Tuulivoimahuijaus – miksi tuuli ei toimi

Kaikki uskovat vaihtoehtoisten energialähteiden olevan ratkaisu kaikkiin energiaongelmiin, tuulivoima etunenässä. Totuus on kuitenkin, ettei tuulivoima ole luontoa säästävää ja lisäksi se on resurssien tuhlausta.

Tämä kokeneen insinöörin kirja Wind Power Fraud paljastaa tuulivoiman täydellisen hyödyttömyyden:

 • Tuuliturbiinit tuottavat vain harvoin mainostetun täyden tehon. Keskimäärin tuuliturbiinit tuottavat vain noin 20 % nimellistehostaan.
 • Tuulienergia on epäluotettavaa ja oikukasta. Kun sitä tarvitaan eniten, sitä ei todennäköisesti ole saatavilla.
 • Tuulienergia ei ole puhdasta. Tuuliturbiinin valmistusmateriaalit, rakentaminen ja pystyttäminen kuluttavat paljon saastuttavaa energiaa ja materiaaleja.
 • Tuuliturbiinit eivät ole ympäristöystävällisiä. Ne pitävät kovaa ääntä, tappavat lepakoita ja lintuja, häiritsevät tutkia ja aiheuttavat todistetusti liudan terveysongelmia.
 • Tuuliturbiinit kuluttavat sähköä riippumatta siitä, ovatko ne käytössä vai ei. Usein tuon energian määrää ei edes erikseen mitata. Arvatkaapa, kuka senkin maksaa.
 • Teoriassa korvattaessa 20 % Yhdysvaltojen sähköntuotannosta tuulivoimalla hiilidioksidipäästöt alenisivat merkityksettömät 0,00948 %.
 • Todellisuudessa tuulivoima ei vähennä hiilidioksidipäästöjä lainkaan, sillä johtuen tuuliturbiinien oikukkaasta ja tehottomasta toiminnasta joudutaan taustalla pyörittämään fossiilisia polttoaineita käyttäviä sähkölaitoksia vaihtelevilla kuormilla ja huonommalla hyötysuhteella, mikä lisää päästöjä.
 • Tuulivoima ei pysty korvaamaan fossiilisia polttoaineita. Saksassa arvioidaan, että vuoteen 2020 mennessä jopa 96 % tuulivoimalakapasiteetista joudutaan turvaamaan uusilla kivihiilivoimaloilla.
 • Tuulivoima ei vähennä Yhdysvaltojen riippuvaisuutta ulkomaisesta öljystä. Jos tuulivoimalla korvattaisiin 20 % Yhdysvaltojen sähköntuotannosta, vähenisi öljyntuonti vaivaiset 0,292 %.
  • Tuuliturbiineilla on nolostuttavan huono energiantuotannon hyötysuhde (EROEI) 0,29. Tuulivoimalan rakentaminen, käyttöönotto ja toiminta kuluttaa kolminkertaisen määrän energiaa verrattuna sen koko käyttöiän kokonaistuottoon.

Tuulivoima on suurta bisnestä. Suuria voittajia tulevat olemaan suunnittelijat, rakentajat, hallitukset, maanomistajat, välittäjät, pankit, vihreä liike, ympäristönsuojelijat, tutkijat, akateemikot ja media. Suuria häviäjiä tulevat olemaan veronmaksajat ja sähkölaskun maksajat.

Tämä kirja kannattaa lukea, jos epäilee tuulivoiman järkevyyttä ja perusteetonta hypetystä, ihmettelee vastalauseiden vähyyttä ja kaipaa hyvää tietolähdettä perusteluille tuulivoimaa vastaan.

Kirjan kirjoittajasta: Charles S. Opalek on ammatti-insinööri, joka on suorittanut konetekniikan insinöörin tutkinnon ja ollut töissä insinöörinä jo vuodesta 1965, yksityisyrittäjänä vuodesta 1987. Hän on työskennellyt paljon sähkön tuotannon parissa. Nykyään hän toimii teknisenä konsulttina arkkitehdeille suunnitellen LVIS-tekniikkaa teollisuuden, kaupan ja asuinrakentamisen projekteissa.

Alkuperäinen artikkeli: http://www.windpowerfraud.com/

3 kommenttia

 1. Ei taida tuulivoimaloiden käyttöikäkään kovin pitkä olla, huolto ja korjaus kustannukset on todennäköisesti
  myös suuret.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
 2. En ole kuullut minkään tuottavan jatkuvasti mainostetun täyden tehon. Miksi tuulivoiman pitäisi olla se ainut poikkeus?

  Plusääni(0)Miinusääni(3)
 3. Jokainen täysjärkinen tietää, että jos ei tuule, niin ei tule tuulivoimaa. Eisiinä ole kuin tyhmällä ihmeellistä.

  Kaiken rakentaminen vaatii saastuttavia tehtäviä. Miksi tuulivoiman rakenteet olisivat poikkeus?

  ”Tuuliturbiinit pitävät ääntä……” Käykö kirjoittaja muualla kuin keittiössä? Jos hän menisi edes kadulle, huomaisi hän, että pelkkä liikenne tekee sen satakertaisesti.

  Plusääni(0)Miinusääni(3)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat