Paranemiskriisi – voitko huonosti vaikka syöt terveellisesti?

Olet vihdoinkin päättänyt luopua roskaruuasta ja syödä terveellisemmin. Miksi et kuitenkaan tunne värisyttävää energian- ja hyvänolontunnetta mistä ystävästi kertovat? Terveellinen, tasapainoinen ruokavalio on henkilökohtaisen terveyden kulmakivi. Mikäli olet elänyt vuosia roskaruuan varassa, alkuun olosi voi olla huono ennen tilan kohentumista.

Prosessoidun ruuan vieroitusoireet yhdistettynä ”paranemiskriisiin” voi saada omistautuneimmankin henkilön luovuttamaan ja tarttumaan dieettikolaan. Vastusta kiusausta. Terveellisesti syömisestä aiheutuva huono olo on itseasiassa hyvä merkki. Kerromme miksi.

Mikä on Herxheimer-reaktio?

Paranemiskriisi (Herxheimer-reaktio) syntyy, kun elimistösi pyrkii poistamaan myrkkyjä nopeammalla tahdilla kuin mahdollista. Mitä korkempi kehosi myrkkypitoisuus on, sitä kovempana koet paranemiskriisin. Minkä tahansa detoksifikaatio-prosessin aikana kuolee massiivisia määriä bakteereita, mikä voi tilapäisesti pahentaa oireitasi. Vaikka prosessi voi tuntua aluksi epämukavalta, se yleensä kestää vain muutamia viikkoja.

Paranemiskriisin syyt

Sinun ei tarvitse kokeilla viiden päivän tuoremehupaastoa kokeaksesi paranemiskriisin. Jo prosessoitujen ruokien asteittainen pois jättäminen voi aiheuttaa monenlaisia oireita. Mikäli olet syönyt prosessoituja ruokia suurimman osan elämääsi, siirtyminen aitoon ruokaan voi aiheuttaa detoksifikaatio-oireita. Tämä on hyvä merkki, sillä se tarkoittaa kehosi puhdistuvan tarpeettomista myrkyistä.

On erittäin tärkeää huomata, että suurin osa kaupanhyllyltä saatavista ruoista sisältävät kemiallisia lisäaineita, jotka ovat suunniteltu riippuvuutta aiheuttaviksi. Aspartaamilla, MSG:lla sekä korkea-fruktoosisella maissisiirapilla on samanlainen vaikutus aivojen palkistemisjärjestelmään kuin katuhuumeilla. Tämän vuoksi prosessoitujen ruokien aiheuttamat vieroitusoireet ovat todellisia ja ne tulisi ottaa vakavasti.

Paranemiskriisin oireet

Kun kehosi puhdistuu myrkyistä, voit kokea alla mainittuja oireita. Yleensä paranemiskriisin aikana vanhat muistot, pelkotilat ja oireet nousevat pinnalle. Tila on poismenevä ja viittaa kehosi pysyvään ja lopulliseen paranemiseen.

-Lihas- ja nivelkipu.
-Ripuli.
-Unettomuus.
-Nenän tukkoisuus ja liman valuminen kurkkuun.
-Krampit.
-Uupumus tai levottomuus
-Lisääntynyt ahdistuneisuus ja pelontunne
-Päänsärky
-Matala kuume.
-Lisääntynyt virtsaneritys.
-Ihottumat ja akne.
-Mielialan muutokset.
-Vanhojen muistojen palautuminen mieleen.
-Edellämainittujen oireiden uusiutuminen.

Kuinka helpotat Herxheimer-reaktion oireita

Aina kun muutat ruokavaliotasi perustavanlaatuisesti, käytät uusia lisäravinteita tai paastoat, todennäköisesti Herxheimer-reaktio tulee tapahtumaan. Prosessin aikana on tärkeää olla rauhallinen ja kärsivällinen, jotta saavutat tavoitellun, terveellisen olotilan. Juo paljon vettä ja käy karvassuolakylvyissä nopeuttaaksesi myrkkyjen poistumista. Mikäli olet allerginen rikille etkä voi käyttää karvassuolaa, käy kuumassa suihkussa tai saunassa.

Muista, että paranemiskriisi on normaali osa elimistösi puhdistautumisprosessia. Syillä ei ole merkitystä. Olipa kyseessä ruokavalion muutos, paasto, kookosöljyn tai probioottien käyttö, ole kärsivällinen. Elimistöösi on voinut varastoitua vuosien tai vuosikymmenten aikana huomattavia määriä myrkkyjä. Tämän vuoksi eron huomaamisessa voi kestää kuukausi tai kaksi.

Sinnittele! Terveytesi on sen arvoinen!

Artikkeli on julkaistu alunperin englanniksi lähteineen AlignLife -verkkosivustolla.

Aiheesta lisää:
Luomuruoan syöminen vähentää kehon myrkkyjä 90 prosentilla
Maksanpuhdistus

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat