Tutkimus: Rokotteiden alumiini autoimmuunisairauksien syynä?

Tiedelehti Nature Medicine julkaisi hiljattain tutkimuksen, joka valottaa rokotteiden apuaineena käytetyn alumiinin käyttäytymistä elimistössä. Löydökset ovat huolestuttavia: Alumiinin todettiin aiheuttavan epänormaaleja solukuolemia. Tieto voi osaltaan selittää autoimmuunisairauksien alati kasvavaa määrää.

Normaalia solukuolemaa kutsutaan apoptoosiksi, joka on geenien määräämä, solun ohjelmoitu nk. sisäinen kuolema. Apoptoosi on normaali osa yksilönkehitystä ja kudosten uusiutumista.

Alumiinin aiheuttama solukuolema sen sijaan on sotkuisempi prosessi: solu hajoaa, vapauttaa DNA:ta sekä muita solun osasia. Tällaista solujen epänormaalia kuolemaa kutsutaan nekroosiksi. Nekroosi aiheuttaa usein tulehdusreaktion.

Autoimmuunisairaus on seurausta elimistön immuniteettijärjestelmän hyökkäyksestä elimistön omia soluja vastaan. Autoimmuunisairauksia ovat esimerkiksi nivelreuma, MS-tauti ja keliakia.

Alumiinipohjaisia adjuvantteja on käytetty 1930-luvulta lähtien. Adjuvanttien tehtävä rokotteessa on ärsyttää elimistöä muodostamaan puolustusreaktio varsinaista antigeenia vastaan. Useimmat nykyisin käytetyt rokotteet ovat alumiinipohjaisia.

Adjuvanttien käyttöä nimitetään toisinaan rokotteiden ”likaiseksi salaisuudeksi”, sillä niiden tarpeellisuutta ja toimintamekanismeja tunnetaan huonosti.

Ennen Nature Medicinessä julkaistua tutkimusta alumiinin toimintatapaa adjuvanttina ei tunnettu lainkaan.

 

Lähteet:

http://www.gaia-health.com/articles451/000498-aluminum-adjuvant-kills-cells.shtml

http://www.nature.com/nm/journal/v17/n8/full/nm.2403.html

http://fi.wikipedia.org/wiki/Autoimmuunisairaus

http://fi.wikipedia.org/wiki/Apoptoosi

http://fi.wikipedia.org/wiki/Nekroosi

http://www.rokotusinfo.fi/koostumus/adjuvantit_html

8 kommenttia

 1. Pandemrixin kohalla oisin veikannut elohopeaa mut mistä näitä tietää..

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Hienoa, että Magneettimedia kirjoittaa tällaisista aiheista, valtamediasta on turha näitä juttuja etsiä. Tosin tähän täytyy todeta, että toki muutkin rokotteiden aineet kuin alumiini voivat aiheuttaa autoimmuunisairauksia. Kukaan ei varmaan tiedä mitä esim. elohopea, ammoniumsulfaatti, bentsetonikloridi, formaldehydi, diploidisolut abortoitujen sikiöiden kudoksista, ihmisen albumiini, neomysiini, polysorbaatti 80, hiirten aivot, kanan munuaissolut, reesusapinoiden sikiöiden keuhkosolut ja apinoiden munuaissolut aiheuttavat elimistössä.
  http://www.cdc.gov/vaccines/pubs/pinkbook/downloads/appendices/b/excipient-table-1.pdf
  http://www.cdc.gov/vaccines/pubs/pinkbook/downloads/appendices/b/excipient-table-2.pdf

  Polysorbaatti 80, Triton X-100 ja Nonoxynol-9 aiheuttavat syöpää, aivovaurioita ja suolistovaurioita: http://vactruth.com/2011/08/23/vaccine-ingredients-non-ionic-surfactants-tween-80-triton-x-100-nonoxynol-9/

  Kun katsoo National Vaccine Information Centerin tietokantaa, josta löytyy tuhansia ilmoitettuja rokotteiden haittavaikutuksia, niin ihmetellä täytyy, miksi meille vakuutetaan rokotteiden olevan tutkittuja ja turvallisia: http://www.medalerts.org/

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Mutta onhan täällä vakuuteltu luontaistuotteidenkin, kuten kiinalaisen yrttilääkinnän, turvallisuutta kuten tuossakin artikkelissa :

   Tuhat vuotta vanha lääke tepsii


   ja jossa paljastin että lakritsijuuri on niin vaarallinen, että EU on v. 2008 antanut varoituksen. Eikä tämä MM yhtään varoittanut että se on raskaana oleville suuri riski, melkein aivotalidomidia, lasten ÄO tippuu kuin lehmän häntä..

   Kiinalaiseen ja intialaiseen perinnelääkintään muuten kuuluu myös elohopean syöttäminen lapsille.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Eli itämaiset hoidot ei tepsi ollenkaan.? Voisit tietenkin osoittaa myös tämän tutkimuksen huuhaaksi, kuten tuon mainitsemasi (en ole lukenut niitä). Se, että nostat jonkun toisen asian tähän yhteyteen, ei vielä riitä vakuuttamaan tätä juttua huuhaaksi.

    Plusääni(0)Miinusääni(1)
 3. Perspektiiviä:

  Myös virukset, influenssat ja bakteerit aiheuttavat nekroosia ja autoimmuunisairauksia, tunnetuimpana esimerkkeinä enterovirukset (autoimmuunireaktio->diabetes I) tai kurkkumädän aiheuttaja-Corynebacterium diphtheriae-bakteeri (->nieluepiteelin nekroosi).

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 4. Tutkimus: Rokotteiden alumiini autoimmuunisairauksien syynä?
  Esim. Autoimmuunisairaus on seurausta elimistön immuniteettijärjestelmän hyökkäyksestä elimistön omia soluja vastaan. Autoimmuunisairauksia ovat, esim. nivelreuma, MS-tauti ja keliakia jne.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Tutkimus. Rokotteiden alumiini autoimmuunisairauksien syynä?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat