Snowden: Mossad ja USA kouluttivat ISIL-johtajan

NSA-tietovuotaja Edward Snowden on paljastanut, että Israelin tiedustelupalvelu Mossad koulutti yhdessä Yhdysvaltojen ja brittien kanssa ISIL:n (nykyään pelkkä IS) johtajan Abu Bakr al-Baghdadin.

Julkista keskustelua Yhdysvaltojen ja Israelin suhteesta tämän hetken väkivaltaisimpaan terroristijärjestöön on käyty jo kauan. Valkoinen talo ei kuitenkaan ole juuri halunnut kommentoida asiaa. Snowdenin mukaan Yhdysvallat, Yhdistynyt kuningaskunta ja juutalaisvaltio päättivät antaa tukensa IS-ryhmälle operaatiossa, jonka nimeksi tuli Ampiaispesä (Hornet’s Nest).

Operaation tavoitteena oli koota mahdollisimman suuri osa Lähi-idän ”terroristeista” yhdeksi islamistiseksi järjestöksi, joka kävisi sotaa muita muslimeja vastaan mahdollisimman kaukana Israelista. Snowdenin vuotamien asiakirjojen mukaan ISIL käytännössä rakennettiin suojelemaan juutalaisvaltiota. Hän myös paljasti, että al-Baghdadi sai koulutusta uskonnollisten puheiden pitämisessä sekä sotilastaktiikoissa. Mossad antoi hänelle aseellista koulutusta vuoden ajan.

AlahedNews

1 kommentti

  1. Snowden on epäluotettava lähde. Vaikuttaa huijaukselta koko mies. Tässä jutussa saattaa tietenkin olla paljon tottakin. Tai sitten ratkaisevia puutteita. Who knows? Vahvistusta tarvitaan muista lähteistä.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat