Tutkimus: Suklaa suojaa sydänsairauksilta

Pariisissa aiemmin tällä viikolla järjestetyssä Euroopan sydänlääkäreiden kongressissa tutkijat ilmoittivat suklaan tarjoavan huikean suojan sydänsairauksia ja infarkteja vastaan.

Cambridgen yliopiston tutkijat analysoivat seitsemän eri tutkimusten tulokset, jotka kerättiin yhteensä yli 100,000 sekä sydäntautia sairastavalta että terveeltä osallistujalta. Jokaista tutkimusta varten verrattiin keskenään paljon suklaatuotteita nauttivia ja vähiten suklaatuotteita nauttivia ryhmiä. Osallistujat saivat syödä niin tummaa kuin maitosuklaata sekä erilaisia suklaata sisältäviä tuotteita, kuten suklaapatukoita, juomia, keksejä ja jälkiruokia.

Tulokset osoittivat, että eniten suklaata nauttivien ryhmässä sydän- ja verisuonisairauksien riski väheni 37% ja sydäninfarktien riski 29% verrattuna vähiten suklaata nauttineiden ryhmään. Tutkimus jätti kuitenkin avoimeksi kysymyksen siitä, olisivatko tulokset olleet vieläkin parempia, jos suklaa olisi nautittu ilman turhia sokereita, transrasvoja ja muita lisäaineita.

Suklaa – erityisesti tumma ja luomulaatuinen sellainen, sisältää paljon fytokemikaaleja, jotka voivat joidenkin tutkijoiden mukaan olla jopa tehokkaampia terveyden suojelijoita kuin vitamiinit. Fytokemikaalit eivät siis ole vitamiineja, vaan kasvien luonnollisia yhdisteitä, joiden tarkoitus on suojella kasveja ympäristömyrkyiltä ja UV-valon haitoilta.

Maailman terveysjärjestö WHO ennustaa parhaillaan, että vuoteen 2030 mennessä lähes 24 miljoonaa ihmistä tulee kuolemaan vuosittain sydänsairauksiin.

Lähteet:

http://www.sciencedaily.com/releases/2011/08/110829070555.htm

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=67

1 kommentti

  1. Melkoisen yksisilmäistä tutkimusta suklaan terveellisyydestä, jos jätetää avoimeksi kysymys siitä, olisivatko tutkimukset olleet vielä parempia jos suklaa olisi nautittu ilman turhia sokereita, transrasvoja ja muita lisäaineita. Onhan se jo selvää useammalle ihmiselle, että sokeri, transrasvat ja muut lisäaineet ovat epäterveellisiä ja vaikuttavat haitallisesti terveyden ylläpitämiseen. On se kummallista kun tuo suklaakin on välillä terveellistä ja välillä epäterveellistä. Mikähän sen vaikutus todellisuudessa esim. 10 vuoden päästä mahtaa olla. WHO ennustaa, että vuoteen 2030 mennessä lähes 24 miljoonaa ihmistä tulee kuolemaan vuosittain sydänsairauksiin. Melkoista pölvästien ennustusta jos mitään muuta ei tapahdu. Jos oikeasti olisivat terveyden ylläpitämisen kannattajia niin puuttuisivat kaikkien ravinntotekijöiden puutteiden korjaamiseen ja moniin muihin terveyteen vaikuttavien tekijöiden julkituomiseen eikä salailuun niinkuin nykyinen buumi näyttää olevan. Sana luontainen tuote, rohto jne. on kuin myrkky, jota pitää karttaa kuin rutoa sillä siitä voi olla vahingossa vaikka hyötyä terveyden ylläpitämisessä.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat