Terveysvaikutteinen neljän varkaan etikka

Tunnetko legendan neljästä varkaasta? Olet saattanut kuulla neljän varkaan etikasta, eteerisistä öljyistä valmistetusta rohdosta. Huhujen mukaan terveysvaikutteinen rohto keksittiin satoja vuosia sitten aikana, jolloin paiserutto riehui Euroopassa. Tarinasta on olemassa yhtä monta versiota kuin kertojaakin, joten kerron vain kaikkia tarinoita yhdistävät piirteet.

Ajat olivat kovia, joten neljän miehen ryhmä päätti hyödyntää tautien ja ruumiiden täyteistä, kaoottista tilannetta. He eivät olleet ainoita varkaaksi ryhtyneitä, mutta toisin kuin monet, he selvisivät ryöstöretkiltään hengissä yrteistä valmistetun rohdon ansiosta.

Eteeriset öljyt voidaan erottaa kasveista höyrytislaamalla.
Eteeriset öljyt voidaan erottaa kasveista höyrytislaamalla.

He hieroivat yrttisekoitusta ihoonsa ja vaatteisiinsa, kenties nauttien lisäksi pienen määrän suun kautta. Tämän turvin he tunkeutuivat sairaiden ja kuolleiden koteihin, ja varastivat röyhkeästi kaiken minkä jaksoivat kantaa. Rohto suojeli heitä taudinaiheuttajilta.

Rohtoa kutsuttiin myös haudanryöstäjänsekoitukseksi, sillä joidenkin versioiden mukaan he ryöstivät hautoja. He jäivät lopulta kiinni ja heidät tuomittiin kuolemaan. Heille annettiin mahdollisuus tehdä sopimus; salainen resepti vastineeksi kuolemantuomion perumisesta.

Joidenkin versioiden mukaan ryöstäjät vapautettiin, toisten tarinoiden mukaan heidät hirtettiin sopimuksesta huolimatta.
eteeriset3
Vaikka tarinaa on saatettu osittain liioitella, useimpien luontaistuoteasiantuntijoiden välillä vallitsee yhteisymmärrys rohdon hoitavista ja tauteja ennaltaehkäisevistä vaikutuksista. Säästät pennin tai pari, jos valmistat rohtosi itse.

Resepti

10 tippaa rosmariiniöljyä
20 tippaa laventeliöljyä
15 tippaa sitruunaeukalyptusöljyä
15 tippaa piparminttuöljyä
15 tippaa appelsiiniöljyä
15 tippaa neilikkaöljyä

Öljyä voidaan käyttää aromaterapiassa tai iholle levitettynä (pohjaöljyyn laimennettuna). Öljyä ei tulisi nauttia sisäisesti.

Mikäli haluat valmistaa neljän varkaan etikkaa, jota voi käyttää sisäisesti tai iholle levitettynä:

1 rkl ryytisalvian lehtiä
1 tl laventelin kukkia
1 tl rosmariinin lehtiä
½ tl timjamin lehtiä
½ tl kuivattua pippuria
16 unssia suodattamatonta omenaviinietikkaa.

Valmistusohjeet

Lisää yrtit purkkiin ja kaada päälle kuumennettua, mutta ei kiehuvaa, omenaviinietikkaa. Sulje purkki muovikannella tai aseta metallikannen ja purkin väliin muovikelmua, ettei omenaviinietikka pääse kosketuksiin metallin kanssa. Jätä tekeytymään neljän viikon ajaksi. Sekoita välillä. Siivilöi viinietikka puhtaaseen lasipurkkiin. Varastoi pimeässä ja viileässä paikassa.

Neljän varkaan etikalla on lukuisia käyttötarkoituksia.

Hyönteiskarkoitteena

Kaada suihkepulloon neljäsosa kupillinen neljän varkaan etikkaa ja täytä vedellä. Voit suihkuttaa liuosta suoraan iholle tai vaatteisiin.jalkakylpy

Paikalliseen hoitoon

Voidaan käyttää laimennettuna kynsi- ja jalkasilsan sekä hilseilyn hoitoon.

Pintojen desifiointiin

Voidaan käyttää laimennettuna pintojen desifiointiin.

Tartuntatautien ehkäisyyn

Nauti useita, yhden tai kahden ruokalusikallisen annoksia, hunajan kera. Jo yksi annos päivässä pitää liikkeellä olevat taudit loitolla!

Artikkeli julkaistu alunperin englanniksi Real Farmacy -verkkosivuilla.

Aiheesta lisää:
Valmista omat tinktuurasi!

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat