Valmista omat tinktuurasi!

Talouden yskähdellessä monet joutuvat rajoittamaan lisäravinteiden ja luonnonlääkkeiden käyttöä. Nyt tarvitaan siis luovuutta ja kekseliäisyyttä. Eräs ratkaisu on tehdä itse ja varastoida yrttirohtoja ja uutteita. Se on oikeasti helppoa.

Jos yrttejä on vaikea hankkia, ei niiden kasvattamiseen kotona tarvita paljoa maata. Ensimmäiset investoinnit ovat yksi tai useampi suuri lasipurkki ja pari pientä pipettipulloa. Yrttejä voi ostaa kilon nipun kaupasta samalla hinnalla kuin pienimmän pullon valmista uutetta erikoiskaupan hyllyltä. Varmista, että ostamasi tuotteet ovat luonnonmukaisesti viljeltyjä ja säteilyttämättömiä yrttejä.

Teen ja keitosten valmistaminen on lähes päivittäistä puuhaa monille, mutta tinktuuran tekeminen vaatii paljon enemmän aikaa. Tinktuuran valmistuttua voi sitä annostella pipettipulloihin päivittäistä käyttöä varten. Vain muutamien kymmenien eurojen alkuinvestoinnilla voi nauttia yrttirohtojen terveysvaikutuksista vuosia.

 

Perusohje

Yksi perusohjeista perustuu vodkaan, joka on puhtaan veden ja etyylialkoholin sekoitus. Etyylialkoholi eli etanoli on juotavaa alkoholia, toisin kuin metanoli (metyylialkoholi) ja isopropanolin tapaiset denaturoidut liuottimet ja pesunesteet. Yleisimmät tinktuuroissa käytetyt vodkat ovat alkoholipitoisuudeltaan 40–60 til-%. Amerikkalaisille ja englantilaisille markkinoille tarkoitetussa alkoholissa mainitaan proof-pitoisuus, joka on noin kaksi kertaa todellinen tilavuuspitoisuus [esim. 80 % proof (40 vol-%)].

Yrttiuutteen valmistamiseen maseroimalla tarvitaan isokokoinen lasipurkki kierrettävällä kannella. Kuivatuilla yrteillä täytetään purkista noin kolmasosa tai puolet. Mitä paksumpia ja tukevampia yrtit ovat, sitä enemmän niitä laitetaan purkkiin. Ohuemmat ja taipuisammat menevät pienempään tilaan. Yrttien päälle kaadetaan puhtaan veden ja alkoholin sekoitus (tai suoraan kirkasta vodkaa). Purkkiin kannattaa jättää hiukan ilmatilaa, jotta nestettä voidaan huljutella purkissa uuttamisen aikana.

Useiden mielestä kaksi viikkoa riittää uuttamiselle, mutta yrttilääkitsijät kehottavat uuttamaan kokonaisen kuukauden ajan. Joka tapauksessa purkki säilytetään viileässä ja pimeässä ja sitä käännellään varovasti joka päivä. Uuttamisen jälkeen nesteen voi siivilöidä ja varastoida toiseen purkkiin tai jättää uutospurkkiin ja siivilöidä aina käytettävä määrä kerrallaan.

Tinktuuraa voi annostella käyttöön pipettipulloilla, joista pienimmät (30 ml) ovat sopivia päiväannosteluun. Pipetillä voi annostella kerta-annoksen suoraan suuhun tai kielen alle tai halutessaan esimerkiksi teehen. Niille, joiden täytyy syystä tai toisesta täysin välttää alkoholia, voi tinktuuran annostella kiehuvan kuumaan teehen, josta alkoholi haihtuu (kiehumispiste 78 °C). Yrttien parhaat käyttöominaisuudet liukenevat parhaiten alkoholiin, mutta etikkaakin voi käyttää.

 

Alkuperäinen artikkeli englanniksi Natural Newsin verkkosivuilla.

7 kommenttia

 1. ”Vain muutamien kymmenien eurojen alkuinvestoinnilla voi nauttia yrttirohtojen terveysvaikutuksista vuosia.” – tässä syy, miksi Big Pharma & Medical Mafia käy taukoamatonta, monen rintaman sotaa vaihtoehtoisia hoitomenetelmiä vastaan!

  Plusääni(4)Miinusääni(0)
 2. Pitäisikin varmaan koittaa tehdä kalifornian tuliunikosta tinktuuraa. Se auttaa uneen. Jostain pitäisi vain löytää kauppa joka möisi kuivattuna niin säästyisi kasvatus ja kuivausvaihe. California poppy nimellä englanniksi löytyy valmisteita jos valmista haluaa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Sitten ei muuta kuin kaikki, vain valmistamaan omia rohdoksia ja viestitetään lääkefirmoille, että emme tarvitse heidän kemikaalikoktailia enään.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 4. Tuo lääkärin idea että valmistetaan omat rohdot itse on erinomainen, mutta sitähän jo tehdään jälleen elikä se on ollut jo uudessa nousussa pidempään. Niin ei kai meillä tarvita kuin kirurgeja hätätapauksia varten ja hammaslääkäreitä + muita hätäavustajia hengenpelastamiseen, koska suutari ei voi enää toimia hammaslääkärinä jne. Ja luonto hoitaa lääkityksen tarvittaessa. Ovathan jotkut valmistaneet kautta aikojen omat rohtonsa itse. Näinhän tuetaan sitten sitä omavaraisuutta ja päästään lähemmäs luontoa ja myrkyttömämpää elämää säästetään yhteiskunnan varoja ja vapautetaan päättäviä virkamiehiä viroistaan. Sekä tällätavoin vapautuu myös lääketeollisuudelta suuri vastuu ihmisten sairauksien ”LIEVITTÄMISESSÄ,” lääkkeillä ja lääkärinkään ei tarvitse kertoa lääkkeiden lievittävistä vaikutuksista tai jättää kertomatta haitta / sivuvaikutuksista ym. potilaalle tarpeettomasta tiedosta. Kyllä niitä lääkkeitä skeptikoille pitää kuitenkin jonku valmistaa, koska sairastuttuaan he eivät tervehdy ilman teollisia lääkitystä.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 5. ”No nyt mä hokasin” . Kun yhteiskunnan päättäjät ovat piruuttaan kieltäneet (T3 ) hormonin käytön Kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidon kieltämällä laillisten lääkärien määräämänä kyseistä lääkettä, niinkuin on käynyt. Kyllä kateus on kovaa mutta aikansa kutakin sanoi pässi kun päätä leikattiin. No mutta härregyd, siinähän on sitten ihan omat markkinat omaan käyttöön. Alankin valmistamaan vastaavaa tuotetta omaan käyttöön ihan itse. Kas lukemalla asioista saa tietoa minkä valmistuksesta vaan, on tämä netti hieno tiedonsaannin väylä todellakin ja kirjojakin löytyy asiasta kuin asiasta. Järki käteen ei meillä tarvita noiden tietentahtoen tehotonta hoitoa antavien lupaa itse valmistaa omat tinktuuransa. Ei ne kaikki lääkefirmojen ainekset todellakaan tehoa samallatavoin jokaiseen. Pitäisi olla senverran lukeneita ”tirehtöörejä” että ymmärtäisivät että jokainen on oma yksilönsä ja tarvitsee määrätynlaiset molekyylinsä oman elimistönsä toimintaan. Jokainen on erilainen eikä kaikki käy kaikille.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Samaa mieltä kuin yllä ja—miksi näitä asioita ei voitaisi huomioida mm.valtiontalouden (käyttäisin mieluummin:kansalaisten talouden)kiristyessä osana hoitoja.Mikä päättäjiä estää varsinkin valtion kuntatasollan esittämstä yhtä homeopatiahoitopaikkaa
  julkisen terveydenhuollon rinnalle.Ruuhkiakin helpottaisi.Vai eikö sellaistakaan saa enää isoveljen valvonnan alla tehdä ,näkeekö satelliitti ja sanktioi?Yrttikielto on kerrassaan omituinene ja sen toteuttamisen selittelyihin ja tähänkö me suostumme?Minä en kykene hyväksymään entä muut? Johan se on luonnoltakin pois ja elintärkeiltä hyönteisiltä.Tuleeko sitten kaiken vihreän syötävän viljelykielto,puiden kaatopakko ettei saa klapeja ,tätä sääntöpeliä ei maaseutumme tule kestämään.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat