Professori: negatiivisilla koroilla tuhotaan pienet pankit ja käteinen raha

Yli viidennes maailman BKT:sta tuotetaan maissa, joissa on siirrytty negatiivisiin korkoihin – muun muassa Japanissa, euromaissa, Tanskassa, Sveitsissä ja Ruotsissa. Trendi leviää maailmalla.

Negatiivisten korkojen tuli ”elvyttää talous”, mutta Japanissa ja euromaissa taantuma jatkuu ankarana. Koron vaikutus kysyntään on ollut käytännössä olematon. Kuten ValueWalk on kirjoittanut:

”Japanissa on vallinnut äärimmäisen matala korkotaso vuosien ajan, ja maan talous on kuralla. Euroopassa käydään luottokauppaa biljoonilla euroilla negatiivisella korolla, mutta talous ei vain elvy. Tanska, Ruotsi ja Sveitsi ovat myös ottaneet negatiivisen koron käyttöön, mutta kansalaiset eivät kuluta tarpeeksi. Itse asiassa ihmisten säästämishalukkuus on noussut samalla, kun korkotaso on vajonnut. Kehitys on siis ollut täysin päinvastaista kuin keskuspankkiirit ovat lupailleet.

Miksi näin tapahtuu? Koska säästäjät ovat peloissaan. Matala korkotaso on murskannut ihmisten eläkesuunnitelmat. Otetaan esimerkiksi henkilö, joka suunnitteli talouttaan 10 vuotta sitten ja jonka säästöt kasvoivat korkoa 3 prosentin vuosivauhtia. Nyt korko on nollissa. Kuinka varautua eläkevuosiin, kun säästöt eivät enää kasva?

Tämän vuoksi eläkevuosiinsa varautuneet kansalaiset alkavat säästää lisää – eivät suinkaan kuluttaa. Kysyntä ei siis kasvakaan! Keskuspankeissa tätä ei kuitenkaan ole otettu huomioon. Virallisessa mantrassa kysyntää edelleen ’stimuloidaan’ laskemalla ohjauskorkoa. Kansalaiset eivät ala ostaa tuotteita, mikäli he ovat huolissaan tulevaisuudestaan. Mikäli säästäminen on vaikeaa, ei kysynytäkään tule kasvamaan.”

Mitä on siis meneillään? Miksi keskuspankit eri puolilla maailmaa ovat päättäneet upottaa korot miinusmerkkisiksi?

1027779537

Taloustieteen professori Richard Werner – määrällisen elvyttämisen keksijä – toteaa:

”Sveitsin kokemukset [osoittavat], että negatiivinen korko nostaa pankkien kuluja. Pankit reagoivat tähän kohottamalla hintoja. Koska säästäminen ei houkuttele kansalaisia, pyrkivät pankit tasapainottamaan tilannetta nostamalla luottojen hintoja – kuten Sveitsissä nähtiin. Toisin sanoen ohjauskoron madaltaminen nostaa lopulta lainojen kustannuksia!

Mikseivät keskuspankit sitten nosta ohjauskorkoa? Olisiko lopputulos täysin sama? Ei välttämättä. Mikäli ohjauskorko nousee, pankit voivat laajentaa korkomarginaalia ja tehdä parempaa tulosta. Kun korot ovat negatiivisia, pankkien marginaalit pysyvät matalalla ja voitot ovat vaatimattomia.

Kuten lukijat tietävät, uskomme, että EKP käy sotaa euroalueen ’hyviä pankkeja’ vastaan. Esimerkiksi Saksassa on tuhansia pieniä yhteisöpankkeja, joista EKP tahtoo päästä eroon. Yhteisöpankit eivät pyri maksimoimaan voittojaan keinolla millä hyvänsä. Ne ovat yleishyödyllisiä rahoituslaitoksia, joilla palvellaan sosiaalista hyvinvointia (esimerkiksi Sparkassenin julkisten talletusten pankki sekä Volksbank-kansanpankki).

EKP ja EU ovat lisänneet huomattavasti pankkien byrokraattista sääntelytaakkaa, mikä merkitsee raskaita henkilöstökuluja. Näin yhteisöpankkeja on pakotettu fuusioitumaan ja sulkemaan paikallisia konttoreitaan. Samalla EKP:n kitsas rahapolitiikka on syönyt voitot.

Ohjauskoron lisäksi myös määrällinen elvyttäminen tulee pitämään korot alhaalla vielä pitkän aikaa. Kaiken tämän vuoksi perinteiset pankit – eli ne, joiden tehtävä on lainata yrityksille rahaa investointeihin – ovat valtavan paineen kohteena. Määrällinen elvyttäminen on auttanut ainoastaan suuria pankkeja, joiden leipälaji on finanssikeinottelu ja kasinotalous.

Negatiivisella ohjauskorolla pyritään siis tuhoamaan pienet pankit. Koko rahoitussektori pyritään kehittyneissä maissa yhdistämään suurmonopolin kontrolliin.

Kehityskulkua voidaan käyttää myös tekosyynä käteisen rahan täydelliselle lakkauttamiselle. Kuten monet tietävät, ”ymmärsi” Englannin keskuspankki vasta hiljattain, että pankit luovat uutta rahaa kiertoon myöntämällä lainoja. Omaksumalla talousdemokraattisen liikkeen kielenkäytön Englannin keskuspankki voi pyrkiä pönkittämään ylivaltaansa entisestään. On mahdollista, että tulevaisuudessa vähittäispankeilta riistettäisiin oikeus luoda uutta rahaa, jolloin koko pankkitoimi voitaisiin sulattaa osaksi yhtä suurta keskuspankkia.

Esimerkiksi Englannissa tämä merkitsisi paluuta vuoden 1964 täydelliseen monopoliasetelmaan, jolloin keskuspankki perustettiin. Englannin keskuspankki oli alusta alkaen yksityisten omistajiensa rahasampo. Keskuspankkimonopoli voisi myös valvoa ja kontrolloida kansalaisia nykyistä tehokkaammin: mikäli käteinen raha ja vähittäispankkien luoma luottoraha lakkautettaisiin, valvoisi yksi keskuspankki kaikkia tilisiirtoja, luototuksia ja investointeja suoraan.”

The Financial Times totesi jo 2014, että käteisen rahan lakkauttaminen hyödyttäisi eniten juuri keskuspankkeja: ”Keskuspankit ovat täysin näkyvästi vaatineet sähkörahaan siirtymistä siitä lähtien, kun kansainvälinen finanssikriisi alkoi…”

Virtuaalirahalla pyörivä yhteiskunta hyödyttäisi keskuspankkeja merkittävästi. Juuri virtuaalivaluutta tekee negatiivisesta korosta mahdollisen, minkä lisäksi se voisi taata laitoksille täydellisen rahoitus- ja valvontamonopolin.

 

Julkaistu alunperin GlobalResearch.ca-sivuilla englanniksi 10.2.2016.

16 kommenttia

 1. Kaikki tuo elvytyshumpuuki juontaa juurensa Keynesiläisestä ja jälki-Keynesiläisestä ’talousteoriasta’ joka on pseudotieteellinen/uskonnollinen hurmosliike. Heidän alkemiassaan/teologiassaan ei ole ikinä ollut päätä eikä häntää. Jo sata vuotta todellisuus ei ole totellut heidän mallejaan ja silti heistä ei päästä eroon.

  Ilmastouskonto on vain n. 30 vuotias nyt mutta pelkään pahoin, että siitä tulee yhtä pitkäikäinen ja tuhoisa vitsaus.

  Plusääni(8)Miinusääni(6)
    1. Totta. Olisi pitänyt lukea myös sisältö. Mutta vallitsevassa tiedotusympäristössä tuollainen otsikkokin on tuhoisa. Todellakin Kreikka on velkaa Saksalle eikä päinvastoin. Onhan Saksa maksellut silti yhtä ja toista Kreikalle sodan jälkeen. Ihan viime vuosinakin jotain järjettömiä potteja rikollisten partisaanien omaisille tai itse roistoille.

     Plusääni(4)Miinusääni(0)
 2. Tästä artikkelista (jonka lähteet ovat peräisin Pohjois-Amerikasta) juuri käy ilmi yksi keskeisistä eroista Yhdysvaltojen/Kanadan ja Euroopan uusnatsien välillä.

  Euroopassa natsit rummuttavat nk. talousdemokratiaa ja keskuspankkijohtoista valtion tiukasti hallinnoimaa finanssimaailmaa, jossa keskuspankki luo rahaa valtion määräyksestä sekä yksityiset pankit on joko kansallistettu tai niiden vapautta toimia itsenäisesti sekä voitollisesti on vahvasti rajoitettu. Valtion entistä tiukempaa puuttumista talouteen, yksityisten pankkien voittoihin, rahanluotiin sekä muuhun toimintaan pidetään toivottavana.

  Yhdysvalloissa taas uusnatseilla on yleensä uusliberaalimpi näkemys taloudesta ja he nimenomaan vastustavat valtion puuttumista rahoitusmaailman toimintaan sekä korkojen manipulaatioon. Siellä kannatetaan itsenäistä yksityistä sektoria, joka toimii mahdollisimman irrallaan keskuspankin sekä valtion vallasta, joka koetaan ”sosialismina” (kyllä, useimmat Yhdysvaltojen äärioikeistolaiset ryhmät ja jopa natsitkin vastustavat sosialismia sekä vahvaa valtiovaltaa).
  Fediä (Yhdysvaltain keskuspankkia) pidetään Yhdysvalloissa äärioikeiston ja fooliohattujen näkemyksissä osana yksityisen talouden vastaista salaliittoa, jonka tavoitteena on siirtää yksityisten ihmisten varallisuus valtion hallintaan pikkuhiljaa sekä tuoda eurooppalaistyylistä sosialistista valtiojohtoista totalitarismia maahan.

  Plusääni(0)Miinusääni(11)
  1. Ei pankkimafian vallan haltuun ottaminen ole mitään sosialistista totalitarismia. Juutalaisilta vain valta pois. Euroopan kansallissosialistit tai fasistit ovat juuri ainoat yksityisen talouden turvaajat juutalaisbolshevismia vastaan. OOlen myös perehtynyt Rapakon takaiseen ajatteluun. Et tunne kumpaakaan. Olet vain jonkun keskustelupalstojen tai valtamedian hörhöilyjen varassa elävä tai siis nuilla keskustelupalstoillakin, joilla kaikki ammennetaan valktamediasta. Äärioikeistosta jutut vastustajien suusta jne.

   Plusääni(13)Miinusääni(0)
  2. ”Fediä (Yhdysvaltain keskuspankkia) pidetään Yhdysvalloissa äärioikeiston ja fooliohattujen näkemyksissä osana yksityisen talouden vastaista salaliittoa, jonka tavoitteena on siirtää yksityisten ihmisten varallisuus valtion hallintaan pikkuhiljaa sekä tuoda eurooppalaistyylistä sosialistista valtiojohtoista totalitarismia maahan.”

   Mutta, ketkä omistavat FED:in ja ketkä ovat soluttaneet lähes koko valtiokoneiston siellä(kin) ?

   https://youtu.be/UyQiA6RuRIc

   Ja ymmärtääkseni Hitlerin kansallisosialismi suhtautui myönteisesti yksityisomistukseen, omavaraisuuteen ja pienyrittäjyyteen. Käsittääkseni yksityisten hallussa oli myös joitakin isoja yrityksiä ? Tavallisten Saksalaisten omaisuuksia ei takavarikoitu valtiolle ja omavaraisuus kaikessa oli suorastaan pakollista, jo pelkästään kauppasaarronkin takia (kv. finanssieliitti julisti kauppasaarron Saksalle 1933).

   Omavaraisuus meni niin pitkälle, että Saksan valtio otti käyttöön jopa oman velattoman rahan, jota se itse loi (tyhjästä) palkanmaksun yhteydessä, ilman lainoja tai velkaantumista yhtään mihinkään. Tämän velattoman rahan arvo oli sidottu työpanokseen tai johonkin hyödylliseen tuotettuun asiaan. Ei kultaan, tai pelkkään uskoon rahan arvosta, kuten euro tai dollari. Koska valtio loi kulunkeihinsa tarvittavan rahan, tuloveroa ei tarvittu.

   (Tämä valtion oma raha on se avain jolla valtiosta voi tulla aidosti itsenäinen. Omassa hallussa oleva rahanluontioikeus jolloin ulkomaanvelkana otettua lainarahaa tai mistään muualtakaan lainattua rahaa ei tarvita valtion sisäisenä vaihdonvälineenä. Ulkomaankauppa tosin hankaloituu, jollei saada käytyä vaihtokauppaa.)

   Nykyisessä kommunismissa/kapitalismissa taas nimenomaan tavikset (keskiluokka) verotetaan ja riistetään kuoliaaksi. Esimerkkinä työpaikkavaltaisten paikkakuntien asuntojen hinnat on saatu hintakuplaan pankkien tyhjästä luoman rahan kanssa keinottelulla ja täten tämä keinotekoinen inflaatio on laukannut hinnoissa, nostaen kaikki muutkin kustannukset pilviin. Siksi kaikissa hinnoissa nykyään (jopa veroissa) on mukana velanhoitokustannuksia. Hinnat ja palkat ovat karanneet käsistä juuri velanhoitokulujen takia.

   Asuntojen hinnat kuplauttamalla on saatu aikaan satoja tuhansia velkaorjia, käytännössä maaorjia. Jopa vanhat maatalouskoneet joille olisi käyttöä pienviljelyssä maksavat nykyään maltaita. Samoin kaikki muu hyödyllinen mitä velalla saa. Sen sijaan aasiasta tuotu heikkolaatuinen krääsä on halpaa ja sen tuontiin on saatu kaikki mahdolliset helpotukset ja vapaudet. Omavaraisuuteen missään perusasiassa ei panostetta. Jopa viljaa tuodaan nykyään ulkomailta, eikä edes sähköä ei saada tarpeeksi tuotettua kotimaassa. Kohta varmaan vettäkin tuodaan ulkomailta, kun TTIP tulee. Entä hengitysilma ? Ehkä siihenkin tulee kohta jokin hiilidioksiidi vero.

   Aivan kaikki yhteiskunnassamme on ulkomaisen rahanlainaajan kontrollissa ja kohta omistuksessakin. Pankit ovat tämän poliittisen kontrollin laitoksia. Kansalle on varattu tässä vain velkaorjan rooli ja tuhoutuminen. Eli tämä on silkkaa kommunismia.

   Plusääni(10)Miinusääni(0)
 3. ”Ei pankkimafian vallan haltuun ottaminen ole mitään sosialistista totalitarismia. ”

  Yksityiseen omaisuuteen kajoaminen on tavallisesti nimenomaan sosialismia. Ja jotta sellainen voidaan toteuttaa, edellyttää se totalitaristista vallankäyttöä eli pakkovaltaa.

  ”Euroopan kansallissosialistit tai fasistit ovat juuri ainoat yksityisen talouden turvaajat juutalaisbolshevismia vastaan.”

  Mitä kohtaa et termissä kansallisSOSIALISMI ymmärrä?

  Kansallissosialistien puolueohjelmaan kuului ja kuuluu nimenomaan tuotantovälineiden, maa-alueiden, luonnonvarojen ja pääoman SOSIALISOINTI. Siitä koko termi kansallisSOSIALISMI ylipäätään tuleekin, että omaisuutta ja vapauksia sosialisoidaan yksilöiltä valtiolle.

  Tässä vielä Wikipediasta:

  ”Taloudellisesti fasismin ja kansallissosialismin välillä on selkeät siteet, koska kumpaankin kuuluu valtion hallinnassa oleva sijoitusmaailma, rahamarkkinat, teollisuus ja maanviljely.”

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansallissosialismi

  On äärimmäisen tietämätöntä väittää, että kansallisosialismi, tai mikään sosialismi ylipäätään, tukee yksityistä omaisuutta ja taloutta.

  ”Et tunne kumpaakaan. Olet vain jonkun keskustelupalstojen tai valtamedian hörhöilyjen varassa elävä tai siis nuilla keskustelupalstoillakin, joilla kaikki ammennetaan valktamediasta. Äärioikeistosta jutut vastustajien suusta jne.”

  Mene itse lukemaan tuota tässäkin lähteenä käytettyä Globalresearchia. Siellä on aika vastakkaiset näkemykset taloudesta kuin Euroopan natseilla. Joka käy ilmi tästä artikkelistakin, joka on siis erittäin ristiriidassa Magneettimediassa aiemmin mainostetun ”talousdemokratian” kanssa sekä muun muassa SVL:n ohjelman kanssa.

  Plusääni(0)Miinusääni(13)
  1. Te kommunistit ne kaappaatte. Jewpediasta on turha lainailla mitään. Suomen ja USA:n äärioikeisto, joka oikeatsi on pankkieliitin puolella, ovat persuosastoa. Esim. USA:ssa niin kuin Euroopan fasismissa ollaan aina ihailtu vapaita talonpoikia. Kyllä te komukat ne siellä ja muualla ne farmarit olette jyränneet ja saattaneet maat jättikonserneille, liittovaltiolle ym. Mene pois paskaa suoltamasta.

   Plusääni(13)Miinusääni(0)
  2. Ettet vaan olisi hiihtävä rabbi vetänyt enempi kosher näkyleipää viime aikoina. Kokemuksen perusteella yksityisomaisuuteen kajoaminen on AINA nimenomaan yksityisomisteista juutalaisbolshevismia, kutsuttiin sitä sitten kommunismiksi tai uusliberalismiksi.

   Mitä kohtaa et halua termissä KANSALLISsosialismi ymmärtää? Sitäkö, että joku taho Valtionkin omistaa. Jos se ei ole sosiaalisesti ja oikeudenmukaisesti kansa, sitten se on mitä luultavimmin joku kansainvälinen rahoituspiiri. Et tarkoituksella mainitse Neuvostoliittoa nimeltä, koska ainoastaan syyllisyys sosialisoidaan, voitot menee kansainvälisen yksityissektorin kassaan.

   Plusääni(7)Miinusääni(0)
 4. Anyway, jäljet johtavat jälleen koshersylttytehtaalle…

  Plusääni(7)Miinusääni(0)
 5. Talouden ennustaminen ei ole rakettitiedettä.

  1) Talous on syklinen.

  2) Sykli koostuu seitsemästä vaiheesta: kolme askelta ylös, yläkäänne alas, kaksi askelta alas, alakäänne ylös.
  Askel on toisiaan seuraavien nousun ja laskun yhdistelmä.
  Askeleen nousun korkeus ja laskun syvyys vaihtelee.

  3) Syklejä on eripituisia

  4) Pitempi sykli muodostuu lyhyemmästä syklistä.
  On vuosituhat-, vuosisata-, vuosikymmen-, vuosi-, kuukausi-, viikko-, päivä-, tunti-, minuutti- ja sekunti- ja niiden välisyklit.

  1929 lamasta alkanut maailmantalouden nousun kolme askelta ylöspäin jatkui vuoteen 2008.
  1929 – 2008 aikakausi oli 79 vuotta: Näin syklin nousuvaiheen kesto oli 3 x 26 vuotta, mikä ennustaa syklin laskuvaiheen askeleen mitaksi 2 x 26 vuotta eli n. 52 vuotta.
  Näistä ensimmäiset 7 vuotta 2008 – 2015 olivat yläkäänne alaspäin. 2016 lähtien aina vuoteen 2060 asti maailman perustrendi on nollakasvun tai supistumisen nollasummapeliä: yhden alueen kasvuaskeleet tapahtuvat toisten alueiden supistumisen kustannuksella.
  Aitoa yleismaailmallista kasvua on tapahtuu vasta vuodesta 2060 lähtien.
  Tämä ei tarkoita keksintöjen tai kehityksen loppumista: ne vain eivät tule tuottamaan aitoa kasvua.

  Eliitti haluaa päästä eroon mahdollisimman suuresta osasta korkeaan elintasoon tottuneista valkoihoisista goymeista juuri tämän 2008 alkaneen supistumissyklivaiheen vuoksi, jotta hyvinvoinnin nollasummapelissä eliitin osaksi tuleva varakkuuden osamäärä ei laskisi 2060 mennessä.

  Plusääni(0)Miinusääni(2)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat