Tutkimus: Miehet ja naiset arvostavat renkaissa eri ominaisuuksia

Naiset ja miehet arvostavat autonrenkaissa eri ominaisuuksia. Nuoremmille kuskeille tärkein uuden renkaan ostomotiivi on edullinen hinta.

Uuden rengastutkimuksen mukaan miehille tärkeimpiä asioita ovat renkaan tekniset ominaisuudet sekä turvallisuus, kun taas naisille tärkeää on valmistusprosessin ympäristöystävällisyys turvallisuuden ohella.

Mies päättää autonrenkaiden ostosta suurimmassa osassa perheistä, mutta kuuntelee kuitenkin naisensa mielipidettä. Ainakin naiset sanovat heillä olevan mielipiteitä rengashankinnoista, ja lähes puolet suuren rengastutkimuksen naisvastaajista kertookin olevansa mukana rengaskaupoilla.
– Miesvastaajista lähes yhdeksänkymmentä prosenttia paljastaa päättävänsä itse auton rengashankinnoista. Puolet naisvastaajista ei osallistu ostopäätöksiin lainkaan. Miehet ja naiset arvostavat auton renkaissa eri ominaisuuksia. Uusien renkaiden hankinnassa tärkeimmiksi asioiksi nousivat turvallisuus, kestävyys sekä alhainen hinta, kertoo Matti Morri Nokian Renkaiden teettämän suuren rengaskyselyn tuloksista.

Tutkimukseen vastanneet miehet arvostavat naisia enemmän renkaan tunnettua merkkiä ja sen teknisiä ominaisuuksia, kuten hiljaisuutta, ajomukavuutta sekä alhaista vierintävastusta. Naisvastaajista 60 prosenttia kertoo tärkeimmäksi ostokriteerikseen renkaan turvallisuuden. Naiset arvostavat miehiä enemmän renkaan ympäristöystävällisyyttä. Heille se tarkoittaa renkaan valmistuksen koko prosessia ja materiaalivalintoja, ei niinkään alhaista polttoaineenkulutusta.
– Miehet arvostavat myös ympäristöystävällisyyttä, mutta heille se tarkoittaa enemmänkin renkaan alhaista vierintävastusta, jonka kautta sitten polttoainetta kuluu vähemmän, ja siten myös ympäristöön tulee vähemmän CO2-päästöjä.

Huolestuttavaa Morrin mukaan ovat nuorten mielipiteet siitä, mikä on renkaan tärkein ominaisuus ostohetkellä.
– Joka toinen 18–34-vuotias ostaa ensisijaisesti hinnaltaan edullisen renkaan, kun taas vain 32 prosenttia 55–74-vuotiaista vastaajista valitsee samoin. Heille tärkeämpiä asioita ovat renkaan turvallisuus ja kestävyys. On huolestuttavaa, että nuorille turvallisuus ei merkitse yhtä paljon kuin edullinen hinta. Nuoremmille ajokokemusta ei ole kertynyt vielä kovin paljon, ja usein perheellisillä kyydissä on myös pieniä lapsia, toteaa teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri Nokian Renkaista.

Vaikka renkaiden erot ovatkin viime vuosina hiukan kaventuneet, yhä edelleen kuluttajaa neuvotaan ostamaan sellaiset renkaat, joissa on hänen itsensä tärkeimpinä pitämät ominaisuudet huipussaan.
– Eri mielipiteet otetaan jo nyt huomioon renkaiden suunnittelussa, ja esimerkiksi naiskuskeille kuten muillekin ympäristöä arvostaville valmistetaan mahdollisimman ympäristöystävällisiä renkaita, Morri sanoo.
Tutkimuksen on toteuttanut Sales Questor Oy ja tutkimus toteutettiin web-kyselynä helmikuussa.

Nokian renkaiden vinkki:

Näin valitset hyvät ja turvalliset kesärenkaat
– Uudet kesärenkaat on aika hankkia, kun uransyvyys alkaa olla liian alhainen. Laki määrittelee kesärenkaan sallituksi uransyvyydeksi 1,6 millimetriä.
-Renkaita on markkinoilla paljon. Esimerkiksi rengastestejä seuraamalla pääsee hyvin kärryille eri renkaiden ominaisuuksista.
-Uusia kesärenkaita hankkiessa kannattaa ensin miettiä, mitä ominaisuuksia itse arvostaa.
-Suomen vaihtelevissa ja vaativissa kesäoloissa haasteena on, että kesärengaskauden alkaessa lämpötila voi olla aamuisin lähellä nollaa, ja myöhemmin kesällä hellelukemissa. Renkaan on kestettävä moitteettomasti sääolosuhteiden vaihtelut. Lisäksi kevätlumien sulaessa teillä on paljon sohjoa, jolloin sohjo- ja vesiliirto-ominaisuudet korostuvat.
-Hyvän kesärenkaan on kestettävä kulutusta ja oltava Suomen karkeilla teillä hiljainen.
-Ympäristöystävällisyys on monelle autoilijalle tärkeä asia. Auton renkaissa se tarkoittaa koko renkaan elinkaarta.
– Renkaiden kulumiseen vaikuttavat monet asiat, kuten ajotyyli ja -tapa, renkaiden ilmanpaineet, kilometrien määrä, lämpötila ja tienpinta. Renkaat kestävät kauemmin, kun huolehtii oikeista rengaspaineista.
Lähde: Nokian Renkaat.

1 kommentti

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat