USA suunnittelee Syyrian lopullista tuhoamista

Valkoinen talo hautoo juonia löytääkseen tekosyyn Syyrian hallinnon lopulliselle murskaamiselle. Samalla se tiedottaa Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallinnon mahdollisista suunnitelmista valmistella kemiallista hyökkäystä, joka todennäköisesti johtaisi siviilien joukkomurhaan. Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer uhkailee, että al-Assad ja hänen armeijansa saavat maksaa kovan hinnan, mikäli hän toteuttaa uuden joukkomurhan kemiallisten aseiden välityksellä.

Israelilla ja Yhdysvalloilla on ilmeinen aikomus järjestää vääränlipun operaatio Syyriassa saadakseen tekosyyn massiiviselle hyökkäykselle Assadin hallintoa vastaan.

Vuonna 2013 tehtiin kemiallisella aseella isku Damaskoksen ulkopuolella sijaitsevaan Ghoutaan. Rauhan- ja konfliktintutkimuksen isä, norjalainen Johan Galtung, sanoo olevansa 99,9 prosenttisen varma, että se oli amerikkalaisten järjestämä peiteoperaatio. Isku tehtiin tekosyyn löytämiseksi USA:n laajemmille sotatoimille Syyriassa.

 

MTV syyllistyi valheellisen propagandan levittämiseen

Suomen valtamedia, kuten yleensä länsimaiset tiedotusvälineet, toistavat kritiikittömästi Yhdysvaltojen valehtelevaa artikulointia Lähi-idän politiikan ”todellisuudesta”. Uutisoinnissa ei ole piitattu siitä, että tällä tavalla peitetään Israelin ja Yhdysvaltojen globaalin hegemonian taloudelliset pyrkimykset Lähi-idän politiikassa.

Syyrian hallinto ei suunnittele kaasuiskuja

Noin kolme kuukautta aikaisemmin Syyriassa tehtiin kaasuisku, jossa kuoli noin 80 siviiliä. Syyrian hallinto syyllistettiin kaasuiskuun, vailla mitään todellisuutta ja järkevyyttä.

Syyrian hallinto ei ole syyllistynyt aikaisemmin kaasuiskuun eikä ole valmistellut sitä nytkään. Syyrian hallinto on kiistänyt syytökset viime huhtikuussa tapahtuneesta sariinikaasun käytöstä.  Syyrian ulkoministeriö painotti jo silloin, että maa on kansainvälisiä sopimuksia noudattaen luopunut kemiallisista aseistaan. Hallitus muistutti, että kyseisten ”uutisten” eli valheellisen propagandan taustalla olivat aluetta miehittävät ääri-islamistiterroristit, joita valtamedia hämäävästi kutsuu ”kapinallisiksi”.

Assad on voitolla sisällissodassa

Jopa valtavirtamedian on ollut pakko tunnustaa, että Assadin hallinto on saanut yliotteen sisällissodassa, joten miksi hän olisi syyllistynyt kemiallisten aseiden käyttöön, ja suunnittelisi niitä edelleen? Tällainen toiminta antaisi syyn USA:n mahdollisille iskuille Syyrian hallintoa ja siviilejä vastaan. Väite Assadin syyllisyydestä on siis absurdi: Syyrian hallinolla ei ole ollut mitään perusteita käyttää kemiallisia aseita sodan tässä vaiheessa.

Bashar al-Assad.
Bashar al-Assad.

Tutkivan journalistin Seymour Hersh mainitsi, että CIA ja Yhdysvaltojen hallitus olivat tietoisia jo aikaisemmin siitä, kuinka Turkki ja Saudi-Arabia olivat vieneet Syyrian terroristeille kemiallisia aseita. Hersh on Pulitzer-palkittu toimittaja.

Sanomattakin lienee selvää, että Suomen valtamedia, kuten länsimainen tiedonvälitys yleensä on täysin epäluetettavaa perustuen suoranaiselle valehtelulle, kuten MTV:n yllä mainittu uutisointi osoittaa.

Miksi Israel ja USA haluavat tuhota Syyrian hallinnon?

Israel ja sen läntiset liittolaiset eivät halua vain raunioittaa Syyrian hallitusta, vaan myös Iranin hallituksen, jotka molemmat ovat legitiimejä. Lisäksi tapettavien listalla on libanonilainen Hizbollah-järjestö. Nämä edellä mainitut kolme muodostavat Vastarinnan akselin (engl. Axis of Resistance), joka noudattaa lakia, nauttii laajaa kansansuosiota ja on uskonnollisesti monimuotoinen. Muiden muassa Hizbollah on voimakas yhteiskunnallinen vaikuttaja hyväntekeväisyydessä, jota pyyteettömästi tarjotaan uskonnollisesta vakaumuksesta riippumatta.

Aleppo on raunioitunut pahoin sodassa. Siviilejä etsimässä turvallisempaa paikkaa joulukuun alkupäivinä vuonna 2016.
Aleppo on raunioitunut pahoin sodassa. Siviilejä etsimässä turvallisempaa paikkaa joulukuun alkupäivinä vuonna 2016.

Niin muodoin sionistinen rintama haluaa eliminoida Syyrian ainakin viiden syyn perusteella:

 1. Hizbollahin ja Syyrian yhteistyön lamaannuttaminen; itsenäisen Syyrian alistaminen

Länsi ja ennen muuta Israel haluavat rikkoa Hizbollahin ja Syyrian yhteistyön. Sionistien hallinnassa oleva läntinen liittouma tahtoo hajottaa laillisuuteen nojautuvan vastarinnan akselin Syyrian hallinnon poistamisen kautta. Hizbollahin ja Syyrian yhteistyön katkaiseminen ja Syyrian perikato poistaisivat voimakkaan sotilaallisen vastustuksen kriminaalisuuteen perustuvalta Israelilta eli Syyria tukee tehokkaasti Israel-vastaista vastarintaa.

 1. Syyriassa on kansallistettu rahoitusjärjestelmä.

Valtaosa maan pankeista, kuten esimerkiksi Syyrian keskuspankki, Syyrian liikepankki, Maataloudellinen osuuspankki, Teollisuuspankki, Kansan luottopankki ja Kiinteistöpankki ovat valtion omistamia.1 Sitä vastoin länsimaisen velkatalousjärjestelmän ylläpitäjät kaihtavat kansallistettua pankkitoimintaa. Länsimaiset pankit ovat sen yksityisiä yrityksiä, jotka laillistettuina pankkirosvoina väärentävät rahaa luomalla sitä tyhjästä ja nyhtäen siitä rikollisen korkeaa korkoa.2

 1. Syyrian kukistumine helpottaa Iranin nujertamista, josta avautuisi mahdollisuus Lähi-idän uusjaolle

Lähi-idästä halutaan avoin sotatanner, jotta Israel saavuttaisi alueen valta-aseman Lähi-idän uusjaon toteutumiseksi. Myös tämän takia Saudi-Arabia ja Israel himoitsevat Iranin kukistumista ja Syyrian hallinnon poistamista.

 1. Iran on solmukohdassa lännen ja Aasian talouksien muodostamassa vastakkainasettelussa. Siten pelissä on mukana oltava Syyria

Syyrian sota koskee Irania siinä suhteessa, että Syyrian konfliktin avulla voidaan laukaista tuhotoiminta Irania vastaan.

Yhdysvaltojen vetoisen lännen taloudellinen vaikutus on jäämässä Aasian taloudellinen hegemonia kasvun varjoon. Tästä osoituksena on muun muassa Kiinan kohoaminen maailman suurimmaksi taloudeksi. BRICS-maat eli Brasillia, Venäjä, Intia, Kiina ja Etelä-Afrikka ovat lähes vertailukelpoisia kansainvälisen rahoitushallinnan ja kehityspolitiikan perusrakenteiden rinnalle.3

(Lienee syytä huomauttaa, että aitoa kilpailutilannetta ei todellisuudessa eri eliittien välillä ole olemassa, kuten ei Venäjän ja Yhdysvaltain tai Yhdysvaltain ja Kiinan. Tämä kaikki on vain näennäisyyttä, sillä korkeimmalla poliittisella tasolla vallitsee kylmänviileä yksimielisyys maailman taloudellisesta ja poliittisesta tulevaisuudesta.

Kuitenkin pyramidin huipulla oleva ylimystö edustaa maailman eri valtioita omien intressiensä mukaisesti synnyttäen tragedian, jossa talousblokeille annetaan aidolta näyttäviä rooleja.)

Huomioin arvoista on, kuinka kasaarieliitin hallitsema USA on huolissaan Iranin ja Kiinan taloudellisesta yhteistyöstä, sillä Kiinan öljy- ja kaasuyhtiö Sinopec on sopinut jo vuonna 2007 Iranin öljyministeriön kanssa Yadavaranin öljykentän hyödyntämisestä. Jo vuonna 2012 Iran oli OPEC:n toiseksi suurin ja maailman viidenneksi suurin öljyntuottaja4 maa.

Euraasian taloudellista nousua Yhdysvaltojen johtaman lännen rinnalle ja kenties ohi siitä kuvastaa verrattomasti Kiina pyrkimys ajaa uutta Silkkitietä maailmalle. Pekingissä käytiin taannoin kaksipäiväinen huippukokous, jossa suurvalta esitteli suunnitelmaansa käyttää miljardeja rakennushankkeisiin eri puolilla maailmaa. Kiinan presidentti Xi Jinping sanoo hankkeen voivan aloittaa uuden globalisaation ”kulta-ajan”.

One belt one road -ohjelman juuret ovat muinaisessa Silkkitiessä… mutta se on avoin myös muille maille, Xi sanoi huippukokouksessa. Maksimissaan Kiinan kaavailemat investointihankkeet olisivat arviolta jopa 1 000 miljardia euroa.

 1. Harvinaiset maametallit (REE-varannot)

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä syynä lännen ja Aasian vastakkainasettelulle, jossa myös Lähi-itä, Pohjois-Korea ja erikoisesti Kiina näyttelevät merkittävää roolia, ovat harvinaiset maametallit.

Moderni informaatioyhteiskunta ei voi toimia ilman harvinaisia maametalleja. Niitä tarvitaan ajoneuvoissa, tietokoneissa, ylipäätään elektroniikkateollisuudessa jne.. Arvoaineista uhkaa kuitenkin tulla huutava pula länsimaissa, sillä niiden tuotantoa hallitseva Kiina on rajoittanut niiden vientiä.

Maailman tunnetut REE-varannot ovat noin 110 miljoonaa tonnia, jotka jakautuvat seuraavasti: Kiina lähes 50, IVY-maat 17, Yhdysvallat 12, Intia 3, Australia 2 ja muut maat yhteensä yli 16 prosenttia.5

Vielä sekin, että Syyria on Lähi-idän sydämessä, jos Syyrian tilanne olisi turvattu ja stabiili, olisi Lähi-idästä mahdollista saavuttaa harmoninen, oikeudenmukainen ja vakaa alue. Tämä ei tietenkään miellyttäisi sotaisaa Israelia, joka haluaa olla herrakansana alueella.

Yllä esitetyn nojalla päädymme siihen, että Israelilla ja sen tietyillä liittolaisilla voidaan ajatella olevan motivaatiota järjestää kemiallisia false flag –iskuja Syyriaan. Tähän viittaa myös MTV:n propagoima uutinen, jonka mukaan Yhdysvallat mustamaalaa ja uhkailee al-Assadin hallintoa.

Markku Juutinen

 

Lähteet

 1. Stephen Goodson (9.10. 2011) Rense. The Truth About Syria. Saatavilla: http://www.rense.com/general94/truthsy.htm
 2. Icelandreview (13.3.2015). PM Calls for Reform of Iceland’s Monetary System. http://icelandreview.com/news/2015/03/31/pm-calls-reform-icelands-monetary-system; https://www.stjornarradid.is/media/forsaetisraduneyti-media/media/skyrslur/monetary-reform.pdf
 3. Van der Pijl, Kees (2014). The Discipline of Western Supremacy. Volume III. London: Pluto Press.
 4. Organization of the Petroleum Exporting Countries OPE C Annual Statistical Bulletin (2013). Luettavissa: http://www.opec.org/opec_web/static_files_project/media/downloads/publications/ASB2013.pdf
 5. USGS Mineral Commodity Summaries 2011 / Critical Materials Strategy

1 kommentti

 1. USA poisti Saddamin ja sai aikaan pakolaisia.
  USA poisti Gadaffin ja sai afrikkalaisille vapaan pääsyn europpaan.
  Assadin poisto olisi jatkoa samaan.
  Amerikkalaiset elävät turvallisen kaukana.

  Plusääni(10)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat