Pastöroitu maito tuhoaa entsyymit

 

 

 

 

 

 

 

Maa- ja metsätaloustieteen lisensiaatti Sylvi Soini puolustaa raakamaidon eli tilamaidon käyttöä. Pästöroitu maito on hänen mukaansa monin tavoin ongelmallista. Se tuhoaa elimistön toiminnalle elintärkeät entsyymit.

Pastöroidun maidon ongelmallisuudesta sain omakohtaisen kokemuksen vuonna 2003, kun käytin liikaa ”kaupanmaitoa”, Sylvi Soini kertoo.

Terveysongelmat ilmenivät vajaassa vuodessa pastöroidun maidon lisääntyneen käytön aloittamisesta.

– Tulin ensin hävettävän turhasta ärtyneeksi. Sitten minulle tuli kaksi ientulehdusta, kaksi hammastakin lähti, sitten nousi kova kuume, jolle ei löydetty syytä viikon sairaalatutkimuksissakaan.
Sairaalasta kotiuduttuaan häntä odotti kirje ystävältään Marja Väisälältä, jossa oli mukana kopioitu suomennos tohtori Francis Pottengerin 1932–1942 tekemästä kissakokeesta, jossa selvitettiin pastöroidun maidon kissoille aiheuttamia ongelmia.

– Marja Väisälän kirje aivan kuin korosti minulle asian tärkeyttä. Minulla oli selvästi neljä samaa oiretta kuin Pottengerin tutkimilla kissoilla.
Sylvi Soini lopetti pastöroidun maidon juomisen. Terveysongelmat loppuivat.

Jos kissakoe pätee myös ihmisillä?

Sylvi Soini on kirjoittanut Pottengerin kissakokeesta referaatteja yhdessä maa- ja metsätaloustieteen maisteri Helvi Marjasen kanssa kirjoittamaan kirjaan Kivennäisaineiden ja vitamiinien merkityksestä (Suomen Terveyskirjat Oy, 7. painos, 2007).

Pottengerin kissakokeessa 900 kissaa jaettiin kahteen ryhmään.

Toinen ryhmä (Ryhmä 1) sai keitettyä lihaa ja pastöroitua maitoa. Toinen (Ryhmä 2) vain kuumentamattomia valkuaisaineita. Ryhmän 1:n 450 kissaa saivat jo toisessa sukupolvessa selviä rappeutumisoireita. Ryhmä 2:n kissat voivat koko kokeen ajan hyvin eli koko 8 sukupolven ajan, mihin saakka koe jatkui.

– Keitettyä lihaa ja pastöroitua maitoa saaneille kissoille tuli tulehduksia, hampaiden lähtöä, ihmistauteja ja ripulia. Kissat olivat ärtyneitä. Ryhmä 1:sen kissojen synnytykset olivat vaikeita, naaraskissat olivat usein myös hedelmättömiä. Niillä ilmeni vähentynyttä ja vinoutunutta seksuaalista halua, homo- ja lesbotaipumusta.
– Entäs jos kissakoe pätee myös ihmisillä? kysyy Sylvi Soini.

Valkuaisen kuumentaminen tuhoaa entsyymit

Pottengerin tutkimuksen mukaan kissojen terveysongelmat ja lisääntymisongelmat johtuivat pastöroidun maidon kuumennetusta valkuaisesta.

Selitykseksi Pottengerin havainnoille on myöhempi tutkimus antanut entsyymien tuhoutumisen ja valkuaisten koostumuksen haitalliset muutokset, kun valkuaista eli maitoa kuumennetaan pastöroinnissa. Vuonna 1930 tohtori Paul Kuchakoff todisti, että kypsennetyn aterian jälkeen leukosyytit eli tulehduksia torjuvat veren valkosolut lisääntyvät, mutta eivät entsyymirikkaan raakaravinnon syömisen jälkeen; silloin niitä ei tarvittu taudinaiheuttajia vastustamaan.

– Leukosyytit yrittävät auttaa mahaa ruoansulatustehtävässä entsyymien puutteessa ja siten kuluttavat kehon entsyymivarantoja. Tämä on myös selitys pastöroidun maidon aiheuttamille oireiden moninaiselle kirjolle, Sylvi Soini sanoo.

Entsyymit ovat luonnon omia pieniä turbomoottoreita, katalyyttejä, jotka nopeuttavat kemiallisia reaktioita. Ihmiselimistössä ne ovat tuttuja ruoansulatuksesta.

Mahdollisina entsyymivajausten seurauksena tutkimuskirjallisuudessa mainitaan ylipaino, ennenaikainen ikääntyminen ja varhainen kuolema. Myöhemmin oireluetteloa on täydennetty: nivelrikko, keuhkolaajentuma, luukato, maha-suolistovaivat, Alzheimerin tauti sekä lukuisia autoimmuunisairauksia, kuten esimerkiksi nivelreuma. Lisäksi entsyymivajaukseen yhdistetään myös aineenvaihdunnan tehottomuus vastustaa syöpä-, sydän- ja verisuonitautia sekä sokeritautia ja monia muita kroonisia sairauksia.

Immuunipuolustus vaatii lievää mikrobialtistusta

Maidon pastörointi tappaa suurimman osan maidon sisältämistä bakteereista, myös hyvistä ja luontaisesti maitoon kuuluvista bakteereista. –
Nykyajan kylmäketjut ja hyvä hygienia vielä entisestään tehostavat tätä kaksijakoista seurausta eli kun huonoja bakteereja tuhotaan, niin samalla hyvätkin tuhoutuvat, Sylvi Soini toteaa.

Huonojen bakteerien tuhoaminen on hänen mukaansa ristiriitaista.

– Samalla kuitenkin allergiat ovat lisääntyneet, samoin atooppiset ihottumat ja astma.

Yleishammaslääkäri Taina Harjumaaskola pohtii Maaseudun Tulevaisuudessa 23.3.2011, että maidon pastörointi saattaa olla yhtenä syynä nykyään yleistyviin allergioihin, koska immuniteetin kehittyminen vaatisi lievää mikrobialtistusta.

Sylvi Soini pohtii lisäksi, mistä johtuu, että nykyään niin moni pari saa hedelmöityshoitoa, miksi homo- ja lesboparit yleistyvät ja heille haetaan heteroparien oikeuksia, miksi ärtyneisyys: väkivalta, murhat ja jopa joukkomurhat lisääntyvät. – Voidaanko tehdä johtopäätöksiä, että Pottengerin kissakokeen tulokset, joissa kissoilla tuli ilmi em. asioita, pätevät myös ihmiseen? Eli että pästöroidun maidon käyttö provosoisi ihmisessä olevaa mahdollista taipumusta, esimerkiksi taipumusta homouteen, taipumusta väkivaltaisuuteen. – Mutta joku voi kysyä, ovatko nämä vain kristillisyydestä luopumista tai onko näin ollut aina, mutta näistä ilmiöistä ei ole vain ennen puhuttu? hän myös huomauttaa jatkaa: – Kuka tutkisi, miten maidon valkuaiset muuttuvat pastöroidessa ja millaisia ovat muutosten seuraukset? Tulikohan pastöroitu maito palvelemaan enemmän rahaa kuin ihmisiä – ja kotimaisia lehmiä? Ja miksi Pottengerin klassinen kissakoe on unohdettu ja vaiettu? Ja miksi USA:ssa on maatiloja, jotka ovat järjestäneet pastöroimattoman maidon markkinoinnin lähialueilleen? Miksei Suomessakin voitaisi myydä raakamaitoa, ja myyväthän monet jo.

Punajuuret pelastivat

92 vuotta maaliskuussa 2012 täyttävä maa- ja metsätaloustieteen lisensiaatti Sylvi Soini korostaa, että elämäntavoilla voi vaikuttaa suuresti terveyteen. Elämänasenteella koko elämänsä kulkuun.
– Olen vauvaikäisenä ollut ilmeisesti sellainen niin sanottu ”vetelä lapsi”. Isosiskoni sanoi, etten osannut reagoinut hyvään enkä pahaan.

En tarttunut mihinkään käsin, vaan hampain. Vähän isompana vaeltelin toisaikaisena – siksi isommat alkoivat sanoa minua monsuuniksi, joka lyhentyi partiossa Moskaksi.

Lääkärin määräämä lääkitys ei auttanut lapsena Sylvi Soinin toisaikaisuuteen ja väsymykseen. Kun Sylvi Soini oli 13-vuotias, 3. luokalla oppikoulussa, hänen äitinsä alkoi tarjota tyttärelleen joka päivä paistinpannullisen mäkipellossa, karjanlannalla kasvatettuja punajuuria.

– Tuolloin linja-autot alkoivat jo kulkea meillä päin ja voin asua kouluaikana kotona, ja siten jokapäiväinen punajuuriannos oli mahdollista, Sylvi Soini kertoo.
Hänen äitinsä keitti aina kerralla viikon punajuuret ja pilkkoi niitä paistinpannulle paistumaan kuopuksen päiväannokseksi samalla, kun keitti muulle väelle iltapäiväkahvit.
– Punajuuret pelastivat minut. Minä paranin ja virkistyin. Koulukin alkoi sujua paremmin, pärjäsin, kunhan kuuntelin tunnilla, pirteäsilmäinen tiedenainen muistelee.
Punajuuri sisältää runsaasti mangaania.
– Varsinkin, jos se on lannoitettu vanhanaikaisesti hakosonnalla. – Sitä, miksi punajuuret minut pelastivat, en kuitekaan tiennyt kuin vasta kolmen vuosikymmen kuluttua.

Vastaus maaperässä

Sylvi Soini on pariin otteeseen ollut maaperäkartoitustehtävissä. Maaperässä oli vastaus myös hänen lapsuutensa ”toisaikaisuuteen”.

Sylvi Soinin lapsuudenkoti oli nykyisessä Sastamalassa; 12 kilometrin päässä silloisesta Vammalan kauppalasta ja etäällä naapureista. Kotitilan pellot olivat osittain uudisraivaussuolla, metsäjärven rannalla.

– Kun turvemaata lannoitettiin sen ajan tietojen mukaan kolmella pääravinteella ja runsaasti kalkiten, sitoutui turpeen vähenevä mangaani liukenemattomaksi nopeammin kuin Satakunnan savimailla, Sylvi Soini kertoo.

Hänen mukaansa ainoastaan Pohjois-Karjalan läpäisevillä ja karkeilla kivennäisainemailla oli 1920-luvulla tunnettu ns. ”vetelä lapsi” -ilmiö.  – Siellä se oli osattu korjata metsämarjoilla, joissa myös on runsaasti mangaania. Metsämarjoista parhaita mangaaninlähteitä ovat mustikka, puolukka ja karpalo.

Kun Sylvi Soini oli ollut 1950-luvulla LWF:n maatalousasiantuntijana ja osaksi Suomen Lähetysseuran työntekijänä Namibiassa, oli hänen opiskelutoverinsa, maa- ja metsätaloustieteen maisteri Helvi Marjanen noussut Suomessa Maatalouden paikalliskoetoimiston johtoon. – Helvi Marjanen oli ihmetellyt, miksi huolellisesti viljellyillä tiloilla isäntäväet ovat sairaampia kuin huolettomasti ja vanhanaikaisesti viljellyillä. Hän pani merkille mangaanipitoisuuksien erot tilojen koekentillä, Sylvi Soini kertoo.

Paikalliskokeilta kertyi lukuja kuitenkin liian vähän.

– Helvi Marjanen sai käyttöönsä viljavuuspalvelun pitäjittäiset mangaanipitoisuuksien keskiarvot ja vertasi niitä syöpärekisterin tilastoihin. Hän totesi selvän yhteyden maan mangaanipuutosten ja syöpään sairastuvuuden välillä.

Alkuperäinen juttu Karprint / LuontaisTerveys-lehti 8/11

46 kommenttia

 1. Nyt on kyllä taas uutinen! Kyllä, pastörointi tehdään juuri tuhotaksemme pilaajaentsyymit ja haitalliset bakteerit. Jotta tuotteet on turvallista käyttää ja säilyvät pidenpään. Pääasiassa pastöroinnissa tuhotaan listeria-bacteerit.

  Jäi kyllä kiinnostamaan, että mitä tärkeitä ja hyviä entsyymejä siellä tuhoutuu? Ruuansulatusentsyymeistä puhuttiin, mutta kyllä nämä entsyymit ihminen valmistaa itse.

  Ja koko loppu uutinen ei enää liittynyt mitenkään otsikkoon, vaan käytiin läpi elämänkerta ja punajuurien? ja maaperän terveysvaikutukset.

  Jäin kaipaan kyllä vahvoja tarkennuksia ja perusteluita.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
  1. Tuntuuko elämä synkältä, työsi uhatulta? Lopeta ajoissa käsitellyn maidon juominen. Elämän laatu on tärkeämpää kuin kuvitteellinen turvallisuuden tunne ja kaiken pitäminen ennallaan. Entsyymeistä voit helposti opiskella lisää itsekin. KS. lähimmät työväenopistot tai iltalukio, jos netistä löytäminen ja mahdollisesti vieraskieliset tekstit tuntuvat hankalilta. http://www.iltalehti.fi/ruoka/2012050415531452_ru.shtml

   Jos olet tyytyväinen oloosi, niin kaikkea hyvää sinulle – jatka kuten ennenkin, mutta anna meidän muiden tehdä oma valintamme ja suo meille vaihtoehtoja, sekä tuotteiden että tiedonvälityksen suhteen. Kiitos kuitenkin mielipiteestäsi. Otsikointi oli tosiaan hieman pielessä, mutta sisältö antaa sen anteeksi. Vaikka kaikki ei pitäisikään aivan paikaansa ihmisen suhteen, niin antaa runsaasti aihetta lisätutkimuksiin. Nyt sen pitäisi olla jopa mahdollista, kun Kepu ei ole hallituksessa.

   Jokainen tulkoon onnelliseksi tavallaan – ei muiden kustannuksella.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. Nimenomaan huuhaalehti. Huonoa ja typerää otsikointia, ihan niinkuin tässä magneetinkin jutussa.
     Ei, pastöroitu maito ei tuhoa entsyymejä, pastörointi inaktivoi maidon entsyymit.
     Voiko typerämpää väitettä olla, kuin täysin luonnonmukainen neste 72 C 15 sekunniksi kuumennettuna tuhoaa entsyymejä?
     Tiedostan kyllä, että maidossa oleva laktaasi entsyymi, jota maitohappobakteeritkin erittävät hajottaa luultavasti osan laktoosia ihmisen mahassa. Ihmisen vatsalaukussa on vain sellainen hassu ominaisuus, että se on hapan. pH vaihtelee 1 ja 3 välillä. Jokainen jotain muuta, kuin Hesaria opiskellut tietää, että proteiinit denaturoituvat alhaisissa pH lukemissa. Ja jokainen tietää myös, että entsyymit ovat proteiineja, joten myös laktaasi entsyymi denaturoituu, siis pilkkoutuu mahalaukussa. Tästä syystä en suoraan sanottuna ymmärrä yhteyttä laktoosista aiheutuvien vaivojen ja pastöroinnin kanssa.

     Sen sijaan homogentointi, joka pilkkoo maidon rasvapalloset pienemmiksi, saattaisi joillakin aiheuttaa vatsavaivoja, kun rasva pilkkoutuu nopeammin perusosiksi. Tämä siis ihan mutua, mutta käy enemmän järkeen, kuin tuo pastörointi ulina.
     Kun ihmiset lopettaisivat vain sen teollisuussokerin ja lisäaineiden mussuttamisen ja unohtaisivat luonnottomat kipulääkkeet, niin epäilisin, että vatsa/sydän/kuuppa vaivat vähenisivät radikaalisti.

     Lisäksi voisivat jättää tällaiset artikkelit ilman minkäänlaisia todisteita tai järkeviä ajatusketjuja omaan arvoonsa.

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Harvardin yliopiston tutkimuksessa pastöroitu maito on yhdistetty syöpään:
  http://www.naturalnews.com/035081_pasteurized_milk_cancer_dairy.html

  Wisconsin yliopiston mikrobiologian professorin Kenneth Todarin mukaan ruohoa syövät lehmät tuottavat probioottia nimeltä Lactococci. Lactococci tuhoaa taudinaiheuttajia:
  http://www.naturalnews.com/033366_raw_milk_FDA.html

  http://bioinfo.bact.wisc.edu/themicrobialworld/Lactococcus.html

  Raakamaito sisältää myös bakteeria nimeltä Enterococcus durans, joka estää Listeria monocytogenesin kasvua.

  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1745-4549.2008.00262.x/abstract

  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1745-4565.2011.00346.x/pdf

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC444837/

  http://www.realmilk.com/real-milk-pathogens.html#author

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Harvardin yliopiston tutkimuksessa pastöroitu maito on yhdistetty syöpään:
  http://www.naturalnews.com/035081_pasteurized_milk_cancer_dairy.html

  Wisconsin yliopiston mikrobiologian professorin Kenneth Todarin mukaan ruohoa syövät lehmät tuottavat probioottia nimeltä Lactococci. Lactococci tuhoaa taudinaiheuttajia:
  http://www.naturalnews.com/033366_raw_milk_FDA.html

  http://bioinfo.bact.wisc.edu/themicrobialworld/Lactococcus.html

  Raakamaidosta on löydetty bakteeria nimeltä Enterococcus durans, joka estää Listeria monocytogenesin kasvua.

  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1745-4549.2008.00262.x/abstract

  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1745-4565.2011.00346.x/pdf

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC444837/

  http://www.realmilk.com/real-milk-pathogens.html#author

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Annetaan ”niiden” juoda nanosuodatettu myrkkynsä ja aivopieruilla vaikka läpi elämän

  – meille sen sijaan raakamaitoa, ketkä sen päälle ymmärrämme! Valinnan vapaudestahan tämä on pitkälti kiinni, eikä korruptio-Val(t)ion eduntavoittelu-hyvävelijärjestelmän tukemisesta ja suoranaisesta kansanmurhasta, asian suoraan ilmaistaakseni.

  Pohjimmiltaan kyse on seuraavasta.

  Val(t)io suojelee meitä kaikelta.

  Mutta kuka suojelee meitä Val(t)ion mielivallalta – sen saastalta, jolle tahtomattamme altistumme, vaikkapa lukemattomina yksityisyyttämme ja valinnanvapauttamme rikkovien ”pakkojen” johdosta – joista yhtenä raakamaitokielto mainittakoon?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Raakamaito on sellainen elintarvike, jota ei sairastumisriskin takia pitäisi käyttää lainkaan. Yhdysvaltojen tartuntatautiviraston (Centers for Disease Control (CDC)) mukaan vuosien 1998-2008 välillä raakamaidon käytöstä aiheutui 86 ruokamyrkytysepidemiaa. Tästä seurasi 1676 sairaustapausta, joista 191 vaati sairaalahoitoa ja kaksi potilaista kuoli.

   Raakamaito aiheuttaa Yhdysvalloissa lähes kolminkertaisen määrän sairaalareissuja kuin mikään muu elintarvikeperäinen epidemia.

   http://edition.cnn.com/2011/10/12/health/food-poisoning-protection-guide/index.html

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Maidon homogenointiin on liitetty monenlaisia oireita, muun muassa allergistyyppistä nuhaa ja toistuvia poskiontelontulehduksia, toiminnallisia vatsavaivoja, ärtyvää paksusuolta, närästystä, hiivasyndroomaa ja nivelsärkyjä, jopa sydänvaivoja ja laktoosi-intoleranssia. Oireilijoita on niin lapsissa kuin aikuisissa. ”Maitotautisten” vauvojen sanotaan pulauttelevan tavallista enemmän, heidän ulosteensa ovat löysiä ja haisevia tai heillä on ummetusta.

    Eli mietippä sitä kuinka paljon homogenoitu maito aiheuttaa sairaalakäyntejä ja vakavia oireita. Saatikka kuinka paljon käytetään turhia lääkkeitä, kun vaivoista olisi mahdollisuus päästä pelkästään jättämällä maito pois ruokavaliosta.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Taitaapa olla USA:ssa niin paljon enemmän pastöroidun maidon juojia kuin raakamaidon juojia, että tuollaisen suhteen mukaan raakamaito on aika helkkarinmoinen riski.

   Sananvalinnoillaan ja yleisellä asioiden esitystavallaan naturalnews.com onnistuu antamaan erinomaisen epäillyttävän vaikutelman itsestään (’jos asiapohja on heikko, huudetaan kovemmin ..’).

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. Täytyipä vähän googlettaa:

     http://yourlife.usatoday.com/fitness-food/safety/story/2012-02-21/Raw-milk-causes-most-illnesses-from-dairy/53196680/1 :

     ”When you consider that no more than 1% of the milk consumed in the United States is raw, it’s pretty startling to see ..”

     Eh, en minä raakamaitoa ihan noin vaaralliseksi olisi uskonut – ei taida USA:n ’realmilk’ business ottaa hygieniaa ollenkaan tosissaan ..

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Kannattaako luottaa johonkin salaliittoteorioita ja uskomushoitoja esittelevään naturalnews.com-sivustoon? Heti iskee silmille tolkuttomat, aikoja sitten kumotut väitteet rokotteista ja autismista, Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden seurauksista Yhdysvalloissa ja Obaman syntymätodistuksesta…

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Älä valehtele sinä suuren rahan palkkaama aivopesijä ja valehtelija. Niitä ei ole kumottu. Rikolliset ovat väittäneet kumonneensa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 7. Jos Naturalnews on epäluotettava, niin kertokaa mikä siinä Naturalnewsin artikkelissa ei pitänyt paikkaansa.

  Kannattaako luottaa CDC:n kaltaiseen järjestöön, joka yhdessä FDA:n ja lääkeyhtiöiden kanssa pitää salaisia kokouksia rokotteiden aiheuttamista neurologisista vaurioista ja julkisuudessa vakuuttaa rokotteiden olevan turvallisia?
  http://www.aapsonline.org/vaccines/cdcfdaexperts.htm

  Rokotteiden osuutta autismiin ei ole kumottu. Jos aihe kiinnostaa, suosittelen lukemaan neurokirurgi Russell l Blaylockin artikkelin aiheesta:
  http://pathwaystofamilywellness.org/component/option,com_crossjoomlaarticlemanager/Itemid,226/aid,1758/view,crossjoomlaarticlemanager/

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 8. Jokainen uskokoon enemmän omaan kokemukseensa kuin erilaisiin ristiriitaisiin tutkimuksiin.
  Niitä on joka lähtöön ja jokainen niistä on rahoittajiensa näköinen. Oma kokemus on ainoa mikä kertoo jotain.

  Pastöroinnissa on kysymys muustakin kuin ton lactaasin tuhoutumisesta. Ihminen tuottaa entsyymejä itsekin, mutta alle 45 asteen lämpötilassa oleva ravinto sisältää vielä entsyymit, jolloin elimistön ei tarvitse käyttää omia vähäisiä varantojaan ruoan pilkkomiseen. Siksi tuoreravinto on hyväksi.

  Pastörointiakin ikävämpi prosessi on homogenointi, jossa maidon valkuainen pilkotaan niin pieniksi palluroiksi, että ne läpäisevät jopa suolen seinän ja päätyvät mitä ihmeellisimpiin paikoihin elimistössä aiheuttaen tulehdusta. Tutustu http://www.maitotauti.com

  Kannattaa kokeilla itse ja oppia siitä sekä muiden kokemuksista.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Tuo pienempien rasvapallosten ”päätyminen mitä ihmeellisimpiin paikkoihin” hieman mietityttää. Kun vedät vaikkapa Möllerin kalanmaksaöljyä(itse käytän), niin onhan se rasva siinä huomattavasti pienemmässä ja yksinkertaisemmassa muodossa, kuin homogenoidussa maidossa. Osin pelkkinä rasvahappoina. Miksei tämän rasvan ”päätyminen outoihin paikkoihin” haittaa tässä tapauksessa?
   Ja ei kiitos ”eläinrasva on epäterveellistä”-korttia. Se ei ole epäterveellistä. Se tosin ei ole välttämätöntä, kuten omega 3 ja -6.

   Lisäksi ihmetyttää tämä Valio vastaisuus aiemmissa viesteissä. Valio on edelleen osuuskunta muotoinen yritys, jonka omistavat suomalaiset maidontuottajat. Voitot siis menevät suomalaiseen alkutuotantoon, eikä millekkään sijoittajapampuille, niinkuin muussa ruokateollisuudessa. Intressit ovat tottakai tuottaa rahaa omistajille, mutta kun omistajat ovat suomalaisia pondejä, niin mikäs sen parempi?
   Valio ei ymmärrettävästä syystä tuota raakamaitoa. Se aiheuttaisi luultavasti suhteellisen suuret kustannukset, sillä samassa tehtaassa pastöroidun maidon ja raakamaidon käsittely aiheuttaisi melko itsestäänselviä ongelmia. (toinen tuote lähes mikrobivapaa ja toinen ei).
   Nämä ongelmat johtunevat nimenomaan elintarviketurvallisuuslainsäädännöstä, joka Suomessa on melko tiukka.
   Ei minulla siis mitään sisäpiiritietoa ole, mutta nämä vain omia mietteitä asiasta.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 9. Jokohan on olemassa salaliittoteoria ruokasuolan jodiointia vastaan? On varsin hyvin tiedossa, mitä helposti tapahtuu, jos maitoa ei pastöroida ja siltikin tätä tärkeää elintarvikkeiden turvallisuutta edistävää toimenpidettä vastustetaan. Sekin tiedetään, mitä tapahtuu, jos ihminen ei saa ravinnosta riittävästi jodia.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Täytyy nyt vielä tähän vastata, että tuskin täälä kukaan mitään salaliittoteorioita Suomen meijeriteollisuudesta esittää. Luonnolliset ruoat/juomat nyt vain ovat terveellisiä ja hyväksi ihmisille. Ja ei se pastöroimaton maito itsessään vaarallista ole. Jos pastöroimaton (tai pastöroitukkin!) maito yhdistetään huonoon hygieniaan, niin tottakai se pilaantuu ja sitten saattaa neste lentää molemmista päistä.
   Suomessa nyt kuitenkin hygienia elintarvikkeissa satuu olemaan maailman huippua, niin ei minua ainakaan yhtään hirvitä juoda raakamaitoa. Eikä Suomessa raakamaidosta mitään epidemioita ole tullut ainakaan tietääkseni. Jos on niin mielelläni ottaisin vastaan linkkiä.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
  2. Niin , pastoröinti aiheuttaa ongelmia ja ne poistuu kun juo raakamaitoa. Jodin puute aiheuttaa myös ongelmia. Tässä yksi parhaista jodin asiantuntioista: http://blog.imva.info/medicine/iodine-protects-fluoride-toxicity
   Mitä jodia lie sitten suolaan lisätty, täytyypä ottaa selvää. Jos esimerkiksi maitoon lisätään synteettisiä vitamiineja niin ne on enemmän pahasta kuin hyvästä: http://www.luontaisnetti.fi/index.php?valikko=valikko&sivu=luontaistuotteet_aitoa_vai_synteettista

   Tässä koko juttu:

   AITOA VAI SYNTEETTISTÄ
   Ruoasta puhuttaessa, kaikki ovat yleisesti samaa mieltä täysjyvätuotteiden paremmuudesta, verrattuna puhdistettuihin ja jalostettuihin tuotteisiin. Vitamiineissa asian pitäisi olla yhtä selkeä, mutta jostain syystä näin ei ole. Ihmiset eivät useinkaan käsitä, mitä eroa on synteettisesti tai luonnollisesti valmistetun vitamiinivalmisteen välillä. Vielä käsittämättömämpää on, että suurin osa tutkijoista ja lääkäreistäkään ei ymmärrä tätä eroa synteettisen ja luonnollisen vitamiinin välillä.

   Jokainen varmasti myöntää, että hunaja on terveellisempi makeutusaine, kuin valkoinen sokeri. Kaikki myös tietävät, että täysjyväriisi on ravitsevampaa ja terveellisempää, kuin valkoinen riisi. Tätä samaa ajatusmallia seuraten voidaan varmasti todeta, että luonnollisesta raaka-aineesta saatava vitamiinivalmiste on parempi, kuin keinotekoisesti eli synteettisesti valmistettu vitamiinivalmiste.

   Luonnolliset valmisteet vastaan synteettiset valmisteet
   Monesti kuulee terveydenhoitoalalla olevien, ja jopa luontaishoitoja antavien henkilöiden ylistävän täysjyvätuotteiden ja raffinoimattoman ruoan terveellisyyttä, mutta vitamiinivalmisteeksi he silti suosittelevat näitä synteettisiä ja raffinoituja vitamiinivalmisteita. Kuten raffinoidusta ruoasta, on näistä raffinoiduista vitamiineistakin poistettu kaikki tärkeät oheisravintoaineet, jotka tekevät tuotteesta toimivan kokonaisuuden. Raffinoitu ruoka aiheuttaa puutoksia ja ongelmia pitkään käytettynä, samoin tapahtuu synteettisten ja raffinoitujen vitamiinivalmisteiden kanssa. Erityisesti suurina pitoisuuksina ne häiritsevät elimistön tasapainoa, aiheuttaen erialaisia puutoksia ja terveys ongelmia. Usein ne käyttäytyvät elimistössä samoin kuin lääkkeet, ne kulkeutuvat elimistöön väkipakolla, käyttäen mitä tahansa kulkureittejä. Luonnollisista raaka-aineista valmistetut vitamiinit eli ”koko ruoka valmisteet”, kuten kalanmaksaöljy, ovat puolestaan elimistölle normaalia ravintoa, jonka se käsittelee juuri oikealla tavalla.

   Mitä ovat ”kokoruoka valmisteet”?
   Ne ovat juuri sitä, mitä nimikin antaa ymmärtää, kokonaisesta kasvista tai ruoka-aineesta väkevöityä valmistetta. Näissä valmisteissa olevat vitamiinit eivät ole eristettyjä eivätkä ole synteettisiä. Ne ovat erittäin monimutkaisessa rakenteessa, jossa yhdistyvät erilaiset entsyymit, coentsyymit, antioksidantit, hivenaineet, aktivaattorit sekä monet muut tuntemattomat aineet, joita ei vielä ole löydetty ja jotka kaikki toimivat synergisesti, mahdollistaen tämän vitamiinikompleksin hyvän imeytymisen.

   Ravintoaineita ei voida ottaa erillään tai eristettynä tästä vitamiinikompleksista, ja odottaa niiden toimivan elimistössä samoin, kuin kompleksimuodossa. Ottaa esimerkiksi auto. Auto on hieno kompleksinen kone, joka toimii hyvin, kun kaikki tarvittavat osat ovat oikeilla paikoillaan. Renkaat ovat tärkeä osa kokonaisuutta, mutta renkaita ei voida erottaa autosta ja kutsua renkaita autoksi, ei voida edes odottaa renkaiden toimivan kuten auto kokonaisuutena. Renkaat tarvitsevat moottorin, rungon ja kaiken muun ollakseen auto.

   Tämä sama pätee vitamiineihin, kuten C-vitamiiniin (askorbiinihappo) tai E-vitamiiniin (delta tokoferol), joita löytyy useimmista terveyskaupan hyllyistä. Ne ovat osa kompleksia eli kokonaisuutta, joilla on tehtävänsä tässä kompleksissa. Erotettuna kokonaisuudesta, ne eivät voi yksin saada aikaan samoja vaikutuksia, kuin kokonaisuus.
   Samaa autoesimerkkiä käyttäen voidaan analysoida tyypillinen monivitamiinivalmiste. Auton kokoaminen aloitetaan romuttamolta ja etsitään kaikki erilliset osat, joita tarvitaan kokonaisen auton valmistamiseen. Nämä osat heitetään kasaan (vitamiinissa kapseliin), ja odotetaan tämän kasan toimivan kuin auto. Ei siis riitä, että erilliset vitamiinit vain kootaan kapseliin, vaan niiden oikea suhde ja oheisaineet tekevät siitä vasta toimivan tuotteen.

   Aivan ilmeisesti näissä on eroa. Tiede ei voi luoda elämää. Ainoastaan elämä voi luoda elämää.

   Mitä ovat synteettiset ja eristetyt valmisteet?
   Eristetyt ja synteettiset valmisteet eivät ole luonnollisia, niitä ei koskaan esiinny luonnossa sellaisenaan. Kun käytetään näitä yksittäisiä aineosia, varsinkin suurina pitoisuuksina, voidaan sitä verrata lääkkeiden käyttöön. Tutkimuksissa ollaan havaittu, että elimistö käsittelee näitä eristettyjä ja synteettisiä vitamiineja vierasaineina.

   Sen sijaan ruokaperäisiä eli luonnollisia vitamiineja elimistö ei käsittele vierasaineina. Virtsa ei koskaan muutu kirkkaan keltaiseksi, vaikka söisit kuinka paljon lihaa tahansa (hyvä B-vitamiinien lähde). Tällaisen nopean erittymisen aiheuttaa ainoastaan elimistössä oleva vierasaine, kuten synteettinen B-vitamiinivalmiste.

   Elimistö käsittelee näitä eristettyjä vitamiineja kuin lääkkeitä tai muita kemikaaleja, ja ne voivat myös aiheuttaa ongelmia, kuten lääkkeet ja kemikaalitkin. Luonto ei koskaan tuota mitään ravintoainetta eristetyssä muodossa. Ruoassa olevat ravintoaineet ovat sekoittuneet juuri määrätyllä tavalla, ja ne toimivat parhaiten tässä määrätyssä muodossa. Eristetyt ja synteettiset valmisteet tarvitsevat nämä muut ravintoaineet toimiakseen elimistössä.

   Elimistön omat ravintovarastot joutuvat korjaamaan synteettisten vitamiinien oheisravintoaineiden puutteen. Tämän johdosta synteettiset ja eristetyt valmisteet voivat hetken aikaa vaikuttaa, ja sitten yhtäkkiä vaikutus loppuu. Elimistön ravintovarastot ovat tyhjentyneet, jolloin synteettisen valmisteen teho heikkenee. Pahimmillaan on vain saatu aikaiseksi monien ravintoaineiden puutostila.

   Suurin osa eristetyistä vitamiineista otetaan ruoka-aineista, ja tässä prosessissa joudutaan usein käyttämään erilaisia haitallisia kemikaaleja. Nautittaessa näitä valmisteita isoina annoksina, voidaan altistua myös kemikaaleille, jos niitä ei ole riittävän hyvin poistettu lopullisesta tuotteesta. Miksi kukaan haluaisi lisätä, näillä aineilla sitä kemikaalikuormitusta, mitä saamme jo päivittäin ympäristöstämme?

   Synergia ja teho
   Luonnollisen vitamiinin monet eri aineosat toimivat yhdessä synergiassa. Synergia tarkoittaa, että kokonaisuus on suurempi, kuin aineosien yhteenlaskettu määrä. Ravitsemusterapeutti Judith De Cava sanoo sen parhaiten: ”Kun ryhmä vitamiiniyhdisteitä pilkotaan osiin, muutetaan fysiologisesti ja biokemiallisesti aktiivinen mikroravintoaine, kykenemättömäksi ja heikoksi kemikaaliksi, joka vaikuttaa vain vähän tai ei lainkaan eläviin soluihin. Synergiaa ei enää ole.”

   Toisin sanoen, auto toimii paremmin alkuperäisessä muodossaan, kuin kasana yksittäisiä osia. Suurin osa ihmisistä ei ymmärrä tätä samaa ajatusmallia ravintoainevalmisteen kohdalla.

   Vitamiinivalmistajat yrittävät sulloa kapseliin mahdollisimman paljon aineita, ja selittävät, että mitä enemmän aineita, sitä paremmin se auttaa. Asia ei kuitenkaan ole näin. Kuten nyt tiedetään, ravintoaineiden nautittu määrä ei ole tärkeä, vaan se missä muodossa se nautitaan, ja kuinka paljon elimistö pystyy sitä hyödyntämään. Mitä suurempia määriä yksittäisiä vitamiineja nautitaan, sitä nopeammin elimistön tasapaino häiriintyy.

   Tämä tarkoittaa sitä, että valmisteen tehoon vaikuttaa synergia huomattavasti enemmän, kuin ravintoaineiden pitoisuudet. Tärkeintä on siis luonnollisen aineen yhteisvaikutus, eikä yhden aineen kemiallinen vaikutus.

   Ei saa unohtaa perusasioita
   Valmisteista puhuttaessa helposti unohtuu terveyden ja parantumisen tärkeimmät tekijät, kuten oikeanlainen ruokavalio, liikunta, puhdistuminen, rakenne sekä henkinen terveys, joiden tulee olla kohdallaan, jotta paraneminen voi tapahtua. Mikään valmiste ei toimi yksinään, jos nämä muut asiat eivät myös ole kohdallaan.

   Vaikka yllämainitut tekijät olisivatkin kohdallaan, on paljon tilanteita, jolloin valmisteiden käyttö on suositeltavaa, mutta silloin tulisi nimenomaan valita luonnollinen ”kokoruoka valmiste”. (Näitä ovat juuri aidot luontaistuotteet.)

   Hyvän valmisteen löytäminen
   Kun halutaan varmistua, että tuote on mahdollisimman hyvä ja toimiva, tulee ottaa huomioon seuraavia asioita:

   • varmista, että tuote on mahdollisimman lähellä alkuperäistä muotoaan
   • ota selvää tuotteen valmistusmenetelmistä (kasvutapa, raaka-aineen laatu, teho- ja laatutestit)
   • suosi valmistajaa, jolla on tunnetusti luonnonmukaisia ja laadukkaita tuotteita, jotka toimivat hyvin

   Teksti on käännetty Daniel H. Chongin kirjoituksesta mercola.com sivuilta.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 10. http://www.saltlife.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Suola/Categories/suola

  Suolaa pidetään niin arkisena ja tavallisena asiana, että sen merkitys on päässyt useimmilta unohtumaan. Suolan ja ruuan korvaamatonta liittoa harva kyseenalaistaa, mutta suola on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkä mauste. Emme itse asiassa voisi elää ilman suolaa. Suola virtaa läpi suoniemme, läpi historiamme, kulttuurimme ja uskojemme. Se mahdollistaa kaiken elollisen olemassaolon, sillä elämä sai alkunsa planeettamme suolaisesta alkumerestä.

  Suola ei ole pelkästään elämän ylläpitäjä, vaan myös hyvän terveyden lähde. Meidän on saatava jokapäiväinen suola-annoksemme, sillä suolalla on useita elintärkeitä tehtäviä elimistössämme. Natriumia tarvitaan elimistössä hermoimpulssien kuljetukseen, lihasten toimintaan sekä kehon nestetasapainon ja osmoottisen paineen säätelyyn. Kloridia tarvitaan ruoansulatukseen ja hengitykseen. Suolan sähkönjohtokyvyn ansiosta pystymme ajattelemaan ja toimimaan. Suolaa on solunesteessä ja luissamme. Veremme on meriveden kaltainen sähköinen suolaliuos, ja onnettomuustapauksissakin potilaalle annetaan ensimmäiseksi suolaliuos suoneen sähkövirran ylläpitämiseksi.

  Kovassa fyysisessä ponnistelussa tai suolattomassa ruokavaliossa elimistö menettää suolaa ja vettä. Suolanpuute voi johtaa solujen toiminnan häiriintymiseen ja rappioitumiseen sekä elimistön kuivumiseen ja hapettumiseen. Suolatasapaino on edellytyksenä terveelle aineenvaihdunnalle, ruoansulatukselle, entsyymitoiminnoille ja yleiselle hyvinvoinnille.

  Suurimman osan suolasta saamme ravinnostamme. Kala, muna, pähkinät, ravut ja äyriäiset sisältävät luonnostaan suolaa (ja jodia). Myös sellerissä, kukkakaalissa, ananaksessa ja tuoreessa lehmänmaidossa on hiukan suolaa. Kaikkein olennaisinta on kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, millaista suolaa ruokaasi lisäät: keinotekoista jalostettua suolaa vai luonnonsuolaa.

  Keinotekoisesti jalostetulla suolalla ei ole mitään tekemistä luonnonsuolan kanssa. Luonnonsuola on peräisin joko kuivattuna merestä tai louhittuna muinaisista sisämaan merenpohjista, kuten Himalajan suola. Molemmissa tapauksissa suola on luonnollinen yhdistelmä natriumkloridia, arvokkaita mineraaleja kuten kalsium ja magnesium sekä elintärkeitä hivenaineita. Tässä muodossa elimistö on suunniteltu suolaa käyttämään: luonnonsuolaa imeytyy kehoon vai tarvittava määrä, kun taas teollista ruokasuolaa poistaakseen keho joutuu toisinaan käyttämään jopa tärkeää solunestettä. Lisäksi luonnonsuolan mineraalit ovat täydellisesti elimistömme tarpeita vastaavassa koostumuksessa, joten elimistömme pystyy ne hyödyntämään.

  Teollinen suola valmistetaan mekaanisesti vakuumimenetelmällä. Suolassa luonnostaan esiintyvät mineraalit haittaavat suolan mekaanista prosessointia joten ne poistetaan ja myydään lääketeollisuudelle ravintolisien raaka-aineiksi. Suolalla on nykyään lähes 14 000 eri käyttötarkoitusta, joista 93% kuluu teollisuuden käyttöön. Esimerkiksi muovi- ja kemianteollisuus käyttävät valtavia määriä teollisuussuolaa. Osa suolasta käytetään elintarvikkeiden säilytysaineena ja loput, 0,3 % ajautuu puhdistettuna natrium-kloridina keittiöihimme. Yleisesti tunnettu pöytä-eli ruokasuola on näin ollen teollisuuden sivutuote, 99,9 %:sta natriumkloridia, johon esteettisistä ja kaupallisista syistä lisätään nykyään muun muuassa paakkuuntumisenestoainetta ja muita kemikaaleja. Jodia suolaan alettiin lisätä viime vuosisadan puolivälissä, koska erityisesti sisämaiden asukkaiden huomattiin saavan liian vähän jodia ravinnostaan.

  Raffinoinnin eli jalostusprosessin aikana suola kuumennetaan korkeassa lämpötilassa, jolloin myös suolan ainutlaatuinen, sähkönjohtokykyyn liittyvä molekyläärinen rakenne muuttuu. Puhdas natriumkloridi lisäaineineen on kehollemme myrkkyä, jota elimistömme ei tunnista, vaan pyrkii siitä nopeasti eroon.Voidaankin sanoa, että suolaa on kahta tyyppiä: toinen uhkaa terveyttäsi, toinen luo ja ylläpitää sitä.

  Saman tempun elintarviketeollisuus tekee tosin myös vehnäjauhoille: jalostuksen aikana terveelliset kuidut ja öljyt poistetaan, koska ne tekevät jauhoista ruskehtavaa ja helpommin pilaantuvaa. On helppo ymmärtää, että mikä tahansa ravintoaine on elimistöllemme vierasta puhdistuksen, valkaisun, kuumennuksen ja muun käsittelyn jälkeen, lisäaineilla höystettynä..

  Vielä 100 vuotta sitten suolaa käytettiin yleislääkkeenä lähes vaivaan kuin vaivaan. Nykypäivän kuluttaja on hämillään suolan ympärillä käytävästä keskustelusta. Toiset pelottelevat, toiset suosittelevat. Suolan käytölle on annettu enimmäissuosituksia. Yksilöllinen suolantarve kuitenkin vaihtelee valtavasti, ihmisen genetiikasta ja elintavoista riippuen. Monet ihmiset käyttävät suolaa jopa yli suositusten, mutta terveen ihmisen munuaiset pystyvät tehokkaasti suodattamaan ylimääräisen natriumin pois. Tulee kuitenkin muistaa kohtuus kaikessa: suola, kuten vesi tai happikin on keholle myrkkyä liian suurina annoksina. Kiinnitä ennenkaikkea huomiota suolan laatuun ja alkuperään.

  ——————————————————————————–

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 11. Voi hyvää päivää.
  Ihan kuin ei uudempia kissatutkimuksia olisi tehty. Vaikka surettaa kissojen kohtalo, en ole vakuuttunut sen olevan pastoroidun maidon vika. Kuulostaa keripukilta. Kaipa se kissojakin vaivaa- tauti joka johtuu tuoreen ruuan puutteesta eli C-vitamiinin puutteesta. Tuttuja laivamatkoilta Kolumbuksen aikoina. Suomessakin vielä jokin aika sitten suht. yleinen. Nykyään harvinainen, kiitos lisätyn c-vitamiinin.
  Samoin lisätty d-vitamiini on suorastaan ihmeaine, sitä kai ei kukaan pysty kieltämään. Se nyt vaan sattuu olemaan niin, että vitamiinit ruuan yhteydessä syötynä imeytyvät paremmin elimistöön, näin ollen on yleensä parempi, että vitamiinit saa ruuasta.
  Hunaja on hunajaa, ja riisi ilman kuoria on riisiä ilman kuoria. Ei mikään todiste luonnollisen ja synteettisen eroista. Synteettinen on valmistusmenetelmä ei mikään aineen ominaisuus. Sokeri on luonnontuote siinä missä hunajakin ja synteettinen b-vitamiini on ihan sama aine ominaisuuksiltaan kuin luontainen b-vitamiini. Ok, ehkä kenenkään on vaikea syödä punaista lihaa niin paljon, että saisi b-vitamiineja niin paljon, että virtsa värjääntyy, mutta se ei ole mikään todiste synteettisen b-vitamiinin pahuudesta.
  Moni luonnontuote tappaa, moni synteettinen vitamiini tai muu aines pelastaa.
  Ihme propagandaa, rahako tämänkin jutun taustalla on? Täällä yritetään mielikuvilla ja muilla ihme peloitteluilla saada ihmiset pelkäämään ihan tavallisia aineita, kuten maitoa, jossa on paljon hyviä ominaisuuksia. Käsittämätöntä, että pastoroidun maidon sanotaan olevan syypää lähes kaikkeen ja hui kamalaa, homouteen! Ihme kuin Suomalaiset eivät ole jo kuolleet sukupuuttoon ja yhtään heteroa on olemassakaan tässä maassa.
  Järki käteen, ei kaikki teollinen, synteettinen, prosessoitu ole vaarallista, vaan vaarallisempaa saattaa olla käyttää sitä muka luontaista ruokaa tms. Turha miettiä pastoroidun maidon vaarallisuutta, jos aivot menee viikottain narikkaan luomuviinistä tai elimistön myrkyttää pilaantuneella luomukosmetiikalla, täynnä luontaisia hormoneja, allergisoivia luontaisia raaka-aineita ja lapsi saa ruokamyrkytyksen raakamaidosta. Suhteellisuutta. Täyttä propagandaa, jossa yritetään vedota muka tietellisyyteen, mutta tiedettä ei ole nimeksikään tukemassa väitteitä, jotka ovat lähinnä yhtä päteviä kuin horroskoopit.
  Ja ne jotka eivät rokota lapsiaan ovat vastuuttomia ja vaarantavat lähipiirinsä. Mielestäni päiväkotiin tai kouluihin ei saisi ottaa lapsia, joita ei ole rokotettu suositusten mukaisesti. Esimerkiksi itse olen tyytyväinen, ettei nykyään juurikaan esiinny tuhkarokkoa, tuberkuloosia jne.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Hoi hyvää päivää vaan itsellesi. Olet kova puhumaan propagandasta, kun itselläsi ei ole mitään käsitystä tai kokemusta asioista, mutta olet kova arvostelemaan ihmisiä, jotka haluavat parantaa omaa terveyttään luomuruoalla ja raakamaidolla. Mitä ihmettä se sinunkaltaiselle ihmiselle kuuluu kuinka ravintorikasta ruokaa joku toinen syö. Monet ihmiset puhuvat kokemuksistaan, jotka he ovat huomanneet muutettuaan ruokavaliotaan niin mikä sinä olet tietämään paremmin mitä nämä ihmiset tuntevat.

   Ja noista rokotuksista vielä. Koska olet noin kova arvostelemaan vanhempia, jotka eivät ole halunneet ottaa riskiä, joka rokotuksista voi seurata, haluan että otat henkilökohtaisesti asiaksesi pyytää anteeksi esimerkiksi sikapiikin saaneilta lapsilta heidän karmeata kohtaloaan. Kuule ei se auta siinä kohta, kun rokotuksesta seuraa jokin kamala tauti, että no se on vaan muutamalla prosentilla. Sinä voit omasta pussistasi vaikka maksaa asianomaisille kipurahaa, kun kerran olet ollut mukana painostamassa rokotuksen ottamista.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
  2. Seliseli. Kuin valheita holokaustivalheen tueksi. Melkoisia hupinumeroita.

   Miksihän ”foliojengi” ei juuri uskalla hyökätä holokaustia vastaan? Tai puhu saksalaisia kohtaan tehdyistä rikoksista? Tai kerro kansallissosialismin oikeasta luonteesta ja toiminnasta? Taitavat olla huijareiden johtamia.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 12. Vai että pitäisi rokotukset olla pakollisia? Pelkästään formaldehydin tinttaamisesta pienen lapsen elimistöön pitäisi nostaa syytteet pahoinpitelystä. Ja miten rokottomattomat vaarantavat lähipiirinsä? Eivätkö rokotetut olekaan suojattu? Vai eivätkö rokotteet toimikaan niin kuin pitäisi?

  Kummasti juuri rokotetut sairastuvat tuhkarokkoon ja tuberkuloosiin. Ja tuberkuloosikin on pelkkä d-vitamiinin puutostauti. Onko päässyt unohtumaan, että Suomessa kuoli vielä 2000-luvullakin vauvoja tuberkuloosirokotteeseen?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Ne uskoo, että luonnontieteet on pelkkää ’eliitin’ tavalliseen kansaan kohdistamaa sumutusta.

    Jos lääketiede väittää tuberkuloosia jonkin mikrobin aiheuttamaksi, niin silloin mikä hyvänsä muu selitys on olevinaan parempi, jnpp.

    Tai jos kemia väittää, että veden hajottamiseen vedyksi ja hapeksi tarvitaan (vähintään) yhtä paljon energiaa kuin mitä saadaan polttamalla näin saatu vety, nämä alkavat uskoa autoon, joka kulkee veden hajottamisesta ja saadun vedyn polttamisesta saatavalla energialla ..

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 13. HOMOGENOINTI*)=suurempi terveysuhka silloin kun homogenointi suoritetaan ennen pastörointia!

  *Mhb-pula. 08.09.2010 Meijereiden takia maidon käsittelyssä on vakava terveys uhka: Maidon homogenointi on lopetettava välittömästi!!
  Tämä sivu on päivitetty 10.04.2011

  *Raakamaidon kaupallisessa käsittelyssä raakamaidon pastörointi on välttämätöntä – poislukien suoraan maatilalta myytävä raakamaito!
  *Mutta meijerien suorittama homogenointi (=Probiootti bakteereita suojaavien rasvapallojen pilkkominen) on täysin turha-tarpeeton toimenpide, jolla vaarannetaan ihmisten terveys!

  Elämää ylläpitävien tarpeellisten probiootti-bakteerien matka mahalaukusta-ohutsuoleen:
  A. Vapaana maidossa olevat Probiootit eivät pääse elävänä*) ohutsuoleen asti, koska niiltä puuttuu suoja(=rasva).
  *)Ainoastaan elävistä Probiootti-bakteereista on hyötyä!
  B. Rasvaan sitoutuneet Probiootit saadaan ohutsuoleen asti, koska niillä on rasva suojana!
  Mutta juuri homogenoinnilla(tiukalla sihdillä) saadaan aikaan se, että ohutsuoleen pääsee elävänä vain murto-osa niistä Probiooteista, jotka alunperin oli pilkkomattomissa rasvapalloissa. Probioottien tuhoa pahentaa se, että maidon pastörointi ja homogenointi suoritetaan meijereillä väärässä järjestyksessä:
  ->>>>>>Ensin maidon rasva pilkotaan(=homogenointi) ja sen jälkeen maito pastöroidaan, jolloin kuumennuksessa(=pastörointi) tuhoutuu lähes kaikki Probiootit!

  Huomaa nämä:
  – Maidon tyydyttynyttä rasvaa tarvitaan: >>>1.Solukalvon “rakennusaineeksi”, sekä >>>2.Probiootti bakteerien suojaksi mahalaukun happoja vastaan.
  – >>>>>>On kohtuutonta, että asiakas maksaa ensin meijerille siitä että meijeri poistaa maitorasvaa jonka mukana poistuu rahanarvoisia Probiootteja jotka asiakas joutuu ostamaan erikseen jauhekapseleissa. Sekä kaikenkukkuraksi meijeri pilkkoo jäljelle jääneen maitorasvan(=homogenointi), jonka takia ohutsuolen limakalvoille saadaan elävänä murto-osa niistä Probiooteista jotka alunperin oli pilkkomattomissa rasvapalloissa.

  >>>Ihmiset ovat saaneet jo vuosisatojen ajan limakalvoille tärkeimmät Lactobacillus asidophilus- ja Bifidobacterium-bakteerit lehmän raakamaidosta (=käsittelemätön maito), jotka meijerit ovat tuhonneet pastöroimalla (=tarpeellinen) ja homogenoimalla (=täysin turha-tarpeeton toimenpide!) ja näin aiheuttaneet vakavan terveyshaitan jo 1970-luvulta lähtien!

  ***Koska kyseessä on immuunipuolustuksen kolmesta Probiootti bakteerista kaksi tärkeintä Probiootti bakteeria, niin katson että aiheutettu terveyshaitta on vakava, johon on puututtava välittömästi!

  Tätä teetättää Valion ahneus ja röyhkeys! Busines matematiikkaa:
  Ja asiakas on tyytyväinen ja Maksaa!
  Suostuukohan maksamaan kun saa tietää suoranaisesta petoksesta:
  Tuote 1. Valio täysmaito 3,5r%. HOMOGENOITU, jota ei tietenkään kerrota purkin tekstissä!
  1 Litran purkin hinta: 0,85 Euroa paikallisessa kaupassa.
  Tuote 2. Valio Luomu kevytmaito 1,5r%. Purkin teksti: Pastöroitu ja HOMOGENOIMATON!
  1 Litran purkin hinta: 1,35 Euroa paikallisessa kaupassa.

  Ja asiakas maksaa kiltisti 0,50 Euroa/1L prk ylimääräistä siitä, että:
  a. Valio jätti pilaamatta maidon homogenoimalla!
  b. Valio ahneuksissaan poisti rasvaa 2r%-jonka mukana poistui suurin osa asiakkaalle elintärkeitä ja rahan arvoisia Probiootti bakteereita!
  – Eli asiakas maksaa 60% lisää hinnassa siitä että Valio kuorii kerman päältä!

  Kannattaa äänestää jaloillaan kuten Vanhasen poika uhkasi tehdä, kun businekset alkoivat kusemaan kintuille.

  Kun Valio tuolla edesvastuuttomalla Probiootti bakteerien poistamisella sai aikaan asiakkaiden sairastumisen laktoosi-intoleranssiin, niin mitä tapahtuikaan: Valio kehitti huomattavasti kalliimmat laktoosittomat tuotteet, joilla rahastetaan lisää rahaa-rahaa-rahaa ja asiakas maksaa kiltisti! Mutta kauanko suostuu maksamaan?
  VOI KUUKKELIN MUNAT – ONKO AHNEUDELLA JA RÖYHKEYDELLÄ MITÄÄN RAJAA!?
  Mikäli maidon täysin turha ja tarpeeton HOMOGENOINTI on tehty puhtaasti tiedon puutteen takia, niin se on EHKÄ anteeksi annettavissa!

  Allekirjoita adressi. Maidon käsittelyssa on vakava terveys uhka: Homogenointi!
  http://www.adressit.com/maidon_kasittelyssa_on_vakava_terveys_uhka_homogenointi
  Linkki avautuu uuteen ikkunaan, tai uuteen välilehteen!

  Olet tässä: 08.09.2010 Meijereiden takia maidon käsittelyssä on vakava terveys uhka: Maidon homogenointi on lopetettava välittömästi!!
  Alkuun

  *)………jatkuu. 3. Kysymys:
  – Mitä tarkoittaa lehmän raakamaidon homogenointi ja mitenkä se vaikuttaa Probiootti-bakteerien tuhotumiseen?
  Vastaus:
  – Homogenointi tarkoittaa maidon sisältämien rasvapallojen mekaanista pilkkomista pienempiin partikkeleihin, jolloin homogenoinnin jälkeen tapahtuva maidon pastörointi(=kuumentaminen) tappaa kaikki maidossa vapaana olevat bakteerit ja pilkotun rasvapallon bakteerit-sen enemmän mitä pienempiin partikkeleihin rasvapallo on pilkottu!
  Po Probioottien tuhotumista vähentäisi huomattavasti kun maito pastöroitaisiin(!!!) ENNEN TÄYSIN TURHAA JA TARPEETONTA HOMOGENOINTIA!! Jatkuu linkissä……….

  ……….jatkuu. 7. Kysymys:
  – >>>Mistä minä noita mhb.ta sitten saan jos en voi käyttää rasvaista maitoa esimerkiksi >>>laktoosi-intoleranssi n ja/tai >>>maitoallergia n takia?
  Vastaus:
  – >>>*)On eräs poikkeus jolla toimenpiteellä saatat kestää maitotuotetta: Tee kotiviiliä suoraan maitotilalta haettuun raakamaitoon, jolloin 24-tunnin hapattamisen jälkeen viilissä oleva Probiootti-bakteeri määrä on 256-kertainen aloitustilanteeseen nähden.
  >>>*) Varoitus: Tätä toimenpidettä et saa tehdä jos sinulla on anafylaksian (=vakava allerginen reaktio) vaara!

  – Jos et pysty käyttämään rasvaisia maito- ja/tai hapanmaito-tuotteita ollenkaan(katso edellinen kohta), niin ongelman voit ratkaista siten että syöt Probiootti-jauhekapseleita niin kauan (kuukausi….kuukausia!) että kestät maitotuotteita.
  – Saat mhb.t syömällä Probiootti-bakteereita kapselissa, jossa on kolme tärkeintä bakteeria 1.L-a, 2.L-b ja 3.Bif bakteerit joiden saantisuositus on 3×2-miljardia (tai enemmän) bakteeria/vrk+muut Probiootti bakteerit joita Probiootti(mhb)-tuote saa sisältää. Jatkuu linkissä……………
  http://maitohappobakteeri.nettisivu.org/mhb-kolme-vaikutukseltaan-tarkeinta-probiootti-bakteeria-ovat-immuunipuolustuksen-perusta/mhb-usein-kysytty-probiootti-bakteereistamhb/

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 14. Probiootti-bakteerien luonnollinen saantilähde on yllätys-yllätys: Rasvainen lehmänmaito!!
  Evira ei uskalla käydä kimppuuni enää, niin heidän pitää nyt mollata parasta ’tyydyttyneen rasvan-Probioottien-kalsiumin-proteiinin-jne-jne luonnollista lähdettä: Lehmän raakamaitoa vastaan’.
  Riittääkö tosiaankin eviralle töihin pääsyyn magrillin älykkyysosamäärä?!!
  _________________________________________________________

  ”” …….jatkuu. >>>>>>>>>>>>>>>Mitä yhteistä: Sikainfluenssa-virus, MRSA-sairaalabakteeri, Clostridium difficile-tappajabakteeri ja EHEC-tappajabakteeri?

  >>>>>>Kaikkia näitä “pikkupiruja” voimme yrittää “juosta karkuun” tai parantaa limakalvot kolmella tärkeimmmällä Probiootti-bakteerilla, jolloin oma immuunipuolustus hoitaa “pahat” bakteerit ja virukset!

  Pidän lääketieteen ennakkovalmisteluja ja potilaiden eristämisiä vähintäänkin hätävarjelun liioitteluna.

  Milloinkahan lääketiede pääsee tälle 2009-luvulle? Päivityksessä 09.09.2011 näytti sille, että ei koskaan!

  Clostridium difficile-bakteeri on yleinen meillä ihmisillä, lapsilla varsinkin. Itse Clostridium difficile-bakteeri ei ole perus syy kuolemiin, vaan antibiootti ja kosteusvaurio-homeiden antibiootti ovat tappaneet nämä tarpeelliset Probiootti bakteerit, jonka takia Clostridium difficile-bakteerit ovat päässeet kiinnittymään/kasvamaan/lisääntymään limakalvoilla, joilta puuttuu tämä luonnollinen vastarinta: Tärkeimmät Probiootti-bakteerit!
  * Kun vatsamme (=suolisto) on täysin kunnossa (=löytyy tärkeimmät mhb.t), niin silloin ei esiinny: Kipu-Vihlonta-Närästys-Ummetus-Ripuli-Jne.
  *Maitohappobakteerit muodostavat limakalvoilla “bakteeripuolustuksen”, jolloin jos esimerkiksi saat suun kautta Clostridium difficile tappaja-bakteerin, niin Clostridium difficile bakteeri jatkaa vahinkoa aiheuttamatta suoliston läpi ja poistuu ulosteen matkassa. Kolmella (3) tärkeimmällä bakteerilla voidaan ehkäistä tilanteen kärjistyminen, jolloin:

  * Ripuli (löysä uloste), johon ei liity ripulia edeltänyttä antibiootti-kuuria:
  Kertoo sen että suoliston tarpeellinen bakteeri-kanta on vajaa, mutta ei vielä vakava, joka voidaan parantaa antamalla suoliston limakalvoille hyvät/tarpeelliset maitohappobakteerit syöden, huomioiden että syöt oikeita eläviä luonnollisia bakteerikantoja (ks kolme(3) tärkeintä bakteeria), riittävästi-vähintään 3×1(suositus=3×2)-miljardia bakteeria/vrk.
  Antibiootti tappaa maitohappobakteerit: Ota mhb.t kolme tuntia antibiootin jälkeen ja ajoita mhb.n otto viimeiseksi yötä vasten, jne.
  Hoito:
  – Jos et ole käyttänyt aiemmin po bakteereita, niin käytä alkuun 2vuorokautta:
  http://maitohappobakteeri.nettisivu.org/mhb-kolme-vaikutukseltaan-tarkeinta-probiootti-bakteeria-ovat-immuunipuolustuksen-perusta/mhb-maitohappobakteeri-jauhe-ja-jauhekapseli-tuotteet-suomioikeat-probiootti-bakteerit/#Acidophilus_Forte
  Asidophilus Forte 1kapseli 2xvrk(=Tehosessio 60miljardia bakteeria).
  – Jos ripuli ei loppunut, niin käytä seuraavat 2vuorokautta:
  Asidophilus Forte 1kapseli 3xvrk(=Tehosessio 90miljardia bakteeria).
  – Jos ripuli ei loppunut vieläkään, niin sinun on otettava käyttöön kaikki kolme tärkeintä bakteeria:
  http://maitohappobakteeri.nettisivu.org/mhb-kolme-vaikutukseltaan-tarkeinta-probiootti-bakteeria-ovat-immuunipuolustuksen-perusta/mhb-maitohappobakteeri-jauhe-ja-jauhekapseli-tuotteet-suomioikeat-probiootti-bakteerit/#Asidophilus_plus
  Asidophilus plus 30kapselia 1xvrk(=Tehosessio 90miljardia bakteeria).
  – Jos olet käyttänyt aiemmin po bakteereita, niin käytä suoraan 90miljardia bakteeria(=Tehosessio90mrd bakteeria) kerralla 1xvrk!
  Mutta jos limakalvoille ei olekaan annettu hyviä/tarpeellisia maitohappobakteereita, niin:

  * Veri-ripuli (veri tulee haavautuneilta limakalvolta), johon saattaa liittyä ripulia edeltänyt antibiootti-kuuri:
  Kyseessä saattaa olla Clostridium difficile-bakteerin tuottaman toksiinin (myrkky) aiheuttama ripuli. Clostridium difficile tappaja-bakteeriin ei tehoa mikään antibiootti, vaan antibiootti ainoastaan pahentaa suoliston limakalvojen tilaa tappamalla hyviä/tarpeellisia Probiootti-bakteereita. Clostridium difficile tappaja-bakteerin kiinnittyminen/kasvu/lisääntyminen vaurioituneilla limakalvoilla voidaan estää ainoastaan kolmella tärkeimmällä Prob.bakteerilla! Luonnollisilla/elävillä Probiootti-bakteereilla ei ole yliannostuksen vaaraa, joten tilanteen vakavuudesta riippuen potilaalle voidaan antaa kymmeniä……satoja miljardeja mh-bakteereita/vrk!
  Välitön hoito:
  – Käytä suoraan kolmea tärkeintä bakteeria:
  http://maitohappobakteeri.nettisivu.org/mhb-kolme-vaikutukseltaan-tarkeinta-probiootti-bakteeria-ovat-immuunipuolustuksen-perusta/mhb-maitohappobakteeri-jauhe-ja-jauhekapseli-tuotteet-suomioikeat-probiootti-bakteerit/#Asidophilus_plus
  30kapselia/vrk(=Tehosessio90mrd bakt) kerralla 1xvrk! Toista hoito tarvittaessa koska hoitamaton veri-ripuli voi olla kohtalokas!
  – Vaikka verentulo lakkaa niin käytä:
  http://maitohappobakteeri.nettisivu.org/mhb-kolme-vaikutukseltaan-tarkeinta-probiootti-bakteeria-ovat-immuunipuolustuksen-perusta/mhb-maitohappobakteeri-jauhe-ja-jauhekapseli-tuotteet-suomioikeat-probiootti-bakteerit/#Acidophilus_Forte
  kapselia 1-2kapselia/vrk vähintään viikkojen ajan!

  >>>>>>Kun limakalvot ovat kunnossa, niin Closridium difficile tappaja-bakteeri ei aiheuta mitään erityis toimenpiteitä. Ainoastaan toksiinia tuottava kanta vioituneilla (=haavautuneilla(=veri irtoaa)) limakalvoilla aiheuttaa välittömiä toimenpiteitä! Sen vuoksi kannattaa teettää sairaalassa:

  * Uloste-tutkimus:
  Jossa ulosteesta määritetään bakteerit ja toksiinit. Mikäli ulosteesta löytyy Clostridium difficile bakteereita ja niiden tuottamaa toksiinia, niin paksusuolen pelastamiseksi ja Clostridium difficile bakteerin nopean häätämisen vuoksi kannattaa teettää sairaalassa:

  * Probiootti-bakteeri liuoksella korvattu ulosteen-siirto:
  Jossa paksusuoli tyhjennetään ja paksusuoleen ruiskutetaan Probiootti-bakteeri liuosta: 1.L-a, 2.L-b ja 3.Bif.
  Olet tässä:
  *Mhb-. Ripuli, antibiootti-ripuli, tappaja-bakteeri, uloste-tutkimus ja Probiootti bakteerit (mhb).
  Alkuun

  http://maitohappobakteeri.nettisivu.org/mhb-pula-08092010-meijereiden-takia-maidon-kasittelyssa-on-vakava-terveys-uhka-maidon-homogenointi-on-lopetettava-valittomasti/mhb-antibiootti-ripuli-tappaja-bakteeri-uloste-tutkimus-ja-probiootti-bakteerit-mhb/

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 15. Voi olla myös viranomaisten bioterroria, jotta Valio saisi myydä kaiken maidon

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 16. Luomuisemman maidon pastörointimenetelmän mehiläisvahalla on neljä nuorta tyttöä keksinyt Nicaraguaan, jossa paströroimaton maito aiheuttaa sairauksia ja keskenmenoja:

  ”After learning that drinking unpasteurized milk was leading to greater rates
  of disease and miscarriage among Nicaraguan women, four girl scounts from
  Rochester, New York who call themselves the ”Hippie Pandas” created a viable
  milk pasteurization system using beeswax. ”

  http://www.huffingtonpost.com/2012/05/22/jack-andraka-15-wins-inte_n_1535741.html

  (Pääuutinen oli että 15-vuotias Jack Andraka keksi keinon haimasyövän varhaiseen havaitsemiseen).

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 17. Evira ei enää voi mollata ja mustamaalata minua, niin ovat keksineet mustamaalata L-a ja Bif Probiootti-bakteereiden(=hyödylliset/elämää ylläpitävät bakteerit) luonnollista saantilähdettä lehmän raakamaitoa! Evira ei näytä ymmmärtävän edes mikä ero on yksimahaisella ihmisellä ja monimahaisella lehmällä.

  MRSA-sairaalabakteeri, Clostridium diffisile-tappajabakteeri, EHEC-tappajabakteeri, jne kuuluvat samaan sarjaan. Lieneeköhän Evira kuullut semmoisesta kuin potilaan oma IMMUUNIPUOLUSTUS-JÄRJESTELMÄ!?
  Olisi syytä Eviran henkilökunnan lukea vielä kerran linkin tekstit:
  http://pappasmurffi.nettisivu.org/tekijan-tiedot-ja-palaute/blogi-uusin-2012-06-20-turhat-perhesurmat/blogi-uusin10042011-yksi-sukupolvi-ja-totaalinen-tuho/blogi-20100526-estetty-kirjoitukseni-hauvacom-issa-laaketehtaiden-kansallinen-mainonta-siirtynyt-eviralle-nyt-rahastetaan-koiranomistajia/

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat