Professori: Suomesta tulossa velkazombi

Kansainvälisen finanssikriisin ennustanut professori Steve Keen toteaa, että Suomessa yksityisen velan suhde bruttokansantuotteeseen on vaarallisen suuri. Suomesta on tulossa seuraavan taantuman myötä elävä kuollut.

Keenin ennusteet perustuvat kansainvälisen järjestelypankin tilastoihin, joita hän tutki uutta kirjaansa (Can We Avoid Another Financial Crisis) varten. Keenin mukaan pankkien holtiton lainananto ja yksityinen velka ovat paljon julkista velkaa suurempi ongelma.

Poliittisessa keskustelussa yksityisestä velasta ei kuitenkaan koskaan puhuta, sillä yksityiseen velkaan perustuvat talouskuplat ovat korruptoitunutta poliittista järjestelmää ohjaavalle pankkisektorille kultakaivoksia. Tämän vuoksi ainoat valtapuolueiden tarjoamat lääkkeet talouden taantumaan ovat leikkaukset ja palkka-alennukset.

Professori vertaa velkakatastrofia kohti kulkevia maita Irlantiin. Irlannissa nopea talouskasvu perustui kokonaan yksityisen velan räjähdysmäiseen lisääntymiseen. Kun Irlannin velkakupla puhkesi, kasvu romahti välittömästi. Nyt maa virkoaa siksi, että velan määrä on alkanut jälleen kasvaa, vaikka pankkien propagandatorvina toimivat ”talousviisaat” väittävät, että kasvu johtuu tylystä leikkauspolitiikasta.

Keen kutsuu pankkien rampauttamia talouksia velkazombeiksi, koska ne ovat kuin käveleviä ruumiita – ne ovat menettäneet elinvoimaisuutensa vaikka eivät olekaan täysin kuolleita.

Mahdollisia tulevaisuuden velkazombeja ovat maat, joissa yksityisen velan suhde bruttokansantuotteeseen on yli 1,5-kertainen ja joissa velka kasvaa yli 10 % suhteessa BKT:hen vuosittain.

Keenin mukaan tulevaisuuden velkazombeja ovat muun muassa Kiina, Ranska, Kanada, Australia sekä Pohjoismaat – Suomi, Ruotsi ja Norja. Suomessa yksityistä velkaa on kertynyt jo lähes 180 % BKT:hen verrattuna. Jos ja kun velkakriisi iskee potentiaalisiin zombimaihin, tulee kysyntä kansainvälisillä markkinoilla romahtamaan, jolloin taloudellinen vahinko moninkertaistuu.

 

Lue myös: Talousdemokratia – lääke velkaorjuuteen ja taantumaan

9 kommenttia

 1. Tästäkin selvitään kun hoidetaan homma eikä vain ihmetellä. Satoja keinoja käytössä, vain yhtä käytetään. Se on kommenttien näpyttely tänne julkaisujen perään, tätähän tehty jo kymmeniä vuosia. Kauanko vielä jatkuu? Näistä uutisoinneista ja kommentoinneista ei ole ollut apua vaan näille sivustoille nauretaan noissa eliitin piireissä ja poliisin on helppo tätä kautta valvoa kaikkia kommentoijija, olisiko aika vaihtaa toimintaa konkreettisempaan suuntaan? Vähän kuin Ukrainan ja Venäjän tapauksessa ”nopeat elävät”.

  Plusääni(16)Miinusääni(2)
 2. Lokakuuta odotellessa.. Martin Armstrongin mukaan tuolloin on seuraava isompi romahdus kuten 2008 ja 2011 http://www.shtfplan.com/wp-content/uploads/2010/04/armstrong_model2.jpg
  Tämä kaveri on melko tarkkaan ennustanut kaikki romahdukset viimeiset 30v joten miksei osuisi oikeaan nytkin. Istui näiden kaavojensa takia vankilassakin monta vuotta kun ei paljastanut miten osuu aina oikeaan.
  Tässä vielä The forecaster documentti kyseisestä herrasta vuodelta 2014. https://www.youtube.com/watch?v=LjAFHJysbkk

  Plusääni(16)Miinusääni(0)
 3. Onneks asuntolainat maksettu ja enää en ota lainaa.

  Hienoo kun kaiken ton päälle otetaan massoittain matuja tänne loisimaan.

  Suomen kohtalo on jo periaatteessa sinetöity. Tärkeitä nopeita muutoksia ei ole näköpiirissä.

  Plusääni(14)Miinusääni(0)
 4. Muuta asiaa koskeva tiedotus: Kommenttien ja artikkeleiden klikkaaminen tarjoaa haittaohjelmaa, sama juttu mv-sivustolla. Torjuntaohjelmani kyllä torjui sen, mutta tiedoksi joka tapauksessa.

  Plusääni(5)Miinusääni(0)
 5. Suomessa ihmiset ovat pakotettuja ottamaan velkaa kahdesta syystä. Nuoret tarvitsevat asuntoja. Tällä hetkellä sellaisen saa ainoastaan ottamalla pankkilainaa. Vuokra-asuntoja ei käytännössä ole tarpeeksi ja ne ovat huikean hintaisia. Asuntojen hinnat ovat täysin käsittömättömän korkealla tasolla. Kaikki haluavat asunnosta vähintään sen mitä ovat maksaneet ja se ei ole aina mahdollista.
  Toinen asia mihin tarvitaan lainaa on työpaikka. Nykyisin töitä on niin vähän että TE-keskus kehoittaa kaikkia ryhtymään yrittäjiksi. Yrittäjä harvoin voi alkaa tyhjästä vaan tarvitsee pankkilainan.
  Nämä kasi syytä velkaannuttavat tavallisen ihmisen vuosikymmeniksi

  Plusääni(9)Miinusääni(0)
  1. Hyvä Venla. Sinä varmasti osaat ammattisi, mutta olet laina rahalla perustanut firman. Se sitoo, orjuuttaa ja sterssaa. Tee työtäsi, mutta tee se vapaasti. On ammattitaitoa, on välineet, on mainostamisen kanava. Et ole turhaan täällä.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Tälle ensimmäiselle kommentaattorille terveisiä putkasta. Ja muille; mitä virkaa on semmoisella djermokratialla (on venättä ja tarkoittaa paskakratiaa) jonka ainoa homma tuntuu olevan puolustaa rikkaiden, röyhkeiden ja muiden etuja oman kansan kustannuksella. Ne kerran neljässä vuodessa valittavat, ja neljä vuotta yhteenkyytiin valittavat, poliittiset turilaat eivät ole ongelma. Ongelma on tämä byrokratia. Ne kaikki virtsa virvet ja pissi liisat, jotka aamusta iltaan ja illasta aamuun haaraperät hyristen noudattavat sääntöjä riippumatta siitä onko niille oikeudellista, siis oikeudellista eikä lakipykäliin ja muuhun sönkkäämiseen, perustetta. Laki joka laaditaan suodattuu läpi tämän hallinnollisen filtterin ja loppupäässä joku Nyyti ilmoittaa että sinä et ole oikeutettu lain tarkoittamaan apuun, suojaan, tukeen. Vika ei ole tämän Nyytin sinänsä vaan vika on hallinnon. Onhan se nyt ihan yks perkele että joka saatanan passipoliisinkin edessä pitää kumartaa ja pokata. Alistua milloin mihinkin mielivaltaan ja hymyillä päälle. Mutta turha se täällä muita on haukkua nyhveröiksi jos ite ei mitään tee. Nimttäin minä teen ja patrullikin oikein innostu ja niin olin tykätty että toista viikkoa söin ”Magaraperunoita”! Enkä luovuta, taisto jatkuu.

  Plusääni(6)Miinusääni(0)
 7. Maailman talous ja sitä seuraavat kansalliset taloudet kulkevat sykleissä.
  Syklissä on kolme nousuaskelta ja kaksi laskuaskelta;
  Askel muodostuu nousuvaiheesta ja laskuvaiheesta.
  Sykli koostuu sen sisäisistä lyhyemmistä sykleistä: syklit kumuloituvat pitemmiksi.
  Syklejä on minuutti-, tunti-, päivä-, viikko-, kuukausi-, vuosi-, vuosikymmen-, vuosisata- ja vuosituhatsyklit.
  1929 lamasta alkanut 79 vuotta kestäneen syklin kolme nousuaskelta huipentui 2008 Lehmanin konkurssiin.
  79/3 = 26. Näin on ennustettavissa, että kansainvälisessä maailmantaloudessa seuraa 2 x 26 laskuaskelta vuodet 2008 –
  2060.
  Todennäköisimmin kv. talouden laskuaskelet ilmenevät olemattomana kansallisena talouskasvuna, jota eivät piristä edes uudet keksinnöt ja kehittyneemmät työ- ja tuotantomenetelmät.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 8. Valtamedia yrittää epätoivoisesti kertoa ”hyviä uutisia” taloudesta.

  Tosiasiahan on näin:

  Nyt esitetty talouden ”kasvu” perustuu velanottoon pakolaiskriisin takia. Viime vuonnahan tähän aikaan vuodesta maassa ei ollut kymmeniätuhansia neekereitä ja arabeja vierihoidossa, kuten nyt. Kymmenettuhannet ihmiset tekevätnyt ”työtä” tämän asian ympärillä ja Suomen Pankin puhuma ”kotimaan kysyntä” perustuu tähän ilmiöön. Maahan lainataan globallieliitiltä rahaa, jotta neekerit ja arabit saavat elää kustannuksellamme tekemättä mitään ja tätä kutsutaan ”talouskasvuksi”.

  Samaan aikaan vienti sakkaa ja saamme lukea päivittäin siitä, kuinka todelliset (lue: ne, josta yhteiskunta saa nettotuloja) työpaikat ovat syöksykierteessä.

  Valtaeliitti on niin totaalisen sairas ja omaa kansaansa huoraava joukko idiootteja, että he laskevat jokaisen puskaraiskauksenkin ”talouskasvuksi” puhumattakaan siitä ”piristysruiskeesta”, joka on annettu kaikille ulkomaalaisia hyysääville juristeille ja kaikille muille maanpettureille erilaisten valitusmahdollisuuksien muodossa.

  ”Talouskasvumme” on sitä, että ammumme itseämme päähän ja onnittelemme itseämme siitä, kuinka ”nyt menee hyvin”, kun ruumisarkkubisnes kukoistaa.

  Maatamme hallitsevat seinähullut idiootit, joiden oikea paikka olisi hullujenhuoneessa tai sitten…

  Niin, no, mikä sana ei kuulu joukkoon:

  Maanpetturi, lyhtypylväs, köysi, valitusoikeus ?

  On paha, mutta jos pikkuisen miettii niin kyllä lähtee.

  Plusääni(17)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat