turvallisuudelle Suomessa ovat:

Sodan syttyminen. Lisäksi kyberhyökkäykset voisivat olla vakavuudeltaan ja vaikutuksiltaan rinnastettavissa aseelliseen hyökkäykseen.

Toiseksi vakavin turvallisuusuhka Suomelle aiheutuisi viestintäverkkojen ja -palveluiden vakavista häiriöistä.

Kolmanneksi vakavin uhka yhteiskunnan elintärkeille toiminnoille on ydinvoimalaonnettomuus.

Peruskoulut ja oppilaitokset; lasten sekä nuorison manipulointi

Huomion arvoista kuitenkin on se, että suomalaisten koulutusta ylisteltiin pääasiassa siksi, että jo peruskoululaitoksemme on ottanut ”pyhäksi” tehtäväkseen koululaisten manipuloinnin negatiivisen globalisaation eli kansainvälisten rahoitusmarkkinoiden ja pääomapiirien sekä monikulttuurisuuden tasapäistetyiksi kannattajiksi.

Kuten yllä esitettiin, Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun johtaja Kari Kivinen totesi, että opiskelijoiden on syytä miettiä useamman kerran, ennen kuin he tykkäävät tai jakavat jotain sosiaalisessa mediassa. Ensimmäisenä Kivinen toteaa, kuinka tärkeää on huomioida, kuka on jutun kirjoittanut ja missä se on julkaistu?

Toisin sanoen Kivinen haluaa kaitsea nuorisoa muodostamaan hyvin ennakkoluuloisen asenteen ylikansallisesta uusliberalismista riippumattomia medioita kohtaan. Monet vastamedioiden, joita voidaan kutsua myös vaihtoehtomedioiksi, artikkelit ovat argumenteiltaan ja lähteiltään luotettavampia kuin vastaavat v-medioiden tuotokset. Tästä huolimatta opetusmaailmassa kokonaisuudessaan halutaan lapsille ja nuorille asettaa silmälaput, että he havainnoisivat edistyksellisenä vain tasapäistetyn Yhdysvaltain johtaman puolustusdoktriinin, äärimmäisen arvoliberalismin, järjettömän seksuaalivalistuksen, negatiivisen globalisaation ja kaiken tuhoavan multikulttuurisuuden hapatuksen.

Koululaitoksiin kohdistuu negatiivisen globalisaation voimakasta propagandaa.

Suomessa poliisivoimien lisäksi myös koululaitokset ovat politisoituneet.

Ottakaamme esimerkiksi muutamia vastamedioiden julkaisuja, jotka ilmeisesti peruskoulujen ja oppilaitosten taholta tulisivat suoraan tyrmätyiksi.

Muun muassa professori Tapio Puolimatka kirjoittaa OM:n vieraskynäpalstalla artikkelissaan Kampanja pedofilian laillistamiseksi sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvän lainsäädännön muuttamisesta käyttäen hyväksi tunteisiin vaikuttavia mielikuvia seksuaalisuuden suuntautumisen synnynnäisyydestä sekä muuttumattomuudesta. Nykyisin olemme menneet äärimmäisyyksiin, tai paremminkin kieroutuneille urille tasa-arvo- ja ihmisoikeusvaatimusten suhteen.

Puolimatka viittaa Median vahingollisuuteen viitatessaan Doug Mainwaringin (2017) analyysiin, jonka mukaan:

”mediakampanja aikuisten ja lasten välisten seksuaalisuhteiden normalisoimiseksi on jo alkanut. Ensivaiheessa on tarkoitus normalisoida aikuisten ja teininuorten väliset seksuaalisuhteet (pederastia), josta sitten edetään aikuisten ja lasten välisten seksuaalisuhteiden normalisoimiseen. Tällainen normalisoimisprosessi toteutetaan elokuvien, TV-sarjojen, dokumenttien ja lehtikirjoitusten avulla, joissa nämä suhteet kuvataan myönteisessä tai ainakin harmittomassa valossa.”4

Puolimatkan artikkeli perustuu laajaan kirjallisuusluetteloon.

Toisena esimerkkinä esitämme Vastavalkean artikkelin, joka paljastaa sen, kuinka luodaan ”uskottavaa” tietoa brittirahoituksella eli kysymyksessä ovat uudet paljastukset läntisestä trollitehtaasta. Jessikka Aro, joka on verovaroin ylläpitämän Ylen palkkalistoilla, olisi paljastuneiden asiakirjojen mukaan toiminut myös maksetussa trolliverkostossa, jonka pyrkimyksenä on vaikuttaa kansalaisyhteiskunnan, hallitusten ja kansainvälisten rakenteiden toimintaan?

Jessikka Aro oli tutkimassa kirjoituksia, jotka käsittelivät muun muassa hänen huumausainerikoksiaan.

Päälähteenä Vastavalkean kirjoituksessa on käytetty ZINC Networkin dokumenttia.

Valtamedia puolestaan antautuu mielellään nykyisen seksuaalivalistuksen ja sukupuolineutraaliuden äänitorveksi oppilaitoksien tueksi.

Liikunnan- ja terveystiedon opettaja Vesa Nevalainen toteaa Ylen uutisoinnissa, että nuorten suunnalta on tullut, uskonnollisten vakaumuksien vastapainoksi, vaatimusta seksuaalikasvatuksen ajantasaistamisesta nykyaikaan.

– Nuorisovaltuustoa vastaavalta nuorten vaikuttamisjärjestelmältä Ruutilta (siirtynyt toiseen palveluun) on meillä Helsingissä tullut palautetta, että perusopetuksessa suotta varotaan esimerkiksi homoseksuaalisuuden esiintuomista avoimesti.

Tapio Puolimatkan mukaan päiväkodeissa ja kouluissa harjoitetaan nykyisin niin kutsuttua kokonaisvaltaista seksuaaliopetusta, joka rakentaa mielikuvaa erilaisten seksuaalisten elämäntapojen samanarvoisuudesta.

Suomen liittyminen osaksi Yhdysvaltojen johtamaa läntistä etupiiriä oli sovittu

CNN:n artikkelista välittyy ounastus siitä, että globaalin uusliberalismin kurimukseen alistunut virallinen Suomi on jo vuosikymmeniä sitten päättänyt alistua Yhdysvaltojen johteisen läntisen liittouman etupiiriin.

Miksi CNN:n artikkelista voidaan vetää mainittuja johtopäätöksiä? Siksi, että muutoin ei olisi mahdollista, että v-mediaan ja vallanpitäjiin luotettaisiin niin horjumattomasti kuin CNN:n kirjoitus sen paljastaa. Virallinen Suomi on siis v-median avustamana kunnostautunut suomalaisten järjestelmällisessä manipulaatiossa.

Tähän liittyen todettakoon, että poliittinen johto on tehnyt salaisen poliittisen konsensuksen siitä, että Suomi pakotetaan liittoutumaan osaksi läntistä etupiiriä ja Nato-myönteisessä koalitiossa.

Siten huomion arvoista on, että median ja suurpääoman toimijat vaikuttavat Suomessa yhä enemmän poliitikkojen päätöksiin.5

Suomalaisten auktoriteettien kuuliaisuus ja luottamus v-mediaan vahvistaa vielä sitäkin asiantilaa, että kullakin maailman imperiumilla on ollut historian saatossa oma propagandansa, jolla kansalaisten syvät rivit ovat pysyneet ojennuksessa; näin meneteltiin mahtavassa Rooman valtakunnassa, Neuvostoliiton ”kommunismissa”, Jugoslavian ”titolaisuudessa”, Kiinan ”maolaisuudessa” ja niin edelleen.

(Pitkälle vietynä kommunismi on tietenkin valtioton ja rahaton tila, mitä vielä ei ole oikeaoppisesti missään toteutettu.)

Näin menetellään myös Suomessa, joka ei ole ollenkaan mahtava, vaan on ainoastaan Unionin yksi pohjoisemmista maakunnista (provinssi), joka kuitenkin uskollisesti noudattaa Unionin ja Yhdysvaltojen johtaman liittouman taloudellispoliittista linjausta ja puolustuksellista doktriinia, kritiikittömästi, sekä omaksi turmiokseen. Näitä suurvaltojen intressejä palvelevat myös suomalaisten ääliömäinen luottamus v-medioita kohtaan ja sitä valjumpi haluttomuus ymmärtää mediaa oikein. Juuri tämän asiantilan suomalaisten erinomaisesta ”valeuutisten” torjuntataidosta CNN:n ja MTV:n sokerinmakuiset artikkelit paljastivat.

Markku Juutinen

Lähteet

1.      MTV, Lisa Kärnä (18.5.2019). Torille! Suuri amerikkalaismedia ylistää Suomen kykyä taistella valeuutisointia vastaan – ”Heillä on vahva käsitys siitä, mitä on olla suomalainen – se on supervoima”. Saatavina: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/torille-suuri-amerikkalaismedia-ylistaa-suomen-kykya-taistella-valeuutisointia-vastaan-heilla-on-vahva-kasitys-siita-mita-on-olla-suomalainen-se-on-supervoima/7412110#gs.dxe42g

2.      CNN, Eliza Mackintosh (toukokuussa 2019). Finland is winning the war on fake news. What it’s learned may be crucial to Western democracy. Saatavina: https://edition.cnn.com/interactive/2019/05/europe/finland-fake-news-intl/

3.      Yle-uutiset, Stina Brännare ja Tiina-Raakel Liekki (12.9.2014). Haglund: Venäjä käy informaatiosotaa – virheelliset uutiset valtiojohdon hyväksymiä. Saatavina: https://yle.fi/uutiset/3-7469446 Mainwaring, Doug (2017) ”Amid sex scandals, Hollywood releases gay ’romance’ that normalizes man-boy sex”, Life Site News 27.11. 2017.  

 1. Mainwaring, Doug (2017) ”Amid sex scandals, Hollywood releases gay ’romance’ that normalizes man-boy sex”, Life Site News 27.11. 2017.  
 2. Niemi, Mari K.; Raunio, Tapani; Ruostetsaari, Ilkka (2017). Poliittinen valta Suomessa. Vastapaino

Viittaukset

New York Times, Andrew Higgins (30.5.2016). Effort to Expose Russia’s ‘Troll Army’ Draws Vicious Retaliation. Saatavina: https://www.nytimes.com/2016/05/31/world/europe/russia-finland-nato-trolls.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&clickSource=story-heading&module=second-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news&_r=1

IL. Lauri Nurmi (2.3.2019). Nato-kanta … Sauli Niinistön reaktiosta. Saatavina: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/06aa3c2c-2e24-4c92-84da-41f6b76e3eff

TS. (31.1.2019).Vakavin uhka turvallisuudelle on sota. Saatavina: https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4465972/Vakavin+turvallisuusuhka+Suomelle+on+sota

OM. Tapio Puolimatka (27.7.2018). Kampanja pedofilian laillistamiseksi. Satavina: https://beta.oikeamedia.com/o1-75907

VV. Riikka Söyringi (30.3.2019). ”Luotettavaa” tietoa brittirahoituksella – uusia paljastuksia läntisestä trollitehtaasta. Saatavina: https://vastavalkea.fi/2019/03/30/luotettavaa-tietoa-brittirahoituksella-uusia-paljastuksia-lantisesta-trollitehtaasta/

ZINC Network (31.8.2018): Network of NGOs – Submitted to UK Foreign and Commonwealth Office (FCO)

Yle-uutiset (12.2018). Saatavina: https://yle.fi/uutiset/3-10015704

http://ruuti.munstadi.fi/

IL. Pasi Liesimaa (4.9.2017). HS: Sisäministeriön kansliapäällikkö arvioi syrjäytyneiden suomalaisten olevan suurin turvallisuusuhka.

 Saatavina: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201709042200369713

Yle-uutiset (19.10.2018). Dresden on ”pakolaisen paratiisi” – pelkkä suunsoitto on parempi kuin nyrkki. Saatavina: https://yle.fi/uutiset/3-10464828

https://www.bild.de/regional/dresden/dresden-aktuell/regierungserklaerung-ab-10-uhr-kretschmer-nimmt-stellung-zu-chemnitz-vorfaellen-57070932.bild.html

6 kommenttia

 1. Toivottavasti joskus toteutuisi pyrkimys suvatsevaisuuteen ja rehellisyyteen. Ilmastonmuutos on nykyhetken litteä maa.

  Plusääni(5)Miinusääni(1)
 2. Yle on Suomen suurin vihamedia ja valhemedia. Pitäisi lakkauttaa, YLE veroa maksetaan vuodessa 500 miljoonaa eli 5000 miljoonaa 10 vuodessa.

  Kansalaisaloitteessa on jo yli 10 000 nimeä, joten ihan hyvässä alussa.

  Yle-vero on kumottava
  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4144

  Top Sites in Finland
  https://www.alexa.com/topsites/countries/FI

  VIHAMEDIA
  Trolli sanalla on loukkaava merkitys, silti YLE on käyttänyt trolli sanaa eli harrastanut vihapuhetta. Veronmaksajien rahoilla.

  Se, että ”trollilla” on myös loukkaava merkitys käy ilmi Jessin todistuksesta:

  Oikeudessa Jessin on täytynyt puhua TOTTA, koska oli asianomistajan roolissa. Jessi on siellä sanonut että ( ote oikeuden pöytäkirjasta s.35) ”Bäckman oli itse useasti kirjoittanut, että hän oli Suomen ainoa Venäjä-trolli, joten riippui tilanteesta, oliko trolli-sana loukkaava.

  VALHEMEDIA
  Ylen ohjeiden mukaan Ylen toiminta perustuu luotettavuuteen. Todellisuudessa Ylen toiminta ei perustu luotettavuuteen.

  Suomen johtava trollitutkija on juuri todistanut oikeudessa, että trolleja ei ole olemassa. Tällä tarkoitan sitä että Jessi on oikeudessa kertonut että ” Kukaan oikea henkilö ei voinut olla trolli ja siksi oli niin
  käsittämätöntä väittää, että Aro leimaisi tavallisia ihmisiä ”

  KÄRÄJÄOIKEUDEN RATKAISU (LIITE)
  Tuomion perustelut
  Henkilötodistelu Jessikka Aro:
  s.35
  Aron mukaan trollit kirjoittivat internetissä useisiin eri kanaviin. Nämä
  kanavat ja alustat saattoivat olla mielipidepalstoja, blogi-pöhjia, Facebook,
  Twitterja sitten oli paljon bottitrolleja. Trollit kirjoittivat myös Youtubeen ja
  Instagramiin sekä loivat valeuutissivustoja. Anonyymit trollit olivat
  kirjoittaneet myös Ylen uutissivustoille. Bäckman oli itse useasti kirjoittanut,
  että hän oli Suomen ainoa Venäjä-trolli, joten riippui tilanteesta, oliko
  trolli-sana loukkaava. Kukaan oikea henkilö ei voinut olla trolli ja siksi oli niin
  käsittämätöntä väittää, että Aro leimaisi tavallisia ihmisiä (rolleiksi. Vuoden

  Kaksi Ylen toimittajaa palkittiin Bonnierin Suurella journalistipalkinnolla. Jessikka Aron juttusarja Venäjän trollit Suomessa valittiin vuoden jutuksi
  Jessikka Aron Yle Kioskiin tekemä juttusarja Venäjän trollit Suomessa käsitteli palkintolautakunnan perusteluiden mukaan mukaan monipuolisesti Venäjän verkkopropagandaa ja yrityksiä vaikuttaa mielipiteisiin.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/03/15/ylen-jessikka-aro-ja-tom-kankkonen-palkittiin-journalistipalkinnolla

  TV1 palvelee isäntiään (veronmaksajat????), kun julkaisee parhaaseen katseluaikaan torstaina 8.11.2018 klo 22.00 – 23.00 tieteen kovimmat ja tuoreet tulokset, joita kutsutaan myös salaliittoteoriaksi, ”Venäjän trollien” hurjasta aktiosta ”valeuutisten” tuottamisessa.
  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/11/03/ulkolinja-venajan-trollitehtaassa-toimittajat-valeuutisten-jaljilla

  Professori:
  Jouduin ottamaan selvää, mikä on trolli blogeissa. Yllä kuva. Trolleja ja viaton lukija.
  Kuten huonot koomikot sanovat:”But, serious – folks…” Eli vakavasti sanoen ”patent troll” on sekin lähinnä haukkumasana tai slangi-ilmaus, joka rinnostuu lähinnä kirosanoihin – joku ei nyt tykkää jostain.
  http://kemppinen.blogspot.co.id/2007/08/checker.html

  Kotimaisten kielen keskus on otsikoinut ”trolleja” koskevan artikkelin näin:
  Trolli, mokoma kiusankappale!
  Trolli merkitsee nettikeskustelua tahallisesti häiritsevää viestiä tai tällaisen viestin lähettäjää. Kielikuulumisten 5/2013 Sanailukisassa pyydettiin ehdottamaan sanalle suomenkielisiä vastineita. Monille vastaajille trollin mielikuvaan sisältyy häiritseminen, härnääminen, kiusaaminen, ärsyttäminen ja yllyttäminen.

  http://www.kotus.fi/nyt/uutistekstit/uutiskirjeet/uutiskirjeiden_arkisto/kielikuulumisia-uutiskirjeiden_arkisto/6_2013/trolli_mokoma_kiusankappale!

  Trolli on englanniksi peikko
  http://www.suomienglantisanakirja.fi/trolli
  Trolli on ruotsiksi peikko
  http://www.sanakirja.org/search.php?q=trolli&l=17&l2=15
  Substantiivit
  1. peikko
  fantasiakirjallisuus
  2. trolli
  puhekieli, internet, mytologia
  3. trollaus
  puhekieli
  4. rölli
  puhekieli
  5. provo
  puhekieli
  6. ärsyttävä henkilö
  7. riidankylväjä
  http://www.sanakirja.org/search.php?id=174849&l2=17

  trolli5 slg. internetissä käytävää keskustelua tahallisesti häiritsevä viesti; tällaisen viestin lähettäjä. Älä ruoki trollia älä vastaa viesteihin, jotka haastavat riitaa t. vievät keskustelua tarkoituksellisesti harhaan.
  http://www.kielitoimistonsanakirja.fi/netmot.exe?motportal=80

  trolli – tahallaan ärsyttämään pyrkivä henkilö uutisryhmissä tai muissa keskusteluissa. Myös typeräksi tai aloittelijaksi tekeytyvä henkilö tai tämän kirjoittama teksti. Käytetään myös tahallisen provokatiivisesta kirjoituksesta keskustelupalstalla, ”FAKE AND GAY” btw, tää koko sivu on täynnä trolleja
  https://fi.wiktionary.org/wiki/Liite:Nettislangi#T

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
 3. Onko kyseessä kaikkien aikojen härskein toimittajan aseman väärinkäyttö ? Ja vieläpä verorahoilla !!! YLE veroa maksetaan 5000 miljoonaa 10 vuodessa !

  Vertaa esim.
  Yle sai JSN:ltä langettavan päätöksen toimittajan aseman väärinkäytöstä – toimi väärin julkaistessaan kolumnin, jossa Sanna Ukkola pyrki puhdistamaan mainettaan

  https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005683705.html?ref=rss

  Ilja määrättiin vangittavaksi 6.10.2016 poissaolevana mm. Jessi jutun takia.

  14.09.2016 Jessikka uutisoi MV lehdestä.

  Lukekaas ensin tämä
  Ylen Ylen Ajankohtaistoiminnan päällikkö Riikka Uosukainen 1.7.2013:
  Ylen journalismin riippumattomuuteen on voitava luottaa.
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000635586.html

  Ilja määrättiin vangittavaksi 6.10.2016 poissaolevana mm. Jessi jutun takia.

  14.09.2016 Jessikka uutisoi MV lehdestä.

  14.09.2016
  Jessikka Aro ja Ruben Stiller opettavat koululaisille ”kriittistä medialukutaitoa”
  Jessikka Aro saa maksimaalista näkyvyyttä Ylen kaikilla kanavilla. Tiistaina 13.9.2016 Aro kävi puhumassa ”Venäjän ohjaamista trolleista” YleUutisluokan LIVE ohjelmassa, joka on suunnattu koululaisille ja opettajille. Ruben Stiller puhui Aron kanssa hyökäten MV-lehteä vastaan. Jutun pointti oli, että Suomi on kärkimaa sananvapaudessa koko maailmassa, mutta valemedia uhkaa sananvapautta.
  http://mvlehti.net/2016/09/14/jessikka-aro-ja-ruben-stiller-opettavat-koululaisille-kriittista-medialukutaitoa/

  Jessi vaati 13.06.2018 yhteensä 140 000 euron korvauksia.
  Mielestäni olisi hyvä jos YLE palauttaisi verorahat takaisin kansalaisille, 500 miljoonaa vuodessa. Vaikka Jessi taisi tuolloin 14.9.2016 olla freelancer, niin YLEN ohjeet koskee heitäkin.
  YLE veroa maksetaan 10 vuodessa 5000 miljoonaa.

  13.06.2018
  Ylen toimittaja vaatii MV-sivustolta 140 000 euroa korvauksia – asianajaja: ”On tähdätty siihen, että hän luopuu työtehtävistään”

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806132201011012_u0.shtml

  Vakavin syyte koskee Ylen toimittajaan Jessikka Aroon kohdistunutta kirjoittelua.

  Syyttäjän mukaan Janitskin syyllistyi törkeään kunnianloukkaukseen, kun MV-sivustolla esitettiin liki kolmessakymmenessä jutussa Aroa koskevia valheellisia tietoja tai vihjauksia, jotka aiheuttivat vahinkoa, kärsimystä tai halveksuntaa.

  Yksin tämän syytteen perusteella syyttäjä vaatii Janitskinille vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistusta.

  https://yle.fi/uutiset/3-10461954

  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet
  Johdanto
  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet sitovat yhdessä Journalistin ohjeiden kanssa kaikkia, jotka tekevät ohjelmia ja sisältöjä Ylessä ja Ylelle.
  Ylen toiminta perustuu riippumattomuuteen, puolueettomuuteen ja luotettavuuteen.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/20/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet

  Journalistien ohjeet
  4. Journalisti ei saa käyttää asemaansa väärin. Hänen ei pidä käsitellä aiheita, joihin liittyy henkilökohtaisen hyötymisen mahdollisuus eikä vaatia tai vastaanottaa etuja, jotka voivat vaarantaa riippumattomuuden tai ammattietiikan.

  https://www.jsn.fi/journalistin_ohjeet/

  MV-lehden perustaja Ilja Janitskin määrättiin vangittavaksi

  06.10.2016

  https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201610060140951
  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet
  Johdanto

  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet sitovat yhdessä Journalistin ohjeiden kanssa kaikkia, jotka tekevät ohjelmia ja sisältöjä Ylessä ja Ylelle.

  Ylen toiminta perustuu riippumattomuuteen, puolueettomuuteen ja luotettavuuteen.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/20/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet
  Kun käytämme kansalaisoikeuksiamme, kuten sananvapautta ja osallistumisvapautta esim. sosiaalisessa mediassa, otamme huomioon toimintamme vaikutukset emmekä vaaranna omaa luotettavuuttamme emmekä yhtiön mainetta luotettavana, puolueettomana ja riippumattomana tiedotusvälineenä. Noudatamme myös erityistä harkintaa toiminnassamme sosiaalisessa mediassa varsinkin kommentoidessamme yleläisinä työnantajaan tai työyhteisöön liittyviä kysymyksiä.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/11/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet-2012-2017

  Ylen sivuilta:
  Näin Yle toimii
  Ylen toimintaperiaatteet
  Näin toimimme – Ylen eettinen ohje
  Hyväksytty hallituksessa 17.12.2015.
  Tämä
  eettinen ohje koskee kaikkia Ylen työntekijöitä työtehtävästä tai
  työsuhteen muodosta riippumatta. Ohje koskee myös freelancereita ja
  yhteistyökumppaneita.
  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/01/21/ylen-toimintaperiaatteet

  Todistaja Atte Sakari Jääskeläinen on kertonut käräjäoikeudessa, että ***
  ***
  56 (178)
  ***
  ***
  ***
  MV-juttu:
  Aro oli oikeudenkäynnin ydin, ja tiettävästi verovaroin ylläpidettävä Yle oli maksanut ylioppilaspohjalta toimittajana toimivan Aron massiiviset asianajajapalkkiot ennen palkkioiden siirtämistä tuomittujen vastuulle.
  https://mvlehti.net/2019/03/07/ylen-nato-mannekiini-jessikka-aro-jai-ilman-ihmisoikeuspalkintoa-solvasi-trumpia/

  YLE väittää sivuillaa, että se noudattaisi muka omia ohjeitaan, vaikka ei todellisuudessa noudatakkaan. Jessin toiminta Ylellä ei ole ollut YLEN sääntöjen mukaista ”riippumatonta.”

  Plusääni(4)Miinusääni(0)
 4. Minä olen vuosia YRITTÄNYT, että minut haastettaisiin oikeuteen ”viahpuheesta”; mutta FAKTOJEN takia näin ei tehdä .

  Sillä jo 9.12. 2005 jätin SYYTEILMOITUKSEN Valtakunnansyyttäjänvirastoon lainsäädännöllisen syrjinnän lopettamiseksi Suomessa !

  Nythän asia on kunnossa ? Koska Suomen ”perustuslain” mukaan minä EN olisi näin saanut tehdä ?

  Julkinen lakitietokanta Finnlex: PL 118 § … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Olen siis IHMISOIKEUDETON Suomen kansalainen; ja nyt kuumeisesti miettivät millä tämän kertomien estetään ja kriminalisoidaan ?

  archive.today/kimmoleaks.fi … plokkasiavat jo archive.is/kimmoleaks.fi !

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 5. Suomen kansan valehtelukanava Yle lähettää tänään 24.6.2019 (TV1 klo 19.00) tri Josef Mengelestä ohjelman ”Historia: Kuoleman enkelin metsästys”. Seuraavassa vastalääkettä valehteluun:

  Tri Josef Mengele

  Tri Mengele oli Auschwitzin keskitysleirin ylilääkäri, jonka on väitetty tehneen leirin asukkaille julmia lääketieteellisiä kokeita ja osallistuneen satojen tuhansien ihmisten murhaamiseen kaasukammioissa. Tri Mengele itse kuitenkin vakuutti olevansa täysin syytön. Lähteet kertovat hänestä seuraavaa:

  A. Gerd Honsikin kirja ”Fiend and Felon”.

  Honsik kertoo, että sodan jälkeen tri Mengele palasi normaalisti saksalaiseen kotikaupunkiinsa Günzburgiin, missä hän eli kunnioitettuna kansalaisena kuten ennen sotaakin. Vasta vuonna 1951 juutalaiset ”natsien metsästäjä” Wiesenthalin johdolla alkoivat syytöksillään käydä tri Mengelen kimppuun, siis kuusi vuotta sodan loppumisen jälkeen! Jos hänen kiinniottamistaan ei pidetty tuon tärkeämpänä, häntä ei pidetty minään suurena rikollisena.

  Tri Mengele kuitenkin oli avaintodistaja: hän oli paras todistaja Auschwitzin oloista ja kaasukammioiden olemattomuudesta, ja siksi hänet päätettiin vaientaa.

  Jo ennen Wiesenthalin aktivoitumista Ella Lingens, Wiesenthalin tulevan sihteerin äiti, kirjoitti kirjan ”Prisons of Fear”, jossa syytöksiä alettiin vyöryttää. Sen jälkeen syytökset alkoivat paisua, ja viimein syntyi vaino tri Mengeleä kohtaan, ja hänen oli pakko paeta odotettavissa olevaa näytösoikeudenkäyntiä Etelä-Amerikkaan, jossa hän toimi lääkärinä Buenos Airesissa. Taloutensa vuoksi hänen ei olisi tarvinnut harjoittaa lääkärinammattia, sillä Mengelen perhe omisti maailmanlaajan yrityksen ”Karl Mengele and Sons”.

  Wiesenthal kuvasi tri Mengelen murhaajaksi, vaikka tri Mengele kuitenkin oli aina valmis auttamaan ja hänellä siksi oli paljon ystäviä ja luotettuja. Jopa Günzburgin pormestari tri Seitz asettui tri Mengelen puolelle, samoin koko Günzburgin väestö, kun tri Mengeleä vastaan alettiin esittää syytöksiä. Kun tri Mengelen isä kuoli, tri Mengele tuli vapaasti hautajaisiin eikä yksikään kaupunkilainen paljastanut häntä.

  Vuonna 1985 osoitettiin, että tri Mengele oli kuollut v. 1979 uimaretkellä Sao Paulon lähellä. Kuoleman yksityiskohtia ei kuitenkaan tunneta eikä rikoksen mahdollisuutta ole suljettu pois.

  Toinen Auschwitzin lääkäri, tri Münch, joka vapautettiin v. 1947 Krakovan oikeudenkäynnissä humaanin toimintansa vuoksi, puolusti tohtori Mengeleä ja tämän perhettä vainojen aikana.

  Honsikin mukaan tri Mengeleä on pidettävä syyttömänä.

  B. Carlo Mattognon artikkeli ”Dr. Mengele und die Zwillinge von Auschwitz” (”Tri Mengele ja Auschwitzin kaksoset”; Vierteljahreshefte für freie Geschichtsforschung [VffG] 1/2005).

  Artikkelissaan Mattogno kertoo Auschwitz-museon tutkija Helena Kubican kirjasta ”Dr. Mengele und seine Verbrechen im Konzentrationslager Auschwitz-Birkenau”, jossa Kubica kertoo tri Mengelen perustaneen Birkenaun mustalaisleirin alueelle lastentarhan/esikoulun pääosin mustalaiskaksosille, joilla oli oma parakki. Tri Mengelehän oli tämän alueen lääkäri. Toisessa parakissa oli muita mustalaislapsia, jotka eivät olleet mukana tri Mengelen tutkimuksissa.

  Tässä lastentarhassa lapsilla oli Kubican mukaan hyvät oltavat: lapset saivat maitoa, voita, vaaleaa leipää, jopa marmeladia ja suklaata. Takapihalla oli leikkikenttä karuselleineen ja muine leikkipaikkoineen.

  Kubicalla ei ole muita todisteita tarjottavana tri Mengelen ”rikollisuudesta” kuin erään 12-vuotiaana kuolleen pojan pää, jonka tri Mengele lähetti formaliinissa SS-Akatemiaan Graziin tarkempiin tutkimuksiin.

  Kesällä 1943 mustalaisleirin alueella riehui vesikuolio-epidemia (noma faciei, cancrum oris), joka tappaa 70-90% uhreistaan. Tämä tauti esiintyy varsinaisesti eteläisen Saharan alueella Afrikassa (kuolionomainen tauti, jossa poskista ja leuasta suorastaan tippuu kudos pois).

  Tri Mengele siis lähetti ko. pään ja muita näytteitä tämän taudin uhreista tarkempiin tutkimuksiin oikean hoidon löytämiseksi. Kubican tekstistä käy ilmi, että ko. 12-vuotias oli kuollut tähän tautiin eikä tri Mengelen ”rikoksen” uhrina. Tämä on sitten ainoa todiste tri Mengelen ”rikoksista” koko Auschwitz-museossa! Ei ole muuta. Ja tämäkin todiste todistaa vain siitä, että lääkärit toivoivat löytävänsä oikean hoidon potilaiden parantamiseksi.

  Tri Mengele tutki erityisesti kaksoissynnytyksiä ja synnynnäisiä anomalioita (epämuodostumia) laboratoriossaan. Tästä on olemassa paljon dokumentteja, eikä mikään niissä viittaa rikoksiin. Tutkimukset olivat antropometrisiä (tutkittiin elinten/raajojen mittoja), morfologisia, psykiatrisia ja röntgenologisia (Kubicin kirja s. 390). Aineisto koostui valokuvista, piirroksista, kuvauksista ja analyysituloksista, ja kaikki tallennettiin mappeihin.

  Tuhohuhut ovat Mattognon mukaan peräisin suurvalehtelija Miklos Nyiszliltä, joka on kirjoittanut Auschwitz-aiheisen kirjan ja joka oli sekä juutalainen että kommunisti. Nyiszli väittää toimineensa Auschwitzissa lääkärinä tohtori Mengelen apulaisena, ja hän on kuvaillut tri Mengelen ”hirmutöitä”. Näistä ”hirmutöistä” ei ole koskaan ollut mitään todisteita, ja kaikki kertomukset ovat perustuneet tämän valehtelijan tarinoihin.

  Nyiszlin valheita: Nyiszlin mukaan mm. Birkenaun Kremoissa II-V oli kussakin 15 tuhkauskammiota, yht. 60, vaikka Kremoissa IV ja V oli 8 kammiota (yhteensä siis 46). Hissejä hän väitti niissä olleen neljä, kun todellisuudessa oli yksi. Kremojen kapasiteetti oli hänen mukaansa 20 000/päivä. Koska hän kuitenkin ilmoittaa ruumiiden polttoajaksi 20 min. (mikä on epärealistisen lyhyt aika), kapasiteetti olisi tällöinkin maksimissaan vain 60 x 24 x 3 = 4320/pv (ei 20 000). Vielä Nyiszli väittää Kremojen toimineen jo v. 1940, vaikka ne valmistuivat vasta v. 1943. Birkenaun Kreman II ”kaasukammion” (todellisuudessa ruumishuone nro 1) pituudeksi hän ilmoittaa 200 metriä, vaikka todellinen pituus oli 49,5 metriä.

  Kaikki tri Mengelen väitetyt ”rikokset” pohjautuvat Mattognon mukaan tämän valehtelijan kertomuksille. Tohtori Mengelen ”rikoksista” ei ole olemassa yhtäkään dokumenttia.

  Tri Mengele lopetti työnsä Auschwitzissa 17.1.1945, mutta miksi hän (kysyy Mattogno) jätti jäljelle todistajat: työtoverit Berthold Epstein, Rudolf Weiskopf, Martyna Puzina ja Dina Gottliebova (jälkimmäiset kaksi leirin asukkeja), jos hän oli syyllistynyt rikoksiin?

  Mattogno kertoo, että v. 1984 tri Mengelen ”uhreja” oli jäljellä niin paljon, että he perustivat yhdistyksen ”Children of Auschwitz Nazi Deadly Lab Experiment Survivors” (CANDLES), n. 400 jäsentä. Kubica on esittänyt 320 nimen listan. Lisäksi on olemassa venäläisten lista ”vapautuksen” hetkellä leirissä olleista. Näistä Mattogno on laskenut 543 kaksosen listan, jotka ovat ”selviytyneet elossa” Auschwitzista ja tri Mengelen käsistä. Kubica kirjaa vain kolmen kaksosen kohdalle merkinnän, että kuolema on tapahtunut tri Mengelen tutkimuksissa, mutta Kubica ei – merkillistä kyllä – esitä mitään todisteita.

  C. Charles Provanin artikkeli ”New light on Dr. Miklos Nyiszli and his Auschwitz Book” (Journal of Historical Review [JHR] 1/2001).

  Provankin kertoo lukuisista Nyiszlin valheista, ja sitten hän kertoo, mikä sai hänet ymmärtämään Nyiszlin tapauksen: Budapestiläinen lehti “Vilag”, jossa Nyiszlin kirjasta julkaistiin otteita, ilmoittaa 30.9.1947, että Nyiszlin kirja on NOVELLI, ROMAANI! Sen tarkoitus ei ollutkaan puhua totta! Tämä selittää kaikki erheet ja syytökset tri Mengeleä kohtaan: ne ovat kaikki keksittyjä. Sekä Paul Rassinier että Carlo Mattogno olivat jo osoittaneet kirjan täydeksi huuhaaksi.

  D. Germar Rudolfin kirja ”Lectures on the Holocaust”, s. 351-352.

  Rudolf kertoo, että “natsien metsästäjä” Efraim Zuroff (Israelista) joutuu kirjassaan “Occupation Nazi-Hunter” toteamaan, että vaikka Auschwitzin eloonjääneiltä heti sodan jälkeen kyseltiin asioista, kukaan ei kuvannut tri Mengeleä rikolliseksi tai murhaajaksi! Zuroff toteaa, että v. 1947 tri Mengeleä ei pidetty suurena rikollisena, jonka pidättäminen olisi ollut jotenkin tähdellistä. Toki, jos tri Mengele olisi osallistunut murhiin, tuolloin asia olisi hyvin muistettu.

  E. Carlo Mattognon kirja ”The Bunkers of Auschwitz”, s. 79.

  Näytteenä “silminnäkijätodistusten” laadusta Mattogno esittää seuraavan esimerkin: Szlama Dragon väittää, että Mengele otti heidän kuljetuksensa (2500 henkilöä) vastaan, kun he saapuivat Birkenauhun 7.12.1942. Samoin tri Mengele hänen mukaansa tällöin olisi määrännyt kaasutukset. Kuitenkin tri Mengele tuli Auschwitz-Birkenauhun vasta 30.5.1943 eikä luonnollisesti voinut olla paikalla.

  F. Mark Weberin artikkeli ”Lessons of the Mengele Affair” (JHR 3/1985).

  Weber kertoo, että mustamaalauskampanja tri Mengeleä vastaan oli huipussaan v. 1985, vaikka hänen oli osoitettu kuolleen v. 1979.

  Weberin mukaan tri Mengele todella ”valikoi” ihmisiä Auschwitzissa kuten muutkin lääkärit. Tarkoitus oli erottaa tulokkaista työkykyiset. Birkenaun työkyvyttömien määräksi on arvioitu kaiken kaikkiaan n. 400 000, ja tämä on muutettu tri Mengelen ”uhrien” lukumääräksi!

  Työkyvyttömät olivat kuitenkin kaikki leirissä (heitä ei tapettu), heitä oli jopa enemmistö.

  Weberin mukaan lukuisat juutalaiset säilyivät hengissä, kun he saivat tri Mengelen hoitoa Auschwitzin sairaalassa. Yksi esimerkki on Anne Frankin isä Otto Frank.

  Time-lehdessä 9.7.1985 historioitsija Jeffrey Hart sanoi pitävänsä Mengele-juttuja epäuskottavana mytologiana.

  The New York Times julkaisi 21.7.1985 prof. Liftonin artikkelin, jonka mukaan Josef Mengele oli nuorena suosittu, älykäs ja vakava. Sotapalveluksessaan itärintamalla hän osoittautui rohkeaksi ja tunnolliseksi, ja hän sai 5 kunniamerkkiä. Auschwitzissa hän oli johtava lääkäri, alaisinaan monta juutalaista lääkäriä. Liftonin mukaan Auschwitz-oikeudenkäynnin (1963-65) ”silminnäkijätodistukset” ovat täynnä virheitä, esimerkiksi työkykyisiä ei seulonut työkyvyttömistä yksin Mengele vaan kaikki lääkärit. Myös tri Mengelen ulkonäön ”silminnäkijät” kuvasivat väärin.

  Weber tuo esiin kuvauksen, jonka Auschwitzin terveysvirasto antaa tohtori Mengelestä 19.8.1944 esittämässään arviossa ”Evaluation of SS Captain Dr. Josef Mengele” (arvio SS-kapteeni tri Mengelestä). Teksti kuuluu:

  ”Tri Mengele on avoin, rehellinen ja luja luonne. Hän on täysin luotettava, suoraselkäinen ja vilpitön. Hänessä ei näy mitään luonteen heikkouksia, pahoja taipumuksia tai himoja. Hänen emotionaalinen ja fyysinen laatunsa on esimerkillinen. Palvellessaan Auschwitzin keskitysleirissä hän käyttää käytännössä hankkimaansa ja teoreettista tietämystään taistellessaan vaikeita epidemioita vastaan. Viisaasti ja energisesti, usein sangen vaikeissa oloissa, hän on täyttänyt jokaisen tehtävänsä esimiestensä suureksi tyydytykseksi. Hän on osoittanut kykenevänsä hallitsemaan kaikki tilanteet. Lisäksi hän sinä vähäisenä vapaa-aikana, joka hänellä on ollut käytettävissään, on opiskellut lisää antropologiaa. Hänen tahdikas ja vaatimaton käytöksensä on sellainen, joka on ominaista hyvälle sotilaalle. Käytöksensä vuoksi hän on erityisen suosittu tovereidensa keskuudessa. Hän kohtelee alaisiaan tiukan oikeudenmukaisesti ja tarvittavalla vakavuudella, mutta silti hänestä pidetään ja häntä ihaillaan poikkeuksellisen paljon. Tri Mengelen käytös, ansioluettelo ja suhtautuminen työhönsä todistaa lujaa ja kypsää elämänkatsomusta. Hän on katolilainen. Hänen puhetapansa on spontaani, vapaa, vakuuttava ja elävä – Mengele on vähentänyt pilkkukuumetta toimiessaan tunnollisesti Auschwitzin lääkärinä.”

  Lopuksi terveysvirasto suosittaa ylennystä.

  Weber kertoo, että paettuaan Etelä-Amerikkaan tri Mengele eli n. 10 vuotta Argentiinassa ja Paraguayssa omalla nimellään. Pojalleen hän kirjoitti (Time 1.7.1985):

  ”Minulla ei ole vähäisintäkään syytä katua tai pyytää anteeksi mitään päätöstäni tai tekoani.”

  Tri Mengele puhui joskus menneisyydestään aviopari Stammerille, joiden luona (maatilalla) hän asui 13 vuotta Sao Paulossa. Tri Mengele sanoi heidän mukaansa muun muassa, että juutalaiset olivat vieras ryhmä, joka taisteli Saksaa vastaan, ja siksi Saksa halusi juutalaiset pois maasta. Edelleen tri Mengele sanoi, ettei hän ollut syyllistynyt mihinkään rikokseen, päinvastoin, hän oli joutunut suuren epäoikeudenmukaisuuden uhriksi The New York Times 14.6.1985). Elämänsä loppuvuosina tri Mengele eli Brasiliassa itävaltalaisten Bossertien luona, ja haastattelussa Bossertit ilmaisivat suurta ihailua ja kiintymystä vaatimatonta vierastaan kohtaan.

  Tri Mengelen ja hänen perheensä ystävä Saksassa, Hans Sedlmeier, sanoi haastattelijalle:

  ”Voisin kertoa, mitä Mengele teki, mitä hän teki Auschwitzissa, mitä hän teki Auschwitzin jälkeen, mutta te ette uskoisi minua. Sanomalehdet eivät julkaise totuutta, koska se ei ole juutalaisten etujen mukaista – – Kieltäydyn puhumasta Mengelestä” (The New York Times 13.6.1985).

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. Kommentissa linkit eivät ole säilyneet. Tässä linkit:

   Kohtaan B:

   http://www.vho.org/VffG/2005/1/Mattogno51-68.html

   Kohtaan C:

   http://www.ihr.org/jhr/v20/v20n1p20_Provan.html

   Kohtaan D:

   http://holocausthandbooks.com/dl/15-loth.pdf (Germar Rudolfin kirjan uuden painoksen sivut 362-363).

   Kohtaan E:

   http://holocausthandbooks.com/dl/11-dtboa.pdf (tässä Mattognon kirjan 2. painoksessa s. 81).

   Kohtaan F:

   http://www.ihr.org/jhr/v06/v06p377_Weber.html

   Kaikki nämä linkit ja tiedot ovat vuosikymmeniä olleet kaikkien vapaasti saatavilla.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat