Suomi myöntää humanitaarista apua yli 61 miljoonaa euroa

Suomi on ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen päätöksellä myöntänyt 61,4 miljoonaa euroa humanitaarista apua, josta noin 20 miljoonaa kohdennetaan Afrikan sarven maihin sekä Nigeriaan ja Jemeniin, kirjoittaa NykySuomi. Samalla hallitus leikkaa jatkuvasti suomalaisilta lapsiperheiltä.

”Afrikan sarvessa on käsillä lähihistorian pahin ruokakriisi. Noin 20 miljoonaa ihmistä kärsii ruoan ja veden puutteesta. Tarttuvien tautien kuten koleran ja malarian leviäminen pahentaa tilannetta. Pakolaisia on kolminkertainen määrä vuosien 2010–2011 humanitaariseen kriisiin verrattuna. Suomen täytyy olla mukana auttamassa”, ministeri Mykkänen sanoo.

Suomi ohjaa Etelä-Sudaniin ja Afrikan sarven pakolaistilanteen helpottamiseksi yhteensä 7,6 miljoonaa euroa sekä Ugandaan 2,2 miljoonaa euroa.

Suomi tukee Somaliassa tapahtuvaa humanitaarista työtä 5,5 miljoonalla eurolla. Suomi ohjaa Etiopiaan 755 000 euroa. Nigeriaan Suomi ohjaa 2 miljoonaa euroa. Jemeniä Suomi tukee 1,5 miljoonalla eurolla.

Samaan aikaan humanitaarinen tilanne jatkuu vakavana Lähi-idässä. Suomen nyt myöntämässä avussa painottuvat Syyria ja sen naapurimaat, joihin apua ohjataan yhteensä 11,5 miljoonaa euroa. Irakissa mm. ISIS-järjestön vastainen taistelu on lisännyt humanitaarista apua tarvitsevien määrän jo 11 miljoonaan ja Mosulin takaisinvaltauksen jatkuessa maan sisäisten pakolaisten määrän odotetaan nousevan. Irakiin ohjataan yhteensä 3,7 miljoonaa euroa.

Muita Suomelta humanitaarista tukea saavia maita ovat Afganistan (miljoona euroa), Myanmar (500 000 euroa), Pohjois-Korea (300 000 euroa), Keski-Afrikan tasavalta (575 000 euroa) ja Kongon Demokraattinen Tasavalta (300 000 euroa) sekä Ukraina (900 000 euroa).

Järjestöjen maa- ja aluekohtaisten operaatioiden osuus avusta on 38,4 miljoonaa euroa. Apu kanavoidaan YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n ja Maailman ruokaohjelma WFP:n sekä Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen kautta. Tukea saavat myös suomalaiset kansalaisjärjestöt Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, Fida International, Suomen World Vision, Plan International Suomi ja Pelastakaa Lapset.

Avusta 23 miljoonaa euroa Suomi myöntää yleistukena YK-järjestöille, jotka voivat joustavasti ja nopeasti päättää sen kohdentamisesta. Yleistukea saavat YK:n pakolaisjärjestö (UNHCR), YK:n humanitaarisen avun koordinointiyksikkö (OCHA), kansainvälistä strategiaa katastrofiriskien vähentämiseksi valmisteleva sihteeristö (ISDR), YK:n palestiinalaispakolaisjärjestö (UNRWA) sekä YK:n keskitetty hätäapurahasto (CERF).

 

Uutinen on tiivistelmä tekstistä, joka on julkaistu alunperin NykySuomi.com-sivuilla.

3 kommenttia

 1. Suomi ottaa ulkomailta velkaa jakaakseen rahan apuna ulkomaille. Kukaan yksityinen ei ottaisi velkaa lahjoittaakseen rahan muualle. Onpa nerokasta taloudenhoitoa…

  Plusääni(11)Miinusääni(0)
  1. Meillä ovat maanpetturit olleet vallankahvassa yli neljännesvuosisadan. Kuitenkiin valtaosa suomalaisista äänestää hyödyllisinä idiootteina kerta toisensa jälkeen samat, ylikansallisia takapirujaan kieli ruskeana kumartavat rikollliset jatkamaan Suomen ja kantasuomalaisten tuhoamisprojektiaan.

   Plusääni(4)Miinusääni(0)
 2. …ja kaikki kankkulan kaivoon. Tai ei edes sinne. Koska tuolla rahalla lisäännytään ja maamme rajoja koittelee vähän ajan päästä entistä suurempi matu-vyöry. Parempi olisi jos luonto saisi itse määrätä lisääntymisestä ja väestön määrästä. Sillä luonto tasaa aina itsensä.

  Plusääni(10)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat