Sarastus-lehti kirjoittaa valtamedian taustoista ja Israelista

Verkkolehti Sarastus julkaisi hiljattain artikkelin länsimaisen valtamedian poliittisesta kaksinaismoralismista otsikolla ”Valtamedia ja kansainväliset uutistoimistot”. Artikkelissa viitattiin myös kansainvälisen median omistajiin sekä juutalaisvaltio Israeliin.

Artikkelissa muistutetaan, ettei Suomen valtamedia ole perinteisesti edes yrittäytynyt tutkia objektiivisesti esimerkiksi pakkomonikulttuurisuuden ja Euroopan unionin kaltaisia poliittisia ilmiöitä. Sen sijaan valtamedia on kansallista itsemääräämisoikeutta rappeuttavien liikkeiden propagandatoimisto.

Valtamedian toiminta on varsin ristiriitaista, sillä avoimesta puolueellisuudesta huolimatta juhlapuheissa toimittajat väittävät olevansa riippumattomia: ”Jää helposti epäselväksi, miksi virallisesti sitoutumattomiksi julistautuvat mediat toimivat tavalla, joka on ristiriidassa niiden lupausten kanssa?”

Tekstissä käydään läpi myös sitä, kuinka jättiläismäisten kansainvälisten uutistoimistojen propaganda valuu alas aina pienimpiin paikallislehtiin. Mediakontrolli on täydellistä, vaikkeivät ulkomaalaiset jättiyritykset suoraan omistaisikaan pienimpiä sanomalehtiä.

Lopussa kirjoittaja ottaa kantaa myös siihen, keille poliittinen valta on länsimaissa ja Lähi-idässä suurilta osin keskittynyt:

”Edelleen, median kestouutisaiheiden, Lähi-idän tilanteen, sekä rajatummin Israelin ja Palestiinan kysymyksen hahmottaminen aiempaa monipuolisemmalta perustalta saattaisi horjuttaa länsimaisen median luotettavuuden ohella tahoja, joiden hallussa on myös muita keskeisiä valtarakenteita länsimaissa.

Tavalliset mediankuluttajat alkaisivat kenties ihmetellä, miksi samoihin tahoihin, jotka länsimaissa on korotettu lähes pyhään asemaan, suhtaudutaan muualla maailmassa varsin toisella tavalla? Entä miksi samoilla tahoilla ei muualla ole vastaavaa yliedustusta kuin monissa läntisissä instituutioissa?

Ironisesti nämä kysymykset heräisivät mediankuluttajissa helpommin, mikäli suomalainen valtamedia ryhtyisi siteeraamaan Israelin vanhinta sanomalehteä Haaretzia, joka kirjoittaa maan sisäisistä asioista huomattavasti avoimemmin kuin globaalit läntiset uutistoimistot tekevät.”

 

Julkaistu alunperin Kansallisessa Vastarinnassa.

Lue myös: Helsingin Sanomat, väärinajattelu ja juutalainen mediavalta Pohjoismaissa

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat