Suomen entinen ulkoministeri vaatii kansanäänestystä EU-jäsenyydestä

Valtaa pitävät puolueet liittivät valheiden, salailun ja vääristellyn propagandan avulla Suomen 19 vuotta sitten Euroopan unioniin. Tapahtui kansallinen onnettomuus, suurin maailmansodan jälkeen. Menetimme Eu:n jäsenenä itsenäisyytemme ja itsemääräämisoikeutemme.

Itsenäisyys on paljon enemmän kuin juhlapuheiden korusana. Kuluneet vuodet ovat jo sen osoittaneet. Itsenäisyys merkitsee mahdollisuutta hyödyntää suomalaisten työn, luovuuden ja säästäväisyyden tulokset Suomen ja suomalaisten hyväksi.

Se merkitsee oikeutta hallita omia luonnonvarojamme ja omalla työllämme koottuja pääomia, oikeutta pitää oma raha ja määrätä sen kansainvälisestä vaihtoarvosta. Itsenäisyys merkitsee oikeutta vastata omasta taloudestamme ja kieltäytyä maksamasta velkoja, joita muut kansat ovat omalla taloudenpidollaan keränneet.

Itsenäisyys merkitsee oikeutta määrätä omasta lainsäädännöstämme, omista elämisen säännöistämme, omasta elintarvikehuollostamme, omasta turvallisuudestamme.

Se merkitsee, että suomalaiset voivat ylläpitää ja kehittää omaa maataan yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden merkeissä kaikkien suomalaisten kansankodiksi, huolehtien myös avuttomista, sairaista ja jalkoihin jääneistä kanssaihmisistämme.

Demokratiassa vain pieni voi olla kaunista. Suomi on riittävän suuri selviytyäkseen itsenäisenä maana muiden itsenäisten maiden joukossa, ja riittävän pieni antaakseen kansalaisilleen todelliset kansanvallan harjoittamismahdollisuudet. Viidensadan miljoonan hirviövaltiossa ei ole tilaa demokratialle.

Suomea ei saa sulattaa yhden prosentin ainesosaksi suurten maiden, suurten pääomien ja jättiläismäisen virkavallan hallitsemaan ahneeseen suurvaltaan. Tämä maa on suomalaisten maa.

Euroopan unioni yrittää anastaa yksinoikeuden Eurooppa- sanaan. Mutta Eurooppa on EU:n vallanpitäjistä riippumatta isänmaiden Eurooppa, maantieteellinen käsite, kaikkien eurooppalaisten koti ja Euroopan kaikkien kansojen kulttuuriperintö.

Me suomalaiset olemme olleet eurooppalaisia kaksi vuosituhatta ja tulemme edelleen olemaan, EU:lta lupaa kysymättä. Me suomalaiset haluamme kaupan ja kilpailun vapautta Euroopassa, ihmisten vapaata liikkumisoikeutta, nuorten mahdollisuutta saada oppia eri maissa ja erilaisista kulttuureista.

Kaikki tämä on saatavissa itsenäisyydestä luopumatta Euroopan Talousalueen jäsenenä. Norjan ja Sveitsin valitsema tie on myös meidän tiemme.

Liity mukaan vaatimaan kansanäänestystä Suomen jäsenyydestä EU:ssa! Nyt on kysymys Suomen itsenäisyydestä ja meidän kaikkien tulevaisuudesta.

 

keijoKorhonen

Keijo Korhonen

Kirjoittaja on fil.tohtori, joka on toiminut mm. Suomen historian professorina ja ulkoministerinä

 

Allekirjoita vaatimus EU-kansanäänestyksestä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11 

Lisätietoa kansalaisaloitteesta: www.aanestyseusta.fi/

8 kommenttia

 1. Jos Magneettimedia julkaisisi kofeiiniblogini, ero EU:sta tapahtuisi todennäköisesti viimeistään kuukaudessa tai parissa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Hyvä kirjoitus. Suomen tulevaisuuden vaihtoehdoista pitää käydä julkista keskustelua. Nykyään julkisesti hyväksytään vain yhdenlaisia totuuksia ja keskustelu ylipäätään halutaan vaientaa. EU voisi olla hyvä juttu, jos se olisi aidosti demokraattinen, mutta kun ei ole. EU rikkoo omia sääntöjään. lobbaus kukoistaa ja poliitikot varjelevat sisarpuolueitaan muissa maissa yli oman maansa kansalaisten edun.

  Viimeksi EU:ssa on laitettu vireille lakialoite siemenen maatiaislajikkeiden viljelykiellosta, jossa kaiki viljeltävät kasvit tulee hyväksyttää EU:ssa, mihin vain suuryrityksillä on varaa. GMO kasveja tuodaan jo keittiön kautta Suomeen, ilman että niistä jalostettuja tuotteita merkitään millään lailla, niiden ihmiseille ja luonnolle aiheuttamien riskien tutkisesta puhumattakaan. Vapaasta kilpailusta puhutaan, mutta käytännössä sillä ajetaan vain muutamien globaalien suuryritysten pyrkimyksiä ottaa paikallinen toiminta haltuunsa, viljelykasvit ja vesivarat mukaan lukien ja muu, etenkin kaikki luonnollinen toiminta kielletään. Tämän hyväksymällä orjuutamme itse itsemme.

  Viljelykieltoja ajavan viraston johtaja tulee itse suoraan teollisuuden omasta lobbaustoimistosta. Tämä on EU sääntöjen mukaan kiellettyä, mutta kukaan hyvä-veli hallinnossa ei välitä tai uskalla puuttua asiaan. Ja Suomen virkamiehet ja suuri osa poliitikoista toimivat nyt vain kumileimasimina puoluekoneistojen jyrätessä. Haluatko muutosta?
  http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=7701

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 3. Turha aloite. EUSSR-osavaltio FIN:n johtajat eivät tuommoista äänestystä tule ikinä meille suomaan. EI suomalaisia sitä paitsi kiinnosta paskan vertaa mitkään kansalaisaloitteet, laitoin töissä kansalaisaloite.fi lapun ilmoitustaululle ni joku valopää heivas sen lapun vessan seinälle. EU:sta eroaminen kiinnostaa kaljan ja makkaran lihottamaa suomalaista kuin kasa paskaa, jossa Suomi-Neito on ollut aina siitä lähtien kun kommunistit saivat täällä vallan eli sotien jälkeen.

  Nauran tuolle hikiselle aloitteelle. Hahahahahahahaha. Muhahahahaha. Ei auta aloitteet. EI auta ei.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Venäjän puolustusministeri Soigu sanoi että Suomen liittyminen Natoon johtaa Venäjän vastatoimiin. Luultavasti suurin osa ihmisistä on niin syvällä median ja arkielämän valheiden verkossa että eivät pysty uskomaan kun joku kertoo rehellisesti jotakin mihin uskoo, ”Suomen puolustusvoimien liittyminen Natoon _johtaa_ Venäjän puolustusvoimien vastatoimiin.”

  Uskotko sinä että Soigu uskoo siihen mitä hän sanoi?

  Plusääni(2)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat