Ruokasooda ja sitruunavesi

Budwig Centerin tri Loyd Jenkins on sanonut: ”Jos pitäisi valita yksi päivittäinen rutiini joka torjuu sairastuksia ja antaa energiaa, valitsisin sitruunamehun ja ruokasoodan yhdistelmän. Sitruuna itsessään on tehokas puhdistaja, mutta erityisesti ruokasoodan kanssa sillä on syöpää ehkäisevä vaikutus. Se sisältää limonoideja, jotka ovat fytokemikaaleja ja joita on monissa sitrushedelmissä. Ilmeisesti limonoidit auttavat irroittamaan syöpäsoluja suojaavan pintakerroksen. Sitruunalla on myös osoitettu olevan voimakas antimikrobinen vaikutus, mikä on käynyt ilmi tutkimuksissa, joissa on tutkittu syöpäsoluja, ja havaittu niiden toimivan elimistössä sienten tavoin. Kun syöpää hoidetaan kuin sieni-infektiota, voidaan käyttää monia erilaisia menetelmiä. Jotkin henkilöt ovat havainneet, että sitruuna ja bikarbonaatti auttaa torjumaan sieniä, jotka aiheuttavat erityyppisiä syöpiä.”

Lääkäri Johanna Budwig pyrki käyttämään mahdollisimman useita luonnonyhdisteitä. Sitruunan lisääminen ruokavalioon on yksi helpoimmista ja luonnollisimmista tavoista tarjota keholle emäksisiä yhdisteitä. Kun käytät sitruunaa ja ruokasoodaa samanaikaisesti, se auttaa kehoa taistelemaan syöpäsoluja ja muita tauteja vastaan. Yhdessä ne edistävät kehon kykyä muuttaa tilaa mikä altistaa sairauksille, millä tarkoitetaan yleensä erittäin hapanta ja vähähappista ympäristöä.

Jotkin ihmiset väittävät että sitruunalla voisi parantaa syövän, kun taas osa sanoo ettei siitä ole näyttöä. On perusteetonta väittää, että pelkällä sitruunalla olisi parantava vaikutus, mutta ei ole hyvää syytä olla käyttämättä jotain niin terveellistä kuin sitruuna syövän torjunnassa. Samaa voidaan sanoa natrium- ja kaliumbikarbonaatista, sillä on olemassa lukuisia todisteita, jotka osoittavat sen syöpää torjuvan vaikutuksen, jota yhdenkään potilaan ei tulisi jättää hyödyntämättä.

Sitruunaveden valmistaminen on edullista. Se saa ihon hehkumaan, edistää ruoansulatusta ja auttaa pudottamaan painoa. Koska sitruunamehun atomirakenne on samanlainen kuin vatsahapoilla, se huijaa maksaa tuottamaan sappea, mikä auttaa ruokaa kulkemaan sulavasti elimistön ja ruoansulatuskanavan läpi. Sitruunavesi myös auttaa lievittämään ruoansulatusvaikeuksia ja rauhoittaa ärtynyttä vatsaa. Sitruunavesi edistää elimistön entsyymien ja maksan toimintaa ja huuhtoo myrkyt tiehensä.

Sitruunavesi ei vain sammuta janoa paremmin kun muut juomat – se myös antaa elimistölle runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja elintärkeitä hivenaineita. Se myös antaa energiaa kun heräämme aamulla, sillä kudoksemme kärsivät nestevajeesta ja tarvitsevat nestettä huuhtoakseen myrkyt pois.

”Käytän noin 3 paunaa sitruunoita 3-4 päivässä. Mehustaessa käytän koko hedelmän, kuoret, siemenet.. kaiken. Sekoitan 3/4 kupillista 1,5 litraan tislattua vettä, jota juon päivän mittaan ja ennen nukkumaanmenoa. Sitruunavesi on ensimmäinen asia vatsassasi joka aamu. En ole voinut koskaan niin hyvin kuin aloitettuani tämän. Yhtäkkiä painoni putosi lähes 10 paunaa, enkä ole sairastanut nuhaa tai flunssaa”

Sitruunavedellä on monia hyötyvaikutuksia, ja natriumbikarbonaattiin sekoitettuna syntyy huipputerveellinen juoma. Sitruunamehua käytetään lähes kaikissa etnisissä keittiöissä arominvahventeena tai mureuttajana. Vaikka sitruunamehulla on kudosta supistava vaikutus, sillä on myös virkistävä vaikutus, ja se sisältää yhdisteitä jotka estävät tai hoitavat syöpää. Tutkijat ovat havainneet, että sitrushedelmillä on ruoansulatuskanavan ja ylempien hengitysteiden syöviltä suojaava vaikutus.

Vaikka osa syöpäpotilaista on kokenut suotuisia vaikutuksia käyttämällä bikarbonaattia vaahterasiirapin, hunajan tai sokeriruokomelassin kera, valitsisin sitruunan sokerin sijaan ilmeisistä syistä, olipa sokeri mistä lähteestä tahansa. Vaikka onkologi Tullio Simoncini suosittelee sokeria käytettäväksi suonensisäisissä bikarbonaattihoidoissaan, kyseessä on ennemminkin poikkeus kuin sääntö syövän hoidossa käytetyissä menetelmissä. Sokerin saantia tulee rajoittaa syöpää ja muita sairauksia hoidettaessa.

Tästä huolimatta monet juovat sitruunavettä hunajan kera yleisten terveysvaikutusten vuoksi. Hunajalla itsessään on osoitettu olevan syöpää ehkäisevä vaikutus. Hunajalla on karsinogeenejä torjuva ja syöpää ehkäisevä vaikutus. On syytä muistaa, että sokerin käytön varoittelusta huolimatta tarvitsemme glukoosia, kuten tarvitsemme happea ja vettä. Sillä on kuitenkin merkitystä, mistä lähteestä glukoosi on peräisin.

Tri Alberto Halabe Bucay sanoi, ”Ratkaisuni on erittäin yksinkertainen: Syöpäpotilas nauttii sitruunahappoa suun kautta suosittelemani määrän: 10 – 15 grammaa puhdasta sitruunahappoa jokaisella aterialla (yksi pieni ruokalusikallinen 8 tunnin välein) ja närästyslääkettä kuten omepratsolia tai sukralfaattia. Tähän päivään mennessä yli 80 syöpäpotilaan, joista suurimmalla osalla kasvain oli terminaalivaiheessa, tila on kohentunut heidän nautittuaan sitruunahappoa suun kautta.”

Tri Bucay sanoi, että ”Sitruunahappo hillitsee glykolyysiä, mikä on mitokondrioiden ensisijainen energianlähde. Tämä saavutetaan antamalla sitraattia syöpäpotilaille, sillä sitraatti estää sitruunahappokierron fosfofruktokinaasientsyymin, pyruvaattidehydrogenaasikompleksin ja sukkinaattidehydrogenaasientsyymin toimintaa ja näin ollen mitokondriot joutuvat rajoittamaan aineenvaihduntaansa, mikä puolestaan alentaa solun jakautumiskapasiteettia.”

Tri Michael Murry sanoi ”Sen lisäksi, että sitruunat sisältävät runsaasti C-vitamiinia, erityisesti niiden kuoret ovat loistava terpeenien kuten d-limoneenin lähde. Termi terpeeni saattaa luoda mielikuvan siivousliuottimista, mutta vaikka luonnossa esiintyviä terpeenejä käytetään vaihtoehtoina synteettisille terpeeneille monissa puhdistustuotteissa, terpeenien tärkeimmät terveysvaikutukset pyörivät vakuuttavien syöpää ehkäisevien ominaisuuksien ympärillä – sekä ehkäisyssä että mahdollisessa hoidossa.”

Arizonan yliopiston syöpätutkimuskeskuksessa 43 naiselle, joilla oli vasta diagnosoitu hoidettavissa oleva rintasyöpä ja jotka olivat valinneet rinnan osapoiston, annettiin 2 grammaa limoneenia päivittäin kahdesta kuuteen viikkoa ennen leikkausta. Tulokset osoittivat, että d-limoneeni kertyi erityisesti rintakudokseen, saavuttaen korkean pitoisuuden kudoksessa (keskiarvo = 41,3 μg/g kudoksessa). Tulokset myös osoittivat, että d-limoneenilisä johti 22 % laskuun kasvainmarkkereiden ilmenemisessä. D-limoneeni laski erityisesti rintasyöpää aiheuttavan sykliini d1:n ilmenemistä.

Kokonaisten sitruunoiden nauttiminen takaa parhaan lopputuloksen. Kuoret sisältävät 5-10 kertaa enemmän vitamiineja ja hivenaineita kuin pelkkä hedelmäliha ja mehu. Suurin osa kasveista säilöö ravinneaineet kuoreen, siemeniin ja hedelmälihaan. Ayurveda-lääkinnässä sitruunankuoria hyödynnetään maksan puhdistuksessa. Kuoret myös kasvattavat ruokahalua edistämällä vatsahappojen vapautumista, ja ne sisältävät limoneenia ja vähintään 45 flavonoidia, joilla on antioksidatiivinen vaikutus. Lisäksi ne sisältävät pektiiniä ja C-vitamiinia – näistä kaikilla tiedetään olevan syöpää ehkäisevä ja kasvainten kokoa pienentävä vaikutus.

Kiinalaistutkijat eristivät sitruunasta eteeristä öljyä vesitislauksella ja testasivat sitä ihmisen kohdunkaulansyöpäsoluihin. He havaitsivat, että öljy ei vain estänyt solulinjoja leviämästä vaan myös esti vapaita radikaaleja hapettamasta terveitä soluja.

Sitruunan terpeenit

Archives of Biochemistry and Biophysics –lehdessä vuonna 2015 julkaistu tutkimus paljastaa, että sitruunaöljyn terpeenit pysäyttävät syöpäkasvainten, myös maksasyövän, kasvun aktivoimalla hajureseptoreita.

”Terpeenit voivat laukaista signalointiprosesseja soluissa aktivoimalla hajureseptoreita,” kirjoittaa tutkimuksen vetäjä lehdistötiedotteessa tammikuussa 2015. ”Näitä reseptoreita on lähinnä nenässä, mutta niitä on myös osoitettu olevan muissakin kudoksissa, kuten ihossa, eturauhasessa ja siittiöissä. Terpeenit vaikuttavat merkittävästi myös karsinogeneesiin ja syövän kasvuun.”

Ruokasooda on natriumbikarbonaattia

Gerson Institutella on päinvastainen näkemys bikarbonaatin käytöstä syövän hoidossa. Kun kuitenkin tarkastellaan miksi bikarbonaatti on niin hyödyllistä, miksi se toimii, havaitsemme että siitä on enemmän kuin hyötyä. Jokaisen syöpäpotilaan tulee ymmärtää ja arvostaa sitä, että jokin niin halpa kuin ruokasooda voi olla heidän paras lääkkeensä.

Bikarbonaatti antaa elimistölle henkäyksen happea, sillä se antaa elimistölle enemmän hiilidioksidia (CO2) joka sallii suuremman määrän happea kulkeutuvan soluihin. Natrium- ja kaliumbikarbonaatin käyttö on eräänlaista 2-terapiaa. Pähkinänkuoressa menetelmä toimii näin: kun potilaan CO2-tasot nousee bikarbonaatin käytön tai hengitysharjoitusten ansiosta, se nostaa happitasoja sekä pH:ta ja solun jännitettä.

Kun sitruunamehua lisätään natriumbikarbonaattiin, neste alkaa kuplia sillä muodostuu hiilidioksidia. Sama ilmiö tapahtuu vatsassa kun sitruunaa ei käytetä. Vatsahapot tekevät saman minkä sitruuna. Tällä kertaa sitruuna tekee vatsahappojen työn, mikä on tärkeää jos henkilöllä on paljon stressiä tai mikäli potilas on vanha, jolloin hän saattaa kärsiä vatsahappojen vähäisyydestä. Tarvitaan riittävä määrä happoa jotta bikarbonaatti toimii, kuten myös tarvitsemme riittävän määrän happoa ruoansulatusta varten.

Tri Alina Vasiljeva ja tri David Nias kirjoittivat, ”19. vuosisadan loppupuolella tiedemiehet Bohr ja Verigo havaitsivat omituiselta vaikuttavan lain; veren hiilidioksidipitoisuuden lasku johti hapensaannin laskuun kehon soluissa, myös aivoissa, sydämessä, munuaisissa jne. Hiilidioksidin (CO2) havaittiin olevan syynä hapen ja hemoglobiinin väliseen sidokseen. Jos hiilidioksidin pitoisuus veressä on normaalia matalampi, tämä johtaa vaikeuksiin vapauttaa happea hemoglobiinista. Tästä tulee nimitys Verigo-Bohrin laki.”

Kliinisissä olosuhteissa matala happipitoisuus ja matala hiilidioksidipitoisuus esiintyvät yleensä samanaikaisesti. Terapeuttinen hiilidioksiditasojen nosto, hengittämällä ilmalla laimennettua kaasua, nostaa useimmiten veren ja kudosten hapensaantia. Suun kautta nautittava bikarbonaatti nostaa CO2-tasoja veressä aivan kuten hidas hengittäminenkin.

Hiilidioksidi on neutraali, pooliton molekyyli, joka diffusoituu helposti kalvojen lävitse. Bikarbonaatti on hiilidioksidin varautunut muoto, eikä se läpäise kalvoja kovinkaan nopeasti ellei se kulje kanavan, kuten magnesium-kalsium-kanavan kautta.

Ruokasooda (natriumbikarbonaatti) reagoi välittömästi kun se sekoittuu vatsahappojen kanssa. NaHCO3 + HCl -> NaCl + H2O + CO2. Eli: natriumbikarbonaatti + vatsahappo muodostaa suolaa + vettä + hiilidioksidia.

Bikarbonaatin muodossa CO2 on suoraan yhteydessä ”valoreaktioihin”. Tämä ”bikarbonaattivaikutus” vaikuttaa molekyyliprosesseihin. Hiilidioksidin (CO2) tai bikarbonaatin rooli fotosynteesissä oli selvä tutkijoille fotosynteesin historian alkuvaiheista lähtien. Kasvien bikarbonaatti todennäköisesti yhdistää soluaineenvaihdunnan fotosynteesin elektronien virtaukseen.

Elä kauemmin bikarbonaatin avulla

Tri Kalani Raphael havaitsi, että matalat bikarbonaattitasot ovat yhteydessä 24 prosenttia suurempaan riskiin kuolla ennenaikaisesti. ”Havaitsimme että yleisesti hyvinvoivilla vanhuksilla oli suurempi riski kuolla jos bikarbonaattitasot olivat matalat,” Raphael sanoi. Tutkimuksen löydökset auttavat lääkäreitä arvioimaan potilaan ennenaikaisen kuoleman riskiä paremmin seuraamalla heidän verensä bikarbonaattipitoisuuksia tarkemmin, mitä lääkärit eivät yleensä tee. Hän siis sanoo, että terveys piilee riittävän korkeissa bikarbonaattitasoissa. Vanhemmat aikuiset, joiden veren bikarbonaattipitoisuudet ovat matalat, ovat vaarassa kuolla ennenaikaisesti.

Keho kamppailee pyrkien tuottamaan riittävän määrän bikarbonaattia, ja se on häviämässä kamppailua ikääntymisen myötä. Hiilidioksidi, kuten myös bikarbonaatti, on sekä ravinne että hengityksen ja energiantuotannon tuote, ja sen puute tai vaje itsessään aiheuttaa monia häiriöitä kehossa. Kun hiilidioksidin puutostilasta tulee krooninen, se voi aiheuttaa vakavia sairauksia, ikääntymistä ja syöpää.

Yhteenveto

Todennäköisyys sairastua syöpään on pieni jos veri ja kudokset ovat emäksisiä. Jotta terve, riittävän emäksinen tila saavutetaan, jossa taudit ja sairaudet eivät vaivaa, täytyy saada riittävästi emästä ravinnosta. Tähän päästään käyttämällä sitruunan ja ruokasoodaa säännöllisesti. Nesteytyksen lisäksi tulee nauttia runsaasti lehtivihreää sisältäviä viherkasveja, altistua auringonvalolle ja tietenkin, hengittää hitaasti ja runsaasti liikuntaa auttavat välttämään ja hoitamaan syöpää.

 

Alkuperäinen artikkeli lähteineen: Dr Sircus.com

Lue myös:

Ruokasooda ja syöpähoidot
Diabetesta voi hoitaa ruokasoodalla
Ruokasooda, pH-tasapainon täsmäpommi

1 kommentti

  1. KIITOS HYVÄ ARTIKKELI! inkivääri valkosipuli tee pitkään keitettynä hunajan kera sen jo itsessään tuntee että joku perkeleen super terveys juuri upposi kroppaan!!

    https://www.youtube.com/watch?v=QrhJA2QWrRU

    corbettreport julkaiskaa nämä videot 9/11 ja kuinka johtaa jutkuihin! Aika vitulliset todisteet!!

    Plusääni(16)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat